Müşteri Boşluğu: Müşteri Boşluğu
səhifə 1/11 tarix 03.08.2018 ölçüsü 446 b. #66982
Müşteri Boşluğu: Müşteri Boşluğu: Müşteri beklentileri ve algılamaları arasındaki fark Hizmet Sağlayıcı Boşluğu 1: Hizmet Sağlayıcı Boşluğu 2: Doğru hizmet tasarım ve standartlarına sahip olmamak Hizmet Sağlayıcı Boşluğu 3 : Hizmet Sağlayıcı Boşluğu 4 : Söz verilen performansın karşılanmaması
Aldığınız hizmet hakkında düşünün. Aldığınız hizmetle ilgili beklentiler ve algılamalar arasında fark var mıdır? Aldığınız hizmet hakkında düşünün. Aldığınız hizmetle ilgili beklentiler ve algılamalar arasında fark var mıdır? Ne bekliyordunuz ve almadınız? • Dört sağlayıcı boşluğundan hangisini karşılamak daha zordur? Niçin?
Hastane planlama ve tasarımı iki temel ihtiyacı karşılamalıdır; Hastane, hastaya yeterli hizmeti sağlayacak ihtiyaçları karşılamalıdır. Hastane, sahip ve yöneticilerinin inşa edip yönetebilecekleri belirli büyüklük ve bölümlerden oluşmalıdır.
Uygun bir ses iletişimi sağlayan mimari planı Ekonomik olarak yaşayabilme yeteneği Kaliteli hasta bakımı
Hızlı bir iyileşmeye yardımcı olmak için istenmeyen ve gereksiz rahatsızlıklardan korumalıdır. Hızlı bir iyileşmeye yardımcı olmak için istenmeyen ve gereksiz rahatsızlıklardan korumalıdır. Farklı faaliyetlerin birbirinden ayrılması Hemşire odaları, ziyaretçi girişlerini doğru bir biçimde izleyebilmeleri, çocukların hırsızlık ve enfeksiyondan korunabilmeleri için kontrolü sağlayacak biçimde stratejik yerlere konuşlandırılmalıdırlar. Sirkülasyon-hastanenin bütün departmanları doğru bir biçimde entegre edilmelidirler. Departmanların birbirinden ayrı ama birbiri ile kolay iletişim kurabilmesi sağlanmalıdır.
Toplumun ihtiyaçları Ulaşabilme kolaylığı Önerilen hizmet çeşitleri/alanları Uzmanların bulunurluğu Teknolojinin bulunurluğu Mevcut hastanenin çalışması (eğer varsa)
İlk kademe İkincil Üçüncü derece Özel Ortaklık Kamu yararına çalışan Kooperatif
İnşaat, mobilya ve diğer hastane ekipmanları için ihtiyaç duyulan finansal kaynaklar İşletme sermayesi-ücretler , faizler, bakım onarım vb masraflar. Finansal destek düzenlemeleri- hastadan alınan yatak ücreti veya gelir yaratan diğer destek ve katkı sağlama süreci.
Hasta Departmanında; Hasta Departmanında; Hasta odası-Odalar özel, yarı özel ya da çok yataklı genel olabilir. Odalar, hastanın çabuk iyileşmesine yardım edecek şekilde güvenli ve estetik olarak tasarlanmalıdır. Odalar, personel, ekipmanlar ve hastanın değişik ihtiyaçlarını karşılayacak alanlara sahip olmalıdır. Hemşire odası: öyle bir yerde tasarlamalı ve kurulmalı ki hemşireler hasta odasını gözleyebilmeli Çalışma alanı: hasta için gerekli bakım malzemelerinin elleçlenmesi ve gerekli iletişim ve kayıt vb. yapılabilmeli.
Ekonomiklik Yüksek kalite hasta bakımı Hastaya konfor sağlaması Ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılaması
Muayene ve tedavi odası lavabo vb. ile Temiz hijyenik dolap, Lavabo atık ve kirli çamaşırlar için sepet. Yürüyüş yapmak, dikilmek vb. içi ekipman depolama odası Sedye ve tekerlekli sandalyeler için depolama alanı Personel tuvalet Küçük laboratuvar
Tercihen zemin seviyesinde ayrı girişler ve park olanakları MR, acil hizmetler , radyoloji, laboratuar hizmetleri ve eczane hizmetleri kabul alanlarına yakın olmalıdır. Değişik departmanlar arasındaki trafik akışının düzgün olmasına dikkat edilmelidir Yönlendirme levhaları doğru ve düzgün hazırlanmalıdır
Dostları ilə paylaş: