Honda insight introducere 2Yüklə 245,55 Kb.
səhifə1/4
tarix12.08.2018
ölçüsü245,55 Kb.
  1   2   3   4


HONDA INSIGHT

INTRODUCERE 2


DESIGN EXTERIOR 13ŞASIU 16


MOTOR, PROPULSOR şi TRANSMISIE 18


VERSATILITATE 24


SPAŢIU INTERIOR 25


SPECIFICAŢII TEHNICE 28


ANEXA I – ACCESORII 30


www.hondanews.eu

INTRODUCERE
 • O maşină de familie, in 5 usi; un hatchback echipat cu sistemul hibrid Honda IMA

 • Utilitate si flexibilitate intr-un pachet accesibil

 • Emisii şi consum de combustibil reduse, bazate pe condiţiile reale de şofat

 • Sistem unic Eco Assist ce ajuta orice conducator auto sa maximizeze economia de combustibil

 • Design atrăgător, sportiv şi aerodinamic influentat de FCX Clarity

 • Interior practic şi spaţios pentru a primi cinci pasageri

 • Spatiu flexibil si un spaţiu de încărcare foarte mare, 408 litri

 • Calitate de invidiat Honda şi costuri de exploatare reduse

 • Protecţie excelenta la impact pentru pasageri şi pietoni

Honda a comercializat, pentru prima oara, modelul Insight Hybrid in anul 1999 si, timp de doua decenii, a studiat tehnologia ce va echipa vehiculul.


Motivaţia pentru studierea acestei tehnologii este fundamentala şi de baza, studiata pentru a evita irosirea materiilor prime. Pe scurt, energia consumata la frânarea vehiculului cu tren de rulare convenţional este pierduta prin transformarea sa in energie ce dispare in atmosfera sub forma de căldura şi zgomot. Obiectivul stabilit de inginerii Honda R&D era acela de a foloseasi aceasta energie in beneficiul clientului şi al mediului înconjurător.
După o decada, Honda lansează noul Insight ce are la baza aceleasi principii centrale şi le extinde, permiţând clientului sa îşi transporte familia şi bagajele cu un vehicul eficient, flexibil şi accesibil.

Direcţia modelului Honda Insight

Scopul este ca tehnologia hibrida sa fie disponibila unui număr din ce in ce mai mare de persoane, prin crearea unui vehicul hibrid, accesibil, de familie.


Modelul Insight este un hatchback in 5 uşi cu sistem hibrid IMA, ce oferă emisii şi consum de combustibil reduse intr-un pachet atractiv si la un pret scazut.
Honda se aşteaptă ca acest vehicul sa aibă un impact semnificativ in industrie. Deoarece modelul Insight va fi accesibil unui număr mare de persoane, oferă o tehnologie mai putin poluanta unui grup complet nou de clienţi – astfel, deschizând piaţa hibridelor si unei alte parti a societatii.
Iată de ce principalul obiectiv al procesului de dezvoltare este reducerea dimensiunii, complexităţii şi a preţului componentelor şi sistemelor pentru ca preţul de vanzare sa fie unul scăzut. Honda doreşte sa aducă tehnologia hibrida pe o piaţa larga, dar ştie ca preţul, sau preţul perceput, al vehiculelor ecologice i-a împiedicat pe unii clienţi sa le privească in mod serios. Honda doreşte ca acele persoane care nu s-au gândit vreodată sa cumpere un vehicul hibrid sa poată încerca acum unul.
Una este să creezi un produs „ultra-verde”, pe care doar persoanele cu venituri mari şi-l pot permite, dar în dorinta de a fi o companie dorită de societate, Honda şi-a provocat inginerii să construiască un hibrid accesibil tuturor.

Accesibilitate

Modelul Insight reprezintă punctul culminant al unei perioade de 20 de ani de dezvoltare in domeniul hibridelor şi a peste 35 de ani de impact in dezvoltarea motoarelor cu emisii scazute, ce a început cu motorul CVCC in 1972.


Acea experienţă şi cunoştinţele tehnice i-au permis companiei Honda sa dezvolte componentele şi piesele sistemului IMA astfel încât sa fie produs la costuri mici.
De asemenea, timp de un deceniu, Honda a construit autovehicule hibride. In acea perioada, s-au invatat multe lucruri despre producerea motoarelor electrice şi a altor piese cheie ale sistemului hibrid. Acest lucru a dus la îmbunătăţirea echipamentului şi tehnicilor, ceea ce a dus la reducerea costurilor de producţie. Faptul ca principalele componente hibride sunt produse in regim propriu, ajuta la controlul şi la reducerea costurilor generale.
“Inginerii noştri au demonstrat tenacitate şi abilitate in reducerea costurilor sistemului IMA, ceea ce ne permite diminuarea costurilor de producţie pentru modelul Insight. Utilizând atât de multe componente ce sunt fabricate in regim propriu, avem posibilitatea, in piaţa, de a ne îmbunătăţi in permanenta procesele intr-o maniera ce nu este accesibila furnizorilor externi.” Yasunari Seki, Insight Large Project Leader
Planul de a produce şi de a vinde un număr şi mai mare de unităţi implica economii şi implicit un cost mai mic per unitate. Pentru a putea atinge aceste cifre, fabricii Suzuka din Japonia i s-a adăugat o linie de producţie motoare, linie ce va dubla capacitatea orara de producţie a motoarelor IMA.
Iată câteva din elementele ce au ajutat la reducerea costurilor:

 1. 95% din unităţile IMA au fost reproiectate pentru a reduce atât dimensiunile cat şi costurile
 1. Fiind vorba de un model cu o destinatie foarte precisa, s-a incercat ca transformarile la nivelul tehnologiei deja existente ( sistemul de pe Civic Hybrid) sa fie minime astfel încât sa nu mai existe costuri suplimentare 1. Platforma şi şasiul au multe componente comune cu modelul Jazz.

Reducerea costurilor nu înseamnă compromisuri in ceea ce priveşte performantele sau rezistenta. Inginerii s-au axat pe descoperirea soluţiilor pentru a reduce costurile, dezvoltând cea mai eficienta tehnologie hibrid cu cele mai mici costuri pentru client.Motivare pentru a construi un hibrid accesibil

Un element important al filozofiei Honda, este sa fie „o companie dorita de societate”. La prima vedere, aceasta poate părea doar o alta strategie de marketing, dar este un principiu ce a fost respectat (începând cu centrele R&RD).


Aceasta filozofie explica dorinta Honda de a avea un model hibrid cat mai accesibil si cu un impact pozitiv in societate.
Honda ar fi putut sa decida folosirea acestei tehnologii la vehiculele din segmentele superioare;, insa nu ar fi fost decat un produs cu un pret mare destinat unui numar redus de cumparatori. Probabil exista un argument conform căruia in aceasta abordare existau mai mulţi bani pe unitate.
Totuşi, conform filozofiei, convingerilor şi moştenirii Honda, planul era reprezentat de aducerea tehnologiei hibrid cu emisii reduse către cat mai multi utilizatori prin folosirea experienţei inginerilor pentru a reduce costurile si, prin urmare, preţul de vanzare.
Pe lângă faptul ca noi segmente ale societăţii fac cunoştintă cu vehicule mai putin poluante, acest lucru va ajuta creşterea volumului de vânzări ale vehiculelor hibride – ceea ce va avea un efect pozitiv asupra valorii emisiilor de noxe şi prin urmare asupra mediului înconjurător.

Îmbunătăţirea consumului de combustibil şi a emisiilor de noxe

Consumul de combustibil (combinat) este de 4.4 l/100km, in timp ce emisiile de CO2 ajung la nivelul de 101 g/km.


Honda si-a concentrat forţele pentru a dezvolta un vehicul care sa ofere un consum redus de combustibil in „viata reala”, ţinând cont de condiţiile reale in care vehiculul este condus.
Honda preferă să se concentreze şi sa ofere un consum de combustibil pe care clienţii sa îl experimenteze in viata de zi cu zi, indiferent daca funcţionează sistemul de încălzire pe timpul iernii sau daca funcţionează sistemul de aer condiţionat pe timpul verii. Acestea sunt condiţiile reale de drum pentru care a fost proiectat modelul Insight.
Honda a produs un vehicul accesibil, eficient, extraordinar de econom şi cu nivel redus de emisii, dar exista stiluri şi tehnici de a conduce ce pot fi folosite pentru a beneficia la maxim de avantajul tehnologiei hibride. Sistemul Eco Assist proiectat pentru Insight ajuta la obţinerea performantelor extraordinare.
Sistemul unic de asistare a şoferului deschide o noua era a automobilismului, era in care producătorii şi clienţii au aceeaşi responsabilitate in ceea ce priveşte consumul final de combustibil.

Clienţi tintă

Deoarece modelul Insight este proiectat pentru a face cunoscuta tehnologia hibridelor in rândul unui numar mare de clienţi, Honda se aşteaptă ca vehiculul sa aibă succes pe piata de autovehicule.


Majoritatea clienţilor sunt clienţii segmentului C ce doresc sa înlocuiască vehiculul obişnuit de familie cu unul mult mai eficient. Înainte, aceştia considerau ca vehiculele hibride sunt prea costisitoare, dar vor aprecia spaţiul şi costurile reduse de funcţionare, precum şi preţul excelent.
Din acelaşi motiv, Honda se aşteaptă ca o parte din clienţii pasionaţi de tehnologia hibrida şi proprietarii unor modele convenţionale sa treacă la modelul Insight, alegând astfel o tehnologie de reducere a costurilor.

Vanzari

La nivel global Honda doreşte sa vanda 200.000 unitati in fiecare an, dintre care 100.000 doar pe piata americana.


In calitatea sa de CEO şi Preşedinte, Dl. Fukui a anunţat deja ca vehiculele hibridele vor reprezenta 10% din cifra totala de vânzări Honda la jumătatea următoarei decade; pentru a atinge acest obiectiv, Honda va lansa un hibrid sport (având la baza CR-Z) şi un model Jazz Hybrid in următorii ani. Cu aceste patru modele hibride, Honda doreste sa vanda, anual, peste 500.000 vehicule hibride la nivel global.
Utilitate şi aerodinamica de hatchback

„Motivul pentru care am ales un hatchback in 5 uşi este faptul ca am dorit ca vehiculul sa fie popular in Europa” afirmă Yasunari Seki, Large Project Leader pentru Insight. „Piaţa americana – cea mai mare piaţa – ne-a cerut sa construim o maşină cu portbagaj, dar noi am insistat asupra unui hatchback deoarece pentru a putea concura cu alte maşini „verzi” şi pentru a vinde mai mult in Europa, trebuia sa fie o masina in 5 uşi. Si din punctul de vedere al formei acesta are un aspect mult mai aerodinamic.”Design exterior

Este foarte important pentru un vehicul hibrid cu un nivel redus de emisii, ca designul exterior să exprime încredere. Trebuia să arate ca o maşină „verde”, dar să fie dinamică şi plăcută în momentul conducerii.


Mai mult decât orice, modelul Insight trebuia să fie considerat atrăgător de o gamă largă de persoane la nivel mondial; un factor la fel de important era considerat stilul caroseriei. Studiile efectuate în cadrul clienţilor au demonstrat că cea mai apreciată este caroseria în 5 uşi; aşadar acest model a fost ales deoarece a înregistrat cele mai multe voturi.
În al treilea rând, modelul Insight împrumută linii de stil de la modelul FCX Clarity. S-a ales această soluţie pentru a putea poziţiona modelul Insight ca pe un model ce dispune de recunoaştere la nivel mondial, avantaje de aerodinamicitate şi încredere într-un vehicul „verde”.

Nivel redus de emisii CO2 în timpul construirii, utilizării şi reciclării

Honda a dezvoltat programul Life Cycle Assessment (LCA) pentru toate vehiculele produse, program ce vizează emisiile CO2 în fiecare stadiu al utilizării inclusiv în timpul producţiei.


Honda a dezvoltat acest program în 2007 pentru a introduce un sistem LCA specific produselor pentru a investiga volumul de CO2 asociat întregului ciclu de viaţă al fiecărui vehicul Honda. Acest sistem permite ca Honda să compare impactul avut asupra mediului înconjurător de procesul de producţie şi de întregul ciclu de funcţionare al vehiculelor hibride.
Rezultatele au evidenţiat importanţa emisiilor CO2 a „stadiului de utilizare” în perioada de utilizare a vehiculului şi faptul că este o diferenţă foarte mică între nivelul emisiilor de CO2 asociate cu materialele brute şi stadiile de producţie ale vehiculelor hibride şi nivelul vehiculelor convenţionale. (02_ENVIRONMENT.JPG & 03_ENVIRONMENT.JPG). Acest lucru înseamnă că nivelul general al emisiilor de CO2 pe întreaga perioadă de funcţionare a unui vehicul hibrid va fi semnificativ mai mică decât cel al vehiculelor convenţionale.

Unde va fi construit modelul Insight?

Modelul Insight va fi produs la fabrica Suzuka din Japonia, unde a fost adăugată o nouă linie de producţie motoare pentru a dubla capacitatea de producţie.Când va fi comercializat?

Modelul Insight va fi comercializat începând din primava/vara anului 2009.Moştenirea Honda în domeniu „verde”
1972 Este dezvoltat motorul CVCC – primul motor pe benzină, la nivel internaţional, cu nivel redus de emisii ce respectă normele stricte ale UE privind nivelul poluării.
1986 Modelul CR-X coupe devine primul vehicul în patru cilindrii, producţie de serie, ce a depăşit limita de 5.6l/100km (50mpg).
1993 Honda câştigă prestigiosul World Solar Challange cu Type Dream, alimentat solar. A fost construit un nou model Type Dream, îmbunătăţit, pentru competiţia din anul 2006 şi a câştigat din nou.
1997 Honda începe comercializarea vehiculului electric EV Plus – ce putea transporta patru adulţi, pe o distanţă de aproape 140 mile cu o singură încărcare – în Statele Unite şi în Japonia, şi a vândut peste 200 unităţi până în anul 2000.
1997 Honda dezvăluie Civic GX, ce funcţionează pe gaze naturale şi este disponibil în America. Devine, la nivel mondial, cel mai curat vehicul cu combustie internă din acea era.
1999 Honda lansează Insight – un vehicul hibrid pe benzină şi electric cu un consum de 3.4 l/100km (83mpg) în ciclu combinat, cu emisii de doar 80g/km de CO2.
1999 Honda dezvăluie prima versiune a revoluţionarului model FCX cu emisii zero cu alimentare cu celule de combustibil.
2003 este lansat modelul Civic IMA hibrid cu emisii CO2 de 116g/km.
2006 este începută comercializarea modelului Noul Civic Hybrid, cu un consum de 4.6 l/100km (61.4mpg) (combinat) şi emisii de 109g/km.
2006 Honda a început producţia şi vânzarea modelelor Civic şi Fit FFV, capabile să funcţioneze 100% în mod biologic cu un derivat din combustibil de bioetanol.
2007 Conceptul sport hibrid cu greutate redusă, denumit CR-Z, este lansat la Salonul Auto de la Tokyo, iar o versiune este confirmată pentru producţie.
2008 Modelul Honda FCX Clarity, alimentat cu celule de combustibil, este produs în Japonia, şi leasingul acestor vehicule cu emisii zero începe în SUA.
2009 Revigorarea numelui Honda Insight, un vehicul hibrid mai accesibil ce va fi comercializat în Europa începând din primăvară – tehnologia ecologica este acum accesibilă unui număr mai mare de persoane.

Alte iniţiative verzi


 • În 1956, fondatorul Soichiro Honda a spus: „După ce materialele sunt aduse în fabrică, nu trebuie să se lucreze decât la crearea produselor.” Rezultatul va fi reprezentat de deşeuri zero ca urmare a procesului de producţie până în anul 2010. Aproape toate fabricile Honda, incluzându-le pe cele din Japonia şi Marea Britanie, au atins acest obiectiv.
 • Începând cu anul 1976 Honda a plantat aproape o jumătate de milion de copaci în jurul fabricilor, absorbind peste 4.000 tone CO2 şi producând peste 3.000 tone oxigen.
 • În 1989 Honda a introdus vopseaua pe bază de apă, ce nu pare a fi un lucru important, dar atunci când se foloseşte atât de multă vopsea, detaliile contează. Din fericire, această iniţiativă a fost adoptată şi de ceilalţi constructori.
 • Lecţiile învăţate de la modelul Honda Solar Car, model ce a depăşit toate recordurile, au fost folosite cu succes şi Honda a început dezvoltarea panourilor solare, extrem de eficiente, pentru case şi fabrici.
 • Paisprezece fabrici, incluzând-o pe cea de la Suzuka unde se construiesc modelele Jazz şi Insight, au fost echipate cu ultima generaţie de panouri solare, ce produc electricitate cu zero emisii CO2.
 • Honda nu produce doar motoare ecologice;Honda produce motoare ecologice printr-un proces ecologic. Mai mult, Honda face lucrul acesta de foarte mult timp. Spre exemplu:
  • Un sistem co-generator instalat la fabrica Kumamoto în iulie 2006 a completat procesul de instalare din toate fabricile Honda din Japonia. Acest sistem furnizează electricitate, în timp ce sistemul de evacuare gaze produce abur şi apă fierbinte utilizată în timpul procesului de vopsire din fabrica Kumamoto. Rezultatul se traduce prin reducerea a aproximativ 1.039 tone emisii CO2 doar în anul 2007.
  • În Guangzhou, fabrica Zengcheng, ce a început producţia în septembrie 2006, dispune de o caracteristică în premieră la nivel mondial: reciclarea în procent de 100% a apei. Atingând un nivel zero al pierderilor de apă, fabrica a salvat până în acest moment circa 170.000 tone de apă.
 • Honda a dezvoltat Home Energy Station ca o potenţială soluţie pentru problema infrastructurii de hidrogen. Versiunea actuală funcţionează pe gaze naturale, iar acum este testată o versiune ce funcţionează pe energie solară. Unităţile nu doar că alimentează FCX Clarity, dar încălzesc şi alimentează locuinţele şi returnează orice surplus de energie.
 • Modelul FCX Clarity alimentat cu celule de combustibil este primul vehicul cu emisii zero, producţie de serie. În prezent, este disponibil în leasing în Statele Unite şi Japonia şi evacuează doar apă ca emisii.
 • Honda a iniţiat un proiect pentru a curăţa plajele pentru a ajuta la reducerea poluării pe anumite ţărmuri.
 • Luând în considerare potenţialele lipsuri ce vor apărea în viitor, Honda a ales orezul ca subiect pentru cercetare acum şase ani. Din acel moment s-a situat pe prima poziţie în identificarea genelor ce sporesc în mod semnificativ producţia de orez. O genă numită Gn1 ajută la mărirea numărului de grâne, în timp ce o altă genă, sd1, poate fi izolată pentru a reduce înălţimea plantelor pentru a nu se mai rupe şi deteriora. Orezul Koshihikari crescut cu aceste gene înregistrează o creştere de 23% a producţiei. Între timp, au descoperit o genă ce îmbunătăţeşte semnificativ abilitatea de regenerare a orezului; astfel este mult mai uşoară creşterea unor varietăţi care să depăşească Koshihikari.
 • Pentru a înfrunta despădurirea rapidă în China, Honda susţine Asociaţia Desert Planting Volunteer în iniţiativa sa „Joyful Forest” ce are ca obiectiv creşterea pădurilor în deşert.
 • Începând cu anul 2003, Honda a ajutat poporul brazilian să conducă propriile iniţiative în domeniul educaţiei privind mediul înconjurător. Proiectele includ curăţarea râurilor şi ateliere pentru reutilizarea sticlelor PET şi a ziarelor.Dl. Fukui

Pionier în domeniul tehnologiei verzi

“Când eram student, în anii ’60, lucram la teza mea – o analiză a emisiilor de dioxid de azot. Am considerat problema emisiilor ca fiind o temă importantă – a fost probabil primul studiu al NO2 din Japonia.


Recunosc că unul din motivele pentru care am efectuat acest studiu a fost faptul că am vrut să mă alătur echipei Honda. Honda era faimoasă pentru acţiunile competitive şi acest lucru m-a atras. În 1969, m-am alăturat echipei Honda în acelaşi an în care Soichiro Honda s-a retras din lumea sporturilor cu motor pentru a îşi canaliza energia pe provocările pentru un aer mai curat.
Când m-am alăturat companiei m-am angajat într-o cursă pentru a dezvolta tehnologia ce poate îmbunătăţi calitatea aerului pe care îl respirăm. Primul meu proiect a fost cercetarea emisiilor pentru un sistem cu catalizator şi am încercat un nou concept ce nu a mai fost folosit vreodată. Din păcate, nu a funcţionat iar gazele de evacuare erau mai toxice, şi sub îndrumarea domnului Honda, care conducea încă R&D, am mai făcut câteva încercări.
Îmi aduc aminte că domnul Honda a început să ţipe la mine. Îşi dorea foarte tare să avem succes în această provocare şi după ce am eşuat din nou, a spus: „Nu te gândi doar la sistem, gândeşte-te la sistemul de evacuare ca la un catalizator. Gândeşte-te cum să faci un motor curat de la început”.
Din acel moment, eu şi echipa am început să dezvoltăm un motor care să producă mai puţine noxe fără catalizator.
După ce am vândut vehicule timp de câţiva ani, în noiembrie 1974 am vizitat Statele Unite ale Americii pentru un test de certificare la un laborator al guvernului. În cadrul acestui test, spre neîncrederea tuturor, modelul Civic a devenit primul vehicul ce a trecut noile standarde ale U.S: Clean Air Act bazate doar pe performanţele motorului.
Mai mult, inspectorul guvernamental m-a felicitat pentru atingerea unei poziţii de top în industrie în ceea ce priveşte economia de combustibil, ceea ce pentru noi a fost o surpriză deoarece nu ne-am gândit niciodată la economia de combustibil.”
De la recunoaşterea în Statele Unite, Honda a continuat să lucreze la tehnologii ce vor face maşini mai putin poluante şi mai eficiente. Acum, după 35 de ani, Honda poate să scoată pe piaţă cel mai accesibil hibrid din toate timpurile.”
Takeo Fukui, Presedinte si CEO, Honda Motor Company
Preţuri şi accesibilitate

Cercetările Honda au demonstrat că majoritatea conducatorilor auto cred că vehiculele hibride sunt foarte scumpe, acesta fiind lucrul care îi împiedică să aleagă motoarele cu tehnologie mai putin poluantă.


În cel mai recent studiu pe piaţă, din persoanele care nu iau în considerare un vehicul hibrid, 40% au spus că preţul este principalul motiv al acestei amânări.
Studiile Honda, şi cele ale celorlalţi producători, au demonstrat că exista foarte multe persoane preocupate de mediul inconjurator, insa atunci cand este vorba despre achizitionarea unui automobil pretul este un factor determinant.
Trei sferturi ar cumpăra un vehicul cu emisii reduse dacă acest lucru înseamnă costuri reduse ... Şase din zece persoane spun că elementul cel mai important în achiziţionarea vehiculului este reprezentat de costurile de funcţionare.” BMW Report, Driving Change, October 2008
Pentru majoritatea conducatorilior auto, vehiculele hibride au fost considerate o alternativă scumpă modelelor pe benzină şi diesel, un simbol eficient, un mijloc curat de transport.
Noul Insight este proiectat pentru a combate aceste percepţii, şi va face astfel încât tehnologia hibridă să fie accesibilă multor persoane, inclusiv unei clase noi de clienţi ce nu au luat niciodată în considerare un vehicul hibrid.

Reducerea costurilor

Înfruntând o criza la nivel mondial, se aşteaptă ca tendinţa de reducere să continue, oamenii schimbând vehiculele mari cu unele mai mici şi mai eficiente.


Un sondaj pe un site auto a demonstrat că două treimi din clienţi vor opta pentru o maşină „verde” la următoarea achiziţie. Totuşi, majoritatea a spus că motivul principal este economisirea banilor şi nu neapărat necesitatea unei maşini „verzi”.
Pentru toţi aceşti clienţi, Insight oferă ce este mai bun – un vehicul practic, de familie ce respectă mediul înconjurător şi o multitudine de beneficii financiare inclusiv un preţ de achiziţie mai scăzut.


Yüklə 245,55 Kb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2020
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə