Republica moldova республика молдова consiliul orăşenesc Городской совет Ocniţa Окница decizie



Yüklə 95,35 Kb.
tarix03.01.2019
ölçüsü95,35 Kb.
#90038

REPUBLICA MOLDOVA РЕСПУБЛИКА МОЛДОВА
Consiliul orăşenesc Городской совет

Ocniţa Окница
DECIZIE
23 martie 2018 nr. 03/02


Raportul primarului or. Ocniţa сu privire

la starea social - economică a or. Ocniţa a. 2017

După trecerea în revistă a raportului prezentat de primarul or. Ocniţa , Ion Ciumac Cu privire la starea social-economică a or. Ocniţa în anul 2017 , s-a constatat că , pe parcursul perioadei raportate activitatea primarului , aparatului primăriei , organizaţiilor şi instituţiilor administrate

s-a desfăşurat în condiţiile Legii privind administraţia publică locală , planului strategic de dezvoltare socio - economic al oraşului Ocniţa şi altor acte legale , implementând prevederile deciziilor consiliului orăşenesc

În baza art. 14; 29 al.(1) lit. o) din Legea privind administraţia publică locală , nr. 436 din 28.12.2006 , în urma dezbaterilor , consiliul orășenesc ,


DECIDE :
1.Se ia act de raportul prezentat de primarul or. Ocniţa, dl Ion Ciumac , cu privire la starea

social - economică a or. Ocniţa în anul 2017.

2. Se recomandă aparatului primăriei , primarului or. Ocniţa să-şi concentreze eforturile asupra atragerii unor fonduri financiare suplementare , investiții în vederea îmbunătățirii stării social - economice a localității.

3. Se propune dlui Ion Ciumac , primar al orașului ,să studieze posibilitățile alocării unor mijloace bănești pentru reparația segmentului sistemului de alimentare cu apă din sectorul particular de peste calea ferată a localității.



Președintele ședinţei consiliului orășenesc Eduard Rubin


Secretarul consiliului orăşenesc Axenia Plăcintă

RAPORT PRIVIND ACTIVITATEA PRIMĂRIEI, PRIMARULUI ORAŞULUI OCNIŢA PE ANUL 2017
Stimată audienţă,
Principiile de bază ale administrării publice locale de care se conduce administrația publică locală de nivelul I ( primarul , primăria , consiliul local ) în activitatea sa, se întemeiază pe principiile autonomiei locale, descentralizării serviciilor publice, eligibilităţii autorităţilor publice locale şi consultării cetăţenilor în probleme locale de interes deosebit.

Primarul ca autoritate reprezentativă a populaţiei unităţii administrativ-teritoriale şi executivă a consiliului local , în activitatea sa se conduce primordial de legea fundamentală a statului –Constituţia Republicii Moldova , Legea 436-XVI din 28.12.2006 privind administraţia public locală art.29 , art.30 , deciziile consiliului cît şi alte acte normative ce reglementează activitatea administrației publice locale.

Întru excluderea situației anului precedent , mă voi strădui foarte pe scurt să vă prezint o informație despre activitatea noastră comună în anul 2017.

Acest raport anual, de fapt, cumulează rapoartele de activitate pe anul 2017 ale activităţii tuturor funcţionarilor publici precum şi a instituţiilor aflate în subordinea primăriei/consiliului local.

Pe parcursul anului 2017 au fost convocate 9 şedinţe ale Consiliului local ( 8 din inițiativa primarului și 1 din inițiativa consilierilor) , dintre care 4 şedinţe ordinare , 5 şedinţe extraordinare . În cadrul ședințelor s-au adoptat 100 de decizii din 100 incluse în ordinea de zi .

Din numărul total de decizii adoptate o singură decizie a fost notificată de Cancelaria de Stat ,filial Edineț.

Pe parcursul anului precedent , în condiții legale , pentru o activitate mai efectivă a primăriei au fost emise 113 dispoziții ale primarului cu privire la activitatea de bază şi 61 dispoziţii cu privire la personalul scriptic.



În anul 2017 de secretariat au fost înregistrate un număr de 287 documente parvenite de la Consiliul Raional Ocnița , secţii şi direcţii , de la agenţi economici și persoane fizice. Pe parcurs primăria a expediat 281 de documente .

În anul 2017 au fost emise şi eliberate de îndată – 2231 de adeverinţe ,

Certificate cu conţinut diferit .

Referitor la modul de soluţionare a petiţiilor adresate - în perioada

menţionată au fost înregistrate 916 diverse cereri, petiții , inclusiv – 27 plîngeri individuale și colective. Petițiile nominalizate, integral , au fost examinate în termenii stabiliți de lege.

Pe parcursul anului 2017 în primărie s-au adresat 453 de persoane pentru a li se elibera procure ( ridicarea pensiilor , ajutorului social, compensații).

Se știe , că pentru ca un agent economic sau persoană fizică să înceapă o activitate pe teritoriul orașului este necesar să depună o notificare în primărie . Astfel în anul trecut au fost înregistrate 240 notificări , ceea ce presupune încadrarea în cîmpul muncii cel puțin a 150 persoane.


Luînd în vedere faptul , că la ședința anterioară contabilul - șef a prezentat o darea de seamă minuțioasă despre executarea bugetului pentru anul 2017 și anume:

  • la venituri - 10667, 5 mii lei , ceia ce constituie 106,0 procente față de bugetul precizat și 119,7 % față de anul 2016 ;

  • la cheltuieli – 9961.8 , cea ce constituie 86,0 % față de bugetul precizat(11589.7) și 123, 5 % comparativ cu 2016 , mă voi referi numai la unele momente .

Neîndeplinirea părții bugetului la Cheltuieli se explică prin faptul planificări în buget a 750 000 mii lei contribuție pentru implementarea a doua proiecte în comunitate

( Iluminatul stradal și construirea unui sistem de canalizare în microraionul Al. Cel Bun) , care cu regret în anul 2017 din motive obiective nu s-a izbutit , dar avem mari speranțe în anul curent.

Succint vă comunic despre veniturile acumulate în buget din impozitele locale , dare în arendă și înstrăinarea bunului public , deoarece responsabili de acumularea lor sunt funcționarii din primărie.

Pe parcursul anului 2017 a fost asigurat calculul impozitului pe bunurile imobiliare pentru persoanele fizice – 3979 persoane, suma impozitului calculat – 339 792,00 lei. Au achitat impozitul 3628 persoane. Datoria rămasa constituie 3298,00 lei. Procentul achitărilor este de 90,2 %.

În anul precedent pe teritoriul or. Ocniţa au fost identificate 667 obiecte neimpozitate şi trecute în SIFC pentru a fi calculat impozitul pe bunurile imobiliare.

Pentru micşorarea datoriilor la impozitele pe bunurile imobile, pe parcursul anului trecut au fost efectuate vizite în teritoriu, contribuabililor le-au fost înmînate avertismente. În total au fost efectuate 81 ieșiri în teren.

La compartimentul Taxa pe salubrizare a fost efectuat calculul la 5574 persoane, în sumă suma de 133776 lei , au achitat 4932 persoane, suma datoriilor constituie 15 408 lei. Procentul achitărilor este de 88,5%. Dacă facem o comparație cu anul 2016 se observă o micșorare în jur de 10 % a datoriilor la capitolul impozite ,taxă – persoane fizice.

Ceia ce ține de darea în arendă și înstrăinarea bunului public vă informez , că , în anul 2017 au fost încheiate 32 contracte de arendă a terenului public , din care 5 terenuri agricole în suma de 73 757-00 lei /an

Pe parcursul anului trecut în Primăria or. Ocniţa au fost organizate 2 licitaţii cu strigare , în urma cărora au fost înstrăinate 3 bunuri imobile ( case de locuit fără

stăpîn ) în sumă de 31 400 mii lei.

Accentul la Cheltuieli s-a pus pe domeniul social , astfel 85.2 % din mijloacele acumulate în buget au fost îndreptate pentru întreținerea și dezvoltarea instituțiilor preșcolare ( grădinița de copii nr. Ghiocel și Lăștăraș ) unde au fost cheltuiți 4 436 954 lei ;cultură (casa de cultură , biblioteca orășenească ) - 1 067 575 lei;asigurare și asistența socială – 175 000 lei; amenajare - 1 039 100 lei .

În ceia ce privește atragerea investițiilor străine , vă informez ca în luna iulie anul trecut s-a dar start la o colaborare cu Republica Polonia în cadrul proiectului „Sprijinirea administrației publice din Republica Moldova în implementarea politicii regionale prin dezvoltarea urbană integrată și sustenabilă”, co-finanțat din fondurile programului de cooperare poloneză pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe pentru 2017. Prima etapă a fost la nivel de prezentare a informației despre oraș , activitate a primăriei , instruire . Acum se lucrează la un proiect ce ține de revitalizarea urbană în zonele urbane defavorizate , care valorează 1 306  430 lei.

Tot odată , primăria anul trecut a ieșit cu solicitări de finanțare suplimentară la Parlament , Guvern , partidul PSRM , rezultatul fiind 1 250 000 mii lei suplementar în bugetul orășenesc.

Orice achiziționare de bunuri, executare de lucrări sau prestare de servicii pentru necesităţile primăriei și al instituțiilor din subordonare se efectuează prin procedura achiziţiilor publice. Întru executarea Legii RM cu privire la achiziţiile publice nr. 131 din 03.07.2015 în scopul asigurării rentabilităţii şi eficienţei achiziţiilor pentru necesităţile oraşului Ocniţa, anual în baza dispoziţiei primarului se constituie un grup de lucru pentru achiziţiile publice

Conform planului anual de achiziţie şi banii alocaţi de Consiliul orăşenesc în anul raportat , au fost efectuate 74 proceduri de achiziţii publice cu suma totală de 6 220  573, 92 lei. Respectiv au fost efectuate proceduri:


  • OSS (o singură sursă – apă, lumină, gaz, iluminaţie stradală, telefonie fixă

şi internet) – 7 proceduri – suma de 1 281 000 lei;

  • COPF şi COP (concursuri prin cererea ofertelor de preţuri cu publicare şi

fără publicare – produse alimentare, mobilier grădiniţe, reparaţie apeduct, reparaţie drumuri) – 7 proceduri, încheiate 14 contracte în sumă de 2 229 073,90 lei;

  • LP (Licitaţie Publică – amenajarea teritoriului) – o licitaţie în sumă de

900 962,80 lei;

  • Contracte de valoare mică (pînă la suma de 96 mii pentru bunuri şi servicii şi

120 mii pentru lucrări) – 59 contracte în sumă de 1 809 537,22 lei (deservirea cazangeriilor, apă potabilă butelii, servicii cadastrale, servicii poştale, servicii de deretizare, benzină, produse lactate, produse agricole, rechizite de birou, pileţi , mărfuri de uz gospodăresc, piese automobile, lucrări de reparaţie, calculatoare, cărţi pentru bibliotecă, paturi grădiniţe etc. )

Pe parcursul anului 2017 au fost luate măsuri în vederea efectuării lucrărilor de amenajare din teritoriu. Deoarece , directorul Anatolie Ghevco, detailat, a descris situația la poziția data eu mă voi accentua asupra lucrărilor de reparație a drumurilor din localitate și iluminatul stradal. Comparativ cu anii precedenți , în urma modificărilor în legislație , la capitolul dat starea lucrurilor s-a ameliorat . Pe parcursul anului 2017 pe banii alocați din bugetul de stat în sumă de 1 050 000 lei au fost reparate drumuri asfaltate (plombare) – 205 mii metri pătrați ( 14,9 km) în sumă de 795 300 mii lei , cu 19% mai mult față de anul 2016 și drumuri acoperite cu pietriș 5000 metri pătrați pe o lungime de 640 metri ce constituie 25 % mai mult față de anul precedent.

Au fost reparate străzile - Luceafărul, 1 Mai, Păcii, Livezilor , Turghenev, Gagarin ; Mecanizatorilor – total 26 străzi și stradele. Din cele 60 000 mii lei alocați de consiliu a fost reparat drumul ce duce spre spitalul raional.

În anul 2017 primăria în comun cu arhitectul raional au elaborat și eliberat următoarele documente :



  • declarații și certificate de urbanism - 47

  • autorizații pentru construcții – 34 , inclusiv :

  • obiecte comerciale - 5

  • case private , construcții auxiliare - 5

  • autorizații de demolare a construcțiilor - 8

  • decizii de schimbare a destinației - 2

Despre proiectul ”Unda verde! Modernizarea şi eficientizarea iluminatului stradal „ se vorbește de mai mulți ani și la moment avem speranța că pînă la toamnă curent proiectul să fie finalizat și partea de peste calea ferată a localității să aibă parte de iluminare stradală . Analizînd situația creată ne întrebăm ce ar fi fost mai bine -ieșirea inițială din proiect și construirea unei linii electrice de sinestătător , mă refer la conservarea banilor în buget ( contribuția -500.0 mii lei) timp de 3 ani sau aducerea la bun sfîrșit implementarea proiectului . Uneori e greu să ei o decizie ...



Serviciile comunale sunt prestate de ÎM „ Apă Canal, Ocnița” .

Despre activitatea detailată a întreprinderii ați luat cunoștință din darea de seamă recentă a directorului . Îmi rămîne numai să menționez , că nivelul activității întreprinderii este satisfăcător.

Pe parcursul anului apar unele probleme , însă în comun acord cu primăria ele se rezolvă. Apa zi de zi curge din robinete , sunt mai puține gunoiști nesancționate , ați observat și singuri drumuri și trotuare deszăbezite la timp. Probleme sînt și vor mai fi , dar întreprinderea depune eforturi în rezolvarea lor cît mai rapidă.

Din 4 Întreprinderi municipale , actualmente în teritoriu se numără 2.

ÎM ” Rețele termice, Ocnița ” și ÎM ” Farmacia nr. 19 , stația Ocnița ” au fost lichidate cu succes în anii 2016, 2017. Mai multe eforturi cere lichidarea ÎN DPGLC (comunhoz) lăsat cu datorii de milioane. Mai mult de 2 ani primăria umblă prin judecăți și la zi se află aproape de finiș. Avem a trece o ședință de judecată pentru a stabili mărimea salariului lichidatorului. La moment doamna cere 80 000 mii lei.

După cum am menționat pe parcursul anului a fost asigurată funcționarea tuturor instituțiilor de menire educațională și social-culturală.

În orașul Ocnița activează două instituții de educație timpurie - grădinița de copii nr. 1 ” Ghiocel” și grădinița de copii nr. 2 ” Lăstăraș”. Capacitatea instituțiilor este 290 copii , înscriși - 255 copii, inclusiv în gr. de copii ” Ghiocel” - 160 copii,

în gr. de copii „ Lastăraș” – 95 copii , frecvența medie fiind de 72 % /zi. În anul trecut în gr. de copii nr. 1 a activat și o grupă creșă.

Pe parcursul anului s-a pus un accent deosebit pe respectarea regimului zilei și a îmbunătăţirii alimentației copiilor conform cerințelor şi normelor sanitare.

Instituţiile sînt asigurate cu numărul necesar de cadre atît didactice cît și de personal auxiliar.

Ce ne bucură mai mult , este faptul , că pe parcursul anului raportat ambele grădinițe au dispus de mai multe surse financiare , care a făcut posibilă efectuarea unor lucrări de reparații , ca – reparația sistemului electric în ambele instituții, reparaţia holului , gardului și unui veceu în gr. de copii nr. 1 în sumă de 179 672 lei . Tot odată , a fost procurat inventar - laptopuri pentru 10 grupe, imprimante color, mese în fiecare grupă, dulăpioare pentru haine în fiecare grupă, proiectoare, albituri ștergare, boilere în fiecare WC, dulapuri pentru albituri la spălătorie, masă pentru cabinetul managerului, aspiratoare , plapome , saltele , paturi cu doua nivele și alte în sumă de 336 900 lei . Se poate spune că anul trecut a fost un an foarte reușit pentru instituțiile preșcolare din oraș.

Un sprijin substanțial în mărime de 101 550 lei a fost oferit de fondul ” Din

suflet „ condus de prima doamnă a țării , Galina Dodon.

Și la capitolul activități culturale instituțiile s-au prezentat la nivel. Pe perioada anului 2017 s-au petrecut matinee cu genericul „Vine, vine Moş Crăciun”, „Mărţişoare pentru mama”, „Adio , grădiniţă”; concursuri „Cel mai amenajat răzor de flori ” și alte manifestări.

În grădinița de copii nr. 1 este necesar de reparat o parte din coridoarele instituției și cei 250 000 lei alocați suplimentar de Guvern , în ianuarie curent la solicitarea primăriei, face posibilă rezolvarea problemei în cauză.

Un aport semnificativ în procesul educațional și cultural al populației și mai ales a tinerei generații le revine instituțiilor de cultură din oraș - Biblioteca publică orășenească și Casa de Cultură.

Pe parcursul anului de serviciile bibliotecii au beneficiat 1 738 utilizatori unici. În 2017 pentru achiziţii noi primăria a alocat 25 375, 59 lei pentru procurarea a 782 u.m. de carte și periodică. Ca urmare, cheltuielile pe cap de locuitor pentru achiziţia de publicaţii noi au constituit în 2017 2,8 lei /locuitor cu 1,0 lei /locuitor mai mult în comparație cu 2016 – 1,8 lei /locuitor.

În anul raportat în biblioteca orăşenească :


  • s-au desfăşurat 239 manifestări culturale , la care au participat 2678 beneficiari, inclusiv copii -1 518;

- au fost oformate 118 expoziţii de carte, din 1 548 publicații expuse, au fost împrumutate, consultate, vizionate de beneficiari - 1137 publicații.

La necesitate activitățile au fost sprijinite financiar de primărie . Suma totală fiind de în jurul la 9 000 lei, din care 4 700 lei pentru amenajarea Centrului Info-Relax pentru copii din oraș.

Întru sprijinirea activității bibliotecii , consiliul orășenesc și primăria, în anul 2017, a adoptat trei decizii , prin care a fost instituționalizat Centrul de Formare în cadrul bibliotecii , i-a fost conferit numele Emil Loteanu și acceptată participarea la inițiativa Novoteca 1+1. Tehnica procurată în cadrul inițiativei „1+1” în mărime de 14300 lei a contribuit la extinderea accesului utilizatorilor copii la IT resurse; va face posibilă lansarea în 2018 a Centrului
Info-Relax pentru Copii Ocnița și implementarea în viitor a Serviciilor Moderne de Bibliotecă destinate copiilor și tinerilor.

Deja al 7-lea an primăria susține financiar proiectele bibliotecii lansate anterior: “Copilul de azi – Viitorul de mîine” (2011) şi proiectul „Popas de lectură la aer liber”(2009). Suportul financiar din anul 2017 a constituit 3 000 lei, din care s-a înnoit echipamentul, s-au achiziţionat jocuri de masă, inventar sportiv, cărţi, și au fost alimentați uşor copiii, care au frecventat Terenul. Este îmbucurător faptul , că terenul de joacă este frecventat de copii din familiile socialmente – vulnerabile.



Despre activitatea Casei de Cultură știe orice locuitor al orașului. Ei sunt acei , care bucură sufletele noaste în zilele de sărbătoare naționale și locale.

Activitatea artistică este înfrumuseţată de paleta colectivelor de activitate artistică și a formaţiilor artistice de amatori cu titlu „model”



  • Soliști- vocalişti – 8 participanți

  • Declamatori – 10 participanți

  • Colectivul dramatic „ Balada ” – 20 participanți

  • Ansamblul de dans modern „ Inspiraţia ” -16 participanți

  • Ansamblul de dans modern „ Izvoraş”- 64 participanți

Activitatea Casei de Cultură în anul 2017, a fost o sinteză a celor mai importante manifestări cultural-artistice bazate pe Programul de activitate pentru anul 2017, aprobat de Primăria oraşului şi coordonat de Secţia Cultură. Menţionăm că, din motive obiective, unele activităţi propuse au fost anulate, altele noi întroduse. Astfel în această perioadă , s-au desfăşurat 15 manifestări culturale cu un număr de 7 250 spectatori organizate de administraţia Casei de Cultură. Orice manifestare culturală, presupune o componentă financiară. Activitățile culturale au avut parte de un buget de 15,2 mii lei/an.

Evenimentele culturale : Spectacol muzical –dramatic « Улыбки милых Женщин» ; Hramul orașului la 120 ani de la fondare ; serata – Disco în mai multe ediții «50 plus»; Concert dedicat Zilei Tineretului «Новое поколение ” și alte măsuri au avut un rezonanţă pozitivă în localitate.



Manifestãrile organizate şi desfăşurate de Bibliotecă și Casă de Cultură au fost postate pe reţetele de socializare, pe site-urile cu numãr mare de vizitatori de toate vîrstele, publicate pe pagina ziarului electronic «Edit Ocniţa». Atfel viața culturalîă a orașului este urmărită și de concetățenii noștri plecați la muncă peste hotarele republicii Moldova.

În atribuțiile primăriei se numără și lucrul cu recruții , evidența veteranilor .

În Primăria orașului Ocnița sunt luaţi la evidenţă:

- veterani ai celui de-al doilea război mondial - 3

  • veterani ai războiului din Afganistan - 9

  • veterani ai conflictului militar din Transnistria- 43

  • participanţi la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl - 9

Sarcina de încorporare a recruţilor pentru anul 2017 , stabilită de către Centrul Militar raional a fost de 2 persoane și executată - 8 persoane.

Pe parcursul anului 2017 în sectorul de poliţie nr. 1 (Ocniţa) la postul de poliție din or. Ocnița au activat un ofițer superior de sector, un șef de post, un ofițer de
sector și un subofițer de sector. Au fost înregistrate 93 infracţiuni, din ele fiind descoperite 74, nedescoperite 19, procentul căruia constituie 79,57%. În perioada analogică a anului 2016 au fost înregistrate 123 infracţiuni, descoperite - 99 şi nedescoperite 34, procentul căruia a constituit 74,44%.

Șef sector al SP nr. 1 Ocnița, inspector principal Corotaș Igor a descoperit 4 infracțiuni, examinate 51 materiale înregistrate pe R-2, 24 petiţii, 273 de solicitări. Total au fost întocmite procese verbale contravenționale în număr de 36.

Șef de post al postul de poliție or. Ocnița al Sectorului nr. 1 Ocnița inspector superior Vahnovan Vitalie Victor a descoperit 6 infracțiuni, examinate 166 materiale înregistrate pe R-2, 8 petiţii, 380 de solicitări, 2 persoane în căutare, 18 inspectări și 10 prezentări. Pe sectorul deservit fiind înregistrate 9 crime, descoperite 7 și nedescoperite 2. Total au fost întocmite procese verbale contravenționale în număr de 82.

Ofițer superior de sector al sectorului de poliție nr.1 (Ocnița) inspector superior Punga Ivan Alexandru, a descoperit 3 infracțiuni, examinate 132 materiale înregistrate pe R-2, 3 petiţii, 186 de solicitări, efectuate inspectări 63 și 34 recomandări și 2 persoane în căutare. Pe sectorul deservit fiind înregistrate 35 crime, descoperite 33 și nedescoperite 2. Total au fost întocmite procese verbale contravenționale în număr de 84.

Ofițer de sector al sectorului de poliție nr.1 (Ocnița) inspector Ţaralunga Serghei, a descoperit – 2 infracțiuni, examinate 160 materiale înregistrate pe R-2, 5 petiţii, 265 solicitări, efectuate inspectări 26 și 26 recomandări. Pe sectorul deservit fiind înregistrate 18 crime, descoperite 13 și nedescoperite 5 .Total au fost întocmite procese verbale contravenționale în număr de 56.

Ce ține de domeniul asistenței sociale și protecția vă aduc la cunoștință , că

pe parcursul anului 2017 în audienţă la primar s-au adresat circa 154 persoane din categoria păturilor social-vulnerabile cu solicitări şi chestiuni ce ţin de domeniul social, şi anume: de acordarea ajutoarelor materiale şi sociale. Din bugetul orășenesc și fondul de rezervă al primăriei a fost alocată suma de 104 500 lei.

În vederea asistenţei sociale şi protecţiei familiei Primăria conlucrează activ cu Direcţia Consiliului raional care , în condițiile abilităților, monitorizează problemele sociale din oraș.

Pe parcursul anului 2017 de serviciul - deservire la domiciliu au beneficiat 450 persoane, fiind deserviţi de 5 lucrători sociali , angajaţi la Direcția Asistență Socială şi Protecția Familiei . 326 familii au primit ajutor material din fondul local de susţinere socială a populaţiei în suma între 200 – 5000 lei persoană.

În conformitate cu legislaţia în vigoare de ajutor social au beneficiat 662 familii , aproximativ 2500 persoane . Suma ajutorului social variază între 25 lei - 6719 lei . În perioada rece suma ajutorului social constituie 315 lei.

La evidenţă sunt luaţi 78 copii, care beneficiază de diverse forme de protecţie socială.

Este bine știut , că după defrișarea copacilor din oraș , lemnul este împărțit persoanelor vulnerabile . Astfel , în anul 2017 de lemne pentru foc au beneficiat - 46 familii.


De Ziua persoanelor de vîrsta a treia - 1 octombrie - au beneficiat de sprijin material - 50 persoane .

De Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi - 82 persoane . Suma de acoperire a ajutorului a constituit - 66 000 mii lei.

În anul raportat cantina socială a activat - 4 luni ( bani din bugetul orașului ) , unde au fost deservite 64 persoane .



În anul 2017 au avut loc 18 ședințe ale comisiei pentru protecția dreptului copilului , unde au fost examinate diverse situații din familii .

La finele raportului pot spune ferm, că eu personal și aparatul primăriei depunem stăruințele întru îmbunătățirea calității activităţii noastre zi de zi , aceasta realizîndu - se prin executarea atribuțiilor de muncă a fiecărui angajat la nivel profesional .



.

Vă mulţumesc.
Yüklə 95,35 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2025
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin