Preamble & definitionsYüklə 25,65 Kb.
tarix28.10.2017
ölçüsü25,65 Kb.
#18908SALONUL INTERNATIONAL DE ARTA FOTOGRAFICA DANUBIUS “BEST OF CF”

EDITIA A V-A
Braila, Romania, 2017
CONDITII DE PARTICIPARE

PREAMBUL

In acceptiunea acestui Salon de Arta Fotografica, fotografii din lumea intreaga sunt considerati ca apartinand unei largi Comunitati Foto (“CF”). Scopul salonului este de a evidentia cele mai bune lucrari ale acestora (“Best of CF”).
ORGANIZATOR
SALONUL INTERNATIONAL DE ARTA FOTOGRAFICA DANUBIUS “BEST OF CF”, EDITIA A V-A va avea loc in BRAILA, ROMANIA fiind organizat de CLUBUL VOLTIN al A.N.M.R.F. Louis Pasteur Braila, in parteneriat cu Clubul Rotary Braila.
Manager Salon:

TARQUINIUS VADEANU, AFIAP, AAFR

Adresa: CP. 3, OF. POSTAL CHIAJNA, 077040 CHIAJNA, ILFOV, ROMANIA

e-mail: eco_vadeanu@yahoo.com


CONDITII GENERALE DE PARTICIPARE
a). Salonul este organizat in conformitate cu reglementarile FIAP, PSA, RPS si AAFR.

b). Participarea este deschisa tuturor fotografilor amatori sau profesionisti. Organizatorii pot decide neacceptarea unei lucrari daca aceasta nu respecta regulile si conditiile salonului. Numarul maxim de lucrari per sectiune este de 4.

b). Lucrarile transmise trebuie sa fie realizate in tehnica fotografica, capturate pe film sau digital. Prin transmiterea lucrarilor, autorii certifica faptul ca lucrarile le apartin in totalitate si permit organizatorilor sa reproduca total sau partial lucrarile acceptate in scopuri legate de publicitatea salonului, in mass-media, inclusiv afisare pe situl salonului, la mica rezolutie. Neacceptarea acestor prevederi de catre un autor duce automat la descalificarea lucrarilor acestuia.

Organizatorii nu pot fi facuti responsabili de lipsa/incalcarea drepturilor de autor. Imaginile trebuie sa fie capturate de autor, digital sau scanate de pe film. In acest caz, sunt admise corectiile necesare pentru ca forma digitala rezultata sa fie similara originalului.

Lucrarile unui autor vor fi prezentate juriului consecutiv, fara ca membrii juriului sa cunoasca numele autorului, tara si denumirea lucrarii. Deciziile juriului sunt finale, irevocabile si inatacabile. Participarea la salon implica acceptarea tuturor conditiilor iar situatiile deosebite vor fi rezolvate de organizatori

Nu se admit watermark-uri sau alte semne de identificare a autorului pe fotografii.

Fiecare imagine trebuie sa aiba un titlu unic. Odata ce o imagine a fost acceptata intr-o expozitie recunoscuta de PSA, aceeasi imagine, sau un duplicat al acestei imagini:

i. Nu poate fi prezenta in nici o alta sectiune a aceleiasi Divizii a salonului, nici ca imagine si nici titlul acesteia nu poate fi realocat unei alte imagini.

ii. Nu poate fi redenumita pentru a fi prezentata la un alt salon cu recunoastere PSA. Expresiile „No title” sau „Untitled” nu sunt acceptate in titlul imaginii si nici in denumirea fisierului.

c). Prin înscrierea fotografiilor sau a fisierelor la un salon aflat sub patronajul FIAP, participantul acceptă fără exceptii si fără obiectii faptul:

- ca imaginile prezentate pot fi cercetate de FIAP pentru a decide daca acestea respecta regulile si definitiile FIAP, chiar daca participantul nu este membru FIAP;

- ca FIAP poate folosi orice mijloace pe care le are la dispozitie în actiunea sa;

- ca refuzul de a colabora cu FIAP sau refuzul de a pune la dispozitie fisierele originale inregistrate de aparatul foto ori imposibilitatea de a oferi suficiente probe (dovezi) vor fi sanctionate de catre FIAP;

- ca in cazul sanctionarii ca urmare a nerespectarii regulamentului FIAP, numele participantului va fi facut cunoscut pentru a face publica incalcarea regulilor;

Este recomandat ca datele EXIF din fisierele prezentate sa fie lasate intacte pentru a facilita eventualele investigatii.

d). Lucrarile acceptate vor fi eligibile pentru distinctiile FIAP, PSA “Who’s Who” si Star Ratings (PID, PTD, ND), distinctiile si titlurile RPS si AAFR.

e). Pe imagine nu sunt acceptate titluri sau elemente de identificare a autorului.
CALENDARUL SALONULUI
     Data limita de primire a lucrarilor: 07 August 2017
     Jurizare: 19 – 20 August 2017
     Notificare rezultate: 30 August 2017
     Vernisajul Expozitiei: 22 Septembrie 2017, Braila, Romania
     Expedierea cataloagelor si premiilor: 22 Octombrie 2017


SECTIUNI / TEME
SALONUL INTERNATIONAL DE ARTA FOTOGRAFICA DANUBIUS “BEST OF CF”, EDITIA A V-A este organizat pe 4 Sectiuni, toate digitale:
Sectiunea Aprobat de:

A: OPEN Monochrome (PID Mono) FIAP, PSA, RPS si AAFR

B: OPEN Color (PID Color) FIAP, PSA, RPS si AAFR

C: TRAVEL (PTD) FIAP, PSA, RPS si AAFR

D: NATURE (ND) FIAP, PSA, RPS si AAFR
JURIUL SALONULUI
     Virgilio Bardossi, E.FIAP/p, MFIAP, Italia

Incze Domokos, A.FIAP, Romania

Gabriel Stanciu, AFIAP, Romania

Rezerva:

Eugen Negrea, AFIAP, Romania


PREMII
La SALONUL INTERNATIONAL DE ARTA FOTOGRAFICA DANUBIUS “BEST OF CF”, EDITIA A V-A se vor acorda 193 de premii, dupa cum urmeaza:

1 x BEST AUTHOR al Salonului
     4 x FIAP: Medalii Aur, Argint si Bronz si 6 Mentiuni de onoare,
     4 x PSA: Medalii Aur, Argint si Bronz si 6 Mentiuni de onoare,

4 x RPS: Medalii Aur, Argint si Bronz si 6 Mentiuni de onoare,


     4 x AAFR: Medalii Aur, Argint si Bronz si 6 Mentiuni de onoare,
     4 x ROTARY: Medalii Aur, Argint si Bronz si 6 Mentiuni de onoare.

4 x 3 VOLTIN: Medalii Aur – Preferintele juriului

Partenerii si sponsorii pot oferi premii in bani sau obiecte.

Numarul maxim de premii per Autor si per Sectiune este limitat la (lucrari diferite):

O medalie + O mentiune de onoare + O medalie Preferinta juriului
TAXA DE PARTICIPARE
Taxa de participare este obligatorie pentru toti participantii, in cuantum de:

-20 EURO / 25 USD pentru primele 2 sectiuni,

-5 EURO / 5 USD pentru fiecare sectiune aditionala

-50 RON primele 2 sectiuni, 15 RON fiecare sectiune aditionala, pentru participantii din Romania si Republica Moldova, respectiv 12 EURO/15EURO/18 EURO (2, 3, 4 sectiuni), in cazul in care plata se face prin PayPal, de pe site sau direct catre unul din conturile: eco_vadeanu@yahoo.com sau photoclub.voltin@gmail.com.


Taxa de participare se poate plati:

a). Prin Pay Pal (EUR / USD) pe site-ul salonului www.photoclub.voltin.ro (doar autorii din afara Romaniei) sau direct la eco_vadeanu@yahoo.com sau photoclub.voltin@gmail.com pentru autorii din Romania si Republica Moldova

b). In numerar, prin posta, inclusa in plicul cu CD/DVD-ul cu imagini si Borderoul de participare.

c). Pentru participantii din Romania, plata taxei in Lei se poate face si prin transfer bancar. Pentru numarul de cont si datele bancare, contactati managerul salonului la eco_vadeanu@yahoo.com.


Lucrarile autorilor care nu achita taxa de participare vor fi descalificate.
TRANSMITEREA LUCRARILOR

Lucrarile pentru concurs se pot transmite:

a). Prin Upload pe site-ul: photoclub.voltin.ro (varianta recomandata, nu necesita Borderou)

b). Prin E-mail la adresa: eco_vadeanu@yahoo.com, insotite de Borderoul de participare.

c). Pe CD/DVD prin posta clasica, la adresa:


TARQUINIUS VADEANU

CP 3, OF. POSTAL CHIAJNA

077040 CHIAJNA, ILFOV

ROMANIA - EUROPA

NUMARUL SI CODIFICARE IMAGINILOR
La SALONUL INTERNATIONAL DE ARTA FOTOGRAFICA DANUBIUS “BEST OF CF”, EDITIA A V-A fiecare autor poate participa cu lucrari Monocrom (Sectiunea A), lucrari Color (Sectiunea B) si lucrari Color si/sau Monocrom (Sectiunile C, D).

Numarul maxim de lucrari pe Sectiune este de 4 (Total maxim lucrari = 16).


Lucrarile trebuie transmise in format digital, ca fisier imagine (JPG) cu latura orizontala de maxim 1920 pixels si latura verticala de maxim 1080 px, la rezolutia de 300 dpi, dimensiunea maxima a fisierului: 2 MB. Deoarece se va edita un catalog printat (anterioarele au fost apreciate cu 4 stele de catre FIAP) iar expozitia va cuprinde printuri la 60 x 40 cm, preferam ca imaginile sa fie transmise la dimensiune maxima.

Titlurile lucrarilor vor fi limitate la 36 de caractere (spatii incluse).

Borderoul de participare va fi completa doar in cazul transmiterii imaginilor pe CD/DVD prin posta, in una din limbile oficiale ale FIAP sau in Limba Romana.

Se vor utiliza numai caractere ale alfabetului latin. Nu se admit diacritice.CODIFICAREA FISIERELOR

Denumirea fisierului care contine imaginea va cuprinde:

O litera (A, B, C or D) corespunzatoare Sectiunii, semnul “-“ (minus), 4 litere la alegerea autorului, semnul ‘-‘ (minus) si numarul de ordine al imaginii. Ex.: A-TARQ-3.jpg reprezinta a treia imagine a autorului Tarquinius la Section A (OPEN Color). Numele fisierului trebuie completat identic in Borderoul de participare (la expedierea pe CD/DVD prin posta).
NOTIFICARILE SI CATALOGUL SALONULUI
Notificarea rezultatelor si Report card-ul vor fi transmise participantilor prin e-mail.
Toti participantii care au transmis lucrari la salon si au platit taxa de participare vor primi Catalogul printat (21 x 21 cm) al Salonului (Rating FIAP: 4 stele). Organizatorii vor lua toate masurile posibile privind manipularea cu grija a e-mail-urilor, premiilor si a cataloagelor, fara insa a putea fi facuti raspunzatori pentru distrugerile/pierderile survenite in timpul transportului.
CONTACT si INFO
Persoana de contact:

TARQUINIUS VADEANU, Salon Manager

eco_vadeanu@yahoo.com

Tel: +40 722 581 913 (Romana, Engleza sau Franceza)

Website: photoclub.voltin.ro

DEFINITII
Pentru a putea fi validate de catre organizatiile internationale care au acordat patronaj sau recunoastere, toate lucrarile trebuie sa respecte cu strictete prevederile acestor definitii.
FIAP definition of Monochrome Photography: A black and white work fitting from the very dark grey (black) to the very clear grey (white) is a monochrome work with the various shades of grey. A black and white work toned entirely in a single colour will remain a monochrome work able to stand in the black and white category. On the other hand a black and white work modified by a partial toning or by the addition of one colour becomes a colour work (polychrome) to stand in the colour category.
PSA definition of Monochrome Photography: A monochrome image is defined as having varying shades of no more than one color (various shades of that color from very light to very dark) but it may be any single color. Multi-toned images (various shades of two or more colors) and greyscale images with added an accent color are not acceptable in Monochrome Class sections and must be entered in Color Class sections.
PSA definition of Photo Travel Photography: A Photo Travel image expresses the characteristic features or culture of a land as they are found naturally. There are no geographic limitations. Images from events or activities arranged specifically for photography, or of subjects directed or hired for photography are not appropriate. Close up pictures of people or objects must include features that provide information about the environment.

Techniques that add, relocate, replace or remove any element of the original image, except by cropping, are not permitted. The only allowable adjustments are removal of dust or digital noise, restoration of the appearance of the original scene, and complete conversion to greyscale monochrome. Other derivations, including infrared, are not permitted. All allowed adjustments must appear natural.
Nature Photography Definition (PSA, FIAP and RPS)

Nature photography is restricted to the use of the photographic process to depict all branches of natural history, except anthropology and archaeology, in such a fashion that a well-informed person will be able to identify the subject material and certify its honest presentation. The story telling value of a photograph must be weighed more than the pictorial quality while maintaining high technical quality. Human elements shall not be present, except where those human elements are integral parts of the nature story such as nature subjects, like barn owls or storks, adapted to an environment modified by humans, or where those human elements are in situations depicting natural forces, like hurricanes or tidal waves. Scientific bands, scientific tags or radio collars on wild animals are permissible. Photographs of human created hybrid plants, cultivated plants, feral animals, domestic animals, or mounted specimens are ineligible, as is any form of manipulation that alters the truth of the photographic statement.

No techniques that add, relocate, replace, or remove pictorial elements except by cropping are permitted. Techniques that enhance the presentation of the photograph without changing the nature story or the pictorial content, or without altering the content of the original scene, are permitted including HDR, focus stacking and dodging/burning. Techniques that remove elements added by the camera, such as dust spots, digital noise, and film scratches, are allowed. Stitched images are not permitted. All allowed adjustments must appear natural. Color images can be converted to grey-scale monochrome. Infrared images, either direct-captures or derivations, are not allowed. Images used in Nature Photography competitions may be divided in two classes: Nature and Wildlife. Images entered in Nature sections meeting the Nature Photography Definition above can have landscapes, geologic formations, weather phenomena, and extant organisms as the primary subject matter. This includes images taken with the subjects in controlled conditions, such as zoos, game farms, botanical gardens, aquariums and any enclosure where the subjects are totally dependent on man for food.

Images entered in Wildlife sections meeting the Nature Photography Definition above are further defined as one or more extant zoological or botanical organisms free and unrestrained in a natural or adopted habitat. Landscapes, geologic formations, photographs of zoo or game farm animals, or of any extant zoological or botanical species taken under controlled conditions are not eligible in Wildlife sections. Wildlife is not limited to animals, birds and insects. Marine subjects and botanical subjects (including fungi and algae) taken in the wild are suitable wildlife subjects, as are carcasses of extant species.Wildlife images may be entered in Nature sections of Exhibitions.
Yüklə 25,65 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2023
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə