Cod-f-pc-4 revista presei 26 februarie2014 cuprinsYüklə 13,5 Kb.
tarix01.08.2018
ölçüsü13,5 Kb.
#65019

26.02.2014ADMINISTRAŢIA NAŢIONALĂ

APELE ROMÂNEADMINISTRATIA BAZINALA DE APE CRISURI
Cod-F-PC-4

REVISTA PRESEI

26 februarie2014


CUPRINSTEME Politice 2

Cine ar putea demisiona în Bihor după plecarea PNL de la guvernare 3
TEME PoliticeCine ar putea demisiona în Bihor după plecarea PNL de la guvernare

Anunțul privind retragerea miniștrilor liberali din Guvernul USL, așteptat în această seară (25 februarie), nu ar face altceva decât să alerteze toată șefimea din ministere și de la deconcetrate. Șefimea amplasată politic. Deci, având în vedere că PNL a decis să părăsească de bunăvoie „ciolanul”, fără a fi, teoretic, forțat să facă acest lucru de partenerul mai puternic din Executiv (PSD), acești directori și secretari de stat liberali ar trebui să facă gestul normal de a demisiona. Și să nu aștepte să fie schimbați din funcție.
Bihorstiri.ro a făcut o radiografie sumară a situației din județul nostru și vă prezintă o listă restrânsă a diverșilor șefi și alte persoane ajunse în funcții grație apartenenței politice la PNL sau a susținerii politice din partea formațiunii conduse de Cornel Popa și Ilie Bolojan. Cele mai sonore nume ar fi: Cristian Bitea (subprefect al județului Bihor, pentru locul căruia ar fi vehiculat un reprezentant al UDMR), Dumitru Voloșeniuc și Claudiu Oros (Administrația Bazinală de Apă „Crișuri”), adjuncta de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor, Nadia Racz, șeful Inspectoratului Școlar Județean, Daniel Negrean, directorul executiv de la Oficiul Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, Cristian Buzlea, dr. Gheorghe Ionuț de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Bihor, dar și Nicolae Varga de la Hidroelectrica Oradea. Desigur, acesta din urmă nu e notoriu neapărat prin activitatea sa, ci mai mult prin faptul că a ajuns pe funcție pentru că o are pe buletin pe șefa femeilor liberale la nivel național, Lucia Varga (încă ministru delegat pentru Ape Păduri și Piscicultură).
Trebuie menționat, însă, că Bihorul a dovedit de-a lungul timpului că există aici o serie de oameni care rămân în posturile călduțe indiferent de culoarea politică a Guvernului de la București. Și fără să fie neapărat membri cotizanți ai unor partide. Putem aminti aici șefi de instituții precum Leontin Țîrle (Casa de Pensii), Ioan Mihaiu (Finanțe), Liviu Popa (IPJ Bihor), Ionel Boje (Electrica), Ioan Huluban (Jandarmerie) sau Ionel Bungău (CS Crișul).
Rămâne de văzut cât de specaculoase vor fi – dacă vor fi – schimbările, dacă directorii liberali vor pleca singuri sau dacă ei vor aștepta să fie maziliți, respectiv în cât timp va avea PSD Bihor înlocuitori gata de „luptă” la cârma instituțiilor deconcentrate. Totodată, nu este exclus ca și în consiliile locale din Bihor să se producă schimbări de majorități și răsturnări de viceprimari.
Bineînțeles dacă PNL decidă să rupă USL./ Bihor Stiri, http://bihorstiri.ro/cine-ar-putea-demisiona-bihor-dupa-plecarea-pnl-de-la-guvernare
- REVISTA PRESEI -

Administraţia Naţională "Apele Române"

A.B.A CRISURI


Yüklə 13,5 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə