Încheiat azi 27 aprilie 2017, cu ocazia ședinței ordinare a Consiliului Local Sighișoara



Yüklə 234,55 Kb.
səhifə1/5
tarix17.03.2018
ölçüsü234,55 Kb.
#45647
  1   2   3   4   5

PROCES – VERBAL

Încheiat azi 27 aprilie 2017, cu ocazia ședinței ordinare a Consiliului Local Sighișoara.

Lucrările ședinței sunt deschise de doamna secretar Bizo Anca, care anunţă că la şedinţă sunt prezenţi un număr de 18 consilieri locali, din totalul de 19 consilieri locali în funcţie, absent fiind domnul viceprimar Toth Tivadar, care este în concediu de odihnă.

Întreabă dacă în legătură cu modul de redactare a hotărârilor și a proceselor - verbale a şedinţei extraordinare din 14.03.2017 și a ședinței ordinare din 30.03.2017 sunt obiecțiuni. Nu sunt.

Domnul consilier local Sîrbu Ioan - Iulian propune să se supună la vot, pe rând, cele două procese - verbale ale ședințelor lunii martie.

Se supune la vot procesul – verbal al ședinței extraordinare. Se aprobă cu unanimitate de voturi, procesul – verbal al ședinței extraordinare din 14.03.2017. Se supune la vot procesul – verbal al ședinței ordinare din 30.03.2017. Se aprobă cu 12 voturi ”pentru” și 6 voturi ”împotrivă”: al doamnei consilier local Stoica Dorina și ale domnilor consilieri locali Ciotloș Ioan, Duma Felix - Lucian, Burghelea Bogdan - Ioan, Sîrbu Ioan - Iulian și Pop Claudiu, procesul verbal al ședinței ordinare din 30.03.2017.

În continuare, atrage atenţia domnilor consilieri în legătură cu necesitatea respectării prevederilor art. 76 şi 77 din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, coroborate cu dispoziţiile art. 46 din Legea nr. 215/2001, legea administraţiei publice locale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cu privire la existenţa unei stări de incompatibilitate sau a unui conflict de interese a aleşilor locali în situaţia adoptării unor hotărâri înscrise pe ordinea de zi, consilierii având obligaţia să anunţe, înainte de a se intra în discuţii, acest aspect.

Doamna secretar aduce aminte că în ședința extraordinară din 14 martie 2017, a spus că nu va aviza de legalitate hotărârea (cum de altfel nu a avizat nici proiectul de hotărâre pentru același motiv) privind participarea Municipiului Sighișoara la organizarea, desfășurarea și finanțarea ediției a XII-a a Festivalului „Sighişoara International Blues Festival” 2017 (n.n. Hotărârea Consiliului Local Sighişoara nr. 35 din 14 martie 2017). Are obligația ca în astfel de situații, să prezinte un referat, pe care l-a întocmit și l-a și înaintat deja Prefectului județului Mureș, cu privire la motivele de neavizarea de legalitate a acestei hotărâri de consiliu. Parte din considerente le-a menționat și în pelnul ședinței de atunci (n.n. ședința din 14.03.2017) ele au fost reiterate în referatul întocmit. A avut în vedere prevederile Legii nr. 350/2005, o lege specială ale cărei prevederi a apreciat că sunt incidente. Există o hotărâre de consiliu, potrivit căreia s-a aprobat un regulament, în care se precizează cum se desfășoară o activitate culturală, potrivit acestei legi, acte normative cărora trebuie să li se dea eficientă. De asemenea, în acest sens există și practică judiciară, respectiv Decizia nr. 453/C.A./2009 a Curții de Apel Alba Iulia, invocată în referatul formulat și prezentat domnului prefect (n.n. acestea fiind, concis, motivele neavizării). Considerentele neavizării de legalitate a hotărârii sunt astfel cele menționate în cuprinsul referatului, se pot studia.

Domnul consilier local Sîrbu Ioan - Iulian, cu privire la existenţa unei stări de incompatibilitate sau a unui conflict de interese a aleşilor locali în situaţia adoptării unor hotărâri, cu privire la punctele înscrise pe ordinea de zi, anunță că la punctul 7 al ordinii de zi, așa cum a fost ea difuzată, respectiv proiect de hotărâre privind susținerea activității Clubului Atletic Municipal Sighișoara, în anul 2017, nu va participa la vot.

Doamna consilier local Stoica Dorina anunță că la punctul 17 al ordinii de zi, așa cum a fost ea difuzată, respectiv proiect de hotărâre privind încetarea unui contract de închiriere, nu va participa la vot.

Doamna secretar anunţă că, în conformitate cu Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului local Sighişoara, şedinţa de astăzi va fi condusă de domnul consilier local Matei Ovidiu - Daniel, căruia îi dă cuvântul.

Președintele de ședință anunţă că la şedinţă participă ca invitaţi domnul Oprea Mircea -Ţonu - directorul S.C. Apă, Termic, Transport S.A., domnul Moldovan Radu - director al S.C. ECOSERV SIG S.R.L., domnul Sporea Ioan - comandantul Poliţiei, domnul Cărămizaru Sorin - comandantul Unității de Jandarmi Sighișoara, domnul Alexa Alexandru din partea Serviciului Public Poliția Locală Sighișoara, domnul Stanciu Mihai - delegatul sătesc al satului Hetiur şi şefii serviciilor publice din cadrul Primăriei şi a unităţilor direct subordonate.

Președintele de ședință dă citire invitației Forumului Democrat German, adresată Consiliului Local cu privire la ,,Zilele Culturii Germane” 2017.

Președintele de ședință precizează că, ordinea de zi a ședinței ordinare are 21 de puncte și 4 puncte propuse a fi introduse suplimentar, respectiv:



  1. Adresa înregistrată la Municipiul Sighișoara cu nr. 10994/24.04.2017, prin care doamna Raicu Silvia, domiciliată în str. Ilarie Chendi, nr.14, renunță la apartamentul repartizat de către Primăria Municipiului Sighișoara, solicitând o garsonieră pentru a putea susține cheltuielile de întreținere

  2. Adresa înregistrată la Municipiul Sighișoara cu nr. 11029/24.04.2017, prin care doamna Solomon Mariana, domiciliată în str. Ilarie Chendi, nr. 14, renunță la apartamentul repartizat de către Primăria Municipiului Sighișoara, solicitând o garsonieră pentru a putea susține cheltuielile de întreținere

  3. Informare cu privire la construcția ilegal realizată de către domnul Babi Sandor în Sighișoara, strada Plopilor, nr. 6

  4. Proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local Sighișoara nr. 32/27.02.2017 privind organizarea, administrarea și întreținerea pășunilor proprietatea privată a Municipiului Sighișoara pe anul 2017.

Domnul consilier local Pop Claudiu întreabă dacă aceste puncte introduse suplimentar pe ordinea de zi nu puteau fi introduse pe ordinea de zi a viitoarei ședințe ordinare?

Doamna secretar precizează că primele două adrese se referă și sunt în strânsă legătură cu proiectul de hotărâre de la punctul 21 al ordinii de zi, respectiv proiect de hotărâre privind repartizarea în regim de închiriere a unor apartamente din blocurile construite prin Agenția Națională pentru Locuințe, solicitanților evacuați a căror locuințe au fost retrocedate, mai precis cu articolul 3 și 6 al acestui proiect, acestor persoane fiindu-le repartizate acele locuințe și acum cele două persoane solicită repartizarea de garsoniere pentru a putea susține cheltuielile de întreținere, sens în care, aceste articole ale proiectului de hotărâre să nu fie aprobate, pentru că nu pot susține financiar costurile chiriei locuințelor care le-au fost repartizate. Punctul 3 propus a fi introdus suplimentar este o petiție a domnului Babi Sandor, adresată și Consiliului local, fapt pentru care a considerat că, Consiliul local trebuie să fie informat și să ia act de aceasta. Pe scurt, arată că domnul Babi Sandor are o locuință construită pe domeniul public în prelungirea unui balcon, situat la parter, pe strada Plopilor, în zona hotelului Rex. Autorizație de construire a deținut doar pentru construcția unui balcon, iar ulterior, fără autorizație de construcție, a construit o locuință de 40 mp. A fost somat, sancționat contravențional, nu s-a conformat deși în mod repetat, primăria a fost îngăduitoare….

Este întreruptă de domnul Crivăț, participant din public la lucrările ședinței, care o întreabă de ce nu au dat curs (n.n. primăria) la demolarea construcției?..... O felicită pentru modul în care în urmă cu un an, într-o ședință de consiliu la care a participat, ”a condus” ședința respectivă.

Doamna secretar menționează că dânsa nu conduce ședințele de consiliu, există un președinte de ședință…

Intervine din nou domnul Crivăț, care în replica menționează: ”doamnă, chiar ați condus-o, vă spun eu”….

Continuă doamna secretar….. și spune că toate controalele care au avut loc la fața locului au fost ignorate, drept dovadă s-a emis dispoziție de primar prin care s-a dispus demolarea acestei construcții. Domnului Babi Sandor i s-a acordat un termen de 5 zile pentru demolarea construcției și pentru a-și putea recupera materialele de construcție. În situația în care nu va respecta acest termen, autoritatea publică locală, va trece la demolarea construcției. Domnul Babi Sandor absent din această ședință de consiliu (deși și-a manifestat dorința de a participa la ședință), a ales să se adreseze Consiliului local prin această pețiție. Referitor la punctul 4 suplimentar…., este notificarea domnului prefect de a modifica Hotărârea Consiliului Local nr. 32/27.02.2017 privind organizarea, administrarea și întreținerea pășunilor proprietatea privată a Municipiului Sighișoara, în sensul abrogării art. 1, lit. c) referitor la taxa de gloabă și, de asemenea, recomandarea să se completeze din punct de vedere legal aceste prevederi ale hotărârii nr. 32/27.02.2017, cu încă trei texte de acte normative pe care dânsul le-a indicat în cuprinsul notificării formulate. Ne-am conformat solicitărilor, pentru a comunica în timp util domnului prefect și pentru a evita un litigiu, potrivit art. 3, alin. 1 din legea contenciosului administrativ. Domnul prefect având tutelă administrativă, putea recurge, dacă dorea, direct la acționarea în instanță și promovarea unei acțiuni în contencios, fără formularea acestei notificări. În situația în care se va adopta această hotărâre, va comunica faptul că s-a procedat conform solicitărilor menționate în notificarea prefectului.

Acestea sunt motivele pentru care pe ordinea de zi au fost propuse a fi introduse suplimentar aceste puncte. Recomandă, ca cele două adrese, respectiv punctele propuse suplimentar a fi introduse pe ordinea de zi, să se discute la momentul la care vor exista discuții la punctul 21, pentru că privesc tocmai acel proiect de hotărâre.

Domnul consilier local Pop Claudiu întreabă dacă doamna secretar nu îi poate spune domnului prefect ca pe viitor să facă solicitările, astfel încât materialele să fie trimise în timp util….

Doamna secretar menționează că nu își permite acest lucru, îl respectă, nu poate…

Președintele de ședință supune la vot introducerea celor 4 puncte suplimentare pe ordinea de zi.

Se aprobă cu unanimitate de voturi ca cele 4 puncte suplimentare să fie introduse pe ordinea de zi.

Președintele de ședință supune la vot următoarea

ORDINE DE ZI:





  1. Informare cu privire la prestarea acțiunilor sau a lucrărilor de interes local, de către beneficiarii de ajutor social, în perioada 1 ianuarie 2017 - 31 martie 2017

  2. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii Convenției definitive pentru acordarea de servicii de asistență socială, între Municipiul Sighișoara și Fundația VERITAS Sighișoara, pentru unitatea de asistență socială - Centru de zi pentru copii

  3. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii Convenției definitive pentru acordarea de servicii de asistență socială, între Municipiul Sighișoara și Fundația VERITAS Sighișoara, pentru unitatea de asistență socială - Cantina socială

  4. Proiect de hotărâre privind aprobarea execuției bugetului local pe secțiunea de funcționare și secțiunea de dezvoltare, pentru trimestrul I al anului 2017

  5. Proiect de hotărâre privind acordarea de scutire de la plata impozitului pe clădiri și teren pentru ASOCIAȚIA „FILANTROPIA ORTODOXĂ ALBA IULIA” - FILIALA SIGHIȘOARA

  6. Proiect de hotărâre privind acordarea de scutire de la plata impozitului pe clădiri și teren pentru FUNDAȚIA VERITAS SIGHIȘOARA

  7. Proiect de hotărâre privind susținerea activității Clubului Atletic Municipal Sighișoara, în anul 2017

  8. Proiect de hotărâre privind modificarea cotizației anuale a Municipiului Sighișoara ca membru fondator al Asociației Sportive Handbal Club Municipal Sighișoara

  9. Proiect de hotărâre privind organizarea de către Municipiul Sighișoara a Festivalului ,,Sighișoara Medievală”, ediția XXIV, în perioada 28-30 iulie 2017

  10. Proiect de hotărâre privind aprobarea deplasării a doi consilieri locali municipali la Tabor, Cehia, pentru reprezentarea Municipiului Sighișoara la Festivalul Internațional ,,Tabor Meetings” 2017

  11. Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentantului Municipiului Sighișoara în Adunarea Generală a Asociației ,,Tîrgu Mureș 2021”

  12. Proiect de hotărâre pentru modificarea anexei nr. 8 la Hotărârea Consiliului Local Sighișoara nr. 104/27.12.2016 privind aprobarea tarifelor pentru unele servicii comunitare de utilități publice prestate de către S.C. Ecoserv Sig S.R.L.

  13. Proiect de hotărâre privind desfășurarea evenimentului ,,Zilele Culturii Germane” 2017 și punerea la dispoziție, cu titlu gratuit, a Centrului Național de Informare și Promovare Turistică și a terenului aparținând domeniului public din Cetatea Medievală (Piața Cetății și Piața Muzeului) pentru desfășurarea evenimentului cultural

  14. Proiect de hotărâre privind prelungirea unor contracte de închiriere, încheiate cu persoane fizice

  15. Proiect de hotărâre privind prelungirea unor contracte de închiriere, încheiate cu persoane juridice

  16. Proiect de hotărâre privind preluarea unor contracte de închiriere

  17. Proiect de hotărâre privind încetarea unui contract de închiriere

  18. Proiect de hotărâre privind trecerea unor mijloace fixe din domeniul public în domeniul privat al municipiului și preluarea acestora din administrarea S.C. Ecoserv Sig S.R.L. în administrarea directă a Municipiului Sighișoara, precum și preluarea unor mijloace fixe și obiecte de inventar din administrarea S.C. Ecoserv Sig S.R.L în administrarea directă a Municipiului Sighișoara, în vederea scoaterii din funcțiune, casării și valorificării acestora

  19. Proiect de hotărâre privind însușirea unui raport de evaluare pentru un teren aferent construcției, aprobat la vânzare unei persoane juridice

  20. Proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemțiune pentru imobilul, monument istoric din Municipiul Sighișoara, Zidul Cetătii nr. 4

  21. Proiect de hotărâre privind repartizarea în regim de închiriere a unor apartamente din blocurile construite prin Agenția Națională pentru Locuințe, solicitanților evacuați a căror locuințe au fost retrocedate

împreună cu cele patru puncte suplimentare aprobate a fi introduse pe ordinea de zi, respectiv:





  1. Adresa înregistrată la Municipiul Sighișoara cu nr. 10994/24.04.2017, prin care doamna Raicu Silvia, domiciliată în str. Ilarie Chendi, nr.14, renunță la apartamentul repartizat de către Primăria Municipiului Sighișoara, solicitând o garsonieră pentru a putea susține cheltuielile de întreținere

  2. Adresa înregistrată la Municipiul Sighișoara cu nr. 11029/24.04.2017, prin care doamna Solomon Mariana, domiciliată în str. Ilarie Chendi, nr. 14, renunță la apartamentul repartizat de către Primăria Municipiului Sighișoara, solicitând o garsonieră pentru a putea susține cheltuielile de întreținere

  3. Informare cu privire la construcția ilegal realizată de către domnul Babi Sandor în Sighișoara, strada Plopilor, nr. 6

  4. Proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local Sighișoara nr. 32/27.02.2017 privind organizarea, administrarea și întreținerea pășunilor proprietatea privată a Municipiului Sighișoara pe anul 2017.

Se aprobă cu unanimitate de voturi ordinea de zi, așa cum a fost ea difuzată, împreună cu cele 4 puncte suplimentare aprobate a fi introduse pe ordinea de zi.


La punctul 1 al ordinii de zi așa cum a fost ea difuzată, se dă cuvântul doamnei Bădău Doina, șef serviciu, Serviciul Public Asistență Socială pentru a prezenta, Informarea cu privire la prestarea acțiunilor sau a lucrărilor de interes local, de către beneficiarii de ajutor social, în perioada 1 ianuarie 2017 - 31 martie 2017.

Nu sunt discuții.

Președintele de ședință dă apoi citire de pe lista cu punctele suplimentare, Informării cu privire la construcția ilegal realizată de către domnul Babi Sandor în Sighișoara, strada Plopilor, nr. 6.

Se trece la discuții.

Domnul consilier local Sîrbu Ioan - Iulian consideră că este strict o problemă a primăriei această situație, nu a Consiliului local. Dar întreabă cum va proceda executivul?

Președintele de ședință precizează că domnul Babi Sandor a solicitat ca această informare să fie prezentată și Consiliului local.

Doamna secretar spune că termenul de 5 zile acordat pentru rezolvarea problemei domnului Babi Sandor a expirat, motiv pentru care a solicitat compartimentului urbanism să se deplaseze la fața locului pentru a constata dacă petentul și-a demolat sau nu construcția, dacă nu, să se întocmească un proces - verbal în care să se constate că nu a fost demolată această construcție, potrivit Dispoziției Primarului municipiului Sighișoara, art. 1 și art. 2, să înainteze acest proces -verbal comisiei care a fost constituită pentru activitățile de demolare în vederea demarării proceduri de demolare a acestei construcții. Demolarea se va face de către o firmă specializată.

Intervine domnul Crivăț, din public și sugerează să se acorde termene pentru a se rezolva ….…..

Doamna secretar spune că au fost acordate termene, acestea au fost cu celeritate, dar termenele din SEAP sunt….

Domnul Crivăț întreabă ce înseamnă celeritate pentru că fiecare are celeritatea lui…..

Președintele de ședință îl roagă respectuos pe domnul Crivăț să nu mai intervină…..

Doamna secretar explică, în cazul termenelor prin SEAP …..este necesară sau ….licitație după care trebuie selectată o firmă, pentru că nu se poate demola de către oricine, de vreme ce este vorba despre un bloc de locuințe a cărui structură de rezistență nu trebuie să fie afectată, trebuie avut în vedere că proprietarul are copii, bunuri în casă…..

Domnul consilier local Ștefănescu Constantin precizează că în petiție domnul Babi Sandor arată că există o construcție similară a vecinului său, cu dimensiuni mai mari, construită la stradă, care nu are obligația de a demola această construcție, considerându-se în legalitate.

Doamna secretar spune că vecinul domnului Babi Sandor are autorizație de construire, domnul Babi nu are.

Domnul consilier local Ștefănescu Constantin spune că ar trebui făcut un inventar al acestor construcții ilegale, în condițiile în care nu există unul și procedat în consecință. Acest lucru trebuie realizat cât mai repede.

Fără să i se dea cuvântul intervine domnul Crivăț........

Președintele de ședință îi spune că a văzut lista de invitați și a observat că nu face parte.....Îl avertizează însă că, dacă va continua să deranjeze ședința de consiliu îl va ruga să părăsească sala....

Domnul Crivăț întreabă dacă numai invitații au voie să participe la ședință? ”Țin să amintesc cu multă supunere că dumneavoastră sunteți sclavii cetățenilor din Sighișoara. Aceasta este realitatea”…..

Președintele de ședință rugându-l respectuos să tacă sau să părăsească sala de ședință, spune că nu poate interveni după bunul său plac.

Intervine doamna secretar și spune că fiecare invitat poate participa activ la această ședință. Cei care s-au înscris pentru a lua cuvântul, la președintele de ședință, cu 15 minute înainte de începerea ședinței, acestora li se dă cuvântul. Restul, dacă nu s-au înscris pentru a lua cuvântul, roagă să aștepte până la diverse, după ce domnii consilieri vor lua cuvântul. Dacă președintele de ședință consideră că este oportun să dea cuvântul oricărui participant la ședință îl dă, dacă nu, roagă să nu se mai intervină peste cei care vorbesc în plenul acestei ședințe.

Domnul consilier local Pop Claudiu, cu referire la terasa care s-a deschis de curând lângă Sala Sander, spune că a depus în urmă cu câteva zile o sesizare. I s-a spus atunci că nu există nici o comisie, astăzi află că există. De la Poliția locală doamna Grosu Dana care se ocupa de astfel de situații, a plecat și nu se poate face nimic!

Doamna secretar spune că ceea ce dânsa a explicat mai devreme,... făcea referire la dispoziția primarului nr. 271/2017 privind constituirea comisiei de coordonare a acțiunilor de desființare pe cale administrativă a imobilelor….. Acum domnul consilier local Pop Claudiu, vorbește despre existența unui agent constatator care să constate potrivit Legii nr. 50/1991, construcțiile ilegale......

Domnul consilier local Pop Claudiu întreabă, în cazul domnului Babi, cine a constatat?

Doamna secretar spune că în acest caz, doamna Grosu este cea care a făcut constatarea. Problema domnului Babi vine din trecut. Acum, prin dispoziție de primar este nominalizată o altă persoană pentru a constata....., respectiv domnul Bucilă Codreanu care se va ocupa de astfel de activități.

Domnul consilier local Pop Claudiu roagă ca în momentul în care lucrurile vor intra pe făgaș normal, să se ia în calcul și sesizarea dânsului cu privire la terasa de lângă Sala Sander.

Intervine domnul Crivăț și sugerează să se solicite termene....

Președintele de ședință îl roagă să înceteze, menționând că este ultimul apel pe care-l face..... altfel va părăsi sala de ședință.....Are loc un schimb de replici......Intervin mai mulți consilieri atrăgându-i atenția că deranjează....

Domnul consilier local Gavrilă Ionel intervine și spune că atât timp cât există un regulament, el trebuie aplicat și respectat. Consideră că, dacă ar exista un respect reciproc, lucrările ședinței ar decurge normal.....În ceea ce privește acest punct de pe ordinea de zi, există un proces - verbal de constatare și sancționare, încheiat în 15.06.2016, prin care domnul Babi Sandor a fost sancționat cu o amendă de 1000 lei. Printr-o altă adresă, din data de 15.06.2016 deja a fost notificat să oprească de urgență lucrările neautorizate. Este surprins de faptul că, deși există încă o construcție similară cu dimensiuni ceva mai mari, situată la strada principală, vecinul domnului Babi Sandor nu are obligația de demola acea construcție, considerându-se legală, în timp ce construcția domnului Babi Sandor, nu deranjează, a primit acordul vecinilor pe baza semnăturilor, nu-i afectează și totuși, a fost somat să o demoleze. De aceea roagă comisia, dacă se va ivi o soluție tehnică și nu de compromise, să o ia în calcul.

Doamna secretar arată că soluția ar fi fost solicitarea și ulterior eliberarea unei autorizații de construire, respectiv intrarea în legalitate, ceea ce domnul Babi nu a făcut. Pe terenul care este domeniul public și pe care este edificată construcția, nu deține titlu. În schimb, domnul Cătană, are autorizație de construire, nimic nu l-a oprit pe domnul Babi să facă la fel. Acordul vecinilor nu înseamnă că trebuia să și construiască. Numai actul autorității administrative permite acest lucru. Articolul 33 din Legea nr. 50/1991 precizează foarte clar că, în situația în care ai fost amendat contravențional și nu te-ai supus măsurilor dispuse în procesul - verbal, autoritatea publică locală, fără somație, poate trece la acțiunea de demolare, numai printr-un act administrativ.

Domnul consilier local Sîrbu Ioan - Iulian cu referire la cele precizate de doamna secretar, subscrie la cele prezentate de dânsa, dar consideră că această comisie trebuie să ia în calcul demolările care trebuie făcute pe strada Dumbravei, de lângă ”Forțele de muncă”, pentru că acolo se locuiește efectiv în pivnițe, sub pădure, în condiții greu de imaginat. În condițiile în care se defrișează pădurea în acea zonă, iar timpul este tot mai ploios, pot apărea surprize. De asemenea grădinile, cotețele de pe domeniul public, care funcționează fără probleme, în apropierea blocurilor unde mirosurile sunt greu de suportat... Dacă până acum s-a realizat totul preferențial, de acum propune să se facă ordine din acest punct de vedere. În continuare, întreabă care este situația căruței (magazin de souvenir) din cetate, pentru că la momentul discuției doamna secretar a spus că este ilegal....

Doamna secretar precizează că inițial s-a formulat o plângere prealabilă, după care o cerere de chemare în judecată cu privire la adres prin care primăria a răspuns că nu este de acord să-și continuie activitatea, la care s-a formulat o intâmpinare de către municipiu, s-au opus acelei cereri, urmează să se soluționeze. Plângerea prealabilă a fost formulată împotriva adresei emise de municipiul Sighișoara prin care i s-a răspuns......Opinia dânsei este alta cu privire la soluționarea acelei cereri. Din data de 12 aprilie 2017 a fost numită o persoană, promovată temporară, în funcția de arhitect șef și care va rezolva problemele existente, din acest punct de vedere.

Domnul consilier local Burghelea Bogdan - Ioan cu privire la problema domnului Babi, nu este lămurit de ce s-a permis să se ajungă aici, adică această construcție să fie perfect locuibilă, iar acum soluția să fie cea a demolării, fără să se fii luat în calcul varianta sancționării pentru nerespectarea regulamentului și a lipsei autorizației de construire și varianta intrării în legalitate fie sub forma unui contract de concesiune sau o altă soluție. Consideră aceste mijloace oarecum excesive față de problematica în sine. Întreabă dacă acea construcție pune în pericol structura de rezistență a blocului?

Doamna secretar arată că nu are de unde să știe acest lucru, de aceea a susținut că este nevoie de o firmă specializată în demolări.

Domnul consilier local Burghelea Bogdan - Ioan întreabă ce se întâmplă în clipa în care este demolată și se constată că s-a făcut mult mai mult decât trebuia. Cum va mai fi reparată locuința acestui om?

Doamna secretar spune că de aceea este nevoie de o astfel de firmă specializată în demolări. În fotografiile făcute se poate vedea suprafața inițială a balconului și ulterior construcția la care se face referire.

Domnul primar intervine și precizează că și Inspectoratul de Stat în Construcții a solicitat demolarea și chiar ne-au somat.

Domnul consilier local Burghelea Bogdan - Ioan spune că există persoane specializate, experți în construcții care-și asumă ideea demolării și varianta că se pune în pericol structura de rezistență.

Doamna secretar spune că în acest mod va fi elaborat caietul de sarcini și va fi selectată firma, astfel încât toată responsabilitatea să fie în sarcina.......

Domnul Crivăț intervine și-l roagă pe președintele de ședință să-i dea cuvântul.

Este refuzat de președintele de ședință. Este invitat să ia loc.

La punctul 2 al ordinii de zi, așa cum a fost ea difuzată, se dă cuvântul domnului primar, pentru a prezenta referatul de aprobare şi proiectul de hotărâre privind aprobarea încheierii Convenției definitive pentru acordarea de servicii de asistență socială, între Municipiul Sighișoara și Fundația VERITAS Sighișoara, pentru unitatea de asistență socială - Centru de zi pentru copii.

Se dă cuvântul doamnei Bădău Doina, șef serviciu, pentru a prezenta Raportul de specialitate al Serviciului Public de Asistență Socială.

Se dă cuvântul preşedintelui comisiei de buget pentru prezentarea avizului. Avizul este favorabil.

Se dă cuvântul preşedintelui comisiei de urbanism pentru prezentarea avizului. Avizul este favorabil.

Se dă cuvântul preşedintelui comisiei de comerţ pentru prezentarea avizului. Avizul este favorabil.

Se dă cuvântul preşedintelui comisiei sociale pentru prezentarea avizului. Avizul este favorabil.

Se dă cuvântul preşedintelui comisiei juridice pentru prezentarea avizului. Avizul este favorabil.

Nu sunt discuții.

Se supune la vot proiectul de hotărâre. Se aprobă cu unanimitate de voturi și se adoptă


Yüklə 234,55 Kb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4   5




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin