Eti maden iŞletmeleri genel müDÜRLÜĞÜ eti maden iŞletmeleri emet bor iŞletme müDÜRLÜĞÜ borik asit fabrikasi paketleme üNİtesi shrinkleme makinesiNİn mekanik ve otomasyonel revizyonu iŞİne ait tekniK Şartname temmuz / 2018



Yüklə 95,89 Kb.
tarix12.09.2018
ölçüsü95,89 Kb.
#81400

ETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

etimaden logo

ETİ MADEN İŞLETMELERİ EMET BOR İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ 2.BORİK ASİT FABRİKASI PAKETLEME ÜNİTESİ SHRİNKLEME MAKİNESİNİN MEKANİK VE OTOMASYONEL REVİZYONU İŞİNE AİT TEKNİK ŞARTNAME

Temmuz / 2018

İÇİNDEKİLER

MADDE 6- İŞ MAKİNESİ, ARAÇ ve GEREÇLERİ 8

MADDE 7- YÜKLENİCİNİN DİĞER YÜKÜMLÜLÜKLERİ 8

Bu madde boş bırakılmıştır. 8

MADDE 8- HAKEDİŞ VE ÖDEME İŞLEMLERİ 8

MADDE 11- DİĞER HUSUSLAR 9



ETİ MADEN İŞLETMELERİ EMET BOR İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ 2.BORİK ASİT FABRİKASI PAKETLEME ÜNİTESİ SHRİNKLEME MAKİNESİNİN MEKANİK VE OTOMASYONEL REVİZYONU İŞİNE AİT TEKNİK ŞARTNAME

MADDE 1. İŞİN KONUSU



1.1. Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Emet Bor İşletme Müdürlüğü 2.Borik Asit Fabrikası Paketleme Ünitesi Shrinkleme Makinesi (Strech Hooder) mekanik ve otomasyonel demontajı, onarımı, revizyonu ve montajı işidir.


1.2. Bu teknik şartnamede kısaca; Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü “İDARE”, Emet Bor İşletme Müdürlüğü ”İŞLETME” ihaleye iştirak etmek isteyen firmalar “İSTEKLİ” ve üzerine ihale yapılan ve sözleşme imzalanan istekli “YÜKLENİCİ” olarak tanımlanacaktır.

MADDE 2. İŞİN SÜRESİ VE İŞE BAŞLAMA TARİHİ



2.1. İşin süresi, işe başlama tarihinden itibaren 40 takvim günüdür.

2.2. İşe başlama tarihi sözleşmenin imzalanmasına müteakip İşletme Müdürlüğünün uygun gördüğü tarih olacaktır. Yükleniciye resmi yazı ile bildirilecektir.

MADDE 3. İŞİN YAPILMASINA İLİŞKİN HÜKÜMLER



3.1. İstenen Özellikler
Emet Bor İşletme Müdürlüğü 2. Borik Asit Fabrikası Paketleme Ünitesinde bulunan mevcut Shrinkleme Makinesinde strech film kesme, kaynatma ve gerdirme grubunda revizyon yapılacaktır. Mevcut Shrinkleme Makinesine ait teknik özellikler aşağıdaki gibidir;

Makine kapasitesi : 60 palet/saat

Palet Ölçüleri : Min. 800mm (en) x 800mm (boy)

Max. 1200mm (en) x 1200mm (boy)

Max. İstifleme Yükü:

Min. : 200kg (palet dahil) Max. : 2000kg (palet dahil)

Min. Palet yüksekliği: 500mm Mx. Palet yüksekliği 1600mm

Strech Film Kalınlığı: 50-140 µm

Revizyonu yapılması istenilen shrinkleme makinesinde strech film şase üzerinde montajlı 4 adet robotik kol tarafından tutulup aşağıya doğru çekilip yine robotik kollar tarafından paleti kaplayacak mesafede açılmaktadır. Strech filmin üst grupta arasından geçtiği tamburlar serbesttir ve kaplamasızdır. Robotik kollar strech filmi yeterli mesafede açtıktan sonra alt şase grubuna bağlı olan 4 adet tekerli tutucu rulolar tarafından film uçlarından sıkıştırılıp paletli ürünün streçlemesi yukarıdan aşağıya doğru gerçekleştirilmektedir.
Mevcut sistemde robotik kolların filmi tutamaması sonucu streçleme işi sağlıklı yapılamamakta ve üretim hızını olumsuz yönde etkilemektedir.

Mekanik Tadilatlar;
Mevcut robot kollu sistem demonte edilecek ve yerine her biri elektrik motorlu 4 adet kafesli fan monte edilecektir. Fanlar filmi vakumladıktan sonra 4 adet pnomatik kol filmi sabitleyecek ve şase grubuyla birlikte aşağı yönde hareket edip streçleme işlemi tamamlanacaktır. Üst şasedeki kaplamasız tamburların yerine yeni ve kauçuk kaplamalı tamburlar yerleştirilecektir. Tamburlar bir elektrik motoru ile birbirlerine ters içe doğru döndürülüp strech film hareketi sağlanacaktır. Fanların şase üzerinde içe ve dışa hareketleri 2 adet mil üzerinde 2 farklı elektrik motoru ile sağlanacaktır. Alt şase grubundaki rulolu tutucu ayakların bakımları yapılacaktır.
Otomasyon Tadilatları;
Makinenin PLC programının güncellenmesi ile oluşacak, makine üzerinde gerekli görülen buton, switch, sensör vs. gibi ekipmanlar ilave edilecek veya yerleri değiştirilecektir. Makinenin mevcut çalışma şartlarına uygun hale getirilmesi için gerekli parametre ayarları yeniden düzenlenecektir.

Pano içinde bulunan elektrik malzemelerinden mekanik olarak çalışan (kontaktör, röle vs.) tek tek bakılarak çalışmayan veya ömrünü tamamlamış olarak öngörülenler yenileri ile değiştirilecektir.

Tüm elektrik kablolarının kontrolü yapılacak, hasarlı olanlar yenilenecektir.

Böylelikle kollu mekanik sistem ile çalışan strech gerdirme grubu vakumlu hale getirilmiş olacaktır. İstekli firmalar için fikir oluşturması amacı ile revizyonu yapılması istenilen makine Varlık Makinenin VSHood-50 modelidir. Dönüştürülmek istenilen paketleme makinesinin gerdirme grubu Inspecta by Opal Ins-50 modeli veya muadilidir.


3.2. Çalışma Ortamı ve Şartları:
Çalışma sıcaklığı: 12-25 ºC

Ortam nem oranı: 20-80 %

Hava basıncı: 6 bar

Kapalı ortam.


3.3. Teslim Süresi, Teslim Yeri ve Şartları:
3.3.1. Tüm ekipmanların montajı, demontajı, sırasında çıkabilecek inşaat, mekanik ve elektrik işlerinin yapılmasını kapsamakta olup, teklif kapsamında olan işler maddeler halinde aşağıda belirtilmiştir.
3.3.2. Teklif kapsamında tüm ekipman ve armatürlerin tesise montajı için gerekli makine ve ekipmanlar (vinç, vb.) ayrıca her türlü işçilik yüklenici tarafından karşılanacaktır.
3.3.3. Makinenin montajına müteakip ilk devreye alma ve sistemin faal hale getirilmesi yüklenici sorumluluğundadır.
3.3.4. Teklif kapsamında her türlü malzemenin nakli Yükleniciye aittir.
3.3.5. Yüklenicinin işçi çalıştırması gerektiği durumlarda işçilerin yemek ve konaklama giderleri teklif kapsamındadır.
3.3.6. İstekliler teklif vermeden önce istemeleri halinde İşletmemize gelerek gerekli bilgileri alıp keşif yapabileceklerdir.
3.3.7. Teslim süresi 40 takvim günüdür. Teslim yeri 2.Borik Asit Fabrikası Paketleme katı hali hazırda makinenin çalıştırıldığı yerdir. Yüklenici tarafından revizyonu yapılacak olan makine çalışır vaziyette teslim edilecektir.
3.4. Teklif ve Ödeme Şartları:
Teklifler TL cinsinden verilecektir.
3.5. Montaj, Test, Devreye Alma Ve Performans Testleri:
3.5.1. Ekipmanların temini, montajı ve mevcut sisteme bağlantılarının yapılması yükleniciye aittir.
3.5.2. Makinenin montajından sonra ilk aşamada devreye alınması teklif kapsamındadır.
3.5.3. Malzemelerin Emet Bor İşletmesi’ne ulaşmasına müteakip montaj işlemlerine; İşletmemiz ile koordinasyon sağlanarak İşletmemizin uygun gördüğü tarihten en geç 2 iş günü içerisinde başlanacaktır.
3.5.4. Montaj için gerekli tüm tadilat işleri Yükleniciye aittir.
3.6. Kabul İşlemleri:
3.6.1. Makine 3 saat boyunca aralıksız çalıştırılacak ve 60 palet/saat üzerinden makine testi yapılacaktır.
3.6.2. Devreye alınış tarihinden itibaren 12 ay içerisinde iş veya malzeme, dizayn, uygulama veya işçilik açısından arızalı bulunursa yüklenici iş veya malzemeyi ve arızalı parçaları Emet Bor İşletme Müdürlüğüne hiçbir masraf açmadan, en geç 20 takvim günü içerisinde, üretimi aksatmadan, kendi nam ve hesabına değiştirmeyi ve gerekli modifikasyonları yapmayı taahhüt eder. Modifikasyon veya değiştirme işlemlerinin süresi garanti süresinin sonuna eklenir.
3.7. Malzeme Makine-Ekipman Garantisi:
Yüklenici belirlenen asgari özellik ve şartları sağlamakla birlikte birbirinden farklı teknik özelliklere sahip ürünlerini alternatif olarak sunabilir. Teklif edilen işin, garanti şartlarını belirtmek zorundadır. Garanti süresi en az 1 yıl olacaktır.
3.8. Cezalar:
İşin şartnameye uygun olarak süresinde bitirilmemesi halinde gecikilen her takvim günü için, toplam hizmet bedelinin % 0,3’ü kadar gecikme cezası uygulanır.

MADDE 4. ÇALIŞAN SAYISI, NİTELİKLERİ VE ÇALIŞMA SAATLERİ

Bu madde boş bırakılmıştır.



MADDE 5. YÜKLENİCİNİN SORUMLULUKLARI
5.1. YÜKLENİCİ çalıştıracağı çalışanların;

a) İsim Listesini,

b) Nüfus Cüzdanı Örneklerini,

c) Cumhuriyet Savcılığından Sabıka Kayıtlarını,

Teşekküle vermek zorundadır.



5.2. YÜKLENİCİ, çalışanlar ile ilgili olarak, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamındaki yükümlülüklerden sorumlu olup, işin niteliğine göre mesleki eğitim ve iş başı eğitimleri verilmiş, kişisel koruyucu donanımları ile donatılmış çalışanların çalıştırıldığını kabul eder.
5.3. YÜKLENİCİ, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve buna bağlı mevzuatın getirdiği yükümlülükler kapsamında, çalışanlarına vermesi zorunlu olan hizmetlerin maliyetini çalışanlarına yansıtamaz ve tüm masrafları kendisi karşılamakla mükelleftir.
5.4. YÜKLENİCİ, işin yürütümü sırasında Hıfzısıhha Kanunu, İş Kanunu, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve diğer çalışma mevzuatları ile Çevre Kanunu ve ilgili mevzuatlara uymak zorundadır. YÜKLENİCİ’nin yasal yükümlülüklerini yerine getirmemesinden dolayı TEŞEKKÜL’ün uğrayacağı her türlü zarar YÜKLENİCİ’den tahsil edilir. Ayrıca, TEŞEKKÜL YÜKLENİCİ’nin yerine getirmediği yasal yükümlülükleri, giderleri YÜKLENİCİ’ye ait olmak üzere YÜKLENİCİ adına yerine getirme hakkına sahiptir.

5.5. YÜKLENİCİ çalışanlara yaptıkları işe göre yürürlükteki mevzuata uygun kişisel koruyucu donanımları ve iş elbiselerini (giyim, tulum, kaynak gözlüğü, kulaklık vb) vermekle yükümlüdür.

5.6. İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı çerçevesinde Kişisel Koruyucu Donanımı (KKD) (can güvenliğini etkileyebilecek KKD’ye örnek, Baret, Çelik Burunlu Çizme vb.) olmayan veya eksik olanlar çalıştırılmayacaktır.
5.7. YÜKLENİCİ tarafından çalışanlara uygun ve yeterli sayıda kişisel koruyucu donanım verilmediğinin, eskilerinin değiştirilmediğinin ya da çalışanların kullanmadığının tespiti halinde, her bir çalışan için ilgili ceza hükmü uygulanır. TEŞEKKÜL, kişisel koruyucu donanımı YÜKLENİCİ nam ve hesabına temin etmeye, çalışanlara dağıtmaya ve bedellerini YÜKLENİCİ’den tahsil etmeye yetkilidir.

5.8. YÜKLENİCİ tarafından çalışanlara uygun ve yeterli sayıda iş elbisesi verilmediğinin, eskilerinin değiştirilmediğinin ya da çalışanların giymediğinin tespiti halinde, ilgili ceza hükmü uygulanır. TEŞEKKÜL, iş elbiselerini YÜKLENİCİ nam ve hesabına temin etmeye, çalışanlara dağıtmaya ve bedellerini YÜKLENİCİ’den tahsil etmeye yetkilidir.

5.9. İş kazası, meslek hastalığı, işverene veya 3. şahıslara verilen zararlar ile diğer durumlardan dolayı sorumluluk, YÜKLENİCİ’ye aittir. Bundan dolayı TEŞEKKÜL, herhangi bir ödeme yapmak zorunda kalırsa ya da bir zarara uğrarsa, ödenen bedeller ve zarar YÜKLENİCİ’den tahsil edilir.

5.10. Çalışanların iş disiplininden, kılık kıyafetinden, temizliğinden, tanıtma kartlarının yakalarına taktırılmasından YÜKLENİCİ sorumludur.
5.11. İşyerinde meydana gelecek iş kazaları derhal ve süresi içinde YÜKLENİCİ tarafından ilgili Kurumlara ve TEŞEKKÜL’e yazılı olarak bildirecek, bildirmeme, geç bildirme ve iş kazası veya iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili nedenlerden doğabilecek hukuki, mali ve cezai sorumluluk tümüyle YÜKLENİCİ’ye ait olacaktır. YÜKLENİCİ’nin, doğacak zarar ve ziyanı ödememesi veya TEŞEKKÜL’e bir zarar doğması halinde, zarar bedeli YÜKLENİCİ’nin hakedişlerinden kesilir, hakedişin yetmemesi halinde YÜKLENİCİ’nin kesin teminatından ve yasal yollardan tahsil edilir.

5.12. Kullanılmak üzere YÜKLENİCİ’ye ya da çalışanlarına TEŞEKKÜL’ce verilecek demirbaş ve sair malzemeler, izinsiz olarak iş yerinden çıkarılamaz. Bu demirbaş ve sair malzemelerdeki hatalı kullanım sonucu meydana gelen arıza ve hasarlardan, YÜKLENİCİ sorumludur.
5.13. (a) Ayrıca Teşekkül; Sosyal Güvenlik Kurumuna, Vergi Dairesine ya da diğer mercilere ya da üçüncü şahıslara prim, vergi, fon, iş kazası veya meslek hastalığı tazminatı gibi bir ödeme yaparsa bu ödemelerden de yüklenici sorumludur.

(b) Teşekkülün yaptığı ödemeleri, yüklenici ödeme tarihlerinden itibaren yasal faizi ile birlikte Teşekküle derhal ödemekle yükümlüdür. Aksi halde Teşekkül bildirimde bulunmaksızın bu alacaklarını yüklenicinin hak ediş veya teminatlarından kesmeye yetkilidir. Teşekkül, hakediş veya teminat yoksa ya da yetersiz ise, kalanını bildirimsiz olarak dava veya icra yoluyla tahsile yetkilidir. Teşekkül ayrıca, sözleşmenin feshi maddesine göre hareket etmekte de serbesttir.

5.14. YÜKLENİCİ’nin yasalara aykırı biçimde çalışan haklarını kısıtlama ya da ortadan kaldırma amacıyla (çalışanların banka kartlarının ellerinden alınması, çalışanlardan boş senet alınması vb.) herhangi bir eyleminin saptanması halinde, eylemin niteliğine göre gerekli yaptırımların uygulanması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına ve/veya Cumhuriyet Savcılığına bildirimde bulunulur.
5.15. YÜKLENİCİ çalışanları, acil durumlarda TEŞEKKÜL’ün sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlandırılır.
5.16. Çalışanların iş huzurunu ve iş düzenini bozan, işi aksatan, uygun olmayan davranışlarda bulunmaları halinde YÜKLENİCİ, yazılı olarak TEŞEKKÜL tarafından uyarılır. Devamı halinde TEŞEKKÜL, süre vererek söz konusu çalışanın/çalışanların değiştirilmesini YÜKLENİCİ’den isteyebilir. Verilen süre içinde çalışanın değiştirilmemesi halinde ilgili ceza hükmü uygulanır.
5.17. İşin görüleceği yer Çok Tehlikeli işler sınıfında olup, YÜKLENİCİ işveren olarak, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve ilgili mevzuat gereği tehlike sınıfına ilişkin tüm yükümlülükleri yerine getirmek zorundadır.

5.18. YÜKLENİCİ, ilgili yönetmelik hükümlerine göre çalışan başına belirlenen sürelerde iş yeri hekimi ve diğer sağlık personeli ile iş güvenliği uzmanını görevlendirmek zorundadır. Aksi halde ilgili ceza hükmü uygulanır. YÜKLENİCİ, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre, çalışanların iş güvenliğinden, sağlık gözetiminden ve eğitiminden sorumludur. İşyerinde istihdam ettiği çalışanlarına, tehlike sınıfı ve çalışan sayısına göre belirlenen çalışma sürelerine uygun iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve diğer sağlık personeli hizmeti sunma yükümlülüğünü kabul eder.
5.19. İşin görülmesi sırasında YÜKLENİCİ ya da YÜKLENİCİ’yi temsilen bir işyeri vekilinin iş yerinde bulunması zorunludur. YÜKLENİCİ, işyeri vekilinin kimlik ve iletişim bilgilerini yazılı olarak TEŞEKKÜL’e verecektir. İşyeri vekiline yapılan her türlü bildirim YÜKLENİCİ’ye yapılmış sayılacaktır.


MADDE 6- İŞ MAKİNESİ, ARAÇ ve GEREÇLERİ


Bu madde boş bırakılmıştır.

MADDE 7- YÜKLENİCİNİN DİĞER YÜKÜMLÜLÜKLERİ

Bu madde boş bırakılmıştır.


MADDE 8- HAKEDİŞ VE ÖDEME İŞLEMLERİ


Madde 3.6 daki kabul işlemleri gerçekleştikten sonra ödeme yapılacak olup bu iş için hakediş yapılmayacaktır.

MADDE 9- CEZAi HÜKÜMLER

9.1. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanun ve ilgili mevzuatından doğan yükümlülüklerini yerine getirmemesinden dolayı YÜKLENİCİ, 6331 sayılı Kanunun “İdari para cezaları ve uygulanması” başlıklı 26 ncı maddesinde belirtilen ceza/cezalara maruz kalır ve bu nedenle de TEŞEKKÜL ilgili mercilere ya da üçüncü şahıslara herhangi bir ödeme yaparsa YÜKLENİCİ, bu ödemeleri ödeme tarihlerinden itibaren yasal faizleriyle birlikte TEŞEKKÜL'e derhal ödemekle yükümlüdür. Aksi halde TEŞEKKÜL, bildirimde bulunmaksızın bu alacaklarını YÜKLENİCİ'nin hakediş veya teminatlarından kesmeye yetkilidir. Hakediş veya teminat yoksa ya da yetersiz ise TEŞEKKÜL, bildirimsiz olarak dava veya icra yoluyla kalan alacağını tahsile yetkilidir. TEŞEKKÜL, YÜKLENİCİ tarafından yerine getirilmeyen iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin her türlü yükümlülüğü, giderleri YÜKLENİCİ’ye ait olmak üzere, YÜKLENİCİ adına yerine getirme hakkına sahiptir.
9.2. YÜKLENİCİ’nin, işin başlangıcında (5.1) vermesi gereken belgeleri süresi içinde vermemesi durumunda, geciken her gün için sözleşme bedelinin %0,3 (Binde üçü) oranında ceza uygulanır.

9.3. Çalışanlara uygun ve yeterli sayıda kişisel koruyucu donanım ve iş elbisesi verilmemesi, eskilerinin değiştirilmemesi ya da çalışanların kullanmadığının tespiti halinde, herbir çalışan için sözleşme bedelinin %0,4 (Binde dördü) oranında ceza uygulanır.
9.4. İş huzurunu veya iş düzenini bozduğu, işi aksattığı, uygun olmayan davranışlarda bulunduğuna dair tutanak tutulması nedeniyle TEŞEKKÜL tarafından değiştirilmesi istenen çalışanın en geç 2 (iki) iş günü içerisinde değiştirilmemesi halinde gecikilen her takvim günü için çalışan başına sözleşme bedelinin %0,003 (onbide üç) oranında ceza uygulanır.

MADDE 10- FİYAT FARKI HESABI VE UYGULANACAK KATSAYILAR

Bu iş için fiyat farkı verilmeyecektir.


MADDE 11- DİĞER HUSUSLAR



    1. Montaj ekibinin bilgi ve belgeleri çalışmaya başlamadan önce ‘EMET BOR İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ’ nün onayına sunulacaktır.

    2. Yüklenici, işbu şartnamede belirtilen işleri eksiksiz, her türlü ayıp ve kusurdan arı, sözleşme, teknik şartname ve yasal mevzuat ile belirlenen yükümlülüklerine uygun bir şekilde yerine getirmekle yükümlüdür.

    3. Yüklenici EMET BOR İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ. içinde çalışma yapacak olan personelinin yapacağı işler sırasında maruz kalabileceği tehlike ve risklerle ilgili gerekli önlemleri alacaktır. Yüklenici firma personeli EMET BOR İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ’n de yürürlükte olan tüm kurallara, İş Sağlığı ve Güvenliği kuralları ve prosedürleri de dahil olmak üzere uyacaktır.

    4. Yüklenici, yüklendiği işleri yaparken süregelen başka işleri tehlikeye atacak, duraklatacak veya engelleyecek bir durum yaratmayacaktır.

    5. Bahsi geçen işlerin uygulanması sırasında gerekebilecek her türlü malzeme ve ekipman yüklenici tarafından sağlanacaktır. Bahsi geçen ekipmanlar işlerin gerektirdiği süre boyunca işletmede bulunacaktır.

    6. Yüklenici, EMET BOR İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ’ne görevlendireceği teknik personelin mevcut yasal düzenlemelere uygun niteliklere haiz olmasını sağlayacaktır.

    7. Yüklenici, EMET BOR İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ’nün yürüteceği tüm işler için gerekli tüm yasal izinlerin tam olmasını ve çalışmalarının yasal mevzuatlara uygun olmasını sağlayacaktır.

    8. Yüklenici İş için gerekli kişisel korucu ekipmanların tespitinden sorumludur. Kişisel Koruyucu Donanımın yanı sıra, Yüklenici yapacağı işlemlerin yaratabileceği tehlikelere karşı personelinin, diğer kişilerin EMET BOR İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ. mal varlıklarının güvenliğini sağlayacak diğer önlem, sistem ve ekipmanları da tespit etmekle yükümlüdür. Bu diğer önlem, ekipman ve sistemlerde EMET BOR İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ. İSG bölümüne uygulama öncesi teyit ettirilecektir. Çalışma sırasında gerekli uyarı levhaları fabrika alanına koyulacaktır.

    9. Bu kapsamda yapılan tüm işleri, yetkili EMET BOR İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ personeli önceden haber vermeksizin denetleyebilecek, inceleyebilecek, muayene edebilecek ve müdahale edebilecektir.

    10. Yüklenici firma, EMET BOR İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ. yetkili personelinin uyarı ve önerilerini dikkate alarak çalışmalarını sürdürecektir.

    11. Sipariş sonrası yapılacak iş programına mutlaka uyulacaktır.

    12. Şartnamede bahsedilmeyen, fakat ilgili hizmet alımı işi için zorunlu olan standartlar, yönetmelikler ve yasalar bu şartnamenin bir parçasıdır.

    13. Kontrol esnasında tasarım, malzeme ve imalat hataları sebebiyle meydana gelebilecek kaza ve hasarlardan yüklenici firma sorumludur.

MADDE 12. TEKNİK ŞARTNAMENİN MADDELERİ

İş bu madde dahil teknik şartname 12 (on iki) maddeden ibarettir.



Teknik Şartnameyi Hazırlayanlar:

Emet Bor İşletme Müdürlüğü

Mekanik Bakım Onarım Sorumlusu Mekanik Bakım OnarımBirim Sorumlusu

Mustafa ÇELİK Onur BAGANA
Yüklə 95,89 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2025
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin