Bölgesel üs Hilti Türkiye’yi Sebastian Barth yönetecek Hilti Türkiye’ye Yeni Genel Müdür
İnşaat el aletleri sektörünün global jenerik markası Hilti bünyesinde 6 yıl boyunca farklı bölgelerde yönetici olarak görev yapan Sebastian Barth, 10 ülkenin bağlı olduğu bölgesel üs konumunda olan Hilti Türkiye’nin Yeni Genel Müdürü oldu. Hilti ailesine Ekim 2010’da Solar Sistemler Asya Şirket Müdürü olarak katılan ve ardından 2014 yılında Almanya’da Hilti’nin temel iş kolunda Satış Direktörü olarak görevlendirilen Sebastian Barth, marka değerini güçlendiren başarılı projelerine artık Türkiye’de devam edecek. “Hilti Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü”pozisyonuna 2016 yılı itibariyle atanan Sebastian Barth, Hilti’nin Türkiye’deki faaliyetlerinin yanı sıra bölgesel üs Türkiye’ye bağlı olan Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Moğolistan, Kırgızistan, Ermenistan, Gürcistan, Tacikistan, Moldova ve Kuzey Irak’ta Hilti operasyonlarının yönetimini üstlenecek.
Sebastian Barth, 6 yıldır Hilti’de pek çok başarıya imza atmış bir isim. Solar Sistemler Asya Şirket Müdürü olarak Ekim 2010’da Hilti bünyesine katılan Barth, bu görevi kapsamında Asya’da Hilti’nin güneş enerjisi faaliyetlerini başlattı ve 3 yıl içinde son derece başarılı bir işletme kurmayı başardı. Çin ve Japonya başta olmak üzere pek çok yerde ürün geliştirme, tedarik, lojistik ve satış ekipleri kurdu. Güneş enerjisi sektöründe elde ettiği başarının ardından, Almanya’da Hilti’nin temel iş kolunda Satış Direktörlüğü görevini üstlendi.
Hilti ailesine katılmadan önce Barth, McKinsey & Company’de önce İş Analisti ve sonrasında Müdür Yardımcısı olarak 9 yıl görev yaptı. Kariyerinin büyük bir kısmını Amerika Birleşik Devletleri’nde geçiren Barth, enerji ve endüstriyel sektörlerde rol aldı.
İktisat lisans derecesini Londra Üniversitesi’nden, işletme yüksek lisans derecesini ise Paris’te bulunan Insead’den alan Sebastian Barth, İngilizce, Almanca, İtalyanca ve Çince dahil olmak üzere çok sayıda dil biliyor. Türkçe dersleri almaya devam eden Barth, İstanbul’da eşi ve iki çocuğuyla birlikte yaşıyor.
Hilti ve Hilti Türkiye Hakkında Bundan tam 75 sene önce 1941 yılında, dünyanın en küçük ülkelerinden biri olan yaklaşık 35 bin nüfuslu Lihtenştayn Prensliği’nde doğup, bugün 23 bin çalışanı ile global jenerik marka haline gelen Hilti, 6 kıtada 120’den fazla ülkede faaliyet gösteriyor. 2015 yılı cirosu 4,4 milyar İsviçre Frangı (yaklaşık 13 milyar TL*) olarak gerçekleşen Hilti, 1982 yılından itibaren 34 yıldır Türkiye’de. Hilti Türkiye, son yıllarda göstermiş olduğu gelişimle 2011 yılı başından bu yana 10 ülkenin (Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Moğolistan, Kırgızistan, Ermenistan, Gürcistan, Tacikistan, Moldova ve Kuzey Irak) bağlı olduğu bir bölgesel üs konumunda. 2015 yılında yüzde 31 büyüme gösteren Hilti Türkiye, başarısını bilgi, birikim ve inovasyon ile sürdürülebilir değer yaratan bir marka olmaya borçlu. Merkez ofisi İstanbul’da bulunan Hilti Türkiye, 300 çalışanı ile faaliyetlerini sürdürüyor. Ekonomiye yarattığı katma değer dışında İnsan Kaynakları alanında çalışmalarıyla da öne çıkan Hilti Türkiye, Great Place to Work Enstitüsü tarafından belirlenen, “Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2015” listesinde 3. sırada yer alırken, Yaşam Boyu Öğrenme alanında Özel Ödül’e layık görüldü. Hilti ise aynı enstitünün açıkladığı “Avrupa’nın En İyi Çok Uluslu İş Yerleri 2015” listesinde 25 marka içinde bir önceki yıla göre 5 basamak yükselerek 12. sıraya yerleşti. *1 İsviçre Frankı=2,94TL, Merkez Bankası’nın 31 Aralık 2015’te ilan ettiği döviz kurundan hesaplanmıştır. hilti.com.tr