Koç Özel lisesi'nde suna kiraç KÜTÜphanesi AÇildi



Yüklə 14,18 Kb.
tarix30.10.2017
ölçüsü14,18 Kb.
#22140

Koç Özel Lisesi’nde Suna Kıraç Kütüphanesi Açıldı

Koç Özel Lisesi Suna Kıraç Kütüphanesi 21 Eylül 2001 günü VKV Koç Özel Lisesi’nin Kurtköy kampüsünde düzenlenen bir törenle açıldı.

Koç Holding yöneticileri, Vehbi Koç Vakfı yetkilileri, öğretmenler ve öğrencilerin hazır bulunduğu törene Koç Ailesi üyeleri ve yöneticiler katıldılar.



Suna Kıraç Kütüphanesi’nin açılışını yapan Vehbi Koç Vakfı (VKV) Başkanı Semahat Arsel, kurulduğu günden bu yana hizmet veren Koç Özel Lisesi Kütüphanesi’nin kapsamını genişleterek, daha çağdaş ve kapsamlı bir kütüphane oluşturduklarını söyledi. Semahat Arsel, “Suna Kıraç Kütüphanesi şimdilik 30 bin adet kitabıyla öğrencilerimiz için bir bilgi hazinesi oluşturmaktadır. Zamanla daha da zenginleşeceğine inanıyorum. Bu güzel kütüphanenin hazırlanmasından emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum…” dedi.

Törende ayrıca, Atatürk ve Cumhuriyet konulu 3500 adet kitabın toplanmasını sağlayarak Suna Kıraç kütüphanesine bağışlayan Koç Özel Lisesi Derneği adına derneğin kurucu üyesi Emin Abdullah Özerol’a katkılarından ötürü bir plaket verildi.

Halen toplam 30 bin kitabın yer aldığı Suna Kıraç Kütüphanesi bu rakamı 50 bine tamamlamayı hedefliyor. Tarihten edebiyata, ekonomiden kariyer planlamaya kadar birçok alana ait yayınların yer aldığı kütüphane, Koç Özel Lisesi öğrencilerine geniş bir yelpazede araştırma olanağı sunuyor. Öğrencilerin yerli ve yabancı toplam 136 aylık dergiyi takip edebildikleri kütüphanede, birçok ansiklopediye CD-Rom aracılığıyla dijital ortamda ulaşabilmek mümkün.

Toplam 34 bilgisayar desteği ile hizmet veren kütüphanede öğrencilerin kullanımına açık 4 tartışma ve 1 multimedia odası yer alıyor. Uygun okuma ve araştırma koşulları düşünülerek çağdaş mimari anlayışı ile tasarlanan kütüphane, kitlesel ve fonksiyonel kullanımda kolaylık sağladığı gibi, ferah ve aydınlık çalışma ortamıyla da dikkat çekiyor.

Kütüphanenin en önemli bölümlerinden biri de yaklaşık 3500 kitaptan oluşan Emin Abdullah Özerol Atatürk Koleksiyonu. Atatürk ve Cumhuriyet konulu kitapların yer aldığı koleksiyon, orta öğretim kütüphaneciliği alanında Türkiye’nin en kapsamlı Atatürk koleksiyonu olarak dikkat çekiyor.

Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel’in konuşması

Bu okulun kurucusu, Vehbi Koç’u yakından tanıyanlar bilirler, Vehbi Koç, ülke ekonomisiyle ilgilendiği gibi, Türkiye’nin diğer ana sorunlarıyla da yakından ilgilenir ve çözümler bulabilmek amacıyla, araştırmalar, çalışmalar yaptırırdı.

Eğitime çok önem verir, ülkemizdeki sorunların hemen hemen hepsinin altında, eğitim eksikliğinin, cahilliğin yattığını söylerdi.

Türkiye’de hızla artan nüfusun, her yıl çoğalan öğrencilerin en azından bir kısmına katkıda bulunarak, hayalindeki kaliteli eğitimi vermeyi planladı. O nedenle, 1969’da kurulan V.K.V.na 3 ana hedef verilmişti. Eğitime, sağlığa, kültüre destek.

Nitekim, o günden bugüne; planladığımız eğitim kurumlarını kurarak ülkemizde uluslararası çapta eğitime erişilebileceğini gösterdik. Felsefemiz daima nicelikten ziyade nitelik oldu.

1988 yılında eğitime başlayan Koç Özel Lisesi’ni, 1993 yılında Koç Üniversitesi, 1998 yılında da Koç Özel İlköğretim Okulu izlemiş, en kaliteli eğitim, donanım ve en iyi yerleşim alanlarıyla ülkemizin hizmetine sunulmuştur.

1998 yılında, Cumhuriyetimizin 75’nci yılı nedeniyle Vehbi Koç Vakfı büyük çaplı bir proje başlatmış ve 1999 yılında yurdun çeşitli yörelerinde 40 trilyon TL. harcayarak 13 adet ilköğretim okulu inşa ettirip Milli eğitim Bakanlığı’na bağışlamıştır.

Kuruluşundan 13 yıl sonra Koç Lisesi, güncel ihtiyaçlara göre tamir edilip, tamamıyla yenilenmiştir.

V.K.V. bugüne kadar, Türk gençliğinin en iyi şekilde yetiştirilmesi için, hiçbir maddi ve manevi fedakarlıktan kaçınmamıştır. Okullarımız, paralı okullar olmalarına rağmen, yarattığı kaynaklar, eğitimde kaliteyi yakalamak için yeterli olamamaktadır. Burslu öğrencilerimizin dışında, her Koç öğrencisi V.K.V. tarafından, maddi olarak desteklenmektedir. Bu miktar beher öğrenci için 1.000 dolar civarındadır.

Ailemizden bir kişi, Suna Kıraç, gerek iyi eğitilmiş insan gücüne büyük inancı nedeniyle, gerekse V.K.V. İcra Komitesi Başkanı sıfatıyla, eğitim projelerimize ve okullarımıza, büyük vakit harcamış, emek vermiştir. Bürokrasiyle mücadeleden, Milli Eğitim Bakanlığı’nın kurallarından, inşaatların maliyetlerine, yöneticilerin ve eğitimcilerin seçilip, sözleşmelerinin imzalanmasına kadar, bütün ayrıntılarıyla ince ince uğraşmıştır.

Koç okulları, kısa bir zamanda, en beğenilen okullar arasına girmek başarısını gösterdiyse, öğrencileri Avrupa ve Amerika’nın en ünlü üniversitelerine kabul ediliyorlarsa, bu başarının en büyük payı, Suna Kıraç’ındır.

Değerbilen, Koç Lisemizin yönetimi, Suna Kıraç’a şükran ve takdirlerini belirtmek üzere, bugün açılışını yapacağımız yeni kütüphanelerine, Suna Kıraç’ın ismini vermişlerdir.



Suna Kıraç Kütüphanesi şimdilik 30 bin adet kitabıyla öğrencilerimiz için bir bilgi hazinesi oluşturmaktadır. Zamanla daha da zenginleşeceğine, sizlerin bu güzel kütüphaneden en iyi şekilde yararlanacağınıza, geleceğin araştırmacıları olacağınıza inanıyorum. Kütüphaneler eğitim kurumlarının kalbidir.

Bu çağdaş kütüphanenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Geleceğin teminatı olan çocuklarımızı 21. yüzyılda, uluslararası koşullara ayak uydurarak, yarışabilecek, ülkemizi en iyi temsil edebilecek, sağlıklı, özgürce düşünebilen, sorgulayabilen, inandıklarını savunabilen gençler olarak yetiştirmek için bizler elimizden geleni yapıyoruz.

Türkiye’de, demokrasinin, dünyada barışın, sizler gibi gençlerle, gerçekleşebileceğine inanıyoruz.



Yeni kütüphanenize sahip çıkınız. Sizlere emanet ediyoruz.

Bu tören nedeniyle İnan Kıraç, Suna Kıraç’ın yağlıboya bir portresini kütüphanenize armağan ediyor.

Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, sağlık ve mutluluk diliyorum.
Yüklə 14,18 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin