Consilul județean sibiu anexa nr. 1 la hcj sibiu nr. 61/ 2018



Yüklə 91,06 Kb.
tarix21.08.2018
ölçüsü91,06 Kb.
#73893

CONSILUL JUDEȚEAN SIBIU Anexa nr. 1 la HCJ Sibiu nr. 61/ 2018

Reabilitare termică a unor clădiri din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu


Extras din documentația tehnico-economică elaborată de SC Sfera Con SRL
  1. DESCRIEREA INVESTIŢIEI



1.1. Situația existentă a obiectivului de investiţii

La întocmirea prezentului studiu s-a pornit de la ideea realizării unei analize care să permită conturarea unei imagini cât mai clare despre funcționarea instituției în prezent și despre ceea ce se urmărește prin implementarea proiectului propus.

Se doreşte ca la finalizare, acest studiu să permită furnizarea unor informaţii în ceea ce priveşte sustenabilitatea şi necesitatea - privită din exteriorul definiţiei sale strict financiare - implementare/sau nu/a proiectului, precum şi a unor informaţii privind alternativele existente şi care pot fi luate în calcul în procesul decizional de către beneficiar.

Pentru conturarea contextului în care se va analiza necesitatea îmbunătăţirii eficienţei energetice a unor clădiri din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu la momentul realizării acestei documentaţii, au fost studiate şi folosite informaţii:



  • Planul national de acțiune în domeniul eficientei energetice 2020;

  • Strategia Energetice a României pentru perioada 2014-2020

  • Directiva UE/31/2010 privind performanța energetică a clădirilor;

  • Strategia pentru mobilizarea investițiilor în renovarea fondului de clădiri rezidențiale și comerciale, atât publice cât și private, existente la nivel național – versiunea 2014;

  • Strategia Naţională pentru Dezvoltare Durabilă a României – Orizonturi 2013-2020-2030;

  • Strategia Regiunii Centru 2014 – 2020;

  • Planul de Dezvoltare a Regiunii Centru pentru perioada 2014-2020;

  • din cadrul studiilor şi cercetărilor elaborate pentru proiectarea efectivă a lucrărilor: studiu geotehnic, studiu topo, ş.a.m.d.;

  • alte studii, analize, rapoarte şi materiale realizate de diverse autorităţi şi organizaţii relevante pentru studiul de faţă.


Secţiunile Studiului de Fezabilitate (SF) au fost dezvoltate ca și conținut similar modelului cadru oferit de H.G. 28/2008, astfel încât să poată furniza informații complete legate de contextul social și economic în care se propune realizarea investiției. Această detaliere ajută atât elaboratorul cât și beneficiarul să constate necesitatea și să înțeleagă oportunitatea realizării sau nu a proiectului.

A. Necesitatea investiției
Contextul socio-economic
Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a fost inaugurat ca Spital Public în anul 1857, ca un spital de tip pavilionar, caracteristic pentru tendințele cele mai avansate ale vremii în privința programului de clădiri spitalicești.

Situat în exteriorul fortificației orașului istoric, la limita sud-estică, în zona fostelor mlaștini din fața zidurilor de apărare ale cetății Sibiului, ansamblul spitalului a fost extins în anul 1914 cu construirea pe bastionul Haller aflat în vecinătate, a unei școli de stat pentru moașe, clădire care în prezent adăpostește secțiile clinice de neurologie, endocrinologie și chirurgie plastică și reparatorie.


Spre deosebire de alte municipii reședință de județ, în municipiul Sibiu nu există și un spital municipal, SCJU Sibiu îndeplinind și această funcție.
În prezent, conform planului de paturi al SCJU Sibiu pentru anul 2014, propunere avizată de către Consiliul Județean Sibiu, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu dispune de un număr de 1054 de paturi de spitalizare continuă și 50 paturi de spitalizare de zi.
Clădirile propuse pentru eficientizare energetică sunt Secția dermato-venerice, Spitalul nou și Clădirea Chirurgie, Ortopedie, Urologie, ATI – denumită în continuare Blocul chirurgical.
Categoria clădirilor: Clădiri destinate sistemului sanitar sau asimilate acestora
Întreg ansamblul este situat în zona construită protejată.
Întreg ansamblul este situat în zona climaterică III


  1. Spitalul nou

Clădirea cunoscută ca „spitalul nou” a fost construită în anul 1984. Este alcătuită din 3 corpuri: corpul I - 5 nivele, corpul II - 4 nivele, iar corpul III - 3 nivele.

În cadrul său funcţionează Secţiile Clinice: Neonatalogie, Prematuri, Obstetrică-Ginecologie I şi II. Tot în cadrul spitalului nou activează şi Secţiile Clinice Cardiologie I şi II, Laboratorul Clinic de Radiologie şi Imagistică Medicală, Laboratorul de Analize şi o farmacie.

Blocul materno-infantil s-a aflat, între 2011-2015, într-un proces complex de reabilitare şi modernizare, gestionat de Ministerul Sănătăţii printr-un program de finanţare europeană în valoare de 25,86 milioane de lei. Celelalte secții nu au beneficiat de lucrări de reabilitare și modernizare.




  1. Clădirea Chirurgie, Ortopedie, Urologie, ATI – denumită în continuare Blocul chirurgical

Una dintre cele mai interesante clădiri din punct de vedere arhitectonic este cea care adăposteşte Secţiile Clinice Chirurgie I şi II, Ortopedie, Urologie şi Neurochirurgie, aceasta având forma literei H. Construcţia a fost realizată în anul 1913 iar în anul 1972 a fost „alipit” corpul de clădire UPU – ATI.

Între 2014-2015 a avut loc un amplu proces de extindere a corpului ATI, prin etajarea acestuia rezultând un nivel şi un bloc operator complet nou, unde îşi desfăşoară activitatea Secţia Clinică Neurochirurgie.




  1. Secția dermato-venerice

Un alt pavilion al SCJU Sibiu este cel unde îşi desfăşoară activitatea Secţia Clinică Dermato-venerologie. Acesta a fost construit în anul 1904 şi, între anii 2004-2005, a beneficiat de reparaţii capitale.
Din punct de vedere al numărului de paturi cele 3 clădiri se prezintă astfel:


Nr Crt

Secție

Nr paturi

1

Spital Nou – secții aferente

282

2

Chirurgie

267

3

Dermatologie

25




TOTAL

574

Spitalul este organizat în sistem multipavilionar, format din 20 pavilioane dispersate în trei locaţii diferite, având suprafaţa la incintă de aproximativ 58.000 mp şi o suprafaţă construită desfăşurată de 27.000 mp. Unele din aceste pavilioane sunt găzduite în clădiri vechi (cel mai vechi pavilion din structura spitalului a fost ridicat în anul 1858), improprii desfăşurării activităţii medicale, altele relativ noi, însă, tot sub standardele medicale europene.


Principala misiune a S.C.J.U. Sibiu este de a îmbunătăţi starea de sănătate a populaţiei prin asigurarea asistenţei medicale acesteia. Fiind cea mai mare instituţie spitalicească din judeţ şi depăşind dimensional unele spitale învecinate (Alba, Vâlcea), spitalul are o adresabilitate mare.

B. Oportunitatea investiției

În prezent, o clădire este considerată ca un organism într-o evoluţie continuă, care în timp trebuie tratat, reabilitat şi modernizat pentru a corespunde exigenţelor stabilite de utilizator într-o anumită etapă. Cele mai importante sunt intervenţiile legate de economia de energie în situația asigurării unor condiţii de confort corespunzătoare.



În paralel cu reducerea necesarului de energie, se realizează două obiective importante ale dezvoltării durabile, şi anume, economia de resurse primare şi reducerea emisiilor poluante în mediul înconjurător.

În condițiile actuale, eficientizarea energetică a clădirilor reprezintă o prioritate de prim rang, având în vedere slaba calitate a majorităţii construcţiilor existente, fie vechi, fie ieftine.

Investiția este oportună, întrucât corpurile Spitalului Clinic Județean de Urgență nu beneficiază în prezent de măsuri de eficientizare la nivel energetic și termic. Considerăm că este deosebit de importantă eficientizarea energetică și termică a spitalelor, și în general a clădirilor instituțiilor publice, deoarece prin implementarea acestor măsuri, în primul rând, se obțin economii energetice importante. De asemenea, aceste măsuri conduc la creşterea rezistenţei termice a anvelopei clădirii, eliminarea fenomenelor de condens şi asigurarea exigenţelor de confort termic, atât iarna cât şi vara, și reducerea transmisiei zgomotelor dinspre exterior către interiorul clădirii. Un alt beneficiuar fi faptul că prin amenajarea fațadelor în urma lucrărilor de termoizolare, se contribuie și la refacerea imaginii urbane.

Clădirea Spitalului Județean Sibiu este foarte vizibilă în comunitatea pe care o deservește, având un mare impact asupra mentalității și comportamentului oamenilor, motiv pentru care este foarte importantă oferirea unui bun exemplu pentru populație în contextul obiectivelor proiectului.

Propunerea tehnică înglobează astfel soluții care au avut la baza aspecte particulare ale temei de proiectare, dar și aspecte care vizează atingerea obiectivului proiectului finanțat, respectiv de creștere a eficienței energetice a clădirilor. Astfel, considerăm că înlocuirea și îmbunătățirea mediului oferit de clădirile SCJU Sibiu cuprinse în proiect nu se poate rezuma strict la izolarea termică prin utilizarea materialelor de construcție performante, realizarea sistemelor de încălzire, răcire și ventilație ci și la alte soluții de reabilitare care vor contribui la o corectă și responsabilă gestionare a resurselor naturale.

Eficiența energetică nu înseamnă doar economii în buget, ci și o atitudine responsabilă față de consumul de energie prin eliminarea pierderilor și folosirea eficientă a resurselor de enegie. Pentru îmbunătățirea considerabilă a eficienței energetică a clădirilor cuprinse în prezentul proiect, specialiștii au propus lucrări de izolare a fațadei, înlocuire a tâmplăriei, de reabilitare termică a sistemului de încălzire, modernizare a instalației de ditribuției a agentului termic, modernizare instalații cu scopul de a asigura calitatea aerului interior prin ventilare natural sau hibridă, modernizarea instalațiilor electrice, etc. Toate aceste lucrări sunt menite să sporească eficiența energetic a celor 3 clădiri și vor fi descrise detaliat în cele ce urmează.

Alte constatări

Spital Nou


  1. Arhitectură


Structura constructivă:
Indicatori tehnici ai construcţiei:

regim înălţime:



Corp 1: Sp+P+4E;

Corp 2: Sp+P+3E;

Corp 3: S+P+E.

Elemente dimensionale, suprafete ocupate (arii), volum

cota ± 0,00m = +1.45m faţă de CTA;

înălţime maximă existenta:


  • Corp 1: +20,78 fata de cota ± 0,00m

  • Corp 2: +16,64 fata de cota ± 0,00m

  • Corp 3: +12,73 fata de cota ± 0,00m

Aria construită la sol = 3982,89mp

Aria construită desfăşurată = 15487,23mp

Suprafata utila totală = 13217.07 mp

Aria Utila Încălzită = 3303.13 mp

Din extras CF : Sup.constr.existenta = 5133mp

Sup.constr.desf.exist. = 17351 mp deoarece aceste suprafete includ tunelul tehnologic. Actualul studiu NU cuprinde tunelul tehnologic.

Incalzirea imobilului este asigurata prin Iivrare de agent termic ( apa calda ), in sistem centralizat, de Ia un punct termic aflat intr-o cladire alaturata, prin intermediul unei retele bitubulara de transport agent termic, cu distributie inferioara.

Regimul de ocupare al cladirii este de 24 ore pe zi, iar alimentarea cu caldura se considera in regim continuu. Releveul efectuat asupra instalatiei de incalzire a blocului a condus Ia inregistrarea corpurilor de incalzire din imobil.

Corpurile de incalzire sunt radiatoare din fonta, de prima dotare, cu doua trei si sase coloane iar in zonele renovate, sunt radiatoare tip panou, din otel. Cu ocazia renovarii au fost inlocuite si conductele de distributie ale agentului termic iar corpurile statice de incalzire au fost prevazute cu robinete coltar de tipul dublu reglaj, fara posibilitatea de reglare automata a temperaturii incintei.

In subsolul tehnic al cladirii conductele sunt plasate sub forma de distributie ramificata. Conductele principale exterioare si cele de distributie din subsol au zone cu izolatia deteriorata.

Cladirea este alimentata cu apa rece prin intermediul bransamentului, racordat la reteaua oraseneasca iar cu apa calda menajera de la aceiasi centrala care realizeaza si incalzirea, printr-un schimbator de caldura in placi si doua boilare cu acumulare.



Prin prezentul proiect se propun lucrări de eficentizare energetica a cladirii respectiv lucrarile conexe acestora dupa cum urmeaza:

Lucrari eligibile

  • Refacerea integrală a instalațiilor de apă-canal/termice/ventilatie cu realizarea de noi trasee acolo unde este cazul.

  • Refacerea instalațiilor electrice existente și realizarea de trasee noi (iluminat, prize pentru apartură din dotarea secțiilor, instalații semnalizare, curenți slabi, etc.)

  • Reparații tencuieli interioare in zonele de interventie.

  • Reparatii pardoseli interioare in zonele de interventie.

  • Executarea de tavane false din gips carton pe profile metalice in scopul mascarii traseelor instalatiilor, respectiv in scopul reducerii volumului incaperiilor.

  • Se desfac pereti de compartimentare nestructurali și se propun alte compartimentări din structuri ușoare din gips-carton.

  • Zugrăveli interioare la pereti si tavane in zonele de interventie.

  • Inlocuirea de tamplarii interioare afectate pe parcursul executarii lucrarilor (modificari de goluri de usi si ferestre daca solutiile tehnice de rezolvare a traseelor instalatiilor o impun) cu tamplarie din MDF.

  • Termoizolarea exterioara a peretilor opaci conform normelor ISU, cu polistiren ignifugat, cu respectarea avizului Directiei Judetene pentru Cultura Sibiu (cladirea se afla in zona construită protejată).

  • Zugraveli exterioare rezistente la apa.

  • Se va inlocui tamplaria exterioara din lemn, respectiv metal cu una din PVC cu geam termoizolant;

  • Realizarea termoizolării și hidroizolării terasei de peste ultimul nivel (corp c2);

  • Se va realiza un nou puț de lift, situat între axele 32-33, respectiv C-E. Va fi realizat din diafragme de beton armat, fundatii tip radier, acoperis terasa necirculabila și va fi dotat cu ascensor pentru targă. Liftul va avea 6 stații: parter, etaj 1, etaj 2, etaj 3, etaj 4 si terasa. Liftul va facilita si accesul la nivelurile superioare a persoanelor cu dizabilitati.

  • Se va realiza o rampa de acces pentru persoanele cu dizabilitati la accesul G de la nivelul parterului. De asemenea se va redimensiona rampa dintre sectia de radiologie si holul principal, pentru a fi in conformitate cu normele in riguare (vezi plansa de arhitectura A.02 Propunere – Plan Parter).

  • Se vor monta indicatoare de indrumare de la accesele in cladire pana la nodurile de circulatie verticala.

  • Se vor monta pe fatada riflaje si panouri din materiale compozite, ancadramente in jurul ferestrelor (vezi plansele de arhitectura A.08 – A.11 Propunere Fatada) si se vor prevedea parasolare din aluminiu (jaluzele exterioare) la ferestre.

  • Se vor monta stergatoare la fiecare acces in spital

  • Tamplaria interioara se va desface si se va inlocui cu tamplarie noua, special conceputa pentru saloane, cabinet medicale, laboratoare etc.


Lucrari neeligibile


  • Se va desface copertina metalica de peste intrarea principala (ax 10-11) si se va realiza una care sa formeze un tot unitar cu cea situata intre axele 11-12.

Se va desființa structura metalică existenta intre axele B-C respectiv 1-10 (demontat invelitoare policarbonat, demontat structura metalica existenta, decopertat finisaje pardosela, desfacut instalatii existente, desfacut tamplarie existent) în care este situat magazinul și se va crea un nou spațiu pentru săli de cursuri (inclusiv suprastructura). Corpul nou propus va fi pe structura metalica, acoperis tip terasa, necirculabila. In axul B (respectiv intre axele 1-10) se va realiza un parapet de circa 45-60 cm, iar ferestrele for fi tip fatada cortina. Peretii din axul 1 intre B si E, respectiv axul 10 intre B si C vor fi tip panou sandwich/BCA. Tot corpul nou propus va fi imbracat in riflaj din lamelele formate din materiale compozite, dupa ce va fi termoizolat in prealabil (zonele cu BCA). Inaltimea libera rezultata va fi de circa 3,60-3,80m inainte de montarea instalatiilor. Vor fi propusi in axul 4, respectiv 7 pereti de compartimentare amovibili. Peretele de compartimetare din axul C va fi realizat pe structura usoara (gips carton, dublu placat, rezistent la foc cf scenariu securitate la incendiu). Acoperisul holului nou rezultat (axele C-D, respectiv 2-10) va fi prevazut cu luminator realizat din tamplarie de aluminiu cu geam termoizolant, ceea ce va crea un confort termic sporit utilizatorilor acestui spațiu (vezi plansele de arhitectura A.03 Propunere – Plane Etaj 1).



Bloc Chirurgical

  1. Arhitectură

CLADIREA CHIRURGIE-ORTOPEDIE-UROLOGIE-ATI este situata pe bulevardul Corneliu Coposu, nr. 2-4, Sibiu, si este formata din două corpuri de clădire:

clădire A - cu regim de înălțime S+P+E+M parțial

clădire B - cu regim de înălțime P+3E.

Clădirea Blocului Chirurgical are o formă neregulată, dimensiunile generale ale acesteia fiind: 70,66 x 85,88 m.

În anul 2007 s-au executat lucrări de reabilitare și recompartimentare interioară iar în anul 2014 s-a realizat mansardarea corpului de primiri urgențe și ATI. S-a schimbat în masardă o parte din podul clădirii A, zona corespunzătoare corpului UPU - ATI. În această zonă este instalată Secția Neurochirurgie.

Prezentul studiu nu include reabilitarea energetica a ultimului nivel (mansarda corp A, respectiv etaj 3 corp B), nivel pe care isi desfasoara activitatea Sectia de Neurochirurgie.



S desfasurată mansarda Corp A + etaj 3 Corp 3 = 1177.05 mp

Elemente dimensionale - suprafete (arii);

Dimensiunile clădirii existente în plan sunt: 70,66 x 85,88 m.

Regim de înălţime:

- existent (format din două corpuri de clădire):



  • clădire A - cu regim de înălțime S+P+E+M parțial;

  • clădire B - cu regim de înălțime P+3E.

  • cota ± 0,00 = + 0,05 m faţă de CTA (considerata in zona primiri urgente UPU);

  • înălţime maximă existenta = 18,42 m fata de cota ± 0,00

  • înălţime la streasina existenta = 10,75 m / 11,45 m fata de cota ± 0,00

Aria Construită la sol = 2 941.79 mp;



Aria Construită Desfășurată = 9 518.19 mp

Suprafața utilă totală = 7 438.84 mp.

Aria Utilă Încălzită = 4 886.40 mp

Clădirea dispune de instalaţie de încălzire pe perioada rece a anului realizată în sistem clasic cu corpuri statice (calorifere) şi agent termic apă caldă. Instalaţia este veche, realizată din oţel cu corpuri statice din fontă şi în unele zone din tablă de oţel tip panou.


Agentul termic este preparat în centrala termică şi este distribuit în clădire printr-o reţea de distribuţie din oţel, dată în funcţiune de o lungă perioadă de timp (anii ’60).

Reţeaua de distribuţie este pozată în subsol, într-un canal termic sau pe suporţi la tavan.



În concluzie reţeaua de distribuţie este veche, corodată, cu depuneri pe pereţii interiori fapt care cauzează defecţiuni dese.
În ceea ce priveşte instalaţiile termice interioare datorită problemelor funcţionale şi a defecţiunilor apărute, o parte din coloane şi legăturile la corpurile de încălzire s-au înlocuit cu ţeavă de cupru în locul ţevilor din oţel. De asemenea, unele corpurile statice (caloriferele) din fontă cu care a fost dotată clădirea au fost înlocuite cu calorifere din tablă de oţel tip panou.
Corpul A al construcţiei este izolat termic iar mansarda este complet reabilitată inclusiv cu instalaţie de ventilaţie cu recuperatoare de căldură şi instalaţie de climatizare cu ventiloconvectori.
Înlocuirile şi reparaţiile s-au efectuat fără o viziune de ansamblu asupra reţelei de încălzire, adoptând uneori trasee „comode” dar respectând diametrele hidraulice ale reţelei.
Se apreciază, inclusiv cu consultarea serviciului tehnic al unităţii că instalaţia termică a clădirii este reabilitată în proporţie de 5%.
Prin prezentul proiect se propun lucrări de eficentizare energetica a cladirii respectiv lucrarile conexe acestora dupa cum urmeaza:

Lucrari eligibile:

  • Refacerea integrală a instalațiilor de apă-canal/termice/ventilatie cu realizarea de noi trasee acolo unde este cazul.

  • Refacerea instalațiilor electrice existente și realizarea de trasee noi (iluminat, prize pentru apartură din dotarea secțiilor, instalații semnalizare, curenți slabi, etc.)

  • Reparații tencuieli interioare in zonele de interventie.

  • Reparatii pardoseli interioare in zonele de interventie.

  • Executarea de tavane false din gips carton pe profile metalice in scopul mascarii traseelor instalatiilor, respectiv in scopul reducerii volumului incaperiilor.

  • Astuparea golurilor de ferestre din cadrul salilor de operatii

  • Zugrăveli interioare la pereti si tavane in zonele de interventie.

  • Inlocuirea de tamplarii interioare unde acestea sunt afectate pe parcursul executarii lucrarilor (modificari de goluri de usi si ferestre daca solutiile tehnice de rezolvare a traseelor instalatiilor o impun).

  • Termoizolarea peretilor exteriori ai cladirii, conform normelor ISU, cu respectarea avizului Directiei Judetene pentru Cultura Sibiu (cladirea A).

  • Inlocuirea tamplariei exterioare cu una performanta din punct de vedere energetic realizata din lemn stratificat cu geam termoizolant (cladirea A), respectiv inlocuirea tamplariei exterioare existente din lemn cu geam simplu cu una realizata din PVC cu geam termoizolant (cladirea B).

  • Zugraveli exterioare rezistente la apa.

  • Realizarea de termoizolatii si hidroizolatii (orizontale+verticale) pe tot perimetrul demisolului cladirii A inclusiv portiunea de fundatii

  • Reparatii la curtea englezeasca

  • Montarea de indicatoare de indrumare

  • Montarea de setergatoare la fiecare acces in spital

  • Inlocuirea tamplariilor interioare cu unele special concepute pentru utilizarea in medii unde igiena este o cerinta stricta


Lucrari neeligibile:


  • Reparații tencuieli interioare la nivelul intregii cladiri (exceptand zonele deja renovate)

  • Reparatii pardoseli interioare la nivelul intregii cladiri

  • Zugrăveli interioare la pereti si tavane la nivelul intregii cladiri

  • Montarea de covor PVC in intreaga cladire, pe strat support sapa autonivelanta

  • Curatarea de tencuieli si zugraveli vechi si aplicarea de tapet PVC pana la inaltimea 1.50m in spatiile de circulatie si zugravirea partii superioare a peretilor, dar si a tavanelor cu vopsea lavabila antimicrobiana



Secția Dermato-Venerice

  1. Arhitectura

Imobilul studiat, situat în intravilanul municipiului Sibiu, pe b-lvd Corneliu Coposu nr. 2-4, jud.Sibiu este reprezentat de o clădire construita in a doua jumatate a secolului XIX. Regimul de inaltime a acesteia este Sp+P+E+Mp.

In anul 2004 s-au executat lucrari de renovare a cladirii dar lucrarile au vizat mai mult interioarele fara interventii majore la anvelopa cladirii, fapt pentru care procesul de degradare s-a accentuat, vechimea cladirii si factorii de mediu reclamand o interventie urgenta si de amploare pentru restaurarea acesteia.

Cu ocazia renovarii s-a facut si mansardarea partiala a podului cladirii, unde s-a amenajat un spatiu pentru cursantii facultatii de medicina din Sibiu.
Indicatori tehnici ai construcţiei:

regim înălţime: Sp+P+E+Mp


Elemente dimensionale, suprafete ocupate (arii), volum
Dimensiuni maxime :23.85m x 12.10m

cota ± 0,00m = +0.60m faţă de CTA;

Inălţime maximă existenta: +12.09m

Inaltime maxima la streasina: +7.80m



Aria Construită la sol = 288.69 mp

Aria Construită Desfățurată = 989.49mp

Suprafata Utilă Totală = 644.66 mp

Aria Utilă Încălzită = 627.61 mp
Centrala termică care deserveşte parterul şi etajul clădirii este amplasată în demisol şi furnizează:

  • apa caldă pentru încălzire cu parametrii de 80/60 °C;

  • apa caldă de consum 40-60 °C;

Echiparea centralei termice cu cazane de apă caldă este următoarea:

  • 1 cazane de oţel pentru apă caldă staţionar, clasic Tip PROTERM PT 40 de 40 KW, cu arzător atmosferic şi randament de catalog de 0,90;

Cazanul furnizează agentul termic utilizat pentru încălzirea clădirii şi preparare de apă caldă de consum.


Cazanul este montate în anul 2004 şi funcţionarea lui este relativ bună.
Echiparea centralei termice pe secţiunea de producere de apă caldă de consum este următoarea:

  • 1 schimbător de căldură în plăci care produc apă caldă sanitară în regim instant;

Instalaţia nu dispune de automatizare de reglare a temperaturii agentului de încălzire funcţie de temperatura exterioară.

Pentru mansarda amenajată a clădirii instalaţia de încălzire este independentă realizată cu ajutorul unei centrale murale de apartament cu puterea termică de 24 kW.



Instalaţia de încălzire a clădirii este relativ nouă, realizată cu reţele din cupru fără să prezinte probleme de utilizare.


Corpurile statice (caloriferele) sunt din tablă de oţel tip panou.

Reglarea temperaturii în spaţiile încălzite se face manual funcţie de preferinţele ocupanţilor.



Prin prezentul proiect se propun lucrări de eficentizare energetica a cladirii respectiv lucrarile conexe acestora dupa cum urmeaza:




  • Refacerea integrală a instalațiilor de apă-canal/termice/ventilatie medicale cu realizarea de noi trasee acolo unde este cazul.

  • Refacerea instalațiilor electrice existente și realizarea de trasee noi (iluminat, prize pentru apartură din dotarea secțiilor, instalații semnalizare, curenți slăbi, etc.)

  • Reparații tencuieli interioare in zonele de interventie.

  • Reparatii pardoseli interioare in zonele de interventie.

  • Executarea de tavane false din gips carton pe profile metalice in scopul mascarii traseelor instalatiilor, respectiv in scopul reducerii volumului incaperiilor.

  • Se desfac pereti de compartimentare nestructurali și se propun alte compartimentări din structuri ușoare din gips-carton.

  • Inchideri de goluri

  • Crearea de noi goluri.

  • Amenajarea de grupuri sanitare in saloane.

  • Amenajarea de grupuri sanitare pt apartinatori in zona accesului.

  • Amenajarea de grupuri sanitare pt personal la parter si et 1.

  • Zugrăveli interioare la pereti si tavane in zonele de interventie.

  • Inlocuirea de tamplarii interioare afectate pe parcursul executarii lucrarilor (modificari de goluri de usi si ferestre daca solutiile tehnice de rezolvare a traseelor instalatiilor o impun).

  • Termoizolarea exterioara a peretilor exteriori ai cladirii cu respectarea avizului Directiei Judetene pentru Cultura Sibiu.

  • Zugraveli exterioare rezistente la apa.

- Inlocuirea tamplariei exterioare existente, cu una performanta energetic din lemn stratificat cu geam termoizolant.

  • Desfacerea constructiei din tamplarie PVC din zona accesului

  • Desfacerea balconului de la etajul 1 al cladirii

  • Refacerea corpului de cladire din zona de acces. Acesta va fi realizat in zistem portant, zidarie din caramida, samburi din b.a., planseu peste parter din b.a, acoperis tip terasa. Nivelul de inaltime va fi P+1.

  • Termoizolarea planseului de peste ultimul nivel. (in zona unde nu exista mansarda).

- Realizarea de termoizolatii si hidroizolatii (orizontale si verticale) la nivelul peretilor subsolului, precum si a placii de pe sol.

- Aplicarea de covoare PVC agrementate sanitar in spatiile in care pardoseala trebuie refacuta in totalitate ca urmare a lucrarilor de interventie.

- Aplicarea de tapet PVC agrementat sanitar in spatiile in care finisajul pereriilor trebuie

refacut in totalitate ca urmare a lucrarilor de interventie.

- Se va crea o rampa de acces pentru persoanele cu dizabilitati

- Se vor monta indicatoare de indrumare in zona accesului, holului si casa scarii



- Se vor monta stergatoare la accesul in cladire
Președinte
Daniela Cîmpean


Director Executiv
Oana Popa

Șef Serviciu
Andreea Fărcașiu

Proiectant
SC Sfera Con SRL






Contrasemnează

PREŞEDINTE,


SECRETARUL JUDEŢULUI,

Daniela Cîmpean

Rodica Ţârlea



Yüklə 91,06 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2025
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin