Rezolvare b c Răspunsuri și posibile argumentări: nuYüklə 7,39 Kb.
tarix30.07.2018
ölçüsü7,39 Kb.

REZOLVARE

 1. b

 2. c

 3. Răspunsuri și posibile argumentări:

  1. NU – chiar dacă nu are simbolul ©, nu poate fi utilizată / modificată fără permisiunea autorului.

  2. DA – mai ales în cazul resurselor de pe internet este necesară citarea corectă a sursei. Pentru a cita corect o resursă, există și un generator ce poate fi utilizat:

http://roycekimmons.com/tools/open_citation

  1. DA – documentele postate pe site-urile oficiale ale autorităților (instituții școlare, primărie, guvern etc.) pot fi descărcate legal.

  2. DA - Domeniul public conține operele intelectuale sau cunoștințele în care nici o persoană sau organizație nu are un interes personal (drept de autor sau patent de invenție). […] În acest sens, textele intră în domeniul public la 50 de ani de la moartea autorului lor, în concordanță cu Convenția de la Berna, deși aceasta dă dreptul țărilor semnatare să mărească limita de protecție a drepturilor de autor (în România această limită este de 70 de ani). De asemenea, autorul poate decide să renunțe la protecția dreptului de autor, acordând oricărei entități interesate dreptul de a-i folosi opera. (sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Domeniul_public) 1. Indicații

  1. Accesați motorul de căutare Creative Commons https://search.creativecommons.org/?lang=pl

În caseta de căutare scrieți Delta Dunarii și apoi alegeți Flickr Image, Google Images etc.  1. Folosiți instrumentele de căutare avansată Google. Scrieți în caseta de căutare Delta Dunarii, alegeți Imagini, apoi de la Instrumente alegeți una din opțiunile: Etichetate cu permisiunea de utilizare cu modificări sau Etichetate cu permisiunea de utilizare.  1. Folosiți sursele dedicate de imagini etichetate pentru reutilizare (necesită crearea unui cont):

https://www.flickr.com/

https://pixabay.com/

https://commons.wikimedia.org/wiki/Main_Page

http://www.1millionfreepictures.com/ .  1. Puteți folosi și alte imagini, însă solicitați autorului dreptul de utilizare. În cazul în care nu puteți identifica autorul, evitați folosirea acestora.

(Sursa: Malgorzata Kurek, Anna Skowron (2014). Going Open with LangOER. GOING OPEN WITH LANGOER - HANDBOOK. Obținută de la http://langoer.eun.org/going_open_handbook. Această resursă este o licența CC BY-SA 3.0.)

Yüklə 7,39 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2020
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə