Basin bülteni 15 Şubat 2016 Hamitabat Güç Santrali’nin kontrolü Valmet’e emanet



Yüklə 12,7 Kb.
tarix08.01.2019
ölçüsü12,7 Kb.
#93098


c:\users\cigdem\desktop\0-valmet-0\qdokümanlar\s\'a\valmet logo\valmet_logo_rgb.jpg

BASIN BÜLTENİ 15 Şubat 2016



Hamitabat Güç Santrali’nin kontrolü Valmet’e emanet
Enerjinin DNA’sını Valmet kontrol edecek
Hamitabat’ta kurulacak olan 1200 MW’lık kombine çevrim güç santralinin otomasyonu Valmet DNA Sistemi ile sağlanacak. GAMA Güç Sistemleri Mühendislik tarafından inşa edilecek olan santralin 2017 yılında elektrik üretimine geçmesiyle, Türkiye’nin 72 GW’lık elektrik enerjisi kurulu gücünün yaklaşık yüzde 7’si olan 5 GW’ı Valmet DNA ile kontrol edilecek.
Hamitabat Elektrik Üretim A.Ş.’nin (HEAŞ) Kırklareli’nde kurmayı planladığı gaz yakıtlı güç santralinin kontrolünü Valmet sağlayacak. Valmet projede, bilgi ve performans izleme sistemi ile birlikte Valmet DNA Otomasyon Sistemi’ni tesis edecek. Sistemin 2006 yılı ağustos ayında devreye alınması planlanıyor.
Dünyada ve Türkiye’de uzman

2017 yılında elektrik üretimine geçmesi beklenen 1200 MW’lık gaz yakıtlı kombine çevrim güç santralinin anahtar teslim projesini yürütecek olan GAMA Güç Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Altan V. Örer, “Valmet’in kombine çevrim santralleri konusunda Türkiye’de ve dünyada gerçekleştirdiği güçlü proje referansları oldukça etkileyici. Valmet, güç üretimi konusundaki uzmanlığını ve üstünlüğünü kanıtlamış bir marka.” diyerek işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.


Valmet Otomasyon Türkiye Satış Müdürü Yücel Doğan ise, Türkiye’nin enerji ihtiyacına büyük katkı sağlayacak bu projede yer almaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, “Profesyonel mühendislik hizmeti sunmak ve projenin taahhüt edilen zamanda teslimatını sağlamak üzere tamamen bu projeye odaklanmış durumdayız. Santrale yüksek katma değer sağlamak amacıyla gelecekte uzman mühendislerimizle yerel destek de sağlayacağız. ” dedi.
Hedef yüksek kontrol imkanı ve güvenilirlik

Hamitabat kombine çevrim güç santrali, Valmet’in modern ve kullanıcı dostu sistemleri ile yüksek kontrol edilebilirlik ve güvenilirliğe sahip olacak. Valmet DNA Sistemi’nde bilgi yönetim ve tesis performans hesaplamalarının aynı entegre platform üzerinde çalışması da tesisin çalışmasında büyük kolaylık sağlayacak.


Birinci sınıf güç santrali olacak

25 yıllık işletme ömrü ile dizayn edilen tesis, iki bloktan oluşuyor. Bir gaz türbini, bir buhar türbini ve bir atık ısı kazanından oluşan tesiste Valmet, DCS ve Tesis Bilgi ve Performans İzleme Sistemi’ni tedarik edecek.Tamamlanmasının ardından, dünya çapında 50 Hz pazarında en yüksek kapasiteli birinci sınıf güç santrali olacak olan projenin üretime geçmesi ile birlikte, Türkiye’nin 72 GW’lık elektrik enerjisi kurulu gücünün yaklaşık yüzde 7’si olan 5 GW’ı Valmet DNA ile kontrol ediliyor olacak.


Valmet Hakkında
Valmet selüloz, kağıt ve enerji endüstrilerinde dünyanın lider otomasyon ve servis sağlayıcısıdır. Valmet’in vizyonu, müşterilerine sağladığı hizmette dünyanın en iyisi olmaktır. 1797 yılında Tamfelt adı altında kurulan Valmet, iki yüz yılı aşkın köklü geçmişi ile Selüloz, Kağıt, Enerji ve Proses Otomasyon Sistemleri alanlarında faaliyet göstermektedir. Genel merkezi Espoo, Finlandiya’da bulunan Valmet, globalde 33 farklı ülkede, 130 farklı lokasyonda ve 12.000’den fazla profesyoneliyle müşterilerine hizmet vermektedir.
1999 yılında faaliyetlerini Metso çatısı altında toplama kararı alan şirket, yatırımcıların 2013 yılında aldığı yeniden yapılanma kararı ile birlikte Selüloz, Kağıt ve Enerji departmanlarını Valmet’e devretmiştir. Son olarak 2015 yılı Nisan ayı itibari ile Proses Otomasyon bölümünü de Valmet satın almıştır. Buna göre selüloz, kağıt, enerji, servis ve proses otomasyon bölümleri Valmet bünyesinde faaliyetlerine devam etmektedir.



Dışarıdan destekli bakım ve onarım temininden başlayarak, fabrika ve tesis geliştirme ve yedek parça sağlamaya kadar uzanan bir yelpazede hizmet veren Valmet’in sunduğu güçlü teknoloji; kağıt hamuru fabrikaları, kağıt, mukavva, temizlik kağıdı üretim makinalarının yanı sıra çevre çözümleri ve enerji üretimine yönelik güç santrallerini de kapsamaktadır. Otomasyona ilişkin geliştirdiği ileri düzey çözümleri ise, basit ölçümlerden fabrika ve tesis çapında anahtar teslim otomasyon projelerine dek geniş bir yelpazede sunulmaktadır.
www.valmet.com

www.twitter.com/valmetglobal
Bilgi için:
Çiğdem Timar

cigdem.timar@valmetpartners.com



GSM: +90 535 777 31 96



Yüklə 12,7 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin