T.C.
TOPRAK MAHSÜLLERİ OFİSİ
GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
TMO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİNALARI
TADİLATI İŞİNE AİT İNŞAAT İŞLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ
YAPIM İŞİNİN ADI : Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü Hizmet Binaları Tadilatı
YERİ : Kızılay/ANKARA
A) GENEL TANIM:
İnşaat işlerine ilişkin yapılacak tüm imalatlar Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü Hizmet Binalarında yapılacak olup, binaların mevcut durumu ve ihale kapsamında yapılacak değişiklikleri gösterir mimari planlar, çizimler, resimler teknik şartname ekinde sunulmuştur.Mevcut bina betonarme yapı olup, bina kat döşemeleri kaset tipi döşemedir.
Yapılacak onarımları gösteren mimari projeler üzerinde oda, koridor, wc/duş vb. bina içi tüm bölümler isimleriyle gösterilmiş olup, bu bölümlerde yapılacak onarımlar plan üzerinde ve/veya İhale dokümanı içerisinde bulunan mahal listesinde (Ek 1) belirtilmiştir. Yapılacak onarım işlerinin şekli ve detayı bu teknik şartnamede açıklanmış olup, bütün işler fen ve sanat kuralları açısından tekniğine uygun olacak, idare tarafından onaylanacak malzeme ile iş programına uygun bir şekil ve sırada yapılacaktır.
İnşaat süresince kullanılacak tüm malzemeler birinci sınıf ve kalitede olacaktır. Söz konusu malzemelerin idarece seçimi yapılmadan ve bir tutanak ile onay verilmeden kullanımına izin verilmeyecektir.
Tüm malzemeler, ilgili TSE, ISO, vb. standartlara uygun olacak ve sınıfında tanınır markanın ürünü ve 1. Sınıf-kalitede olacaktır. Numunesi idare tarafından onaylanmayan hiçbir malzeme kullanılmayacaktır. Yapılacak tüm işlerin çalışır, sağlam ve düzgün olması sağlanacak olup, bu özelliklerde olmayanlar sökülerek yeniden yapılacaktır.
Ankara İli, Çankaya İlçesi, Müdafaa Caddesi No:18 Bakanlıklar/ANKARA adresinde bulunan 2940 ada 24 parseldeki Genel Müdürlüğümüze ait Binada;
B) YAPTIRILACAK İŞLER;
1- ZEMİN DÖŞEME KAPLAMALARININ DEĞİŞTİRİLMESİ
a-) Genel Müdürlük B blok asansör holleri ve Eğitim Bloklarının (yatakhane, laboratuvar blokları) hol kısımlarının döşeme kaplamaları porselen karo seramik kaplama mevcut kaplama üzerine yapılarak değiştirilecektir. B blokta bulunan merdivenler ve eğitim bloklarında (yatakhane bloğu ve laboratuvar bloğu) bulunan merdivenler (basamak ve rıhtlar) (mahal listesinde belirtilen) mevcut kaplama üzerine (yatakhane bloğundaki PVC basamak kaplamaları sökülerek porselen seramik basamak kaplaması yapılacaktır) porselen seramik basamak kaplaması ile kaplanacaktır.
b-) Genel Müdürlük A blok 5. ve 6. katlarda yer alan Teknik İşler Dairesi Başkanlığı çalışma (ofis) bölümleri döşemelerindeki mevcut marley ve PVC kaplamalar sökülerek yerine laminat kaplama yapılacaktır.
c-) Genel Müdürlük ana girişi zemini tüm zemin kaplaması sökülüp yalıtım malzemesi yenilendikten sonra ekte yer alan projeye uygun olarak mermer-granit ile kaplanacaktır.
d-) Genel Müdürlük B Blok-Yemekhane-Eğitim blokları arasındaki geçiş koridoru ve buranın devamında yapılacak arka personel girişi zemini ekte yer alan projeye uygun olarak mermer-granit ile de çerçeveli bordür oluşturularak mermer-granit ile zemin kaplaması yapılacaktır.
2- MERDİVEN KORKULUK VE KÜPEŞTELERİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ
a-) Genel Müdürlük B blok ile Eğitim Bloğununun mevcut merdiven korkuluk ve küpeşteleri sökülerek yerine paslanmaz çelik merdiven korkuluğu ve küpeşteleri yapılacaktır.
b-) Genel Müdürlük 1. bodrum katı ile zemin katı bağlayan ve zemin kat ile 1. katı bağlayan 2 adet mevcut merdiven ahşap basamak, korkuluk ve küpeşteleri sökülerek yerine paslanmaz çelik konstrüksiyon yapı üzerine cam malzemeden basamak ve rıht ile cam + paslanmaz çelik malzemeden merdiven korkuluğu ve küpeşteleri yapılacaktır.
3- BOYA İŞLERİ
a-) Genel Müdürlük B ve C blokları arasında kalan B Blok içindeki asansör holü, merdiven kovaları kısmının tamamının duvarlarına alçı çekilecek ve duvarlar ile tavanları plastik boya ile boyanacaktır.
b) Genel Müdürlük Eğitim bloklarının ( yatakhane ve laboratuar blokları) merdiven kovaları kısmının duvarlarına alçı çekilecek ve duvar ile tavanları plastik boya ile boyanacaktır.
c) Genel Müdürlük Binası A blok 5. ve 6. kat birim içlerinin duvar ve tavanlarının plastik boya ile boyanacaktır.
4- AHŞAP DOĞRAMA VE CAM İŞLERİ
a-) Genel Müdürlük B ve C blokları arasında kalan B Blok içindeki asansör holünde yer alan wc, çay ocağı ve katlarda bulunan çalışma birimlerine giriş kapıları ve bilgisayar odalarının kapıları yenilenecektir.
b-) 1. bodrumda, Basın Yayın Şube Müdürlüğü yanındaki, B Blok asansör holüne bakan ahşap bölmeler yenilenecektir.
c-) Genel Müdürlük B blok asansör hollerinde bulunan mevcut kalorifer petek koruyucuları sökülerek, yerine yeni petek koruyucular yapılacaktır.
d-) Genel Müdürlük C blok zemin ve 1. katlardaki kalorifer petek kapatıcıları yenilenecektir.
e-) Genel müdürlük giriş katında (zemin kat) bulunan müracaat bölümü ahşap mobilya ile açık banko olarak yapılacaktır. Ayrıca bu kısmın arka kısmında devamı olarak görülen güvenlik sistemine ait cihazların bulunduğu kısım sökülerek bu iki bölüm birbirinden renkli reflekte cam malzeme kullanılarak ayrılacaktır.
f-) Genel Müdürlük B Blok içindeki asansör holünde yer alan her kattaki bilgisayar odaları ahşap mobilya malzeme ile yeniden yapılacaktır.
g-) Genel Müdürlük giriş (zemin kat) katında yer alan tüm duvarlara (giriş kapısı karşısına yapılacak mermer kaplama haricinde) ahşap duvar kaplaması yapılacaktır.
5-) ALÜMİNYUM DOĞRAMA İŞLERİ
a-) Genel Müdürlük B ve C blokları arasındaki 1. bodrumda ve 1. katta bulunan dilatasyon ahşaplarının sökülerek alüminyum malzemeden yeni dilatasyon kapakları takılacaktır.
b-) Genel Müdürlük B blok-yemekhane-eğitim bloklarını birleştiren mevcut koridor yapı sökülerek yerine yapılacak koridorda yer alacak olan sürgülü alüminyum kapılar yapılacaktır.
d-) B Blok katlarından yangın merdiveni çıkışlarındaki mevcut doğrama sökülerek yerine giydirme cepheye uyumlu alüminyum doğrama ve kapı yapılacaktır.
e-) Genel Müdürlük 2. bodrum katta bulunan mevcut asma tavan sökülerek yerine alüminyum malzemeden yeni asma tavan yapılacaktır.
f-) Genel Müdürlük 2. bodrum katta bulunan çay ocağı doğramaları alüminyum doğrama ile yenilenecektir.
g-) Genel Müdürlük A blok 5. ve 6. katlarda yer alan Teknik İşler Dairesi Başkanlığı çalışma (ofis) bölümlerinde yer alan ve çalışma alanlarını birbirinden ayıran mevcut panel bölmeler sökülerek yerine alüminyum konstrüksiyondan ahşap ve cam bölmeleri olan paneller kullanılarak modüler panel bölmeler yapılacaktır.
g) Genel Müdürlük yemekhane dış cephesinde yer alan mevcut ahşap tüm pencere doğramaları ve kapılar sökülerek yerine giydirme cepheye uyumlu alüminyum doğrama ve kapılar yapılacaktır.
6-) GENEL MÜDÜRLÜK ANA GİRİŞİNİN DÜZENLENMESİ
a-) Genel Müdürlük ana girişinde mevcut çelik konstrüksiyon sundurma sökülecek ve teknik şartname ekinde verilen çizime uygun olarak yeni sundurma yapılacaktır. Bu kapsamda ana giriş kapısı da sökülecek yerine çizimlerde görülen şekilde yeni giriş kapısı yapılacaktır.
7-) GENEL MÜDÜRLÜK OTOPARK GİRİŞİNİN (ARKA GİRİŞ) PERSONEL GİRİŞİNE GÖRE YENİDEN DÜZENLENMESİ
a-) Genel Müdürlük otopark tarafındaki girişindeki mevcut güvenlik kulübesi sökülecek ve teknik şartname ekinde verilen çizime göre yeni güvenlik kulübesi yapılacaktır. Güvenlik kulübesinin yer aldığı kısımda 2 adet turnike ve 1 adet vip giriş yer alacaktır. Güvenlik kulübesi ve turnikelerin yer aldığı bölüm üzeri ve yan tarafları kapalı olacak şekilde çelik konstrüksiyondan yapılacaktır. Bu sundurma B blok-yemekhane-eğitim blokları arasında yer alacaktır. B bloktan bu koridorun girişine bir adet sürgülü otomatik kapı, bu koridorun ucundaki otopark tarafından olacak yeni yapılacak personel girişine de iki adet sürgülü otomatik kapı konulacak ve buradan sonra yeni yapılacak sundurma kapalı olarak yapılacaktır.
8-) GİYDİRME CEPHE YAPILMASI
a-) Genel Müdürlük B blok ön ve arka cephelerde yer alan mevcut alüminyum doğramalar sökülerek yerine cephedeki siyah mermerler korunarak her kat ayrı ayrı sistemden oluşacak biçimde giydirme cephe yapılacaktır.
b-) Genel Müdürlük Eğitim bloklarında merdiven kovaları bölümünde yer alan alüminyum doğramalar sökülerek yerine giydirme cephe yapılacaktır.
c-) Genel Müdürlük ön cephesinde, 1. bodrum katındaki iç bahçe kısmında yer alan tüm alüminyum doğramalar sökülerek yerine giydirme cephe yapılacaktır.
9-) SÖKÜM VE ONARIM İŞLERİ
a-) Kalorifer petek kapakları ve koruyucuları
b-) Dilatasyon kapakları
c-) Genel Müdürlük ana girişindeki mevcut sundurma, zemin kaplamaları ve giriş kapısı
d-) Genel Müdürlük B blok katlarındaki bilgisayar odalarının sökülmesi (cihazlar hariç)
e-) Genel Müdürlük B Blok asansör hollerindeki alüminyum pencere doğramaların ve yangın merdiveni alüminyum kapı doğramalarının sökülmesi
f-) Mevcut merdiven korkuluk ve küpeştelerinin sökülmesi
g-) Genel Müdürlük mevcut arka giriş bölümünün sökülmesi
h-) Genel Müdürlük giriş katında yer alan güvenlik personelinin kullandığı bölümlerin sökülmesi
ı-) Genel Müdürlük A blok 5. ve 6. katlardaki çalışma birimlerindeki mevcut bölme panel duvarların sökülmesi
i-) Genel Müdürlük A blok 5. ve 6. katlardaki çalışma birimlerindeki döşemelerindeki mevcut kaplamaların sökülmesi
j-) Yemekhane dış pencere ve kapılarının sökülmesi
k-) Genel Müdürlük B Blok ile Eğitim Blokları arasındaki mevcut koridorun sökülmesi
l-) Genel Müdürlük B blok hollerinde yer alan her kattaki wc, çay odası giriş kapılarının sökülmesi.
m-) Yemekhane binası dış cephesinde bulunan siyah mermer kaplamaların sökülmesi
n-) Genel Müdürlük ön cephesindeki 1. bodrum kattaki iç bahçe kısmına bakan tüm alüminyum doğramaların sökülmesi.
o-) Genel Müdürlük ana girişinde yer alan iç bahçe kısmının giriş kotundaki parapetler ve yeni yapılacak sundurma girişine ve yol kısmına gelen bahçe duvarları yıkılacaktır.
10-) ANDEZİT TAŞI KAPLANMASI
a-) Genel Müdürlük ön girişinin yeniden düzenlenmesi kapsamında bahçe kısmının bir bölümü araç girişine uygun düzenlenecek olması nedeniyle bu kısımlara mevcuduna uygun olarak andezit taşı döşenecektir.
11- GENEL MÜDÜRLÜK ÖN VE ARKA GİRİŞLERE OTOMATİK KAPI YAPILMASI.
a-) Genel Müdürlük binası B Blok-yemekhane-eğitim bloklarını birleştiren koridor yapısının B Bloktan giriş kısmına kayar otomatik kapı yapılacaktır.
b-) Genel Müdürlük otopark tarafı giriş kısmının (arka giriş) düzenlenmesi kapsamında yeni yapılacak girişe 2 adet kayar otomatik kapı yapılacaktır.
c) Genel Müdürlük müdafaa caddesine bakan ana giriş kapısının düzenlenmesi kapsamında burada bir adet döner otomatik kapı yapılacaktır.
12- MERMER-GRANİT KAPLAMA YAPILMASI
a-) Genel Müdürlük binasının otopark tarafı giriş kısmının düzenlenmesi kapsamında yeni yapılacak girişin döşemesine mermer-granit döşeme kaplaması yapılacaktır.
b) Genel Müdürlük binasının Müdafaa Caddesi’ne bakan ana giriş kapısının düzenlenmesi kapsamında yapılacak sundurmaya ait döşemeye mermer-granit döşeme kaplaması yapılacaktır.
c) Genel Müdürlük ana giriş kısmı zemin katı döşemesine mermer-granit-taş karışımı dekoratif döşeme kaplaması yapılacaktır.
d) Genel Müdürlük yemekhane dış duvarında yer alan mermer kaplamalar sökülerek yerine siyah granit kaplama yapılacaktır. (Ek 20)
13- YAZI, LOGO BÜST YAPILMASI
Genel Müdürlük Ana girişine “Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü” yazısı , kurum logosu ve Atatürk büstü yaptırılacaktır.
14- KLİMA DIŞ ÜNİTELERİN SÖKÜMÜ VE YENİDEN MONTAJI
a) Genel Müdürlük B Blok ile Eğitim bloklarını birleştiren koridor yapısının üstünde yer alan klima dış üniteleri sundurma yapımı aşamasında sökülerek yapımın tamamlanmasından sonra tekrar montajı yapılarak çalışır hale getirilecektir.
b-) Genel Müdürlük A blok 5. ve 6. katlarda yer alan Teknik İşler Dairesi Başkanlığı çalışma (ofis) bölümlerinde yer alan ve çalışma alanlarını birbirinden ayıran mevcut panel bölme duvarlar sökülmesi sırasında bölme duvarlara takılı klimalar sökülecek ve bölme duvarların yeniden yapılmasından sonra klimalar tekrar montaj edilerek çalışır hale getirilecektir.
C- YAPIM GENEL ŞARTLARI
-
YAPIM ŞARTLARI
Genel Müdürlüğümüzde yapılacak tadilat çalışmaları sırasında personelin çalışması da devam edeceğinden yüklenici tarafından yürütülecek çalışmalar program çerçevesinde yapılacaktır. Bu amaçla;
- Yüklenici tarafından yapılacak işlerin detaylı olarak iş programı verilecektir.
- Yüklenici tarafından yapılacak çalışmalar Genel Müdürlük personelinin çalışmasını en az etkileyecek şekilde programlanacaktır.
- Yapılacak iş programı Genel Müdürlüğün çalışma saatlerine uygun olarak yürütülecektir.
- Çalışma bölümlerinde yapılacak tadilat ve onarım çalışmalarından önce, bu kısımlardaki Genel Müdürlük personelinin çalışması en aza indirilecek veya boşaltılarak yükleniciye teslim edilecektir. Yükleniciye teslim edilen yerlerde yüklenici tarafından 7 gün/24 saat sürekli çalışma yapılarak çalışmaların en kısa sürede tamamlanması için gerekli tedbirler alınacaktır.
- Yüklenici tarafından yapılacak çalışmalarda çevre güvenliği, yapılan çalışmalardan etkilenmeyecek şekilde binada çalışan TMO personelinin güvenliği yüklenici tarafından sağlanacak ve çalışma ortamındaki gürültü seviyesi ve hava kirliliği yaratılmaması için gerekli tedbirler yüklenici tarafından sağlanacaktır.
-
KONTROLLUK İŞLERİ:
İnşaatın uygulanmasında kontrollük görevi Teknik İşler Daire Başkanlığı tarafından yürütülecektir. İnşaat süresince kontrol, karşılaşılabilecek sorun ve detayların çözümünde ve malzeme seçiminde son söz ve karar hakkına sahip olacaktır. Kontrol, yüklenici firmadan gerekli gördüğü zamanlarda malzemenin kalite kontrolünü talep edecektir. Kalite kontrolüne ait masraflar yükleniciye ait olacaktır. Müteahhit, söz konusu inşaatta, 1. sınıf/kalite malzeme kullanacak ve tüm imalatlarını 1. sınıf işçilikle yapacaktır.
İmalata başlanmadan önce, imalatlara ait kısmi örnek uygulamalar yüklenici tarafından yapılacak, TMO Genel Müdürlüğü tarafından onaylanacaktır. (Düzgün imalat, marka, cins, renk v.s. diğer tüm imalatlar bu onaylı örnek uygulamaya göre yapılacaktır.)
İmalatta kullanılacak tüm malzemeler, özel tamir harcı, derzdol yapıştırma harcı v.s. yükleniciye aittir.
İmalatta kullanılacak tüm malzemeler, işveren onayı alınarak, gerekli belgeleri (TSE v.s.) mevcut olmak şartıyla şantiyeye getirilecektir.
3. MALZEMENİN EVSAFI VE KONTROLU :
İnşaat için lüzumlu bütün malzeme müteahhit tarafından temin edilecektir. Kullanılan malzeme, başka türlü tarif edilmedikçe, kendi türünün en iyisi olacak, kullanıldığı yer, iş ve gördüğü vazife icabına göre fenni evsaf ve özelliklere sahip olacaktır.
Kontrol tarafından kalitesi uygun bulunmayan malzeme ve bu gibi malzemeden yapılmış olan iş veya imalat masrafı müteahhide ait olmak üzere, müteahhit tarafından derhal iş yerinden uzaklaştırılacaktır.
Proje ve şartnamelere uygun yapılmayan herhangi bir işin sökülüp yeniden yapılması masrafı müteahhide ait olacaktır.
İmalatta kullanılacak tüm malzemeler, TMO Genel Müdürlüğü yetkililerinin onay verdiği uygun yerlerde, diğer imalatları etkilemeyecek şekilde yüklenici tarafından düzgünce istif edilecektir. Her türlü yatay ve düşey taşıma yükleniciye ait olacaktır. Katlara yeterince malzeme alınacaktır. Yatay ve düşey taşıma yapılırken diğer imalatlara kesinlikle zarar verilmeyecektir. Yatay ve düşey taşımalarda kullanılacak taşıma aletlerinin, ekipmanlarının nereye, nasıl yerleştirileceği TMO Genel Müdürlüğü yetkililerinin onayına göre yapılacaktır. Malzeme ve eşya giriş ve çıkışları 1. bodrum katta binanın batı cephesinde bulunan servis kapısından yapılacaktır. Yönetimin belirttiği yer ve saatte giriş lobisinden ve yük asansörü dışındaki tüm diğer asansörlerden malzeme veya eşya taşınması kesinlikle yasaktır.
4. MALZEME DENEYLERİ :
Kontrollükçe lüzumlu görüldüğü takdirde, masrafı müteahhide ait olmak üzere, herhangi bir malzeme veya imalat için numune deneyi yaptırılması talep edilebilir.
5. İŞ GÜVENLİĞİ ve ÇALIŞMA SAATLERİ :
Baret, emniyet kemeri, her çeşit çivi, çırpı ipi, mala, terazi, eldiven, keser, çekiç, şakül, yatay ve düşey taşımada kullanılacak el aletleri ve taşıma aletleri (gırgır vinç, traktör v.s.), her türlü İskele ( sabit – hareketli v.s. ) ve aksesuarları yükleniciye aittir.
İmalatta kullanılacak tüm malzemelerin korunması, saklanması, doğabilecek her türlü zarar yükleniciye aittir.
İmalatta kullanılacak tüm malzemeler kesinlikle şantiye dışına çıkartılmayacak, şantiye dışına çıkartılması ancak TMO Genel Müdürlüğü onayı ile olacaktır.
Yüklenici sözleşme konusu işlerde iş güvenliği konusunda tüm tedbirleri alacak, her ne şartla olursa olsun çalışma süresince baret ve gerektiği yerde emniyet kemeri kullanacaktır.
Yüklenici sözleşme kapsamında yapacağı işleri Genel Müdürlük personelinin çalışmasını engellemeyecek şekilde yapacaktır. Bu amaçla gerekirse, gece ve hafta sonları ve tatil günleri çalışacaktır. Çalışma saatleri için İdare tarafından (TMO) verilen talimatlara uyacaktır.
Yüklenici, sözleşme süresi içinde TMO kurallarına uymak zorundadır.
Katlara malzeme taşınması, inşaat ve tadilat işleri, hafta içi ve hafta sonu TMO’nun belirttiği yer ve saatte yapılabilir. Çalışma saatleri önceden TMO Genel Müdürlüğü’ne bildirilecektir. TMO’dan yazılı izin alınması kaydıyla, gereklilik gösterdiği hallerde, çalışma saatleri TMO’nun yazılı izniyle değiştirilebilinir.
6. İŞÇİLİK :
İnşaat için lüzumlu her türlü işçilik yüklenici firma tarafından temin edilecektir. İşinin ehli, tecrübeli sanatkar ve kalifiye işçiler çalıştırılacaktır. Ehliyeti veya iş ahlakı kontrol tarafından uygun bulunmayan şahıslar derhal iş yerinden uzaklaştırılacaktır.
İşçiliğin, inşaatın her safhasında, temiz, kusursuz ve kontrolün kanaatince tatminkar olması öngörülmektedir.
Yüklenici, inşaat alanlarının tadilatı sırasında çalıştıracağı tüm personelin isim listesini, nüfus cüzdanlarının fotokopisini işe başlamadan önce TMO’ya iletmek zorundadır. Belgeleri vermeyen kişilere izin verilmeyecektir. Sorumlu kişinin adres ve telefon numaraları da bu listede yer almış olacaktır. Sorumlular, bu liste üzerinde, daha sonra TMO ya bildirmek ve yeni personel için aynı şartları yerine getirmekle değişiklik yapabilir.
7. MÜTEFFERİK MASRAFLAR :
İnşaat süresince gerekli her türlü makine ile araçları tedarik etme ve kullanma masrafları müteahhide ait olacaktır. Bunlarda husule gelebilecek herhangi bir arıza neticesi doğabilecek zararların telafisi masrafı, müteahhitçe karşılanacaktır. Gerekli görülmesi halinde, söz konusu olabilecek problemlerin sağlıklı çözüme ulaştırılabilmesi için kontrollük önceden haberdar edilecek ve sorunlar, gerekiyorsa yerinde gerekiyorsa zamanında kurulacak diyalogla çözümlenecektir.
-
DİĞER HUSUSLAR
Sözleşme kapsamında yapılacak işlerin uygulama projeleri, 3 boyutlu görselleri yüklenici firma tarafından yapılacak ve idareye sunulacaktır. Uygulama projeleri idare tarafından onaylandıktan sonra mevzu işe başlanacaktır.
İmalatın yapılacağı yer, yüklenici tarafından temizlenecek, imalat yapıldıktan sonra fazla malzemeler yüklenici tarafından alınacak ve mahallerdeki molozlar ve artıklar günlük olarak temizlenecektir.
Bu iş için çalıştırılacak personelin yemek ihtiyacı yükleniciye aittir ancak isterse, TMO’nun yemekhanesinden, hak edişinden kesilmek üzere, belirlenmiş fiyat üzerinden alabilir. Bunun için TMO’nun sistemine, birim fiyatlarına, kurallarına uymak zorundadır.
Yüklenici, binanın betonarmesine veya doğramalarına hasar verecek uygulamalar (delik delinmesi gibi) yapamaz.
Proje kontrolü, tadilat süresince, yapılan imalatların onaylanan projelere uygunluğunu kontrol etme, öngördüğü uyarıları yapma ve gerekli düzeltmelerin yapılmasını talep edip, yüklenici tarafından yapılmasını temin etme hakkına sahiptir.
Çalışmalar esnasında ortak alanlarda malzeme, çöp ve moloz bulundurulmayacaktır. Çöp ve molozlar ortak alanları ve asansörü kirletmeden çıkarılmalıdır.
Yangın önlemlerine ve yangın güvenliği esaslarına kayıtsız şartsız uyulacak ve ne sebeple olursa olsun tüp gaz ve benzeri yanıcı, patlayıcı ve parlayıcı özellik taşıyan maddeler binada kesinlikle bulundurulmayacak ve kullanılmayacaktır.
Yüklenicinin çalıştırdığı personel, TMO’nun gösterdiği wc’yi kullanmak zorundadır.
Tadilatta kullanılacak tüm döşeme, duvar ve tavan kaplamaları, elektrik tesisatı ve aydınlatma armatürleri 21.11.2007 tarih ve 19.12.2007 tarih ve 26735 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan “Binaların Yangından Korunma Hakkında Yönetmelik ve Yangına Dair NFPA Standartları”na uygun olmak zorundadır.
Gerekli kırım-söküm işlerinin yapılışı, iş başlamadan önce, projeye göre kırılıp-sökülüp nakliyesinin yapılması şeklinde olacaktır. İnşaat aşamasında asansör hollerinde bulunan zemin, tavan ve duvar döşemelerine kesinlikle zarar verilmeyecektir. Zarar verilmesi halinde zarar kontrol tarafından tespit edilip, yükleniciden zararın, bedel talebinde bulunmaksızın, karşılanması talep edebilir.
Yüklenici, kat veya katlarda günlük yapılan genel temizlik faaliyetlerini sürdürürken, çıkan çöp ve atıklarını, diğer çöplerden ayrı olarak poşetlemekle yükümlüdür.
TMO, iyileştirme kapsamında, projelerde değişiklik yapma hakkına sahiptir. Proje değişikliği nedeniyle yüklenici bu konuda herhangi bir itiraz veya bedel talebinde bulunamaz.
Bu şartnamede veya projelerde bulunmayıp, işin bir parçası olarak yapımı zaruri olan imalatlar yüklenici kapsamında olacak ve ücretsiz yapılacaktır. İhale öncesinde böyle bir durumun tespit edilmesi halinde istekli bu durumu TMO’ya bildirecektir.
İhaleyi kazanan firma sözleşme öncesinde, işin yapımı sırasında kullanacağı malzemelerin markalarını ve kataloglarını TMO’ya bildirecektir.
D- İNŞAAT İŞLERİ TEKNİK YAPIM ŞARTLARI
D-1-) BİRİM FİYATLI İMALATLAR
-
Porselen Karo Seramik Döşeme Kaplaması:
Genel Müdürlük’te, Mahal listesinde (Ek 1) ve Ek 2 ‘de belirtilen zeminler (B blok kat holleri, Eğitim bloğu kat holleri, Eğitim Bloğu oda giriş koridorları, B blok 1. bodrum kattan Basın Yayın Şube Müdürlüğü’ne geçişte kullanılan merdivenler, C Bloğun 1. bodrum, zemin ve 1. kat kısımları) kontrollüğün seçeceği renk, desen ve tipte 600x600 mm 3 mm derz aralıklı 1. sınıf porselen karo seramik döşeme malzemesi ile her türlü malzeme ve kaybı, işçilik, müteahhit karı ve genel masraf dahil olmak üzere döşenecektir.
Kaplanan tüm kısımlara kullanılan porselen karo seramikle aynı özellik renk ve desende seramik kullanılarak süpürgelikler yapılacaktır.
Porselen karo seramik döşeme, her bölgede mevcut döşemenin üstüne yapılacaktır, mevcut döşeme karo döşeme olduğu yerlerde; karoların üst yüzeyindeki sır tabakası alınarak döşenecektir. Bu işlem taşlama makinesi ile gerçekleştirilecektir. Bu işlemde 45 derecelik açı ile karoların yüzeyleri çizilecektir. Karo yüzeyinin en az %70′inin çizilmiş olması gerekmektedir. Ayrıca, taşlama makinesinin ağzı, karonun arka yüzeyine geçmemeli ve yapıştırma harcına ulaşmamalıdır. Sadece yüzeydeki 1 - 2 mm kalınlığındaki sır tabakası kaldırılmalıdır. Bu işlemde, çekiç vb aletler ile mevcut karoya vurarak sır tabakasını kaldırma işlemi, mevcut karo kaplamaya zarar verip mukavemetini iyice düşüreceğinden kesinlikle yapılmayacaktır. Yüzeydeki sır tabakası alınınca oluşan toz temizlenecek, bundan sonra yapıştırıcının sırsız yüzey ile yapışma kabiliyetini artırmak için astarlama işlemi yapılacaktır.
Yapıştırıcı harcı olarak fleksli veya bu kalitede benzer bir yapıştırma harcı kullanılacaktır.
Porselen karo seramik en fazla 1 m² ‘lik sahalar halinde döşenecektir. Seramik döşenmesine başlamadan, tüm mekanlar boyunca ipler çekilecek, mekanların kenar kısımlarına 7 cm. den daha dar parça gelmeyecek şekilde ölçüler alınacaktır.
Seramik kaplama yapımı sırasında, seramikler hiçbir surette su içine konmayacağı gibi üzerlerine su dahi serpilmeyecek, tamamen kuru olarak tatbik edilecektir.
Seramik döşeme anında kuru bezle devamlı temizlik yapılacaktır. Seramik döşeme için yüklenici derzsiz ve derzli olarak örnek uygulama yapacaktır. Derzli yapılması şeklinde karar verilmesi durumunda, döşeme yapılmasından en az bir gün geçtikten sonra, derzler kontrolün seçeceği renkte fleksli ve silikonlu veya muadili bir malzeme ile doldurulduktan sonra bir kez daha temizlik yapılacaktır. Kullanılacak olan fleksli ve silikonlu malzeme kesinlikle parmak veya herhangi başka bir aparat ile seramik aralarına sürülmeyecektir. fleksli ve silikonlu malzeme iyice sulandırıldıktan sonra şerbet şeklinde tüm yüzeye yayılmak suretiyle, paspaslanacak ve derz dolgusunun tüm aralıklara iyice sızdırılması sağlanacaktır. Tüm yüzeyler paspas aleti ile çekildikten sonra yumuşak iplikli kumaş parçaları ile iyice temizlenecek, özellikle seramik derzlerinin düz çizgi halinde görülmesi için ekstra özen gösterilecektir. Yüzeyi iyice temizlenmeyen seramikler sökülüp yenileri ile değiştirilecektir.
Derz aralıkları eşit olmayan, birbirleri arasında tırnak oluşturulan seramikler sökülüp yenileri ile değiştirilecektir.
Kaplama tamamlandıktan sonra, seramikler sabunlu su ile temizlenecek, bu iş için hiçbir şekilde asit, alkali veya sert bir silme aracı kullanılmayacaktır. Kaplama yapılacak alan temizlenecek ve sulanacaktır.
-
Dostları ilə paylaş: |