Consiliul local al municipiului



Yüklə 0,55 Mb.
səhifə1/4
tarix03.01.2019
ölçüsü0,55 Mb.
#89323
  1   2   3   4

CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI

B I S T R I Ţ A

COMPARTIMENT PREGĂTIRE DOCUMENTE

CONTENCIOS
PROCES-VERBAL

Încheiat azi 27.06.2013, în şedinţă ordinară

a Consiliului local al municipiului Bistriţa
La şedinţă participă: consilierii locali ai municipiului Bistriţa, Primarul municipiului Bistriţa – Ovidiu Teodor Creţu; Viceprimarul municipiului Bistriţa – Avram George; Viceprimarul municipiului Bistriţa – Peteleu Ioan, Secretarul municipiului Bistriţa – Floare Gaftone; Frandeş Florin – director general Poliţia Locală a Municipiului Bistriţa; Albu Maria – director Direcţia Economică; Cismaş Adrian – director executiv adjunct Direcţia Venituri; Pop Monica – Arhitectul şef al municipiului; Tamaş Ştefan – şef Serviciu urbanism; Ruşti Mihai – şef Serviciu relaţii publice, comunicare, Marina Vasile – director executiv Direcţia Patrimoniu; Astalîş Adrian – Compartiment Energetic; Creţiu Ioan – director executiv Direcţia Servicii Publice; Răzoare Luca – director executiv Direcţia de Administrare a Pieţelor din municipiul Bistriţa; Anca Emil – şef ocol RPL Ocolul Silvic al municipiului Bistriţa RA; Moţoc Gheorghe – RPL Ocolul Silvic al municipiului Bistriţa RA; Chirleşan Nicolae – director executiv Direcţia Comunicare; Cincea Dumitru Matei – director executiv adjunct Direcţia Administraţie Publică, Juridic; Tuţi Loredana – consilier juridic Compartimentul Pregătire Documente, Contencios; Suciu Anca – inspector Compartimentul Pregătire Documente, Contencios. De asemenea, la şedinţă participă delegaţii săteşti ai localităţilor componente ale municipiului Bistriţa şi reprezentanţi ai mass-media locală.

Şedinţa ordinară a Consiliului local al municipiului Bistriţa a fost convocată prin Dispoziţia Primarului municipiului Bistriţa nr.495/20.06.2013, care a fost publicată în presa locală, respectiv în cotidianul „Răsunetul de Bistriţa-Năsăud” nr.6350/21.06.2013, în cotidianul „Mesagerul de Bistriţa-Năsăud” nr.5024/21.06.2013 şi pe pagina web a instituţiei, www.primariabistrita.ro.

Şedinţa este legal constituită. Sunt prezenţi 19 consilieri locali din numărul de 21 consilieri locali în funcţie. Absentează domnii consilieri Moisil Filip şi Kiss Laszlo.

Domnul preşedinte de şedinţă Hangan Sorin declară deschise lucrările şedinţei ordinare a Consiliului local al municipiului Bistriţa.

Având în vedere că este şedinţă ordinară, preşedintele de şedinţă invită domnii consilieri şi delegaţii săteşti să adreseze întrebări şi interpelări executivului primăriei.

Domnul consilier Toniuc Alexandru – pentru început doresc să mă refer la o chestiune care a fost în dezbaterea opiniei publice în ultimele 2 săptămâni, referitor la intenţia primăriei de a face o combinaţie inedită pentru Bistriţa, între un teren de sport şi un loc de parcare pe Aleea Trandafirilor. Eu mă simt consilier de Aleea Trandafirilor, pentru că toată viaţa am locuit la nici 100 metri de această alee. Referitor la situaţia creată aş vrea să-mi exprim punctul de vedere şi să aduc către dumneavoastră încă odată poziţia locatarilor din zonă, care au fost nemulţumiţi şi au strâns sute de semnături împotriva intenţiei anunţate de a deschide pe terenul de baschet care în sfârşit are şi panouri, un loc de parcare pentru ziua de dminică între anumite ore. S-au făcut declaraţii faţă de situaţia creată acolo, unele neinspirate de către domnul primar, într-o chestiune strict administrativă care ţinea de rezolvarea problemei parcărilor în zonă, intervenind alte argumente care nu îşi aveau locul. Situaţia parcărilor a fost mereu în atenţia municipalităţii, făcându-se progrese însemnate pe care le-am notat cu toţii şi asta într-un context mai general, în care aţi venit cu multe soluţii chiar inovative care au reuşit în mare măsură să decongestioneze traficul şi să ducă la o mai bună utilizare a domeniului public.

În această situaţie particulară însă, consider împreună cu cei care şi-au manifestat opoziţia cu privire la această intenţie, că propunerea anunţată nu este cea corectă. Am întrebat dacă noi putem ridica această problemă şi am văzut în conţinutul Legii nr.215/2001, la atribuţiile consiliului local se spune: „consiliul local administrrează domeniul public şi privat al municipiului, contribuie la organizarea de activităţi sportive şi de agrement, că acţionează pentru protecţia şi refacerea mediului, în scopul creşterii calităţii vieţii. Sunt argumente legale, chiar dacă nu se finalizează neapărat cu o hotărâre de consiliu. Mai important decât aceste aspecte care derivă din Legea nr.215/2001, mi se pare faptul că noi ca şi consilieri trebuie să aducem aici în forul de dezbatere publică al oraşului, vocea cetăţenilor. Şi angajamentul nostru a fost de la bun început, acela de a contribui pentru a avea o administraţie mai prietenoasă, cu cetăţeanul mai apropiat de ei.

Revind la modul cât se poate de concret într-un timp scurt, soluţia propusă nu rezolvă problemă. Pentru cele 15 locuri de parcare care se pot crea temporar acolo, eu zic că deranjul este prea mare şi există alternative fie de reglementare, fie de acţiune la nivelul infrastructurii.

Iniţiative privind reglementarea şi spun asta după ce am fost duminica trecută între orele 10 şi 12 în zonă, ar putea fi luarea măsurii de interzicere a parcării maşinilor de transport marfă pe laterala pieţei. Eu am numărat 8 auto-furgoane care erau parcate acolo. Tot la fel se poate spune ca în staţia de taxi în perioada respectivă să nu fie parcate taxi-uri. Am constatat însă, că între orele 10 şi 12 erau locuri de parcare şi am numărat cel puţin 20, fie pe Arţarilor, fie chiar ăn spatele piţeie unde chiar într-adevăr era aglomeraţie destul de mare. În acelaşi timp se poate parca pe str.Ursului. Acestea sunt locuri pe care le-am văzut în plus faţă de cele care v-au fost semnalate prin intermediul presei.

Am susţinut încă din 2007 că lucrări de infrastructură, de legare a străzii Arţarilor cu strada Colibiţei, de reamenajare a tot ce înseamnă spaţiu între calea ferată şi aceste străzi, ar putea duce la crearea de locuri de parcare suplimentară. În final, rugămintea este de a avea în vedere toate aceste aspecte, în aşa fel încât noi să contribuim la confortul cetăţenilor, la ridicarea calităţii vieţii şi să protejăm ceea ce eu cred că este o valoare în comunitatea locală, faptul că cetăţenii se simt ataşaţi de aceste spaţii publice, de terenurile de sport. Sunt 4 ani de zile de când eu protestam pentru desfiinţarea terenului de baschet de pe Liviu Rebreanu şi mi s-a promis atunci că se vor pune panouri de baschet pe Aleea Trandafirilor. Avem şi teren de baschet, avem şi panouri şi nu aş vrea ca imediat după ce am făcut un pas înainte, să dăm terenului o altă destinaţie. Nu are nici un fel de alte conotaţii, decât că este o chestiune administrativă care trebuie să rămână în această zonă. Zic eu că ţine de un simţ comun al lucrurilor, al realităţii.

Legat de această problematică şi profitând de acest subiect şi de momentul de acum 4 ani de zile când eram în spatele sălii şi îmi exprimam opinia cu privire la spaţiile publice, la spaţiile de agrement din zona în care locuiesc, de la Liceul Liviu Rebreanu, aş dori să semnalez faptul că încă de la acel moment, pe terenul de iarbă de la Liviu Rebreanu nu se mai desfăşoară activităţi sportive şi este o chestiune pe care nu o înţeleg şi aş dori, profitând de prezenţa aici a domnului consilier Rus Constantin, care este directorul acestui liceu, ca pe perioada ca măcar pe perioada vacanţei să se găsească o soluţie, ca tinerii care doresc să desfăşoare activităţi sportive, să poată să ingtre şi pe terenul de iarbă, care acum este tot un fel de parcare pentru cărăbuşi sau aerodrom.

Domnul consilier Tuţă Gheorghe – în şedinţa de astăzi se doreşte o clarificare legată de discuţiile care au avut loc în şedinţa de consultare publică de marţi, privind raportul de mediu al Planului Urbanistic General al municipiului Bistriţa şi doresc să solicit în această formă domnului primar, să prezinte consiliului local şi opiniei publice cele 6 variante studiate pentru centura ocolitoare a municipiului Bistriţa, pe care le-a repetat insistent de faţă cu opinia publică că au fost studiat 6 variante şi cea mai fezabilă este această variantă pe care domnia sa doreşte să o introducă în viitorul PUG. Şi pentru a nu mai lăsa confuzii şi manipulări şi deturnarea opiniei publice de la o situaţie reală, vă rog domnule primar, să prezentaţi până la şedinţa viitoare sau când consideraţi dumneavoastră, în conferinţele de presă pe care le susţineţi, dar şi eu în calitate de consilier local vă solicit să ne prezentaţi aici în scris aceste variante pe care nu ştiu cine le-a studiat, probabil proiectantul şi le-a adus în atenţia opiniei publice, a beneficiarului investiţiei.

A doua chestiune la care doresc să mă refer în intervenţia de astăzi este legată tot de acel moment şi aş dori să mai spun odată şi să vă spun şi dumneavoastră, nu cred că la o consultare publică trebuie să invităm cetăţeni pe care să-i punem în legătură cu alţi cetăţeni în mod deliberat. Şi vreau să spun că, dacă puteţi arăta pe unul de la această masă sau din sală, care s-a opus vreodată realizării pentru municipiul Bistriţa a unei şosele ocolitoare, care să vizeze şi localităţile componente Viişoara şi Unirea. Niciodată nu a fost o asemenea discuţie. Am militat şi vom milita în continuare să se realizeze o centură cu adevărat ocolitoare pentru municipiul Bistriţa, care include şi cele două localităţi. Pentru că au fost discuţii şi oameni care în mod voit sau au fost dezinformaţi, cred că cineva se opune să facem o şosea ocolitoare care să vizeze şi ocolirea localităţilor Viişoara şi Unirea. Dar trebuie să spun tot de la acest microfon şi am spus-o cred că în primele discuţii asupra acestui aspect, că nu o să fiu niciodată de acord să facem o centură ocolitoare care să ocolească Viişoara, dar care să reintre în municipiul Bistriţa pe străzile municipiului. Deci din acest punct de vedere o să mă opun categoric.

Domnul consilier Antal Attila – cetăţenii oraşului din zona Bigului, solicită prin intermediul meu instalarea unei cişmele cu apă în parcul din faţa Bisericii Sfânta Ana. Sunt foarte multe persoane în vârstă şi copii care frecventează acel parc şi biserica şi trebuie să aibă acces la apă.

A doua problemă pe care doresc să o ridic, tot din partea unor persoane care m-au contactat şi care mi-au spus că în dimineţile când se asfaltau parcările din zona lor, din cartierul lor, doar atunci au fost anunţaţi ca să-şi ducă maşinile în altă parte. Dacă se poate ca anunţul să fie făcut măcar cu o zi înainte de ziua în care se încep lucrările.

A treia problemă, în perioada în care am avut caniculă, dacă am putea amplasa nişte stropitori măcar în centrul oraşului, nu cunosc preţul lor. Sunt un fel de porţi din cauciuc cu apă care stropeşte şi dacă se trece pe sub ele, favorizează o temperatură mai scăzută.

Domnul consilier Sărmăşan Mihai Lucian – o interpelare în atenţia domnului primar. Tot mai mulţi conducători auto care trec pe str.Năsăudului înainte de sensul giratoriu cu Calea Moldovei de lângă spital, se plâng de existenţa gropilor în asfalt. Astfel de gropi în asfalt se regăsesc şi înainte de sensul giratoriu de la Piaţa Calea Moldovei.

Domnul consilier Moldovan Vasile – cu privire la problema câinilor comunitari, am constatat că deşi organizaţiile neguvernamentale au participat la nişte acţiuni care să reducă acest lucru, constatăm în continuare că sunt foarte mulţi câini în municipiul nostru şi doresc să ştiu la ce ne aşteptăm în continuare.

A doua chestiune – ştiu că de mai mult de un an de zile există un racord electric în localitatea Viişoara, lângă VRG, pentru circa 40 de familii şi nici la această dată, deşi instalaţiile sunt finalizate de anul trecut, nu au fost duse la bun sfârşit, astfel încât aceste familii să nu mai plătească energie electrică în sistem industrial. Când vor putea beneficia aceşti oameni de racordul electric?

A treia chestiune – aş dori să aflu dacă se poate, când se finalizează sensul giratoriu de pe str.Subcetate, şi până la momentul acela aş dori să încercaţi să asiguraţi o permanenţă din partea Poliţiei Locale, pentru ca în acea zonă să nu se întâmple ce s-a întâmplat de când s-a declanşat realizarea acestui sens giratoriu.

Domnul consilier Rus Constantin – am fost invocat aici de către domnul consilier Toniuc pe tema terenurilor de la Liviu Rebreanu, este o problemă care îl preocupă de foarte multă vreme şi mă bucur că are ochi şi are suflet pentru Colegiul Liviu Rebreanu. Vreau să-l informez, dacă încă nu ştie, deşi are copii la acea şcoală, că s-au făcut 3 terenuri de baschet funcţionale unde au acces toţi elevii Liceului Liviu Rebreanu, în fiecare zi a vacanţelor, cu program, cum doresc, sub supravegherea celor care păzesc şcoala. E un spaţiu public unde poate intra cine vrea şi când vrea. Elevii liceului intră când doresc ei după masa în cursul săptămânii, sâmbăta, duminica, pot face orice sport doresc respectând protecţia zonei. Cetăţenii municipiului Bistriţa, foşti elevi, studenţi sau oricare cetăţean care doreşte să facă sport pe terenurile de la Liviu Rebreanu, are acces cu acordul conducerii şcolii, sigur cu informarea celor care păzesc curtea şcolii pentru a nu se întâmpla necazuri.

Doresc să vă informez domnule consilier, dacă nu aţi văzut, că pe terenul de iarbă se desfăşoară activităţi sportive, aproape în fiecare week-end. Pot să vă dau nume de activităţi mari ale municipiului Bistriţa, drept pentru care terenul a fost curăţat, a fost cosit de câteva ori până acum, este îngrijit. Sunt dispus să vă răspund în calitate de administrator a ceea ce există acolo, puteţi veni să mă întrebaţi şi vă dau detaliile, când şi cum pot intra pe terenuri. Întotdeauna însă voi ţine cont de felul de activităţi şi de teza celor care fac sport acolo. De la ora 6 dimineaţa se aleargă, dar sub protecţia pazei din curte, pentru a nu râde cei de pe margine, pentru a nu face gesturi care au fost invocate deseori aici. Până seara la orele 22-23, acolo este activitate. Dacă cunoaşteţi doritor care doresc să facă sport acolo, până la ora 10 pot intra pe terenuri, numai să nu vină cu băuturi alcoolice, ci să facă sport.

Este adevărat că existând hotărâre a Consiliului de Administraţie, prin care închirierea terenurilor pentru a face competiţii sportive de către diverse asociaţii, organizaţii, se face cerere, cu programare specială.

Ca urmare, pe timpul vacanţei toate terenurile de sport de la şcolile din oraş sunt deschise, pentru ca elevii să facă sport la liber, de dimineata de la ora 6 şi până seara la ora 22, cu respectarea tuturor condiţiilor impuse de cei care păzesc şcoala.

Doresc să fac şi eu o interpelare pentru executiv. Un cetăţean din Piaţa Decebal care are un cabinet stomatologic şi are în faţă domeniu public, a mulţumit pentru faptul că cei care au câştigat licitaţia pentru tăierea ierbii şi curăţarea domeniului public, a curăţat frumos, dar a curăţat cam tot şi arbuşti care erau crescuţi de nu ştiu câţi ani cu nu ştiu câtă grijă. Cui ar trebui s se adreseze ca să prevină astfel de situaţii?

Domnul Pop Maftei, delegatul sătesc al localităţii componente Slătiniţa – doresc să-l informez pe domnul primar că a ajuns piatra la Slătiniţa şi am reuşit să reabilităm străzile din localitate. O problemă cu care mă confunt – în timpul mandatului de primar al domnului Moldovan Vasile, din contribuţia cetăţenilor am reuşit să construim un pod la Hîrja. Între timp, lângă acel pod s-a construit o casă, şi încercând ca pe acel pod să treacă o maşină mare cu piatră, acesta s-a rupt. Nici până în prezent acel cetăţean nu a reparat podul. Rugămintea mea este ca prin intermediul poliţiei să încercăm să-l obligăm să facă din nou podul. Şi dacă puteţi să mai interveniţi asupra terenului de sport.

Domnul Someşan Ioan, delegatul sătesc al localităţii componente Ghinda – am înţeles că în curând vor începe lucrările de reparaţii, întreţinere drumuri în Ghinda. Am fost personal cu domnul director al DSP Creţiu Ioan şi am făcut un inventar a ceea ce ar fi necesar. Rugămintea mea ar fi către cei care efectiv se vor ocupa de aceste lucrări, chiar dacă nu se realizează toate acum, ceea ce se face să se facă de calitate, temeinic, ca să nu trebuiască să le refacem. Concret, fără şanţuri de scurgere a apei, piatra se aduce degeaba.

Domnul Gavrilaş Gavrilă, delegatul sătesc al localităţii componente Sigmir – doresc să aduc în atenţia dumneavoastră câteva probleme. Referitor la trotuare, la numărul de casă 160, s-a făcut un cămin de colectare cu adâncime de 6 metri, fără capac, la care i-am pus o tablă. Este un real pericol de producere a unor accidente.

La Căminul cultural plouă prin acoperiş şi constructorul ar trebuie să rezolve această problemă. Subsolul nu este izolat şi se infiltrează apa în pereţi.

O altă problemă, oamenii din localitate întreabă când se încep lucrările la azilul de bătrâni.

Domnul primar Creţu Ovidiu – pentru domnul consilier Toniuc Alexandru, prin atitudinea dumneavoastră şi a altora, încurajaţi exclusivismul religios. Ne place sau nu, asta este situaţia acolo. Dacă terenul respectiv ar fi folosit, nu cred că cineva ar fi dorit să-l ocupe. Acea Biserică Penticostală ne-a adresat solicitarea încă de anul trecut. Am verificat personal şi terenul respectiv nu este folosit. Că acel teren a fost folosit în urmă cu 30 de ani pe vremea când Titi Voica era copil, este OK, dar la ora actuală este vorba doar de sentimentalism, fără o bază legală care să ne determine să menţinem acolo un teren de sport şi duminica în cele 3-6 ore cât au solicitat să parcheze. Au solicitat pentru că nu foloseşte nimeni terenul de sport. Eu cred că trebuie să ne uităm în faţă cu luciditate şi să dăm utilizare terenurilor din municpiu, pentru cetăţenii de astăzi. Nu trebuie să ne întoarcem înapoi la romantism sau la sentimentalism. Acolo este un teren care nu este folosit şi care nu se distruge şi nu este afectat dacă este folosit 3-6 ore/săptămână în zilele de duminică de către cei care vin la biserica respectivă. Şi la acea biserică vin copii mici sau persoane cu handicap sau alt gen de persoane, care au nevoie să vină cu maşina. Dacă terenul ar fi folosit, atunci nu am mai avea această discuţie absolut deloc. Dar atâta timp cât ţinem un teren gol, doar ca să nu-l folosească, nu cred că este normal. Şi prin atitudine eu zic că încurajaţi discriminarea religioasă. Dacă doriţi să vă aduc 2-3.000 de semnături pentru parcarea de duminică, o pot face, dar nu cred că este cazul. Întrebaţi pe cei din zonă, înainte de 15 iunie, când a fost folosit terenul ultima dată?

Terenul de iarbă de la Liviu Rebreanu, aşa cum aţi auzit este la dispoziţia cetăţenilor din municipiul Bistriţa. Şi asta este normal. Doar că lucrurile trebuie făcute în mod organizat şi civilizat. Este acelaşi lucru şi cu terenul respectiv de baschet, este la dispoziţia tuturor cetăţenilor, nu a celor de pe str.Trandafirilor, nu au nici un drept special aceia. Mai mult liniştea lor este asigurată mai mult de maşinile care stau decât de o echipă de volei sau de baschet care joacă acolo, care este mult mai gălăgioasă. Vreau să vă spun că şi această sală este folosită atunci cînd este liberă de organizaţii neguvernamentale. Nu are rost să ţinem o sală aşa de mare liberă si ei sa-şi facă întrunirile în alte părţi. Chiar şi bisericile, inclusiv cea evanghelică este folosită pentru concerte. În urmă cu 100 de ani ar fi fost considerată un sacrilegiu. Trăim în anul 2013 şi trebuie să folosim patrimoniul pe care îl avem în folosul tuturor cetăţenilor. Nu din punct de vedere sentimental, ci realist, pragmatic, cu simţul realităţii.

Pentru domnul consilier Tuţă, cele 6 variante a cenzurii ocolitoare sunt în felul următor: 3 sunt ân zona Monariu, cea mai distanţată este cu un tunel de 11 km în valoare de 320 milioane euro. Celelalte 2 sunt în acea zonă, se apropie de Bistriţa, fiecare peste 200 milioane euro. A patra, tot la sud este varianta ocolitoare mult discutată, a cincea este Calea Clujului, Constantin Mândrescu şi Drumul Cetăţii. Şi cea de-a şasea este cea care aţi comandat-o dumneavoastră în mod special şi a fost studiată pe Furnicoasa şi pe Groşii Mari de la Viişoara şi pe deasupra ANL-urilor. Deci au fost luate în calcul 6 variante. Acestea sunt variantele respective şi o să vă dăm şi hărţile respective.

Dumneavaostră când m-aţi întrebat dacă s-a opus cineva de la această masă pentru varianta ocolitoare, aţi spus că vă opuneţi. În situaţia în care nu există alta, înseamnă că vă opuneţi variantei ocolitoare. Dumnevoastră peronal vă opuneţi. V-aţi opus şi prin votul prin care o hotărâre excludea varianta ocolitoare sud, hotărâre care a fost anulată printr-o alta şi care fost dusă în instanţă şi circul continuă. Repet, dumneavaostră personal şi alţii, v-aţi opus şi vă opuneţi variante ocolitoare a muncipiului Bistriţa, acea care se poate realiza. Dacă visaţi la una care nu se poate realiza, toţi visăm la câte ceva, doar că trăim astăzi cu banii de astăzi, cu condiţiile de astăzi şi în situaţia de astăzi se poate face acea variantă. Ştiţi foarte bine acest lucru pentru că v-aţi implicat personal şi împreună cu partidul să găsiţi o variantă la nord. A fost studiată şi IPTANA a concluzionat că nu există altă variantă ocolitoare pentru Bistriţa în viitorul mediu, decât soluţia propusă. Şi dacă la asta vă opuneţi, înseamnă că vă opuneţi variantei ocolitoare, cu consecinţele de rigoare asupra Viişoarei, a Unirii şi asupra pădurii bineînţeles. În faţa mea întotdeauna vor fi pe un alt nivel cetăţenii din Viişoare şi stejarii din pădure.

Pentru domnul consilier Antal Attila, am luat în calcul o cişmea în Piaţa Sfânta Ana, vom lua în calcul şi altele. În ce priveşte anunţul pentru mutatul maşinilor se face cu săptămâni înainte şi nu cu 24 de ore. Doar că lucrările care se fac nu sunt de genul unui drum foarte clar şi atunci, într-o zi se întârzie, în alta se face mai mult, pentru că aşa este specificul acestei munci de reabilitare a zonelor respective. Se pun în acest sens afişe la asociaţii.

Acea variantă de stropitori la care faceţi referire, am văzut-o în câteva locuri în Europa în parcuri în general, unde lumea merge în pantaloni scurţi şi tricou, pentru că puţin stropeşte. Sigur că în parcul municipal sau în locurile de joacă de la Casa albă am luat în calcul acest lucru.

Pentru domnul consilier Sărmăşan Mihai – am reţinut problema de la sensul de la Calea Moldovei, iar pentru str.Năsăudului vom verifica şi vom face şi reparaţii.

Pentru domnul consilier Moldovan Vasile – într-adevăr una dintre asociaţii, TORA, ne-a ajutat enorm de mult în problema câinilor fără stăpân, spre deosebire de ANIMATERA care ne-a încurcat foarte mult. Trebuie să le dăm celor de la TORA ce e a lor, îi sprijinim să-şi facă un adăpost. La ce să ne aşteptăm? Aşteptăm să treacă proiectul de lege cu eutanasierea, să putem eutanasia pe cei care nu sunt revendicaţi. Lucru care s-a întâmplat în toată Europa, după ce şi-au rezolvat toate problemele, sigur că au trecut la varianta neutanasierii, dar după ce şi-au rezolvat toate problemele. Suntem în discuţie şi cu o firmă din Italia, să ne ajute la capturarea câinilor care sunt pe străzi, pentru că este destul de dificilă.

În legătură cu racordul electric de la VRG, nu e problema tehnică, ci este cea juridică. Cetăţenii se alimentează pe racordul nostru, doar că nu din transformatorul nostru. Dar foloseşte linia pe care am construit-o, pentru că cealaltă nici nu mai este. Numai că linia este racordată tot la VRG, pentru că încă cei de la Electrica nu au primit racordul electric şi transformatorul. Şi asta datorită unor probleme pe care le-a avut fostul proprietar de la care am cumpărat, cu terenul, lucrurile s-au rezolvat în şedinţa de luna trecută, unde s-a votat transferul de posturi şi eu cred că în luna iulie lucrurile se vor lămuri.

În sensul de la Subcetate, o permanenţă a Poliţiei Locale categoric nu utem asigura, dar la orele de vârf este şi acum şi va fi. Dar o permanenţă nu avem capacitatea să o asigurăm.

Pentru domnul consilier Rus Constantin, referitor la arbuştii tăiaţi, de la caz la caz, cei care sunt plătiţi, care au câştigat licitaţia pentru a tunde iarba, un arbust de o jumătate de metru se confundă cu o buruiană. De aceea, cei care plantează trebuie să ştie că trebuie să ne informeze, pentru că plantează pe domeniul public, îi sprijinim, le dăm material săditor, trebuie să vină şi cu elemente de protecţie, astfel încât să fie vizibil. Pentru că altfel, un copac de un metru, nu se vede printre buruienile de 1,5 metri. Ar fi trebuit să intrăm mai repede cu tunsul ierbii, dar nu s-a putut pe motive de procedură. Începând cu anul viitor acest lucru şi alte operaţii le vom face înainte de aprobarea bugetului. Adică vom veni cu solicitare în consiliu, să fie aprobată, cu angajamentul de a prinde în buget fondurile corespunzătoare, astfel încât să putem demara procedurile în luna februarie şi să cosim în aprilie.

Pentru domnul Pop Maftei, am reţinut şi Poliţia Locală va face o anchetă în zona respectivă, să clarificăm podul respectiv. Am reţinut şi problema terenului de sport.

Pentru domnul Someşan Ioan, dacă aţi discutat cu domnul director Creţiu Ioan de la DSP, referitor la pietruire, să ştiţi că dânsul răspunde de operaţiunea respectivă şi vă rog să discutaţi în continuare cu el, nu cu angajaţii sau cu şeful de echipă. În urma intervenţiei dumneavoastră în urmă cu 2 luni, eu am avut o discuţie cu dânsul şi clarificaţi problemele la acest nivel, pentru că este nivelul decizional.

Pentru domnul Gavrilaş Gavrilă, capacele la căminele de vizitare din Sigmir, în această vară se vor rezolva problemele de acolo. Acum îmi spuneţi că plouă în cămin, dar acesta îl avem de un an de zile şi deci se află în garanţie. E trist că aflu acest lucru după un an de zile. O să impunem constructorului să facă reparaţia necesară. Cu privire la faptul că din cauza zugrăvelii se infiltrează apa în pereţi, asta nu o cred. Dar vom verifica şi acest lucru. Nu cred că a avut ca obiectiv proiectul respectiv, hidroizolaţia beciului. A fost un proiect făcut foarte repede, de aceea probabil că au apărut problemele.

Domnul consilier Tuţă Gheorghe – legat de întrebarea pe care am adresat-o domnului primar, nu sunt mulţumit de răspunsul pe care l-am primit şi i-am solicitat în scris să ne pună la dispoziţie cele 6 variante studiate, pentru că a fost pentru prima dată când s-a avansat această cifră de variantă ocolitoare pentru municipiul Bistriţa. Eu nu am comandat niciodată nimănui nici un studiu de fezabilitate sau rute ocolitoare pentru varianta ocolitoare a municipiului. Am participat aşa cum a participat şi domnul primar la o vizită a directorului general al Companiei de Drumuri şi Autostrăzi la Bistriţa, la Consiliul Judeţean, la care directorul general a solicitat proiectantului să-i prezinte varianta lor luată în studiu. De faţă cu domnul primar şi cu preşedintele consiliului judeţean de la acea vreme, şi cu mulţi alţi oameni din tehnicul de la judeţ şi de la primărie, proiectantul general al acestui proiect nu i-a putut prezenta nici un traseu pe varianta nouă, deşi erau elaborate studiile de fezabilitate. Şi atunci, directorul general a plecat la Bucureşti şi le-a solicitat să studieze şi varianta lor. Cam aceasta este realitatea şi cei cei care au fost prezenţi la momentul acela, au vizitat şi varianta pe malul râului Bistriţa, pe str.Ghinzii şi ca mulţi alţi cetăţeni, şi cei care au fost prezenţi acolo, inclusiv directorul general a spus că e o soluţie pe care compania nu o poate accepta la vremea aceea. Era un director general care a rămas 3 luni pe această funcţie, după care a venit altcineva. Nu e problema mea ce s-a întâmplat. Nu am comandat nimănui un studiu de febilitate şi o variantă pe zona de nord. Deci această cerinţă a făcut-o directorul general al Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi, pentru că proiectantul nu i-a putut prezenta nici o varinată pe zona de nord.

Spun din nou că nu mă voi opune la nici o variantă ocolitoare pentru traficul greu al municipiului care ocoleşte intravilanul municipiului. Mă voi opune întotdeauna, indiferent că voi consilier sau simplu cetăţean, la o variantă care intră în intravilanul oraşului, distruge o pădure, se duce şi pe străzile locuite actualmente de cetăţenii municipiului. Este vorba de str.Viorelelor, Valea Ghinzii. Şi am constatat acum cu stupoare, un PUZ venit aici, prin care nişte cetăţeni ai municipiului vor să-şi facă case rezidenţiale şi pe mijlocul PUZ-ului respectiv oamenii îşi propun să le treacă camioanele prin faţa caselor. Acestea este cred vârful de acţiune pe care o instrumentează domnul primar, doar, doar vreo documentaţie de urbanism va prevedea în ea această centură de trafic greu.

Vreau să vă reamintesc, PUZ Parc Industrial Sărata, acesta s-a aprobat după ce a fost eliminată acea propunere de trafic greu prin interiorul parcului sau pe lângă. Apoi, au fost cele 2 PUZ-uri, zona Codrişor, pe care printr-o hotărâre a consiliului local s-a amendat PUG-ul, instanţa le-a anulat. Acum se încearcă cu acel PUZ şi nişte cetăţeni foarte voioşi şi vin să-şi construiască case, prevăzându-şi pe lângă casele lor un traseu pentru trecerea camioanelor. Dar asta vom discuta la PUZ-ul respectiv.

Domnul consilier Toniuc Alexandru – domnule primar, eu nu am vrut nici într-un caz să punctez ceva. Eu am spus cu toată convingerea că sunt convins că sunt soluţii mai bune, sunt convins că se pot găsi soluţii care să nu antagonizeze persoanele şi încă odată exprimarea şi poziţia pe care aţi adoptat-o este neinspirată şi duce exact în sensul lucrurilor pe care spuneţi dumneavoastră că încercaţi să le evitaţi. Nici într-un caz nu are legăcură cu conflictele religioase, cum nici situaţia de la generală 2 nu a fost legată de eliminarea unei enclave etnice. Haideţi să păstrăm lucrurile în zona administrativă. Mi-aţi promis şi sper să rămână valabil, ca să mergem împreună în zonă. Să vedeţi că în spatele acelei biserici este o alee unde se pot crea alte locuri de acces, unde se poate deschide acces inclusiv cu maşina până în curtea bisericii. Pe traseu aveţi în gardul pieţei un garaj de beton dărâmat, pe care dacă vreţi să-l alocaţi pentru loc de parcare, o puteţi face. Eu cred că acesta este rolul nostru, al dumneavoastră în primul rând, să găsim soluţii pentru ca oamenii să fie mulţumiţi şi dacă 2-3 cetăţeni vin cu o petiţie, înseamnă că am atins limita simţului comun şi i-am deranjat. Pentru că biserica e acolo de 20 de ani şi eu şi vecinii mei din zonă, plecăm cu maşinile de acolo. Nu e nici un fel de problemă că nu avem loc de parcare când ne întoarcem, pentru că ştim că în jurul orele 13-14, se vor elibera. Deci noi contribuim la buna desfăşurare a activităţilor bisericii respective, în forma noastră. Aţi atins o limită şi sunteţi pe punctul să creaţi un precedent care pentru multă lume este îngrijorător. Eu am vrut să protejez aceste lucruri, în rest sunt absolut de acord cu dumneavoastră. Ce ţine de domeniul public trebuie folosit de toţi cetăţenii cu înţelepciune şi fără să purtăm discuţia într-o zonă conflictuală că voi veniţi cu 200 de semnături şi eu voi veni cu 2.000, pentru că atunci când a fost discuţia cu terenurile de pe Liviu Rebreanu, eu am şi acum cele 4.000 de semnături, aţi spus că veniţi cu 10.0000 şi cu centura la fel am pus problema în aceeaşi termeni că sunt acolo nu ştiu câte mii şi vin eu cu alte mii de semnatari. Haideţi să mergem în zonă şi o să vedeţi că se pot face aceleaşi 10-15 locuri de parcare în altă parte unde poate deranjează mai puţin lumea. Poate exact anunţul pe care l-aţi făcut, din dorinţa de a evita nişte conflicte de altă natură m-a animat şi pe mine să reiau în şedinţa de consiliu această susţinere, că altfel puteam să fac un articol în presă şi punctam electoral.

Domnul primar Creţu Ovidiu – sigur că eu nu exclud varianta acestor locuri de parcare şi în alte locaţii. Dar nu mi-aţi adus nici un argument, de ce acolo nu pot să parcheze nişte maşini timp de 6 ore, în afară de motive sentimentale. Daţi-mi un alt motiv, nu unul sentimental şi atunci putem discuta.

Vreau să-i răspund domnului consilier Tuţă Gheorghe că dumnealui dezinformează. Şeful CNADR a venit aici la solicitarea expresă a domnului deputat Oltean, care a primit solicitare de la dumneavoastră şi de la colegii de partid. Respectivii cetăţeni au venit aici, cei de la CNADR, să anuleze varianta sud, cu această misiune, şi să o înlocuiască cu alta de nord. Am fost la întâlnirea resepctivă chemat, am fost singurul din zona administrativă, în rest a fost staful PDL. Am fost cu ei pe teren şi pe centura veche şi pe varianta nouă şi pe celaltă pe care cineva a propus-o să se facă. Şi după ce au fost analizate toate variantele de către specialişti, concluzia a fost că nu merită să se facă centura. Deci acel director CNADR nu a venit întâmplător până la Bistriţa, ci a venit chemat de domnul deputat Oltean. Iar cele 6 variante vi le prezint aici, vă rog să le studiaţi. Le aveţi desenate pentru a le studia, şi nu o să vă dau în scris nimic, pentru că ele au fost discutate şi prezentate în şedinţele de consiliu ca şi scrisori ale CNADR.


Preşedintele de şedinţă supune atenţiei procesul-verbal al şedinţei ordinare a Consiliului local al municipiului Bistriţa din data de 30.05.2013.

Nefiind probleme cu privire la acesta, preşedintele de şedinţă îl supune la vot şi se aprobă cu 19 voturi „pentru”.



Rezultat

Vot

Da

19

Nu

0

Abţinere

0

Au votat

19

Nu au votat

0

Absenţi

2

Total

21

Observaţii

Antal Attila

Da

Armean Lucian Marius

Da

Avram George

Da

Bria Dumitru Alexandru

Da

Gagea Maxim

Da

Hangan Sorin

Da

Ilieş Narcisa-Simona

Da

Kiss Laszlo

Abs.

Kozuk Andrei Ioan

Da

Moisil Filip

Abs.

Moldovan Vasile

Da

Molnar Iosif-Augustin

Da

Muthi Adrian-Gelu

Da

Peteleu Ioan

Da

Rus Constantin

Da

Sărmăşan Mihai-Lucian

Da

Seserman Alin

Da

Tabără Camelia

Da

Taloş Florin

Da

Toniuc Alexandru-Marian

Da

Tuţă Gheorghe

Da

Preşedintele de şedinţă supune atenţiei procesul-verbal al şedinţei extraordinare a Consiliului local al municipiului Bistriţa din data de 04.06.2013.

Nefiind probleme cu privire la acesta, preşedintele de şedinţă îl supune la vot şi se aprobă cu 19 voturi „pentru”.



Rezultat

Vot

Da

19

Nu

0

Abţinere

0

Au votat

19

Nu au votat

0

Absenţi

2

Total

21

Observaţii

Antal Attila

Da

Armean Lucian Marius

Da

Avram George

Da

Bria Dumitru Alexandru

Da

Gagea Maxim

Da

Hangan Sorin

Da

Ilieş Narcisa-Simona

Da

Kiss Laszlo

Abs.

Kozuk Andrei Ioan

Da

Moisil Filip

Abs.

Moldovan Vasile

Da

Molnar Iosif-Augustin

Da

Muthi Adrian-Gelu

Da

Peteleu Ioan

Da

Rus Constantin

Da

Sărmăşan Mihai-Lucian

Da

Seserman Alin

Da

Tabără Camelia

Da

Taloş Florin

Da

Toniuc Alexandru-Marian

Da

Tuţă Gheorghe

Da

Preşedintele de şedinţă supune atenţiei ordinea de zi care cuprinde următoarele puncte:



  1. Proiect de hotărâre privind însuşirea modificărilor şi completărilor inventarului domeniului public al municipiului Bistriţa, aprobat prin Hotărârea nr.187/30.09.2009 a Consiliului local al municipiului Bistriţa, cu modificările şi completările ulterioare - iniţiator: Primarul municipiului Bistriţa

  2. Proiect de hotărâre privind stabilirea unor măsuri de valorificare a spaţiilor proprietatea publică a municipiului Bistriţa, situate în punctele termice din municipiul Bistriţa - iniţiator: Primarul municipiului Bistriţa

  3. Proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea Hotărârii Consiliului local al municipiului Bistriţa nr.130/28.07.2011 privind stabilirea modului în care este suportat comisionul bancar pentru plata online a taxelor şi impozitelor locale prevăzute în bugetul municipiului Bistriţa, prin utilizarea cardului bancar în Sistemul Naţional Electronic, conform Hotărârii Guvernului României nr.1235/06.12.2010 - iniţiator: Primarul municipiului Bistriţa

  4. Proiect de hotărâre privind aprobarea contractului de mandat al administratorului Societăţii BUSINESS PARK BISTRIŢA SUD SRL - iniţiator: Peteleu Ioan – consilier local

  5. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Construire cartier case de locuit în extravilanul municipiului Bistriţa, localitatea componentă Unirea, pe malul stâng al râului Bistriţa”, beneficiari proprietarii terenurilor din zonă, reprezentaţi prin: Danciu Claudiu, Tănase Dumitru şi Săraru Gabriela Rebeca - iniţiator: Primarul municipiului Bistriţa

  6. Proiect de hotărâre privind transmiterea în folosinţă gratuită a reţelei electrice subterane de joasă tensiune, inclusiv branşamentele de la blocurile sociale nr.2, 3, 4, 5 şi 6, realizată în cadrul obiectivului de investiţii „Asigurare utilităţi aferente amplasamentului Plan Urbanistic Zonal locuinţe sociale Viişoara, municipiul Bistriţa, judeţul Bistriţa-Năsăud”, către Societatea FDEE ELECTRICA DISTRIBUŢIE TRANSILVANIA NORD SA – Sucursala de Distribuţie a Energiei Electrice Bistriţa - iniţiator: Primarul municipiului Bistriţa

  7. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Hotărârii nr.33/28.03.2013 a Consiliului local al municipiului Bistriţa privind organizarea păşunatului, stabilirea taxelor pe teren şi a taxelor de păşunat pe anul 2013 în municipiul Bistriţa, judeţul Bistriţa-Năsăud – iniţiator: Primarul municipiului Bistriţa

  8. Diverse

Domnul viceprimar Peteleu Ioan – doresc să retrag de pe odinea de zi punctul 4, Proiect de hotărâre privind aprobarea contractului de mandat al administratorului Societăţii BUSINESS PARK BISTRIŢA SUD SRL, iniţiat de mine, ţinând că până la prima şedinţă a comisiei de specialitate nu a fost întocmit un raport de specialitate. Tot cu această ocazie vreau să vă anunţ că nu o să mai fac nici o iniţiere a unui proiect de hotărâre privind Societatea BUSINESS PARK BISTRIŢA SUD SRL. Propun ca acele proiecte să vină din partea Comisiei economice şi poate împreună cu Comisia juridică şi administraţie publică locală. Vreau să vă amintesc totuşi că prin contractul de finanţare pentru realizarea parcului industrial au fost stabilite mai multe obiective. Şi o să le enumăr pe cele mai importante şi urgente, adică nişte obiective care trebuie îndeplinite până în 2015: instalarea a 15 societăţi în Parcul Industrial, atragerea de investiţii locale de minim 10 milioane euro, crearea şi ocuparea a 200 locuri de muncă în parcul industrial, 100% finanţarea proprie a Societăţii BUSINESS PARK BISTRIŢA SUD SRL. Un obiectiv şi mai urgent, care este prevăzut în Planul de Acţiunie Esimec este realizarea strategiei de dezvoltare a parcului care are ca şi termen anul 2013. Acum suntem la jumătatea anului. De ce am vrut să vă amintesc aceste obiective, pentru că ele trebuie stipulate clar într-un contract, administratorul trebuie să-şi însuşească acel contract şi obiectivele, pentru ca să le poată duce la îndeplinire. Poate că dacă iniţiativele vor veni din partea comisiilor, adică a grupului de consilieri, vor avea o altă greutate şi vom avea proiectele pregătite aşa cum cere legislaţia, până la momentul şedinţelor de consiliu.

Domnul consilier Bria Dumitru Alexandru – propun modificarea ordinii de discutare a punctelor, respectiv punctul 5 să devină punctul 1, Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Construire cartier case de locuit în extravilanul municipiului Bistriţa, localitatea componentă Unirea, pe malul stâng al râului Bistriţa”, beneficiari proprietarii terenurilor din zonă, reprezentaţi prin: Danciu Claudiu, Tănase Dumitru şi Săraru Gabriela Rebeca. Înţeleg că o doamnă care are interes în această cauză este în sală, şi este într-o condiţie fizică care nu permite să aştepte foarte mult.

Domnul consilier Muthi Adrian Gelu – doresc să-mi exprim dezamăgirea faţă de ceea ce se întâmplă când este vorba despre Parcul Industrial. Este a doua şedinţă în care un proiect se pierde prin primărie. Poate că cineva din executiv poate să ne spună ce nu s-a reuşit într-un termen normal, atâta timp cât proiectul a fost depus la termen, documentaţiile au fost depuse la termen. De ce nu s-a reuşit să se obţină punctul lor de vedere vis-a-vis de propunerile făcute. Eu spun că raportul de specialitate, juridic sau economic, indiferent care ar fi fost el, trebuia pus având în vedere obiectivele enumerate de domnul Peteleu. Aici sunt obligaţii, drepturi, respectiv indicatori care trebuie respectaţi. Asta dacă ne gândim la cetăţenii municipiului Bistriţa, dacă ne gândim la implicările şi la creşterea economică pe care ar putea să o aducă parcul industrial prin popularea lui la timp. Proiectul depus la termen nu ar fi avut soluţionarea nefericită dacă în cadrul Primăriei municipiului Bistriţa ar fi fost un management al calităţii, unde fiecare ar şti ce are de făcut, când are de făcut, ar exista responsabili şi toate aceste probleme nu ar mai apărea niciodată. Procedurile de lucru clarifică pentru fiecare angajat al primăriei ceea ce trebuie să facă.

Domnul consilier Tuţă Gheorghe – propun inversarea punctelor 1 şi 2 de pe ordinea de zi. La punctul 1 avem inventarul domeniului public care cuprinde şi obiective care sunt propuse a se adopta în proiectul de la punctul 2.



Preşedintele de şedinţă supune la vot propunerea domnului consilier Bria Dumitru Alexandru, ca punctul 5 să devină punctul 1. Se aprobă cu 17 voturi „pentru” şi 2 abţineri.

Rezultat

Vot

Da

17

Nu

0

Abţinere

2

Au votat

19

Nu au votat

0

Absenţi

2

Total

21

Observaţii

Antal Attila

Da

Armean Lucian Marius




Avram George

Da

Bria Dumitru Alexandru

Da

Gagea Maxim

Abţ.

Hangan Sorin

Da

Ilieş Narcisa-Simona

Da

Kiss Laszlo

Abs.

Kozuk Andrei Ioan

Da

Moisil Filip

Abs.

Moldovan Vasile

Da

Molnar Iosif-Augustin

Da

Muthi Adrian-Gelu

Da

Peteleu Ioan

Da

Rus Constantin

Da

Sărmăşan Mihai-Lucian

Da

Seserman Alin

Da

Tabără Camelia

Da

Taloş Florin

Da

Toniuc Alexandru-Marian

Abţ.

Tuţă Gheorghe

Da

Preşedintele de şedinţă supune la vot propunerea domnului consilier Tuţă Gheorghe, de inversare a discutării puntelor 1 şi 2 şi se aprobă cu 18 voturi „pentru” şi o abţinere.

Rezultat


Vot

Da

18

Nu

0

Abţinere

1

Au votat

19

Nu au votat

0

Absenţi

2

Total

21

Observaţii

Antal Attila

Abţ.

Armean Lucian Marius

Da

Avram George

Da

Bria Dumitru Alexandru

Da

Gagea Maxim

Da

Hangan Sorin

Da

Ilieş Narcisa-Simona

Da

Kiss Laszlo

Abs.

Kozuk Andrei Ioan

Da

Moisil Filip

Abs.

Moldovan Vasile

Da

Molnar Iosif-Augustin

Da

Muthi Adrian-Gelu

Da

Peteleu Ioan

Da

Rus Constantin

Da

Sărmăşan Mihai-Lucian

Da

Seserman Alin

Da

Tabără Camelia

Da

Taloş Florin

Da

Toniuc Alexandru-Marian

Da

Tuţă Gheorghe

Da

Preşedintele de şedinţă supune la vot ordinea de zi cu propunerile de modificare aprobate şi se aprobă în unanimitate, respectiv cu 19 voturi „pentru”.

Rezultat

Vot

Da

19

Nu

0

Abţinere

0

Au votat

19

Nu au votat

0

Absenţi

2

Total

21

Observaţii

Antal Attila

Da

Armean Lucian Marius

Da

Avram George

Da

Bria Dumitru Alexandru

Da

Gagea Maxim

Da

Hangan Sorin

Da

Ilieş Narcisa-Simona

Da

Kiss Laszlo

Abs.

Kozuk Andrei Ioan

Da

Moisil Filip

Abs.

Moldovan Vasile

Da

Molnar Iosif-Augustin

Da

Muthi Adrian-Gelu

Da

Peteleu Ioan

Da

Rus Constantin

Da

Sărmăşan Mihai-Lucian

Da

Seserman Alin

Da

Tabără Camelia

Da

Taloş Florin

Da

Toniuc Alexandru-Marian

Da

Tuţă Gheorghe

Da

Ordinea de zi aprobată:

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Construire cartier case de locuit în extravilanul municipiului Bistriţa, localitatea componentă Unirea, pe malul stâng al râului Bistriţa”, beneficiari proprietarii terenurilor din zonă, reprezentaţi prin: Danciu Claudiu, Tănase Dumitru şi Săraru Gabriela Rebeca - iniţiator: Primarul municipiului Bistriţa

  2. Proiect de hotărâre privind stabilirea unor măsuri de valorificare a spaţiilor proprietatea publică a municipiului Bistriţa, situate în punctele termice din municipiul Bistriţa - iniţiator: Primarul municipiului Bistriţa

  3. Proiect de hotărâre privind însuşirea modificărilor şi completărilor inventarului domeniului public al municipiului Bistriţa, aprobat prin Hotărârea nr.187/30.09.2009 a Consiliului local al municipiului Bistriţa, cu modificările şi completările ulterioare - iniţiator: Primarul municipiului Bistriţa

  4. Proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea Hotărârii Consiliului local al municipiului Bistriţa nr.130/28.07.2011 privind stabilirea modului în care este suportat comisionul bancar pentru plata online a taxelor şi impozitelor locale prevăzute în bugetul municipiului Bistriţa, prin utilizarea cardului bancar în Sistemul Naţional Electronic, conform Hotărârii Guvernului României nr.1235/06.12.2010 - iniţiator: Primarul municipiului Bistriţa

  5. Proiect de hotărâre privind aprobarea contractului de mandat al administratorului Societăţii BUSINESS PARK BISTRIŢA SUD SRL - iniţiator: Peteleu Ioan – consilier local

  6. Proiect de hotărâre privind transmiterea în folosinţă gratuită a reţelei electrice subterane de joasă tensiune, inclusiv branşamentele de la blocurile sociale nr.2, 3, 4, 5 şi 6, realizată în cadrul obiectivului de investiţii „Asigurare utilităţi aferente amplasamentului Plan Urbanistic Zonal locuinţe sociale Viişoara, municipiul Bistriţa, judeţul Bistriţa-Năsăud”, către Societatea FDEE ELECTRICA DISTRIBUŢIE TRANSILVANIA NORD SA – Sucursala de Distribuţie a Energiei Electrice Bistriţa - iniţiator: Primarul municipiului Bistriţa

  7. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Hotărârii nr.33/28.03.2013 a Consiliului local al municipiului Bistriţa privind organizarea păşunatului, stabilirea taxelor pe teren şi a taxelor de păşunat pe anul 2013 în municipiul Bistriţa, judeţul Bistriţa-Năsăud – iniţiator: Primarul municipiului Bistriţa

  8. Diverse

Se trece la


Yüklə 0,55 Mb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin