Faza: proiect tehnic



Yüklə 257,86 Kb.
səhifə1/7
tarix28.10.2017
ölçüsü257,86 Kb.
#19245
  1   2   3   4   5   6   7



PROIECT RACORDURI PROPRIETARI LA REŢEAUA DE CANALIZARE, LOCALITATEA CERNAVODA, JUDEŢUL CONSTANŢA”



VOLUMUL II – CAIET DE SARCINI

FAZA: PROIECT TEHNIC

OCTOMBRIE 2011

Denumire proiect: „PROIECT RACORDURI PROPRIETARI LA REŢEAUA DE CANALIZARE ORAS CERNAVODA, JUDEŢULCONSTANŢA„


Autoritatea contractantă: ORASUL CERNAVODA prin Consiliul Local
Proiectant general: S.C. ALLPLAN PROIECT S.R.L., CONSTANŢA
Prezentarea proiectului pe volume: Volumul I – Specificaţii tehnice

Volumul II – Caiet de sarcini

Volumul III – Liste cu cantităţi

Volumul IV – Piese desenate


Data elaborării: OCTOMBRIE, 2011

Colectiv de elaborare:


Director executiv: Ing. Daniel CRACIUN


Sef proiect: Ing. Catalin Dragos STAN

Ing. Dumitru Ion ARSENIE


Proiectant: Ing. Adrian Antonel TAFTUR

Ing. Corina MATACHE

Ing. Adrian GHENCEA

CUPRINS:


  1. CAIET DE SARCINI PRIVIND LUCRARI DE TERASAMENTE




  1. CAIET DE SARCINI PRIVIND LUCRARI DE EXECUTIA RETELE DE CANALIZARE DIN TUBURI PVC




  1. CAIET DE SARCINI PRIVIND LUCRARI DE CONSTRUCŢII


- I -

CAIET DE SARCINI

PRIVIND LUCRARI DE TERASAMENTE
A. LUCRARI DE EXCAVATII


Cap. 1. Domeniul de aplicare

Prezentul caiet de sarcini ( CS ) se va folosi pentru lucrări de terasamente la obiectivul de investitii „PROIECT RACORDURI PROPRIETARI LA REŢEAUA DE CANALIZARE ORAS CERNAVODA, JUDEŢULCONSTANŢA „ şi are scopul de a stabili condiţiile tehnice şi de calitate.

Prezentul C.S nu este limitativ, el putând fi completat de către consultant pe parcursul execuţiei, în cazul apariţiei altor condiţii.

Respectarea prevederilor din C.S. este obligatorie.


Art.1.1. Condiţiile tehnice cuprinse în această parte se aplică la toate lucrările de excavaţii necesare realizării lucrărilor definitive sau provizorii prevăzute prin proiect ca şi lucrărilor de excavaţii din zonele de împrumut.

Art.1.2. Lucrările de excavaţii includ : curăţirea suprafeţelor de teren afectate de amplasarea structurilor, decaparea stratului vegetal sau necorespunzător, excavaţia propriu-zisă, etanşarea incintelor, evacuarea apelor de infiltraţie sau de orice altă natură pentru punerea şi menţinerea la uscat a incintelor de excavaţie, evacuarea materialului excavat, descărcarea şi nivelarea în halde, depozite sau lucrări definitive.

Art.1.3. Excavaţiile vor fi realizate conform liniilor, pantelor şi dimensiunilor arătate pe planuri. Săpăturile în exces datorate executantului nu vor fi plătite, iar umpluturile necesare pentru aducerea cotelor de fundare la nivelul din proiect vor fi executate pe cheltuiala executantului cu materiale adecvate aşa cum va dispune consultantul.

Art.1.4. Înaintea începerii lucrărilor de excavaţii, executantul va întocmi proiectele tehnologice de detaliu pe care le va supune aprobării consultantului. Prin aceste documentaţii executantul va urmări şi va justifica în principal utilizarea raţională a spaţiului, alegerea utilajelor, protecţia stabilităţii lucrărilor adiacente, sistemul de drenare, colectare şi evacuare a apelor, măsurile de tehnica securităţii muncii, etc.



Cap. 2. Responsabilitatea părţilor în contract

Art.2.1. Executantul are obligaţia să examineze amplasamentul lucrărilor şi documentaţia pusă la dispoziţia sa, să culeagă orice alte informaţii considerate de el necesare pe baza cărora să aprecieze pe propria sa răspundere condiţiile şi dificultăţile de execuţie a excavaţiilor.

Art.2.2. Pe durata execuţiei lucrărilor, executantul va lua măsuri pentru menţinerea stabilităţii taluzelor, îndepărtând materialul instabil şi executând protecţiile sau sprijinirile necesare.

Art.2.3. De asemenea pe toată durata execuţiei lucrărilor, executantul va lua măsuri pentru menţinerea la uscat a săpăturilor, executând lucrări specifice şi instalând echipament adecvat şi suficient pentru evacuarea apelor de orice natură.

Art.2.4. Trasarea axelor principale, bornelor de referinţă, căilor de circulaţie şi limitelor terenului pus la dispoziţie executantului, precum şi materializarea cotelor de nivel în imediata apropiere a terenului sunt în sarcina investitorului şi se predau pe bază de proces - verbal executantului.

Art.2.5. Executantul este răspunzător de păstrarea în bune condiţii a bornelor şi de trasarea corectă a lucrărilor faţă de reperele date de consultant.

Erorile intervenite pe parcursul execuţiei lucrărilor vor fi corectate de executant pe cheltuiala sa, cu condiţia ca aceste erori să nu se bazeze pe date incorecte furnizate în scris de consultant.

Pentru verificarea trasării de către consultant, executantul este obligat să protejeze şi să păstreze cu grijă toate reperele., bornele sau alte obiecte folosite la trasarea lucrărilor.

Art.2.6. Executantul va executa toate lucrările de pichetare şi măsurare necesare pentru fixarea exactă a amprizei excavaţiilor, a uvrajelor ce urmează a se construi. Executantul este responsabil de păstrarea reperilor; dacă în cursul lucrărilor unii dintre ei vor fi distruşi, el trebuie să reimplanteze alţii pe responsabilitatea sa.

Art.2.7. Înainte de începerea lucrărilor executantul va ridica profilele topografice pe traseele stabilite şi marcate în proiect, prezentându-le consultantului spre confruntare şi însuşire. Aceste profile, odată însuşite de consultant devin profile de referinţă pentru evaluarea volumelor de lucrări.

Art.2.8. Executantul va stabili regulile de circulaţie în zona de şantier, va monta indicatoare şi va pune afişe prin care se va reglementa : circulaţia oamenilor şi utilajelor în şantier, măsurile de protecţia muncii şi zonele periculoase sau interzise pentru accesul oamenilor şi animalelor.

Art.2.9. Executantul va executa punţi de traversare , poteci şi platforme de lucru şi de odihnă, iluminat corespunzător prin care să asigure o circulaţie bună şi sigură a personalului.

Art.2.10. Executantul va efectua următoarele lucrări premergătoare excavaţiilor :

- curăţirea amprizei excavaţiilor de arbori, arbuşti, rădăcini,etc., transportul şi depozitarea acestora în locurile stabilite de achizitor;

- curăţirea terenului vegetal din ampriza excavaţiilor, transportul şi depozitarea în halde, în vederea reutilizării lui ;

- măsuri de protecţie a taluzelor.

Executantul va fi răspunzător de devierea temporară a traficului ca şi de toate măsurile de siguranţă necesare sau cerute de consultant.

Art.2.11. În timpul execuţiei lucrărilor executantul va asigura :

- degajarea punctelor de reper acoperite ;

- personal topo calificat şi suficient pentru controale;

- măsuri de securitate, semnalizare, deplasare sau evacuare a utilajelor pentru facilitatea măsurătorilor.

Art.2.12. Executantul va prezenta la solicitarea consultantului tehnologiile propuse la lucrările de excavaţii. Consultantul îşi rezervă dreptul de a cere schimbarea parţială sau chiar totală a concepţiei de excavare, executantul rămânând în continuare responsabil de aspectele care derivă din noua metodologie de lucru.

Art.2.13. În cazul în care în timpul execuţiei lucrărilor, pe amplasament se descoperă valori istorice, artistice sau ştiinţifice, executantul este obligat să oprească execuţia lucrărilor în zona respectivă şi să comunice consultantului, organelor de poliţie şi comisiei monumentelor istorice descoperirea lor.

Art.2.14. Executantul va răspunde de :

- excavaţiile suplimentare în fundaţia lucrărilor în cazul în care depăşesc linia proiectului cu toleranţele stabilite la fiecare lucrare în parte;

- orice formă de accidentare a oamenilor, a utilajelor.




Yüklə 257,86 Kb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4   5   6   7




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2025
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin