Manual de Instalare si Utilizare al produsului Magazin Online Inceput versiunea 0Yüklə 150,63 Kb.
səhifə1/6
tarix06.08.2018
ölçüsü150,63 Kb.
#67468
  1   2   3   4   5   6

Manual de Instalare si Utilizare

al produsuluiMagazin Online Inceput versiunea 1.0

Acest produs este creat de Adriana Alexandru si este distribuit prin www.magazinultauonline.com

MagazinulTauOnline.com

Manualul a fost scris de Adriana Alexandru.

Ultima revizie a acestui manual a fost facuta pe 7 Iulie 2012.

Este posibil ca unele informatii din acest document sa se fi schimbat ulterior, de aceea nu se ofera garantii ca acestea mai sunt de actualitate si sunteti incurajat sa verificati informatiile.


Continutul manualului
Domeniu, Hosting, Transferul Fisierelor 4

Domeniu 5

Hosting 9

Transferul fisierelor 16

Instalarea Magazinului Online Inceput 23

Accesarea magazinului online 23

Accesarea zonei de administrare a magazinului 23

Instalare: pasul 1 24

Instalare: pasul 2 26

Instalare: pasul 3 29

Prima logare ca administrator 32

Turul magazinului 35

Pagina magazinului 36

Pagina produsului 38

Nota descriptiva 40

Imaginea produsului marita 42

Cosul de cumparaturi 43

Finalizare comanda 44

Confirmare comanda trimisa 45

Vizionarea unei pagini 47

Ghid de Utilizare pentru Administrator 48

Editorul de text 49Full screen 49

Modificarea manuala a codului HTML 50

Printare sau salvare in PDF 50

Introducere imagine 53

Creare link/legatura 54

Creare submeniu cu anchors/ancore 56

Meniul principal al administratorului 60

Adaugarea unui produs nou 62

Nume si pret 62

Imaginea principala si titlul imaginii 62

Descriere sumara 64

Descriere detaliata 64

Status 65

Imagini optionale 65

Salvare produsului 66

Editarea si stergerea unui produs 66

Adaugarea unei note descriptive 67Status 68

Editarea si stergerea unei note descriptive 68

Adaugare discount/reducere 69Stergerea unui discount 71

Editare pagina 72

Vizualizarea comenzilor curente 73

Arhivarea unei comenzi 75

Personalizarea aspectului magazinului 76Specificarea unei culori 77

Specificarea unei imagini de fundal 77

Culoarea legaturilor 78

Marimea textului 78

Pozitia textului 78

Google Analytics 79Crearea contului Google Analytics 79

Adaugarea codului Google Analytics 80


Domeniu, Hosting, Transferul Fisierelor


Pentru instalarea acestui produs aveti nevoie de:

  1. Domeniu

  2. Acces la hosting server care ruleaza PHP 5

  3. Aplicatie de transfer FTP

Acestea trebuie procurate independent de produs.

Daca aveti deja domeniu si acces la server pentru hosting, puteti trece direct la partea care explica transferarea fisierelor magazinului pe serverul de hosting .

Daca nu aveti domeniu, acces la server pentru hosting, trebuie sa le procurati pe acestea inainte de a putea continua. In continuare va sunt oferite niste sugestii referitoare la cum si de unde le puteti procura.

Aceste sugestii sunt facute in buna credinta ca aceste produse si servicii sugerate va pot fi de folos, insa acestea sunt numai niste sugestii si nu se garanteaza ca va vor fi de folos sau ca va vor satisface nevoile si dorintele. Produsul Magazin Online Inceput, versiunea 1.0 nu este afiliat cu produsele si serviciile mentionate mai jos. Va asumati intreaga responsabilitate si intregul risc daca veti utiliza produsele si serviciile sugerate.


Domeniu


Domeniul este adresa website-ului dumneavoastra, a magazinului dumneavoastra online. De exemplu, www.magazinultauonline.com este un domeniu. Pentru ca potentialii clienti sa va poate accesa magazinul veti avea nevoie de o astfel de adresa.

O sugestie este sa utilizati Google Apps Standard edition si sa inregistrati domeniul dumneavoastra prin Enom. Acest lucru va ofera un domeniu si pana la 10 adrese de email personalizate acestui email. De exemplu veti putea avea adresa de email de genul contact@domeniuldumneavoastra.com .Avantajele utilizarii a Google Apps Standard edition cu domeniu inregistrat prin Enom sunt:

  • Va costa doar 10 dolari pe an, plus TVA, iar in acest pret sunt incluse 10 adrese de email personalizate si inregistrare privata a domeniului. Aceasta este o oferta generoasa si foarte buna. Aruncati o privire pe internet si veti vedea ca foarte des, veti observa ca emailurile si inregistrarea privata au costuri separate fata de domeniu, si chiar si domeniul singur poate fi mai scump de 10 dolari plus TVA.

  • Conturile de email arata ca cele de Gmail, pentru ca sunt oferite de Google. Acest lucru din start, ofera calitate deosebita. Veti avea protectie impotriva mesajelor spam sau junk oferita de Google. Fiecare cont de email are si un cont de calendar si nu numai.

Inregistrarea privata mentionata mai sus se refera faptul ca informatiile dumneavoastra de contact pe care le asociati cu inregistrarea acestui domeniu nu vor fi disponibile pe internet. Fara aceasta optiune, informatiile dumneavoastra de contact sunt disponibile in baze de date de pe internet.

Este obisnuit ca atunci cand se inregistreaza un domeniu sa se publice informatiile persoanei care a inregistrat domeniu, insa multe persoane nu vor ca informatiile lor de contact sa fie disponibile in mod public pe internet, si de aceea platesc pentru inregistrare privata, in care compania de la care ei cumpara domeniul pune detaliile sale de contact pe internet in locul detaliilor persoanei care a cumparat domeniu.

Indiferent daca alegeti aceasta optiune sau nu, domeniul va fi tot al dumneavoastra.

Dezavantajele acestei sugestii:


  • Puteti sa inregistrati domenii care se termina in com, net, info, org, si altele, insa momentan acest serviciu nu pare sa ofere posibilitatea de a inregistra domenii care se termina in ro. Acest lucru inseamna ca puteti inregistra un domeniu ca www.deexemplu.com insa nu puteti inregistra unul ca www.deexemplu.ro .

Pentru a cumpara domeniul prin Enom si impreuna cu Google Apps Standard dati click pe adresa: https://www.google.com/a/cpanel/standard/new3 . Veti vedea pagina urmatoare:

Pe aceasta pagina, dati click pe Find domains. Veti vedea pagina urmatoare:Tastati domeniul dorit si alegeti din lista ce tip de domeniu doriti. Apoi dati click pe Check availability. Daca domeniul nu este deja inregistrat de altcineva, veti putea introduce informatiile dumneavoastra de contact. Urmati instructiunile si in scurt timp veti vedea pagina urmatoare:Este important ca aici sa selectati Enom din lista daca doriti sa iregistrati domeniul cu Enom. Mai exista si alta optiune, alta decat Enom, insa Enom va ofera o interfata simpla si usor de utilizat pe care o veti aprecia cand veti conecta domeniul cu serviciul de hosting.

Urmati apoi instructiunile si finalizati plata. Dupa ce plata este efectuata veti fi redirectionat catre contul Google Apps pe care l-ati creat deja. Prima adresa de email personalizata de tipul alegereadumneavoastra@domeniuldumneavoastra.com a fost creata in acest proces de cumparare al domeniului si aceasta este adresa cu care veti fi acum logat in contul Google Apps. In scurt timp veti primi un email de confirmare ca ati cumparat domeniul.


Yüklə 150,63 Kb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4   5   6
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə