Tcdd taşimacilik anoniM Şİrketi genel müDÜRLÜĞÜ personel diSİPLİn yönergesi



Yüklə 61,13 Kb.
tarix26.08.2018
ölçüsü61,13 Kb.
#74386

TCDD TAŞIMACILIK ANONİM ŞİRKETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

PERSONEL DİSİPLİN YÖNERGESİ

(17.11.2016 TARİH 10/30 SAYILI YÖNETİM KURULU KARARI İLE YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞTİR.)



BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü personeline uygulanacak disiplin hükümlerinin esaslarını belirlemektir.
Kapsam

MADDE 2- (1) Bu Yönerge hükümleri, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğünde görev yapan personeli kapsar.

Dayanak

MADDE 3- (1) Bu Yönerge, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Disiplin Kurulları ve Disiplin Amirleri Hakkında Yönetmelik ile TCDD Taşımacılık A.Ş. Disiplin Amirleri Yönetmeliği hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır.
Tanımlar

MADDE 4- (1) Bu Yönerge’de geçen;

a) Atamaya Yetkili Amir: Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Esas Sözleşmesi’nin 13’üncü maddesinin 2’nci fıkrasının g bendi ile 18’inci maddesinin 1’inci fıkrasının d bendinde belirtilen amirleri,

b) Personel: 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3’üncü maddesinin b bendinde belirtilen (I) sayılı cetvele tabi personel ile c bendinde belirtilen (II) sayılı cetvele tabi sözleşmeli personeli,

c) (I) sayılı cetvele tabi personel: 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3’üncü maddesinin b bendinde belirtilen personeli,

ç) (II) sayılı cetvele tabi personel: 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3’üncü maddesinin c bendinde belirtilen sözleşmeli personeli,

d) TCDD Taşımacılık A.Ş.: Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık Anonim Şirketi Genel Müdürlüğünü,

e) TCDD Taşımacılık Bölge Koordinatörü: Genel Müdür tarafından görevlendirilen personeli (24.08.2017 tarih ve 17/53 sayılı Y.K.K. ile eklenmiş, V Başkanlığının 08.02.2018 tarih ve 23908 sayılı yazısı ile 12.02.2018 tarihinde yürürlüğe girmiştir.)

ifade eder.



İKİNCİ BÖLÜM

Genel Hükümler
Disiplin cezaları

MADDE 5- (1) TCDD Taşımacılık A.Ş.’nin ilgili mevzuatında yer alan görev ve hizmetlerinin yürütülmesini sağlamak amacıyla çıkarılmış olan mevzuatın gereklerini yerine getirmeyenlere, ilgili mevzuatın yasakladığı işleri yapanlara, durumun niteliğine ve ağırlık derecesine göre Uyarma, Kınama, Aylıktan kesme, Kademe ilerlemesinin durdurulması ve Devlet memurluğundan çıkarma cezalarından biri verilir.

(2) a) Uyarma: Personele, görevinde ve davranışlarında daha dikkatli olması gerektiğinin yazı ile bildirilmesidir.

b) Kınama: Personele, görevinde ve davranışlarında kusurlu olduğunun yazı ile bildirilmesidir.

c) Aylıktan kesme: Personelin brüt aylığından veya sözleşme brüt ücretinden 1/30 - 1/8 arasında kesinti yapılmasıdır.

ç) Kademe ilerlemesinin durdurulması: Fiilin ağırlık derecesine göre (I) Sayılı cetvele tabi personelin, bulunduğu kademede ilerlemesinin 1 - 3 yıl durdurulması; (II) Sayılı cetvele tabi personelin ise sözleşme brüt ücretinden 1/30 - 1/8 arasında kesinti yapılmasıdır. Öğrenim durumu nedeniyle yükselebileceği derecenin son kademesinde bulunan (I) Sayılı cetvele tabi personele, kademe ilerlemesinin durdurulması yerine aylık brüt ücretinden 1/4 - 1/2 arasında kesinti uygulanır.

d) Devlet memurluğundan çıkarma: (I) Sayılı cetvele tabi personelin bir daha devlet memurluğuna atanmamak üzere memurluktan çıkarılması, (II) Sayılı cetvele tabi personelin ise disiplin cezası sonucu sözleşmesinin feshedilmesidir.

(3) Personele hangi fiil ve hallerde ne tür disiplin cezasının verilebileceği hakkında 657 sayılı Kanun hükümleri uygulanır. Kanunda sayılan ve disiplin cezası verilmesini gerektiren fiil ve hallere nitelik ve ağırlıkları itibariyle benzer eylemlerde bulunanlara da aynı neviden disiplin cezaları verilir.
Disiplin Amirleri ve Kurulları

MADDE 6- (1) Disiplin cezası vermeye yetkili amirler, TCDD Taşımacılık A.Ş. Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde belirtilmiştir. Genel Müdür, tüm personelin disiplin amiridir.

(2) Disiplin kurulları; Yüksek Disiplin Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve Taşra Disiplin Kurulu’dur.

a) Yüksek Disiplin Kurulu; Genel Müdürün başkanlığında Teftiş Kurulu Başkanı, 1.Hukuk Müşaviri, İnsan Kaynakları ile Lojistik Dairesi Başkanlarından,

b) Merkez Disiplin Kurulu; İnsan Kaynakları Dairesinin bağlı bulunduğu Genel Müdür Yardımcısının başkanlığında Teftiş Kurulu Başkanının görevlendireceği Başmüfettiş veya Müfettiş, 1.Hukuk Müşavirinin görevlendireceği Hukuk Müşaviri veya Avukat, İnsan Kaynakları ile Lojistik Dairesi Başkanlarının görevlendireceği Daire Başkan Yardımcılarından,

c) Taşra Disiplin Kurulu; TCDD Taşımacılık Bölge Koordinatörünün başkanlığında diğer iki servis müdürü ve bu iki servis müdürünün birer yardımcısından; (24.08.2017 tarih ve 17/53 sayılı Y.K.K. ile değiştirilmiş, V Başkanlığının 08.02.2018 tarih ve 23908 sayılı yazısı ile 12.02.2018 tarihinde yürürlüğe girmiştir.)

oluşur.

(3) Hakkında disiplin soruşturması yürütülen personelin üyesi olduğu sendikanın temsilcisi de bu maddede belirtilen disiplin kurullarında yer alır. Her bir disiplin kurulunda görevlendirilen temsilci ilgili sendika tarafından önceden bildirilir. Bu şekilde üyesi çift sayıya ulaşan kurullarda oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın kararına itibar edilir.

(4) Merkez Disiplin Kurulu ve Yüksek Disiplin Kurulunun raportörlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı, Taşra Disiplin Kurulunun raportörlüğü ise Araç Bakım (24.08.2017 tarih ve 17/53 sayılı Y.K.K. ile değiştirilmiş, V Başkanlığının 08.02.2018 tarih ve 23908 sayılı yazısı ile 12.02.2018 tarihinde yürürlüğe girmiştir.) Servis Müdürlüklerince yürütülür.
Disiplin Kurullarında görevlendirilemeyecek olanlar

MADDE 7- (1) Sendika temsilcisi hariç haklarında Aylıktan kesme veya daha ağır disiplin cezası uygulanmış olanlar disiplin kurullarında görevlendirilemezler.

(2) Disiplin Kurullarının Başkan ve Üyeleri kendilerine, eşlerine, ikinci dereceye kadar (bu derece dahil) kan ve sıhri hısımlarına, disiplin cezası verilmesini teklif ettikleri, disiplin soruşturmasını yaptıkları veya atanmasına yetkili oldukları personele ait işlerle ilgili disiplin kurulu toplantılarına katılamazlar.

Disiplin Amirleri ve Disiplin Kurullarının verebilecekleri cezalar



MADDE 8- (1) Uyarma, Kınama ve Aylıktan kesme cezaları disiplin amirleri tarafından; Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası, personelin bağlı olduğu disiplin kurulunun kararı alındıktan sonra atamaya yetkili amir tarafından verilir. Marmaray İşletme Müdürlüğü, Adapazarı Araç Teslim Alma Müdürlüğü ve İstanbul Emniyet Yönetim Sistemi Müdürlüğü personelinin bağlı bulunduğu disiplin kurulu, İstanbul Taşra Disiplin Kurulu; YHT İşletme Müdürlüğü, Eskişehir Demiryolu Eğitim ve Sınav Merkezi Müdürlüğü, Ankara ve Eskişehir Araç Teslim Alma Müdürlükleri, Ankara ve Ankara YHT Emniyet Yönetim Sistemi Müdürlükleri ile Ankara Demiryolu Fabrikası Müdürlüğü personelinin bağlı bulunduğu disiplin kurulu, Ankara Taşra Disiplin Kurulu; İzmir Emniyet Yönetim Sistemi Müdürlüğü personelinin bağlı bulunduğu disiplin kurulu, İzmir Taşra Disiplin Kurulu; Sivas Araç Teslim Alma Müdürlüğü ile Sivas Emniyet Yönetim Sistemi Müdürlüğü personelinin bağlı bulunduğu disiplin kurulu, Sivas Taşra Disiplin Kurulu; Malatya Emniyet Yönetim Sistemi Müdürlüğü personelinin bağlı bulunduğu disiplin kurulu, Malatya Taşra Disiplin Kurulu; Adana Emniyet Yönetim Sistemi Müdürlüğü personelinin bağlı bulunduğu disiplin kurulu, Adana Taşra Disiplin Kurulu; Afyon Emniyet Yönetim Sistemi Müdürlüğü personelinin bağlı bulunduğu disiplin kurulu, Afyon Taşra Disiplin Kurulu’dur. (24.08.2017 tarih ve 17/53 sayılı Y.K.K. ile eklenmiş, V Başkanlığının 08.02.2018 tarih ve 23908 sayılı yazısı ile 12.02.2018 tarihinde yürürlüğe girmiştir.)

(2) Devlet memurluğundan çıkarma cezası, amirlerin bu yoldaki isteği üzerine Yüksek Disiplin Kurulunun kabulü ve Yönetim Kurulunun kararı ile verilir.

(3) Disiplin Kurulları ve Yönetim Kurulunun ayrı bir ceza tayinine yetkisi yoktur, cezayı kabul veya reddeder. Önerilen Devlet memurluğundan çıkarma cezasının reddi halinde atamaya yetkili amirler 15 gün içinde başka bir disiplin cezası vermekte serbesttirler.

(4) Devlet memurluğundan çıkarma cezası, Yüksek Disiplin Kurulu veya Yönetim Kurulu tarafından reddedilip atamaya yetkili amir tarafından Kademe ilerlemesinin durdurulması cezasının önerilmesi durumunda ilgili disiplin kurulunca karar alınır.

(5) Bağlı bulunduğu işyerinin dışında görevlendirildiği sırada suç işleyen personel hakkında, suçun işlendiği yerin ceza vermeye yetkili mercilerince cezası verilir.
Disiplin cezası verilmesinde süre, usul ve zamanaşımı

MADDE 9- (1) Disiplin Amirleri, yetkileri dâhilinde bulunan Uyarma, Kınama ve Aylıktan kesme cezalarını, soruşturmanın tamamlandığı tarihten itibaren 15 gün içinde vermek zorundadırlar. 15 günlük süre, soruşturma dosyasının tamamlanıp disiplin amirlerine ulaştığı tarihi takip eden gün başlar, 15’inci günün tatile denk gelmesi durumunda takip eden ilk iş günü esas alınır.

(2) İnsan Kaynakları birimi / Araç Bakım (24.08.2017 tarih ve 17/53 sayılı Y.K.K. ile değiştirilmiş, V Başkanlığının 08.02.2018 tarih ve 23908 sayılı yazısı ile 12.02.2018 tarihinde yürürlüğe girmiştir.) Servis Müdürlüğü, tamamlanmış soruşturma dosyalarını, 15 gün içinde disiplin kurulu gündemine alarak disiplin kurulu üyelerine gönderir. 15 günlük süre, soruşturma dosyasının İnsan Kaynakları birimi / Araç Bakım (24.08.2017 tarih ve 17/53 sayılı Y.K.K. ile değiştirilmiş, V Başkanlığının 08.02.2018 tarih ve 23908 sayılı yazısı ile 12.02.2018 tarihinde yürürlüğe girmiştir.) Servis Müdürlüğüne ulaştığı tarihi takip eden gün başlar, 15’inci günün tatile denk gelmesi durumunda takip eden ilk iş günü esas alınır.

(3) Disiplin Kurulu, dosyayı gündemine aldığı tarihten itibaren (I) sayılı cetvele tabi personeli için en geç bir ay, (II) sayılı cetvele tabi personel için en geç üç ay içerisinde toplanarak kararını verir.

(4) Devlet memurluğundan çıkarma cezası için Yüksek Disiplin Kuruluna tevdi edilen dosya, azami altı ay içinde bu kurulca karara bağlanır. Hakkında Devlet memurluğundan çıkarma cezası istenen personel, soruşturma evrakını incelemeye, tanık dinletmeye, disiplin kurulunda sözlü veya yazılı olarak kendisi veya vekili vasıtasıyla savunma yapma hakkına sahiptir.

(5) Yüksek Disiplin Kurulu, kendisine intikal eden dosyaların incelenmesinde, gerekli gördüğü takdirde, ilgilinin özlük dosyasını ve her nevi evrakı incelemeye, ilgili kurumlardan bilgi almaya, yeminli tanık ve bilirkişi dinlemeye veya niyabeten dinletmeye, mahallen keşif yapmaya veya yaptırmaya yetkilidir.

(6) Disiplin cezalarını gerektiren fiil ve halleri işleyenler hakkında, bu fiil ve hallerin işlendiğinin öğrenildiği tarihten itibaren;

a) Uyarma, Kınama, Aylıktan kesme ve Kademe ilerlemesinin durdurulması cezalarında (I) sayılı cetvele tabi personelde bir ay, (II) sayılı cetvele tabi personelde ise 6 ay içerisinde disiplin soruşturmasına,



b) Devlet memurluğundan çıkarma cezasında altı ay içinde disiplin soruşturmasına, başlanmadığı takdirde disiplin cezası verme yetkisi zamanaşımına uğrar.

(7) Disiplin cezasını gerektiren fiil ve hallerin işlendiği tarihten itibaren nihayet iki yıl içinde disiplin cezası verilmediği takdirde ceza verme yetkisi zamanaşımına uğrar.
Disiplin Kurullarının toplanması

MADDE 10- (1) Kurullar en az üye tam sayısının salt çoğunluğu ile toplanır.

(2) Disiplin Kurullarında başkan ve üyelerin görev başında bulunmamaları halinde kurula vekilleri katılır. Yüksek Disiplin ve Merkez Disiplin Kurulunda, kurul başkanının olmaması halinde en kıdemli üye, Taşra Disiplin Kurulunda ise en kıdemli servis müdürü kurula başkanlık yapar.

(3) Toplantı gündeminin düzenlenip ilgililere dağıtılması, toplantının belirli gün, saat ve yerde yapılması, kurul çalışmalarının gereği gibi yürütülüp sonuçlandırılması Başkan tarafından sağlanır.

(4) Kurullar oy çokluğu ile ve açık oyla karar verirler. Oylamada çekimser kalınamaz. Başkan oyunu en son kullanır. Oyların eşitliği halinde Başkanın bulunduğu tarafın oyu üstün sayılır. Karar, Başkan tarafından açıklanır.

(5) Karar özeti, üyeler tarafından imzalanan bir tutanakla tespit edilir.

(6) Kararlar, karar tarihini izleyen 7 gün içinde, gerekçeli olarak ve oy birliği veya oy çokluğu ile alındığı da belli edilmek suretiyle raportörler tarafından yazılır, Başkan ve üyelerce imzalanır.

(7) Karşı oy kullananların görüşlerine kararda yer verilir.
Savunma hakkı

MADDE 11- (1) Personele, savunması alınmadan disiplin cezası verilemez.

(2) Disiplin amirinin veya yetkili disiplin kurulunun 7 günden az olmamak üzere verdiği süre içinde veya belirtilen bir tarihte savunmasını yapmayan personel, savunma hakkından vazgeçmiş sayılır.
Cezaların tekerrürü

MADDE 12- (1) Aynı cezayı gerektiren; aynı fiil ve haller nedeniyle verilen disiplin cezalarının ikinci uygulamasında, aynı derecede cezayı gerektiren fakat ayrı fiil ve haller nedeniyle verilen disiplin cezalarının üçüncü uygulamasında bir derece ağır ceza verilir.

(2) Personelin cezasının kesinleştiği tarihten itibaren Uyarma ve Kınama cezaları için beş yıl, Aylıktan kesme ve Kademe ilerlemesinin durdurulması cezaları için on yıl içinde almış oldukları cezaların çeşit ve miktarları son işledikleri suça verilecek cezanın takdirinde dikkate alınır.

(3) Hafifletilerek verilen cezalar tekerrüre esastır.

(4) Tekerrür neticesinde verilen ceza başka bir tekerrüre esas olamaz.

Cezaların hafifletilmesi

MADDE 13- (1) Disiplin amirleri, geçmiş hizmetleri sırasındaki çalışmaları olumlu olan, ödül veya başarı belgesi alan personel için verilecek cezalarda bir derece hafif olanı uygulayabilir. Atamaya yetkili amir, disiplin kurulunca kabul edilmiş olan Kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını bir derece hafifletebilir.

(2) Disiplin amirleri bu madde kapsamında cezaların hafifletilmemesi hususunda gerekçelerini yazılı olarak bildirir.

(3) Cezaların hafifletilmesinde bir alt dereceden verilen cezanın en üst miktarı uygulanır.

İtiraz

MADDE 14- (1) Disiplin amirleri tarafından verilen Uyarma, Kınama ve Aylıktan kesme cezalarına karşı disiplin kuruluna; Kademe ilerlemesinin durdurulması cezasına karşı Yüksek Disiplin Kuruluna itiraz edilebilir. YHT ve Marmaray İşletme Müdürlükleri, Araç Teslim Alma Müdürlükleri, Emniyet Yönetim Sistemi Müdürlükleri, Eskişehir Demiryolu Eğitim ve Sınav Merkezi Müdürlüğü ile Ankara Demiryolu Fabrikası Müdürlüğü personelinin, disiplin amirleri tarafından verilen Uyarma, Kınama ve Aylıktan kesme cezalarına karşı itirazları, bu Yönergenin 8.maddesinin 1’inci fıkrasında belirtilen bağlı oldukları taşra disiplin kurullarında görüşülür. (24.08.2017 tarih ve 17/53 sayılı Y.K.K. ile eklenmiş, V Başkanlığının 08.02.2018 tarih ve 23908 sayılı yazısı ile 12.02.2018 tarihinde yürürlüğe girmiştir.)

(2) İtirazda süre, kararın ilgiliye tebliği tarihinden itibaren yedi gündür. Süresi içinde itiraz edilmeyen disiplin cezaları kesinleşir.

(3) İnsan Kaynakları birimi / Araç Bakım (24.08.2017 tarih ve 17/53 sayılı Y.K.K. ile değiştirilmiş, V Başkanlığının 08.02.2018 tarih ve 23908 sayılı yazısı ile 12.02.2018 tarihinde yürürlüğe girmiştir.) Servis Müdürlüğü, itiraz dosyalarını, 15 gün içinde disiplin kurulu gündemine alarak disiplin kurulu üyelerine gönderir. 15 günlük süre, itiraz dosyasının İnsan Kaynakları birimi / Araç Bakım (24.08.2017 tarih ve 17/53 sayılı Y.K.K. ile değiştirilmiş, V Başkanlığının 08.02.2018 tarih ve 23908 sayılı yazısı ile 12.02.2018 tarihinde yürürlüğe girmiştir.) Servis Müdürlüğüne ulaştığı tarihi takip eden gün başlar, 15’inci günün tatile denk gelmesi durumunda takip eden ilk iş günü esas alınır.

(4) Disiplin Kurulu, dosyayı gündemine aldığı tarihten itibaren 30 gün içinde itirazı karara bağlar.

(5) İtirazın kabulü hâlinde, Kademe ilerlemesinin durdurulması cezalarında atamaya yetkili amir, diğer cezalarda ise disiplin amirleri kararı gözden geçirerek verilen cezayı, kararın kendilerine tebliğinden itibaren 15 gün içerisinde hafifletebilir veya tamamen kaldırabilirler. İtiraz sonucunda hafifletilen cezalara da itiraz edilebilir. İtiraz, ilgili disiplin kurulunda görüşülür.

(6) Disiplin cezalarına karşı idari yargı yoluna başvurulabilir.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Çeşitli ve Son Hükümler
Uygulama

MADDE 15- (1) Disiplin cezaları, cezanın ilgiliye tebliğ edildiği tarihten itibaren hüküm ifade eder ve derhal uygulanır.

(2) Aylıktan kesme cezası, veriliş tarihini takip eden ay başında uygulanır.

(3) Verilen disiplin cezaları üst disiplin amirine, Devlet memurluğundan çıkarma cezası ayrıca Devlet Personel Başkanlığı’na bildirilir.

(4) Aylıktan kesme cezası ile tecziye edilenler 5 yıl, Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası ile tecziye edilenler 10 yıl boyunca bölge müdürü, daire başkanı kadroları ile dengi ve daha üstü kadrolara atanamazlar.
Cezaların tebliği

MADDE 16- (1) Disiplin amirlerince verilen disiplin cezaları ilgili amirler, Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası atamaya yetkili amirler ve Devlet memurluğundan çıkarma cezası ise Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı tarafından en geç kararların verildiği tarihi izleyen 15 gün içinde ilgililere tebliğ olunur.

(2) Doğrudan doğruya veya Disiplin Kurulu kararına dayanılarak verilen cezalar, basılı disiplin ceza modeli ve kapalı zarfla ilgililere duyurulur. Disiplin ceza modeline varsa Disiplin Kurulu kararı ile Yönetim Kurulu kararı eklenir.

(3) İlgili personelin bildirme modelini imzalamaması halinde, durum, en az iki kişinin imzasının bulunduğu tutanakla tespit edilir. Tutanak, bildirme modeli yerine geçer.

(4) Görevinden ayrılmış olanlar hakkında da disiplin ceza modeli hazırlanır. Bu model ile varsa Disiplin Kurulu kararı ile Yönetim Kurulu kararı posta kanalıyla iadeli taahhütlü olarak görevinden ayrılmış olanların adreslerine bildirilir. Böylece tebliğ yapılmış olur ve posta makbuzu ilgililerin dosyasına konur.
Ceza kovuşturması ile disiplin kovuşturmasının bir arada yürütülmesi

MADDE 17- (1) Bir personel hakkında aynı olaydan dolayı mahkemede kovuşturma başlamış olması, disiplin kovuşturmasını önlemez ve geciktirmez.

(2) Personelin mahkûm olması veya hakkındaki beraat, men’i muhakeme yahut takipsizlik kararı verilmesi disiplin cezasının uygulanmasına engel olmaz.

Disiplin cezalarının silinmesi

Madde 18- (1) Kesinleşen disiplin cezaları, personelin özlük dosyasına konulur.

(2) Devlet memurluğundan çıkarma cezasından başka bir disiplin cezası almış olan personel, Uyarma ve Kınama cezalarının kesinleşmesinden 5 yıl, diğer cezaların kesinleştiği tarihten 10 yıl sonra atamaya yetkili amire başvurarak hakkında verilmiş olan disiplin cezasının özlük dosyasından silinmesini isteyebilir.

(3) Personelin yukarıda yazılı süreler içindeki davranışları, isteğini haklı kılacak nitelikte görülürse ceza özlük dosyasından silinir. Kademe ilerlemesinin durdurulması cezasının özlük dosyasından silinmesinde disiplin kurulunun görüşüne başvurulur.

Yürürlük

MADDE 19- (1) Bu Yönerge, 01/01/2017 tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme

MADDE 20- (1) Bu Yönerge hükümlerini TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü yürütür.



Yüklə 61,13 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin