Nr. 4, Decembrie (Undrea), 2011 Revista Şcolii Eroilor, Lipănesti



Yüklə 141,59 Kb.
tarix01.08.2018
ölçüsü141,59 Kb.
#64984

NR. 4, Decembrie (Undrea), 2011 Revista Şcolii Eroilor, Lipănesti

plansa-de-colorat-clopotei-craciun.jpg

O, brad frumos !

De Crăciun, parcă prin ceaţă, mintea noastră începe să reînvie o parte din timpul pierdut. Poate pentru că, în sacul lui, Moşul ne-aduce şi ceva din colbul vremii. Sau poate că pomul de Crăciun îşi are rădăcinile în noi insine.

Printre atâtea tradiţii risipite, abandonate în lada cu lucruri inutile, era si aceea de a te înfrati cu un brad. Pe varful lui se odihnea cercul cerurilor. Te însotea de la naştere pânâ la moarte. Mirosul răşinei şi cel al lumânărilor parfumau mai toate cotiturile vieţii. Mereu te măsurai cu el. Si aproape că nu era urare în care să nu se audă, printre versuri, foşnind cetina cea verde. Făceai ce făceai, tot la bradul tău ajungeai. In umbra lui, oamenii îşi înfăşurau nopţile, viaţa lor era mai aproape de cercurile trunchiului de brad şi de izvoare. Podoabele Pomului de Craciun erau podoabele cerului, stele, planete, galaxii, vazute cu ochiul oierilor şi pădurarilor. Pentru ei, mersul zilelor însemna mersul constelaţiilor. Omul îşi aducea, cocoţat pe spirala de cetină a bradului, universul de turtă dulce, candele şi lumânâri lângă vatră, să-i cânte copiii colinde.

Epoca inocenţei s-a sfârşit. Piatra nu ne mai spune mare lucru, de foc am învăţat să ne ferim, aerul s-a banalizat, apa curge la robinete, lemnul a rămas captiv în muzeele de artă populară sau pe vârful muntelui.. In viata noastră nu mai încap decât prefabricatele pe care le înghesuim printre griji, necazuri şi mici victorii sau înfrângeri în lupta cu noi înşine. O dată pe an, pădurile din vârful muntelui migrează la oraş. Migrează, în vagoane de marfă, dosite dupa prelată, ca niste emigranţi ilegali. Pădurii nici măcar nu mai sădesc un pui de brad in loc. Ritualul s-a pierdut, ca şi alte înţelesuri ascunse ale vieţii şi morţii. Bradul ajunge in pieţe şi ne aduce aminte, efemer ca un fluture, de vremurile de demult. Dar şi migraţia brazilor începe să devină o raritate. Nu pentru ca nu mai sunt, dar si pentru că progresul şi omul cer altceva. Piaţa a inceput sa fie acoperită acum de produse veşnic verzi, din sârma si plastic. Au coroana intactă, chiar şi ramuri încovoiate de omătul poliesteric. Vârful este dur ca lancea, trunchiul e făcut din ţeava, pentru a rezista mai bine poverilor. Daca vrei mai multă zapadă sau daca vrei sa miroasă a răşina, îl dai cu spray-ul care zile în şir te-mbată un miros chimic de cetină. E disponibil în mai multe versiuni, există chiar şi brazi albi sau albaştri. Insă nu numai bradul s-a schimbat, ci si podoabele. Pe crengi nu se mai pun mere în poleială, bomboane de lapte, lumânari sau turta dulce. Bradul este garnisit cu seturi de beculeţe a căror intensitate poate fi modificată cu telecomanda. In locul turtei, se pun lingouri de ciocolată, în locul spiralelor de hărtie, benzi reflectorizante. Ba mai vezi pe câte unul cocoţând în brazii de fier din pieţele publice câte-o maşină de lux, bilete de călătorie şi cheile unei noi case ce se va trage la sorţi. Arborele cosmic a devenit imaginea preferată a campaniilor publicitare de sărbători. Pe crengile lui găseşti doar din întamplare fragmente din universul trecut.

Poate că omul de azi se simte mai degrabă frate cu sârma şi plasticul decât cu bradul şi cu muntele… Prof. Băran Maria




Interviu cu Doamna Director Nica Luciana ,de la Şcoala Eroilor cu Clasele I-VIII Lipăneşti+Scoala ‘Spirea Sorescu cu cls I-VIII”Zamfira.

Irina: Buna ziua Doamnă Director, si multumim pentru amabilitatea de a ne răspunde la câteva întrebări. Intrebările vin din partea Consiliului elevilor.Iata prima întrebare:

- Cum v-ati hotarat sa deveniti profesoară de română?



D-na Director: În primul rând vreau să iti multumesc pentru posibilitatea de a mă exprima in paginile revistei voastre, a elevilor şi va felicit pentru iniţiativa de a continua revista şcolii. Să revenim la întrebare! Este o hotărăre pe care am luat-o încă din clasele de gimnaziu,atunci când eram eleva acestei şcoli. Am fost atrasă de literatura, de emoţia şi sensibilitatea poeziilor, de operele marilor scriitori şi îmi plăcea foarte mult să recit. In acelaşi timp, eram fascinată de meseria de dascal si multi profesori de-ai mei au reprezentat modele pentru formarea mea profesionala. Primul pas a fost admiterea la Liceul Pedagogic din Ploieşti în anul 1989. In anul 1994 am fost repartizată pe post de invatatoare la Scoala Lipanesti, iar in urmatorii cinci ani, am parcurs cursurile Facultatii de Litere de la Universitatea Bucureşti. Visul din copilarie se împlinea dupa ani de munca,efort, speranţe şi încredere. Deci, am o legatură foarte stransă cu aceasta şcoală în care am fost 8 ani eleva si 12 ani cadru didactic.

Irina: Ce pasiuni aveţi?

D-na Director: Pun multa pasiune în tot ce fac. Este greu să fac o ierarhizare. Imi place să cant , să citesc, sunt o mare iubitoare de flori şi ma ocup de cultivarea şi ingrijirea lor. Fac sport de căte ori am ocazia( joc tenis de masă, de câmp, merg cu rolele, cu bicicleta şi de-abia aştept să vina iarna să patinez împreună cu fetele mele la patinoar), Cel mai bine mă relaxez cântând la chitara!!!

Irina:Cum reuşiţi să vă împărţiţi între muncă şi familie?

D-na Director: In ultimul timp, spre dezamagirea familiei mele, timpul petrecut la şcoala este din ce în ce mai mare, deoarece vreau ca toate lucrurile făcute în şcoală să fie rezolvate în cel mai bun mod, cu devotament si responsabilitate. Sunt mâhnita că timpul petrecut cu familia nu este atât de mult cat îmi doresc. Încerc să recuperez în week-end timpul pierdut şi să ma ocup mai mult de fetele mele.

Irina: Există lucruri ce trebuie îmbunătăţite la şcoala noastră?

D-na Director:Bineînteles că întotdeauna există loc de mai bine! Ştiu că în ultimii ani, s-a investit foarte mult în reabilitarea clădirii si curţii şcolii. Au fost modernizate unele spaţii scolare si s-au achizitionat multe materiale didactice.Consider ca trebuie să ne implicam cu totii: parinti, elevi, profesori, consiliul local, în dezvoltarea bazei materiale, pentru a putea beneficia de condiţii optime pentru procesul de învăţământ, pentru a nu exista diferenţe între şcoala noastră şi şcolile din oraş. În acelaşi timp, trebuie să păstram tot ceea ce exista în şcoală şi să contribuim la înfrumusetarea acesteia.Dar, ceea ce este si mai important este schimbarea atitudinii multor elevi din şcoala care consideră ca au numai drepturi, nu si obligaţii. Am observat că deşi am stabilit de la începutul anului şcolar o uniformă, mulţi elevi nu respecta acesta obligaţie şi nu poartă ecusonul de elev. Deasemeni, am constatat că sunt numeroase acte de violenţă în pauze şi la plecarea de la şcoală, în drum spre casă. Sper ca prin discuţiile dintre elevi si profesori, prin lecţiile de dirigentţe şi prin întălnirile cu

părinţii aceste fenomene să se reducă ş i elevii să fie concentraţi asupra lecţiilor.



Irina: Elevii îşi doresc mai multe activităţi extrascolare.Credeţi că este posibil?

D-na Director :Sigur. Am fost entuziasmată de participarea elevilor şcolii la activităţile extraşcolare desfaşurate până acum : Let’s do it! , Halloween , Parteneriat cu muzeul de istorie şi excursia la Bucureşti. Am constatat că nu trebuie decât să vă provocăm şi răspundeţi imediat: “Prezent!” la astfel de activităţi. Continuăm aceste acţiuni şi în lunile următoare, conform unui plan, dar pe cele mai multe le vom desfăşura în săptămâna 2-6 aprilie, numită “Şcoala altfel”. Pentru această săptămână, asteptam si propunerile voastre pe care va rog sa le discutati in orele de dirigentie.

Irina:Ce planuri aveţi pentru viitor?

D-na Director:Am multe planuri pentru acest an şcolar. Imi place să avem o şcoală frumoasă şi un invaţămănt de calitate. Mi-am propus înfiinţarea unei săli de lectură si biblioteca, un loc în care elevii sa citeasca, să se informeze, sa creeze si sa-si dezvolte competentele de lectura. Cabinetul de informatica trebuie să primească unele îmbunatăţiri pentru a fi folosite toate calculatoarele existente in scoala. Cred că scoala este locul in care si profesorii si elevii petrec foarte mult timp si trebuie sa se simta atrasi de acest loc si sa găsească aici materiale si mijloace necesare unei educatii foarte bune ( manuale, carti, calculatoare, aparatura de laborator, sala de sport dotata).Vreau să implicăm şcoala în cat mai multe parteneriate cu diverse institutii pentru a participa la activitati atragatoare si educative. Acum , în luna decembrie, mi-am propus să vă provoc pe voi, elevii, la o competitie de înfrumusetare a claselor şi a holurilor şcolii cu articole interesante, imagini de la activităţile şcolare şi extraşcolare, desene. Si mai ales acum, când se apropie sărbătorile de iarnă, să transformăm şcoala într-un loc de sărbătoare. Mi-ar plăcea să avem un sistem audio în toată şcoala şi în timpul pauzelor să ascultati colinde. Ar fi foarte frumos, nu? Ce zici? Găsim o solutie mai simpla pentru acest an, un casetofon cu boxe pe holul scolii??? Va las pe voi sa gasiti solutii pentru acest an !!!!

Irina:Ce sfaturi ne-aţi da nouă, elevilor ?

- 1. Să vă pregătiti zilnic, cu seriozitate şi responsabilitate!

2. Să aveti un comportament adecvat calitatii pe care o aveti, aceea de elev, atat in scoala cat si in afara acesteia!


  1. Să vă implicati in toate activitatile propuse de profesorii vostri cu seriozitate!

  2. Să faceti cinste acestei şcoli, profesorilor şi părintilor vostri!

Interviu realizat de Brănoiu Irina , elevă clasa a VIII-a

de la examenele din 2011

(Perlele profesorilor le vom prezenta în numărul următor)

1. Tăranii lui Creangă vorbeau o limbă fără greseli de ortografie

2.Cetăţenii vechiului Egipt se numeau Mumii.

4. "In concluzie, deducem că acest basm 'Rodul tainic' este un basm pe placu tuturor pt. că împaratul din curtea ragească este un om bun, dar feciorii de împărat si boierii de toate spitele sunt răi"

5."Timpul este nedeterminat, vorbindu-se doar despre împărăţia împăratului în a cărui curte se afla un pom nespecificându-se timpul"

6."Pe când să ne duceam spre casă, autocarul ş-a stricat apoi am aşteptat pânâ a venit un mecanic să îl tomnească"

7."Primavara înverzesc toate vieţuitoarele"

8."Eu vaş descrie un tablou din natura deoarece să vedeţi cum arata natura"

9."Pe plaja era multe fete dezbracate indecent"

10."In scorbura copacului imens se afla o coliba în care era o blană bătrână"

11."Autorul e anonim şi acest basm este alcătuit de la gura la gura, de la om la om

12.Verbul este ceva cere se mişcă

13.Calul Troian avea multi greci în burtă
Sfatul nostru este să luaţi aminte la aceste greşeli , pentru a nu le călca pe urme elevilor buclucaşi !!!!!

Şi acum să revenim la ale noastre… adică la elevii noştri, care nesperat,ne-au trimis multe materiale, iar dacă nu le veţi regăsi în numărul de faţă al revistei,(din lipsă de spaţiu), cu siguranţă vor apărea în numerele viitoare. Oricum ,multumim pentru interesul acordat!



Dacă am crezut că talentul şi inspiraţia au apus şi nu mai există între noi pasionaţi ai potrivirii cuvintelor ne-am înşelat amarnic.Iată căţiva dintre ei:

Iarna Iarna

de Miţurcă Eliza -VIII de Călin Adelina-VI B

Din norii cenuşii, o ploaie de fulgi argintii, Bruma rece se aşterne peste dealuri ruginii,

Ş-a aşternut peste câmpii,peste pădurile ruginii. Soarele de-abia se vede, printre norii fumurii

Pârtiile sunt pline de copii,de unde au apărut, nu ştii. Casele pe horn scot fum, vântul bate liniştit

Dar glasurile lor zglobii, te-ndeamnă ca să vii, Poate va veni zăpada, poate, poate va veni!

Şi să te alături lor, tuturor copiilor .

Iarna Iarna

de Minea Sebastian-VIII de Dumitraşcu Ana Maria-VIB

A trecut şi toamna acum, Iarna vine la noi iară,

Au ieşit copii-n drum Şi aduce-n prag de seară,

Fericiţi din cale-afară, Vălu-i alb strălucitor,

Aşteptând iarna s-apară. Haina groasă a munţilor.

A căzut şi primul fulg, Ne aduce gerul mare

Vine iarna în cătun, Dar în case sărbătoare

E şi frig şi chiciură, Avem cozonaci pe masă

Ursu intră-n scorbură. Şi colinde-n orice casă.

Iarna ca să hiberneze Sus, pe deal la derdeluş,

Să nu iasă e prea lesne S-a făcut alunecuş

Că e frig şi rece afară Vezi numai copii zglobii

Iarna peste el coboară! Printre stele argintii.

Iată câteva motive pentru a merge mai departe….

Revista? De ce?

In paginile ei sperăm să ne cunoaştem mai bine, să ne gândim împreună la viitorul şcolii noastre.

Vrem să vorbim despre şcoala noastră, despre elevii care învaţă, şi au învăţat aici.

Să ne cunoaştem pe noi şi pe cei din jurul nostru.

Să ştim că nu suntem primii pe pământ, că au fost oameni înaintea noastră,de la care trebuie să cunoaştem trecutul pentru a înţelege prezentul şi a ne clădi viitorul.

Nu suntem cei mai buni, dar avem curajul de a începe, şi de a continua ce am început…

Urez succes colaboratorilor şi celor care îşi vor întoarce faţa către noi!

CEREMONIALUL SALUTULUI


  • Bărbaţii salută întotdeauna primii.

  • Oamenii tineri îi salută pe cei vârstnici.

  • Noii sosiţi îi salută pe cei aflaţi deja într-o încăpere.

  • Cel aflat în trecere îl salută pe cel care stă.

  • Cel aflat la volan salută pietonul cunoscut.

  • Nu se salută cu ţigara în gură sau cu pălăria pe cap.



  • Se salută cu fireasca şi cinstita nostră formulă”Buna ziua”sau cu formula reverenţioasă”Sărut mâna!”

  • Termenii precum:”Hello, Ciao!”,sunt termeni de import, consideraţi în limba română termeni de jargon,folosiţi de unii indivizi pentru a se diferenţia de ceilalţi.

  • Se salută scoţând pălăria (căciula) de pe cap,înclinând uşor capul, şi privind întotdeauna în ochii persoanei pe care o saluţi;fără discuţie se răspunde întotdeauna la salut.

Prof. limba română, Costea Tudor

Tudor Maria de la cls. Aviii-a ne va purta in lumea CuriozitĂŢilor

ŞtiaŢi cĂ….

  • Zăpada reflectă pete 90% din razele UV înapoi în atmosferă? Din acest motiv, persoanele expuse o perioadă îndelungată de timp la lumina reflectată de zăpadă prezintă un anumit disconfort la nivelul globului ocular(mâncărimi,lăcrimare intensă…)

  • Substanţele mirositoare din componenţa unui parfum nu au numai origine vegetală ci şi animală?

  • Şofranul este cel mai scump condiment din lume? Preţul unui kg este de aproximativ 4000 dolari însă poate creşte în funcţie de calitate.

  • Un inteprinzător englez , Benjamin Law, a fost primul care a transformat reciclarea hainelor care nu mai puteau fi purtate în materii prime pentru noi materiale textile?

  • Madonna este recunoscută din 2007 de Cartea recordurilor ca fiind cea mai de succes cântăreaţă din lume, din toate timpurile?

  • In timpul dinastiei Qin a început construirea a ceea ce astăzi denumim “Marele zid Chinezesc?” Zidul a fost construit pentru a proteja parte a de Nord a Chinei de atacurile populaţiei nomade.

  • Pe 9 iulie 2005 Danny Way un skateboard-er profesionist , a devenit prima persoană din lume care a sărit peste Marele Zid Chinezezc ajutat de un vehicul nemotorizat?

şi elevii la fel……

  • -Costel se întoarce de la scoală şi îşi anunţa mama:

-Mămico, am luat nota 10 azi.

-Bravo, puişorul mamei,la ce?

- Doi la matematica, patru la dictare, trei la istorie şi unu la gramatică.


  • -Mămico, scrie-mi o scrisoare pentru Mos Crăciun.

-De ce n-o scrii tu?

-Pentru că-mi trimite iar o carte de gramatică dacă vede cum scriu.



  • -Spuneţi ,vă rog o propoziţie care să conţină şi cuvântul ou.

-Am mâncat o prăjitură.

-Păi unde este oul?

-In prăjitură.


  • -Uleiul cu care găteşti e din soare, mamă?

-Nu, e din floarea soarelui.

- Atunci soarele este numai tulpina florii?



  • Pisica şi şoarecele intră la cofetărie.

-Un tort de căpşuni cu frişcă! comandă şoarecele.

-Eu, puţină frişcă pe şoarece! spuse pisica.

Pădure Alina-VI B

EGIPTULUI ANTIC



    1. Faraonul nu lăsă niciodată să i se vadă părul;purta întotdeauna o perucă.

    2. Atât bărbaţii cât şi femeile egiptene purtau machiaje elaborate. Machiajul pentru ochi era în general verde, (făcut din cupru), sau negru,( făcut din plumb). Egiptenii credeau că machiajul are puteri vindecătoare.

    3. Cum antibioticele au început să fie folosite abia în secolul XX, egiptenii foloseau mâncărurile mucegăite sau pământul pe post de medicamente.De exemplu, infecţiile erau tratate cu pâine mucegăită.

    4. Copiii egipteni nu purtau deloc haine până la adolescenţă. Căldura din Egipt făcea ca hainele să nu fie necesare.

    5. Egiptenii săraci purtau părul pe spate sau împletit,iar cei bogaţi purtau peruci.Până la vârsta de 12 ani, copii egipteni aveau părul ras ,cu doar o şuviţă lungă de păr.

    6. Egiptenii credeau că Pământul este plat şi rotund ca o placintă, şi Nilul trecea prin centrul lui.

    7. Ramses, unul dintre faraonii Egiptului avea 8 soţii oficiale, şi peste 100 de concubine.A murit la 90 de ani în 1212 î. Hr.

Dar oare cine putea să descrie mai bine colindele,aceste podoabe ale Sfintelor Sărbători, dacă nu marele nostru poet, Mihai Eminescu? Nici poetul George Coşbuc nu s-a lăsat mai prejos.

Colinde, Colinde Pomul Crăciunului

de Mihai Eminescu de George Coşbuc

Colinde, colinde! Tu n-ai văzut pădurea, copile drag al meu,


E vremea colindelor, Pădurea iarna doarme, c’aşa vrea Dumnezeu.
Căci gheaţa se-ntinde Şi numai câte-un viscol o bate uneori,
Asemeni oglinzilor Ea plânge atunci cu hohot, cuprinsă de fiori.
Şi tremură brazii Şi tace-apoi şi-adoarme, când viscolele pier,
Mişcând rămurelele, În noaptea asta însă, vin îngerii din cer.
Căci noaptea de azi-I Şi zboară’ncet de-alungul pădurilor de brad
Când scânteie stelele. Şi cântă’ncet; şi mere şi flori din sân le cad.

Se bucură copiii, Iar florile s’anină de ramuri până jos


Copiii si fetele, Şi-i cântec şi lumina şi-aşa e de frumos!
De dragul Mariei Iar brazii se deşteaptă, se miră asta ce-i,
Îsi piaptănă pletele., Tu n-ai văzut pădurea, copile drag al meu
De dragul Mariei Dar uite ce-ţi trimite dintr’însă Dumnezeu.
Ş-al Mântuitorului Un înger rupse-o creangă din brazii cu făclii,
Luceste pe ceruri Aşa cum au găsit-o, cu flori şi jucării.
O stea calatorului.

Departe într-un staul e’n faţă-acum Isus,


Şi îngerii, o, câte şi câte i-au adus.

Dar el e bun si’mparte la toţi câţi îl iubesc,


Tu vino, şi te’nchină, zi: “Doamne-ţi mulţumesc”.
Colindele sunt cele mai de preţ valori creştine ale neamului românesc.Le credeam pierdute atunci când le sărbătoream prin muncă, nerespectând involuntar credinţele strămoşeşti.Gândurile, casa copilăriei, nopţile de vrajă, aspiraţiile noastre pure le credeam pierdute pe vecie.

Au rămas însă peste timpuri, pentrând vicisitudinile vremii,cu o faţă alterată de credinţă.

Au început sub zăpezi, pe cărarea magilor, cu o sanie zburând prin ninsoare, cu mama împletind colăcei, toate într-o mireasmă dulce şi amară de Iisus născându-se în iesle, pentru noi creştinii, care credem cu adevărat în sărbători fericite.

Unui om îi poţi fura haina, cămaşa, cizmele, dar cum poţi crede că-l poţi dezbrăca de visele sale, de credinţă, lacrimă, dragostea de părinţi, de halucinanta aşteptare a îngerului ce se coboară îmbătând somnul profund, naiv al copilului, cu mărturisiri de bine, călcări prin omături albastre, închipuiri de biserici topite în cântări de altar şi turtă dulce?


Noi, românii, de când am venit pe lume, şi până ne topim în depărtările de Dumnezeu stăpânite,suntem cuprinşi în călătoria începutului fără de sfârşit, ne adunăm prinşi de vraja unui nou început în pragul altora, scuturând steaua sub icoane, legănând dureri, griji, neîmpliniri, şi cântăm cu ecouri, abia mârturisind roua datinilor străbune într-o magie eternă.

“O ce veste minunată

In Betleem ni se arată…”

Prof .Tudor Costea şi prof.Băran Maria



Am primit niste citate superbe, tot despre iarnă, culese de Radu Alexandru –VII. Luaţi aminte!
  • In mijlocul iernilor îngheţate am învăţat că există în mine o vară fără putinţă de învins.” Albert Camus 

  • Culoarea primăverii se regăseşte în flori, cea a iernii o poţi afla doar in imaginaţie.” Ward Elliot Hour

 

  • Florile primăverii sunt visele iernii, povestite dimineaţa, la micul dejun al îngerilor.” Khalil Gibran

  • Râsul e ca soarele: alungă iarna de pe chipurile oamenilor.” Victor Hugo

 

  • Pentru omul neinstruit, batrâneţea înseamnă o iarnă; pentru cel învăţat, vârsta târzie este un anotimp al recoltei.”Talmud”

Crăciunul, străveche sărbătoare a luminii

Ştim bine şi totuşi uităm adesea: Crăciunul românesc este unic. Crăciunul românesc este altceva decât cel nemţesc, grecesc sau american. Este mai mult decât cadouri sub brad şi beculeţe colorate. Crăciunul romanesc este sărbătoarea vieţii şi a luminii.

Suntem iarăşi în pragul sărbătorilor de iarnă. Strânşi în jurul bradului încărcat de daruri şi de lumini, cei mai norocoşi dintre noi vor sărbatori cu bucurie şi îndestulare Naşterea lui Hristos. Cei fără de noroc vor aprinde doar tristeţe si lacrimi, uitati în înghetata lor singurătate de om sărac.


Dar Crăciunul este al tuturor: colindele, colindătorii, urările. Dar ceea ce este cu adevărat important şi trebuie să dureze este spiritul Crăciunului. Să ne amintim că în ziua de Crăciun izbândesc lumina şi viaţa şi să nu lăsăm vremurile cele noi şi agitate să ne îndepărteze de spiritualitatea pământului nostru, de sensurile adânci ale sărbătorii şi să ne transforme în simpli consumatori de petreceri.

Fie ca pe cei mai lipsiţi dintre noi Dumnezeu să-i dăruiască mai presus decât pe toti ceilalţi. Şi pentru unii, si pentru altii, gândul nostru poartă acelasi dar de iubire, recunostinţă şi sănătate, aceleasi urări de bine si fericire, cu prilejul Sfintelor Sărbători de Crăciun.

La mulţi ani! - Colectivul de redacţie
Prof. Costea Tudor Miţurcă Eliza-VIII

Irina Brănoiu-VIII Dumitraşcu Ana Maria-VI B

Pădure Alina-VIB Doicaru Diana-VIII

Călin Adelina-VIB Radu Alexandru-VII



Tudor Andreea-VIII Minea Sebastian-VIII

COORDONATOR: Prof. Băran Maria
Yüklə 141,59 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin