Gece Yarısı Korku Hikayeleri!



Yüklə 35,94 Kb.
tarix01.08.2018
ölçüsü35,94 Kb.
#64763

y:\iae\firdevs ev\logolar\pm yatay\muze logo.jpg
Pera Müzesi Blog’da

Mario Prassinos’un İzinde

Gece Yarısı Korku Hikayeleri!”

25 Mayıs - 14 Ağustos 2016


Pera Müzesi Blog, Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği (FABİSAD) iş birliğiyle hazırladığı “Gece Yarısı Korku Hikâyeleri” isimli yeni hikaye dizisiyle Mario Prassinos’u edebiyatla bir araya getiriyor. Proje kapsamında FABİSAD üyesi yazarlar, Pera Müzesi’nin Mario Prassinos: Bir Sanatçının İzinde sergisindeki eserlerden ilhamla korku hikayeleri yazıyor. Öyküler 14 Ağustos’a dek devam edecek sergi boyunca belirli aralıklarla, gece yarısı 00:00’da Pera Müzesi Blog’da sanatseverlerle buluşacak.
Pera Müzesi, Mario Prassinos: Bir Sanatçının İzinde, İstanbul-Paris-İstanbul sergisi kapsamında, Türkiye’nin fantastik, bilimkurgu ve korku üreticilerini bir araya getiren Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği’nin iş birliğiyle, yeni ve “tüyler ürpertici” bir hikâye dizisi sunuyor. Sergi boyunca aralarında Hakan Bıçakcı, Murat Başekim, Galip Dursun, Işın Beril Tetik ve Mehmet Berk Yaltırık’ın bulunduğu FABİSAD üyesi yazarların Mario Prassinos’un eserlerinden ilhamla kaleme aldığı korku hikayeleri, belirli aralıklarla gece yarısı saat 00:00’da Pera Müzesi Blog’da yayınlanacak.
“Gece Yarısı Korku Hikâyeleri” serisi kapsamında yayınlanan ilk öykü Mehmet Berk Yaltırık’ın kaleme aldığı “Cadıların Güneşi”. 7 Haziran gece yarısı saat 00.00’da Pera Müzesi Blog’da yayınlanan hikâyede başkahramanın Agâh Nadi’nin izinde, “cadıların ve ecinnilerin güneşinin, biçimsiz ve günahkâr bedenleri ebediyete dek kavurduğu tarifsiz mekâna” yolculuğu anlatılıyor. Metne, Mario Prassinos’un hikayeye temel oluşturan eserlerinin görselleri de eşlik ediyor.
“Gece Yarısı Korku Hikâyeleri” serisi Mehmet Berk Yaltırık’ın hikayesinin ardından Hakan Bıçakcı, Murat Başekim, Galip Dursun, Işın Beril Tetik’in öyküleriyle devam edecek.
Mario Prassinos: Bir Sanatçının İzinde, İstanbul-Paris-İstanbul sergisi 14 Ağustos tarihine kadar ziyaret edilebilir. “Gece Yarısı Korku Hikayeleri”ne Pera Müzesi Blog’dan ulaşabilirsiniz: http://blog.peramuzesi.org.tr
Ayrıntılı Bilgi

Hilal Güntepe / Grup 7 İletişim Danışmanlığı hguntepe@grup7.com.tr - (0212) 292 13 13




www.peramuzesi.org.tr / blog.peramuzesi.org.tr / twitter.com/PeraMuzesi / www.facebook.com/PeraMuzesi.Museum / www.youtube.com/PeraMuzesi / instagram.com/peramuzesi
Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği hakkında

FABİSAD, Türkiye’nin Fantastik, Bilimkurgu ve Korku üreticilerinin bir araya geldiği, türün ülkemizdeki gelişimini, sanatçıların korunmasını ve bilinirliklerinin yükselmesini, okur ve takipçi kitlesinin artırılmasını, daha nitelikli eserlerin ortaya çıkmasını ve hayal gücünün öneminin anlatılmasını amaçlayan bir dernektir. FABİSAD, ülkemizde uzun süredir varlığını sürdüren hayal gücüne dayalı fantastik, bilimkurgu ve korku alanlarında ürün veren sanatçılar ve bu sanatların gelişimine katkıda bulunan editör, yayıncı, yapımcı gibi profesyonellerin bir araya gelmesiyle 2011’de kuruldu. Dernek, 2013 yılından beri “Gio Ödülleri”ni vermekte, seminerler ve eğitici toplantılar düzenlemektedir.


Pera Müzesi hakkında

Pera Müzesi, Suna ve İnan Kıraç Vakfı’na bağlı olarak nitelikli ve geniş ölçekli kültür-sanat hizmeti vermek amacıyla 2005’te kurulan bir özel müzedir. Orijinali 1893 yılında mimar Achille Manoussos tarafından tasarlanan Bristol Oteli binasının, 2005'te cephesi korunarak çağdaş ve donanımlı bir müze olarak renove edilmesiyle inşa edilen yeni binasında faaliyet göstermektedir. Koleksiyonları, aralarında Jean Dubuffet, Joan Miró, Pablo Picasso, Frida Kahlo, Alberto Giacometti gibi dünyanın usta sanatçılarının yapıtlarının bulunduğu süreli sergileri ve kuruluşundan günümüze gerçekleştirdiği etkinlikleriyle Türkiye’nin en nitelikli, öncü ve sevilen müzelerinden biri haline gelen Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi kentin bu çok canlı bölgesinde çağdaş bir müze-kültür merkezi olarak hizmet vermeye devam ediyor.



Yazarlar Hakkında

Mehmet Berk Yaltırık

1987’de doğdu. Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünden mezun oldu. Aynı üniversitede, Tarih Anabilim Dalı’nda Genel Türk Tarihi alanında yüksek lisans eğitimi almaktadır. Çeşitli internet sitelerinde inceleme yazıları ve hikayeleri yayınlandı. Korku öyküleri ve denemelerin yanı sıra, tiyatro oyunları, film ve skeç senaryoları yazmaktadır. Yaltırık, Gio 2013 Öykü Ödülü adayı oldu.



Hakan Bıçakcı

1978’de İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra 1996 yılında üniversite eğitimi için Ankara’ya gitti. İlk yazıları Dört Mevsim edebiyat dergisinde yayımlandı. 2001’de Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitirerek İstanbul’a döndü. İlk romanı Romantik Korku 2002, ikinci romanı Rüya Günlüğü 2003, üçüncü romanı Boş Zaman 2004, ilk öykü kitabı Bir Yaz Gecesi Kâbusu 2005 yılında ve dördüncü romanı Apartman Boşluğu 2008 yılında Oğlak Yayınları’ndan çıktı. Beşinci romanı Karanlık Oda 2010 yılında İletişim Yayınları tarafından yayımlandı. 2011 yılında Apartman Boşluğu, Boş Zaman ve Rüya Günlüğü İletişim Yayınları tarafından yeniden yayımlandı. Yeni ve eski öykülerden oluşan öykü kitabı Ben Tek Siz Hepiniz 2011’de, son öykü kitabı Hikayede Büyük Boşluklar Var 2015’te İletişim’den çıktı. Nisan 2005-Şubat 2006 arasında edebiyat dergisi Picus’ta “Mevsim Normalleri”, Nisan 2006-Nisan 2007 arasında Akşam Gazetesi’nin Pazar dergisi Brunch’ta “Jeneratör”,  Ekim 2006-Aralık 2007 arasında Akşam Kitap dergisinde “Kitaplar ve…” isimli sayfalarda yazdı. Temmuz 2008-Nisan 2009 arasında Karakalem dergisinde öyküleri yayımlandı.  Düzenli yazılarının dışında çeşitli dergi ve gazetelerde edebiyat, sinema, popüler kültür konulu yazıları yayımlandı. Gio 2014 jürisinde yer aldı.



Murat Başekim

Ankara’da doğdu. Çizgi-roman senaristliği yaptı. İlk kitabı DG, 2012’de İletişim Yayınları’ndan çıktı. 2011 ve 2012’de peş peşe TBD Bilim-kurgu Öykü Yarışması birincilikleri kazandı. 2014’te İskit (KRP Yayıncılık) ve Hayal Et Hikayeleri (İletişim Yayınları) çıktı. 2014’te DG, GİO En İyi Hikaye Kitabı finalistleri arasına girdi. İskit adlı eseriyle 2015 Gio Roman Ödülü’nü kazandı.



Galip Dursun

1980′de, İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü’nden 2001 yılında mezun oldu. Teknoloji şirketlerinde tasarımcı ve yazılımcı olarak çalıştıktan sonra bu sektöre ara verip yazmaya yöneldi. 2003 yılında Yeraltı ve Alternatif edebiyatı odaklı Gölge Öykü Dergisi ile Kan Güncesi Alt-Kültür portalını kurdu. 15 sayı boyunca yayınlanan Gölge e-dergisine korku ve gerilim türlerinde yazar ve yayın yönetmeni olarak katıldı. Makale ve öyküleri çeşitli dergilerde yayınlanan Galip Dursun, ilki 2006, ikincisi ise 2013 yayınlanan Anadolu Korku Öyküleri öykü seçkilerini yayına hazırladı, 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen “1. Korku Anlatıları Konferansı: Yazınsal ve/veya Görsel Vampir Anlatıları”nda “Vampirle Savaşmak” anlatısını sundu. Yitik Ülke Yayınları’ndan çıkan 80lerde Çocuk Olmak kitabına bir anısıyla dâhil oldu. İlk öykü kitabı Pusova 2016’da İthaki Yayınları tarafından yayımlandı. Dursun, Gio 2016 jürisidir.



Işın Beril Tetik

1970 yılında Edinburgh – İngiltere’de doğdu. Küçüklüğünden beri kitaplara, şiir ve hikâye yazmaya merak duymasına rağmen, uzun yıllarını sıkı bir okuyucu olarak geçiren yazar, 2001 yılında kafasındakileri kâğıda dökmeye başladı. 2004 yılı İthaki Jules Verne Bilim Kurgu ve Fantastik Kurgu Hikâye Yarışması’nda, Fantastik Kurgu dalında aldığı birincilik aldı. Derinden Gelen Sesler, Hayal Gücünün Merkezine Seyahat, Anadolu Korku Öyküleri adlı kitaplarda öyküleri bulunan yazar, 2004 yılından beri Gölge Dergisi için öykü yazmakta, ayrıca Ravendark Coven markası ile Alternatif Giyim tasarımları yapmaktadır.





MeşrutiyetCaddesi No.65, 34443 Tepebaşı - Beyoğlu – İstanbul Tel. + 90 212 334 99 00, info@peramuzesi.org.tr


Yüklə 35,94 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin