Cum ne mentinem tineretea vesnica Antioxidantii



Yüklə 13,79 Kb.
tarix09.12.2017
ölçüsü13,79 Kb.
#34289

Cum ne mentinem tineretea vesnica
1.Antioxidantii: sunt compusi chimici care impiedica oxidarea altor substante. Desi oxidarea este un proces care se deruleaza in mod natural, fiind vital pentru organismul uman, acesta trebuie controlat pentru a preveni excesul care duce la aparitia radicalilor liberi. Acestia sunt produsi de organismul uman in procesul de oxigenare, insa uneori pot genera reactii in lant ce duc la deteriorarea celulelor si la moartea lor. Radicalii liberi ataca celulele, distrugand lipidele din membrana, proteinele si chiar atacand bagajul genetic continut in ADN.

Rolul antioxidantilor in organism este dat de capacitatea lor de neutralizare a acestor reactii in lant nocive.

Sunt specialisti care considera ca radicalii liberi ar putea fi o cauza pentru bolile arteriale, neurodegenerative, cardiace si cancer, iar acesta este unul dintre motivele pentru cercetarile ample din domeniul farmaceutic in directia folosirii antioxidantilor in prevenirea bolilor si impiedicarea procesului de imbatranire celulara.

Consumul insuficient de antioxidanti sau inhibarea enzimelor antioxidante cauzeaza Stresul Oxidativ. Acesta reprezinta o leziune a structurii si functionarii celulelor umane si poate duce la moartea lor. Stresul Oxidativ pare sa fie atat cauza, cat si efect pentru cancer si alte boli.

Cele mai importante elemente cu rol antioxidant: vitamina A, vitamina C , Vitamina E, Seleniul, Zincul, carotenoizii, flavonoidele.,glutationul, superoxid-dismutaza, catalaza.

Cele mai importante fructe cu rol antioxidant: fructele de padure, accaiul, aronia, rodiile, citricele

Cele mai importante legume: cruciferele (varza, broccoli, conopida, guila) ,usturoiul, ceapa rosie si leurda
2.Hormonul de crestere HGH : joaca un rol important in metabolism: atunci cand nu avem suficient hormon HGH in organism, este posibil sa observam o crestere a grasimii de pe abdomen, lasarea pielii si scaderea masei musculare.

Hormonul natural de crestere HGH ajuta la mentinerea tineretii, incetineste procesele de imbatranire, impiedica descompunerea tesuturilor.

– Ajuta la arderea grasimilor si le transforma in muschi

– Consolideaza sinteza proteinelor pentru cresterea masei musculare

– Ajuta la buna functionare a pielii si cartilajelor

– Accelereaza vindecarea ranilor

– Ajuta la repararea si refacerea tesuturilor

– Consolideaza tesutul conjuctiv, pentru tendoane si ligament sanatoase

– Reduce nivelul de uree din sange si urina

– Sprijina functionarea sistemului nervos

– Imbunatateste rezistenta la boli, prin fortificarea sistemului imunitar

Imbunatateste functiile ficatului si rinichilor

Secretia HGH este influentata de: arginina, ornitina, triptofan, glutamina, glicina, vitamina B6, zincul si vitamina C
3. Apa
Apa Kangen: are urmatorele proprietati:

Antioxidanta (previne inbatrinirea tesuturilor)


Alcalina (elimina toxicitatea si aciditatea din organism)
Structura fina (max 6 molecule, cand o bem ne hidrateaza pina la nivel de celula). In mod normal apa are structura moleculara formata din min 15-20 molecule sau chiar pina la 100 molecule, functie de calitatea si puritatea ei la origine.
Este foarte bogata in Oxigen Activ (APA VIE). Ionul negativ (OH) anihileaza radicalii liberi din organism (produsi de aciditate) si, datorita prezentei oxigenului activ, creierul se oxigeneaza in maxim 10 secunde (cu oxigen de cea mai buna calitate). Acelasi oxigen este preluat de sistemul sangvin (cel mai important sistem al organismului) si este dus la vasele de singe, pe care le curata. Totodata curata inima si toate filtrele organismului (plamini, ficat, fiere, rinichi)

Apa saracita in deuteriu: Apa cu continut scazut de Deuteriu
In anii ‘60, in Uniunea Sovietica, unde oamenii de stiinta au studiat in paralel doua populatii ai caror membri ajungeau la varste extrem de inaintate si erau foarte sanatosi. Obiceiurile lor, inclusiv cele alimentare, erau foarte mult diferite, insa cele doua populatii aveau ceva in comun: beau apa de ghetar. Apa de ghetar este pura, fiind formata cu mii si mii de ani in urma cu un procent redus de deuteriu, s-a dovedit a avea si calitati biologice deosebite. De pilda, la culturile agricole irigate cu apa de ghetar, productivitatea a crescut in medie cu peste 60%, pentru ca la castraveti sa creasca cu pana la 250%. In timp ce se derulau aceste cercetari, a aparut insa o prioritate majora - studierea apei grele, folosita la dezvoltarea tehnicii nucleare, ceea ce a dus la stagnarea cercetarilor privind apa usoara. Abia in anii ‘90, un cercetator maghiar din Statele Unite, Gabor Somlyai, a facut studii mai intense pe aceasta tema. Apoi, el si-a continuat cercetarile in Ungaria, iar ele au fost preluate si dezvoltate de colective independente din mai multe tari. Aceste analize arata ca exista un indicator obiectiv care poate sa ne arate gradul de invechire, de uzura a apei din organism: cantitatea de gaze dizolvate in apa din organism. Pe masura ce apa imbatraneste, cantitatea de gaze dizolvate creste. La copii si tineri, cantitatea de gaze dizolvate este de patru ori mai mica decat la o persoana in etate. De fapt, pe masura ce noi imbatranim, apa imbatraneste si ea si retine din ce in ce mai multe reziduuri sub forma de gaze. Daca izbutim sa inlocuim apa “poluata” din interiorul organismului (poluata prin informatie structurala, izotopica, entropica) cu o apa nepoluata, atunci vom reusi si sa dam o noua viata si o noua tinerete organismului. Apa cu continut redus in deuteriu este una dintre apele care fac lucrul acesta. Toata lumea stie ca imbatranim pentru ca degeneram, apar fibroza si scleroza, pentru ca metabolismul redox (reactia de oxidare sau reducere) ne distruge, dar exista teorii care spun ca noi imbatranim si pentru ca in organismul nostru se acumuleaza deuteriu, care ati vazut ca are efecte negative. Pentru ca atunci cand bem apa grea, deci cu continut mare de deuteriu, ducem organismul la moarte rapida. Principiul este aparent simplu: daca reusim sa scadem concentratia de apa grea din organism, atunci organismul isi recastiga tineretea, vitalitatea si imbatraneste din ce in ce mai lent.

Cum putem reduce aceasta concentratie de apa grea din organism?
- Exista doua cai majore: 1. Consumul de legume si fructe proaspete, de alimente vegetariene in general, care sunt bogate in aceasta apa usoara, spre deosebire de carne si de produsele din carne care, din contra, sporesc cantitatea de deuteriu. 2. Consumul direct de apa usoara. Cele doua cai de reducere a deuteriului din organism, prin alimentatie vegetariana si prin administrare de apa usoara, sunt complementare, deci nu se exclud una pe cealalta, ci se completeaza intr-un mod fericit. Se stie in prezent ca administrarea directa a apei cu continut scazut de deuteriu tine in frau diabetul, scazand nevoia de insulina la pacientii insulino-dependenti si scazand nivelul glicemiei la ceilalti. De asemenea, reduce nivelul colesterolului in dislipidemii. Au fost cazuri in care, dupa tratamente de peste sase luni, cei cu arterioscleroza avansata ori cu accidente cerebrale au recuperat unele din functiile pierdute. Nu in totalitate, dar s-au recuperat. Administrarea acestei ape creste si memoria, capacitatea creatoare si, ceea ce este foarte important, creste dorinta de viata.

3. Aerul: Ideal, ar trebui să trăim într-un mediu corect ionizat, căci deficitul de ioni negativi sau pozitivi conduce la manifestări precum indiferenţă la locul de muncă, lipsa capacităţii de concentrare şi a eficienţei.

Astfel, pădurea, prin aerul sau proaspăt, ozonat şi încărcat cu ioni negativi fortifică organismul, calmează sistemul nervos, stimulează respiraţia, intensifica metabolismul, întăreşte imunitatea şi contribuie în mod major la diminuarea efectelor distructive determinate de stres. Este deci indicat să facem o plimbare în pădure sau în parc, unde concentraţia ionilor negativi atinge 2500-3000/1 cm3. O plimbare pe timp de ploaie este de asemenea prielnică: concentraţia ionilor negativi în ploaie creşte până la 4000/1 cm3.

Concentraţia ionilor negativi în aerul de mare este de circa 4000/1 cm3. Prin urmare, o excursie la mare, în orice moment al anului – este odihna perfectă pentru organismul nostru. Mai bună decât marea pot fi doar munţii: aici concentraţia ionilor negativi ajunge până la 12 000/1 cm3.

Ionii negativi au fost supranumiţi si vitaminele aerului, deoarece stimulează şi armonizează majoritatea proceselor vitale, dar şi pe cele din sfera psihicului şi a emoţionalului. În prezenţa acestor ioni, sistemul imunitar este extrem de activ, asimilaţia se reglează de la sine, circulaţia sanguină se intensifică, în timp ce procesele de regenerare sunt stimulate.

Ionizarea cu încărcătură negativă între anumite limite, aduce o relaxare generală, o diminuare a presiunii arteriale şi a ritmului de respiraţie, a schimbului de vitamine, determină cresterea echilibrului hemodinamic (diminuarea vitezei de oxidare a eritrocitelor, creşterea numărului de eritrocite din hemoglobina, diminuarea leucocitelor), îmbunătăţirea stării de sănătate, îmbunătăţirea atenţiei şi a capacităţii de muncă, normalizarea funcţiei neurale centrale şi vegetative.

Ionii negativi de oxigen, ajută corpul să-şi găsească echlibrul natural, în prezenţa acestora având tendinţa să fim bine dispuşi, mai atenţi, mai vigilenţi şi cu o creativitate mentală intensă. Dacă ţineţi seama de aceste sfaturi, veţi avea o stare fizică, o sănătate mai bună. Şi dacă încercaţi să fiţi benevolenţi, răbdători, atenţi cu cei din jur, starea de spirit va fi una cu mult mai bună


4. Soarele: este vital pentru existenta omului, ne ofera lumina, energie, caldura. Expunerea la soare ne aduce si alte beneficii: bronzul mult dorit si sanatatea oaselor, prin sinteza in piele sub actiune razelor solare a vitaminei D- vitamina liposolubila careprin fixarea calciului in oase asigura cresterea, previne rahitismul si combate osteoporoza.

Lumina soarelui are efecte antidepresive si unele boli dermatologice se amelioreaza la soare (eczema atopica, lichenul plan si psoriazisul).
Yüklə 13,79 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2025
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin