Cod-f-pc-4 revista presei 2 iulie 2013 cuprins



Yüklə 42,87 Kb.
tarix26.07.2018
ölçüsü42,87 Kb.
#59666

2.07.2013


Str. Edgar Quinet nr. 6, sector 1, cod 010018, Bucureşti, România,

Tel. : 021. 311.01.46, 021. 315.13.01; Fax: 021.312.21.74, 021.312.37.38

COD FISCAL: RO24326056/13.08.2008; COD IBAN: RO43 TREZ 7005 025X XX00 2173






Cod-F-PC-4

REVISTA PRESEI

2 iulie 2013

CUPRINS

ADMINISTRAŢIA BAZINALĂ DE APĂ SIRET 3

Teme ABA 3

Măsuri şi intervenţii ale Apelor Române pentru apărarea populaţiei împotriva efectelor inundaţiilor 3

Puhoaiele fac prapad 4

Băcăuani evacuați din calea apelor 6

Măsuri în comuna Negri 8

Cantităţi record de precipitaţii în Vrancea 8

Case inundate şi zeci de persoane izolate 9

Săteni, călugări şi elevi americani izolaţi din cauza unui podeţ rupt de ape 10

ADMINISTRAŢIA BAZINALĂ DE APĂ SIRET


Teme ABA

Măsuri şi intervenţii ale Apelor Române pentru apărarea populaţiei împotriva efectelor inundaţiilor


Precipitaţiile abundente căzute în ultimele zile în judeţul Bacău, au cauzat scurgeri de pe versanţi, creşteri de niveluri şi debite pe cursurile de apă, conducând ladeversarea malurilor pârâului Mora, afluent de stânga al râului Siret, în zona localităţii Mâgla, comuna Negri, judeţul Bacău.

„În consecinţă”, aşa cum s-a comunicat de la Administraţia Bazinală de Apă” (A.B.A.) Siret, prin purtătoarea de cuvânt, Georgiana Cernat, la faţa locului s-a deplasat o echipă a Sistemului de Gospodărire a Apelor Bacău, care a evaluat situaţia în vederea propunerii de măsuri de intervenţie.

În urma primelor constatări s-a impus de urgenţă intervenţia cu ajutorul unui buldoexcavator şi a unei autospeciale multifuncţionale, dotată cu motopompă pentru apă şi noroi, pentru limitarea şi dirijarea debitelor deversate din zona afectată, în afara ariei locuite. S-au executat diguri de dirijare din saci de rafie umpluţi cu material local.

„În cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a propus măsura realizării unei deschideri în digul de pe malul stâng al râului Siret, în vederea descărcării gravitaţionale a apei acumulate în spatele digului spre râu” a precizat directorul A.B.A. Siret, Bacău, dr. ing. Emil Vamanu.

Au participat la acţiune reprezentanţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Bacău, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău şi Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Negri.

„Specialiştii Apelor Române urmăresc în permanenţă evoluţia fenomenelor, punând accent deosebit pe protejarea populaţiei şi gospodăriilor riverane”, a adăugat dr. ing. Emil Vamanu. /Radio Iași, http://portal.radioiasi.ro/m-suri-i-interven-ii-ale-apelor-roma-ne-pentru-ap-rarea-popula-iei-a-mpotriva-efectelor-inunda-iilor-a221161.html


Puhoaiele fac prapad


Zeci de case din localitatea Mâgla, comuna Negri, au fost inundate ieri, dupa ce doua pâraie, Mâgla si Mora, s-au transformat in puhoaie furioase dupa ploile de duminica noaptea. A curs apa din cer atât de multa, incât cele doua pâraie n-au mai incaput albii si au apucat-o pe unde s-a nimerit, prin curti, pe câmpuri, pe drumuri. Apa a patruns in case si a distrus mobile, dusumelele si a innamolit fiecare ungher. Pe alocuri a fost atâta apa, de ajungea oamenilor pâna la piept. “Apa a inceput sa urce dimineata si a tot urcat. N-am mai vazut atâta apa pe Mâgla de prin anii ’50. Daca albia era facuta drept si nu avea atâtea coturi prin sat n-ar fi fost probleme. Dar dupa revolutie s-au abandonat toate planurile”, spune Ion Caramalau, un localnic vârstnic. Primarul a organizat puncte de incarcare a sacilor cu nisip, pentru ridicarea de diguri si a anuntat imediat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, care a reactionat prompt si a trimis in zona masini cu trupe de interventie formate din jandarmi si pompieri, dotate cu barci pneumatice. Cu barcile au si fost evacuate din gospodarii peste 30 de persoane si duse la loc uscat, pe drumul comunal. Asa a fost si in cazul Elenei Andone, prima scoasa dintre puhoaie. “Bine ca nu s-a prapadit nimeni. Cu casele o mai scoatem la capat”, spune femeia.

“Avem probleme mari la Mâgla, de unde trebuie sa evacuam cel putin 30 de familii. Pârâul Mora are sapte-opt metri latime, iar in inaltime sunt locuri in care a ajuns la un metru.” – Eugen Dumea, primarul comunei Negri

Salvatorii in uniforma

In total 32 de localnici au fost salvati de militari din mijlocul apei si dusi in locuri mai sigure. Tot ei au salvat si aproape 80 de animale si pasari. Fortele s-au intarit de la o ora la alta iar spre seara numarul celor care au fost mobilizati in aceasta localitate ajunsese la 100. Dupa ce s-au asigurat ca nimeni nu mai este in primejdie s-a trecut la ridicarea de diguri din saci de nisip pe o distanta de aproape 250 de ml. Proprietarii locuintelor evacuate s-au imprastiat pe la rude dar pentru cei care nu aveau unde merge autoritatile locale din comuna Prajesti au pus la dispozitie gradinita. Si drumul judetean 207D a fost inundat, apa pe drum trecând de un metru, iar circulatia a fost intrerupta. Militarii au ramas si peste noapte pentru monitorizare si paza locuintelor din care proprietarii au fost nevoiti sa plece.

Printre cei evacuati s-au numarat si mai multi copii cu vârste cuprinse intre 1 an si 6 luni si 14 ani, dar si doi batrâni bolnavi. O femeie de 83 de ani, imobilizata la pat, a fost scoasa din casa la timp si predata unui echipaj de la Ambulanta, care a transportat-o la spital. Tot la spital a ajuns si un batrân care suferea de mai multe afectiuni. La el s-a putut ajunge dar cu masina de teren a echipei pirotehnice.

„In primul rând s-a intervenit pentru salvarea persoanelor ale caror gospodarii au fost inundate. Fortele au fost suplimentate, s-au facut trei portiuni de dig si acum apa se retrage. Oricum se ramâne in zona. In sprijinul nostru au sarit si jandarmii, politistii, lucratori de la Serviciul de Gospodarire a Apelor Bacau dar si multi pompieri voluntari din localitatile Negri, Prajesti si Traian.” – lt. Andrei Grecu – ofiter relatii publice ISUJ Bacau.

Sprijin din Prajesti

Au sarit in ajutorul celor din Mâgla si vecinii din Prajesti. “Ajutam la evacuare si mai târziu vom inlatura urmarile inundatiilor”, spunea viceprimarul din Prajesti, Petre Jicu. Viceprimarul din Negri, Danut Patriche, a spus ca oamenii evacuati ar putea fi dusi sa innopteze la Traian sau Prajesti, daca apele vor mai creste. “Nu avem nici curent electric, fiindca apa ajungea pâna la transformatorul electric, iar E.On a oprit alimentarea, ca sa nu avem alte necazuri”, a spus viceprimarul Patriche.

A trecut pericolul

Din fericire, in jurul prânzului, apele au dat semne ca se retrag. Cum nici ploi nu mai erau anuntate, oamenii asteptau nerabdatori sa se intoarca la casele lor si sa isi repuna ordine in gospodarii. Pâraiele Mora si Mâgla ramân insa o amenintare, chiar daca peste câteva zile vor fi doar doua fire de apa. Din când in când, le vine cheful sa isi faca de cap prin gospodarii si nimic nu le poate opri.

Fara curent si telefon, cu apa in curti

La Saucesti si Damienesti nu au fost mari probleme, de data aceasta. “Nu avem case sau curti inundate. Am curatat din timp rigolele si apa s-a scurs”, arata Valentin Manea, primarul comunei Saucesti. “La noi au fost câteva portiuni de drum erodat, insa minore, nu ca la Negri. Pe noi ne avantajeaza pozitia geografica. Dupa ce se linistesc ploile, vom observa unde sunt probleme si vom interveni. Trebuie sa fim pregatiti si pentru precipitatiile din iulie”, a declarat Puiu Ciobanu, primarul comunei Damienesti.

“Avem inundate 150 de curti, patru case, toate santurile colmatate, drumurile rupte… Torentii de pe dealuri au adus cioate si au blocat podurile. Drumurile sunt pline de ravene! Noi am intrat cu utilajele, dar nu am facut fata, era prea mare cantitatea de apa! Acum, intervenim cu buldozerele, motopompele, ca sa scoatem apa din beciuri si mâlul din curti, dupa care vom incerca sa aducem niste prundis.” – Cristian Istoc, primarul comunei Buhoci.

“Nu am avut curent, internet si telefonie pâna la ora 11. Acum, s-a rezolvat, dar avem probleme mari cu drumurile. Din cauza ca nu avem decât un kilometru de asfalt, e noroi si nu se poate circula. Mai ales spre Racatau, e jale. Poate macar acum se va indura Consiliul Judetean sa trimita câteva masini de balast!” – Costica Mitica, secretarul comunei Horgesti.

“Au aparut probleme pe drumurile balastate, mai ales acolo unde sunt rampe si pante. Am primit solicitari de la Parincea, Racova si Corbasca. Noi intentionam sa trimitem autogredere care sa le reprofileze, dar totul va depinde de buget.” – Valentin Palea, director SPJD Bacau. /Deșteptarea (Bacău), http://www.desteptarea.ro/copii-si-batrani-salvati-din-mijlocul-puhoaielor/

Băcăuani evacuați din calea apelor


Pârâul Mora din comuna Negri a ieșit din matcă și a inundat aproximativ 30 de gospodării. 50 de persoane și zeci de animale și păsări au fost evacuate la primele ore ale dimineții. Doi bătrâni imobilizați au fost salvați de pompieri și transportați cu tractorul până la ambulanțe. Debitul apei este în creștere.

Ploile abundente din ultimele zile au crescut debitul pârâului Mora, din comuna băcăuană Negri, iar zeci de gospodării au fost inundate. Alarma a fost dată ieri dimineață prin 112, iar mai multe echipaje de intervenție au fost trimise la fața locului. “Apa a intrat în aproximativ 30 de gospodării – a declarat lt. Andrei Grecu, ofițer de relații publice în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău – și mai multe echipaje de pompieri au intervenit cu bărcile pentru a evacua persoanele aflate în pericol.

Oamenii s-au mobilizat și lucrează cot la cot cu pompierii pentru ridicarea unor diguri de apărare. Debitul apei este în continuă creștere și se încearcă limitarea pagubelor prin ridicarea digurilor de apărare construite cu saci umpluți cu nisip”. Doi bătrâni cu probleme de sănătate au fost scoși din case de pompieri și transportați cu tractorul până la ambulanțe, acestea neputând înainta din cauza nivelului crescut al apei. În unele locuri, apa are 1,5 metri, iar pompierii merg din casă în casă pentru a-i evacua pe localnici. “Cea mai mică persoană evacuată are 1 an – spune Grecu. Întâlnim însă destui oameni care refuză să-și părăsească locuințele, cu riscul de a fi inundați. Chiar dacă nu plouă local, debitul apei este în creștere pentru că se formează torenți de pe dealuri și de pe câmpurile agricole din vecinătatea comunei Negri”.

Aproximativ 40 de pompieri lucrează în zonă la construirea digurilor, alături de angajați din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Bacău și de localnici. La fața locului sunt prezente și echipe de intervenție ale E.ON, care au decuplat de la rețeaua cu alimentare a energiei electrice locuințele inundate sau în pericol de a fi inundate. Alte nouă echipe ale E.ON lucrează în localitățile Recea, Bazga, Galeri, Horgești și Răcătău pentru a repune în funcțiune rețelele afectate de furtună.

Breșă în dig pentru evacuarea apei

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) s-a reunit luni, la ora 14, pentru a găsi soluții în satul Mâgla. “La propunerea CJSU Bacău, Comitetul ministerial de la Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice a aprobat executarea unei breșe în digul de apărare amplasat pe malul stâng al râului Siret, în zona localității Mâgla, din comuna Negri – a declarat Carmen Cioltan, purtător de cuvânt la Instituția Prefectului – Județul Bacău.

Întreaga operațiune s-a făcut cu asistența tehnică a specialiștilor de la Sistemul de Gospodăririe a Apelor și Administrația Bazinală Apele pentru evacuarea apelor deversate din pârâul Mora și acumulate în incinta îndiguită”. /Ziarul de Bacău, http://www.ziaruldebacau.ro/2013/07/02/bacauani-evacuati-din-calea-apelor.html

Măsuri în comuna Negri


În urma precipitațiilor căzute în ultimele zile în județul Bacău, s-au înregistrat scurgeri de pe versanți, creșteri de niveluri și debite pe cursurile de apă, conducând la deversarea malurilor pârâului Mora, afluent de stânga al râului Siret, în zona localității Mâgla, comuna Negri, județul Bacău. La fața locului s-a deplasat o echipă a Sistemului de Gospodărire a Apelor Bacău, împreună cu directorul instituției, în vederea evaluării situației și propunerii de măsuri de intervenție.

Astfel, echipa Apelor Române, ajutată de un buldoexcavator și o autospecială multifuncțională dotată cu motopompă pentru apă și noroi, a intervenit în zona afectată pentru limitarea şi dirijarea debitelor deversate în afara ariei locuite. S-au executat diguri de dirijare din saci de rafie umpluți cu material local.

De asemenea, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a propus măsura realizării unei deschideri în digul de pe malul stâng al râului Siret, în vederea descărcării gravitaționale a apei acumulate în spatele digului spre râu. La acțiune au participat reprezentanți ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Bacău, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Bacău și Comitetul Local pentru Situații de Urgență Negri. Specialiștii Apelor Române urmăresc în permanență evoluția fenomenelor, punând accent deosebit pe protejarea populației și gospodăriilor riverane. /MegaBacău, http://megabacau.blogspot.ro/2013/07/masuri-impotriva-inundatiilor-din.html

Cantităţi record de precipitaţii în Vrancea


Pe râul Milcov a fost depăşită cota de atenţie

A plouat cu găleata în Vrancea. Cea mai mare cantitate de precipitaţii a căzut la Reghiu, după cum ne-a precizat purtătorul de cuvânt al Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea, Sergiu Mihăilă. Astfel, în decurs de 24 de ore, respectiv de duminică dimineaţă şi până luni dimineaţă, cantitatea de precipitaţii care a căzut în comuna Reghiu a fost de 69,1 litri pe metru pătrat. De asemenea, la Nereju s-au înregistrat 64,6 litri pe metru pătrat, iar la Colacu cantitatea de precipitaţii a fost de 53,2 litri pe metru pătrat.

De asemenea, la Ciuruc s-au înregistrat 34,6 litri pe metru pătrat, la Tulburea 35,8 litri pe metru pătrat, la Tătaru 23 litri pe metru pătrat, la Vidra 57 litri pe metru pătrat, iar la Dumitreşti cantitatea de precipitaţii a fost de 35 litri pe metru pătrat. Cel mai puţin a plouat la Lungoci, cantitatea de precipitaţii căzută în 24 de ore fiind de 14,7 litri pe metru pătrat.

Sergiu Mihăilă a adăugat că ieri dimineaţă, la ora 4.00 s-a depăşit cota de atenţie pe râul Milcov, la Goleşti cu 40 de centimetri, dar ieri dimineaţă la ora 7.00 nivelul apei a scăzut sub cota de atenţie cu 35 centimetri.

De asemenea, ieri dimineaţă la ora 7.00 a fost atinsă cota de atenţie la Ciuruc pe râul Şuşiţa, iar la ora 8.00, nivelul apei a scăzut sub cota de atenţie. /Monitorul de Vrancea, http://www.monitorulvn.ro/articole/cantita-i-record-de-precipita-ii-in-vrancea_2_148718.html

Case inundate şi zeci de persoane izolate


Zeci de case au fost inundate de precipitaţiile abundente de la sfârşitul săptămânii trecute care au mai afectat drumuri comunale şi drumuri judeţene, poduri, podeţe, reţele de alimentare cu apă. Potrivit centralizării de la Instituţia Prefectului, au fost înregistrate pagube în 23 de comune, din care şapte localităţi au fost afectate de ploile căzute în ultimele 24 de ore. Au fost înregistrate pagube la Răcoasa, Fitioneşti, Ţifeşti, Vintileasca, Jariştea, Coteşti, Vîrteşcoiu, Soveja, Vrîncioaia, Andreiaşu, Vidra, Reghiu, Jitia, Slobozia Bradului, Chiojdeni, Cîrligele, Străoane, Mărăşeşti, Negrileşti, Urecheşti, Nereju, Boloteşti, Bogheşti. La Fitioneşti s-a raportat ca fiind izolate 25 de persoane în Tabăra Fundaţiei Apa Vie şi zece călugări la Schitul Muşunoaiele. La Cîrligele au fost sinistrate cele 14 măicuţe de la Schitul Dălhăuţi după ce alunecările de teren au făcut impracticabil drumul comunal 211. „Din cauza ploilor din ultimele zile au fost amplificate alunecările de teren în zonă. Noi avem un proiect de Hotărâre de Guvern pentru lucrările necesare aici, în valoare de 1,6 milioane lei, şi se caută o finanţare“, a afirmat primarul Ştefan Moscu.

Edilul a precizat că probleme au apărut şi în zona Dălhăuţi Deal unde a fost realizată o plantaţie nouă de vie. Deoarece nu s-a ţinut cont de şanţurile de scurgere ale ANIF şi, prin defrişarea vechii plantaţii au dispărut şi aleile ierbate, s-au creat torenţi de apă care, practic, au spălat butaşii de vie plantaţi. „Oamenii mi-au spus că de 80 de ani nu au avut parte de aşa ceva, nu le-a venit apa în curţi. Am solicitat Prefecturii să vină o comisie la faţa locului, să fie găsită o soluţie“, a adăugat primarul Moscu. /Monitorul de Vrancea, http://www.monitorulvn.ro/articole/case-inundate-si-zeci-de-persoane-izolate_2_148724.html


Săteni, călugări şi elevi americani izolaţi din cauza unui podeţ rupt de ape


Ploile torenţiale au dus la izolarea a peste 100 de oameni în comuna Fitioneşti din pricina ruperii unui pod, însă probleme sunt şi în alte localitări.De azi vremea se încălzeşte, însă nu pentru mult timp

A plouat mult şi în Vrancea în weekend-ul trecut. Apa venită de pe versanţi nu a avut unde să se scurgă şi a inundat gospodăriile şi terenurile agricole din 23 de localităţi. Sunt drumuri comunale distruse, terenuri, curţi şi locuinţe inundate şi sistemul de alimentare cu apă avariat. Acesta este bilanţul averselor de la sfârşitul săptămânii trecute. Autorităţile locale încearcă să remedieze problemele şi să-i ajute pe cei care au avut de suferit. În comuna Fitioneşti, pârâul Zăbrăuţi s-a revărsat din nou şi a distrus două podeţe şi mai multe porţiuni de drumuri comunale şi judeţene. Acum nu se mai poate circula cu niciun mijloc de transport. Peste 100 de persoane au rămas izolate, între care localnici, călugării de la mănăstirea Muşunoaiele, dar şi în jur de 25 de elevi români şi americani aflaţi într-o tabără culturală din zonă. Edilii locali sunt depăşiţi de situaţie. “Cetăţenii care locuiesc în cătunul Dăneşti - şi vorbim de 40 de familii -, sunt izolaţi în momentul de faţă (ieri după amiază - n.r.) , după ce s-a rupt podeţul. Dacă vor cumpere medicamente sau paine, magazinele sunt pe partea asta. Ei se uită la mine, eu la ei, dar nu am ce sa fac, cum să îi ajut. Am nevoie de ajutor. Am facut adrese către Ministerul de Interne, Ministerul Dezvoltării, am solicitat să se facă un pod peste paraul Zabrăuţi. Ce pot să le spun eu oamenilor care vor să îşi ia o paine? Dacă se îmbolnăveşte cineva, ce să le spun?”, ne-a spus Iordache Cazacu, primarul comunei Fitioneşti.



Apa nu mai este potabilă

La Fitioneşti, ploaia torenţială de duminică a inundat zeci de gospodării iar şapte familii s-au trezit cu apa în case, care le-a distrus mobila şi aparatura electrocasnică. Apa cu aluviuni, crengi, bolovani şi lemne a măturat totul în cale. Oamenii izolaţi nu au cum să se aprovizioneze cu cele necesare. Mai rău, le lipseşte şi apa potabilă. „De fiecare dată cand plouă este aceeaşi situaţie. Cei care sunt dincolo sunt izolaţi, nu au magazine, nu au nimic. Mai sunt bătrani, nu au pe unde sa iasă”, ne spune un localnic din Fitioneşti. „Nu există apă potabilă deocamdată, s-a infestat apa din fantana, de la ploile mari”, completează un altul.



Distrugeri şi în alte localităţi

Ploile torenţiale au avariat poduri şi podeţe, kilometri de drumuri comunale şi judeţene, au inundat zeci de terenuri agricole, grădini şi gospodării din judeţul Vrancea, după cum se arată într-un bilanţ al Instituţiei Prefectului. Mai mult, apa a intrat în câteva locuinţe şi le-a afectat structurile de rezistenţă. La Străoane, un drum comunal a fost afectat pe o distanţă de un kilometru, tot aici, 2,4 kilometri de uliţe au devenit impracticabile. Nouă hectare de teren arabil a fost inundat tot în comuna de langă Panciu. La Mărăşeşti, o casă a fost distrusă, potrivit Prefecturii, iar la Negrileşti sunt 9 podeţe colmatate, 8 fantani scoase din circuitul potabil, 2,8 kilometri de străzi afectate şi peste 5 kilometri de drum judeţean distrus. În Nereju apele scurse de pe versanţi au creat de asemeni pagube, 12 kilometri de uliţe fiind greu accesibile, iar pe caţiva kilometri de drum judeţean şi comunal se circulă cu dificultate. Şi la Boloteşti au fost probleme. Aici, 25 de kilometri de drum comunal au devenit impracticabili. Din cauza ploilor abundente, şi comuna Bogheşti a declarat că are un pod avariat, un podeţ şi caţiva kilometri de drum comunal şi judeţean pe care se circulă cu dificultate.

Pe platforma webtv a Ziarului de vrancea puteţi vedea imagini cu distrugerile provocate de apă în Fitioneşti.

Vin cateva zile frumoase

Judeţul nostru s-a aflat la sfarşitul săptămanii sub avertizare meteorologică de cod galben, de ploi şi vijelii. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis ieri alte atenţionări de cod galben de vijelii pentru mai multe judeţe, între care şi Vrancea, până la ora 17.35. Pe alocuri, rafalele de vant au depăşit 70 km/h, potrivit meteorologilor. De astăzi, dispar norii de ploaie, iar vremea se va încăzi uşor de la o zi la alta, pană la normalul perioadei. Asta doar cateva zile, pentru că sfarşitul săptămanii ar putea aduce iar vreme rea. “După un început de săptămână cu temperaturi sub normele climatologice, vremea se va încălzi până în jurul datei de 4 iulie, când mediile vor fi cuprinse între 25 şi 27 de grade. Apoi regimul termic nu va mai avea variaţii importante. Ploi pot să apară în fiecare zi, începând din data de 4 iulie şi vor fi pe arii mai extinse în 5 şi 6 iulie.”, se arată în previziunea meteorologică pentru regiunea Moldovei. /Ziarul de Vrancea, http://www.ziaruldevrancea.ro/actualitatea/94496-video-sateni-calugari-si-elevi-americani-izolati-din-cauza-unui-podet-rupt-de-ape.html






- REVISTA PRESEI -

Administraţia Naţională "Apele Române"

Str. Edgar Quinet nr. 6, sector 1, cod 010018, Bucureşti, România,



Tel. : 021. 311.01.46, 021. 315.13.01; Fax: 021.312.21.74, 021.312.37.38


Yüklə 42,87 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin