Roma – “Orasul etern”Yüklə 24,64 Kb.
tarix17.01.2019
ölçüsü24,64 Kb.
#99512


ROMA – “Orasul etern”
“Capitala lumii”, “Orasul etern”, “Pragul apostolilor”, “Orasul celor sapte coline”

Capitala Republicii Romane, a Imperiului Roman, a Bisericii Romano-Catolice si a Italiei moderne

Indiferent de numele purtat de-a lungul vremurilor,

Va invitam, pe fir de legenda, in orasul intemeiat de Romulus si Remus, cu o istorie indelungata,


sa vizitam un important si iubit centru turistic, cu impresionante capodopere ale arhitecturii renascentiste.
06.06 – 10.06.2015; 29.09 – 03.10.2015
Ziua 1: BUCURESTI – ROMA

Prezentare in Aeroportul din Bucuresti pentru imbarcare pe cursa cu destinatia Roma. Aterizare la Roma si transfer la hotel. Cazare Roma


Ziua 2: ROMA

Mic dejun. Aceasta zi o dedicam unui tur de oras, deplasare cu mijloace de transport in comun. Roma – “Capitala lumii”, un oras in esenta baroc, ne va dezvalui multe capodopere si lucruri interesante in zona centrala. Vom vizita: Bazilica Santa Maria Maggiore – care ne impresioneaza cu sirurile parca nesfarsite de coloane, capelele cu lucrari valoroase semnate de artisti importanti, dar si mozaicuri din secolul al V-lea; Biserica San Pietro in Vincoli – recunoscuta pentru ansamblul sculptural al lui Michelangelo, care il reprezinta pe Moise primind Tablele Legii. Turul Romei continua cu: Amfiteatrul Flavian – Colosseum (exterior) – cea mai mare constructie a vremurilor sale (sec. I d.Hr.), Arcul lui Constantin, Forurile Imperiale cu Forul Roman (exterior), Forul lui Traian, Columna lui Traian. Parcugem Via dei Fori Imperiale pentru a ajunge in Piata Venetia dominata de Monumentul National – numit si Vittoriano, dedicat lui Vittorio Emanuele II, primul rege al Italiei unificate. Continuam cu Campidoglio (Capitoliul) – cea mai mica dintre cele sapte coline ale Romei antice, dar a fost centrul politic si religios al orasului de la fondarea sa, acum mai bine de 2.500 ani. Piata Campidoglio proiectata de Michelangelo este incadrata de Muzeele Capitoline. Ne mai pot incanta: Biserica Sant Ignatio di Loyola – o ilustrare completa a barocului cu picturi interioare deosebite; mirabila constructie a Pantheonului – unul dintre primele temple romane transformate in biserici crestine, cu impersionantul Dom care a fost cel mai inalt din lume pana in sec. XV; Piata Navona – una dintre cele mai pline de viata si cele mai frumoase piete din oras. Cazare Roma


Ziua 3: ROMA – VATICAN

Mic dejun. Incepem ziua cu vizita (deplasare cu metroul) la Vatican, cel mai mic stat din lume - unde admiram, in cadrul Muzeelor Vaticanului, Capela Sixtina, capodopera lui Michelangelo, dar si alte realizari artistice valoroase (tapiseriile, picturile lui Raphael). Vizitam de asemenea Bazilica Sfantul Petru, aflata in Cetatea Vaticanului, in monumentala Piazza San Pietro. Printre valoroasele capodopere ne va incanta si Pieta – grupul sculptural al lui Michelangelo. In cripta bazilicii se gasesc numeroase morminte ale unor papi, cardinali si printi, precum si resturile unui vechi cimitir unde ar fi fost inmormantat Sfantul Apostol Petru. Cazare Roma


Ziua 4: ROMA – Napoli & Insula Capri

Mic dejun. Optional, excursie la spre Napoli – cel mai mare oras din Italia de Sud si Insula Capri. Cunoscuta ca destinatia aristocratiei italiene, datorita frumuseții ei, Insula Capri a fascinat numeroși poeți, scriitori, artiști și intelectuali. Veti descoperi un peisaj uluitor. Vilele inconjurate de gradini luxuriante, fabricile de parfumuri, terasele si cafenelele sunt cateva motive pentru care merita sa ajungeti aici. Sau o noua zi in Roma: Bazilica San Giovanni in Laterano – catedrala Romei, unde Papa oficiaza slujbele in calitatea sa de episcop al Romei si “cea mai sfântă biserică dintre bisericile orașului și ale lumii, fiind mama și capul lor”. Interiorul cuprinde statui remarcabile, morminte ale catorva papi si, nu in ultimul rand, tronul papal. Fatada impunatoare este dominata de statuile celor 12 apostoli care incadreaza statuia lui Christos Salvatorul. In piata din fata bazilicii se ridica cel mai inalt obelisc din lume, ridicat in Karnak din granit rosu. Dealul Quirinal – cel mai inalt dintre cele 7 coline ale Romei antice, este locul unde se gaseste Palatul Quirinal (exterior) – resedinta presedintelui Republicii Italia, iar in apropiere se afla Fontana di Trevi – probabil cea mai cunoscuta si cea mai frumoasa fantana arteziana din Roma. In continuare ne deplasam in Piazza Spania – unul dintre cele mai populare locuri din Roma si foarte placut ochiului. In imediata apropiere se afla renumita si aglomerata strada Via dei Condotti – cea mai exclusivista strada de shopping din Roma. Timp liber pentru privelisti incantatoare asupra Romei, plimbare sau cumparaturi. Cazare RomaZiua 5: ROMA

Mic dejun. Timp liber in Roma. Recomandari pentru vizite si cumparaturi: “Bocca della Verita” – “Gura Adevarului”, monument plasat langa Bazilica Santa Maria in Cosmedin, Piazza del Popolo, Via del Corso. Transfer de la hotel la aeroport pentru imbarcare pe cursa cu destinatia Otopeni.
Tarif: 345 euro / pers

La plecarea din 29 septembrie se achita un supliment de 20 euro/persoana
Grup minim 24 persoane

Camera Single, supliment 100 euroServicii incluse:

 • Bilet avion Bucuresti – Roma; Roma – Bucuresti

 • Transfer aeroport-hotel-aeroport

 • 4 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3*** in Roma

 • 1 bagaj mare la cala

 • tur de oras cu insotitorul de grup, conform program

 • insotitor de grupNu sunt incluse :

 • taxe aeroport si transfer 140 euro/persoana (pot suferi modificari pana la plecare)

 • intrarile la obiectivele turistice si ghizii acestora

 • taxe de oras care se achita direct la receptia hotelului (informativ 4 euro/zi/persoana)


RECOMANDARI

 • asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno – optionale, dar recomandate

 • Roma se viziteaza pietonal si cu ajutorul mijloacelor de transport in comun

 • vizita VATICAN cu rezervare anticipata si ghid autorizat, informativ 50 euro/persoana

 • excursia optionala la Napoli si Insula Capri, informativ 120 euro/persoana


DOCUMENTE NECESARE

 • pasaport sau carte de identitate valabil(a) minim 3 luni de la data calatoriei


NOTA:

- Tarifele sunt valabile pentru grup minim de 24 persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim excursia se recalculeaza sau se anuleaza.

- Prezentul program face parte integranta din contractul de prestari servicii.

- Plata se poate efectua in Euro sau lei (curs BNR din ziua platii + 2%, comision de risc valutar).

- Ghidul insotitor poate efectua modificari programului (ordinea desfasurarii actiunii, schimbari de ore), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.

- In cazul in care autoritatile nu permit turistilor iesirea din tara sau accesul in tarile de pe traseu, agentia nu are niciun fel de obligatie, iar costul excursiei nu se ramburseaza.

- Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de ministerul de resort al tarii respective.

In oferta agentiei tipul de camera prezentat nu este intodeauna cel pentru camera standard! In mod frecvent sunt prezentate camere superioare. Pentru vizualizarea camerelor Standard va rugam sa accesati pagina web a hotelului.

Distributia camerelor la hotel se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup. Hotelierii pot solicita plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera si hotel (ex: taxe locale, minibar/frigider, seif, prosop la piscina etc). Va rugam ca, in momentul sosirii la hotel, sa solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra acestor detalii.

- Situatii de forta majora si neprevazute cum ar fi razboaie, cutremure, greve, fenomene naturale si meteo deosebite etc, nu obliga agentia la despagubiri sau compensatii.

- Pentru retragerile din orice motiv inaintea plecarii, se aplica penalizari conform contractului. Pentru a nu se pierde banii, se recomanda incheierea asigurarii STORNO, valabila pentru situatii deosebite demonstrate cu acte doveditoare, cum ar fi imbolnaviri / deces, furtul / distrugerea pasaportului / cartii de identitate.- Locurile in autocar se ocupa in ordinea inscrierii, fiecare turist avand rezervat locul, indiferent de localitatea unde se imbarca. Numarul de inscriere nu coincide intotdeauna cu numarul locului in autocar.

- Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca sunt insotiti de ambii parinti (cu pasaport individual sau carte de dentitate). Cand merg insotiti numai de un parinte, acesta are declaratie notariala de la celalalt parinte cu acordul acestuia, sau are hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces. In situatia in care nu calatoreste cu parintii, ci insotit de un alt adult, acesta trebuie sa posede in afara de declaratie sau procura notariala data de ambii parinti si cazier judiciar. Toate informatiile privind conditiile de calatorie sunt disponibile pe site-ul www.politiadefrontiera.ro
Yüklə 24,64 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2023
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə