Prezentarea Galeriei Gregor PodnarYüklə 8,23 Kb.
tarix18.01.2019
ölçüsü8,23 Kb.
#100887

Prezentarea Galeriei Gregor Podnar
Galeria Gregor Podnar a fost infiintata in iulie 2003 in Kranj in apropierea Ljubljanei ca parte a a Asociatiei DUM.

Directorul galeriei, Gregor Podnar a condus Galeria Skuc din Ljubljana ca director artistic din 1996 pana in iunie 2003. In timp ce a luat parte si a lucrat la cateva proiecte curatoriale internationale, a fost curator al U3-Trienala de Arta Contemporana Slovena /Muzeul de Arta Moderna din Liubliana din 2000 si impreuna cu Hans -Ulrich Obrist a fost curator pentru bienala Off din cadrul celei de-a 24-a Bienala Internationala de grafica din Ljubljana din 2001. A intemeiat programul Targul de arta al galeriei Skuc si a participat la trei targuri internationale in Basel (Liste 02 si Liste 03), Berlin (Art Forum 2002) si Moscova (Art Moscow 2002 si 2003).

In toamna anului 2003 Gregor Podnar a luat parte pentru prima data sub numele de Galeria Gregor Podnar la Art Forum din Berlin si la Artissima 10 din Torino.
Locatia Kranj
Orasul Kranj are legaturi atat recente cat si traditionale cu arta contemporana. La inceputul anilor ‘60 primele actiuni ale grupului conceptual de avangarda OHO au inceput in Kranj, si de asemenea doi dintre artistii galeriei Miha Knific si Tobias Putrih sunt din acest oras.

Adresandu-ne inovativ publicului local dorim medierea activitatilor artistice si realizarea unui schimb cat mai viu posibil intre capitala Ljubljana si Kranj, cat si largirea procesului de constientizare a traditiei locale in practici de arta contemporana.


Programul general
Prin continuarea pe linia activitatii sale anterioare de curatoriat si a celei legate de galerie Gregor Podnar vizeaza sa conduca un centru de productie, ce planuieste sa colaboreze cu diferite galerii comerciale si noncomerciale si institutii din si din afara Europei. In 2004 lucram la diferite proiecte cu urmatoarele galerii: Galeria Eugen Lendl (Graz), Galeria Lisson (Londra), Galeria Markus Richter (Berlin), Galeria Baukunst (Koln), si Galeria Max Protetch (New York). In prezent galeria functioneaza ca parte a Asociatiei DUM insa pe termen lung se doreste sa se dezvolte in paralel cu aceasta o structura de afaceri pe piata de arta, bazata pe parteneriat privat.
Programul expozitiilor din 2004
In aprilie 2004, dupa expozitia inaugurala "Venture" Galeria Grergor Podnar va arata noi lucrari filmografice de Miha Knific (Kranj/Ljubljana) si in iunie va prezenta lucrari video de Yael Bartana (Tel Aviv/Amsterdam). Urmeaza apoi prezentarea conexa a lui Tobias Putrih (Ljubljana/New York) si a duo-ului britanic John Wood & Paul Harrison (Bristol) in colaborare cu Galeria Markus Richter din Berlin. Aceasta va fi prezentata si la Galeria Markus Richter si la Galeria Bauhaus din Koln . In octombrie Galeria Gregor Podnar prezinta lucrari recente ale lui Goran Petercol si Dan Perjovschi. Cei doi artisti internationali din Zagreb si respectiv Bucuresti sunt invitati sa lucreze impreuna, pentru prima data intr-un proiect comun. Expozitia solo "Geografii" in noiembrie a artistului din Moscova Yuri Leiderman va introduce noul ciclu de lucrari al acestuia.

La sfarsitul anului 2004 galeria are in plan gazduirea expozitiei de grup "Nothingness”, curator Neil Robert Wenman de la Galeria Lisson, Londra, in colaborare cu Galeria Eugen Lendl, Graz, cu lucrari de Art& Language (Arta si Limbaj), Manfred Erjautz, Ceal Floyer, Dan Graham, Hans Haacke, Sol Lewitt, Jonathan Monk, Werner Reiterer, si altii.


Targuri de arta
In 2004 Galeria Gregor Podnar va participa la 3 traguri internationale de arta: Liste 04, Targul de Arta Tanara din Basel, Art Forum Berlin 2004, si Artissima din Torino.

Galeria reprezinta artisti bine cunoscuti care activeaza international din centrele Est-europene, ca Attila Csorgo, Vadim Fiskin, Irwin, Yuri Leiderman, Goran Petercol si Giva Rigvava, si artisti tineri in lansare dintr-un context mai larg, ca Alexander Gutke, Magnus Larsson sau Tobias Putrih. Exista lucrari disponibile si de la Olafur Eliasson, Antal Lakner, Kazimir Malevic 1985, Tadej Pogacar si Marjetica Potrc. Galeria ofera servicii de consultanta in arta la cerere.


Expozitia "Venture"

In 5 martie 2004 incinta noii galerii de pe strada Svavska 34 din Kranj se deschide cu expozitia de grup "Venture" care introuduce lucrari selectate ale artistilor Galeriei Gregor Podnar.

Galeria este deschisa Marti, Joi si Sambata, intre orele 12 si 20 si pe baza de programare.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa o contactati pe Alenka Štrukelj (mobil: +386 31 866 041 sau e-mail alenka.gpodnar@siol.net).Traducere: Raluca Iulia Capota
Kataloq: docs
docs -> GƏNCƏ ŞƏHƏr məDƏNİYYƏt və turizm idarəSİ GƏNCƏ ŞƏHƏr məRKƏZLƏŞDİRİLMİŞ Kİtabxana sistemi Aqrar iqtisadiyyata dair nə oxumalı?
docs -> Gəncə şəhər Mərkəzləşdirilmiş Kitabxana Sisteminə daxil olan yeni kitabların siyahısı: İngilis dilində
docs -> Hazırlayanlar: Arzu Hüseynova Xəyalə Məmmədova
docs -> Gəncə şəhər mks-nin fonduna 2011-ci ilin IV rübündə daxil olan Yeni kitabların siyahısı: Azərbaycan dilində : Abbas, Aqil
docs -> Dahi şair Nizami Gəncəvinin anadan olmasının 870 illiyi-1141 1209 / b Metodik tövsiyə b
docs -> AZƏrbaycan respublikasi məDƏNİYYƏt və turizm naziRLİYİ Nizami Gəncəvi adına Gəncə Tarix-Diyarşünaslıq Muzeyi Muzeyin tarixi
docs -> Azərbaycan Respublikasının Mülki Məcəlləsi Qəbul edilmişdir

Yüklə 8,23 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə