Cuprins 1 politic social 4



Yüklə 136,26 Kb.
səhifə1/7
tarix13.11.2017
ölçüsü136,26 Kb.
#31616
  1   2   3   4   5   6   7

REVISTA PRESEI

8 -15 august 2011

CUPRINS


CUPRINS 1

POLITIC - SOCIAL 4

Propunere legislativă sexistă din partea şefului IPJ Vâlcea 4

TVR 1, 15 august 2011 4

Şeful IPJ Vâlcea nu mai vrea femei în Poliţie 5

Realitatea tv, 15 august 2011 5

Mama surogat, obligatoriu o necunoscută altruistă 6

România Liberă, 12 August 2011 6

După scandalul Sabyc, inseminarea artificială cu donator anonim ar putea fi din nou legalizată 8

Mediafax, 13 august 2011 8

O nouă modă pe piața bonelor: indiencele şi africanele sunt preferatele părinților 11

Adevărul, 10 august 2011 11

PIAŢA MUNCII 13

Dansatoarele, mai căutate decât IT-ştii 13

Adevărul, 12 august 2011 13

PUBLICITATE 15

Femeile spun NU publicitatii ofensatoare! 15

Garbo, 12 August 2011 15

INTERNAŢIONAL 17

"Marşul desfrânatelor" în mai multe oraşe germane 17

Cotidianul, 15 august 2011 17

Femeile din Balcani aleg Occidentul 18

Epoch Times, 12 august 2011 18

Femicidul - ofensiva ucigaşilor de femei din America Latină 20

Ziare.com, 14 august 2011 20

Avocatul cameristei care îl acuză pe Dominique Strauss-Kahn: Numeroase femei ne-au povestit ce le-a făcut, fizic şi psihic 22

Mediafax, 11 august 2011 22

Germania: Un membru al partidului condus de Angela Merkel şi-a retras candidatura la alegerile regionale după o aventură cu o tânără de 16 ani 23

HotNews.ro, 15 august 2011 23

Un important scrutin neoficial al republicanilor pentru prezidențiale a fost câștigat de o femeie 24

Epoch Times, 14 august 2011 24

Reportaj cutremurător din Somalia, ţara unde foametea le face pe mame să-şi abandoneze copiii în deşert 26

Gândul, 15 august 2011 26

Kate Middleton ar fi pierdut o sarcină. Camilla Parker-Bowles: Soţia lui William nu poate avea copii 29

Mediafax, 11 august 2011 29

O familie israeliană a cerut să fie recoltate ovule din ovarele fiicei lor moarte 30

România Liberă, 9 August 2011 30

CULTURĂ 31

Elfriede Jelinek: o poveste despre femeile excesive şi sexualitate 31

Adevărul, 14 august 2011 31

ISTORIE 35

Încercarea bizară a spionilor britanici de a-l transforma pe Hitler în femeie 35

România Liberă, 15 august 2011 35

LOCAL 37

Un proxenet italian care a făcut o avere cu minore luate din Moldova, judecat la Iași 37

Adevărul, 10 august 2011 37

Timişoara: Cadavrul unei femei care practica prostituţia, descoperit în apropierea unei benzinării 39

Mediafax, 15 august 2011 39

SPORT 40

Selecţionerul Columbiei a bătut o femeie care a criticat jocul naţionalei 40

Adevărul, 9 august 2011 40

Selecţionerul Columbiei a demisionat, după ce şi-a cerut scuze faţă de agresarea unei femei 41

Mediafax, 10 august 2011 41



POLITIC - SOCIAL

Propunere legislativă sexistă din partea şefului IPJ Vâlcea

TVR 1, 15 august 2011


Şeful Poliţiei Vâlcene este de părere că în Poliţie trebuie să lucreze mai puţine femei. Principalul motiv este că acestea nasc şi intră în concedii de maternitate. Chestorul consideră că legea trebuie modificată pentru a putea reduce numărul femeilor din Poliţie şi a făcut deja acestă propunere şefilor săi.

O astfel de lege ar fi discriminatorie, susţine, fără ezitare, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării. Chestorul recunoaşte că acestea sunt candidate redutabile la concursurile de angajare şi că au calităţile şi competenţele necesare ca să facă această meserie. În opinia capului poliţiei vâlcene există însă un dezavantaj major. Chestorul e de părere că trebuie luate măsuri astfel încât în Poliţie să nu mai lucreze atât de multe femei. Spune că a făcut şi primul pas: a solicitat şefilor de la Bucureşti să limiteze numărul de locuri de la Academia de Poliţie destinat femeilor.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării consideră că o astfel de propunere nu ar trebui să apară în vreo lege. Ion Stoica, şeful Poliţiei Vâlcea, a condus până acum trei inspectorate judeţene de poliţie şi a fost secretar general în Ministerul Administraţiei şi Internelor. În prezent, în Poliţia Vâlcea, sunt angajate 119 femei - ofiţeri şi subofiţeri - şi 19 pe posturi civile, din totalul de 846 de lucrători ai Inspectoratului de Poliţie.

http://www.tvr.ro/articol.php?id=108490

Şeful IPJ Vâlcea nu mai vrea femei în Poliţie

Realitatea tv, 15 august 2011


Cerere incredibilă a unui şef din poliţie. Comandantul IPJ Vâlcea le solicită superiorilor să ceară modificarea legii, astfel încât femeilor să nu li se mai permită să intre într-un număr atât de mare în poliţie.

Poliţistele ar trebui să fie mai puţine

Chiar dacă sunt silitoare, muncitoare și deștepte, după cum spune și șeful poliției vâlcene, singura vină a doamnelor care lucrează pentru ordinea și liniștea publică e că ... devin mame. Activitatea instituției este astfel îngreunată, mai spune chestorul de poliție.

În ciuda faptului că statul trebuie să garanteze egalitatea de şanse între femei și bărbați pentru ocuparea funcțiilor publice, şeful IPJ Vâlcea s-a grăbit să le ceară ajutorul celor de la centru. Vrea modificarea legii astfel încât să fie stabilit un număr limitat de locuri în Poliție pentru femei. Vâlcea are aproximativ 800 de polițiști, din care 100 sunt femei.

http://www.realitatea.net/seful-ipj-valcea-nu-mai-vrea-femei-in-politie-vezi-aici-motivul_861740.html

Mama surogat, obligatoriu o necunoscută altruistă

România Liberă, 12 August 2011


de MIHAELA NAFTANAILA

Doar cuplurile de români care nu pot face copii vor avea dreptul la donatori şi mame purtătoare, selectaţi după criterii medicale şi de vârstă.

Ministerul Sănătăţii (MS) a lansat ieri în dezbatere publică proiectul de lege care va reglementa reproducerea umană asistată. Noua lege va stabili clar în ce condiţii o femeie sau un bărbat poate deveni donator pentru cuplurile infertile. De asemenea, va trebui reglementat statutul mamelor purtătoare şi ce se întâmplă cu copilul născut astfel, în caz că membrii cuplului infertil divorţează sau unul dintre ei moare. Ţări precum Franţa, Anglia, Italia, Germania au reglementat acest domeniu sensibil în urmă cu aproape şapte ani, iar acum a venit rândul şi României, având în vedere numeroasele scandaluri în care a fost implicată.

Reamintim cazul Adrianei Iliescu, care a devenit mamă la 66 de ani, precum şi scandalul Sabyc de anul trecut, când femei de etnie romă au fost supuse unor tratamente periculoase de stimulare ovariană în schimbul a 200 de euro, pentru cupluri din Israel şi Germania. „Până acum, în România, nu au fost mari re-s-tric-ţii în acest domeniu. În lipsa unei legislaţii, multe cupluri din străinătate au ajuns în România şi au apelat la mame purtătoare, iar apoi nu şi-au putut declara copilul în ţara de origine", a exemplificat Elena Miclea, preşe-dintele Asocia-ţiei „SOS Infertilitatea" câteva dintre problemele pe care le poa-te isca lipsa legislaţiei. O altă destinaţie căutată pentru femei dispuse să devină mame purtătoare este Ucraina, unde, de asemenea, nu există legis-laţie în domeniu. La noi, primele încercări de a introduce o astfel de lege datează din 2005, însă proiectul a fost abandonat de mai multe ori.



Marea Britanie, legislaţia cea mai permisivă

Potrivit statisticilor, la noi în ţară unul din şase cupluri are probleme de concepţie. Din acest motiv, MS a creat un program naţional prin care oferă tratament gratuit cuplurilor cu probleme. Din cele 180 de dosare depuse pentru fertilizările in vitro, până acum au fost aprobate 134. Noua lege va reglementa şi statutul „terţilor", adică al donatorilor. „Donatori vor putea fi doar cei de la care se prelevează voluntar material reproducător, în urma consim-ţământului informat, scris, liber", arată proiectul de lege. În Austria, legislaţia este foarte dură şi doar bărbaţii pot fi donatori. „Femeile, de exemplu, nu au voie să doneze ovocite, pentru că asta înseamnă stimulare ovariană, injecţii, puncţii", arată Elena Miclea. În Franţa este interzisă atât donarea de spermă, cât şi cea de ovocite. Doar cuplurile care fac tratament au voie să-şi doneze între ele embrioni. Reguli mai flexibile există în Belgia, Olanda, UK. „În Marea Britanie exis-tă clinici în care poţi să alegi până şi culoarea ochilor copilului", mai spune Miclea.



40.000 de euro pentru o mamă purtătoare

În ceea ce priveşte mamele surogat, sunt numeroase ţări dezvoltate care au impus restricţii. În România vor putea apela la acestea doar femeile care au rămas fără uter sau au pierdut nenumărate sarcini. „Vor exista restricţii de vârstă, de rudenie, biologice (mama surogat nu are voie să doneze ovocite) şi de recompense. În plus, mama surogat va trebui să aibă propriul copil", explică Elena Miclea. În acest fel vor putea fi evitate abuzurile.

„Acum, contra unor sume de 30.000-40.000 de euro, sunt femei care devin mame surogat fără să cunoască tot ce implică asta, iar cos-turile psihologice pot fi mari. Trebuie respectate nişte reguli, astfel încât să nu intervină probleme de ataşament", spune Elena Miclea. Mama surogat are dreptul la o ali-mentaţie sănătoasă şi la supraveghere medicală.

Cum este în UE

În alte ţări europene legislaţia interzice existenţa mamelor surogat. Este cazul Franţei, Germaniei, Italiei. În UK, se poate recurge la mame-surogat, dar legislaţia le interzice să primească bani. O altă particularitate în UK este că în certificatul de naştere trebuie precizat că nou-născutul a venit pe lume cu donatori.



http://www.romanialibera.ro/stil-de-viata/sanatate/mama-surogat-obligatoriu-o-necunoscuta-altruista-234065.html

Yüklə 136,26 Kb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4   5   6   7




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin