Bill Gates este unul dintre cele mai sonore nume din lume. Bill Gates este unul dintre cele mai sonore nume din lume



Yüklə 629 b.
tarix29.11.2017
ölçüsü629 b.
#33297



Bill Gates este unul dintre cele mai sonore nume din lume.

  • Bill Gates este unul dintre cele mai sonore nume din lume.

  • Este cunoscut, în primul rând, ca fiind creatorul imperiului Microsoft, cel care a revoluţionat practic utilitatea şi folosirea unui calculator dar şi ca fiind cel mai bogat om din lume (în 2007), a cărui avere depăşeşte 50 de miliarde de dolari.

  • Atât de cunoscut - şi totuşi câţi ştiu ce drum a parcurs Bill Gates până să ajungă magnatul de astăzi? Ştiaţi, de pildă, că Gates a fost în tinereţe hacker sau că a minţit pentru a obţine un job? Dacă nu, citiţi mai departe!



La 28 octombrie 1955, cu puţin după ora 9 seara, se naşte William Henry Gates III. Provine dintr-o familie cu o bogată istorie în afaceri, politică şi servicii comunitare. Străbunicul său era legislator al statului, bunicul său a fost vicepreşedinte al unei bănci naţionale iar tatăl său - avocat. Acesta din urmă şi-a folosit ambiţia, inteligenţa şi spiritul competitiv pentru a-şi ajuta fiul şi cele două fiice să se afirme în profesiile lor. Mama lor a fost profesor universitar la Universitatea din Washington.

  • La 28 octombrie 1955, cu puţin după ora 9 seara, se naşte William Henry Gates III. Provine dintr-o familie cu o bogată istorie în afaceri, politică şi servicii comunitare. Străbunicul său era legislator al statului, bunicul său a fost vicepreşedinte al unei bănci naţionale iar tatăl său - avocat. Acesta din urmă şi-a folosit ambiţia, inteligenţa şi spiritul competitiv pentru a-şi ajuta fiul şi cele două fiice să se afirme în profesiile lor. Mama lor a fost profesor universitar la Universitatea din Washington.

  • Micul Bill s-a remarcat încă din şcoala elementară, depăşindu-şi colegii în toate domeniile, astfel că părinţii au hotărât să-l înscrie la o şcoală privată în Lakeside, unde Bill Gates a păşit în ştiinţa computerelor.



În primăvara lui 1968, şcoala din Lakeside decide că este cazul să-i iniţieze pe elevi în lumea computerelor. Bill Gates, Paul Allen şi alţi câţiva elevi (mulţi dintre ei au devenit apoi programatori ai companiei Microsoft) au devenit imediat nedezlipiţi de calculator. În scurt timp, trupa lui Gates a început să aibă probleme la şcoală, pentru că a început să chiulească în mod regulat de la ore.

  • În primăvara lui 1968, şcoala din Lakeside decide că este cazul să-i iniţieze pe elevi în lumea computerelor. Bill Gates, Paul Allen şi alţi câţiva elevi (mulţi dintre ei au devenit apoi programatori ai companiei Microsoft) au devenit imediat nedezlipiţi de calculator. În scurt timp, trupa lui Gates a început să aibă probleme la şcoală, pentru că a început să chiulească în mod regulat de la ore.

  • În vara lui 1968, Computer Center Corporation şi-a deschis sediul în Seattle. Printr-un contract de colaborare cu şcoala Lakeside, aceasta se angajează să-i ofere studenţi care să lucreze pe computer. Bill Gates şi camarazii săi sunt primii. Nu peste mult timp, tinerii hackeri fac probleme, spărgând sistemul de securitate al computerelor, aşa că le este interzis accesul în sistem.



Bill Gates, Paul Allen şi alţi doi hackeri de la Lakeside formează la finalul anului Lakeside Programmers Group, cu intenţia de a găsi modalităţi de aplicare a cunoştinţelor lor de calculatoare în viaţa de toate zilele. Prima oportunitate este rezultatul direct al năzdrăvăniilor făcute în şcoală. Computer Center Corporation începe să sufere de pe urma hackerilor şi a deselor spargeri ale sistemelor de securitate. Impresionaţi de trupa lui Gates, şefii companiei decid să urmeze sfatul studenţilor pentru a găsi bug-urile şi a identifica slăbiciunile sistemelor.

  • Bill Gates, Paul Allen şi alţi doi hackeri de la Lakeside formează la finalul anului Lakeside Programmers Group, cu intenţia de a găsi modalităţi de aplicare a cunoştinţelor lor de calculatoare în viaţa de toate zilele. Prima oportunitate este rezultatul direct al năzdrăvăniilor făcute în şcoală. Computer Center Corporation începe să sufere de pe urma hackerilor şi a deselor spargeri ale sistemelor de securitate. Impresionaţi de trupa lui Gates, şefii companiei decid să urmeze sfatul studenţilor pentru a găsi bug-urile şi a identifica slăbiciunile sistemelor.

  • Tinerii hackeri lucrează neîntrerupt şi este momentul în care Gates şi Allen îşi dezvoltă cu adevărat talentul care îi va propulsa, şapte ani mai târziu, în fruntea Microsoft.



Computer Center Corporation dă faliment în 1970.

  • Computer Center Corporation dă faliment în 1970.

  • Grupul programatorilor de la Lakeside este nevoit să-şi caute un nou loc unde să-şi poată dedica timpul computerelor. Găseşte câteva calculatoare în campusul universităţii din Washington, unde lucra tatăl lui Allen. Un an mai târziu, tinerii sunt cooptaţi de Information Sciences Inc., care le dă din nou pe mână, non-stop, computere.

  • Gates şi Allen se gândesc deja să înfiinţeze o nouă companie, care să le aparţină în întregime, pentru care cred că au de investit în jur de 20.000 USD. Administraţia şcolii îi oferă de lucru lui Bill Gates la relizarea programului de computerizare a instituţiei. El îi cere lui Allen să-l ajute la proiect, pe care cei doi îl definitivează pe parcursul verii.



În ultimii ani de şcoală, Gates şi Allen continuă să caute oportunităţi pentru a-şi folosi cunoştinţele spre a face ceva bani. În scurt timp ei primesc de lucru la TRW, unde se dezvoltă ca programatori adevăraţi.

  • În ultimii ani de şcoală, Gates şi Allen continuă să caute oportunităţi pentru a-şi folosi cunoştinţele spre a face ceva bani. În scurt timp ei primesc de lucru la TRW, unde se dezvoltă ca programatori adevăraţi.

  • În toamna lui 1973, Gates pleacă de acasă pentru a se înscrie la Universitatea Harvard, dar în scurt timp realizează că sufletul său nu este aplecat spre studiu, pentru că, după ce găseşte sala computerelor, se pierde în lumea lor din nou. Îşi petrece nopţiile acolo, iar ziua adoarme la cursuri. După primul an de Harvard, pe timpul verii îşi găseşte un job la firma Honeywell.



În decembrie 1974, viaţa lui se schimbă. Atât el cât şi Allen ştiu că piaţa computerelor este gata să explodeze şi că trebuie cineva să facă software pentru noile maşinării. Într-o zi, cei doi sună la compania Micro Instrumentation and Telemetry System (MITS) - promotorii lui Altair - şi îi informează că au dezvoltat un limbaj BASIC pentru primul computer - MITS Altair.

  • În decembrie 1974, viaţa lui se schimbă. Atât el cât şi Allen ştiu că piaţa computerelor este gata să explodeze şi că trebuie cineva să facă software pentru noile maşinării. Într-o zi, cei doi sună la compania Micro Instrumentation and Telemetry System (MITS) - promotorii lui Altair - şi îi informează că au dezvoltat un limbaj BASIC pentru primul computer - MITS Altair.

  • Era o minciună, de fapt, pentru că cei doi nu scriseseră nici o liniuţă la acel cod. Cei de la companie s-au arătat extrem de interesaţi şi au dorit să-l vadă, aşa că tinerii s-au apucat de lucru, simulând Altair-ul cu PDP-10 de la şcoală. În două luni era gata. Programul a funcţionat perfect, aşa că li s-a solicitat cumpărarea drepturilor.



Gates lasă Harvard-ul pentru a-şi dedica energiile companiei Microsoft, fondată în 1975 de prietenul său din copilărie, Paul Allen. Ghidaţi de credinţa că pe fiecare şi în fiecare casă computerul va fi instrumentul cel mai utilizat, ei au început să dezvolte software pentru calculatoarele personale.

  • Gates lasă Harvard-ul pentru a-şi dedica energiile companiei Microsoft, fondată în 1975 de prietenul său din copilărie, Paul Allen. Ghidaţi de credinţa că pe fiecare şi în fiecare casă computerul va fi instrumentul cel mai utilizat, ei au început să dezvolte software pentru calculatoarele personale.

  • Sub conducerea lui Gates, compania a continuat să se dezvolte, implementând tehnologia sofware, făcând-o mai accesibilă utilizatorilor de computere. Într-un singur an, investiţiile în cercetare s-au ridicat la patru miliarde de dolari.



În afară de pasiunea pentru computere şi software, Gates este interesat şi de biotehnologie. El a investit bani în mai multe companii de profil. Este, de asemenea, fondatorul Corbis, unul dintre cei mai mari dezvoltatori din lume ai resurselor de informaţie vizuală - o cuprinzătoare arhivă digitală de artă şi fotografie pentru public şi colecţii particulare de pe tot globul.

  • În afară de pasiunea pentru computere şi software, Gates este interesat şi de biotehnologie. El a investit bani în mai multe companii de profil. Este, de asemenea, fondatorul Corbis, unul dintre cei mai mari dezvoltatori din lume ai resurselor de informaţie vizuală - o cuprinzătoare arhivă digitală de artă şi fotografie pentru public şi colecţii particulare de pe tot globul.

  • Gates a investit împreună cu un pionier al telefonului celular, Craig McCaw, în Teledestic, cu care lucrează un ambiţios plan de a utiliza sute de sateliţi pentru servicii de telecomunicaţii. Bill Gates nu pare zgârcit. Împreună cu soţia sa, Melinda, a inaugurat o fundaţie cu mai mult de 21 miliarde USD, suport filantropic oferit în lumea întreagă în domeniul sănătăţii şi educaţiei. Este un cititor pasionat şi îi place să joace golf şi bridge.



Bill Gates câştigă în fiecare SECUNDĂ 250 de dolari, ceea ce înseamnă cam 20 milioane de dolari pe ZI şi circa 7,8 miliarde de dolari pe AN! Dacă scapă pe jos o mie de dolari, nici măcar nu se deranjează să-i ridice de jos pentru că, în cele patru secunde cât s-ar apleca pentru a face acest lucru, el deja ar câştiga aceşti bani la loc.

  • Bill Gates câştigă în fiecare SECUNDĂ 250 de dolari, ceea ce înseamnă cam 20 milioane de dolari pe ZI şi circa 7,8 miliarde de dolari pe AN! Dacă scapă pe jos o mie de dolari, nici măcar nu se deranjează să-i ridice de jos pentru că, în cele patru secunde cât s-ar apleca pentru a face acest lucru, el deja ar câştiga aceşti bani la loc.

  • Ar putea să doneze câte 15 dolari fiecărui om de pe Pământ şi tot ar rămâne cu 5 milioane de dolari ca bani de buzunar.

  • Michael Jordan este cel mai bine plătit sportiv din SUA.

  • Dacă n-ar cheltui nici un şfanţ şi şi-ar păstra actualul venit anual, adică 30 milioane de dolari, va trebui să aştepte 277 de ani ca să ajungă la fel de bogat cum este Bill Gates acum.



Dacă Bill Gates ar fi o ţară, atunci s-ar situa pe locul 37 în clasamentul celor mai bogate ţări din lume.

  • Dacă Bill Gates ar fi o ţară, atunci s-ar situa pe locul 37 în clasamentul celor mai bogate ţări din lume.

  • Dacă s-ar schimba toţi banii lui Bill Gates în bancnote de 1 dolar, s-ar putea construi un drum lung cât de 14 ori distanţa de la Pământ la Lună. Dar construirea drumului, lucrându-se non stop, ar dura 1400 ani şi ar fi nevoie de 713 avioane Boeing 747 pentru a transporta toţi aceşti bani.

  • Şi în sfârşit, dacă utilizatorii sistemelor Windows ar cere despăgubiri de câte un dolar pentru fiecare dată când computerele lor s-au blocat din cauza Windows-ului, Bill Gates ar rămâne falit în trei ani.



Averea sa, estimată la 4,4 miliarde de dolari, îl clasează pe locul 140 în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume.

  • Averea sa, estimată la 4,4 miliarde de dolari, îl clasează pe locul 140 în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume.

  • Co-fondatorul şi CEO-ul gigantului IT Apple este, în prezent, şi membru în consiliul director al companiei Walt Disney, care a cumpărat studiourile de animaţie Pixar de la Jobs în ianuarie 2006, în urma unei tranzacţii de 7,4 miliarde de dolari, ce l-a transformat pe părintele Apple în cel mai mare acţionar al celebrei case de productie.

  • Apple, lider in materie de inovaţie, a revoluţionat nu numai piaţa PC-urilor, ci şi muzica digitală, cu peste 88 de milioane de iPod-uri vândute până în prezent şi aproximativ 2 miliarde de melodii descărcate de pe iTunes – echivalentul a 83% din muzica comercializată la nivel global pe Internet.



Studiourile Pixar, al căror co-fondator este Jobs, au vrut – şi au reuşit dacă ţinem cont de cele 20 de premii Oscar obţinute – să demonstreze lumii că animaţia pe calculator poate spune poveşti emoţionante şi pline de imaginaţie, născandu-se astfel 7 dintre cele mai iubite filme animate: Toy Story, A Bug's Life, Toy Story 2, Monsters Inc., Finding Nemo, The Incredibles, Cars – care însumează până în prezent încasări de peste 3,2 miliarde $.

  • Studiourile Pixar, al căror co-fondator este Jobs, au vrut – şi au reuşit dacă ţinem cont de cele 20 de premii Oscar obţinute – să demonstreze lumii că animaţia pe calculator poate spune poveşti emoţionante şi pline de imaginaţie, născandu-se astfel 7 dintre cele mai iubite filme animate: Toy Story, A Bug's Life, Toy Story 2, Monsters Inc., Finding Nemo, The Incredibles, Cars – care însumează până în prezent încasări de peste 3,2 miliarde $.

  • În multe privinţe, traseul parcurs de Steve Jobs este specific mitului Silicon Valley. A prins microbul tehnologiei la o vârstă fragedă, iar la doar 12 ani frecventa seminariile organizate de Hewlett Packard, companie care-l va angaja pe perioada verii, alături de Stephen Wozniak, împreună cu care Jobs a infiinţat Apple în 1976.



Ideea de a numi noua companie Apple (măr) i-a fost inspirată de momentele plăcute pe care Steve Jobs le petrecuse pe când era culegător de fructe într-o livadă din Oregon.

  • Ideea de a numi noua companie Apple (măr) i-a fost inspirată de momentele plăcute pe care Steve Jobs le petrecuse pe când era culegător de fructe într-o livadă din Oregon.

  • În 1976, este lansat primul PC, intitulat Apple I şi comercializat la preţul de 666,66 de dolari, care va fi urmat, un an mai târziu, de Apple II şi, în 1984, de Apple Macintosh – primul PC cu o interfaţă grafică ce avea să devină un succes comercial. În decembrie 1980, listarea Apple la bursă prin ofertă publică l-a transformat pe Jobs în multimilionar.

  • În 1985, după ce a fost înlăturat de de John Sculley – fost CEO al Pepsi Cola recrutat în 1983 de Jobs – de la conducerea Apple, Jobs a fondat NeXT Computer şi a cumpărat, de la Lucasfilm, un studio de animaţie digitală - ce avea să devină cunoscut sub numele de Pixar – contra sumei de 5 milioane $.



În 1997, la câteva luni după ce Apple a cumparat NeXT pentru 400 de milioane de dolari, Jobs a revenit la conducerea companiei pe care o fondase şi care se afla într-o situaţie destul de precară în acel moment.

  • În 1997, la câteva luni după ce Apple a cumparat NeXT pentru 400 de milioane de dolari, Jobs a revenit la conducerea companiei pe care o fondase şi care se afla într-o situaţie destul de precară în acel moment.

  • În prezent, Apple este recunoscută drept una dintre cele mai inovatoare companii, după ce a lansat produse ca iMac, iPod, iTunes şi, mai nou, iPhone. Controlul absolut exercitat de Jobs, inovaţiile de excepţie şi marketingul senzaţional au făcut ca produsele Apple sa fie mai dorite de consumatori decât orice alt produs al concurenţei.

  • Salariul său a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai redus al unui CEO - 1 dolar pe an, dar bonusurile pe care acesta le primeşte sunt departe de a fi modeste: un avion particular în valoare de 46 de milioane de dolari – în 1999 – sau 30 de milioane de acţiuni Apple, acordate între 2000 şi 2002.



Stilul de viaţă al controversatului miliardar poate fi definit ca fiind... altfel, un pic diferit decât ne-am aştepta.

  • Stilul de viaţă al controversatului miliardar poate fi definit ca fiind... altfel, un pic diferit decât ne-am aştepta.

  • Steve Jobs a cumpărat în 1982 un apartament în New York, a petrecut ani buni renovându-l, după care, aproape 20 de ani mai tarziu, l-a vândut solistului trupei U2, Bono, fără să fi locuit vreodată în el.

  • În 1984, a achiziţionat o imensă casă în stil colonial de 17.000 de mp, cu 14 dormitoare, în California, pe care câţiva ani mai tarziu s-a hotărât să o demoleze, însă nu a primit aprobarea nici până astăzi.



Steve Jobs este un vegetarian convins, bea numai apă minerală sau sucul natural de morcovi Odwalla. Principiile sale se regăsesc poate la fel de pregnant şi în simplitatea locuinţei, în minimalismul decoraţiunilor interioare – o bună bucată de timp a dormit pe saltea, inconjurat doar de fotografiile alb-negru ale lui Ansel Adams şi de un foarte scump sistem stereo hi-fi.

  • Steve Jobs este un vegetarian convins, bea numai apă minerală sau sucul natural de morcovi Odwalla. Principiile sale se regăsesc poate la fel de pregnant şi în simplitatea locuinţei, în minimalismul decoraţiunilor interioare – o bună bucată de timp a dormit pe saltea, inconjurat doar de fotografiile alb-negru ale lui Ansel Adams şi de un foarte scump sistem stereo hi-fi.

  • Dar mai presus de toate, filozofia de viaţă a lui Jobs se regăseşte în stilul vestimentar auster – bluze negre cu guler şi jeanşi – pe care-l adoptă inclusiv în cadrul apariţiilor publice.

  • Cele mai criticate defecte ale lui Steve Jobs sunt, în acelaşi timp, şi cele mai puternice atuuri ale sale: perfecţionismul, refuzul de a face compromisuri în ceea ce priveşte produsele sau în relaţia cu angajaţii, abilităţile sale profesionale, dragostea pentru frumos.



Un vizionar în adevaratul sens al cuvântului, un geniu în marketing, Jobs a reuşit să conceapă produse elegante şi uşor de manevrat, care să stârnească imaginaţia utilizatorilor.

  • Un vizionar în adevaratul sens al cuvântului, un geniu în marketing, Jobs a reuşit să conceapă produse elegante şi uşor de manevrat, care să stârnească imaginaţia utilizatorilor.

  • Încă din copilărie, Steve a crezut în puterea sa de a schimba lumea, sunt de părere apropiaţii acestuia. Şi într-o anumită masură a reuşit, cea mai importantă contribuţie a lui Steve Jobs fiind aceea de a oferi accesul consumatorilor individuali la tehnologia digitală şi la informaţie.



Lawrence Ellison, preşedintele Oracle, le-a ţinut următorul discurs studenţilor care au terminat facultatea Yale. N-a putut să-şi termine discursul, deoarece a fost dat jos de pe scenă.

  • Lawrence Ellison, preşedintele Oracle, le-a ţinut următorul discurs studenţilor care au terminat facultatea Yale. N-a putut să-şi termine discursul, deoarece a fost dat jos de pe scenă.

  • “Dacă mă uit la voi, nu văd nici un viitor fericit, nu văd nici un director proeminent. Acum, sigur sunteţi bulversaţi. Asta e normal. Totuşi, vă puteţi întreba cum vin eu, Larry Ellison, care n-am terminat facultatea, să vă judec pe voi, studenţii celei mai renumite facultăţi? Staţi să vă explic! Deoarece eu, Lawrence Ellison, al 2-lea cel mai bogat om a planetei, am picat la facultate şi voi nu. Deoarece Bill Gates, cel mai bogat om al planetei, a picat la facultate şi voi nu. Deoarece Paul Allen, al 3-lea cel mai bogat om al planetei a picat la facultate şi voi nu. Şi deoarece Michael Dell, care momentan este doar pe locul 9, a căzut şi el de la facultate şi voi nu. Şi domnul respectiv este în ascensiune.”



Acum, clar sunteţi foarte bulversaţi! Şi asta este foarte, foarte normal. Daţi-mi voie să vă încurajez! N-aţi terminat degeaba facultatea şi n-aţi făcut degeaba rost de o diplomă. N-aţi pierdut 5 ani degeaba. Din contră, aţi învăţat să munciţi pentru bani puţini, să vă faceţi cunoştinţe şi să faceţi cunoştinţă (mai îndeaproape) cu cuvântul TERAPIE. Toate acestea sunt foarte utile. O să aibă lumea nevoie şi de salahori ca voi. O să aveţi nevoie de cunoştinţe, de programare la terapie la un psiholog.

  • Acum, clar sunteţi foarte bulversaţi! Şi asta este foarte, foarte normal. Daţi-mi voie să vă încurajez! N-aţi terminat degeaba facultatea şi n-aţi făcut degeaba rost de o diplomă. N-aţi pierdut 5 ani degeaba. Din contră, aţi învăţat să munciţi pentru bani puţini, să vă faceţi cunoştinţe şi să faceţi cunoştinţă (mai îndeaproape) cu cuvântul TERAPIE. Toate acestea sunt foarte utile. O să aibă lumea nevoie şi de salahori ca voi. O să aveţi nevoie de cunoştinţe, de programare la terapie la un psiholog.

  • Fiindcă voi n-aţi căzut la facultate n-o să fiţi niciodată printre primii 10 cei mai bogaţi oameni de pe Pământ! Şi va trebui să vă împăcaţi cu un salariu patetic de 200.000 de dolari pe an, salariul urmând să îl primiţi de la un fost coleg de facultate, care a căzut la examene şi a fost dat afară!



  • Acum, probabil vă gândiţi dacă mai e vreo speranţă pentru voi. Nici o şansă! Voi sunteţi deja pierduţi. Deja aveţi creierul distrus în proporţie foarte mare, irecuperabilă.

  • Acum, mă adresez celor care încă nu au terminat facultatea:

  • lăsaţi baltă facultatea, faceţi-vă bagajele şi plecaţi!

  • Nu reveniţi! Îndepliniţi-vă visurile! Fiindcă sigur vă spun că dacă vi se distruge creierul, veţi dispărea mai repede de pe scena afacerilor decât dispar eu acuma de pe această scenă graţie agenţilor de pază!... 







Yüklə 629 b.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin