Regulament pentru organizarea si desfasurarea alegerilor la Baroul Dambovita Art. 1 Alegerile vor avea loc la data de 31. 05. 2014Yüklə 10,71 Kb.
tarix27.07.2018
ölçüsü10,71 Kb.

REGULAMENT

pentru organizarea si desfasurarea alegerilor la Baroul Dambovita

Art.1 Alegerile vor avea loc la data de 31.05.2014. Se vor alege organele de conducere ale Baroului pentru urmatorul mandat si anume: Decan, Consiliul de conducere al Baroului, Comisia de disciplina a Baroului, si Comisia de cenzori.

Art.2 Organele, organismele si persoanele desemnate in art.1 sunt alese prin vot de catre Adunarea Generala a Baroului Dambovita.

Pentru ca alegerile sa fie valide, la Adunarea Generala, trebuie sa fie prezenti jumatate plus unu dintre avocatii in exercitiu, membri ai Baroului Dambovita.

Art.3 Poate candida orice avocat membru al Baroului Dambovita, cu vechime continua in profesie de 8 ani pentru Consiliul Baroului, 10 ani pentru functia de Decan al Baroului, 10 ani pentru a fi membru in Comisia de Disciplina si 8 ani pentru Comisia de Cenzori.

Art.4 Raportat la numarul de avocati membri ai Baroului Dambovita, Consiliul Baroului este compus dintr-un numar de 11 membri – 10 consilieri plus decanul, comisia de disciplina din 5 membri, iar comisia de cenzori din 3.

Art.5.1- Votul se da pe lista prin incercuirea numarului de ordine al candidatului respectiv. Candidatii vor fi trecuti pe lista in ordine alfabetica. Candidaturile sunt validate in ordinea descrescatoare a numarului de voturi. In caz de balotaj - numar egal de voturi, pentru ultimul dintre candidatii ce ar putea sa intre in componenta organului sau organismului in cauza, se organizeaza scrutin de vot separat in aceeasi sedinta a Adunarii Generale.

Art.5.2 - Buletinul de vot pe care nu este incercuit niciun nume va fi  considerat nul, iar cel pe care sunt incercuite mai multe nume decat numarul de membri necesar alcatuirii organului sau organismului respectiv conform normei mentionate la art. 4, va fi anulat. Este socotit valid buletinul de vot care contine un numar mai mic sau egal de candidati votati raportat  la aceeasi norma mentionata la art.4.

Art.5.3. - Candidatii care nu obtin numarul necesar de voturi pentru a fi declarati consilieri si deci nu se claseaza in primele 10 locuri, sunt declarati de drept supleanti. Supleantii intra in componenta organismelor de conducere in caz de vacantare a unui post in timpul mandatului, in ordinea descrescatoare a numarului de voturi obtinut.

In cazul decanului insa, se vor organiza noi alegeri, daca aceasta functie devine vacanta in timpul mandatului sau.

Art.5.4. - Daca niciunul dintre candidatii la functia de decan nu va obtine 50% +1 din voturi din primul scrutin se va organiza un al II –lea tur de scrutin cu primii doi candidati  clasati in ordinea numarului de voturi.

Art.6 Adunarea Generala va fi prezidata de Decanul de varsta al baroului la care se adauga Decanul si Prodecanul in functie pana la depunerea mandatului celor din urma. La inceputul sedintei se alege un secretariat, doi redactori ai procesului verbal si o comisie de numarare si validare a voturilor, comisie care trebuie sa aiba un numar impar de membri si un Presedinte ales prin vot de membrii acestei comisii.

Art.7 Rezultatele si desfasurarea sedintei vor fi consemnate in proces-verbal olograf la care se va atasa procesul verbal de validare al Comisiei de numarare si validare a voturilor. Ele se vor pastra in secretariatul baroului impreuna cu buletinele de vot originale in plic sigilat si vor ramane la dispozitia oricarui membru al Baroului Dambovita.

          Prezentul Regulament s-a validat in sedinta Consiliului Baroului Dambovita din data de 17.03.2014 si va fi afisat la sediul Baroului si pe site-ul baroului. Regulamentul va ramane definitiv in termen de 15 zile de la data afisarii sale la secretariatul Baroului Dambovita, moment de la care pot fi depuse si candidaturile.

         Candidaturile pentru functiile elective din Baroul Dambovita, asa cum au fost precizate in prezentul Regulament, vor fi depuse personal la secretariatul baroului pana miercuri, 30.04.2014 orele 15:00.          Candidaturile pot fi contestate pana la data de 09.05.2014, orele 13:00, si solutionate de Consiliul Baroului pana la data de 15.05.2014.

Cererile de candidatura vor fi insotite de declaratia pe propria raspundere a candidatului ca nu a colaborat cu fosta securitate.          Prezentul Regulament a fost afisat la sediul Baroului Dambovita si pe site-ul www.barouldambovita.ro, azi 21.03.2014, orele 14:00.

Yüklə 10,71 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2020
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə