Comments AYüklə 453,43 Kb.
səhifə1/9
tarix02.11.2017
ölçüsü453,43 Kb.
#27125
  1   2   3   4   5   6   7   8   9

RESPONSES

IULIE AUGUST SEPTEMBRIE OCTOMBRIE 2008


exista un strop de adevar in spusele lui marcel. vadim e “perimat”. prin atitudinea sa nu face decat rau partidului. de altfel, compromiterea ideii nationaliste nu s-a produs prin gainarii de prin teritoriu, ci prin insusi capul formatiunii politice care isi aroga aceasta idee. vadim la alegerile locale s-a comportat cu multa indiferenta. nu stiu pe cine a sustinut acest presedinte visator, ca mai toti candidatii din teritoriu s-au zbatut ca pestele pe uscat. ce o fi vrut sa arate? ca daca el nu se implica partidul scade? ca el e locomotiva? cineva ar trebui sa il trezeasca din sevrajul iluziei ca e de neinlocuit.


pacat de prm, pacat de acei oameni care s-au dedicat acestui partid si au incercat din toate puterile sa intemeieze “coloana vertebrala” a acestui neam.By: mihai muresan on iulie 1, 2008
at 3:08 pm

Vadim este perimat fara ghilimele,mihai muresan.El nu s-a comportat numai cu indiferenta dar a TRADAT IDEEA NATIONALA.Ce are a face un om?! care acuzat de antisemitism, pe nedrept zic eu,isi pune cenusa in cap devenind peste noapte filosemit?Are caracter integru un astfel de om? Ii considera pe toti cei ce nu sunt de acord cu schimbarea de imagine a sa niste imbecili dar in ultimii ani Vadim a revenit la discursul sau anterior aparent antisemit! Unde sunt sau mai bine zis unde sunt imbecilii? A cochetat cu PPE,stiind ca este condus de agentii Vaticanului(masoneria alba=Opus Dei) si altii asemenea chipului papalitatii,institutie care si-a adus “contributia” la mistificarea identitatii dacice a romanilor si la falsificarea istoriei umanitatii si la savarsirea unor crime oribile in numele Mantuitorului.Un om de cultura si istoric cu doctorat ca Vadim trebuia sa stie ca zicala:”fa-te prieten cu dracul pana treci pragul/puntea” nu mai este valabila in ziua de astazi pentru ca interdependentele de orice natura sunt puternice si te pot denatura ca fiinta individuala sau ca fiinta colectiva,deci mai valabila este zicala:”spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti”.Cu cine se insoteste Vadim in teritoriu? In marea majoritate a cazurilor cu “clone” caracteriale pe masura lui,as considera eu,cu oameni fara caracter, cu obraz gros care n-au nimic in comun cu nationalismul romanesc(dacoromanismul-acesta il consider eu adevaratul si singurul nationalism romanesc cu baze solide in trecut care ne poate propulsa spre o renastere spirituala adevarata si puternica),altfel nici rezultatele la alegeri n-ar fi jalnice iar starea de spirit din partid ar fi fost cu totul alta.E o nebunie,o lipsa de orizont si simt politic sa te bazezi pe un singur om,cu bunele si relele sale.Nu-i contest lui Vadim anumite calitati si merite la constructia PRM, dar defectele sale au biruit din pacate,in final,un partid intreg,din locomotiva el a devenit o frana pentru imaginea si viitorul intregii miscari nationale din Romania.Fiindca,vrem nu vrem,trebuie sa fim realisti:PRM este pe ultima suta de metri din existenta sa de 17 ani,mai urmeaza alegerile din toamna acestui an care se vor incheia cu siguranta,cu iesirea sa din parlamentul tarii,apoi Dumnezeu cu mila Sa…


Nu exista decat trei solutii salvatoare dar putin probabile,cred eu:
1.Inlaturarea definitiva?! a lui Vadim din fruntea PRM de catre unii lideri de la centru si concomitent/apoi o schimbare generala a cadrelor de conducere la nivel national,judetean si local.
2.O schimbare venita din interiorul PRM,din teritoriu mai ales, a unor nemultumiti care sa duca in final?! la o schimbare generala a conducerii centrale a PRM.
3.Coalizarea unor lideri nationali,judeteni,locali impotriva lui Vadim si in cazul neinlaturarii clicii lui Vadim atunci sa recurga la o solutie dureroasa dar necesara:ruperea de acolitii vadimisti si crearea unui nou partid national.
Eu personal,nu cred in posibilitatea celor trei variante dar iesirea din parlament este insa foarte posibila iar in conditiile actuale cu Vadim in frunte,este sigura,necesara si salvatoare.Abia atunci se va pune la nivel national,la modul cel mai serios,necesitatea aparitiei si dezvoltarii unei mari si autentice miscari nationaliste romanesti…By: BUCOVINEANU on iulie 1, 2008
at 4:24 pm

Chiar asa Bucovinene,care sunt imbecilii care au daramat un partid de 300000 de membri,amputand viitorul acestuia?


Chiar asa stau treburile cu Vadim,vulcanicule,chit ca nu crezi tu sau poate te faci doar ca nu le vezi?!By: Marcel on iulie 1, 2008
at 5:04 pm

Treaba cu nationalismul dacoroman e interpretabila si riscanta, lasand locul unor exaltari ce nu pot indeplini rolul constiintei nationale autentice. Discutia pe seama temeiurilor poporului roman e necesara.


Ce spui despre Vadim, Bucovinene, e adevarat. Drama partidului e ca omul asta nu mai aude sau nu mai vrea sa auda decat osanale. Rau a ajuns si cai de scapare nu s-ar vedea ca ar fi.By: Zaharia on iulie 1, 2008
at 8:37 pm

inconsecventele lui vadim, fie ele doar conceptuale, nu au daramat partidul cum a facut-o indiferenta lui fata de organizatiile din teritoriu. as numi-o “indiferenta activa” pentru ca si-a pus in multe locuri oameni pe care ii aprecia doar el in lautaria sa fara a tine seama de critici. s-au dat tot felul de exemple de nulitati promovate de vadim, inutil sa le mai facem pomelnicul. punandu-si oportunistii in functii, vadim a crezut ca e strateg si ca a rezolvat “problema electorala”. pe cand liderii (folosesc pluralul pentru ca se aplica) altor partide bateau teritoriul incurajandu-si candidatii si convingand lumea, vadim a stat la plasmuit texte “memorabile” in cuibusorul lui de iluzii. politica se mai face si pe teren, nu doar pe centura.

By: mihai muresan on iulie 1, 2008
at 9:44 pm

Dacoromanismul se bazeaza pe valori autentice,doar aparent interpretabile d.p.d.v al adevarului istoric dar neriscante.Ce poate exalta acesta,spiritul eroic,de jertfa si sacrificifiu pentru apararea credintei si pamantului stramosesc?! Eu nu vad nici un rau in aceasta “exaltare”,dimpotriva este un model viabil de comportament pentru romani.Oricum,avem multe de invatat/reinvatat de la “cei mai viteji si mai drepti dintre traci”!

Pentru cei indoctrinati si idealisti ca mine,aceste inconsecvente conceptuale dar si caracteriale au fost fundamentale in a observa ca Vadim este perimat, la care se adauga si ce scrii tu,mihai muresan.
By: BUCOVINEANU on iulie 2, 2008
at 7:19 am

Valori autentice?Care sunt acele valori autentice care sa nu duca la o falsa exaltare?Nu gandesc reductionist problema,crezand ca am fost NOI doar cat am fost daci,apoi am fost orice altceva numai romani nu.Cum sa fiu convins eu ca in secolul XXI,in contextul globalizarii galopante,paradigma dacoromanismului e viabila?

By: Zaharia on iulie 2, 2008
at 3:08 pm

NOI romanii suntem daci prin ascendenta genealogica,o dovedesc ultimele descoperiri ale geneticii mondiale.Dincolo de acest aspect biologic exista marturii importante despre civilizatia daco-getica,chiar daca unele sunt voit trecute in uitare si degradare(vezi complexul istoric din muntii Sureanu-Orastiei),exista marturii si dovezi scrise despre modul de viata si faptele lor,unele tinute cu premeditare sub “obrocul” uitarii,fie in bibliotecile si arhivele secrete ale Vaticanului sau in alte locuri,bine pazite de ochii cercetatorilor de tot soiul,dovezi care sunt stiute prin intermediul altor documente care pomenesc de cele “disparute”.Din cca 100 de scrieri antice despre daci,abia vreo 10,si acelea numai partial-doar fragmente din texte,mai aduc aminte despre adevaratii si unicii nostri stramosi.De ce? Eu cred cu tarie ca nu exista doar o teorie a conspiratiei impotriva acelui”neam care va aduce roadele necesare” mantuirii omenirii,cum spunea Iisus Hristos fariseilor evrei ci cred ca EXISTA CU ADEVARAT un efort conjugat al fortelor raului(sionismul,masoneria,Vaticanul,secte religioase precum Martorii lui Iehova,evanghelistii,baptistii,adventistii,penticostalii la care putem adauga si alte forte mafiote interne si externe+cozile de topor extrem de numeroase autohtone) de distrugere a identitatii noastre de neam,de credinta si de traditii autohtone.Cred ca in cultura populara romaneasaca,in etnosul nostru dacoromanesc putem gasi -au fost gasite de cercetatorii nostri etnologi,etnografi,filologi,istorici-acel filon de aur al spritualitatii stramosesti,acele repere morale care ne pot salva si identifica clar si fara echivoc ca neam pelasgo-dacic cu misie christica in lume.In contextul globalizarii galopante,singurul mod de salvare a noastra a romanilor este ADEVARUL SI TARIA DACOROMANISMULUI REINVIAT,ESTE CREDINTA IN UNICUL SI ADEVARATUL DUMNEZEU=ZALMOXIS=ZEUL MOS=TATAL CERESC AL MANTUITORULUI NOSTRU,FIUL OMULUI=FIUL LUI ZALMOXIS=FIUL CELUI PREA INALT=IISUS HRISTOS !!!

By: BUCOVINEANU on iulie 2, 2008
at 4:14 pm

Imi pare rau,nu cred ca gasesc in raspunsul tau si raspunsul.Devin din ce in ce mai curios in legatura cu genetica mondiala si noile sale postulate.Chiar as dori sa citesc respectivele izvoare pe care le invoci.Te invit sa precizezi exact unde as putea cerceta ce ai afirmat in comentariul tau.


Cred ca exagerezi putin cand faci referire la potentialele cauze ce pun in pericol identitatea nationala.Cunosc destui protestanti de treaba,romani devotati,onesti.Uite,il admir si pe Mihai Gadea,de la Antena3,si el un protestant in regula,care are un demers sanitar in televiziune.
Exagerata mi se pare si afirmatia cu Zalmoxe Tatal lui Isus.Hazardante afirmatii.Nu vad legatura cu poporul biblic.By: Zaharia on iulie 2, 2008
at 8:16 pm

Frumos mai discutati voi aici. Cetateanul insa nu isi plateste factura la utilitati cu adevaruri inaltatoare ci cu bani.Nenorocitii astia de politicieni ne-au adus in asa hal incat nu mai vedem decat ziua pe care o traim si spaima ca nu vom face fata

By: vasi m. on iulie 2, 2008
at 9:23 pm

Pentru Zaharia si nu numai,recomand printre altele:


http://www.dacia.org
http://www.dacii.ro
Nu exagerez nici in privinta lui Zalmoxis,iti recomand sa lecturezi cartile aparute la editura Obiectiv din Craiova,in special cele scrise de editorul Eugen Delcea dar si cele ale regretatului Paul Lazar Tonciulescu,precum si cele scrise de Tudor Diaconu si alti autori,inclusiv si opera controversata a lui Nicolae Densuseanu:Dacia Preistorica,aparuta si la Editura Obiectiv…

Scrierile vechi ale antichitatii au aparut sub “ingrijirea” sacerdotilor geti-Casta IO,fapt dovedit de Tudor Diaconu in cartea sa Scrierea Secreta dar si de alti autori romani din cadrul colectivului interdisciplinar de la Pitesti,inca din 1982…Deci BIBLIA a fost scrisa de acestia iar poporul care a adoptat prima religie monoteista sunt pelasgii(traco-dacii) iar nu evreii(falsul popor biblic) si nici temporar egiptenii(atonitii lui Akenaton s.a),acestia din urma inspirandu-se(chiar insusiindu-si in mod incorect-evreii- prima religie monoteista si cartile biblice) din prima religie monoteista=religia solara zalmoxiana…

By: BUCOVINEANU on iulie 3, 2008
at 7:34 am

Ptr.Zaharia:


Si eu cunosc oameni cumsecade care sunt protestanti,neoprotestanti etc. dar nu ei sunt “carbunii aprinsi” sau “marul” discordiei ci cei care ii conduc pe simplii credinciosi,scopurile acestor conducatori,doctrina(dogmele) teologice exprimate de acestia venind nu odata in contradictie flagranta cu Ortodoxia,Sfanta Traditie si adevarurile mai mult sau mai putin ocultate ale Istoriei.
In privinta lui Zalmoxi(e)s/Zamolxi(e)s,desi exista diverse pareri exprimate in istoriografia romaneasca/straina,totusi una dintre ele a prins demult timp contur si o suplete a interpretarii istorice:El(Zalmoxis=Gebeleizis) intruneste toate trasaturile zeului suprem,avand caracter solar,uranian(ceresc),htonic(pamantean),fiind si zeu al timpului(imortalitatii=nemuririi),al vegetatiei si creatiei,al misterelor si al locurilor subpamantene,un zeu atotcuprinzator si atotputernic.Marii sacerdoti daco-geti aveau cu totii titlul de Zalmoxis,fiind reprezentantii acestuia pe pamant iar din Casta IO(Dzio=Dzau=Zau=Zeu=Cultul Discului Solar al Luminii Divine) faceau parte si regii daci si tot ce insemna in acele timpuri elita sacerdotala,stiintifica,politica,militara etc.EL(ZALMOXIS=YHWH=JUPITER=IO+PATER=TATAL LUMINII=TATAL CERESC=DUMNEZEU ATOTPUTERNIC=TATAL LUI HRISTOS) se exprima in UNIVERS=LUME=COSMOS prin CUVANTUL SAU=VERBUL SAU=STIINTA SA=LOGOSUL dintru inceputuri necreat si de-o fiinta cu TATAL.Energia lui Dumnezeu este Duhul Sfant=Spiritul Sfant,o energie cosmica creatoare a Vietii,o energie totala si fara sfarsit,deci SFANTA TREIME EXISTA CU ADEVARAT si se poate demonstra si stiintific acest ADEVAR iar unele culte/secte asa-zis crestine pacatuiesc grozav fiindca combat orbeste SFANTA TREIME,acest pacat fiind unul capital pentru crestini.Dumnezeu se exprima prin aceasta Treime,nefiind nici o contradictie cu faptul ca EL este Unic,adica UNU=TOT(Universul creat),EL fiind atat in Creatia Sa dar si dincolo de ea.
Ti se pare intamplator faptul ca limba romana este singura de pe pamant in care formele gramaticale UNU si TOT se scriu cum se citesc si daca se citesc invers au aceeasi forma?By: BUCOVINEANU on iulie 3, 2008
at 2:34 pm

Ptr.vasi m.:


Iti multumesc pentru aprecierea facuta si afirm totodata ca eu consider ca e bine ca acest forum/blog sa contina si comentarii cu tenta si substanta culturala,istorica etc.,mai ales ca traim vremuri tulburi si trebuie ca orice om sa caute Lumina Adevarului prin cat mai multe unghere ale trairii noastre pe acest pamant.Nu cred ca e un pacat aceasta cautare si nici inutila desi un “distins” forumist considera cu un timp in urma ca raportarea la adevarurile Istoriei atunci cand trebuie sa aderi la PRM:” inseamna intoarcerea la descoprirea rotii”,or o miscare nationalista romaneasca autentica cum ar trebui sa fie PRM TREBUIE sa-si intemeieze intreaga doctrina si activitate politica,de reconstructie nationala, pe aceste adevaruri si nu pe minciuni seculare/milenare,pe cultul personalitatii unui politician chiar daca acesta este si om de cultura,nu pe inertii si scheme comportamentale/naravuri ce ne aduc aminte de un trecut dictatorial,nu pe oportunism,nepotism si lichelism,nu pe acceptarea in sanul partidului/miscarii a unor persoane care se “inchina” la dumnezeii banului si minciunii=Mamona si Lucifer,nu pe carieristi lipsiti de scrupule versati in “afacerile” lor,demagogi cu iz caragialesc ce frizeaza atat ridicolul cat si neputinta tragica de a crea ceva durabil, nu pe calcatori in picioare de destine umane inchinate Patriei si Neamului Romanesc, nu pe insi care au facut fracturi multiple cranio-cerebrale,bucale,posterioare si manuale de atata “grija” fata de romani,fie ei peremisti sau nu, care au dat fara rusine din coate si din “aripile”incompetentei, varandu-se nechemati in “programul” vietii noastre si afisandu-se ca “mari” oameni?! politici responsabili si onesti?!
TREBUIE SA VINA CAT DE CURAND SFARSITUL IMPOSTURII SI SA INCEAPA RENASTEREA NATIONALA SI CRESTINA A ROMANIEI !!!By: BUCOVINEANU on iulie 3, 2008
at 3:42 pm

Multumesc pentru trecerea in revista a surselor.Din cate cunosc,unele nu pot fi apreciate drept istorice intrucat informatiile sunt adesea nuantate.Densusianu recurge la o astfel de “stilistica” atunci cand vrea sa creioneze virtutile stramosesi.Nu o exclud din catalog.


Pun sub semnul indoielii si informatiile legate de “poporul biblic”,dovezile arheologice atestand totusi existenta acestuia pe alte meleaguri.Nu ma dumiresc in legatura cu scopul oculatrii istoriei noastre de catre altii si trecerea noastra in plan secund sau imund…
Daca si tu cunosti protestanti de treaba,inseamna ca te-ai exprimat defectuos.Faceai referire la consideratiile doctrinare si nu la oameni.Si daca nu faceai referire la oameni e lesne de apreciat ca dominatiunea religioasa de care apartin e insignifianta daca nu e sustinuta tocmai de…oameni.Nu contest ca exista vinovatii universale legate de dezbinarea oamenilor.Mi-e greu sa le observ coroborate,indreptate spre acelasi sens…By: Zaharia on iulie 3, 2008
at 4:53 pm

Buna ideea cu invitatia la cultura.Eu cred numai in cultura care schimba,care e pragmatica si nu ucide sufletele in iluzii prefabricate.Nu avem dreptul sa ne condamnam la visare numai de dragul de a ne minti ca traim frumos.

By: Zaharia on iulie 3, 2008
at 5:51 pm

Daca sunt nuantate nu inseamna ca informatiile respective nu se refera la fapte istorice care sunt interpretate in moduri diferite de surse istorice diferite.


Indiferent de “stilistica” Daciei Preistorice,ea contine informatii si interpretari ale izvoarelor istorice demne de consideratia noastra,chiar si N.Iorga,adversar de inceput al capodoperei lui N. Densusianu,a sfarsit prin ai da dreptate acestuia spre sfarsitul vietii sale.
Exista dovezi clare,incontestabile, arheologice privid primordialitatea civilizatiei pelasgice,a aparitiei lui Homo Sapiens Sapiens(specia umana actuala) in urma cu cel putin 36 mii de ani in urma-vezi descoperirea din 2002 de la Pestera de Oase din Banat,la care se adauga descoperirea mai veche a tablitelor de la Tartaria din 1961 facuta de arheologul roman Nicolae Vlasa,care desi contestata initial de sumerologii de origine iudaica si trecuta in “umbra” de “stiintificii” romani si multi(nu toti)straini,totusi este considerata de unele varfuri ale stiintei istorice internationale(Maria Gimbutas,Perlov s.a) ca fiind o descoperire veridica a celei mai vechi scrieri si implicit a celei mai vechi civilizatii nu numai din Europa:civilizatia carpato-danubiana=civilizatia pelasgica. Binenteles ca viitorul ne poate oferi surprize de proportii si in domeniul arheologic dar este intersant de observat ca unele afirmatii ale anticilor,unele legende si mituri confirma “Dacia Preistorica” si ultimele descoperiri arheologice…daca mai adaugam si afirmatiile facute in Geneza privitoare la Raiul biblic,raurile si numele uneia din tarile unde a fost creat omul, atunci putem sa tragem concluzii,zic eu,lamuritoare…
Eu NU VREAU sa cred ca simplii credinciosi protestanti/neoprotestanti sunt un pericol ptr.identitatea si viitorul romanilor,desi ei sunt totusi propagatori ai unor doctrine deosebite de Ortodoxie.Stiu ca nu ei au pus bazele acestor culte,nu ei au initiat aceste “ruperi” de matca originara a crestinismului care este Ortodoxia,de aceea in fata unui simplu om ca mine ,ei pot avea circumstante atenuante.Am cunoscut intr-adevar, nu putini iehovisti,baptisti,penticostali etc,pe care eu nu pot sa-i caracterizez decat ca oameni civilizati,care nu stiu sa fi facut rau nimanui…By: BUCOVINEANU on iulie 3, 2008
at 6:01 pm

O astfel de cultura care vinde iluzii o intalnim in Romania de mult timp si ne-au vanturat-o toti veneticii si discipolii lor autohtoni.


Au aparut de-a lungul vremii autori si opere care tin legatura stransa cu temeinicia neamului romanesc,cu cultura taraneasca a acestuia, cu valorile perene care dau sens istoriei si continuitatii noastre in acest spatiu mirific numit si Gradina Maicii Domnului.By: BUCOVINEANU on iulie 3, 2008
at 6:47 pm

Va recomand tuturor:


http://studii-dacologice.com/studii-si-cercetari/adrian-boteznegru-voda-logostelele-si-eroii/By: BUCOVINEANU on iulie 3, 2008
at 8:31 pm

Inca un articol interesant:


http://studii-dacologice.com/studii-si-cercetari/adrian-botez-%E2%80%9Emircea-eliade-si-folclorul-tracic%E2%80%9C/By: BUCOVINEANU on iulie 4, 2008
at 12:32 pm

Interesante informatii.Nu inteleg nici eu care ar fi scopul ignorarii adevarului istoric.In toata ecuatia asta a denigrarii ar iesi in fata egiptenii,sumerienii pe ale caror teritorii se spune ca sunt leaganele civilizatiei omenesti.In cele din urma o sa ajung sa cred ca difersificarea etnica nu e decat un colorit al existentei si ca nu are importanta sine,unde,cand,ce a descoperit ci importanta e doar revelatia in raport cu Dumnezeu.Si daca esti popr biblic,sidaca nu esti Dumnezeu e neschimbabil in relatia lui cu omul.Nu exista iubire diferentiata pentru ca Dumnezeu nu iubeste pe scara descoperirilor stiintifice si are grija de tanguirile fiecarui neam fara a discrimina “tehnic”.De aceea nu vad nici macar rolul madriei in aprecierea paternitatii unor mituri.

By: vasi m. on iulie 4, 2008
at 8:43 pm

Scopul ignorarii(de fapt al ascunderii,al ocultarii inceputului existentei si a dezvoltarii umane si a relatiei corecte a omului cu Creatorul universal) este impunerea dominatiei “poporului ales” la scara planetara,atat financiar-economice cat si politice,militare si in primul rand spirituale.Avem de-a face-chiar daca pare de domeniul basmelor- cu o lupta de multe milenii intre doua forte celesto-terestre(una fiind intraterestra in special) cu spiritualitati si scopuri opuse:fortele ceresti ale luminii(binelui) si fortele intunericului(raului),mentionate deseori in diverse legende,mituri ale multor popoare si alte informatii asa-zis paranormale,chiar si in Sfanta Scriptura.Stiu ca o astfel de abordare a problemei poate naste zambete sau neincredere dar seriozitatea in cercetarea si analizarea unor astfel de “taramuri” necunoscute n-ar strica.Eu cred ca tocmai pe ignoranta si necunoasterea relativ corecta a acestor aspecte ascunse ale vietii umane se bazeaza cei care incearca sa injghebeze un stat planetar totalitar anticrestin si antiuman aflat la cheremul Ocultei Mondiale sionist-masonice.Efectele globalizarii se vad la tot pasul si nu cred ca e cineva atat de iresponsabil sa creada ca finalitatile acestora vor fi pozitive la nivel individual sau national.


Mandria stupida nu trebuie sa ia locul cunoasterii de sine,a unei responsabilizari nationale si civice.In fata lui Dumnezeu toti suntem egali,indivizi si neamuri,la scaunul judecatii Sale ne vom infatisa toti deopotriva,de aceea este necesara redescoperirea adevarurilor creatiei divine pe Terra,ca sa pornim toti cu dreptul spre o mantuire si desavarsire spirituala autentica.By:
Yüklə 453,43 Kb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2023
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə