A. Instrucţiuni pentru instalarea programului Cutepdf writer 1Yüklə 13,17 Kb.
tarix02.11.2017
ölçüsü13,17 Kb.
#28633

A. Instrucţiuni pentru instalarea programului CutePDF Writer
1.Introduceţi în browser urmatoarea adresă: http://www.cutepdf.com/ pentru a descarca programul.

Programul CutePDF Writer este uşor de instalat, gratuit şi nu solicită resurse deosebite pentru rulare.

Odată instalat acest program veţi avea la dispoziţie o imprimantă virtuală, denumită CutePDF Writer, care de fapt permite salvarea ca fisier .pdf normal a majorităţii tipurilor de formate editabile (ex. MS-Word, Excel, chiar si cele .TXT editate cu Notepad).
2. Click “Free download”
3. Fişierul de instalare “CuteWriter.exe” va fi descărcat pe calculatorul dvs. (în folderul setat in browser-ul folosit – de obicei “Downloads”).
4. Porniţi instalarea prin dublu-click pe fişierul “CuteWriter.exe”
5. In funcţie de setările se poate să vi se ceara o confirmare de instalare. De obicei arată ca în figura de mai jos. Click pe butonul “Run”.6. In primul ecran al instalarii selectaţi opţiunea “I accept the agreement “. Odată ce aţi facut asta puteţi merge mai departe cu un click pe butonul “Next >”
7. Vă recomadăm cu insistenţă sa nu instalati aplicaţia ce vi se prezintă în urmatorul ecran. Ieşiţi din el prin click be butonul “Cancel”:8. Dupa un scurt timp de aşteptare, după ce aţi părăsit ecranul de la punctul anterior (prin click pe butonul “Cancel” conform recomandării), începeţi instalarea propriu-zisă prin click pe butonul “Install”, aşa cum se vede în figura de mai jos.9. În funcţie de setările calculatorului dvs., înainte de terminarea instalării, poate apărea fereastra de mai jos. Vi se indică necesitatea instalarii unui utilitar de conversie. Click pe butonul “Yes” :10. După terminarea instalării programului CutePDF Writer (eventual şi a utilitarului de la punctul 9) veţi fi trimişi în fereastra de browser a aplicaţiei, respectiv la adresa: http://www.cutepdf-editor.com/support/writer.asp

Aici găsiţi instructiuni de folosire a programului. Va recomandăm să citiţi aceste instructiuni.*

* *

B. Instrucţiuni pentru salvarea formularului de marcă folosind programul CutePDF Writeri
1. Salvaţi pe calculator formularul pentru depunerea unei cereri de marcă de la adresa: http://www.osim.ro/formulare/Formulare-PI-OSIM-marci.php

Recomandăm salvarea deoarece în unele versiuni de browser formularul nu poate fi completat direct. Mai mult, pentru a putea să îl beneficiaţi de avantajele folosirii programul CutePDF Writer, fişierul “formularmarca.pdf” trebuie să fie salvat pe calculatorul dvs.


2. Deschideţi formularul salvat şi completaţi rubricile din formular. Folosind programul CutePDF Writer puteţi salva formularul oricând cu datele completate, fie total fie parţial, astfel:

a) Click opţiunea “File” din meniul Adobe Acrobat Reader si selectaţi “Print”;

b) În loc de imprimanta implicită (default) de pe calculatorul dvs. selectaţi imprimanta denumită “CutePDF Writer”. Aceasta este de fapt imprimanta virtuală care a fost instalată prin paşii din secţiunea A.

c) Click pe butonul “Print”. Se deschide fereastra de mai jos unde puteţi salva formularul cu orice nume doriţi, ca fişer .PDF, oriunde pe calculatorul dvs. În exemplul de mai jos, am denumit formularul “formularmarca-salvat.pdf” şi l-am plasat pe discul local “D:”:


3. Odată salvat ca fişier .PDF pe calculatorul dvs., formularul se transformă din fişier pdf tip form în fişier pdf normal.

In acest fisier salvat nu puteţi introduce date noi.Din acest fisier salvat puteţi însă lua cu “copy” (CTRL-C) date deja introduse şi, folosind “paste” (CTR-V), să le utilizaţi (fără a le reintroduce manual) într-un nou formular de cerere de marcă descarcat de pe site-ul nostru.i Aceasta sectiune se adreseaza exclusiv utilizatorilor care nu au instalate programe care permit editarea fisierelor tip “form” create ca fisiere .PDF (ex: Adobe Acrobat Professional, NitroPDF etc.) si utilizeaza doar Adobe Acrobat Reader.


Yüklə 13,17 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə