Eğitim Öğretim Yılı Bartın İli Dönem Ortaöğretim Zümre Toplantı Tutanakları



Yüklə 381,7 Kb.
səhifə1/12
tarix23.10.2017
ölçüsü381,7 Kb.
#12026
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   12


2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Bartın İli 2. Dönem Ortaöğretim Zümre Toplantı Tutanakları

İçindekiler


Biyoloji 2

Tarih 6


İmam Hatip Lisesi 7

Matematik 8

Almanca 11

Endüstri Meslek Lisesi 15

Kız Meslek Lisesi 16

Coğrafya 22

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 27

Felsefe Grubu 31

Görsel Sanatlar 34

İngilizce 36

Büro Yönetimi 39

Muhasebe 43

Müzik 51

Bilişim Teknolojileri 54

Sağlık Meslek Lisesi 57

Türk Dili ve Edebiyatı 61

Beden Eğitimi 63

Fizik 66


Kimya 68





Biyoloji


2014–2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM BİYOLOJİ DERSİ ZÜMRE BAŞKANLAR KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

Toplantı Tarihi : 17.02.2015

Toplantı Yeri : Bartın Mesleki Ve Teknik Lisesi kütüphanesi

Toplantı Saati : 14.30

Toplantıya Katılanlar :  Hasan TÜRKMEN, Faruk Kurtoğlu ,Hatice ÇOKYAŞAR, Esin Akyüz ,Hilal Badur,Zübeyde ÇEÇEN, Hatice Eren ,Sevim ŞEN,Cihan ALP,Evren KORAL ,Hava UZUNALİ

GÜNDEM MADDELERİ:

1. Açılış ve yoklama.

2. 2014–2015 Eğitim ve öğretim yılı sene başı zümre kararlarının gözden geçirilmesi ve uygulamaya yönelik kararların alınması

3.2014-2015 Eğitim Öğretim yılı I. döneminin değerlendirilmesi

4. Eğitim ve öğretim programlarının uygulanmasında karşılaşılan güçlükler ve bu güçlüklerin giderilmesi

5. Öğrencilerin çalışma ve eğitim durumları ile bölgenin özellikleri incelenerek öğrencilerin başarılarının artırıcı önlemlerin alınması,

6. Yıllık,ünite ve günlük planlar ile gezi gözlem ve deney inceleme planları arasında bölgede birlik ve koordinasyonun sağlanması,

7. Ölçmede birlik ve beraberliğin sağlanması,

8.Mesleki eserler ile eğitim öğretim alanındaki yeni gelişmelerden öğretmenlerin bilgilendirilmesine

9.Bölgedeki eğitim öğretim planlamasına,zümre ve branşlar arası bilgi akışı ve paylaşımı ile öğrenci başarısının artırılması,

10. Öğrenme güçlüğü çeken öğrenciler ile öğrenme güçlüğü çekilen konuların ilgili sınıf zümre öğretmenleri işbirliği yapılarak belirlenmesine ve gerekli önlemlerin alınmasına,

11. YGS ve LYS sınavlarına hazırlık

12. ‘’Anadolu Bitkileri Expo’da ‘’ Etnobotanik Yarışması Hakkında Bilgilendirme



13.Dilek ve Temenniler

14.Kapanış

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

1.Açılış ve yoklama yapıldı

Toplantı Zümre başkanı Hasan TÜRKMEN tarafından iyi dileklerle açıldı.İmza kağıdı dolaştırılarak yoklama alındı.



2.2014-2015 Eğitim Öğretim yılı sene başı zümre kararları değerlendirildi.Alınan zümre kararlarının uygulandığı,bir sıkıntı yaşanmadığı tüm öğretmenler tarafından dile getirildi.

3.Meslek liselerinde genel olarak başarı oranın düşük;Diğer Anadolu Liselerinde ise başarı oranı yüksek olduğu öğretmenler tarafından dile getirildi.

Hilal BADUR:Meslek Lisesi olmamıza rağmen Sağlık Meslek Lisesi oldukça başarılıdır.Bu liseye ilköğretimden başarılı öğrencilerin gelmesi bunda etkili olmuştur.

Hatice EREN:Başarılı öğrenciler meslek liselerini tercih etmiyorlar.Akademik başarısı düşük olan öğrenciler meslek liselerini tercih etmektedir.

4.Ders kitabı yeni olmasına rağmen eksiklikler ve iyileştirmeye açık alanlar mevcuttur.Ders kitabıyla ilgili eleştirileri iletmek için Cihan ALP öğretmenlerimize iletişim adresleri verdi.

Esin AKYÜZ:11. sınıfların programı yoğun buna karşın 10ve12.sınıfların programı hafif.11. sınıfın konuları ağır,bu yüzden konular hafifletilmedir.

5.Zübeyde ÇEÇEN:Bölgemizdeki vatandaşlar kırsal dahil çocuklarını okutmak istiyorlar.Bunun için oldukça gayretliler.Öğrencilere olduğu gibi velilere de rehberlik yapılmalıdır.Bilinçli veliler çoçuklarını yönlendirmede öğretmenlerin en önemli destekçileri olacaklardır.

Faruk KURTOĞLU:Akıllı tahtaları,projeksiyon cihazları ve laboratuarı bulunan okullardaki öğretmenlerimiz bu araç gereçleri kullanarak anlatılan konuların daha kalıcı ve anlaşılabilir olabilmektedir

Sevim ŞEN: Öğretmen ve öğrencilerimiz için EBA da başarılı ders içerikleri mevcuttur.Akıllı tahta için de kullanılabilir.Youtube da ve facebookta oldukça yararlı içerikler mevcuttur.

Cihan ALP: Okullarımızın fiziki imkanları ve mevcut araç-gereçleri doğrultusunda laboratuardan,kütüphaneden yararlanacaklardır.Özellikle Fatih Projesi kapsamında akıllı tahtalardan yaralanılacaktır.

6. Yıllık,ünite,deney ve inceleme planları ve günlük planlar okul zümre başkanlarının eş güdümünde uygulanmaktadır.

7.Ölçme ve değerlendirmede okullarımız arasında birlik ve beraberlik sağlanmıştır.Okullarımızda 3 yazılı birisi telefi sınavı olmak üzere yapılmaktadır.Bir ders içi performans ve birde performans ödevi verilmektedir.

Zübeyde ÇEÇEN:Telafi sınavlarının başarıya pek katkısı olmamıştır.Öğrenciler telafi sınavlarına yeterince hazırlanamadıkları için ortalamaları düşürmüşlerdir.

Hatice EREN:Öğrencilere performans ödevi olarak panoya asılmak üzere çalışmalar yaptırılabilir.

Hilal BADUR:Öğrenciler guruplara ayrılarak beraber performans yapabilirler.

8. Mesleki eserler ile eğitim öğretim alanındaki yeni gelişmelerin takip edilmesi gerektiği tartışıldı.Bu konuda iletişim ağları kurulabileceği ve mevcut iletişim ağlarına üye olunabileceği kabul edildi.

Hasan TÜRKMEN:Öğretmenlerimiz biyoloji alanındaki gelişmeleri Bilim Ve Teknik Dergisinden takip edebilirler.

Hatice ÇOKYAŞAR:Tubitak kitapları oldukça yararlıdır.Facebook taki biyoloji gurupları yeni gelişmeleri haber vermektedir.

9. Bölgedeki eğitim öğretim planlamasına,zümre ve branşlar arası bilgi akışı ve paylaşımı yapılacaktır.Bu konuda fizik,kimya,coğrafya,matematik ve Türk Dil Bilgisi branşlarıyla iş birliği yapılmaktadır.

10. Öğrenme güçlüğü çeken öğrenciler ile öğrenme güçlüğü çekilen konuların ilgili sınıf zümre öğretmenleri işbirliği yapılmaktadır

Hatice EREN:Bu tür öğrencilere BEP planı yapılmaktadır..Bu plan gereği yazılı soruları ve performans ödevleri plandaki hedef davranışlara göre hazırlanmaktadır.

Hasan TÜRKMEN:BEP'li öğrenciler Ticaret ve endüstri meslek liselerinde bulunmaktadır.

11.Sınıfta dersler işlenirken YGS ve LYS ye yönelik konu tarama testleri çözülmektedir.Yine bazı okullar son sınıflara yönelik deneme sınavları yapmaktadır.

12.Antalyadaki toplantıya katılan biyoloji öğretmeni Cihan ALP, ülkemizde ilk defa düzenlenecek olan ’’ EXPO 2016 Antalya Evrensel Botanik Sergisi’’ kapsamında yapılması planlanan ‘’ Anadolu Bitkileri EXPO’’ adlı etnobotanik yarışması hakkında öğretmenlerimize bilgi verdi.Daha sonra yarışmanın katılım şartları, doldurulması gereken evraklar, dikkat edilmesi gereken konular ve kurallar, değerlendirmenin bölgesel yapılacağı, hangi bitkilerin toplanması gerektiği konularını içeren sunum yaptı.

13.Hasan TÜRKMEN İl Zümre Başkanı olarak 2014-2015 Eğitim öğretim yılının II. döneminin huzurlu bir ortamda, başarılarla geçirilmesi dileğiyle toplantıya son vermiştir.

ALINAN KARARLAR:

1.Biyoloji dersi öğretiminde diğer zümre ve branşlarla(fizik,kimya,coğrafya,matematik,Türk Dili) bilgi paylaşımı yapılacaktır.

2.Biyoloji dersinin işlenişinde konuların günlük hayatla ilişkilendirilerek anlatılmasına ve biyolojideki yeni gelişmelerin öğrencilerle paylaşılması sağlanacaktır.

3.Okullarımızın fiziki ve teknolojik imkanları doğrultusunda öğrencilerimiz laboratuar,kütüphane,projeksiyon cihazı ve akıllı tahtalardan imkanlar dahilinde yararlanacaklardır.

4.Öğrencilere biyoloji dersini sevdirmeye ve ilgilerini artırmaya yönelik etkinliklerin yapılmasına karar verildi.

5. İmkanlar dahilinde Biyoloji ile ilgili çevre gezilerine yer verilmesi kararlaştırıldı.

6. "Anadolu Bitkileri EXPO’’ adlı etnobotanik yarışması hakkında öğrencilere yarışmanın katılım şartları, doldurulması gereken evraklar, dikkat edilmesi gereken konularda bilgilerin verilmesine karar verildi.

7.Biyoloji Dersi,YGS ve LYS başarılarını arttırmaya yönelik aşağıda belirtilen tedbirlerin alınmasına karar verildi.

*Öğrencilerin derse hazırlıklı gelmelerinin sağlanması için ödevler ve araştırma konularına yer verilmesi, ödevlerin denetlenmesi ve öğrencilerin yaptıkları bütün çalışmaların ölçme ve değerlendirme hususlarına göre değerlendirilmesi,

* Öğrencilere hazırlık ve alıştırma çalışmaları için defter tutturulması, ancak ders defterlerinin doğru, düzenli, tertipli ve temiz bir şekilde yazılması için kontroller yapılarak defterlerin kontrol edilmesi,

* Öğrencilerin YGS ve LYS başarılarını artırabilmek için ünite sonunda test değerlendirme çalışmaları yapılması,

*Okula ve derse devamın sürekliliğin sağlanması ,

*Sınav sonuçlarının öğrenci ile birlikte değerlendirilmesi ,

*Deneme sınavlarına katılımın ciddiye alınmasının sağlanması,

*Mesleklerle ilgili bilgilendirilmenin yapılması,



Yüklə 381,7 Kb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   12




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin