Apt.’nı / Sİtesi diş cephe yalitim sistemleri ( eps-karbon Takviyeli ) paket sistem uygulaması tekniK Şartnamesi



Yüklə 99,88 Kb.
tarix06.11.2017
ölçüsü99,88 Kb.
#30909

………………………………….. APT.’nı / SİTESİ



DIŞ CEPHE YALITIM SİSTEMLERİ

( EPS-Karbon Takviyeli ) PAKET SİSTEM

Uygulaması

TEKNİK ŞARTNAMESİ


Bu şartname .…/…./……… tarih ……….. sayılı binamız ile ilgili alınan yönetim kurulu kararımızla “Dış Cephe Yalıtım Sistemleri” (MANTOLAMA) uygulamasında kullanılacak malzemeler ve uygulamada dikkat edilecek hususları kapsamaktadır.

Uygulamada kullanılacak malzemeler;



  • Üretici/Tedarikçi firmanın kataloglarında belirtilen teknik özellikleri taşımalıdır.

  • Tek bir tedarikçiden temin edilmelidir.

  • Sistem elamanlarının birbiri ile uyumlu çalıştığının ETAG 004 ve TS EN 13499 standartlarına göre test edilmiş olması gerekmektedir.


A - DIŞ CEPHE ISI YALITIMI SİSTEM ELEMANLARI
A1 - ISI YALITIM LEVHASI…

Kullanılacak ısı yalıtım levhası,



A.A1.1) - Subasman seviyesine kadar ve sonrasında mantolama için özel olarak üretilmiş en az 150 kPa (15 ton/m²) yüzeylere dik çekme mukavemetine sahip (TR150 sınıfı),

- Kullanılacak olan (EPS) malzeme, TS 825 Binalarda Isı Yalıtım Kuralları hesabı ile belirlenmiş kalınlıkta (en az 4 cm.) olmalıdır.

- Yüzey şekli her iki yüzü pürüzlü, kenar şekli düz (kare), TS 825 Binalarda Isı Yalıtım Kuralları hesabı ile belirlenmiş kalınlıkta,

- Azami ısı iletkenlik beyan değeri 0,034 W/mK (TS 825, TS EN 13163),

- Yangın dayanımı E sınıfı (B1)’e sahip olan (TS EN 13501-1, DIN 41202) Ekspande Polistiren – (Karbonlu EPS) levha kullanılacaktır.

A.A1.2) Kullanılacak (Karbonlu EPS) ısı yalıtım malzemesi TS EN 13163 standardına uygun olarak üretilmiş, EN 13499’da belirtilen özelliklere haiz ve CE belgesine sahip olacaktır.

A.A1.3) Üretici firma ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, OHSAS 18001 İş Güvenliği ve Çalışan Sağlığı Yönetim Sistemi sertifikalarına sahip olacaktır.
A2 - YAPIŞTIRMA HARCI ve YÜZEY SIVASI …

Kullanılacak yapıştırma harcı ve yüzey sıvası,



A.A2.1) Çimento veya akrilik esaslı olacaktır.

A.A2.2) Isı şoklarına dayanıklı, yüksek yapışma mukavemetine sahip, uygulama kolaylığı olan ve sıvada yüzey düzgünlüğü için granülometrisi ayarlanmış “Mantolama Yapıştırıcısı”, tutunma gücü yüksek, esnek, su buharı geçirgen, hava koşullarına ve suya dayanıklı çimento veya akrilik esaslı “Mantolama Sıvası” kullanılacaktır.
A.A2.3) “Mantolama Yapıştırma Harcı” ısı yalıtım levhasına ve yapıştıma harcının uygulama yüzeyine yapışması EOTA (European Organization for Technical Approvals) ve ETAG 004 (External Thermal Insulation Composite System with Rendering) standartlarına uygun olarak test edilmiş ve normal şartlar altında çekme dayanımı yalıtım levhası üzerinde en az >0,08 N/mm2, beton/tuğla üzerinde en az >0,25 N/mm2 değerlerine sahip olacaktır.

A.A2.4) Üretici firma ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, OHSAS 18001, İş Güvenliği ve Çalışan Sağlığı Yönetim Sistemi sertifikalarına, TSEK 112-113 belgelerine sahip olacaktır.
A3 - DONATI FİLESİ…

Sıva yüzeyinde oluşabilecek gerilimleri karşılayan, yüzeye tutunmasını sağlayan, çatlakları önleyen, yüzeye gelen darbeleri yayarak sertlik ve mukavemet sağlayan kilitli (kaynaklı) donatı filesi;



A.A3.1) Cinsi : Cam Elyaf

A.A3.2) Ağırlık : en az 160 gr/m2

A.A3.3) Kaplama tipi : (sıvanın içinde erimemesi için) alkali dayanımı yüksek

A.A3.4) Kare Ölçüleri : 4 x 4 mm.

A.A3.5) Yanıcı madde içeriği (LOI) : %20

A.A3.6) DIN ISO 13934-1’e göre üretilmiş, çekme dayanımı en az (N/50)-standart koşullarda çözgü için 1600 N, atkı için 1900 N olacaktır.

A.A3.7) ETAG 004’e göre test edilmiş ve CE belgesine sahip olacaktır.
A4 - DÜBEL

Kullanılacak plastik çivili mantolama dübeli;



A.A4.1) Dübel boyu :Yalıtım levhasının kalınlığına ve mekanik tespit yapılacak yüzey tipine bağlı olarak hesaplanan uzunluktadır.

A.A4.2) Dübel gövdesi : polietilen, geri dönüşüme uğramamış, atık olmayan malzemeden

A.A4.3) Dübel çivisi : poliamid, geri dönüşüme uğramamış, atık olmayan malzemeden

A.A4.4) Taşıma gücü : 0,15 kN

A.A4.5) Dübel Başı Çapı : 60 mm.

A.A4.6) Sıva tutuşunu artırmak amacıyla kafa pürüzlü, tırnaklı olacaktır..

A.A4.7) Firma ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi sertifikasına ve ETA belgesine sahip olacak ve bu konuda yetkinliğini ispatlamış bir firma olacaktır. Ahşap veya OSB yüzey üzerine yapılacak uygulamalarda “Vidalı Dübel”, gazbeton yapı elemanları üzerine yapılacak uygulamalarda “Gazbeton Mantolama Dübeli” kullanılacaktır.
A5 - SUBASMAN ve KÖŞE PROFİLLERİ…

Subasman seviyesinde veya toprak seviyesinde sistemin darbelerden korunması, sistemin terazide ve düzgün doğrultuda başlatılması amacıyla kullanılacak subasman profilleri aşağıdaki özelliklerde olacaktır.



A.A5.1) Subasman Profili alüminyum esaslı olacaktır.

A.A5.2) Subasman Profili damlalıklı ve tabanı deliksiz, sırt yüksekliği 35 mm, ön parça yüksekliği 20 mm., kullanılacak ısı yalıtım levhasının kalınlığına uygun genişlik ve boyutlarda olmalıdır. AlMg 3, 5754 H 24 alaşımında, 0,60 mm et kalınlığında olacaktır.

Bina köşeleri, pencere merkezleri gibi dış köşelerde sistemi koruması, sıva uygulamasında mastar görevi görmesi için kullanılacak köşe profilleri aşağıdaki özelliklerde olacaktır.



A.A5.3) Köşe profili; 25/25 mm ebatlı yüzeyleri delikli alüminyum köşe profili veya PVC profil olacaktır. Alüminyum Fileli Köşe Profili (10x10 cm file kanat genişliği) kullanılacaktır. Alüminyum Köşe Profili 1050 H 19 alaşımında, et kalınlığı 0,40 mm olacaktır.

A.A5.4) Damlalıklı Köşe Profili: Cepheye gelen yağmur sularının sistemden uzaklaştırılması ve düzgün köşe bitişi sağlamak amacıyla pencere, kapı lento üstleri ve balkon altlarında kullanılan, PVC kendinden fileli damlalıklı olacaktır.
A6 - SON KAT KAPLAMA, ASTAR ve BOYALAR

Kullanılacak son kat KAPLAMA;

A.A6.1) Mala ile uygulanan çimento esaslı, dekoratif mineral kaplama,

A.A6.2) Mala ile uygulanan siliko-silikat esaslı desenli kendinden renkli sıva,

A.A6.3) Mala ile uygulanan akrilik esaslı desenli kendinden renkli sıva,

A.A6.4) Rulo ile uygulanan, akrilik emülsiyon esaslı, silikonlu, desenli kendinden renkli sıva,
Kullanılacak olan ASTAR;

A.A6.5) Akrilik emülsiyon esaslı, silikonlu, desenli kendinden renkli hazır dekoratif cephe kaplama malzemesi öncesinde ve çimento esaslı, dekoratif mineral kaplama üzerine uygulanacak boya öncesindeki astar, üreticinin önerdiği, paket sistem içinde yer alan ayni üreticinin kendi boyası ile uyumlu teknik özellik ve renkte olacaktır.

Kullanılacak olan BOYA;

A.A6.6) Çimento esaslı kaplama üzerine kullanılacak boya su bazlı akrilik emülsiyon esaslı silikon katkılı veya silikon-silikat esaslı, su itici, nefes alan dış cephe boyalarından biri olacaktır..

Renkler ısıl gerilimi engellemek amacıyla fazla koyu olmayacaktır.

Dış cepheyi ve yalıtım sistemini dış hava koşullarından korumak için mm. mertebesinde kalınlığı olan desenli hazır renkli dekoratif kaplamalar ve mineral sıvalar tercih edilecektir.

Mantolama sıvası üzerine düz boyalar tercih edilmeyecektir.

Solvent ve benzeri esaslı son kat kaplama ve boyalar kesinlikle kullanılmayacaktır.

Son kat kaplama, boya ve astar TSE belgeli; ISO 9001 Kalite Güvence Sistemi sertifikalı bir firma tarafından üretilmiş olacaktır.



B – TEKLİF ve UYGULAMA
B1 – BİNA YÜZEY TESBİTİ, TEKLİF ve HAZIRLIĞI

Teklif aşamasında ;

  • Bina Yönetiminden/yöneticisinden teklife konu olacak bina ile ilgili yapılması istenilen uygulama konularında bilgi alınacak ve birlikte yapı yüzeyleri kontrol edilecektir.

  • Bina her açıdan fotoğraflanacaktır.

  • Mümkünse lazer ölçme cihazı ile hassas olarak “mantolama alanı (MA)” ve “boyama alanı (BA)” ölçülecektir.

  • “mantolama alanı (MA)” ve “boyama alanı (BA)” için teklif ayrı ayrı verilecektir.

  • Mantolama alanı hesaplamasında “pencere” ve “kapı” ölçüleri “mantolama alanı (MA)” ölçümüne DAHİL EDİLMEYECEKTİR.

Uygulama için Bina Yüzey Tesbiti ve Hazırlığı aşamasında;

  • Dış cephe yalıtım sistemi için yapı yüzeyleri teknik açıdan göz ve ilgili aletlerle kontrol edilecektir.

  • Kaçıklıklar ve düzgünsüzlükler kaba sıva ile düzeltilecektir.

  • Yüzeyde bulunan zayıf ve kopmaya müsait bölümler ile toz, boya kalıntıları, kalıp yağları vb., uygulama yapılacak yüzeyden tel fırça vb. ile iyice temizlenecektir.

  • Yüzeyin temiz, kuru, düzgün ve sağlam olduğundan emin olunarak, gerekli tamiratlar yapılacaktır.

  • Kuvvetli emici olan ve tebeşirleşme özelliği gösteren satıhlar mekanik olarak temizlenecek ve astar uygulanacaktır.

  • Mantolama yüzeyi tutunma oranını arttırmak için zemin çekiçlenecektir.

  • Uygulama sırasında sistem, güneş (UV), rüzgar ve yağmura karşı korunacaktır. Dış cephe ısı yalıtım yapılacak yüzeylerin nemli olmamasına dikkat edilecek ve mevcut yağmur suyu indirme boruları ve benzeri tesisat boruları kesinlikle sistemin üzerine monte edilecektir.

  • İskele kullanımlarında, iskele kelepçelerinin uzunluğunun sistem kalınlığına uygun olacak ve iskele kelepçeleri için açılan deliklerden yağış olduğu taktirde su sızmasına karşı gerekli tedbirler alınacaktır.


B2 - BAŞLANGIÇ PROFİLİ (SUBASMAN PROFİLİ) MONTAJI

  • A5” maddesinde belirtilen özellikteki başlangıç profili, belirlenen kottaki uygulama yüzeyine yalıtım levhaları yapıştırılmadan önce uygulama yüzeyinin en alt seviyesine boydan boya alt yapıdaki farklılıklar mesafe ayarlayıcı takozlarla yastıklanarak uygun dübel ve vidalarla terazisinde monte edilecektir.

  • Başlangıç profili bina çevresi boyunca uygulanır ve köşelerde gönye burun kesilir.

  • Ek yerleri plastik genleşme elemanı ile birleştirilir.



B3 - ISI YALITIM LEVHALARININ YAPIŞTIRILMASI

  • A2” maddesinde tarif edilen yapıştırma harcı, yalıtım levhasını çevreleyecek şekilde, kenarlardan 5 mm. kalmasına dikkat edilerek çepeçevre uygulanacaktır.

  • Ortada kalan bölüme, üç büyük parça yapıştırma harcı noktasal olarak uygulanacaktır.

  • Yalıtım levhasının % 40’ının yapıştırıcı ile kaplanmış olmasına dikkat edilecektir.

  • Uygulama yapılacak yüzeyin çok düzgün olduğu durumlarda, dişli çelik mala yardımıyla yapıştırma harcı yalıtım levhası yüzeyine tamamen yayılarak uygulanacaktır.

  • Yalıtım levhalarının birleşim yerlerine ısı köprüsü ve kaçıklıklara sebebiyet vermemek için yapıştırıcı bulaştırılmayacaktır.

  • Yapıştırma harcı yüzey bozukluklarına bağlı olarak en az yaklaşık 5 kg/m² olarak uygulanacaktır.

  • Yapıştırma işlemi +5 °c ile +30 °c arasında yapılacaktır.

  • Donmuş, erimekte olan veya 24 saat içerisinde don tehlikesi olan yüzeylere uygulama yapılmayacaktır.

  • Isı yalıtım levhaları duvarın alt kısmından başlanarak yukarı doğru aralıksız, cephelerde ve köşelerde şaşırtmalı ve yatay olarak döşenecektir.

  • Levhalar pencere alt ve üstleri ile kapı üstlerinde L şeklinde tam levhadan kesilmek sureti ile pencere ve kapı kenarlarında yatayda ve düşeyde derz oluşumundan kaçınılarak döşenecektir.

  • Levhaların düzgün döşenmesine ve kenarların zedelenmemesine dikkat edilecektir.

  • Hasarlı ve özellikle kenarları aşınmış levhalar kullanılmayacaktır. Levhalar arasında, mümkün olduğunca, boşluk bırakılmayacaktır.

  • Yalıtım levhalarının aralarında oluşabilecek boşluklar aynı malzemeden kesilen parçalar ile kapatılacaktır.

  • Hem yapışmayı sağlamak hem de levhaların aynı hizada olmasını sağlamak için yalıtım levhalarına geniş yüzeyli düzgün bir mastar ile vurulacaktır.

  • Binaların dilatasyon ile ayrılmış bölgelerinde, hiçbir şekilde yalıtım sistemi devam ettirilmeyecektir. Bu bölgelerde plastik esaslı donatı filesi takviyeli dilatasyon profili kullanılacaktır. Profil uygulaması donatı filesi uygulamasından önce yapılacaktır.

  • Tüm pencerelerin alt kısımlarında mevcut bulunan denizlik, mantolama uygulamasında kullanılan yalıtım levhası kalınlığından daha kısa kalırsa sistemi yağmur ve benzeri su akıntılarına karşı korunmak amacıyla denizlik uzatma profili uygulanacaktır.


B4 - ISI YALITIM LEVHALARININ DÜBELLENMESİ

  • Dübelleme işlemine yapıştırıcının yeterince kuruduğu tespit edildikten sonra, yapıştırma işleminden en az 24 saat sonra geçilecektir.

  • Uygulama yüzeyde çıkıntı kalmayacak şekilde olacaktır.

  • Sağlam yerleştirilmemiş dübeller çıkarılarak yerine yeni dübel çakılacaktır.

  • Dübellerin tespiti için duvar yüzeyi matkap ile delinecek ve uygulanacak yüzeye uygun dübel çakılacaktır.

  • Matkap ucu, gereğinden kalın kullanılarak çakılan dübellerin geri gelmesine sebep olacak çapta olmayacaktır.

  • Dübeller tüm levha köşelerine ve iki adet levha ortasına gelecek şekilde yerleştirilerek çivisi çakılacaktır.

  • m²’ye en az 6 adet olacak şekilde dübelleme yapılacaktır.

  • Dübel sayısı belirlenirken bina yüksekliği ve rüzgar yüklerine dikkat edilecektir.

  • Bina yüksekliği arttıkça, binanın kritik bölgeleri olan köşelerde dübel sayıları arttırılacaktır.

  • Köşelerde, yanlardan en fazla 40 cm., yukarıdan aşağıya 25’er cm. aralıklı olacak şekilde dübelleme yapılacaktır.



B5 – KÖŞE ve DAMLALIK PROFİLLERİNİN YERLEŞTİRİLMESİ

  • A5” maddesinde tarif edilen özelliklerdeki köşe profilleri, köşeye yüzey sıvası ile yerleştirilecek ve üzerine donatı filesi köşelerden en az 20 cm. dönecek şekilde uygulanacaktır.

  • Tüm pencere ve kapı üst kısımlarında ve çıkmalarda yağmur ve benzeri su akıntılarının yapı yüzeyine zarar vermeden uzaklaştırılmasını sağlayacak PVC esaslı kendinden fileli damlalık profili kullanılacaktır.

  • Damlalık profilleri kapı ve pencere üstlerine yüzey sıvası ile yerleştirilecek. Profil uygulaması donatı filesi uygulamasından önce yapılacaktır.


B6 - YÜZEY SIVASI VE DONATI FİLESİ UYGULAMASI

  • Paket sistem içinde yer alan birinci kat yüzey sıvası mala yardımıyla yüzeye uygulanacaktır.

  • Henüz kurumamış harcın üzerine donatı filesi gerilerek ve katlanmadan çelik mala ile hafifçe bastırılarak tamamen gömülmeden yerleştirilecektir.

  • Birleşim yerlerinde, yatayda ve düşeyde donatı filesi her zaman 10 cm. üst üste bindirilerek yüzey sıvasının üstüne yerleştirilecektir.

  • Kapı ve pencere köşelerinde ek bir parça donatı filesi diagonal olarak yerleştirilecektir.

  • İkinci kat çimento esaslı yüzey sıvası, birinci kat çimento esaslı yüzey sıvası üzerine ortam sıcaklığı göz önüne alınarak 3-4 saat sonra yapılacaktır.

  • İkinci kat yüzey sıvası uygulandıktan sonra kurumaya bırakılarak, sistem son kat dekoratif kaplama uygulamasına hazır hale getirilecektir.

  • Bu uygulamada toplam kalınlık en az 3 mm., m² sarfiyatı 5 kg’dan az olmayacaktır.

  • Varsa dilatasyon derzleri kesinlikle yüzey sıvası ile kapatılmayacak, bu bölümler için dilatasyon profilleri kullanılacaktır.


B7 - SON KAT KAPLAMANIN UYGULANMASI

Sıvanın kurumasının ardından hava şartlarına bağlı olarak kuruma süresi göz önüne alınarak 7 gün sonra verilen karar neticesine göre belirlenen “A6” maddelerinde tariflenen son kat kaplamalardan biri uygulanacaktır.



B.B7.1) Çimento esaslı, dekoratif mineral sıva uygulaması; astarlanmış yüzeye üreticinin tavsiyesi doğrultusunda belirlenen ölçekte su ile uygun karıştırıcı ile topak kalmayıncaya kadar homojen bir şekilde karıştırılacaktır.

Çelik mala yardımıyla yüzeye uygulanacak ve ardından plastik mala ile dairesel hareketler ile yüzeye desen verilecektir. Uygulanacak kaplamaya uygun, paket sistem içinde yer alan astar ile tüm cephe astarlanacaktır. Çimento esaslı mineral sıva üzerine dış cephe boya uygulamasına astarlama işleminden en az 12 saat sonra geçilecektir.



B.B7.2) Silikonlu su bazlı desenli kendinden renkli hazır sıva, topaksız homojen bir hale gelene kadar iyice karıştırılarak çelik mala yardımıyla astarlanmış yüzeye uygulanacak ve ardından plastik mala ile dairesel hareketlerle yüzeye desen verilecektir.

B.B7.3) Akrilik emülsiyon esaslı silikon katkılı su bazlı kendinden renkli desenli dış cephe kaplaması, topaksız homojen bir şekilde karıştırıldıktan sonra astarlanmış yüzeye rulo yardımı ile uygulanacak ve uygun rulo yardımı ile yukarıdan aşağıya doğru yüzeye desen verilecektir.

B.B7.4) - Son kat kaplama işlemi +5 °c ile +30 °c arasında yapılacaktır.

- Donmuş, erimekte olan veya 24 saat içerisinde don tehlikesi olan yüzeylere uygulama yapılmayacaktır.

- Geniş yüzeylerde ek yeri ve renk geçişleri olmaması için gerekli tedbirler alınacaktır.

- Belirli alanlar kağıt bantlar ile bölünecektir.

- Çimento esaslı mineral sıva ile yapılan son kat kaplama uygulamasını müteakip boya rengine ve cinsine uygun boya astarı uygulanacak, ardından en az 24 saat sonra boya işlemine geçilecektir.



- Boya, temiz su ile hacimce en çok %10 inceltilerek fırça ya da rulo ile 2 kat olarak ve katlar arasında en az 3 saat olacak şekilde uygulanacaktır.

C – MALZEME SARFİYAT LİSTESİ


Sıra

Malzeme Cinsi

Sarfiyat

Açıklama

1

4 cm. Karbonlu EPS-Gri renkli

2 adt./ m²

E sınıfı (B1) Levha

2

Yapıştırma Harcı

4-5 kg./ m²

Bu oran yüksekliğe bağlı olarak artar

3

10 cm. Plastik Çivili Beton Dübel

6-10 adt./ m²




4

PVC Fileli Köşe Profili

0,25 mt./ m²




5

Yalıtım Sıvası

4-5 kg./ m²




6

Donatı Filesi

160 gr./ m²

Kaynak sistemli

7

Kaplama Astarı

0,1 kg./ m²




8

Dekoratif Kaplama

2,2 – 2,5 kg./ m²




9

Dış Cephe Boya Astarı

0,1 kg./ m²




10

Dekoratif Dış Cephe Boyası ( İKİ KAT)

0,3 kg./ m²

Esnek, Nefes alan



D – DİĞER İŞ KALEMLERİ
D1) YAĞMUR İNİŞ BORULARI

D.D1.1) Mantolama öncesinde yüzeyden sökülecektir.

D.D1.2) Mantolama işlemi tamamlandıktan sonra boya uygulaması esnasında yağmur iniş boruları mevcut yerlerine monte edilecek ve cephe renginde boyanacaktır.

D.D1.3) Montaj esnasında açılan tespit deliklerine su girişini ve ısı köprülerini engellemek amacı ile POLİÜRETAN MASTİK sıkılacaktır.
D2) AÇIK BALKON İÇLERİ

D.D2.1) Açık balkon içlerinde tavanlar beyaz ile boyanacaktır.

D.D2.3) Balkon parapet içleri tamir gerektiriyorsa sıvanıp, dış cephe boyası ile boyanacaktır.

D.D2.4) Yaşam alanlarına bakan duvarlar mantolama yapılacaktır.
D3) PENCERE VE BALKON DENİZLİKLERİ

Mevcut pencere ve balkon denizliklerinin mantolama sonrası kısa kalacağı yerlere “denizlik uzatma profili” uygulanacaktır.


D4) PENCERE, KAT SİLMESİ ve KÖŞE PROFİLLERİ

Hazırlanacak ön çizimler sonrası yönetimin vereceği karar doğrultusunda pencere sövesi, kat silmesi ve köşe taşı profilleri uygulanacaktır


D5) İŞ GÜVENLİĞİ

D.D5.1) Binada çalışacak olan tüm işçiler SGK’lı olacaktır.

D.D5.2) Bina çevresine emniyet şeritleri çekilerek insanların şantiye etrafına yaklaşmaları engellenecektir.

D.D5.3) Cephede çalışan işçiler emniyet kemeri ve baret takacaktır. Aşağıda çalışan işçiler baret takacaktır.
D6) İŞVERENİN VE TAŞERONUN SORUMLULUKLARI

D.D6.1) İşveren malzeme depolamak için taşerona yer temin edecektir.

D.D6.2) İşveren taşeronun kullanacağı elektriği ve suyu temin edecektir.

D.D6.3) Taşeron şantiyeye indirdiği malzemeleri korumakla sorumludur.

D.D6.4) Taşeron çevreye azami özeni göstermekle sorumludur.

D.D6.5) Taşeron Firma çevreye verdiği zararları karşılayacaktır.

D.D6.6) Teklifler KDV dahil verilecektir

D.D6.7) Taşeron firma etraftaki moloz ve inşaat artıklarını temizleyecektir.
D7) İŞİN SÜRESİ ve GARANTİ

D.D7.1) İş …. takvim günü içerisinde tamamlanacaktır.

D.D7.2) …. günü aşan her gün için 100 TL para cezası kesilecektir.

D.D7.3) İş bitiminde geçici kabul yapılacaktır ve bu tarihten itibarenen az 2 yıl süre ile uygulamacı firma tarafından UYGULAMA GARANTİSİ, fabrika tarafından en az 5 yıl süre ile PAKET SİSTEM GARANTİSİ verilecektir.
D8) SÖZLEŞMENİN FESHİ

D.D8.1) Uygulamacı firma teklifinde ve sözleşmede taahhüt ettiği ve birer numunesine yönetime teslim ettiği malzemeleri kullanmak zorundadır.

D.D8.2) Farklı marka ve model ürün getirdiği ve bunun tespiti anında yönetim sözleşmeyi tek taraflı feshetmeye hakkına sahiptir.

D.D8.3) Ayrıca sigortasız işçi çalıştırma, güvenlik önlemlerine uymama ve şartnamede belirtilen hususları yerine getirmeme durumlarında yönetim sözleşmeyi tek taraflı feshedebilir.
D9) ÖDEME ŞEKLİ BANKA KREDİSİ

Yüklenici firma, mantolama uygulamasını her şey dahil olarak yapmakla yükümlüdür. Hiçbir şekilde fiyat artışı vb. gibi taleplerde bulunamaz. Yapılacak işin miktarının artması (ilave uygulamalar) hariç, herhangi bir ek ücret talep edilemez


Yüklenici firmanın “Dış Cephe Yalıtım Sistemleri” (mantolama) ile ilgili teklif bedeli;

D.D9.1) Tamamı veya bir kısmı peşin,

D.D9.2) Tamamı veya bir kısmı ilgili (anlaşmalı) bankaların EKO-KREDİ sistemi dahilinde “SIFIR FAİZ” ve “DÜŞÜK FAİZ” uygulaması ile 12 – 18 -36 ay seçenekleriyle kredili olarak ödenecektir.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------


D10) TEKLİF VERECEK OLAN FİRMALARDAN İSTENENLER
D.D10.1) TEKLİF DOSYASI, (B1)

D.D10.2) ÜRETİCİDEN ALINMIŞ UYGULAMACI BAYİ BELGESİ,

D.D10.3) REFERANS DOSYASI,

D.D10.4) BİNA ÇEVRESİNDE YAPILACAK UYGULAMA İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ,

D.D10.5) İZODER ÜYESİ OLDUĞUNA DAİR BELGE,

D.D10.6) “EKB” ENERJİ KİMLİK BELGESİ,

D.D10.7) İŞ SÜRESİNCE BİNA VE ÇEVREYE VERİLEBİLECEK “HERTÜRLÜ ZARARA KARŞI” LİMİTSİZ SİGORTA,

D.D10.8) UYGULAMA ELEMANLARININ “SGK GİRİŞ BİLDİRGELERİ” (D5),

D.D10.9) MALZEMELERİN TAMAMININ AYNİ MARKA (PAKET SİSTEM) OLDUĞUNA DAİR BELGE. (TOPLAMA SİSTEM KABUL EDİLMEYECEKTİR),

D.D10.10) TEKLİF EDİLEN PAKET SİSTEM MALZEMELERİNİN 1. SINIF ÜRÜN OLDUĞUNA DAİR TAAHHÜTNAME. (ŞANTİYE GRUBU yada 2. SINIF ÜRÜN KABUL EDİLMEYECEKTİR),

D.D10.11) TEKLİF EDİLEN PAKET SİSTEM MALZEMELERİNİN SARFİYAT MİKTARLARINI İÇEREN DETAYLI BİLGİ, (C).

EPS için

ISI İLETKENLİK KATSAYISI λ (W/Mk) YETERLİ OLAN ve

PAKET SİSTEM SAĞLAYABİLEN

TEKLİF İSTENEBİLECEK

ÜRETİCİLER’den BAZILARI

FİRMA MARKA ISI İLETKENLİĞİ

  1. WEBER THERM MAXI POWER λ = 0,030 W/Mk

  2. FAWORI FAWORI -EPS λ = 0,031 W/Mk

  3. DYO DYO KLIMATHERM λ = 0,032 W/Mk

  4. MARDAV EPS MANTO λ = 0,032 W/Mk

  5. İZOCAM IZOPOR-Plus λ = 0,032 W/Mk

  6. AUSTROTHERM EPS F-PLUS λ = 0,032 W/Mk

  7. BAUMIT BAUMIT Star Therm λ = 0,032 W/Mk

  8. FİLLİ BOYA CAPATECT Dalmaçyalı λ = 0,033 W/Mk

  9. TERRACO EcoTHERM λ = 0,033 W/Mk

  10. POLISAN Exelans Enerji NEOPOR λ = 0,033 W/Mk

  11. MARSHALL THERMO’S λ = 0,035 W/Mk

  12. WEBER THERM EPS PLUS λ = 0,035 W/Mk









Yüklə 99,88 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin