Soyak Olympiakent Daire Mahal Listesi (01-03-2004)



Yüklə 166,66 Kb.
tarix23.01.2018
ölçüsü166,66 Kb.
#40065






Teknik Şartname ve Mahal Listesi

Bu dokümanda projedeki teknik şartname ve mahal listesi tanımlanmaktadır. Tüm daireler birinci sınıf malzeme ve işçilikle tamamlanacaktır. Yatırımcı, proje veya inşaat safhasında, birinci sınıf esaslarından ödün vermeden, teknik ve idari gereklilik olması halinde mahal listesinde her türlü değişiklik yapma hakkına sahiptir.




  1. İNŞAAT 1.1.YAPI


1.1.1. Taşıyıcı Sistem

Yapı taşıyıcı sistemi betonarme perde ve kolon, temel sistemi ise radye temeldir. Yapının bazı bölümlerinde projeye esas olarak betonarme temel veya kolonlar üzerine oturan çelik taşıyıcı sistemler olabilir. Temel altında bitim esaslı serme, otopark perdelerinde ise bitüm esaslı sürme izolasyon malzemesi ile yalıtım yapılacaktır. Drenaj sistemi yapılacaktır.



Statik proje esas alınarak, beton kalitesi C30, beton çeliği sınıfı B 420C olarak seçilecektir. Projede kullanılacak beton malzemesi TSE standardına uygun hazır beton olarak gerekli teknik yeterliliklere sahip kalite belgeli beton tedarikçilerinden temin edilecektir.

1.2.DIŞ CEPHE


Cepheler mimari projelere ve teknik şartnamelere uygun olacak, yerine göre cam, boyalı cam, alüminyum, alüminyum kompozit, doğal taş, seramik, prekast cephe elemanları, ahşap, sıva, boya ve benzeri malzemeler kullanılarak inşa edilecektir. Cephede ısı yalıtım yapılacaktır.

1.3. DOĞRAMA

Bütün pencerelere, balkon kapılarına ve teraslara Rehau, Koemmerling, Schuco marka veya muadili PVC doğrama ve panjur veya (Çuhadaroğlu, Saraybond, Asaş, Feniş, Schuco marka ve/veya muadili) Alüminyum doğrama projesine uygun olarak yapılacaktır. Doğramalarda kullanılacak çift cam en az (4+16+4 mm) olacaktır.

1.4.ÇATI


Çatılar, taşıyıcı konstrüksiyon üzerine ısı + su izolasyonlarını sağlayacak izolasyon tabakaları ve mimariye uygun çatı kaplama malzemesi ile inşa edilecektir. Bütün oluk ve dereler mimari proje ve detaylarına uygun malzemeden imal edilecek ve yağmur inişleri, bütün çatı ve balkon suyunu atmaya yeterli olacaktır.

1.5.İÇ DUVARLAR


Projesine göre alçıpan, tuğla, gazbeton veya muadili olacaktır. Dairelerin ortak duvarlarında ses yalıtımı sağlanacaktır.

1.6. DÖŞEMELER

Projesine göre gerekli yalıtım katmaları yapılıp, şap dökülecek ve mimariye yüzey kaplama malzemesi ile bitirilecektir.

1.7. BEYAZ EŞYA


Ankastre beyaz eşyalar (Bulaşık Makinesi, Ocak, Fırın ve Davlumbaz) ve daire başına 2 ad. Klima cihazı sağlanacaktır.


  1. ELEKTRİK 2.1.JENERATÖR


Tüm binada yedek enerji sağlamak amacıyla merkezi (Aksa, Teksan, Emsa, Genpower, Hyundai marka veya muadili olacaktır) jeneratör tesis edilecektir. Sistem, elektrik kesintisi olduğu durumlarda devreye girer, bina içinde ve ortak alanlarda bulunan tüm elektrikli cihazların ve asansörlerin çalışmalarının sürekliliğini sağlar.


2.2.ASANSÖR


Binalarda gerekli miktarda güvenlik alarmlı, ses bağlantılı, deprem sensörlü 1. sınıf, TSE standartlarına ve ilgili meslek odalarının yönetmeliklerine uygun, (Mitsubishi, Otis, Kone, Schindler, ThyssenKrupp, Hyundai marka veya muadili olacaktır) asansör temini ve montajı yapılacaktır. Kapalı otoparklardan dairelere ulaşım sağlanacaktır. En az bir tane asansör sedye taşımaya uygun olacaktır.
    1. AYDINLATMA TESİSATI


Aydınlatma ve priz dağıtım sistemi; EN (European Norm) ve TSE (Türk Standardları Enstitüsü) standartları çerçevesinde tasarlanacaktır. Kablolar Prysmian, Hes, Nexans, Legrand marka veya muadili olacaktır. Aydınlatma armatürleri Arlight, Eae, Philips marka veya muadili olacaktır.

Tüm yangın merdivenleri, asansör holleri, ofis mahalleri ve genel hacimlerde kaçış yönlerini gösteren “exit/çıkış” armatürlerinin yanı sıra acil kaçış ve acil durum aydınlatma armatürleri dizayn edilecektir.

Daire içindeki tüm kablolar TSE’li olacaktır. Mutfak, oda, salon, hol, teras ve banyolarda yukarıda belirtilmiş olan standartlara ve projelere uygun sayı ve özellikle priz konulacaktır. Sigorta panosunda hayat kurtarıcı kaçak akım rölesi bulunacaktır.
Ortak mahal (Otoparklar, asansör holleri vs.) aydınlatma armatürleri sensörlü modellerden seçilerek maksimum enerji tasarrufu sağlanacaktır.


    1. TELEFON TESİSATI


Projesine uygun telefon tesisat hattı çekilecektir. Alt yapı, Türktelekom vb. Servis sağlayıcılar tarafından sağlanacaktır.


2.5. TOPRAKLAMA

Projesine uygun topraklama tesisatı yapılacaktır.



  1. MEKANİK 3.1.DOĞALGAZ SİSTEMİ


Binanın ısıtılması için gereken ısıtma enerjisi doğalgaz yakıtlı sıcak su kazanları veya kaskad sistemi ile merkezi ısıtma sistemiyle sağlanmaktadır. Kazanlar için gerekli olan doğalgaz uygun olarak dizayn edilecektir. Kazanlar Viesmann, Vailant, Buderus, Baymak, Demirdöküm, Alarko marka veya muadili olacaktır.

Söz konusu tesisat ilgili yerel idari yönetmelikleri göz önüne alınarak projelendirilecektir. Gerekli yerlerde gaz alarm ve gaz kesme düzenekleri kullanılarak emniyet tedbirleri sağlanacaktır. Nihai proje yetki belgeli firma tarafından yapılacaktır.

Bina içlerine doğalgaz hattı çekilerek, mutfaklarda ocaklarda doğalgaz kullanılması yetkili firmanın projesine göre kararlaştırılacaktır.


    1. ISITMA ve SOĞUTMA


Dairelerde ısıtma sistemi merkezi olarak radyatörlerle sağlanacaktır.

Her bir bağımsız birimin girişine konacak olan kalorimetreler yardımı ile ilgili birimin kullandığı miktarda ve ortak alanlardan hissesine düşen miktarda enerji sarfiyatı ölçümlenecektir.

Binalarda soğutma sistemi salon ve yatak odalarında olmak üzere toplam 2 adet (Mitsubishi, Daikin, Arçelik, Airfel, Bosch marka veya muadili olacaktır) merkezi multi split olarak sağlanacaktır.


    1. DUMAN KONTROLÜ


Her katta bulunan çöp odalarında bulunan menfezler motorlu yangın damperli yapılarak duman tahliyesi sağlanacaktır.


  1. SIHHİ TESİSAT


Sıhhi tesisat; proje şartname ve standartlara uygun olarak tamamlanacaktır.


    1. SICAK ve SOĞUK SU TESİSATI


Devamlı sıcak su temini sağlayan sıcak su tesisatı yapılacaktır. Bulaşık ve çamaşır makineleri için gerekli tesisat çekilecektir. Kullanma suyu tesisatında hijyenik borulama kullanılacaktır. Kullanma suyu basıncı minimum 2 bar, maksimum 5 bar olacak şekilde regüle edilecektir. Soğuk su ihtiyacı bina içinde yer alan ana depo ve hidrofor sisteminden sağlanacaktır.
    1. PİS SU TESİSATI


Islak hacimlerin pis suları tesisat şaftlarından geçirilip, bodrum kattaki Teknik Oda’da tesis edilen ana hatta getirilerek, buradan bina dışına ulaştırılacaktır. Tesisatta müstakil havalık sistemi ile sistemlerin sifon boşaltmadan ve basınç değişimleri minimize edilmiş şekilde çalışması sağlanacaktır.
    1. YANGIN TESİSATI


Bina koridorlarında yangın dolapları, kuru kimyasal tozlu söndürücüler ve itfaiye bağlantı ağızları bulunmaktadır. Söndürme sisteminin vanalarının açık/kapalı konumları, su akışı, pompaların pozisyonları kontrol merkezinden izlenmektedir. Söndürme sistemleri, ilgili standartları göz önüne alınarak tasarlanmıştır.


  1. İÇ MEKAN MALZEMELERİ 5.1.SALON


Döşeme: Birinci sınıf lamine ahşap parke

Tavan: Alçı sıva + perdah üzeri su bazlı mat saten boya (Jotun,

Marshall, Polisan, Dyo, Caparol marka veya muadili olacaktır)

Duvar: Alçı sıva + perdah üzeri su bazlı saten boya (Jotun, Marshall, Polisan, Dyo, Caparol veya muadili marka olacaktır)


Kapı: Mimari Proje ve Detaylarına uygun olarak, MDF/ahşap/lake/PVC kaplama kapı ve kasası. (Dortek, Eurodecor, Indoor, Artella veya muadili marka olacaktır)


5.2.YATAK ODALARI


Döşeme: Birinci sınıf lamine ahşap parke

Tavan: Alçı sıva + perdah üzeri su bazlı mat saten boya (Jotun, Marshall, Polisan, Dyo, Caparol marka veya muadili olacaktır)

Duvar: Alçı sıva + perdah üzeri su bazlı saten boya (Jotun, Marshall, Polisan, Dyo, Caparol marka veya muadili olacaktır)
Kapı: Mimari Proje ve Detaylarına uygun olarak, MDF/ahşap/lake/PVC kaplama kapı ve kasası. (Dortek, Eurodecor, Indoor, Artella marka veya muadili olacaktır)


5.3.MUTFAK


Döşeme: Avrupa standartlarında, birinci sınıf seramik ( EGE SERAMİK)

Tavan: Alçı sıva + perdah üzeri su bazlı mat saten boya (Jotun, Marshall, Polisan, Dyo, Caparol veya muadili marka olacaktır)

Duvar: Mutfak dolabı arası 1. Sınıf seramik, akrilik veya laminant kaplama, diğer duvarlar alçı sıva + perdah üzeri su bazlı saten boya (Jotun, Marshall, Polisan, Dyo, Caparol marka veya muadili olacaktır)

Kapı: Mimari Proje ve detaylarına uygun olarak, MDF/ahşap/lake/PVC kaplama kapı ve kasası. (Dortek, Eurodecor, Indoor, Artella, marka veya muadili olacaktır)

Armatür: Paslanmaz çelik eviye, eviye bataryası (Franke, Teka, Grohe marka veya muadili olacaktır)

Dolap Üniteleri: Tasarımı ve detay projesine uygun olarak oluşturulacak birinci sınıf mutfak dolapları (LINEADECOR, EURODECOR, INTEMA, DORTEK, ARÇELİK veya muadili marka olacaktır), mutfak tezgahları laminat, akrilik, yapay taş veya muadili olacaktır




5.4.BANYO


Döşeme: 1. Sınıf Seramik (EGE SERAMİK)
Tavan: Su bazlı saten boya (Jotun, Marshall, Polisan, Dyo, Caparol marka veya muadili olacaktır)
Duvar: 1. Sınıf Seramik (EGE SERAMİK)

Kapı: Projeye uygun olarak tek kanat veya sürgülü kapı ve kasası. (Dortek, Eurodecor, Indoor, Artella marka veya muadili olacaktır)

Armatür: Artema, Grohe, Franke, ECA marka veya muadili el duşlu banyo bataryası, lavabo bataryası
Dolap Üniteleri: Tasarımı ve detay projesine uygun olarak oluşturulacak aynalı birinci sınıf banyo dolapları (İntema, Kale marka veya özel üretim olacaktır.
Vitrifiye: EGE VİTRİFİYE (klozet ve lavabo)

VİTRA marka veya muadili akrilik duş teknesi veya seramik kaplama duş bölümü yapılacaktır)


Duşakabin: Mimari projesine uygun duşakabin yapılacaktır.

5.5.ANTRE ve KORİDOR


Döşeme: Birinci sınıf lamine ahşap parke

Tavan: Su bazlı saten boya (Jotun, Marshall, Polisan, Dyo, Caparol marka veya muadili olacaktır)

Duvar: Alçı sıva + perdah üzeri su bazlı saten boya (Jotun, Marshall, Polisan, Dyo, Caparol marka veya muadili olacaktır)

Giriş Kapısı: Projesine ve detayına uygun olarak çelik kapı Kale, Dortek marka veya muadili olacaktır)

5.6. BALKON ve TERAS



Döşeme: Projesine uygun olarak seramik kaplama (EGE SERAMİK)

Tavan: Sistem detayına uygun olarak, dış koşullara dayanıklı boya. (Jotun, Marshall, Polisan, Dyo, Caparol marka veya muadili olacaktır)



Korkuluk: Mimari projesine uygun korkuluk yapılacaktır.

  1. SOSYAL ALAN ve ÇEVRE DÜZENLEME


Bina içi ortak alanların tasarımı, bina çevresindeki bahçe ve yaya yollarının aydınlatmaları ve peyzaj düzenlemeleri projeye ve yönetim planına uygun olarak yapılacaktır. Araç ve yaya yollarının alt yapıları, kanalizasyon, su ve drenaj sistemleri oluşturulacaktır.

  1. GÜVENLİK



Kapalı Devre İzleme Sistemi CCTV Sistemi; otopark alanları, girişler ve bina içi bazı kritik bölgelerin 24 saat kameralar vasıtası ile izlenmesi için öngörülmüştür.

Yangın Algılama ve Uyarı Sistemi Olası herhangi bir yangın riskine karşı, yangının haber alınması ve otomatik duyurulması ile ilgili sistemler (dedektör, siren, buton) ve bataryalı acil aydınlatma sistemleri Standartlara göre tasarlanacaktır.

Deprem / Yangın Güvenliği: Deprem durumunda asansörler durabileceği en yakın katta durarak kapılarını açacak, böylece asansör içinde kalınması önlenecektir. Yangın durumunda asansörler otomatik olarak giriş katına inerek kullanım dışı kalacaklardır.


  1. OTOPARK


Binaların bodrum katlarında kapalı otopark alanları mevcut olup, bu katlardan konut katlarına asansör ile doğrudan erişim olacaktır. Yine bu katlarda, daire büyüklüklerine göre ..... araçlık otopark yeri tahsis edilecektir. Otopark havalandırması projesine göre çözülecektir.


Yüklə 166,66 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2025
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin