Dosar de presăYüklə 65,76 Kb.
tarix31.10.2017
ölçüsü65,76 Kb.
#23275


dosar DE PRESĂ

BAU München

IANUARIE 2011

Persoane de contact:

Ulrich Bühler

Director Vânzări şi Marketing Grupul EGGER

Hubert HöglauerDirector Marketing Grupul EGGER

Jana SprockhoffManagementul Produselor pentru Construcţii

Stefan PletzerDirector Vânzări şi Marketing EGGER Retail

Cuprins


OPTIMISM PRUDENT PENTRU EGGER ÎN 2011

Lupta pentru câştiguri suplimentare pe piaţă – investiţii viitoare în câteva fabriciCLĂDIREA ADMINISTRATIVĂ CA MODEL PENTRU prezentarea ÎN CADRUL TÂRGURILOR

Noua clădire administrativă din România beneficiază de o arhitectură modernă pentru birouri, funcţională şi durabilă, din materiale pe bază de lemn. EGGER a prezentat acest concept la târgul BAU 2011, expunând modul de utilizare al tuturor produselor sale.MAI MULT DECÂT UN LOC DE MUNCĂ

EGGER a construit o clădire administrativă cu consum redus de energie în Rădăuţi, România, în doar cinci luni. Servind drept model pentru clădiri viitoare, aceasta are rolul de a defini arhitectura companiei EGGER.CATEGORIA AUR OFERĂ OPORTUNITĂŢI PENTRU CONSTRUCŢIILE DIN LEMN

Datorită durabilităţii produselor sale, EGGER a obţinut certificatul pentru construcţii DGNB/ÖGNI, categoria aur pentru clădirea sa administrativă.MAI MULT DECÂT PARCHET LAMINAT - LANEO, NOUA COLECŢIE DE PARDOSELI DE LA EGGER

Prin Laneo, EGGER introduce o categorie de pardoseli cu totul nouă pe piaţă. Combinaţia inovatoare dintre avantajele oferite de plută şi de produsele laminate este din ce în ce mai apreciată datorită următoarelor caracteristici: păstrează căldura, este moale, silenţioasă şi rezistentă.

Pentru alte informaţii:

FRITZ EGGER GmbH & Co.

Holzwerkstoffe

Christina Werthner

Weiberndorf 20

6380 St. Johann in Tirol

Austria

P +43 5 0600-10681

F +43 5 0600-90681

christina.werthner@egger.com

PLEON Publico
Dr. Wolfgang Immerschitt

Paracelsusstraße 4

5020 Salzburg

Austria

P +43 662 620 242-0

F +43 662 620 242-20

w.immerschitt@pleon-publico-sbg.at

www.egger.com

OPTIMISM PRUDENT PENTRU EGGER ÎN 2011


Lupta pentru câştiguri suplimentare pe piaţă – investiţii viitoare în câteva fabrici

Ulrich Bühler, Directorul de Vânzări şi Marketing din cadrul grupului EGGER exprimă un optimism prudent pentru anul ce urmează. Dezvoltarea pozitivă a economiei germane în cea de-a doua jumătate a lui 2010 şi creşterea cererii în câteva ţări europene ca urmare a acestei dezvoltări, generează încredere că tendinţa pozitivă va continua. Pe de altă parte, aşteptările sunt rezervate din cauza crizei din câteva ţări europene şi a majorării preţurilor materiilor prime.

EGGER şi-a îmbunătăţit modul de utilizare a capacităţilor sale, vânzările sale crescând semnificativ în prima jumătate a anului financiar 2010/11 (în perioada mai-octombrie 2010) comparativ cu anul precedent. Cota de piaţă a crescut în mai multe părţi din Europa în 2010, chiar şi în ceea ce priveşte consolidarea industriei. În intervalul mai-octombrie, cifra de afaceri a companiei EGGER a crescut cu 18%, până la 871,3 milioane euro comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Profitabilitatea a suferit o reducere minoră ca urmare a majorării preţului materiilor prime, în special al produselor chimice şi al lemnului. Profitul operaţional (EBITDA) a scăzut cu 5% sub nivelul înregistrat în anul precedent, până la 121,3 milioane euro. Capitalul propriu a crescut la 37% în primele şase luni. „În 2011 intenţionăm să ne dezvoltăm mai rapid decât piaţa în cadrul industriei materialelor pe bază de lemn şi să ne consolidăm în continuare poziţia,” a declarat Ulrich Bühler în cadrul conferinţei de presă susţinută în timpul târgului BAU desfăşurat la München.


CREŞTEREA ECONOMICĂ A GERMANIEI


Performanţa economiei germane a fost pozitivă în 2010. Cu o creştere de 3,75%, cea mai puternică economie naţională din Europa s-a dovedit a fi motorul economic care a pus în mişcare mai multe ţări, în special din Europa Centrală şi de Est. Deşi creşterea nu îşi va menţine acest avânt, analiştii economici din cadrul Băncii Mondiale estimează un avans de 2,5%. Analiştii economici prezic o creştere de 2,9% a economiei mondiale în 2011. Valoarea totală s-a ridicat la 3,1% anul trecut.

Zona euro a raportat un avans de 0,5% în 2010 şi se aşteaptă să atingă 0,9% în acest an. EGGER consideră că pieţele vor cunoaşte o dezvoltare diferită la nivel european. Se estimează că Germania, Austria, Elveţia, statele Benelux şi Rusia vor avea stabilitate. Consumatorii afişează un comportament pozitiv în Germania, ceea ce va avea un impact asupra industriei de mobilă. Pe de altă parte, ţări precum Portugalia, Spania şi Irlanda sunt privite mai degrabă cu ochi critici din cauza fragilităţii generale a economiei acestora. Compania estimează că pieţele din Europa de Est îşi vor reveni din recesiunea economică şi că se va reinstala o tendinţă pozitivă. Situaţia din ţările unde se implementează programe naţionale majore de reducere a cheltuielilor va fi greu de evaluat.

Conform unui rezumat al anului trecut, EGGER a reuşit să îşi majoreze cifra de afaceri în aproape toate regiunile de vânzări, deşi dezvoltarea s-a realizat în paralel cu situaţia economică generală. Cifrele de afaceri raportate de EGGER în Germania, Marea Britanie, statele Benelux şi Rusia au fost foarte bune în prima jumătate a anului financiar actual. Activităţile de comercializare s-au extins semnificativ pe piaţa din Turcia ca urmare a preluării a 71,5% din acţiunile producătorului ROMA Plastik. Bühler estimează că aceste tendinţe se vor păstra şi în 2011, deşi depind în mare măsură de politicile de stabilitate din ţările europene respective.

MAJORAREA PREŢURILOR MATERIILOR PRIME REDUCE PROFITABILITATEA


Preţurile materiilor prime continuă să fie o problemă. Conform unui studiu recent realizat de Camera Germană de Industrie şi Comerţ, 90% din întreprinderile industriale reclamă majorarea preţurilor, precum şi reducerea din ce în ce mai accentuată a termenelor pentru executarea contractelor. „Din cauza volatilităţii preţurilor de achiziţie a materiilor prime, planificarea pe termen lung este din ce în ce mai dificilă,” a declarat Bühler. Preţurile de achiziţie ale produselor preliminare precum lemnul, adezivi şi răşini de impregnare au crescut semnificativ. EGGER consideră că această tendinţă se va menţine în viitorul apropiat. Pe lângă preţurile materiilor prime, costurile de transport s-au majorat considerabil. Capacităţile regionale de transport nu sunt suficiente în toate cazurile, ceea ce determină costuri adiţionale.

Promovarea valorificării termice a lemnului reprezintă un aspect deosebit de important pentru industria materialelor pe bază de lemn din Europa. Aici, mediul competiţional este evident distorsionat şi trebuie refăcut. „Ne bazăm pe fabrici integrate, unde lemnul este folosit iniţial în cadrul procesului de producţie. Reziduurile lemnoase şi lemnul reciclat care nu pot fi folosite în producţie sunt utilizate drept combustibil termic în cadrul centralelor pe bază de biomasă ale companiei, pentru a genera energie pentru desfăşurarea procesului de producţie. Folosirea lemnului sub formă de materie primă regenerabilă este astfel optimizată pe tot parcursul duratei sale de viaţă şi se asigură protecţia mediului înconjurător. Şi politicienii ar trebui să acorde mai multă atenţie acestui aspect,” a spus Bühler.


PROGRAMUL DE INVESTIŢII CONTINUĂ


Previziunile generale pozitive ale companiei EGGER sunt ilustrate de programul de investiţii extrem de ambiţios, aflat în desfăşurare. Au fost iniţiate mai multe proiecte noi. În Rădăuţi se realizează în prezent investiţii semnificative, aici aflându-se în construcţie o nouă instalaţie de OSB. Plăcile OSB au cunoscut o creştere semnificativă în ultimii ani. Creşterea ridicată a generat uneori un impas în ceea ce priveşte livrările către clienţi, dar acest aspect va fi eliminat o dată cu punerea în funcţiune a noii fabrici din România la sfârşitul anului 2011. Astfel, EGGER continuă să îşi consolideze poziţia pe piaţă şi experienţa pe acest segment. Cererile numeroase din ţările Europei Centrale şi de Est vor fi satisfăcute de unitatea de producţie de OSB din Rădăuţi. „Suntem de părere că această piaţă are nevoie de noi investiţii majore,” a declarat Bühler, adăugând: „Redresarea rapidă a ţărilor din Europa de Est în urma crizei economice susţine evaluarea noastră pozitivă a acestor pieţe.”

EGGER continuă să dezvolte fabrica din Rădăuţi într-o locaţie de producţie integrată. O instalaţie de adezivi se află, de asemenea, în curs de construcţie, după ce EGGER s-a mutat în noua clădire administrativă în toamna anului 2010.

EGGER a investit în total 64 milioane euro în prima jumătate a anului financiar 2010/11 (comparativ cu 49 milioane euro în anul precedent).REZULTATELE PRIMULUI SEMESTRU DIN ANUL 2010/2011

 • Cifra de afaceri a crescut la 871 milioane euro (+ 18%)

 • Rata de solvabilitate 37%

 • EBITDA 121 milioane euro (- 5%)

 • Investiţii de 64 milioane euro

 • Iniţierea lucrărilor de construcţie a unei noi instalaţii de OSB şi de adezivi în Rădăuţi

 • Creşterea vânzărilor pe toate segmentele de piaţă

 • Dezvoltarea nesatisfăcătoare a preţurilor

 • Creşterea cererii indică redresarea pieţelor

 • Nesiguranţă ca urmare a lipsei de materii prime, activitate scăzută în construcţii şi măsuri de austeritate

CLĂDIREA ADMINISTRATIVĂ CA MODEL PENTRU prezentarea ÎN CADRUL TÂRGURILOR COMERCIALE


Noua clădire administrativă din cadrul unităţii de producţie din Rădăuţi, România a companiei EGGER beneficiază de o arhitectură modernă pentru birouri, funcţională şi durabilă, din materiale pe bază de lemn. EGGER a prezentat acest concept la târgul BAU 2011, expunând modul de utilizare al tuturor produselor sale.

EGGER a prezentat segmentele pentru birouri, locuinţe, spaţii comerciale, hoteluri şi bucătării pe o suprafaţă totală de 450 m². Pe lângă materialele pe bază de lemn expuse, accentul este pus, de asemenea, pe multe servicii noi prin dezvoltarea constantă a soluţiilor digitale.

EGGER şi-a prezentat produsele în cadrul unui concept nou sub moto-ul „A trăi şi a lucra cu lemnul - Progres pentru un succes comun” la târgul BAU din München (17-22 ianuarie 2011), cel mai mare târg de arhitectură, materiale şi sisteme din lume. În loc să se concentreze pe produse individuale pentru amenajări interioare, structuri şi pardoseli, aşa cum s-a întâmplat în trecut, acum se pune accentul pe situaţii concrete de folosire a produselor. Pe baza modelului clădirii administrative din Rădăuţi, construită în exclusivitate din produse proprii, EGGER îşi evidenţiază experienţa ca partener în cadrul activităţilor comerciale de procesare a lemnului. Materialele inovatoare şi moderne expuse în decoruri şi culori moderne promovează funcţionalitatea şi eficienţa. „Noul nostru mod de prezentare la târg se concentrează pe compania EGGER în calitate de furnizor al unei game complete de produse. Pe baza noii noastre clădiri administrative am putut să evidenţiem modul efectiv de folosire a produselor noastre decorative şi de construcţii. Structurile moderne din lemn combină arhitectura modernă şicompatibilitatea cu factorii de mediu, subliniind poziţia noastră de furnizor al unei game complete de produse,” a declarat Hubert Höglauer, Director Marketing Grupul EGGER.


A TRĂI ŞI a LUCRa CU LEMNUL – PROGRES PENTRU UN SUCCES COMUN


În cadrul standului cu suprafaţa de 450 m² EGGER a prezentat întreaga gamă de produse din aceeaşi marcă pentru prima dată prin exponate concrete pentru toate situaţiile. Segmentele pentru birouri, locuinţe, spaţii comerciale, hoteluri şi bucătării includ gama de produse pentru mobilier şi amenajări interioare, precum şi construcţii din lemn şi parchet laminat. Numeroasele domenii de aplicabilitate pentru sectorul privat şi comercial bazate pe modelul clădirii administrative susţin moto-ul târgului "A trăi şi a lucra cu lemnul - Progres pentru un succes comun”.

Pe lângă segmentele individuale, în interiorul standului expoziţional s-a aflat o bibliotecă ce oferă o privire de ansamblu asupra activităţii desfăşurată de EGGER în ultimii 50 de ani. Clienţii au beneficiat de consultaţii în cadrul unui foaier confortabil.

În cadrul segmentului de decoruri, EGGER se concentrează pe domenii ca acustica şi rezistenţa la foc. Panourile cu eficienţă fonică au fost expuse în foaierul standului expoziţional, în timp ce produsele din gama Light + Acousticsau fost prezentate în cadrul segmentului pentru hoteluri.

Structurile de zid certificate, transferate treptat de către EGGER din structura clădirii administrative din Rădăuţi la târg, sunt considerate o inovaţie în domeniul construcţiilor din lemn. Clădirea a fost implementată prin folosirea unei construcţii cu un consum redus de energie cu elemente utilizate în cadrul casei pasive, constituind un proiect pilot în România datorită structurii sale din lemn pe mai multe nivele. Alături de alte materiale, s-au folosit plăci EUROSTRAND OSB 4 TOP fără formaldehidă şi cherestea pentru panourile de consolidare ale pereţilor, precum şi pentru tavan, pardoseală şi acoperiş.

EGGER vizează dezvoltarea continuă a portofoliului său de parchet laminat pentru a oferi clienţilor săi soluţii complexe pentru o viaţă confortabilă. Ultimul produs rezultat este pardoseala din plută, o categorie de parchet laminat prezentată pentru prima dată în luna ianuarie 2011. De asemenea, EGGER expune şi noul format mare de podele lungi din colecţia sa Megafloor.

NOUL MAGAZIN de mostre OFERĂ BENEFICII SUPLIMENTARE


Începând cu anul 2011, EGGER oferă o modalitate simplificată de plasare a comenzilor de mostre pentru producători, în cadrul magazinului său online de mostre. În orice moment al zilei pot fi comandate mostre din întreaga colecţie ZOOM, din colecţiile de parchet laminat Megafloor, Floorline, Emotion, Vivo şi Spirit şi orice materiale de construcţie pe bază de lemn, accesând www.egger.com/mustershop. Filtrele complexe, de exemplu căutare după decoruri, nuanţă sau, în cadrul sectorului de pardoseli, după aspect, precum formatul podelelor şi texturile, permit clienţilor să obţină cu uşurinţă o privire de ansamblu asupra întregii game de produse. Noul magazin de mostre prezintă şi informaţii detaliate cu privire la materialele pe bază de lemn oferite de EGGER şi permite monitorizarea online a progresului comenzii în orice moment.

NOI opţiuni pentru STUDIOUL DE DESIGN virtual (VDS)


În plus, în cadrul târgului BAU, EGGER a prezentat evoluţia soluţiilor sale digitale. Studioul de Design Virtual nu se mai limitează la cele două versiuni LIVE (vizualizarea personalizată a decorurilor pe carcasele efective de mobilier) şi HD (vizualizarea decorurilor pe un ecran de înaltă rezoluţie).

EGGER oferă un produs special tuturor utilizatorilor de iPad prin aplicaţia VDS MOBILE. Toate decorurile din magazinul online de mostre sunt disponibile şi în aplicaţie şi pot fi comandate imediat de pe iPad.

VDS HD 2.0 este o versiune nouă a soft-ului de vizualizare a aspectului camerei oferit de EGGER. Aplicarea decorurilor poate fi vizualizată direct la punctul de vânzare. Mostrele pot fi recunoscute în sistem şi prin intermediul unei interfeţe şi afişate direct în seturile pentru cameră. Noua versiune VDS PROFI 2.0 permite clienţilor EGGER să creeze decoruri personalizate cu mobilier şi parchet laminat.

EXPERŢII EGGER LA FORUMUL „MACROARHITECTURĂ”

Deoarece scopul EGGER este de a promova soluţii integrate pentru construcţii şi locuinţe, compania a participat în 2011 şi la Forumul Macroarhitectură desfăşurat în cadrul târgului BAU. Dr. Christian Nocke de la Biroul acustic din Oldenburg şi Michael Beckmann, manager de produs la EGGER au susţinut pe data de 20.01.2011 o conferinţă asupra soluţiilor de acustică a spaţiului, utilizând materialele conceptuale bazate pe lemn, cu titlul "TOTUL ESTE POSIBIL – Varietate pentru acustica spaţiului”.

În plus, Michael - Bernd Wehmeyer, Director vânzări canturi, a susţinut o conferinţă cu tema "Punct de desfacere - de la proiectarea digitală la produsul real" pe 21.01.2011, în cadrul forumului cu subiectul "TOTUL NOU - amenajare vizionară a unui spaţiu comercial”.factbox egger la bau 2011

 • Conceptul clădirii reprezintă exemplul de performanţă în cadrul târgului BAU 2011

 • Moto-ul târgului este „A trăi şi a lucra cu lemnul – progres pentru un succes comun”

 • Standul expoziţional de 450 m² prezintă segmentele pentru birouri, locuinţe, spaţii comerciale, hoteluri şi bucătării
 • Este prezentat modul de folosire al tuturor produselor şi EGGER expune progresul serviciilor sale digitale:

 • Un nou magazin de mostre

 • Studioul de Design Virtual MOBIL (VDS)

 • Studioul de Design Virtual (VDS) HD 2.0

 • Studioul de Design Virtual (VDS) PROFI 2.0
 • EGGER a participat în 2011 şi la forumul de Macroarhitectură

mai mult decât un loc de muncă


EGGER a construit o clădire administrativă cu un consum redus de energie în Rădăuţi, România, în doar cinci luni. Creată pentru a defini arhitectura viitoare a companiei EGGER, aceasta va servi drept model pentru alte clădiri din cadrul grupului.

Arhitectul austriac Bruno Moser a dezvoltat conceptul de construcţii modulare cu cadre din lemn, care a fost implementat folosind produse durabile EGGER. Cu un consum redus de energie, clădirea oferă spaţiu de lucru pentru 170 de angajaţi.

În vederea asigurării celor mai bune condiţii de lucru pentru angajaţii săi, compania din Tirol a decis să construiască o clădire de birouri pentru fabrica din Rădăuţi, România. Noua clădire respectă standarde înalte de funcţionare, estetice şi de protecţie a mediului. EGGER creează produse de calitate ridicată prezente în viaţa noastră de zi cu zi, din resursa naturală reprezentată de lemn. Din acest motiv EGGER a implementat moto-ul "A trăi şi a lucra cu lemnul" în cadrul clădirii de birouri din Rădăuţi, prin folosirea materialelor de construcţii şi decorative pe bază de lemn produse de grupul EGGER. „Pentru noi, în calitate de furnizor al unei game complete de materiale pe bază de lemn, construcţia unei clădiri care să ilustreze aplicarea întregului portofoliu de produse a fost extrem de importantă. Accentul se pune pe „A trăi şi a lucra cu lemnul,” spune Walter Schiegl, Director Producţie/Tehnic Grupul EGGER.

Datorită structurii sale modulare, conceptul arhitectural inovator al noii clădiri de birouri este foarte flexibil şi poate fi adaptat la cerinţele oricărei locaţii. Prin urmare, acesta stă la baza viitoarelor clădiri administrative ale grupului EGGER şi va defini arhitectura companiei.

CONCURSul de arhitectură DEZVĂLUIE UN CONCEPT INOVATOR

Bruno Moser, un arhitect austriac din Breitenbach a câştigat concursul care a avut drept rezultat construirea noii clădiri administrative din Rădăuţi. Ideea privind aspectul şi dimensiunea clădirii s-a bazat pe plăcile OSB EGGER cu formatul maxim 11,50 x 2,80 m. Acestea formează armătura de bază, atât la nivelul pardoselii, cât şi pentru proiecţiile pe verticală.

Elementele vizuale de design ale clădirii de birouri includ faţada din tablă de cupru, care oferă o notă de veselie clădirii pe structură din lemn. În plus, construcţia extrem de modernă cu cadre din lemn a clădirii cu trei etaje şi cu subsol parţial asigură stabilitatea necesară. Pentru panourile de consolidare ale pereţilor, precum şi pentru tavan, pardoseală şi acoperiş, EGGER a folosit în mod consecvent produsele sale structurale pentru construcţii din lemn, inclusiv cherestea şi plăci OSB fără formaldehidă.

atmosferă plăcută cu produsele egger

În vederea satisfacerii nevoilor angajaţilor săi cu ajutorul unor soluţii optimizate, EGGER a dezvoltat propria linie de mobilier pentru birou. Sistemul armonizat, integrat, oferă soluţiile potrivite pentru toate modurile de situare a birourilor şi combină funcţionalitatea cu designul. Elementele de mobilier au fost produse în fabrica de elemente prefabricate de mobilier a companiei.

În plus faţă de toate materialele de bază, precum plăcile melaminate şi plăcile MDF, s-au folosit plăci uşoare EUROLIGHT şi laminate compacte cu decoruri şi culori asortate pentru amenajarea interioară a birourilor. EGGER a pus accentul şi pe o acustică bună a spaţiului. Acest lucru s-a obţinut prin folosirea plăcilor decorative ProAcoustic, fonoabsorbante, pentru piese de mobilier şi dulapuri integrate.

încălzirea clădirii pe baza căldurii reziduale din producţie

Pe lângă combinarea unei structuri cu un consum redus de energie cu elemente utilizate în cadrul casei pasive, compatibilitatea cu factorii de mediu a clădirii este evidenţiată în principal de folosirea căldurii reziduale din procesul de producţie. Încălzirea şi răcirea întregii clădiri se realizează prin tavan, aceasta fiind echipată şi cu convectoare situate în podea, care pot fi controlate local de angajaţi. EGGER generează energia necesară prin folosirea căldurii reziduale rezultată în urma procesului de producţie a materialelor pe bază de lemn desfăşurat în unitatea adiacentă.factbox CLĂDIREA ADMINISTRATIVĂ RĂDĂUŢI

 • Clădirea a fost construită în doar 5 luni din produse EGGER

 • Datorită structurii cu un consum redus de energie şi folosirii căldurii reziduale din procesul de producţie, clădirea este extrem de eficientă

 • Procesul de construcţie a luat naştere ca urmare a unui concurs de arhitectură
 • Construcţii moderne cu cadre din cherestea, cu faţadă din tablă de cupru

 • Plăcile EGGER OSB EUROSTRAND reprezintă elementele principale de construcţie

 • Produsele EGGER au fost folosite şi pentru amenajările interioare în cadrul producţiei proprii de mobilier

CATEGORIA AUR OFERĂ noi OPORTUNITĂŢI PENTRU CONSTRUCŢIILE DIN LEMN

Clădirea administrativă EGGER din România a obţinut nivelul de performanţă de 84% în cadrul sistemului DGNB de certificare a clădirilor.


Certificarea clădirilor cu privire la durabilitatea acestora constituie dovada impactului lor asupra mediului. EGGER a obţinut pentru prima dată certificarea pentru o clădire a companiei, primind categoria aur din partea DGNB pentru clădirea administrativă mulţumită utilizării produselor sale ecologice.

Durabilitatea şi mediul înconjurător sunt foarte importante pentru EGGER. „Noi respectăm principiul de bază al durabilităţii, pentru că suntem conştienţi de faptul că acţiunile noastre curente determină calitatea spaţiului nostru de locuit în viitor," explică Jana Sprockhoff, Managementul Produselor pentru Construcţii. Pentru EGGER, concluzia logică era realizarea şi certificarea unei clădiri administrative durabilă şi eficientă energetic, în conformitate cu criteriile sistemului german de evaluare a construcţiilor durabile (DGNB). Această evaluare a fost realizată de „Societatea pentru bunuri imobiliare durabile din Austria” (ÖGNI). Obţinerea categoriei aur cu un nivel de performanţă de 84% evidenţiază încă o dată imensul potenţial pentru protecţia mediului al materialelor pe bază de lemn create de EGGER. Clădirea reprezintă unul dintre primele proiecte pilot în vederea obţinerii categoriei aur în cadrul sistemului DGNB adaptat la nivel naţional. Clădirea reprezintă unul dintre primele proiecte pilot în vederea obţinerii categoriei aur în cadrul sistemului DGNB adaptat la nivel naţional.certificatele de mediu egger facilitează certificarea clădirii

În funcţie de domeniul de utilizare, sistemul de certificare DGNB include aproximativ 60 de criterii cu privire la domeniul ecologic, economic, aspecte socioculturale şi funcţionale, tehnologie, procese şi locaţie. Trebuie furnizate informaţii detaliate referitoare la toate criteriile. Certificatele de mediu ale produselor (EPDs) acreditate de experţi independenţi facilitează în mare măsură procesul de certificare a clădirii EGGER. Certificatele conţin informaţii pentru etapa de utilizare sub forma unor teste şi confirmări ale reacţiei la foc, proprietăţi fizico-structurale, precum izolaţia termică şi acustica şi gradul de emisii al materialelor pe bază de lemn. Acestea oferă şi informaţii referitoare la fiecare material de construcţie necesar în vederea realizării planificării şi a participării la licitaţii, împreună cu documentaţia pentru certificatul şi manualul clădirii. Referitor la sfârşitul ciclului de viaţă, EPDs menţionează scenarii posibile de înlăturare şi refolosire, împreună cu impactul rezultat asupra mediului. Aceste informaţii relevante au fost integrate direct în cadrul evaluării criteriilor ecologice, contribuind la obţinerea punctajului general al certificatului DGNB.factbox egger primeşte categoria aur

 • Pe parcursul certificării clădirii administrative, aceasta a primit categoria aur.

 • Prima certificare a unei clădiri a companiei EGGER

 • Clădirea administrativă a obţinut un grad de performanţă de 84,2%.

 • Certificatele de mediu ale produselor (EPD) au facilitat procesul de certificare al produselor EGGER.


MAI MULT DECÂT LAMINATe - LANEO, NOUA COLECŢIE DE PARchet DE LA EGGER

Cu Laneo, EGGER introduce pe piaţă o categorie inovatoare de parchet pentru a dezvolta grupe noi de clienţi. EGGER oferă soluţia inovatoare Laneo - un produs definit prin următoarele caracteristici: păstrează căldura, este moale, silenţios şi rezistent.


Un studiu paneuropean realizat de EGGER a arătat că există în continuare o piaţă adiţională semnificativă şi un potenţial de clienţi pentru pardoselile cu beneficii clare oferite acestora. Pentru atragerea acestor clienţi, pardoseala trebuie să prezinte următoarele caracteristici: să păstreze căldura, să fie silenţioasă, moale şi rezistentă. EGGER vine în întâmpinarea acestor cerinţe cu produsul inovator Laneo, cu intenţia de a-şi majora cota pe piaţa extrem de competitivă a pardoselilor.

În ultimii ani EGGER a dezvoltat cunoştinţe vaste în ceea ce priveşte producţia parchetului laminat cu imprimare directă (DPR) în cadrul fabricii sale din Brilon. „Intenţionăm să fim liderul inovator în tehnologia folosită pentru producţia parchetului laminat cu imprimare directă. Am descoperit că această tehnologie generează oportunităţi multiple pentru noi soluţii," a declarat Stefan Pletzer, Director Vânzări şi Marketing EGGER Retail Products. Acum EGGER vrea să valorifice pas cu pas aceste oportunităţi pentru a oferi soluţii cu totul noi.

Noua colecţie Laneo subliniază acest lucru. Cu cele opt decoruri moderne de lemn şi suprafeţele perfecte, aceasta are aspectul parchetului laminat. Dar în ceea ce priveşte senzaţia la atingere şi acustica, EGGER a implementat un produs complet nou cu Laneo. Această categorie inovatoare de parchet constă într-o combinaţie de plăci fibrolemnoase cu densitate mare cu straturi de plută cu densitate mare, reprezentând o soluţie complet nouă. „Cu această nouă tehnologie pe bază de plută le oferim clienţilor noştri un tip de pardoseală care păstrează căldura, este moale şi silenţioasă ca pardoseala din plută şi aproape la fel de rezistentă ca parchetul laminat,” explică Stefan Pletzer.

extinderea cotei de piaţă prin inovaţie


Avantajele parchetului laminat clasic constau în compatibilitatea cu o gamă largă de decoruri, montarea şi curăţarea rapidă, rezistenţa, durabilitatea, înălţime structurală redusă şi un raport favorabil calitate-preţ. Dar pentru a atrage grupuri noi de clienţi pentru pardoselile rigide, acestea trebuie să ofere mai multe decât parchetul laminat, trebuie să fie mai silenţioase la traversare, să fie mai calde şi mai moi la atingere. „Pentru EGGER în calitate de companie care acordă o atenţie deosebită ecologiei şi durabilităţii, doar un singur material natural poate fi luat în considerare pentru realizarea acestei soluţii. În consecinţă ne-am decis rapid asupra plutei,” a declarat Pletzer. Provocarea consta în transferul caracteristicilor pozitive ale plutei către un produs cu o funcţionalitate similară cu cea a parchetului laminat.

EGGER a profitat de experienţa vastă în imprimare directă acumulată în cadrul fabricii din Brilon şi a dezvoltat o soluţie care i-a permis să aplice un decor şi o textură unui material alternativ. Rezultatul este noua colecţie Laneo, un panou de tip sandwich cu straturi alternative de plută şi HDF. Soluţia este prezentată de EGGER drept tehnologia pe bază de plută. Colecţia Laneo de la EGGER este oferită sub moto-ul „Mai mult decât parchet laminat”. Noul tip de pardoseală a fost prezentat pentru prima dată în cadrul târgului BAU 2011 la München.


comprimarea ridicată este cheia


„Caracteristica specială a noii noastre colecţii este gradul ridicat de comprimare a straturilor de plută imprimate. Acest lucru ne permite obţinerea gradului de stabilitate esenţial pentru a înţelege calitatea,” afirmă Stefan Pletzer. Pluta specială folosită pentru Laneo are o densitate de aproximativ patru ori mai mare decât pluta în stare naturală, ceea ce o face să fie extrem de rezistentă, chiar şi în cazul utilizării pentru o perioadă îndelungată de timp.

Noul tip de pardoseală are o structură multistrat. Un strat de plută cu pori fini alcătuieşte partea inferioară a podelei, acţionând în acelaşi timp ca strat suport şi reducând impactul şi sunetul ambiental. Apoi urmează placa fibrolemnoasă cu densitate mare “EGGER HDF swell stop plus”. În partea superioară este aplicat un strat comprimat la înaltă presiune şi cu pori extrem de fini, ce poate fi imprimat. Acest produs nou este furnizat exclusiv pentru EGGER de către Amorim. Prin urmare, Laneo reprezintă un produs independent în totalitate, precum şi o categorie nouă distinctă de pardoseli. „Acest strat de plută comprimat la înaltă presiune stă la baza adevăratei inovaţii adusă de Laneo. Cu ajutorul tehnologiei noastre de imprimare directă DPR putem aplica în mod ireproşabil decorurile de parchet laminat clasic cu efecte de lemn,” a explicat Stefan Pletzer.


texturile şi decorurile completează aspectul


Însă aspectul superior nu se obţine doar prin decoruri. Specialistul EGGER în texturi de suprafaţă a investit o cantitate imensă de timp şi energie în realizarea unor interacţiuni între decoruri şi texturi pe parcursul dezvoltării colecţiei Laneo. „Astfel am reuşit să optimizăm aspectul pardoselii noastre. Noua noastră tehnologie permite crearea unei texturi adaptată perfect la decor," afirmă Stefan Pletzer. EGGER foloseşte textura Rustic pentru Laneo, care evidenţiază rezistenţa şi durabilitatea pardoselii.

Cu Laneo EGGER se axează exclusiv pe noile decoruri de lemn dezvoltate pe baza aspectului şi a tendinţelor la modă. Este acoperită întreaga paletă de culori, de la deschis la închis, inclusiv decoruri la modă cu nuanţe de gri şi opţiuni clasice, elegante.


Concentrare pe noi grupuri ţintă


Iniţial ne concentrăm pe distribuirea acestei soluţii noi exclusiv prin intermediul partenerilor noştri de distribuţie, vizând oameni de afaceri, precum societăţi al căror obiect de activitate include montarea pardoselilor şi amenajările interioare. Prin urmare, scopul noului produs Laneo este de a afirma în mod explicit experienţa distribuitorului.

conştiinţă ecologică


Creşterea conştiinţei ecologice în rândul utilizatorilor finali reprezintă o altă concluzie obţinută pe baza studiului realizat cu ajutorul clienţilor. Cu Laneo EGGER respectă cerinţele stricte impuse pentru obţinerea certificatului FSC pentru utilizarea durabilă a lemnului. A fost depusă deja o cerere în vederea obţinerii certificatului Blue Angel pentru produse cu un nivel redus de emisii.

FACTBOX laneo

 • Cu LANEO, EGGER introduce pe piaţă o categorie nouă de pardoseli

 • Combinaţie de plăci fibrolemnoase cu densitate mare şi straturi de plută cu densitate ridicată

 • LANEO este o soluţie silenţioasă, călduroasă, moale şi rezistentă.
 • Pardoseala are mai multe straturi şi este foarte stabilă

 • Multiple decoruri noi de lemn

 • Vânzările se realizează prin intermediul partenerilor comerciali

 • LANEO este prevăzută cu sigiliul FSC


Yüklə 65,76 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin