18.11 Ağustos HABERLER
17.08.2015 Gölcük Tersanesi çeşitli branşlarda çalıştıracak 131 işçi
alımı yapacak
Belirli aralıklarla işçi alımı gerçekleştiren Gölcük Tersanesi çeşitli branşlarda 131 işçi alacak. 17 Ağustos’ta başlayan başvurular 26 Ağustos tarihinde sona erecek.
KPSS’den en az 60 alan ve ilgili mesleklere sahip kişilerin istihdam edileceği Gölcük Tersanesi’nin açtığı ilana yapılan başvurular sonucunda 393 kişi mülakata girecek. İşe alımlarda 19 yaşından gün almamış olma koşulunun yanı sıra askerlik ile ilişiği bulunmamak ve Kocaeli’de ikamet etmek gibi özel koşullar bulunuyor. (denizhaber.com.tr)
17.08.2015 Tianjin Limanı’nda deniz suyunda Siyanür tespit edildi
Çin'in Tianjin kentinde meydana gelen dev patlamanın ardından deniz suyuna siyanür tespit edildiği iddia edildi.
Çin'in resmi yayın organlarından People's Daily, Tianjin limanı çevresinde deniz suyunda siyanür tespit edildiğini bildirdi. People's Daily, limanın bir kesiminde yapılan ölçümlerde tespit edilen siyanürün çok düşük konsantrasyona sahip olduğunu ve deniz ekolojisini tehdit etmediğini öne sürdü. (denizhaber.com.tr)
17.08.2015 İran: 300 bin ton kapasiteli gemi üretmeye gücümüz var
Son yıllarda aldığı siparişler ile gemi inşa sektöründe rol almaya hazırlanıyor. İran Deniz Teknoloji ve Bilim Temelli Sanayii Geliştirme Merkezi Başkanı Muhammed Seyf, “Şuan itibariyle ülkemizde 300 bin ton kapasiteli gemi üretmeye gücümüz var” dedi.
Gemi inşa sanayinde kullanılan ekipmanların da artık yurt içinde üretiminin yapılabildiğini söyleyen Seyf “Geçmişte deniz sanayiinde kullanılan birçok ürünü yurt içinde yapamıyorduk ama şuan bütün işleri bütünüyle ülke içinde yapıyoruz” dedi.
Gemi inşa sanayinin devlet politikası olarak yürütülmesi halinde bu alanda İran’ın ciddi bir güç haline geleceğini de sözlerine ekleyen İran Deniz Teknoloji ve Bilim Temelli Sanayii Geliştirme Merkezi Başkanı Muhammed Seyf, “Eğer bir 5 yıllık düzenli program belirlenirse bu sektörün büyük bir bölümünü kendimize doğru çekebiliriz ve gereken teçhizatı ve maddeleri yerli sanayii kullanarak üretebiliriz. Çünkü bu ürünlerin yurt içinde üretebilme imkanına sahibiz ve sadece yerli sanayii destekleyerek hedeflerimize ulaşabiliriz” ifadelerini kullandı. (denizhaber.com.tr)
17.08.2015 Kosterde hurda teşviki çıkıyor ama finansman yok!
Kosterde öncelikle 30 yaşın üstündeki 200 geminin yenilenmesinin yolunu açacak ‘hurda teşviki’ yönetmeliği bu ay sonuna çıkıyor. Ancak 700 gemilik filoyu yenileme konusunda büyük umut bağlanan yönetmelikte “finansman boyutu”nun ihmal edilmiş olması büyük hayal kırıklığı yarattı. Sektörün kurutuluşu olarak görülen teşvik konusunda son gelişmeleri anlatan Kosder Başkanı Salih Zeki Çakır, “Bu haliyle büyük beklenti içerisinde değiliz. Zayıf bir teşvik oldu. Eksik olan şey şu ki, finans yok, görevlendirilmiş bir banka yok, bana göre istifade edebilecek firma da yok” dedi.
Hurda teşviki yıllardır sektörün gündemindeydi. Yaşlı filoyu yenilemek için hurda teşviki öngörülmüş, bu konuda çalışmalar başlamış, en az 100 gemiyi yenilemeyi düşünen sektör, bu yılsonuna kadar 10 gemiyi kızağa sokmayı hedeflemişti. Tebliğin yıl sonuna az bir zaman kala çıkmasına rağmen bu imkan hala var ancak sektörü zorlayan en önemli konu finansman boyutunun eksik bırakılması. Kosder Başkanı Salih Zeki Çakır, “Teşvik istediğimiz gibi çıkmadı. Çıksaydı bu hedefi gerçekleştirebilirdik” dedi. (denizhaber.com.tr)
14.08.2015 Mersin'de batma tehlikesi geçiren iki kuruyük gemisi güvenli bölgeye çekildi
Mersin'de Kaptan Hasan Camuz ve Şükran Camuz isimli kuru yük gemilerinin su alıp batmaya başlaması üzerine kipleri, gemilerin güvenli bölgeye taşınmasını sağladı.
Kaptan Hasan Camuz ve Şükran Camuz isimli kuru yük gemilerinin su alıp batmaya başlaması üzerine harekete geçen Mersin Büyükşehir Belediyesi Denizcilik Dairesi Başkanlığı ekipleri, gemilerin güvenli bölgeye taşınmasını sağladı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Denizcilik Dairesi Başkanlığı tarafından, Mersin Liman Başkanlığı, Mersin Uluslararası Limanı (MIP) ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonla Kaptan Hasan Camuz ve Şükran Camuz adındaki kuru yük gemilerinin Çamlıbel Yat Limanı açıklarında batması engellenerek tahliye işlemleri başladı. (denizhaber.com.tr)
13.08.2015 Ro-Ro Gemileri İçin Ambarlı’ya Özel Liman
Tır ve kamyonların İstanbul trafiğine girmeden, Avrupa’dan Asya’ya geçmesini sağlayacak Ro-Ro gemileri için Ambarlı’ya özel liman yapılacak.
Proje kapsamında Marmara’nın kuzeyinde Ambarlı ile Topçular arasında çalışacak gemilerle, TIR ve kamyonlar İstanbul trafiğini işgal etmeden Avrupa’dan Asya’ya geçecek. Trafikten günde 2 bin TIR eksilecek.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul, Ambarlı’da mülkiyeti Hazine ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplam 162 bin 373 metrekarelik alanda yapılması planlanan liman dolgu ve Ro-Ro projesini hayata geçirmeden önce, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği doğrultusunda, 20 Ağustos’ta, Beylikdüzü’nüde toplantı düzenleyerek, halkı bilgilendirecek.
2008’de başlayan çalışmalar sonucunda, 17 güzergâh arasından seçilen ve imar planı değişikliği 10 Mart 2014’te İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce onaylan proje, ÇED süreci için İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne sunuldu. Liman (Dolgu ve Ro-Ro) Projesi, 2011’de yapılan özelleştirmeyle, Tepe–Akfen–Souter-Sera ortak girişimi tarafından satın alınan ve 53 gemi, 35 terminalle hizmet veren İDO A.Ş. tarafından yapılacak. (Aktüel Deniz)
13.08.2015 Havacılıkta Avrupa'nın en hızlı büyüyen ülkesi Türkiye
Türkiye'nin, geçen yıl havacılıkta Avrupa'nın en hızlı büyüyen ülkesi olduğu belirtildi.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünce İngilizce olarak hazırlanan 2014 yılı Hava Seyrüsefer Hizmet Sağlayıcısı (ANSP) Yıllık Raporu'nda, teknolojinin süratle geliştiği dünyada hava trafiğinin en üst düzeyde, emniyetli şekilde idare edilmesinin her geçen gün daha da önem kazandığı ifade edildi. Raporda, Türkiye'nin, son yıllarda bir gelenek haline dönüşen yüksek ivmeli trafik artışını geçen yıl da sürdüğü bildirildi.
Avrupa'da hava trafiğine en fazla katkı sağlayan ülkenin Türkiye olduğuna işaret edilen raporda, yolcu hareketleri küresel boyutlarda istatistiki olarak ele alınıyor. Rapordaki veriler, Türkiye'nin Avrupa'nın en hızlı büyüyen ülkesi olma konumunu geçen yıl da sürdürdüğünü ortaya koydu.
Raporda yer alan bilgilere göre, 2014'te ilave sefer sayısı dahi birçok Avrupa ülkesinin yıllık toplam sefer sayısından daha yüksek oldu. (Vira haber)
13.08.2015 Türkiye'nin limanlarına uğrayan gemi sayısı Temmuz'da yüzde 5 arttı.
Türkiye'nin limanlarına uğrayan gemi sayısı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 5,0 artışla 6 bin 830 oldu. Bir önceki ayda gemi sayısı 6 bin 505 seviyesindeydi. Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü İstatistik Bilgi Sistemi tarafından açıklanan verilere göre, bu gemilerin 3 bin 604 adedi Türk bayraklı 3
bin 226 adedi yabancı bayraklı gemilerden oluştu.
Toplam uğrayan gemilerin ağırlığı aynı ayda 67,46 milyon ton oldu. 2015 Yılının ilk 7 ayında toplam limanlara uğrayan gemi sayısı 41 bin 746 adete ulaştı. Bu gemilerin 21 bin 654 adedi Türk bayraklı, 20 bin 92 adedi ise yabancı bayraklı gemilerden oluştu. Toplam uğrayan gemilerin ağırlığı 418,1 milyon tona ulaştı. (Aktüel Deniz )
Dostları ilə paylaş: |