BoğAZİÇİ ÜNİversitesi mezunlar ofiSİ DÖnem temsiLCİleri toplantisi toplantı No: 6



Yüklə 32,21 Kb.
tarix22.11.2018
ölçüsü32,21 Kb.
#84497

http://www.boun.edu.tr/assets/images/content/boun.jpg

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ

MEZUNLAR OFİSİ DÖNEM TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI

Toplantı No: 6

30 Mayıs 2015 10:30 – 13:30

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu

KATILANLAR

Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu ’78 (Rektör)

Prof. Dr. Ayşe Mumcu ’84 (Rektör Yardımcısı)

Leyla Sürmeli '76 (Mezunlar Ofisi ve Kariyer Merkezi Koordinatörü)

Nilgün Orhan (Mezunlar Ofisi Yöneticisi)

Behzat Azeri ’73 (BÜVAK Genel Müdürü)

Haluk Dörtlüoğlu (BYV Başkan)

Cüneyt Tanrıverdi (NN Hayat Sigorta ve Emeklilik)



Dönem Temsilcileri

Anıl Gökçen Körpınar '02

Mehveş Tuncer Altun'00

Atıl Samancıoğlu '10

Melek Ülkü Arısoy '07

Ayşin Sağlam '81

Neşe Sevilir '84

Belgin İlhan Vardar 78'

Nükhet Çolak Onat'72

Cansu Çilingir '12

Özgün Öge'11

Cevher Bilgin

Recep Altay '78

Dilek Er'90

Renee Saban '90

Ece Çiftçi'14

Saide Çerezci Kuzeyli '76

Eda Şen'11

Salih Ziya Arıman'86

Gülden Hatiboğlu Türktan '80

Salim Kerem Eşiyok '12

Hasan Semih Bilgin'72

Tijen Önöz Mergen '81

İbrahim Büyükyüksel '73

Tuğrul Tekbulut'80

İdil Akidil Türkmenoğlu '95

Tülin Kitapçı Kozluca '86

İsmail Yalçınkaya '71

Uğur Sönmez '13

Leyla Giray Dilber '72

Vahap Samanlı



TOPLANTI NOTLARI:



  1. AÇILIŞ

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu 6. toplantıyı Dönem Temsilcilerine "Hoş geldiniz" diyerek açmış ve 2014-2015 eğitim öğretim yılını huzurlu bir şekilde kapattıklarını belirtmiştir.





  1. Üniversitemiz ile ilgili gelişmelere aşağıdaki şekilde değinilmiştir.




    1. BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ VE BÜVAK

      1. Sn. Barbarosoğlu, üniversitemizde projelerin devam ettiğini ve bu bağlamda Kilyos Sarıtepe Kampüsü'nde yeni bir yurt açıldığını, yemekhanenin genişletildiğini, spor salonunun açıldığını ve Kandilli Kampüsü'nde de yurt temellerinin atılacağını ve kampüslerde büyümenin gerekliliğini vurgulamıştır.

      2. Sn. Haluk Dortluoğlu, Boğaziçi Yöneticiler Vakfı(BYV) Başkanı olarak, vakfın vizyonuna ve misyonuna kısaca değinmiştir.

      3. BÜVAK Genel Müdürü Behzat Azeri ve Cüneyt Tanrıverdi, NN Hayat Sigorta ve Emeklilik iş birliğinde BÜVAK’a fon sağlayacak, mezunlar için bir grup hayat sigortası projesi sunmuşlardır. Projenin genel özellikleri aşağıdaki gibi verilmiştir.

        1. Giriş yaşı 65 yaştan 74’e çekilerek esnetilmiştir.

        2. Girişte herhangi bir sağlık kontrolü gibi bir teknik değerlendirme talebinde bulunulmayacaktır.

        3. 100.000 TL ve 60.000 TL olmak üzere iki farklı teminat seviyesi belirlenmiştir.

        4. Yenileme garantisi olan bir sigorta planıdır.

        5. Ödenecek prim yaştan bağımsız ve sabit olarak belirlenmiştir.

      4. Projenin sunulmasının ardından, projeyi anlamak ya da oluşabilecek durumlardan bazıları Dönem Temsilcileri tarafından sorulmuş ve cevaplar alınmıştır.


    1. MEZUNLAR VE MEZUNLAR OFİSİ

      1. Sn. Rektör, iki buçuk sene önce açılan Mezunlarla Ofisi’nin üniversitenin diğer dernekler ve vakıflarının arasında, üst çerçeve olarak, bir köprü vazifesi gören, misyonunun üniversiteye hizmet etmek olduğu bir kurumsal ofis olduğunu belirtmiştir.




      1. Sn. Gülay Barbarosoğlu, Mezunlar Ofisi’nin gelişimini tamamlaması, mekanizmasının başarılı ve sürdürülebilir olması için bir danışma kuruluna ihtiyacı olduğundan söz ederek, şu an gayri resmi olan İcra Kurulunun resmileştirilmesinin gerekliliğine vurgu yapmıştır.

      2. Sn. Gülay Barbarosoğlu, 2015 yılı bitmeden İcra Kurulunun belli bir bütçesi, yetki ve sorumlulukları olan bir yapı haline getirilmesi için sonbaharda yapılacak bir sonraki toplantıya kadar düşünme ve görevlendirme çağrısı yapmıştır.

      3. Sn. Gülay Barbarosoğlu, yurt dışında da mezunlara ulaşmak için etkinlikler düzenlendiğini belirtmiş ve New York’ta Nisan ayında bir yemek ve Harvard Club’ta da bir seminer düzenlendiğinden bahsetmiştir.

      4. Sn. Gülay Barbarosoğlu, (bir önceki maddede) bahsedilen faaliyetler yapılırken diğer bir yandan da yurt dışındaki üniversitelerin mezunları ile ilişkilerini nasıl geliştirdikleri hakkında incelemelerin yapıldığını belirtmiştir. Ayrıca Columbia Üniversitesi, Yale Üniversitesi, Princeton ve NYU ile ortak çalışmalara başlanıldığını belirtmiştir. Bu çalışmaların en önemlisinin Global Humanities başlığı altında sosyal ve beşeri konuların yaşamımıza ve üniversite hayatına teknoloji ve inovasyon alanları ile yansıtılması konusu olduğunu ifade etmiştir.




      1. Mezunlar Ofisi Koordinatörü Leyla Sürmeli, Dönem Temsilciliğine yeni katılan Ayşin Sağlam ‘81, Erkin Güvel ’07 ve Şebnem Yaşarol ’85 ı takdim etmiştir.

      2. Sn. Leyla Sürmeli, İcra Kurulunun beş komitesinden (mezun bilgi sistemi (MBS), kariyer geliştirme, fon yaratma, iş geliştirme ve girişimcilik komiteleri olmak üzere) üç tanesinin (MBS, Fon yaratma ve İş Geliştirme) çalıştığını vurgulamıştır.

      3. Sn. Leyla Sürmeli, 1. ve 2. İcra Komite toplantılarının başarı ile gerçekleştirildiğini belirtip, teklif ve önerileri aşağıdaki gibi bildirmiştir:

        1. Fon yaratma komitesi, Mezun Bilgi Sistemi’nin belirli bir sayıya (10.000 gibi) ulaşması durumunda bir bağış kampanyası projelendirme fikrini sunmuştur. Bunun üzerine Leyla Sürmeli de Fon yaratma komitesi projeyi şekillendirirken, MBS ve iş geliştirme komitesi de Mezunlar Ofisi ile iş birliği içinde MBS’nin bu sayıya ulaşması için bir yarış teklif etmiştir.

        2. İş geliştirme komitesi, Boğaziçi koşusu teklifi sunmuştur. Bunun üzerine Boğaziçililerin davet edildiği bir Boğaziçi koşusunun olduğunu ve ikinci bir koşuya gerek olmadığını belirtmiştir.

        3. Mezun Bilgi Sistemi komitesi, medya yoluyla ve şirketlerin insan kaynakları bölümleri aracılığıyla Boğaziçi mezunlarını MBS’ye girin çağrısı yapma fikri beyan etmişlerdir. Leyla Sürmeli de Eylül 2014’te yapıldığı gibi mektuplar ile mezunlara MBS’ye girmeleri için genel bir çağrı yapılabileceğini bildirmiştir.




      1. Sn. Leyla Sürmeli, Mezunlar Ofisi ve Kariyer Geliştirme Merkezi tarafından 31 Mart’ta bir etkinlik olarak “Neden Olmasın?: Şablonlarımızı Kırıyoruz.” başlıklı panel düzenlendiğini belirtmiştir.

      2. Bir Dönem Temsilcimiz, Mezunlar Ofisi’nin etkinlikler ile uğraşması yerine biz mezunların yönetmesinin, ofisin enerjisini diğer faaliyetlere harcamasının daha doğru olduğunu ifade etmiştir.

      3. Sn. Leyla Sürmeli, Haziran ayı içinde yapılacak olan Robert Akademi Mezun 50.yıl ve 60.yıl kutlamalarının yapılacağını, 24 Haziran’da da 148. Boğaziçi Mezuniyet Töreninin olacağını belirtmiştir.

      4. Sn. Leyla Sürmeli, 24 Ekim’de gerçekleşecek olan BÜyülü Bir Gün etkinliği için dönem temsilcilerinden davet edilecek konuklar, ana konuşmacı gibi konularda Dönem Temsilcilerinden yardım isteğini dile getirmiştir.

      5. Sn. Gülay Barbarosoğlu, iletişimin önemli olduğunu, kurullarda ve komisyonlarda konuşulanların web üzerinde paylaşılacağı ve Dönem Temsilcilerinin de dâhil edileceği bir forumun oluşturması gerektiğini ifade etmiştir.

      6. Sn. Leyla Sürmeli, Faruk Pekin'i konuşmacı olarak takdim etmeden önce, özgeçmişine değinmiştir. Faruk Pekin, Robert Koleji ve Boğaziçi’nin geçmişine dair gerçeklerden bahsederek konuşmasını tamamlamıştır. Konuşmasında öğrenci temsilci kurulunun, yönetime öğrencilerin katılımı bağlamında Boğaziçi’nin bir kültürü olduğunu vurgulamıştır. Sn. Rektör Robert Kolejinin ardından, kurumsallıkla beraber o kültürün, Boğaziçi Üniversitesi’ne marka değeri kazandırdığını vurgulamıştır.

      7. Sn. Leyla Sürmeli, toplantı sonunda her komisyonda olan Dönem Temsilcilerimizin adlarını okumuş ve Dönem Temsilcilerinden bu komitelere katılmak isteyenleri istedikleri komitelere dâhil etmiştir.



  1. SONUÇ

Toplantının ardından BÜyülü Bir Gün için grup kurulacağına ve bir sonraki DT toplantısının 3 Ekim 2015 günü yapılmasına karar verilmiştir.




Yüklə 32,21 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin