Recuperare date 2



Yüklə 5,99 Kb.
tarix28.07.2018
ölçüsü5,99 Kb.
#60712

Cum recuperam fisierele virusate
Informatiile confidentiale au reprezentat o atractie din cele mai vechi timpuri pentru persoane care doreau sa le foloseasca in interes personal sau, dimpotriva, sa le vanda ori sa le ofere in schimbul unor foloase materiale consistente. Asa au fost inlaturati de la putere regi si sefi de state ori de guverne, asa s-au castigat razboaie in istorie.
Cu timpul, termenul de confidential a capatat o cu totul alta conotatie. Astfel, fiecare informatie de natura personala, indiferent ca vorbim aici despre datele noastre din buletin, cod numeric personal, contul din banca sau simple fotografii si filmulete de familie, toate sunt trecute sub semnul confidentialului, putand face obiectul infractiunilor de tot felul: de la furt de identitate, la fraudarea conturilor.
Odata cu tehnica insa, si modalitatea de operare a piratilor de acest gen a evoluat. Asa au aparut piratii informatici, asa s-au nascut si virusii de calculator, lansati pentru a distruge echipamente si a fura informatii fara acordul proprietarului de drept, in speta, utilizatorul de calculator. De multe ori insa, virusii de calculator nu te atentioneaza. Pur si simplu, constati ca un fisier pe care il stiai la locul sau pe hard disk, dintr-o data, nu mai este acesibil. Iar virusii, in ziua de astazi, nu sunt greu de contactat.

Asemenea unei persoane sanatoase care se imbolnaveste la intrarea intr-o colectivitate, putand contacta o viroza chiar si la o simpla plimbare cu autobuzul, la fel se poate intampla si cu un calculator. Odata conectat la o retea sau la internet, acesta devine vulnerabil in fata virusilor de tot felul, care bantuie unde nu te astepti. Ne putem trezi cu calculatorul virusat atunci cand instalam un joc nou, cand descarcam cine stie ce aplicatie sau programel interesant de pe internet, crezand ca nimic nu ni se poate intampla. Cu toate acestea, virusii gasesc intotdeauna portite pentru a intra pe calculatorele vulnerabile, unii actionand in timp si cu efecte minore, altii devastand tot ce le iese in cale. Acesta este si motivul pentru care, odata cu instalarea unui sistem de operare, se recomanda si instalarea unui antivirus, pentru a ne feri calculatorul de eventuale riscuri din exterior. Chiar si atunci cand acest lucru se intampla, cu ajutorul programelor antivirus suntem notificati de prezenta unor elemente straine pe calculator. Acestea nu doar ca detecteaza eventualii intrusi, dar monitorizeaza permanent activitatea si programele executate de calculator. Cand avem dubii ca unitatea noastra nu se mai comporta cum trebuie, putem face chiar noi o scanare a hard-disk-ului, iar antivirusul va localiza si indeparta eventualele fisiere afectate. Cat priveste virusii creati, listele cu acestia sunt actualizate permanent, la fel ca si modalitatile de eliminare.
Insa este cert faptul ca instalarea unui program antivirus nu ne scuteste in totalitate de probleme. Insa, o minima masura de siguranta nu strica niciodata. Caci, in lipsa programului antivirus, nici macar nu poti sa incerci remedierea unei probleme.
Din pacate NU in toate situatiile datele virusate sau deteriorate POT fi recuperate. In cazul in care aveti date vitale puteti apela la un service specializat de recuperare date pentru a afla mai multe informatii cu privire sansele de recuperare a datelor virusate.
BIT Data Recovery – Laborator Profesional de Recuperare Date – Mai multe informatii pe www.recuperaridate.ro/
Yüklə 5,99 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin