Osmangazi mesleki ve teknik anadolu lisesi okul el kitabi ekim 2017



Yüklə 318,37 Kb.
səhifə1/4
tarix22.11.2018
ölçüsü318,37 Kb.
#84494
  1   2   3   4



OSMANGAZİ

MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

OKUL EL KİTABI


Ekim 2017


OKUL BİLGİLERİ

Okulun Adı

Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulun Kurum Kodu

751613

İli

İSTANBUL

İlçe

BAĞCILAR

İl Nüfusu

14.804.116 (TÜİK 2017)

İlçe Nüfusu

757.162 (2015)

Eğitim Bölgesi

İstanbul-16 Bağcılar-3 No’ lu Eğitim Bölgesi
Koordinatör Okul: Orhan Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi

Taşımalı Durumu

Yok

Yatılı ve Pansiyon

Yok

Derslik Sayısı

23

Okul Müdürü

İsmail SERTKAYA

Telefon Numarası

0 212 462 98 25

Fax Numarası

0 212 462 94 25

Web Adresi

http://www.osmangazilisesi.meb.k12.tr

Adresi

Fevzi Çakmak Mah.Namık Kemal Cd. 2048 Sk.No:1 Bağcılar

Elektrik Posta Adresi

751613@meb.k12.tr

Eğitim Öğretime Açıldığı Tarih

2005

Öğretim Şekli

Tekli Öğretim

Okutulan Yabancı Diller

İngilizce

Okulun Özellikleri

Zemin Kat + 3 kat

İdari Kadro

Okul Müdürü; İsmail SERTKAYA
Müdür Yardımcısı; Deniz ŞAHİN
Müdür Yardımcısı; E.Eda ŞANAL
Müdür Yardımcısı; Bülent ANATACA

Müdür Yardımcısı; Seyhan ÜSTÜN ŞAHİN



Yardımcı Hizmetliler

Şenol BULUT (Memur) & Güllü ÜLKÜSEVER
Kemal ÜLKÜSEVER & Meral GÜNGÖR
Şükrü GÜNEŞ & Zehra KALMAZ


Okul Aile Birliği

Muhammet TAYFUR / Başkan
Metin TÜRKAN / Başkan Yardımcısı
Birgül BALKAN / Muhasip Üye
Mediha ÖZYOLDAŞ/ Sekreter Üye
Zöhre UĞURLU / Üye
OKULUMUZUN TARİHÇESİ & MEVCUT DURUMU

Okulumuz 2005 Yılı eğitim Öğretim yılında öğrenime 8 derslik 1 müdür odası 1 öğretmenler odası olan eski bir binada 715 öğrenci 1 görevlendirme kurucu müdür 16 ek ders ücretli öğretmenle hizmete başlamıştır. 2006 yılında Münir Nurettin Selçuk İlköğretim Okulu için yapılmış olan ek binaya taşınmış, halen bu binada eğitim ve öğretime devam etmektedir.

Okulumuz 25 Haziran 2014 tarihinde Okulların dönüşümü kapsamında Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine dönüşmüş ve Kimya Teknolojisi ile Gıda Teknolojisi bölümleri açılmıştır. 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında 2014/8 Sayılı genelge kapsamında Okulumuz Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne dönüşmüştür. Bünyesinde 1 adet fkb laboratuarı, Kimya-Gıda bölümleri için kullanılan 3 adet laboratuar, 120 kişilik konferans salonu, 1 kütüphane, 1 müdür odası, 5 müdür yardımcısı odası, 1 rehberlik servisi odası, 1 adet spor odası, 1 adet kantin, 1adet arşiv odası, 1 adet çay ocağı, 1 adet bilgi işlem odası, 1 revir, 2 adet öğretmenler odası olan bir eğitim kurumudur. 2016 – 2017 Eğitim Öğretim yılı itibari ile okulumuzda; 1 müdür, 5 müdür yardımcısı, 41 kadrolu, 1 görevlendirmeli kadrolu öğretmen, 14 ek ders ücretli olmak üzere 56 eğitim ve öğretim personeli, 1 gece bekçisi& yönlendirme görevlisi, 1 memur ve 5 temizlik hizmetlisi olmak üzere toplam 7 genel hizmetler personeli görev yapmaktadır.

2012-2013 yılında FATİH PROJESİ kapsamında sınıflarımız, laboratuarlarımız ve kütüphanemiz akıllı tahtalar ile donatılmış olup, öğretmenlerimiz derslerinde aktif olarak tahtaları kullanmaktadır.

Bağcılar Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin temel görevinin; Ülkemizin ekonomi ve sanayisini kalkındıracak, yetenekli teknik elemanlar yetiştiren, öğrencileri hayata ve yüksek öğrenim kurumlarına hazırlama olduğuna inanırız. Bütün öğrencilerin, zekalarının geliştirilebilir özellikte, öğrenmeye karşı istekli ve belirli bir öğrenme potansiyeline sahip olduğuna inanır, öğrenciyi merkez alan etkili bir eğitim anlayışını benimseriz. Bilgi toplumu olmanın gereğine inanır, eğitim teknolojisinin ürün olan materyalleri kullanmaya ve öğrencilere kullandırmaya çalışırız. Ezberci değil; okuyan, inceleyen, araştıran, düşünen, analiz ve sentezler yaparak kendini sorgulayıp yenileyen öğrencilerin yetişmesine çalışırız. Öğrencilerin olaylara analitik bir mantık, eleştirel ve bilimsel düşünce tarzı ile bakmalarına ortam hazırlar, onlara model olmaya özen gösteririz.

Yönetici, öğretmen, personel ve öğrencilerin barışık olduğu örnek ve etkili bir okul ikliminin gereğine inanırız. Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çalışanlarının tümüne iletişim kanallarının ve diyalogun açık olduğu öğrencinin yüreklendirildiği bir ortam hazırlarız."Kalite Yönetimdir" anlayışından hareketle okul yönetiminin her türlü gelişim, değişim ve sürekli iyileştirmede liderlik yapması gerektiğine inanırız. Bir ekip olarak Okul Gelişim Yönetimi anlayışı ile ben yerine biz anlayışının etkin olduğu güvenli bir ortamın gereğine inanırız. Yönetici, öğretmen, veli, personel ve öğrencilerin işbirliği ile okulunu, çevrede, bölgede ve ülkede model yapma inancıyla çalışırız. Okulda, tüm çalışanların aktivitesinden yararlanıldığı katılımlı yönetim ve demokratik anlayışın hakim olduğu bir ortam hazırlamaya çalışırız.

Her konuda; devletin, kurumun, okulun ve öğrencilerin çıkarlarının tam anlamıyla korunduğu bu uygulama sorumluluğunu duyarız. Öğrencilerin ilgi duydukları ve yetenekli oldukları alanlara yönelmelerini, dolayısıyla severek, isteyerek seçecekleri ve mutluluk duyacakları bir mesleğe yönelmelerine çalışırız. Başarının ancak ekip (takım) çalışmasıyla elde edilebileceğine, teşvik ve ödüllendirmeyle artacağına inanırız. Kararlarımızı en geniş katılımla alır, bu anlayışa dayalı okul yönetiminin demokrasinin bir geleneği olduğuna inanırız.

4 yıllık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi statüsünde olan okulumuzda tam gün eğitim yapılmaktadır. Okulumuzda aktif olarak okula devam eden 1000 civarında öğrenci olup öğrencilerimiz 23 şubede ders görmektedir. Şubelerin sınıflara dağılımı ise şöyledir: 9. sınıflar = 9 şube, 10. sınıflar =7 şube, 11. sınıflar = 6 şube, 12. sınıflar 4 şube. Sınıf mevcutlarımız lise 1. sınıflarda ortalama 34, lise 2’ler 34, lise3’ler 34 ve ve 4. sınıflarda ise 40 civarındadır.

Okulun iç ve dış güvenliğini arttırmak için Bağcılar Belediyemiz ve bir kısmı da okul aile birliğimiz tarafından yapılan, 18' i iç kısımda 6'sı dışarıda olmak üzere 24 kameralı, kapalı devre sistemi kurulmuştur.

             Okul kütüphanesi nöbetçi öğretmen ve öğrencilerin gözetiminde faaliyettedir. Laboratuarlarımızda yeterli miktarda malzeme bulunmaktadır.

Tüm bu fiziksel olanakların yanında amacımız; tüm OSMANGAZİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ camiasına kalite kavramı ve sürekli gelişim felsefesini aşılamak ve bunu bir güdü / ihtiyaç haline getirmektir.

             Okulumuzun yıllık bütçesi ortalama 90.000 TL civarındadır. Elektrik, su, yakıt, telefon harcamaları, 2 hizmetlinin gideri bakanlık tarafından gönderilen ödenekle; diğer harcamalar ise okul aile birliği tarafından alınan bağış ve kantin kirasından elde edilen gelirlerle karşılanmaktadır.

Okulumuzun çevresi yerleşim alanı olup arka cephemizde belediyemizin yaptırmış olduğu Hacı Bektaş-ı Veli Parkı, sol tarafında Münir Nurettin Selçuk Ortaokulu, yakınında İ.T.O. Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi, Rehberlik Araştırma Merkezi, Nene Hatun İlkokulu ve Aşık Veysel İ.Ö.O. mevcuttur.

Okulumuzun güreş takımının il, bölge ve Türkiye yarışmalarında çeşitli birincilikleri ve dereceleri vardır. 2009-2010 öğretim yılında Türkiye Şampiyonu olmuştur.

Judo ve tekvando takımlarımız il birinciliğini takım halinde alıp Türkiye şampiyonasına katılmıştır.

Okulumuz TBMM tarafından düzenlenen Kısa Metrajlı Film Yarışmasında Türkiye 3.sü olmuştur.

Önceki dönemlerde Münazara ekibimiz ilçe birincisi olup il elemelerine katılmıştır.

Erkek ve Bayan Futbol takımlarımızın ilçe şampiyonlukları mevcuttur.

Okulumuzda disiplin olayları yok denecek kadar azdır. Ufak tefek olaylar sınıf rehber öğretmenleri tarafından çözüme ulaştırılmıştır.

VİZYONUMUZ

Türk Milli Eğitimi'nin amaçlan ışığında; dünü, bugünü ve geleceği bütünleştirerek, erdemli insan olmanın idealini ve değişimi yaşayacak özgün, etkili ve nitelikli bir okul toplumu oluşturmaktır.

Mükemmel bir dünya için kendini ve toplumu sürekli geliştiren, "mutlu" ve "özgür" insan yetiştirmektir...
İSTİYORUZ Kİ…

*Okulumuzda öğrenme temel ihtiyaç kabul edilsin.

*Okulumuzda her veli, öğrencisine öğrenme için her türlü fırsatın verildiğini bilsin.

*Okulumuzda, hem öğretenler hem de öğrenenler birbirlerinin öğrenmesine ve birbirlerinin gelişimine yardımcı olmanın önemine inansın.

*Okulumuzda, çalışanlar gerekenleri yaparken kendilerinden emin olsun.

*Doğruları yaptıklarında  alacakları cevaptan  korkmasın ve gerekenleri yerine getirmede endişeleri olmasın.

*Okulumuzda, herkes her gün daha iyiye ulaşmak için çalışsın.
MİSYONUMUZ

Okulumuzu tercih eden tüm öğrencilerin; özgüven ve sorumluluk duygularını geliştirip, tüm potansiyelini kullanmalarına fırsat tanıyarak hayata ve yüksek öğretim kurumlarına yönlendirip başarılı olmalarını sağlamaktır. Sevgi, saygı ve güven ortamında "başarma azmi" ve "geleceği şekillendirme sorumluluğu" ile "mükemmel"e ulaşmak için çalışmak, sürekli gelişimle öncü olmaktır.




BİZ

Bağcılar Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini tercih eden tüm öğrencilerin Ülkemizin ekonomi ve sanayisini kalkındıracak, yetenekli teknik elemanlar yetiştiren, bir üst öğrenime öğrenci hazırlayan bir eğitim kurumuyuz. Bütün öğrencilerin bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerini sağlamak, fırsat tanımak, önümüzdeki yüz yılın ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak için varız.



NASIL BİR OKUL?

Biz çocuklarımızın kendilerine özgü niteliklerini yitirmeden eğitim almalarını hedefliyoruz.


İleri eğitim düzeylerine ulaşılabilecek merak ve aydınlıkta; yaşamdaki değişimleri kolayca karşılayabilecek eğitim ve birikimi yakalamış insanlar yetiştirmek;


Ulusal ve evrensel değerleri, birikimleri kavrayan ve onlara katkıda bulunan; değişim ve gelişime açık;

Atatürk ilkelerine bağlı; laik ve demokratik toplum düzenini benimseyen;
Kendine güvenli, çevresine saygılı, yaratıcı ve farklı düşünebilen, özgür, hoşgörülü, katılımcı, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek;
Daima sosyal yaşantıyı çeşitlendirip zenginleştirecek yatırımlara önem vermek;  tüm kaynaklarını eğitim alanında kullanmak;

Öğrencisinin sahip olduğu yetenekleri ortaya çıkaran, geliştiren; akademik başarısını yükselten, çalışmaları eğitim alanında referans gösterilen, etkin ve öncü bir kurum olmak ilkemizdir.



KALİTE POLİTİKASI

  • Tüm OSMANGAZİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ camiasına kalite kavramı ve sürekli gelişim felsefesini aşılamak ve bunu bir güdü / ihtiyaç haline getirmek.

  • Eğitim-öğretim metot ve tekniklerindeki gelişimlerin izleyicisi, yaratıcısı, uygulayıcısı olmak.

  • Yüksek veli, öğrenci, çalışan güveni ve bağlılığı oluşturmak.

  • Her seviyede problem çözme etkinliğini ve problemi oluşmadan önleme bilincini arttırnmak.

  • Eğitim ve öğretimin öğrenciye yansıyan sonuçlarını ölçüp değerlendirmek.

  • Üst yönetimden başlayarak ; idari, akademik, işletme ve hizmetli kadrolarındaki tüm Osmangazi Liselilerin kalite politikamızı anlayıp içselleştirmelerini sağlamak.

  • 0nları; bu kültürü öğrenci, veli ve taşeronlarımıza da yayan elçiler haline getirmek.

  • Kurumun kalite politikasının sonucunda "velilik" bilincinin geliştirilmesine katkıda bulunmak.

  • Bunları sürekli kılmak için gerekli sistemleri geliştirmek.

  • Bu politikanın ışığında OSMANGAZİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ’ni Bağcılar’ın en iyi ve saygın eğitim kurumu haline getirmek.



OSMANGAZİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

KALİTE DURAKLARI


İLKELERİMİZ & TEMEL DEĞERLERİMİZ

1. Bağcılar Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin temel görevinin; öğrencileri hayata ve yüksek öğrenim kurumlarına hazırlama olduğuna inanırız.

2. Bütün öğrencilerin, zekalarının geliştirilebilir özellikte, öğrenmeye karşı istekli ve belirli bir öğrenme Potansiyeline sahip olduğuna inanır, öğrenciyi merkez alan etkili bir eğitim anlayışını benimseriz.

3. Öğrencilere tam öğretme ortamı hazırlama, bilgi kaynaklarına ulaşma ve bu bilgileri hayatta kullanmalarına yardımcı oluruz.

4. Bilgi toplumu olmanın gereğine inanır, eğitim teknolojisinin ürün olan materyalleri kullanmaya ve öğrencilere kullandırmaya çalışırız.

5. Ezberci değil; okuyan, inceleyen, araştıran, düşünen, analiz ve sentezler yaparak kendini sorgulayıp yenileyen öğrencilerin yetişmesine çalışırız.

6. Öğrencilerin olaylara analitik bir mantık, eleştirel ve bilimsel düşünce tarzı ile bakmalarına ortam hazırlar, onlara model olmaya özen gösteririz.

7. Yönetici, öğretmen, personel ve öğrencilerin barışık olduğu örnek ve etkili bir okul ikliminin gereğine inanırız.

8. Bağcılar Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çalışanlarının tümüne iletişim kanallarının ve diyalogun açık olduğu öğrencinin yüreklendirildiği bir ortam hazırlarız.

9.  "Kalite Yönetimdir" anlayışından hareketle okul yönetiminin her türlü gelişim, değişim ve sürekli iyileştirmede liderlik yapması gerektiğine inanırız.

10. Bir ekip olarak Toplam Kalite Yönetimi anlayışı ile ben yerine biz anlayışının etkin olduğu güvenli bir ortamın gereğine inanırız.

11. Toplam Kalite Yönetimine inanmış bir ekip olarak; okulun her duvarında bir tuğla, dikilen her fidanında bir avuç toprak ve her eserinde alın teri bulunan bir anlayışı benimseriz.

12. Yönetici, öğretmen, veli, personel ve öğrencilerin işbirliği ile okulunu, çevrede, bölgede ve ülkede model yapma inancıyla çalışırız.

13. Okulda, tüm çalışanların aktivitesinden yararlanıldığı katılımlı yönetim ve demokratik anlayışın hakim olduğu bir ortam hazırlamaya çalışırız.

14. Her konuda; devletin, kurumun, okulun ve öğrencilerin çıkarlarının tam anlamıyla korunduğu bu uygulama sorumluluğunu duyarız.

15. Öğrencilerin ilgi duydukları ve yetenekli oldukları alanlara yönelmelerini, dolayısıyla severek, isteyerek seçecekleri ve mutluluk duyacakları bir mesleğe yönelmelerine çalışırız.

16. Başarının ancak ekip (takım) çalışmasıyla elde edilebileceğine, teşvik ve ödüllendirmeyle artacağına inanırız.

17. Kararlarımızı en geniş katılımla alır, bu anlayışa dayalı okul yönetiminin demokrasinin bir geleneği olduğuna inanırız.

18. T.C. Devletinin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün "çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmayı hedeflediği Türkiye İdealine " ulaşmayı ilke edinen demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizin bu temel değerlerine ve Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne inanmış öğrencileri yetiştirmeyi temel ilke ediniriz.
Stratejimiz;_Bütün_öğrenciler_öğrenebilir.__Amaç_1'>STRATEJİLERİMİZ &  AMAÇLARIMIZ


Stratejimiz;  Bütün öğrenciler öğrenebilir.

Amaç 1: Tüm öğrencilerin başarısını artırmak, başarılı ve başarısız öğrenciler arasında seviye farkını azaltmak.

Bu amaç için yapılacaklar;



  • Sürekli değerlendirme yapılarak bütün öğrencilerin öğretim programlarındaki gibi temel bilgi ve becerileri kazanıp kazanmadıkları ölçülecek

  • Sürekli değerlendirme yapılarak öğretimin etkinliği değerlendirilecek ve alınan sonuçlara göre gerekli iyileştirme yapılacak. Anlamalıyız ki her öğrenci bir başka dünyadır ve her biri diğerinden farklı biçimde öğrenir. O halde her öğrenci kendine göre gösterdiği gelişim esas alınarak değerlendirilecek ve öğretim metot ve materyalleri faklı öğrenme biçimlerine göre hazırlanacaktır.

  • Öğrencilere öğrenmeyi sevdirmede, bütün öğrencilerin öğrenme ihtiyacına cevap vermede veli ve toplum desteği sağlanacaktır.

  • Okul toplumu düzenli bir şekilde eğitim alanındaki gelişmeler, yeni eğitim yaklaşımları ve teknolojik yenilikler  konusunda bilgilendirilecektir.


Stratejimiz;  Veliler okulumuz için vazgeçilmez bir destektir.

Amaç 2: Okula güveni ve veli katılımını artırmak.

Bu amaç için yapılacaklar;



  • Öğrencilerin başarısında en önemli faktörlerden biri de velilerin çocukların eğitimine okul ile işbirliği yaparak doğrudan katılmalarıdır. Bu sebeple okul-veli işbirliği geliştirilecektir.

  • Okul ile veliler arasındaki karşılıklı güvenin geliştirilmesinde sıkı bir iletişim büyük önem taşır. Bu iletişimi sağlamak için okulun gelişimi ölçülüp değerlendirilecek ve değerlendirme sonuçlan velilere duyurulacaktır. Ayrıca, okuldaki çalışmaların planlama, organizasyon ve uygulama basamaklarında da velilere duyurulması okula güveni artıracak ve veli desteğini güçlendirecektir.

  • Öğrencilerimizin gelecekteki işverenlerinin, eğitimcilerin, velilerin kaygıları dinlenecek ve okulumuzun içinde bulunduğu toplumsal çevrenin ihtiyaçları göz önünde bulundurulacaktır.

  • Okulun kaynakları bire bir öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ayrılacaktır.


Stratejimiz; "Liderlik" okulumuz atmosferinde farkına varılmış bir davranış biçimidir.

Amaç 3: Okulun tamamında liderlik davranışlarını ve bunun her alandaki geçerliliğini geliştirmek.

Bu amaç için yapılacaklar;



  • Öğrenimde işbirliği esas olarak alınacaktır. Öğrenci başarısının her öğrenci için nasıl artırılacağı belirlenecek ve okul toplumunun tamamında öğrenmeye yardım sağlanacaktır.

  • Öğrenciler, öğretmenler ve veliler arasındaki ilişki öğrenci başarısında önemli konulardan birisidir. Bu ilişkinin gelişmesine ve güçlenmesine herkes katkıda bulunacaktır. Bunun için okul çapında "liderlik" yaklaşımı benimsenecek ve Okul Müdürü okulun "eğitim lideri" olarak okul toplumunu oluşturan yöneticilere, öğretmenlere, öğrencilere, velilere ve destek personele öncülük yapacaktır.

  • Çevredeki okullar ile de etkili bir iletişim kurarak bu okulların da gelişimine liderlik yapılacaktır. Bunun için okulun kazanmış olduğu deneyimler ve bilgi birikimi diğer okullara düzenli bir şekilde aktarılacak ve onlarında gelişimine katkıda bulunulacaktır.


OKUL HAKLARI SORUMLULUKLARI

Genel Haklar

  • Destekleyici, güvenli ve etkili bir ortamda çalışmak

  • Okul toplumundan ve çevreden saygı ve destek görmek

  • Okulda alınan tüm kararlara ve okul kurallarına uyulmasını istemek

 Okula Özgü Haklar

  • Planlanmış eğitim etkinliklerinin yer, zaman ve içeriğini en az bir hafta önceden haber vererek değiştirmek.

  • Veli ve öğrenciye yönelik istenilen bilgilerin doğru, eksiksiz ve zamanında okula ulaştırılmasını istemek

  • Veli ve öğrencilerin okul personeline karşı saygı ve sevgi çerçevesinde yaklaşımlarını istemek

  • Okulun gelişimini sağlamak üzere okul paydaşlarından ve  diğer çevreden katkıda bulunmalarını isteme

Genel Sorumluluklar

  • Öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerini destekleyecek materyal, ekipman ve teknolojik donanım sağlamak.

  • Okulda olumlu bir kültür yaratmak.

  • Öğrenci, veli ve çalışanlar arasında  ayrım yapmamak.

  • Eğitim ve öğretim sürecini okulun duvarlarıyla sınırlamamak.

  • Öğrencilerin, velilerin ve okul çalışanlarının kendilerini ve fikirlerini ifade edebilecekleri fırsatlar yaratmak.

  • Okulun güvenilir ve temiz olmasını sağlamak.

  • Öğrenciler için iyi bir model olmak.

  • Okulun ve öğrencinin ihtiyaçları doğrultusunda sürekli gelişmek.

  • Okulda etkili öğrenmeyi destekleyecek bir ortam yaratmak

  • Okul - toplum ilişkisini geliştirmek.

  • Öğretmen, öğrenci ve veli görüşmelerini düzenlemek ve ilgilileri zamanında bilgilendirmek.

  • Okul çalışanlarının ihtiyaçları doğrultusunda eğitim seminerleri düzenlemek.

  • Okul çalışanlarının ihtiyaçlarını belirleyerek giderilmesi için çözümler üretmek.

  • Okulun işleyişi ve yönetimi konusunda ilgili tarafları düzenli aralıklarla bilgilendirmek.

  • Veli ve öğrenci hakkında ihtiyaç duyulan bilgileri toplamak, değerlendirmek, sonuçlarını ilgililerle paylaşmak ve gizliliğini sağlamak.

  • Veli toplantılarının belirli aralıklarla ve düzenli olarak yapılmasını sağlamak.

  • Okul ve çevresinde şiddet içeren davranışlara kesinlikle izin vermemek.

Yüklə 318,37 Kb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin