Consiliul local al municipiului bistri ţ a compartiment pregătire documente proces-verbal



Yüklə 0,64 Mb.
səhifə1/8
tarix07.01.2019
ölçüsü0,64 Mb.
#91311
  1   2   3   4   5   6   7   8
CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI

B I S T R I Ţ A

COMPARTIMENT

PREGĂTIRE DOCUMENTE

PROCES-VERBAL

Încheiat azi, 29 noiembrie 2007, în şedinţa ordinară

a Consiliul local al municipiului Bistriţa

La şedinţă participă domnii consilieri locali, domnul primar Vasile Moldovan, domnul viceprimar Ilieşi Cornel, domnul viceprimar Turc Ioan, doamna secretar Floare Gaftone, domnul Ruşti Mihai - purtător de cuvânt, Cabinetul Primarului municipiului Bistriţa, doamna Albu Maria – director executiv Direcţia Economică, domnul Marina Vasile – director executiv Direcţia Administrare Fond Imobiliar, domnul Moldovan Sever – şef Serviciu monumnte, artă şi proiectare,doamna Pungovschi Bucur Cecilia – director executiv Direcţia Administraţie Publică, doamna Coceşiu Liliana – director executiv Direcţia Integrare Europeană, Strategii, Protecţia Mediului, domnul Rus Alexandru – director Direcţia Tehnică, domnul Anca Emil – şef Ocolul Silvic al municipiului Bistriţa, doamna Curteanu Mihaela - inspector specialitate Serviciul turism, sport, tineret, învăţământ, Redacţia ziar, doamna Fechete Valentina – şef Serviciu tehnic, investiţii, lucrări publice şi învăţământ preuniversitar, domnul Luca Răzoare – director executiv Serviciul public municipal „Direcţia Pieţe, Târguri, Oboare”, domnul Frandeș Florin – director adjunct Serviciul public „Poliția Comunitară a municipiului Bistriţa”, preşedinţii subcomisiilor de inventariere a domeniului public al municipiului Bistriţa, domnul Solcan Marius – primar Consiliul Local al Tinerilor al municipiului Bistriţa, domnul Cozma Dorel – director Centrul Municipal Cultural Bistriţa, domnul Şandru Ioan – director S.C. AQUABIS Bistriţa-Năsăud S.A., reprezentantul Poliţiei municipiului Bistriţa, domnul Cociş Iosif – delegat sătesc al localităţii componente Viişoara, domnul Suciu Vasile – delegat sătesc a localităţii componente Sărata, domnul Pop Maftei – delegat sătesc al localităţii componente Slătiniţa şi reprezentanţi ai mass-media locală.

Şedinţa ordinară a Consiliului local al municipiului Bistriţa a fost convocată prin Dispoziţia Primarului municipiului Bistriţa nr.2210/22.11.2007 care a fost publicată în presa locală, respectiv în cotidianul „Răsunetul de Bistriţa-Năsăud” din data de 23.11.2007.

Domnul consilier Rusu Andrei, preşedintele de şedinţă, deschide lucrările şedinţei consiliului local. Se face prezenţa consilierilor şi nu se constată nici o absenţă. Sunt prezenţi 20 consilieri din 20 în funcţie. Şedinţa este legal constituită.


Se supune atenţiei procesul-verbal al şedinţei ordinare a consiliului local din data de 31 octombrie 2007. Nefiind probleme cu privire la acesta, se supune la vot şi se aprobă cu 19 voturi „pentru”, Nu se află în sală domnul consilier Molnar Laurenţiu Dănuţ.

Rezultat Vot: Vot% tot.%

Da 19 100.00 90.48

Nu 0 0.00 0.00

Abţinere 0 0.00 0.00

Au votat 19 100.00 90.48

Nu au votat 1 4.76



Total 20 100.00

Observaţie:

Molnar Laurentiu Danut Abs. -

Avram George Da -

Belei Mihail Da -

Bolog Dascal Licinius Gabriel Da -

Calo Viorica Da -

Cozman Rodica Da -

Curteanu Eugen Dicones Da -

Gonczi Roza Irenke Da -

Illyes Isvan Da -

Iosivas Doina Ileana Da -

Moisil Filip Da -

Moldovan Vasile Adrian Da -

Pugna Alexandru Da -

Purcel Viorel Da -

Rus Constantin Da -

Rusu Andrei Da -

Seica Marioara Da -

Somesan Corina Livia Da -

Tabara Camelia Da -

Tarmure Gavril Da -

Fiind şedinţă ordinară, vă rog să faceţi interpelări şi să adresaţi întrebări executivului.

Doamna consilier Someşan Corina Livia – o singură problemă aş dori să ridic şi anume faptul că mai mulţi cetăţeni de pe Drumul Tărpiului au sesizat starea proastă a drumului de la firma LEONI încolo. Este drum de pământ, când plouă şanţurile şi drumul se umplu de apă. Acest drum l-am căutat şi la proiectul de hotărâre cu inventarul domeniului public şi nu l-am găsit. Am vrut să văd care este lăţimea drumului, ce structură are, de beton sau de pământ. Oamenii de acolo întreabă când va intra şi acest drum în reparaţii, când se va pietrui măcar, dacă nu şi asfaltat?

Domnul consilier Illyes Istvan – locatarii şi proprietarii de terenuri de pe Drumul Jelnei reclamă faptul că ciobanii din localitatea Ardan vin cu oile şi le distrug proprietăţile, unde au plantat pomi fructiferi. Nu ştiu dacă acest lucru a fost aprobat, dacă primăria a permis sau nu păşunatul oilor acolo. Ar trebui luate nişte măsuri, pentru că proprietarii nu-şi pot recupera daunele.

Domnul consilier Avram George – vreau să spun că odată cu topirea primei zăpezi am constatat că la indicatoarele de viteză care sunt montate pe unele străzi din municipiul Bistriţa, anumite segmente din acestea sunt dispărute. Probabil din cauza utilajelor de deszăpezire care au trecut pe acolo. Aş ruga pe cei de la DADP să completeze acele segmente dispărute.

Doamna consilier Calo Viorica – mai mulţi locatari de pe Aleea Plopilor au sesizat că acolo sunt 2 blocuri cu acelaşi număr administrativ. Şi sunt foarte nemulţumiţi deoarece corespondenţa lor merge de la un bloc la altul şi solicită să se remedieze acest fapt.

Domnul preşedinte de şedinţă - şi pe Valea Rusului la adresa mea, vine corespondenţa unei doamne Rus Elena. Soţia mea a sesizat acest fapt la primărie şi de un an de zile nu s-a rezolvat nimic.

Doamna consilier Iosivas Doina Ileana – de curând a fost terminat podul din localitatea Unirea în dreptul Pensiunii Serif. Lucrarea este finalizată, s-au betonat şi malurile în zona podului, însă a rămas o zonă fără balustradă pe partea dreaptă spre Livezile, un hău care odată cu căderea zăpezii nu mai poate fi observat de către trecători şi se pot produce accidente foarte grave. Dacă Drumurile Naţionale şi-au terminat treaba şi nu mai este atribuţia lor de a termina acea balustradă, măcar primăria să amenajeze o balustradă de atenţionare. Este foarte periculos.

Domnul consilier Purcel Viorel – în numele cetăţenilor din localitatea componentă Sigmir ţin să aduc mulţumiri domnului primar şi domnului viceprimar pentru aprobarea cumpărării a celor 6 tuburi pentru podeţe pe unele străzi aflate pe domeniul public. Dar mai sunt necesare încă 2 bucăţi şi anume pentru a finaliza această lucrare. Totodată mulţumesc conducerii DADP pentru că ne-a sprijinit cu utilaje, însă mai sunt lucrări de făcut, pentru că pe o stradă s-a blocat circulaţia punând acolo un tub, terenul fiind înfundat nu s-a putut intra cu utilaje pentru a balasta, pentru a se putea circula pe acea stradă.

Din nou ridic problema transportului greu în localitatea Sigmir. Ştiu că s-a făcut adresă la Drumuri Judeţene pentru a se instala limitatoare de viteză. Oamenii sesizează faptul că din cauza traficului greu care traversează localitatea, le crapă zidurile caselor, mai ales la ieşirea din localitate înspre localitatea Blăjeni.

În vară cineva de la IELIF ne-a spus că se realizează un proiect de obţinere de fonduri pentru anul viitor, pentru regularizarea pârâului care traversează localitatea Sigmir. La fiecare ploaie acesta se revarsă şi inundă terenul de fotbal. Şi am înţeles că sunt prevăzuţi bani pentru anul viitor pentru realizarea acestei lucrări.

Multă lume mă întreabă când încep lucrările de introducere a reţelelor de apă-canal în Sigmir şi nu ştiu ce să răspund.

Încă odată îl întreb şi pe domnul Anca Emil când se vor da lemnele de foc, pentru că mulţi cetăţeni s-au plâns că nu mai au lemne, pentru că vârfurile lemnelor care se vând prin licitaţie şi le iau anumiţi patroni, ei vând crengile şi vârfurile la alte preţuri decât cele la care le-au luat de la Ocolul Silvic. Am înţeles de la domnul Anca că se vor da lemne pentru cetăţenii din Sigmir pe Valea Boilor.

Referitor la tuburile de care spuneam mai devreme, eu am găsit acele tuburi la POLITUB, sunt de 300 şi unde trebuie instalate sunt foarte bune, nu este necesar să fie de 600.

Domnul preşedinte de şedinţă – vis-a-vis de lucrările de introducere a reţelelor de apă şi canalizare, am înţeles că lucrările încep săptămâna viitoare. Şi legat de programul acestor lucrări, în sală se află domnul Şandru Ioan, directorul S.C. AQUABIS Bistriţa-Năsăud S.A. şi în pauză îl puteţi întreba.

Domnul consilier Rus Constantin – câteva probleme doresc să ridic pentru domnul primar şi pentru executiv.

Prima problemă se referă la transportul din localitatea componentă Slătiniţa către municipiul Bistriţa. Am mai ridicat această problemă şi revin, ca primăria să ia legătura cu operatorul care asigură transportul din localitatea Slătiniţa. Am fost de câteva ori acolo şi oamenii erau foarte revoltaţi că se aglomerează într-un singur microbuz care estre prea mic pentru numărul mare de persoane care fac naveta. Cred că se poate găsi o soluţie în orele de vârf când numărul celor care circulă este foarte mare.

A doua problemă este legată de staţia de autobuz din localitatea componentă Viişoara. Este o staţie la capătul localităţii înspre Dej, o staţie cu un refugiu care arată mizerabil. Am fost acolo pentru că am fost solicitat de două ori şi într-adevăr este dezastru. Este noroi până la glezne, apă multă, este un pericol real pentru toţi cei care aşteaptă acolo. Nimeni nu a făcut absolut nimic, nici măcar să ducă câteva bascule de piatră spartă, pentru că înţeleg că nu se poate asfalta acel refugiu şi este absolut necesar să se întâmple acest lucru cât de repede, pentru că în dreptul acelui refugiu este o altă staţie în sens invers, unde nu există refugiu, oamenii coboară direct din autobuz în şanţ, lucru care se întâmplă şi pe lângă blocurile ANL, unde nu există refugiu pentru cetăţenii care circulă cu autobuzele în zona respectivă.

A treia problemă pe care o ridic şi este o revenire la o problemă care este foarte importantă domnule primar pentru locuitorii din localitatea componentă Unirea. Vă rog să purtaţi discuţii cu cei de la ELECTRICA, pentru că repet, acolo se întrerupe curentul foarte des, la fel şi cablul şi absolut tot. Suntem într-o zonă moartă acolo şi acest lucru se întâmplă de 2-3 ori pe săptămână. Sunt lucruri de nepermis, mai ales în această perioadă în care sunt centrale termice care nu funcţionează. Şi din nefericire, curentul electric de cel mai adesea se întrerupe în week-end. Nu ştiu ce se întâmplă acolo.

De asemenea, săptămâna aceasta în 2-3 nopţi s-a întrerupt şi iluminatul public în Unirea. Nu este permis, aceste lucruri care par minore în mileniul în care trăim, să nu se preocupe cineva de oamenii din zona respectivă.

Şi în al 4-lea rând aş avea o rugăminte pentru împodobirea pentru sărbătorile de iarnă, respectiv pentru Bulevardul Republicii care nici anul trecut nu a fost amenajat, şi este unul dintre cele mai frumoase bulevarde din Bistriţa şi cred că se poate găsi o soluţie. Dacă într-adevăr copacii din zonă nu permit o împodobire ca şi pe restul arterelor din Bistriţa cum este de exemplu pe str.1 Decembrie, probabil că s-ar putea găsi o soluţie să se împodobească intrările pe o distanţă mai mare în şcolile din zona respectivă, pentru că acolo sunt foarte multe şcoli, şi probabil că împodobindu-se în dreptul acestor unităţi şcolare, s-ar umple bulevardul, pentru că şcoli sunt aproape una lângă cealaltă. Adică să se asigure din partea primăriei acele ghirlande pentru şcolile din zonă, pentru a fi iluminat şi Bulevardul Republicii.

Domnul preşedinte de şedinţă – aş dori să fac şi eu o interpelare şi să adresez şi o rugăminte domnului primar. Sunt purtătorul de cuvânt în consiliul local, al Organizaţiei Patronale UGIR 1903, care a adresat o adresă oficială Consiliului local al municipiului Bistriţa în data de 26.11.2007, semnată în numele organizaţiei de către domnul director Repede de la ROMBAT, domnul director Stoian de la COMELF şi domnul director Viciu de la TERAPLAST. Sunt 3 dintre marile unităţi industriale care fac parte din această organizaţie patronală. Ce solicită dânşii în esenţă? În adresă se fac nişte referiri la nivelul impozitelor şi taxelor locale pentru agenţii economici, cât şi la nivelul facilităţilor pe care consiliile locale din alte judeţe le acordă agenţilor economici care realizează investiţii pentru crearea de noi locuri de muncă. Dânşii dau ca exemplu nivelul de impozite sau de facilităţi pe care le acordă alte consilii locale. Cu titlu de informare a dumneavoastră, vreau să vă spun şi bănuiesc că datele pe care le prezintă sunt reale, noi am aprobat deja nivelul impozitelor şi taxelor locale pe anul 2008. Vis-a-vis de Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca de exemplu, noi am aprobat un impozit pe clădire de 1,2% din valoarea clădirii, iar Consiliul local Cluj-Napoca 0,75%. Impozit pe clădiri nereevaluate – noi am mers pe 10% deşi au fost propuneri să le reducem la 7%, iar Consiliul local Cluj-Napoca are o cotă de 5%. La impozitul pe clădiri, pentru investiţii de peste 500.000 euro, noi am aprobat 0,25%, în Cluj-Napoca agentul economic este scutit 5 ani de zile. La fel şi pentru impozitul pe teren care este afectat de investiţii noi pentru crearea de noi locuri de muncă. Sigur că exemplele ar putea continua, adresa este foarte bine argumentată. Dânşii solicită o întâlnire a reprezentanţilor consiliului local şi a conducerii primăriei, cu o delegaţie a patronilor reprezentaţi de Organizaţia UGIR 1903, înainte de dezbaterea bugetului pe anul 2008. Consider oportună această întâlnire, pentru că noi consiliul local reprezentăm interesele cetăţenilor şi agenţilor economici din municipiul Bistriţa şi trebuie să fim aproape de problemele, cerinţele, observaţiile şi propunerile acestora. În acest sens, îl rog pe domnul primar să organizeze o întâlnire, să facă un răspuns Organizaţiei UGIR 1903 şi până la data de 10 decembrie consider eu, ar trebui organizată această întâlnire şi sigur, dintre noi consilierii locali să fim informaţi şi cine doreşte să participe la această întâlnire.

Domnul consilier Moisil Filip – o singură problemă doresc să ridic şi anume: s-a recepţionat drumul naţional care trece prin Bistriţa, în primul rând în zona acelor sensuri giratorii. Dacă se poate face un marcaj în aşa fel încât cei care circulă şi pe banda a doua să nu-i conturbe pe cei de pe banda întâi. De asemenea, parcarea în dreptul acelor sensuri giratorii, de exemplu pe Bulevardul Independenţei lângă poştă. De multe ori foarte mulţi cetăţeni parchează pe stradă în dreptul sensului giratoriu şi blochează o bandă de circulaţie. Trebuie amplasat acolo un indicator cu oprirea interzisă, în aşa fel încât să nu se ştranguleze circulaţia în zona respectivă.

Domnul consilier Curteanu Eugen Dicones – de esenţa administraţiei publice locale este să asiguri comunităţii utilităţi şi servicii publice de calitate şi în limite legale. Spun acest lucru pentru că atâta vreme cât serviciul de alimentare cu apă şi canalizare nu intră în sarcina noastră, e prestat de S.C. AQUABIS Bistriţa-Năsăud S.A., salubrizarea este realizată de S.C. URBANA S.A. urmare a procedurii de delegare de acum 3 ani de zile. Avem însă o problemă cu deszăpezirea şi cu activitatea de dezinsecţie, dezinfecţie, deratizare care este asigurată de către D.A.D.P, care are calitatea de operator al acestui serviciu şi este operator nelicenţiat. Ori legea spune că până în data de 21.03.2008, toţi operatorii fără a distinge între cei care sunt în subordinea autorităţilor publice locale şi cei cu capital privat, vor trebui să fie licenţiaţi. De aceea sesizez executivului acest aspect şi rog să ia de urgenţă măsurile necesare, pentru că procedura de licenţiere este una destul de greoaie.

La serviciul de iluminat public nici nu îndrăznesc să mă refer, pe această temă am mai avut interpelări şi eu şi colegii mei. Nivelul calitativ al serviciului de iluminat public nu spun că neapărat lasă de dorit, dar este insuficient de bine canalizat spre satisfacţia cetăţeanului. Şi aici ar trebui avut în vedere de către executiv acest aspect.

O altă problemă pe care o supun atenţiei este cea legată de strângerea legăturilor municipiului Bistriţa cu localităţile componente. Este vorba de drumul spre Ghinda care din păcate a ajuns într-un stadiu cvasi-final, dar în localitate efectiv, nu s-a reuşit asfaltarea lui. V-aş ruga stimaţi colegi să aveţi în vedere şi acest aspect pentru bugetul pe anul 2008. La fel, vechea problemă a drumului spre Slătiniţa trebuie rezolvată. Nu ştiu dacă vom reuşi să o rezolvăm în acest mandat, viitorii consilieri vor trebui să aibă în vedere, dar şi noi pentru bugetul pe 2008.

Domnul consilier Belei Mihail – sunt în posesie unei adrese făcute de către 40 de taximetrişti din Bistriţa a căror reprezentanţi se află în sală, care spun că au mai apelat la conducerea Primăriei municipiului Bistriţa şi nu au obţinut nici un rezultat, cu privire la activitatea pe care ei o practică la activitatea de taximetrie, autorizate să desfăşoare asemenea servicii, care pentru aşi păstra un loc de muncă au fost nevoiţi să-şi achiziţioneze maşini în leasing, nu pe firmă ci pe persoană fizică, iar ei sunt puşi în situaţia ca oricând să nu mai poată practica această meserie. Domnule preşedinte de şedinţă, dacă colegii mei sunt de acord, să i-a cuvântul reprezentantul acestor oameni.

Doamna consilier Tabara Camelia – aş vrea să întreb executivul dacă s-a făcut o mediatizare suficient de bună pentru premiile municipiului Bistriţa, având în vedere că la o rectificare de buget a fost o suplimentare şi în acest moment sunt alocaţi 500 milioane lei vechi. În anii trecuţi s-a lăsat cu foarte multe supărări şi să-i rugăm pe colegii din comisia de cultură care vor decide premiile, eventual chiar şi cu statutul de invitaţi şi fără drept de vot, să ne invite şi pe ceilalţi, pentru a se face o distribuire a premiilor cât mai echitabilă.

Domnul preşedinte de şedinţă – să nu trecem mai departe până nu tranşăm propunerea domnului consilier Belei, de a da cuvântul unor reprezentanţi ai taximetriştilor să-şi prezinte o problemă pe care o au. Eu cred că nu este cazul să o prezinte aici în consiliul local, cred că ar trebui să fie înregistrată cât se poate de repede la primărie şi să primească un răspuns competent, pentru că noi nu putem decide pe moment fără a avea un proiect de hotărâre sau o analiză în comisiile de specialitate.

Domnul consilier Curteanu Eugen Dicones – nu e neapărat un aspect strict legat de regulamentul nostru, dar atâta vreme cât este înscris la cuvânt un consilier, v-aş ruga să-i daţi cuvântul consilierului, iar pe urmă reprezentanţilor taximetriştilor.

Domnişoara consilier Seica Marioara – deşi afară timpul este destul de frumos şi nu s-ar prevede o iarna foarte grea, îmi permit să-i întreb pe reprezentanţii D.A.D.P. dacă la această oră suntem pregătiţi pentru a face faţă iernii cu materiale antiderapante.

Domnul preşedinte de şedinţă – dau cuvântul domnului Solcan Marius, primarul Tinerilor din Bistriţa.

Domnul Solcan Marius – mulţumesc întregului consiliu, mulţumesc consilierilor care au participat la târgul nostru de carte. Mă aflu în faţa dumneavoastră pentru că pe anul 2008 dorim să vă cerem un spaţiu în cadrul primăriei, un birou în care să ne păstrăm toate documentele. În această perioadă centralizăm chestionarele pe care le-am împărţit în toate şcolile şi avem nevoie de un spaţiu pentru benner, pentru documente. Un birou pe care să scrie Consiliul local al Tinerilor. Cine doreşte să ne caute să ne găsească acolo.

De asemenea, am dorit să se clarifice problema bugetului pentru Consiliul local Tinerilor pentru anul 2008. Din câte am înţeles o să procedăm pe baze Legii tinerilor nr.350/2006. Am citit această lege şi presupune să ne afiliem unui ONG, lucru care practic ar însemna să ne depărtăm de primărie dacă nu o să avem un buget propriu.

Pentru anul 2008 de asemenea ne-am propus să facem un program pe care o să vi-l prezentăm şi dumneavoastră, cu proiecte, scriere de proiecte. Am avut şi un trening pentru aşa ceva la Fiat şi doresc să se clarifice destul de bine problema asta, ca să ştim cum o să funcţionăm pentru anul viitor, să putem lua şi noi decizii.

Domnul Suciu Vasile, delegat sătesc al localităţii componente Sărata – vreau să ridic o problemă şi anume faptul că de 15 ani Direcţia Sanitară şi-a bătut joc de localitatea Sărata, pentru că nu am avut un doctor în mod constant, şi oamenii din localitate care au probleme cu animalele nu sunt ajutaţi. Ieri a venit cineva de la Direcţia Sanitară şi l-am rugat să meargă în fiecare casă pentru a face vaccinurile la animale şi nu a vrut, spunând că trebuie să se deplaseze oamenii în centrul satului.

Strada veche a cimitirului trebuie reparată, respectiv acoperită cu piatră, lucru care rezolvat cât de repede. La fel şi în partea în care locuiesc rommii trebuie amenajat şanţul de acolo.

O altă problemă este a iluminatului public în localitate, respectiv sunt 3 stâlpi de iluminat care nu au becuri.

Doresc să vă mai spun că a avut loc un incendiu foarte mare în Sărata, înregistrându-se pagube de peste 2 miliarde lei. Pentru stingerea acelui incendiu nu s-a găsit nici un hidrant în toată localitatea.

Domnul Pop Maftei, delegat sătesc al localităţii componente Slătiniţa – doresc să vă spun că la şedinţa ordinară a consiliului local din 31.10.2007 am venit la ora 14,00, semnând convocatorul şi condica de prezenţă însă lucrările au întârziat să înceapă. Datorită faptului că am avut o problemă personală fiind sunat la telefon de acasă, am plecat înainte de începerea efectivă a şedinţei. Doamna de la Compartiment pregătire documente, pe care nu ştiu cum o cheamă, a anulat prezenţa mea la şedinţă, nebeneficiind de indemnizaţia de şedinţă de numai 1.300 lei. Dânsa poate că nu ştie că munca noastră nu se limitează numai la participarea la şedinţele consiliului local, ci avem şi muncă de teren. Am fost prezent la toate activităţile în care a fost implicată localitatea Slătiniţa. Eu cred că dânsa a vrut să respecte legea, dar trebuia să se gândească că şi noi cei din teritoriu muncim din greu ca să facem ceva.

O altă problemă pe care doresc să o ridic este legată de transportul în comun, problemă ridicată şi de către domnul consilier Rus Constantin, la care vreau doar să mai adaug că este necesar a se prelungi traseul, respectiv de la biserică şi până la cimitir.

Preşedintele de şedinţă supune la vot luarea de cuvânt a reprezentantului taximetriştilor din Bistriţa. Se aprobă cu 18 voturi „pentru” şi 2 abţineri.



Rezultat Vot: Vot% tot.%

Da 18 90.00 85.72

Nu 0 0.00 0.00

Abţinere 2 10.00 9.52

Au votat 20 100.00 95.24

Nu au votat 0 0.00



Abs. 0 0.00

Total 20 100.00

Observaţie:

Avram George Da -

Belei Mihail Da -

Bolog Dascal Licinius Gabriel Da -

Calo Viorica Da -

Cozman Rodica Da -

Curteanu Eugen Dicones Da -

Gonczi Roza Irenke Da -

Illyes Isvan Da -

Iosivas Doina Ileana Da -

Moisil Filip Da -

Moldovan Vasile Adrian Da -

Pugna Alexandru Da -

Purcel Viorel Da -

Rus Constantin Da -

Seica Marioara Da -

Somesan Corina Livia Da -

Tabara Camelia Da -

Tarmure Gavril Da -

Molnar Laurentiu Danut Abţ. -

Rusu Andrei Abţ. -

Reprezentantul taximetriştilor – problema noastră poată părea foarte simplă, însă după modificarea Legii nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, noi taximetriştii cu aproximativ 40 de maşini închiriate ne aflăm în imposibilitatea de a ne mai practica meseria. Firmele de taxi şi-au achiziţionat alte maşini, în speţă firma 3 Taxi care are sechestru pe 4 maşini, nu ştiu de unde şi-a cumpărat altele 15, dar asta este altă problemă. Noi rămânem unii cu datorii la bancă, alţii cu datorii la leasing-uri. Pentru noi este o problemă vitală, pentru că din această meserie ne câştigăm pâinea. Nu ne permitem să vă dăm sugestii, dar vă rugăm să ne ajutaţi cumva, să nu ne pierdem locul de muncă. Vrem să muncim şi noi legal. Avem maşinile noastre care sunt autorizate până la 1 decembrie 2007 şi pe urmă ce facem? Vă rugăm frumos să ne ajutaţi şi pe noi şi cât se poate de repede, ca să nu ne pierdem locul de muncă.

Domnul preşedinte de şedinţă – domnule primar, 13 consilieri locali şi 2 delegaţi săteşti au adresat interpelări, dacă puteţi răspunde acum.

Domnul primar Moldovan Vasile – domnilor consilieri, o să încerc să răspund acum interpelărilor la care am acum informaţii.

Domnule consilier Avram George, au fost într-adevăr probleme cu indicatoarele de circulaţie din oraş la prima zăpadă, însă acum au fost completate şi chiar montate în plus.

Doamna consilier Calo Viorica, referitor la cele două blocuri de pe Aleea Plopilor trebuia ca cineva să ne sesizeze pentru ca să putem face această renumerotare dacă este cazul. Dar am reţinut, verificăm şi luăm măsurile care se impun.

Doamna consilier Iosivaş Doina, firma Geiger nu a finalizat deocamdată tot ceea ce face pe zona respectivă. Îi vom sesiza pe cei de la Drumuri Naţionale şi pe cei de la firma Geiger să intervină, pentru că trebuie protejat într-adevăr podul. Am fost şi eu pe acolo şi am văzut că într-adevăr o parte nu are balustradă.

Domnule consilier Purcel Viorel, cred că este prezent reprezentantul poliţiei pe care îl rog încă odată să ia măsuri şi ei acolo, eventual cu radarul sau prin prezenţa lor, pentru respectarea limitei de viteză în localitatea Sigmir. În ce priveşte apa şi canalul, domnul director Şandru de la AQUABIS se află în sală şi dânsul a anunţat oficial că în data de 3 decembrie 2007 încep lucrările pentru extindere reţele de apă şi canal cu finanţare fonduri externe. Sigur că în ultima lună din acest an, nu cred că se va lucra în Sigmir, dar cu siguranţă din primăvară se va începe. Legat de problema lemnelor de foc, eu ştiu că există aceste lemne. Dacă sunt situaţii de altă natură, discutăm direct şi rezolvăm.

Aceeaşi problemă ridicată de către domnul consilier Rus Constantin şi delegatul sătesc al localităţii Slătiniţa, am discutat cu reprezentantul firmei de transport, au fost câteva zile în care autobuzul s-a deplasat până acolo şi nu a fost nimeni, nici un pasager. Nu are de unde să ştie că vor fi călători la capătul localităţii, unde spuneţi dumneavoastră, spre cimitir? Mai mult că drumul până acolo este destul de îngust. Dar o să avem în atenţie acest aspect.

În ce priveşte întreruperile curentului electric, noi am mai sesizat ELECTRICA şi chiar săptămâna asta am fost la o întâlnire organizată de către Ministerul Dezvoltării şi Lucrărilor Publice, unde domnul Roman de la Electrica îmi spunea că sunt ceva probleme pe puterea care o asigură în general în perioada rece şi pe care trebuie să o remedieze. Aici nu mai depinde de noi ci de Electrica.

Vom avea în vedere ca şi Bulevardul Republici să poată fi împodobit cu ghirlande în luna decembrie.

Domnule consilier Rusu Andrei, cu privire la scrisoarea patronatului, am primit-o ieri şi am analizat-o. Am văzut semnătura a 2 oameni deosebiţi, a unor 3 firme din Bistriţa. Au semnat o scrisoare prin care domnul Rotaru în loc să informeze că Ordonanţa de urgenţă de la începutul lunii octombrie anulează dreptul consiliilor locale de a acorda facilităţi pentru sprijinirea investitorilor. Dar în acelaşi timp spune că prin consiliul local se poate organiza şi pregăti o schemă de ajutor de stat, care indirect ar putea să fie sub această formă. Am discutat cu Consiliul Concurenţei care au fost prezenţi la noi zilele trecute cărora le-am transmis o variantă, pentru că trebuie să fie avizată de ei. Tocmai de aceea nu am mai prevăzut o modificare a hotărârii de aprobare a impozitelor şi taxelor foarte repede, până vom avea confirmarea schemei de ajutor de stat pentru investitori şi sprijinirea acestora. De aceea spun că îmi pare rău că au semnat acele persoane această scrisoare, deşi aceasta se referea la prevederi ale anului 2007. Însă vom avea în vedere în continuare acest sprijin.

În ce priveşte problema ridicată de către domnul consilier Belei Mihail, dar pentru că a luat cuvântul reprezentantul taximetriştilor, aici trebuie să constatăm cu neplăcere că s-a modificat legea taximetriei şi nu mai permite persoanele fizice ca să mai presteze această muncă ca şi angajaţi ai unor firme. În aceste condiţii, cei care au o singură maşină aşa cum spunea mai devreme reprezentantul taximetriştilor, sunt practic eliminaţi. Eu am informaţii că şi dumneavoastră, taximetrişti din Bistriţa şi toţi cei din ţară care folosesc acest sistem de venit al taximetriei, s-au făcut demersuri la Guvern de modificare a legii, pentru că aşa cum este legea acum, sunt afectaţi la nivel naţional toţi taximetriştii persoane fizice.

Eu vă rog prin numele dumneavoastră celor care sunteţi la taximetrie, ca luni, 03.12.2007 la ora 15,00, vom avea o întâlnire cu reprezentanţii taximetriştilor aici în această sală, împreună cu colegii de la D.A.D.P. care cunosc mai bine legea şi să vedem ce soluţie găsim. Eu oricum am mai discutat cu mai mulţi reprezentanţi ai dumneavoastră şi aşteptam să convenim o zi în care să ne întâlnim.

Legat de premiile municipiului Bistriţa, doamna consilier Tabără, s-a făcut mediatizarea prin mass-media locală, am trimis în scris tuturor instituţiilor care practic au responsabilitatea de înregistrare a unor asemenea propuneri pe cele 5 domenii. Vreau să vă spun ca am primit o parte dintre propuneri şi mâine este ultima zi în care mai putem primi, urmând ca săptămâna viitoare să încercăm să deliberăm.

Domnişoara consilier Seica Marioara, vreau să vă spun că suntem pregătiţi pentru iarnă, avem peste 1.100 tone de nisip, peste 150 tone de clorură de calciu, peste 300 tone de sare, municipiul a fost zonat pe 16 zone, sunt angrenate 29 utilaje şi 27 de salariaţi. Fiecare răspunde în cadrul unui program pe 2 schimburi în pregătirea şi realizarea lucrărilor pentru perioada de iarnă.

Domnule primar al tinerilor Marius Solcan, am propus ca spaţiu pentru Consiliul local al tinerilor, un punct termic, propunere ce se regăseşte într-un proiect de hotărâre care v-a fi discutat astăzi.

Domnule Suciu Vasile, delegat sătesc al localităţii Sărata, vom analiza fiecare sesizare a dumneavoastră pentru a putea fi duse la realizare.

La celelalte interpelări la care nu am răspuns, vom face răspuns în scris.
Domnul preşedinte de şedinţă – vă supun atenţiei ordinea de zi a şedinţei de astăzi cu o completare de 2 proiecte de hotărâri.

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Sediu firmă, spălătorie auto, hală întreţinere, cabină poartă şi parcare auto” în extravilanul municipiului Bistriţa, localitatea componentă Viişoara – DN 17; Beneficiar S.C Tabita Tour S.R.L Şintereag.

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Construire case de vacanta destinate odihnei şi recreerii în regim de înălţime D+P+M”, în extravilanul municipiului Bistriţa, zona Valea Rusului; Beneficiar Breşfelean Maria.

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Amplasare locuinţe colective în regim de înălţime S+D+P+6E…8E” în municipiul Bistriţa, Drumul Dumitrei Vechi, nr.27, UTR 15, beneficiar S.C. Promoţii Rohisp S.R.L.

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Amplasare locuinţe colective în regim de înălţime S+P+3-6E” în municipiul Bistriţa, str. Subcetate, nr.19 A, UTR 15, beneficiari S.C. VALEA ROMANEASCA PROD IMPEX S.R.L si proprietarii terenurilor din zona.

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Executarea unei construcţii în regim de înălţime 2S+P+10E+M cu destinaţie mixtă, spaţii comerciale, locuinţe colective” în municipiul Bistriţa, str. Gării, UTR 19, beneficiar Club Fotbal Gloria 1922 Bistriţa.

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Ansamblu de locuinţe colective în regim de înălţime P+4E” în municipiul Bistriţa, zona Subcetate, UTR 15, beneficiar Negrea Viorel Marius.

7. Proiect de hotărâre privind aprobarea ieşirii din indiviziune cu privire la imobilul situat în municipiul Bistriţa, str. Zorilor, nr. 21, coproprietari Statul Roman şi Moldovan Maria.

8. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici modificaţi ai Studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiţi: “Amenajare, consolidare imobil strada Dornei nr.1, municipiul Bistriţa”.

9. Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii "Reabilitare imobil II, Şcoala generală, cls.I-IV, Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”, Bulevardul Republicii, nr.10.

10. Proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii „Reparaţii capitale şi mansardare imobil corp A, Cămin nr.1, str. Ec. Teodoroiu, nr. 4, municipiul Bistrita”.

11. Proiect de hotărâre privind aprobarea scoaterii temporare fără defrişare din fond forestier proprietate publică a municipiului Bistriţa, pe termen de 30 zile, a unei suprafeţe de 535 mp, în scopul instalării subterane a unui cablu optic şi stabilirea unei chirii anuale în sarcina S.C UPC ROMÂNIA S.A.

12. Proiect de hotărâre privind închirierea prin licitaţie publică a unor mese pentru comercializarea de produse în Piaţa Independenţei Nord şi Piaţa Decebal.

13. Proiect de hotărâre privind constituirea Asociaţiei de dezvoltare intercomunitară pentru servicii de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Bistriţa-Năsăud.

14. Proiect de hotărâre privind aprobarea trecerii din proprietatea publică a municipiului Bistriţa în proprietatea privată a municipiului Bistriţa a unor bunuri, ca urmare a dezafectării de la utilitatea publică.

15. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii nr.4/26.01.2004 a Consiliului local al municipiului Bistriţa privind aprobarea concesionării directe a terenului în suprafaţă de 813 mp, situat în municipiul Bistriţa, str. Ion Raţiu nr.5, în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, în vederea edificării unui imobil cu destinaţia de sediu.

16. Proiect de hotărâre privind actualizarea inventarului cu bunurile care alcătuiesc domeniul public al municipiului Bistriţa.

17. Proiect de hotărâre privind prelungirea contractelor de închiriere pentru terenurile pe care sunt amplasate panouri publicitare de către firme care îşi fac publicitate în nume propriu.

18. Proiect de hotărâre privind unele măsuri de valorificare a spaţiilor din municipiul Bistriţa, situate în punctele termice, proprietatea publică a municipiului Bistriţa.

19. Proiect de hotărâre privind stabilirea chiriei pentru spaţiile închiriate şi terenurile închiriate sau concesionate situate în municipiul Bistriţa.

20. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Hotărârii nr.177/27.09.2007 a Consiliului local al municipiului Bistriţa privind stabilirea criteriilor în baza cărora se repartizează locuinţele sociale sau de necesitate pentru anul 2008.

21. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii nr.106/31.05.2007 a Consiliului local al municipiului Bistriţa privind aprobarea închirierii prin licitaţie publică a terenului în suprafaţă de 700 mp, pentru amenajarea unui patinoar artificial demontabil în municipiul Bistriţa, în faţa Sălii Polivalente.

22. Proiect de hotărâre privind aprobarea preţului de cumpărare a unor locuinţe situate în municipiul Bistriţa şi stabilirea destinaţiei de locuinţă socială.

23. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii nr.3/26.01.2004 a Consiliului local al municipiului Bistriţa privind vânzarea unui teren în suprafaţă de 19.403 mp, situat în municipiul Bistriţa, str.Drumul Cetăţii nr.20, către S.C. ROSEYARNS S.R.L. Bistriţa, în vederea realizării unor obiective cu caracter economic şi social, aferente investiţiei „FABRICA DE TEXTILE”.

24. Adresa nr. 66840/2007 a S.C. ROSEYARNS S.R.L. cu privire la construirea de locuinţe de serviciu, cantină şi bază de agrement, în municipiul Bistriţa, Drumul Cetăţii, nr.20.

25. Adresa nr.81375/21.11.2007 a Asociaţiei Culturale „NOSNER LAND” Bistriţa privind organizarea unui sat cultural în vederea promovării artei contemporane.

Se supune la vot ordinea de zi şi se aprobă în unanimitate, respectiv cu 20 voturi „pentru”.

Rezultat Vot: Vot% tot.%

Da 20 100.00 95.24

Nu 0 0.00 0.00

Abţinere 0 0.00 0.00

Au votat 20 100.00 95.24

Nu au votat 0 0.00



Abs. 0 0.00

Yüklə 0,64 Mb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4   5   6   7   8




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin