IarăȘi cocorii romanian Haiku



Yüklə 457,21 Kb.
səhifə1/2
tarix29.10.2017
ölçüsü457,21 Kb.
#20977
  1   2

IARĂȘI COCORII
Romanian Haiku
Anul VI de concurs

Descrierea CIP a Bibliotecii Naţionale a României

©
Coordonator volum: Corneliu Traian Atanasiu

Coperta: Corneliu Traian Atanasiu

Culegere computerizată: Corneliu Traian Atanasiu

Tehnoredactare: Corneliu Traian Atanasiu



IARĂȘI COCORII
Romanian Haiku
Anul VI de concurs

Editura PIM, 2013



Cuvînt înainte
Acest volum marchează împlinirea a cinci ani de cînd se desfăşoară concursul săptămînal. Publicarea an de an a cîte unui volum colectiv este dovada faptului că, pe lîngă stimularea creativităţii membrilor grupului Romanian Haiku, concursul se dovedeşte şi productiv.

Totodată însă, se evidenţiază astfel faptul că o comunitate existentă doar virtual (puţini dintre membrii ei s-au văzut faţă-n faţă) este capabilă să se organizeze şi să realizeze lucruri deosebite folosind doar resursele gratuite ale internetului. Şi, evident, timpul şi competenţele cîştigate din mers pe care membrii ei sînt dispuşi să le ofere generos pentru bunul mers al lucrurilor.

Treptat, în grupul RH s-au adunat cei mai activi, mai competitivi şi mai performanţi dintre cei care scriu actualmente haiku în România. Şi faptul nu a fost lipsit de consecinţe. Nivelul creaţiilor lor a crescut simţitor şi poate fi constatat atît din poemele cuprinse în acest ultim volum, cît şi prin numeroasele participări şi premii cîştigate de membrii grupului la ale concursuri interne şi mai ales la concursurile internaţionale.

Eterogenitatea grupului nu i-a slăbit capacitatea de a-i asimila pe nou veniţi, care, dincolo de contaminarea firească care se petrece spontan în orice grup, de imitarea modelelor bune deja existente, beneficiază acum şi de comentariile pe care cîţiva dintre membrii grupului le fac în urma fiecărei etape de concurs şi chiar de o mică îndrumare personală în lunile de început.

Comentarea poemelor este evidenţiată şi în structura ultimelor două volume. În paginile personale, fiecare participant la volum are şi cîte un poem comentat de unul din membrii grupului. Este posibil ca următorul volum să aibă şi o secţiune aparte de poeme comentate.

Oricum, asta arată că există un ferment de creştere care însufleţeşte permanent grupul şi că el va găsi şi alte perspective de evoluţie.




Corneliu Traian Atanasiu


Încă un cuvințel
În introducerea la volumul anului I de concurs Primul cocor scriam: “ar trebui adăugat că, odată creat un făgaş, anul II de concurs va avea şi el, probabil, volumul lui. Sperăm, şi anul III. Şi... ”

Ei bine, speranța n-a fost deșartă. Volumele II, III, IV și acum V au apărut, iar volumul VI, peste un an, are toate șansele să apară și el.

Continuitatea seriei este vizibilă, suplimentar, datorită unui lucru care nu se întrevedea la apariția primului volum – toate titlurile au o temă comună, cocorii: Primul cocor, Diminețile cocorilor, Țipăt de cocor, Stol de cocori, Zbor de cocori. Volumul VI, când își va lua zborul, va continua seria cocorilor – are titlul deja hotărât, Iarăși cocorii.

Reiau precizările de la primul volum - acesta nu este o antologie, ci un volum colectiv. O antologie presupune o selecţie a unei persoane avizate, deci un standard de calitate a poemelor, pe care nu suntem convinşi că l-am atins. Ce putem spune este că valoarea generală a poemelor a crescut de la un an la altul, ceea ce dovedește că, în timp, concursul săptămânal Romanian Haiku a devenit o adevărată școală.

În schimb, titulatura de volum colectiv se potrivește mai bine decât vă puteți imagina. Structura volumului a fost stabilită în colectiv, munca a fost executată în colectiv, până şi titlurile succesive au fost votate în colectiv, din câteva zeci de variante.

Totuşi, trebuie menţionat colectivul de coordonare a concursului săptămânal, care a colaborat la pregătirea acestui volum: Livia Ciupav, Manuela Dragomirescu, Valeria Tamaş, Cezar-Florin Ciobîcă, Petru-Ioan Gârda și Dan Norea. Alături de ei, o contribuție decisivă a avut Corneliu Traian Atanasiu, coordonatorul volumului.


Dan Norea
Generalităţi despre concursul săptămânal Romanian Haiku

Se desfăşoară săptămână de săptămână pe grupul Romanian Haiku începînd de la 21 noiembrie 2007.


· Invitaţia de participare este trimisă luni dimineaţa tuturor membrilor grupului Romanian Haiku.
· Participanţii trimit până joi seara 1-3 poeme, fără o tematică anume.
· Poemele, numerotate şi listate, sunt trimise vineri dimineaţa tuturor membrilor grupului, pentru a fi votate.
· Voturile sunt trimise, în forma precizată de regulament, până sâmbătă seara.
· Toată corespondenţa legată de concurs se desfăşoară trimiţând email-uri pe adresa grupului, care automat sunt retransmise tuturor membrilor.
· Rezultatele sunt trimise membrilor grupului duminică dimineaţa. Duminică şi în zilele următoare pot fi trimise comentarii despre poeme.
· Regulamentul integral poate fi citit aici.
Regulamentul concursului

1. Participanţi


a. Poate participa orice persoana care, având o adresă email, se înscrie ca membru în grupul yahoo RomanianHaiku. Specificul unui astfel de grup este acela că un email trimis către grup (sau trimis cu Reply la un mesaj sosit de la un membru) ajunge automat la toţi membrii grupului.
b. Participarea se face prin trimiterea a 1-3 haiku-uri, ca răspuns la invitaţia de participare trimisă de moderator.
2. Desfăşurarea concursului
a. În fiecare săptămână, concursul este condus de doi moderatori; primul trimite invitaţia de participare, colectează textele trimise de participanţi şi pregăteşte invitaţia la vot; al doilea calculează voturile şi trimite rezultatele; trebuie menţionat că există o a treia persoană, care completează diploma câştigătorului de etapă.

Observaţie: fiecare dintre funcţii poate fi îndeplinită în timp de mai multe persoane. Începând cu anul II de concurs, calculul rezultatelor este efectuat cu schimbul de către trei sau patru membri ai grupului.


b. Există trei momente în desfăşurarea concursului: Invitaţia de participare, Invitaţia la vot, Anunţarea rezultatelor.
c. Invitaţia de participare este trimisă grupului luni dimineaţa sub topicul “Concurs săptămânal(n).Start!”, unde n este numărul etapei. În cursul zilelor de luni-joi, participanţii vor trimite cele 1-3 poeme ca răspuns la această invitaţie.

Organizatorii au dreptul neexclusiv de a folosi materialele în publicaţiile editate, cu specificarea numelui autorului.


d. Invitaţia la vot se face vineri dimineaţa, prin trimiterea tuturor poemelor primite către toţi membrii grupului, sub topicul “Concurs săptămânal(n).Votarea!”. Acestea sânt numerotate, fără menţionarea autorului. Din această listă, participanţii vor alege poemele preferate, atribuindu-le puncte conform instrucţiunilor ce vor fi menţionate mai jos, în cursul zilelor vineri - sâmbătă.
e. Anunţarea rezultatelor se face duminică dimineaţa sub topicul “Concurs săptămânal(n).Rezultate!”, prin trimiterea către toţi membrii grupului a listei cu poemele premiate, precum şi a unui tabel cu toate poemele participante, cu punctajele aferente .
3. Obligaţiile participanţilor
a. Fiecare participant va trimite 1-3 haiku-uri, fără o tematică anume. Sunt acceptate senryu, dar nu şi tanka. Poemele care depăşesc termenul limită stabilit pentru trimitere (ziua de joi) nu vor fi luate în consideraţie.
b. Participanţii care au trimis poeme într-o etapă au dreptul şi obligaţia expresă să voteze. În cazul în care un participant care a trimis texte nu votează în etapa respectivă, fiecare din poemele sale va fi penalizat cu 2 puncte.
c. Haikuurile, ca şi voturile, vor avea sub ele numele integral cu care doreşte să semneze autorul. E indicat ca semnătura să poată diferenţia suficient participanţii între ei. Poemele şi voturile fără semnătură nu vor fi luate în consideraţie.
d. Participanţii nu pot atribui voturi propriilor poeme. Votarea propriului poem nu e luată în consideraţie.
 4. Votarea
a.Votul este obligatoriu pentru toti cei care au trimis poeme in saptamina respectiva. Pot vota insa si cei care nu au trimis poeme.
 b. Participantii vor vota 5 poeme, ordonate valoric. Fiecaruia dintre ele i se pot acorda 1-5 puncte, descrescator. În felul acesta se va acorda un total de 15 puncte .
 c. O lista de voturi trebuie sa arate caror poeme le-au fost atribuite puncte. Poemele sînt numite cu numarul lor de identificare din lista primita de la moderator odata cu invitatia la vot. Un model de vot este acesta:
Nr.   7 – 5 p

Nr. 18 – 4 p

Nr. 23 – 3 p

Nr. 29 – 2 p

Nr.   2 – 1 p
Icsulescu Zet
 d. Votul trebuie semnat cu acelasi nume cu care a fost semnat poemul trimis. Votarea sub alt nume e anulata.
e. Participantii care nu voteaza vor fi depunctati cu cate 2 puncte  in clasament la fiecare din poemele cu care a participat.

PARTEA I

poemele premiate

la etapele 261-312

Etapa 261

 

Locul I – Cezar-Florin Ciobîcă

 

zi friguroasă -

doar în stogul de paie

soarele verii
Locul II – Cristina Oprea

 

logodnă pe lac -



cu barca printre stele

spre luna promisă
Locul III – Ana Urma
 


salcie la mal -

mereu alte frunze

întunecă cerul
Mențiune – Valeria Tamaș
 

apus de soare -

rămasă să lumineze

doar crizantema
Mențiune – Vasile Conioși-Mesteșanu
 


cu câinele-n parc -

marcându-și toți copacii

parlamentabilii

Mențiune – Claudia-Ramona Codău
 


noapte cu brumă -

pe crizanteme albe

sclipiri de lună
Etapa 262
Locul I - Ana Urma
un singur tacâm -

inimi ingemănate

pe ceașca de ceai
Locul II - Corneliu Traian Atanasiu
vînt toată ziua -

o grămada de gînduri

nelalocul lor
Locul III, Cezar-Florin Ciobîcă
stâna pustie -

doar ceața mai umple

donițele
Mențiune - Doina Bogdan Wurm
fanfara în parc -

file din partituri în

vals cu frunzele

Mențiune - Petru-Ioan Gârda
prima ninsoare –

din cărucior sugarul

întinde mâinile
Mențiune - Cristina Oprea
șuierat de tren -

ultimul cocor se pierde

în albastru
Etapa 263
 Locul I – Grigore Chitul
un paznic sfrijit

în turnul vechii cetăți –

mușchii pe ziduri
Locul II – Valeria Tamaș
Masa de Crăciun -

ținând locul bunicii

o crizantemă
Locul II – Valeria Tamaș
șuierat de tren -

umbrelele se-nșiră

pe drumul spre sat

Locul III – Cornel C. Costea
vremea recoltei -

bunicul își numără

din nou nepoții
Mențiune – Cezar-Florin Ciobîcă

 

ceața umple



camera de gardă -

anestezie
Mențiune – Cornel C. Costea

 

toamnă târzie -



batrâna socotindu-și

primăverile
Mențiune – Dan Norea
la umbra Babelor -

descopăr cu uimire

niște afine
Etapa 264
Locul I – Corneliu Traian Atanasiu


ceas cu capac -
oricît le-ai zăvorî
clipele zboară



Locul II – Marcela Ignătescu


copil necăjit -
nici colindul nu trece
prin termopane

Locul III – Doina Bogdan Wurm


glia pârloagă -
grâul pus la înmuiat
pentru colivă



Locul III – Grigore Chitul
pe drum în ceață
suflete rătăcite -
clopotul crăpat



Mențiune – Valeria Tamaș
familia toată -
fotografia tatei
zâmbind, din cui...

Mențiune – Cornel C. Costea

derdelușul plin -
bătrânul retrăindu-și
copilăria



Etapa 265
 Locul I – Valeria Tamaș
casa văduvei -

în geam până și luna

pe jumătate
Locul II – Dan Norea


carte cu basme -


înțepat cu un compas

un dragon urât
Locul III – Ana Urma
ninge cu fulgi mari -

lodenul bătrânului

cu petice noi
Locul III – Vasile Conioși-Mesteșanu


mere în cuptor –


scorțișoara aburind

sfinții de sub grindă
Mențiune – Marcela Ignătescu



ochii curioși

ascunși în flori de gheață -

nămeți cât casa

Mențiune – Genovel-Florentin Frățilă



cetină albă -

pe casa bunicilor

acoperiș nou
Mențiune – Iuliana Apostol
pomul de Crăciun-

cerul și-a aprins primul

luminițele
Etapa 266
 Locul I – Vasile Conioși Mesteșanu

 

același colind -



alte mâini sparg nucile

pentru bunica

 

Locul II – Iuliana Zaharia Apostol

 

casa pustie -

ecoul pendulei vechi

anunțând ceaiul

 

Locul II – Petru-Ioan Gârda

 

casa natală -

doar Carul Mare mai e

la locul lui

 Locul III – Doina Bogdan Wurm

 

efemeride -

roiul fulgilor de nea

în jurul lămpii

 

Locul III – Frățilă Genovel Florentin

  

captivitate -

luna prinsă în pânza

unui păianjen

 

Mențiune - Petru-Ioan Gârda

 

s-a dus bunicul -

parcă și Mos Crăciun

arată altfel

 

Mențiune - Petru-Ioan Gârda

 

ajun de Crăciun -

pe ulița satului

colindă vântul
Etapa 267

 

Locul I – Doina Bogdan Wurm


casa străbună -
în ochiul spart o filă
din Adevărul

Locul II – Valeria Tamaș
leagăn de prunc -

soarele întârzie

în ochiul ferestrei
Locul III – Cristina Oprea
sat înzăpezit -
visele copiilor
în alb și negru

Mențiune – Cristina Oprea

 

magia iernii -


într-o singură noapte
dispar case-ntregi

Mențiune – Cornel C. Costea
cozonacii calzi -
căsuța bunicilor
în fotografii


Mențiune – Petru-Ioan Gârda
zvon de colinde –
bătrânul cal își scutură
zurgălăii

Mențiune – Corneliu Traian Atanasiu
toți vorbesc, nimeni
n-ascultă – liniște doar
cînd speli vasele

Etapa 268
Locul I – Claudia-Ramona Codău
pragul dintre ani -

nici o ezitare

în ritmul ploii
Locul II – Vasile Conioși-Mesteșanu
flori albe-n geam -

tata suflă-n cenușa

anului trecut
Locul III – Iuliana Zaharia Apostol
natură moartă -

pe pânza maestrului

muguri plesnind

Mențiune – Cezar-Florin Ciobîcă
seara de Crăciun -

în bradul bătrânei

fluturi de molie
Mențiune – Vasile Conioși-Mesteșanu
alb nemărginit -

către spălătorie

cârdul de ciori
Mențiune – Dan Norea
de Bobotează -

un tip aghezmuit

încă de la Crăciun
Etapa 269

 

Locul I – Iuliana Linte


o zi senină -
gândurile și ciutura
tot în cumpănă

Locul II – Ana Urma
semnături în alb -
pe pervazul ferestrei
pași înlănțuiți

Locul III – Cezar-Florin Ciobîcă



fostul magazin -
doar umbrele norilor
umplând vitrine



Mențiune – Vasile Conioși-Mesteșanu



primele lecții -
linii și bastonașe
cu patinele

Mențiune – Cezar-Florin Ciobîcă
noapte geroasă -
în borcanul cu miere
tot soarele verii

Mențiune – Genovel-Florentin Frățilă



om de zăpadă -
o bătrână mioapă
îi dă binețe


Mențiune –Marcela Ignătescu

ploaie și zloată -
omul de zăpadă a
intrat la apă



Etapa 270

 

Locul I – Petru-Ioan Gârda


ceață deasă -
bastonul alb atinge
aceleași repere

Locul II – Valeria Tamaș



cătun de munte -
cocoșii trezindu-se
unii pe alții

Locul III – Grigore Vlad
soarele se stinge
cu fiecare picătură -
țurțuri inflăcărați

Mențiune – Cristina Oprea
note de pian -

țurțurii copacilor

numără clipe

Mențiune – Dan Norea



capul șefului -
proiectat pe zid are
umbra pătrată

Mențiune –Ailoaei Cristina
fulgii tot mai mari -
la fel de goală mâna
cerșetoarei

Mențiune –Grigore Chitul



pierdut în adânc

conturul vechii turle -

pe baraj luna


Mențiune –Ildiko Juverdeanu

rând la aghiazmă -

busuiocul însoțit

de busuioacă



Etapa 271

 

Locul I – Genovel-Florentin Frățilă


clepsidra spartă -

în bătaia vântului

tot timpul pierdut

Locul II – Petru-Ioan Gârda
pârâu înghețat –

bunica șterge de praf

peștii de sticlă
Locul III – Cezar-Florin Ciobîcă
zile de moină -

încet încet reapar

numele pe cruci
Mențiune – Dan Norea

 

alei ruginii -



două umbre difuze

se țin de mână
Mențiune – Cezar-Florin Ciobîcă

 

cu-același amic



la cumpăna dintre ani -

cariul din grindă
Mențiune – Mariana Tănase
s-a întors iarna -

doar limbile ceasului

merg înainte


Etapa 272

 

Locul I – Cezar-Florin Ciobîcă


seara de priveghi -

țurțurii de sub streșini

ținând isonul
Locul II – Ana Urma
jocul umbrelor -

palmele bunicului

imită zborul
Locul III – Corneliu Traian Atanasiu
ninge liniștit

departe un câine

lătrînd fără spor
Mențiune – Cristina Oprea
ninge pe alei -

dinspre felinare

altă lumină
Mențiune – Corneliu Traian Atanasiu
cana ciobită

scăpată din mînă -

clipa din urmă

Mențiune – Valeria Tamaș
vechea cazarmă -

în turnul de pază

singură luna
Mențiune – Grigore Vlad
gara vis-a-vis -

altfel aș fi fost

singur
Mențiune – Cezar-Florin Cibobîcă
la gura sobei -

doar umbrele-i mai mângâie

mâinile aspre
Etapa 273
Locul I – Dan Norea
trandafir roșu -

picătura de sânge

invizibilă
Locul II – Doina Bogdan-Wurm
aluatul dospit –

niște pui mai frământă

țâțele mâței

Locul II – Ana Urma



pe ultimul drum -

cu-aceeași măreție

soarele pe cer
Locul II – Gabriela Beldie



în vasul de lut
lăcrămioare uscate -
primele riduri
Locul III – Vasile Conioși-Mesteșanu



gheața subțire -

doar umbrele plopilor

atingând luna
Mențiune – Cornel C. Costea



Dragobetele -

operația pe cord

pentru-a doua zi
Mențiune – Marcela Ignătescu
poveștile trec -
la cap de pat rămasă
proteza mută


Mențiune – Valeria Tamaș



sat abandonat -

prin porțile deschise

mai intră doar luna
Mențiune – Doina Bogdan-Wurm



bucăți din soare

pendulând între ramuri -

perele în fân
Mențiune – Petru-Ioan Gârda
vreme de moină -

îi cumpăr puștiului

toți ghioceii
Etapa 274

 

Locul I – Corneliu-Traian Atanasiu


raid aerian –

fetița ascunde-n pumn

o buburuză
Locul I – Cezar F. Ciobîcă
Valentine's day-

doi bătrâni braț la braț

trecând pe roșu

Locul II – Ana Urma



lumina din geam -

în cana fără toartă

primii ghiocei
Locul III – Valeria Tamaș



veche sală de bal -

în jurul felinarului

fluturi dansând
Mențiune – Dan Norea



casă-n ruină -

un basset bătrân privind

tolba din cuier
Mențiune – Doina Bogdan-Wurm



plugul în moină - 

chipul brăzdat al tatei 

parcă mai neted
Mențiune – Oana Gheorghe
primul ghiocel – 

un prunc deschide ochii

la sânul mamei

Mențiune – Grigore Chitul



bujori în obraji –

mugurii sălciilor

și primul sărut
Mențiune – Petru-Ioan Gârda
mama aduce

carne tocată de cal -

habemus papam
Etapa 275

 

Locul I – Oana Gheorghe


stare de război –
bunul plivește din strat
toți toporașii

Locul II – Petru-Ioan Gârda
alai de nuntă –
planând ușor înspre cuib
întâia barză

Locul III – Valeria Tamaș
bătrâna ducesă -
parfumul altui veac
în urma trăsurii


Mențiune – Vasile Conioși-Mesteșanu

 

târg de mărțișor -


buchete de ghiocei
din mâini uscate

Mențiune – Daniela Lăcrămioara Capotă

 

fuiorul de fum


în trepte destrămate
atinge luna

Mențiune – Cezar-Florin Ciobîcă
de Dragobete -
numai bătrânul preot
intră in azil

Etapa 276
Locul I - Doina Bogdan Wurm
iarăși acasa -

salcia și cumpăna-mi

fac reverențe
Locul II - Ildiko Juverdeanu
se-ntorc berzele -

pe ușa maternității

o broasca nouă

Locul III – Cezar-Florin Ciobîcă
sfârșit de iarnă -

numai bătrâni la coada

pentru semințe
Mențiune – Dan Norea
cruce modestă

în curtea mânăstirii -

muguri peste tot
Mențiune – Miron Greta
tremur în cerdac -

bunica invitată

la horă în sat
Mențiune – Corneliu Traian Atanasiu
cer acoperit -

aflînd mereu înaltul

adîncit în bălți
Etapa 277

 

Locul I – Dan Norea




sârmă ghimpată -
o tufă de liliac
în libertate


Locul II – Mariana Tănase
bunicul în parc -
cu primăvara-n suflet
și neaua-n plete

Locul II – Valeria Tamaș


înhămând calul -
în ochii bunicului
primăvară iar

Locul III – Ildiko Juverdeanu

zilele babei -
moșul își adjudecă
toate nopțile

Mențiune – Ana Urma



lumina lunii -
gândul meu o petrece
dincolo de nori

Mențiune – Cornel C. Costea
Ziua Femeii -
bunica-și caută iar
vopseaua de păr


Mențiune – Corneliu-Traian Atanasiu

exclus războiul –
devastează mai harnic
dezvoltatorii

Mențiune – Doina Bogdan-Wurm



un strop de ploaie -
în scobitura frunzei
numai albastru

Etapa 278

 

Locul I – Cezar F. Ciobîcă


slujba de seară -

bătrân în genunchi plivind

răsadurile
Locul II – Cristina Oprea
ghiocel presat -

tot mai apăsătoare-i

singurătatea
Locul III – Doina Bogdan Wurm



ploi fără capăt -

graffiti mai susține

o parte din zid

Locul III – Vasile Conioși Mesteșanu



privighetoarea -

țuguindu-și buzele

un ciobănaș
Mențiune – Ana Urma



calendar Monet -

pod între doi nuferi 

pânza de păianjen
Mențiune – Oana Gheorghe



aniversară –

în surdină se aud

Anotimpurile”


Etapa 279
 Locul I – Grigore Chitul
urzici lângă gard –
brusc prin palme fiorii
copilăriei



Locul II – Valeria Tamaș
ograda pustie -
doar volburile mai învârt
roata fântânii


Locul III – Corneliu-Traian Atanasiu
vîntul ca-n toamnă -
dar apa se-nfioară-n
altă lumină

Locul III – Doina Bogdan Wurm
rază firavă -
ghiocelul și musca-și
împart căldura

Mențiune – Petru-Ioan Gârda

 

echinocțiu –


un porumbel înclină
cumpăna fântânii

Mențiune – Oana Gheorghe

 

grâul încolțit -


în vatra satului
mirosul pâinii

Mențiune – Cristina Oprea
iar lună plină -
în vechea pușculiță
un singur bănuț


Etapa 280
Locul I – Cezar-Florin Ciobîcă
călcând cearșafuri -

tot mai albe nopțile

în absența ei
Locul II – Vasile Conioși-Mesteșanu
cursuri de dans -

legănându-se-n ploaie

crengile de prun
Locul III – Daniela Lăcrămioara Capotă
rugă în strană -

urcând pe busuioc o

calugăriță
Mențiune – Valeria Tamaș
roata morii -

trudind s-o pornească

șirul de furnici
Mențiune – Valeria Tamaș
din nou acasă -

popasul fluturelui

printre flori de prun

Mențiune – Marcela Ignătescu
rotiri de berze -

numerele porților

sub troiene
Mențiune – Marcela Ignătescu
întâi april -

o musca s-a dezmorțit

după calendar...
Mențiune – Genovel-Florentin Frățilă
mălini infloriți -

mama își aranjează

părul din tâmple
Etapa 281

 

Locul I – Claudia Ramona Codău


vânt de primavară -
camașa cerșetorului
miroase-a iarbă

Locul II – Corneliu Traian Atanasiu
cîteva raze –
iscodind, prima frunză
crapă din mugur


Locul III – Ana Urma



se-ntorc cocorii -
în evantai lumina
sub aripile lor



Locul III – Valeria Tamaș



poartă cu lacăt -
ieșind printre zăbrele
umbra nucului



Mențiune – Grigore Chitul



bălți după ploaie –
în drum multe adâncimi
înșelătoare



Mențiune – Fărcaș Narcisa Liliana



miezul nopții-
doar lupul și luna
pe coama dealului

Etapa 282

 

Locul I – Ildiko Juverdeanu


vecin la pândă -
prin spărtura gardului
ochiul-boului


Locul I – Ana Urma


soare în amurg -
aninată de pleoape
ultima rază

Locul II – Grigore Chitul


iarbă-ntre linii –
pe vechiul peron doar un
bilet rătăcit

Locul III – Corneliu-Traian Atanasiu

ieșind din matcă -
gardul viu se revarsă
prin cel de fier



Mențiune – Iuliana Zaharia-Apostol
nemărginire -
privirea captivă în
plasa de stele



Mențiune – Valeria Tamaș
codana din vecini -
până și umbra nucului
trece gardul


Mențiune – Oana Gheorghe



ziua bunului -
cărarea până la poartă
bătătorită

Etapa 283
Locul I – Petru-Ioan Gârda
noapte de veghe –

pendulul din ornic

abia se mai mișcă
Locul II – Oana Gheorghe
pomii în floare –

în curtea spitalului

un cireș uscat
Locul II – Corneliu-Traian Atanasiu
iarba cosită -

fața apei în tremur

abia perceput
Locul III – Valeria Tamaș
amurg -

în câmpul de rapiță

soarele topit
Mențiune – Ana Urma

 

iar primăvară -



o data cu-nserarea

creanga pe alei
Mențiune – Marcela Ignătescu

 

iar caii la plug -



fruntea tatii brăzdată

tot mai adânc
Mențiune – Valeria Tamaș
râset de copil -

puful păpădiilor

zburând spre soare
Mențiune – Iuliana Zaharia-Apostol
vremuri de pace -

explodând totuși pe rând

păpădiile
Etapa 284
Locul I – Petru-Ioan Gârda
adiere-n amurg

peste trestii cosite -

concert de nai

Locul II - Adrian-Nicolae Popescu
caiși înfloriți -

e timpul sa curăț iar

vechiul patefon


Locul III - Cristina Oprea
primii dințișori -

și mugurii se deschid

atât de încet..


Mențiune - Corneliu Traian Atanasiu
mic dejun de post –

doar untișor intins pe

toată pajiștea
Mențiune - Corneliu Traian Atanasiu
apus de soare –

pe-ntuneric umbrele

mai stau de taină
Etapa 285

 

Locul I – Cristina Oprea


lecții în noapte -
același salt al broaștei
clatină stele


Locul I – Doina Bogdan-Wurm


urcând Golgota -
un păianjen cu cruce-şi
reface pânza

Locul II – Doina Bogdan-Wurm
toţi spinii tociţi -
doar braţele încărcate
de colbul răscrucii

Locul II – Valeria Tamaș
vechiul pridvor -
doar  tufele de liliac
încă-n picioare

Locul III – Corneliu-Traian Atanasiu



cioata uscată
pierită-n iarba crudă –
creanga prin crânguri



Locul III – Cornel C. Costea

postul Paștelui -
în castronul câinelui
numai petale


Mențiune – Genovel-Florentin Frățilă
soarele-n amurg -
 pe câmp s-au aprins toate
păpădiile




Mențiune – Petru-Ioan Gârda



flori de liliac –
 sub geam spărgătorul
 ezită o clipă

Mențiune – Cezar-Florin Ciobîcă



noaptea-Nvierii -
 semnez pentru donarea
 organelor tatei



Etapa 286

 

Locul I – Frățilă Genovel-Florentin


debut de florar -
toată curtea orbului
plină de iriși



Locul II – Cornel C. Costea
casă de vânzare -
parfumul iasomiei
singur în pridvor



Locul III – Doina Bogdan Wurm
fără merinde -
traista ciobanului
umple pajiștea

Mențiune – Valeria Tamaș
rouă pe lujer -
cântecul greierilor
clatină luna

Mențiune – Valeria Tamaș

 

salcâmi în floare -


albina prizonieră
între ferestre

Mențiune – Cezar F. Ciobîcă

 

vechea troiță -


 doar fluturii mai răcoresc
 fruntea lui Iisus



Mențiune – Ana Urma
vechea cetate
 invadata în trepte
 de romaniță






Etapa 287

 

Locul I – Corneliu-Traian Atanasiu


crucea-ntr-o rînă -
de veghe azi alt glob
de păpădie




Locul II – Doina Bogdan Wurm
glia crăpată -
poveștile tatălui
izvor nesecat

Locul III – Cristina Oprea
salcâm în floare -
de-o vreme ferestrele
nu se mai închid

Mențiune – Marcela Ignătescu

 

ziua Regelui -


pe tarabe se vând doar
crini imperiali

Mențiune – Daniela-Lăcrămioara Capotă

 

curtea schitului –


pe gard luna în Mâna
Maicii Domnului


Mențiune – Ion Rășinaru
vegetarian -
de-aș putea cumpăra toți
mieii din lume

Etapa 288

 

Locul I – Cezar-Florin Ciobîcă


fără pensie -

grădina bătrânei plină

de părăraluțe
Locul II – Genovel-Florentin Frățilă
teii înfloriți -

mult mai aproape pare

roiul de stele
Locul III – Dan Norea
barza lângă horn -

pe poarta putrezită

un număr nou
Mențiune – Oana Gheorghe
printre ruine -

tufele de soc încă

înfloritoare

Mențiune – Valeria Tamaș
ultimii picuri -

din streașina spartă

ploaie de stele
Mențiune – Vasile Conioși-Mesteșanu
punte șubredă -

doar vântul se-ncumetă

cu iasomia
Etapa 289

 

Locul I – Ildiko Juverdeanu


mici coji de ouă -
se amână demolarea
vechiului șopron



Locul II – Valeria Tamaș


ograda pustie -
doar tufele de urzici
la ele acasă

Locul III – Cezar F. Ciobîcă
doar o cărare
prin lanul de rapiță -
umbra uliului



Mențiune – Capota Daniela Lăcrămioara
balul marinei –
printre dantele luna-n
mătasea broaștei

Mențiune – Valeria Tamaș



vechea sală de bal
prefăcute în urzici
vechile prințese



Mențiune – Cezar F. Ciobîcă

la-nmormântare -
pe gardul viu doi fluturi
împerechindu-se

Mențiune – Genovel-Florentin Frățilă
cireșe cercei –
gustul copilăriei
într-un zâmbet larg

Mențiune – Valeria Tamaș



întors acasă -
mireasma teiului
în întâmpinare


Mențiune – Grigore Chitul



un vitraliu spart -
umbra unui porumbel
în catedrală

Etapa 290

 

Locul I – Oana Gheorghe


vechea răscruce -
macii schimbă macazul
amintirilor



Locul II – Cezar-Florin Ciobîcă
vremea dudelor  -
umbra cerșetorului
prinde culoare

Locul III – Valeria Tamaș



noapte de priveghi-
cântecul greierului
pe sub fereastră

Mențiune – Marcela Ignătescu
demolări în lanț -
melcul strivit mai cară
cioburi de casă


Mențiune – Oana Gheorghe
la ceas de seară -
furișat pe fereastră
parfumul de tei




Mențiune – Ana Urma



tunete prelungi -
scuturat în tăcere
și ultimul mac



Mențiune – Valeria Tamaș



groapa de gunoi -
doi papuci desperecheați
făcând  pereche

Mențiune – Adrian-Nicolae Popescu



un nou requiem -
trompeta îngerilor
printre clopote

Mențiune – Claudia-Ramona Codău


primele raze -
degetele bunicului
ies din sandale

Etapa 291

 

Locul I – Vasile Conioși-Mesteșanu


ploaie peste sat -
un curcubeu unește
bisericile



Locul II – Petru-Ioan Gârda
de Înălțare –
pe pajiștea întinsă
copii cu zmee

Locul III – Cezar-Florin Ciobîcă
Ziua Eroilor -
pe vechiul câmp de luptă
sângele-voinicului

Mențiune – Daniela-Lăcrămioara Capotă

 

vechiul hipodrom –


în cursă din când în când
doar calul–popii

Mențiune – Cristina Oprea

 

între două lumi -


bunica îmi zâmbește
din fotografie


Mențiune – Iuliana Zaharia-Apostol
secetă mare -
dupa grindina de azi
pagubă-n ciuperci

Etapa 292

 

Locul I – Dan Norea


Masa Tăcerii -
singur în fața unui
castron cu piersici

Locul I – Cezar-Florin Ciobîcă
un alt cod galben -
inundând tot orașul
florile de tei

Locul II – Gabriela Beldie
singur pe punte -
ciugulindu-mi umbrele
pești înfometați



Locul III – Ana Urma



vechiul jilț mutat
sub teii în floare -
și un teanc de cărți


Locul III – Cezar-Florin Ciobîcă



după grindină -
un  păianjen iese din
cutia milei

Mențiune – Iuliana Zaharia-Apostol
tăceri de gheață -
 iar zăpada s-a mutat
în flori de zarzăr

Mențiune – Petru-Ioan Gârda



căldură mare –
un greieraș la umbra
sperietorii

Etapa 293
Locul I – Corneliu Traian Atanasiu


asfalt retușat -
fisurile umplute
cu praful teilor

Locul II – Petru-Ioan Gârda

pe-o floare de tei


un fluture galben -
prima dragoste


Locul II – Cezar-Florin Ciobîcă


nunta de aur -
poleindu-le umbra
florile de tei

Locul III – Cristina Ailoaei


grindină mare -
mă trezesc sub umbrela cu
doi necunoscuți

Mențiune – Ildiko Juverdeanu

noul grădinar -
îngrijit cu ardoare
papucul-doamnei

Mențiune – Cezar-Florin Ciobîcă

câmp de cicoare -
tot mai spălăcit albastrul
ochilor mamei



Etapa 294

 

Locul I – Cristina-Monica Moldoveanu


viața acasă -
în cutia de bomboane
ace și bolduri



Locul I – Oana Gheorghe
nori de furtună –
la taraba orbului
ochelari de soare

Locul II – Daniela-Lăcrămioara Capotă

 

bal de poveste –


rătăcit pe alee
condurul doamnei

Locul III – Cezar-Florin Ciobîcă
beznă pe mare -
 în farul părăsit un
 roi de licurici

Mențiune – Ana Urma

 

belșugul verii -


 în palmele asprite
 muguri de sânger

Mențiune – Cezar-Florin Ciobîcă

 

căldură mare -


sub barba popii două
călugărițe


Mențiune – Corneliu Traian Atanasiu
zborul gol-goluț -
rochița rîndunicii
uitată-n iarbă

Mențiune – Petru-Ioan Gârda
slujba de seară –
din când în când
sirena salvării

Etapa 295

 

Locul I – Ana Urma


din nou acasă -

mă-ntâmpină din poartă

buruienile



Locul II – Ildiko Juverdeanu
onomastică -

ciocnim un pahar și

cu turnătorul



Locul III – Cezar F. Ciobîcă
după grindină -

plină de bani gheață

cutia milei

Mențiune – Cornel C. Costea
teii infloriți -

bunica numără iar

ceștile de ceai
Mențiune – Cezar F. Ciobîcă

 

plaja de nudiști -



umbra zmeului atinge

fetele fierbinți
Mențiune – Oana Gheorghe
via pe rod -

la rădăcina crucii

tufe de spini
Mențiune – Valeria Tamaș

 

poarta nimănui -



intră si ies în voie

păpădiile
Etapa 296

 

Locul I – Doina Bogdan-Wurm


coborând din fânar
grebla roasă de carii -
un alt zâmbet știrb


Locul II – Grigore Ghitul
mirosul de crin -
medicamentul mamei
rămas pe masă

Locul III – Cezar-Florin Ciobîcă
sat îmbătrânit -
doar vântul culcă la pământ
fânul necosit



Locul III – Ana Urma



în răspântie -
un șir de lumânărele
mă-ndrumă spre schit

Mențiune – Valeria Tamaș



păianjen la slujbă -
bătrânii sfinți de-acum
în straie noi

Mențiune – Cristina Oprea
primul concediu -
râul copilăriei
cu două brațe


Mențiune – Cezar-Florin Ciobîcă



preț de-o clipă
răcoarea unui evantai -
pescăruși în zbor

Mențiune – Vasile Conioși-Mesteșanu



vacanță in Hawai -
câte-un copil îmi mai ia
telecomanda

Mențiune – Petru-Ioan Gârda



la mănăstire –
un clopot cântă lin
numele Domnului



Mențiune – Corneliu-Traian Atanasiu



nimic de zis -
o rază-și ia adio
aurind norul


Etapa 297

 

Locul I – Petru-Ioan Gârda


curţi învecinate –

bogat şi sărac privesc

aceeaşi lună
Locul II – Iuliana Apostol
lacul ca de-argint –

punându-i la picioare

luna de pe cer
Locul II – Vasile Conioşi-Mesteşanu



mirişte de grâu –

găinile ciugulind

umbra bunicii



Locul III – Cristina-Monica Moldoveanu



orizontul tot

într-un pahar cu apă –

geam de azil
Menţiune – Cristina Oprea



curcubeu în geam –

fetiţa-şi aranjează

caliocile
Menţiune – Cristina Oprea
norii călători –

din când în când răsare

luna în gară
Menţiune – Cezar-Florin Ciobîcă



amurg de vară –

pe un vitraliu Iisus

scăldat în sânge
Etapa 298

 

Locul I – Cezar-Florin Ciobîcă


caniculă-

abia târându-se prin lan

umbra uliului



Locul II – Cornel C. Costea

 

încă un discurs -



doar muștele animă

atmosfera
Locul III – Valeria Tamaș
casa nimănui -

din streașina spartă

picură stele
Locul III – Cristina Oprea
cântec de demult

la teatrul de vară -

câțiva greieri

Locul III – Claudia-Ramona Codău
adierea serii -

bătrânul visând

la poale-n brâu
Mențiune – Ana Urma

 

la pas către sat -



talăngile răsfiră

iarba dată-n copt
Mențiune – Cezar-Florin Ciobîcă

 

arsiță mare-



bătrânul pompier

stropindu-și piticii
Mențiune – Valeria Tamaș
curtea bunicii -

întâmpinând răsăritul

doar vrăbiile
Mențiune – Oana Gheorghe
lumina lunii –

perpetuum mobile

printre valuri


Mențiune – Grigore Chitul
la întâlnire

langă ceasul din centru –

ceața prezentă
Etapa 299

 

Locul I – Cezar-Florin Ciobîcă


încă secetă-

o batrână-și vopsește

gardul în verde
Locul II – Corneliu Traian Atanasiu
căldură mare -

nici frunzele plopului

nu mai simt vreun fior
Locul III –Cornel C. Costea



noapte la mare -

pe plaja nudiștilor

doar sticle goale
Mențiune –Frățilă Genovel Florentin
orgă de lumini -

la concertul de greieri

câțiva licurici

Mențiune –Cezar-Florin Ciobîcă



zi sufocantă-

adunată-n  cimitir

toată răcoarea
Mențiune –Adrian Nicolae Popescu



glia crăpată -

cămașa rotarului

nu se mai zvântă
Mențiune –Ana Urma



ciugulind cu sârg

o pată de lumină -

pui de vrabie
Etapa 300

 

Locul I – Cristina Oprea


noapte de toamnă –

tremurând împreună

luna şi-un pescar
Locul II – Capotă-Daniela Lăcrămioara
arşiţa verii –

deschizând evantaiul

iarna pe Fuji

Locul III – Corneliu-Traian Atanasiu
iarbă înaltă –

vibraţia tăcerii

în miez de august
Locul III – Capotă-Daniela Lăcrămioara
vacanţa mare –

bunul nu mai închide

poarta grădinii
Menţiune – Cezar-Florin Ciobîcă



bătrâni pe prispă –

împărţind lumina

unui licurici
Menţiune – Ana Urma
nopţi fără stele –

amân toate visele

pentru alte ploi
Menţiune – Valeria Tămaş



mirosul ierbii –

răsucindu-se în pat

bătrânul bolnav

Etapa 301
Locul I – Cezar-Florin Ciobîcă


zăpușeală-
un fluture adormit pe
tăișul coasei



Locul II – Ildiko Juverdeanu
sfârșit de august -
luna plină răsare din
bostănărie

 

Locul III – Ana Urma





se-ntorc pescarii
în bărci cu răsăritul -
mrejele goale

Mențiune – Cezar-Florin Ciobîcă


vreme de criză-
doar țânțarii mai umplu
trenul de navetiști

Mențiune – Vasile Conioși-Mesteșanu



luna a opta -
o barză dând ocol
aeroportului


Mențiune – Adrian-Nicolae Popescu

toamnă bogată -
sub ia ei ascunse
doar mere coapte

Mențiune – Valeria Tamaș
doar țipetele -
stolurile de rațe
trec nevăzute

Mențiune – Corneliu-Traian Atanasiu
șoseaua goală -

strecurându-se prin brazi

vântu-nserării
Etapa 302

 

Locul I – Petru-Ioan Gârda


ploaie la cules -

copiii-și iau hainele

sperietorii



Locul II – Genovel-Florentin Frățilă

 

fostul cazino -



prin saloanele de bal

dansează vântul

Locul II – Valeria Tamaș

 

casa de bilete -



bătrâna dezlegându-și

nodul batistei
Locul III – Claudia-Ramona Codău
telefon târziu -

la fereastră țârâie

insistent un greier
Mențiune – Cezar-Florin Ciobîcă

 

fulgere-n noapte -



chiar și sperietoarea

albă ca varul
Mențiune – Grigore Chitul

 

prin cețuri și nori



poteca regăsită -

cerul aproape
Mențiune – Dan Norea
lacrimi și zâmbet-

mingea dusă de curenți

către un delfin


Mențiune – Adrian-Nicolae Popescu
vechea odaie -

așteptând alte poze

vitrina bunei
Etapa 303

 

Locul I – Petru-Ioan Gârda


frunzele toamnei -

coadă la raionul cu

acuarele
Locul II – Cristina Oprea

 

la despărțire -



în urma cocorilor

fluierat de tren
Locul III – Valeria Tamaș

 

primul clopoțel -



toate vrăbiile se mută

în curtea școlii
Mențiune – Cezar-Florin Ciobîcă

 

clopote-n amurg -



tot mai mult se afundă

crucile-n frunze

Mențiune – Vasile Conioși-Mesteșanu

 

George Enescu -



tata-și ia costumul

la televizor
Mențiune – Capotă Daniela-Lăcrămioara
anticariat -

lângă cărți în vitrină

lumina toamnei
Etapa 304

 

Locul I – Petru-Ioan Gârda


cules de vie –

elanul bunicului

oprit de-un cârcel
Locul II – Cezar-Florin Ciobîcă
în drum spre şcoală –

umbra nucului bătrân

plină de coji verzi
Locul III – Corneliu-Traian Atanasiu
spartul târgului –

frunze târâte de vânt

printre tarabe

Menţiune – Grigore Chitul
sfârşit de sezon –

un melc doar la mijlocul

trotuarului
Menţiune – Cezar-Florin Ciobîcă
aurul toamnei –

la fel de goală vechea

cutie a milei
Menţiune – Iuliana Linte



fără oprelişti –

în lagărul Majdanek

trifoi înflorit
Menţiune – Valeria Tămaş



azil de bătrâni –

ploaia desprinde din ram

ultima frunză
Etapa 305

 

Locul I – Ildiko Juverdeanu




un ceai fierbinte -
celelalte m
ăceșe
sub ploaia rece


Locul II – Grigore Chitul
la telefon tot
mai stins
ă vocea mamei -
frunze chircite

Locul III – Cezar-Florin Ciobîcă

toamn
ă de aur -
o nou
ă lecție despre
alchimie

Mențiune – Vasile Conioși-Mesteșanu



lecție nouă
Ana are Apple
și pe toți în jur



Mențiune – Ana Urma

doar patru file
mai
țin calendarul -
și-un cui ruginit



Mențiune – Valeria Tamaș
zi de pensie -
goal
ă de trei zile
vechea zaharni
ță

Etapa 306

 

Locul I – Corneliu Traian Atanasiu


din nou la școală –

în leagăn doar bătrînul

socotind silabe



Locul II – Daniela Lăcrămioara Capotă

 

vântul de toamnă –



pe ceainic înflorită

o creangă de măr
Locul III – Cristina Oprea
bătrâni gârboviți -

se lasă înserarea

și peste sălcii
Mențiune – Oana Gheorghe

 

ora de desen –



verdele tot mai puțin

pe planșetă
Mențiune – Valeria Tamaș

 

galben în frunze -



bunica își peticește

cojocul cel vechi

Mențiune – Daniela Lăcrămioara Capotă
vântul de seară –

lângă ultima frunză

o lună plină
Mențiune – Grigore Chitul
ciulini scuturați –

către apus o umbră

prinsă-ntre linii
Etapa 307

 

Locul I – Petru-Ioan Gârda




cules de vie -
un smartphone sună-n haina
sperietorii

Locul II – Cornel C. Costea
ninsori timpurii -
prea multe fire albe
în barba tatei

Locul III – Genovel-Florentin Frățilă

o frunză în vânt -
văduva acoperind
geamul odăii


Mențiune – Valeria Tamaș



frunze galbene-
tot ce a mai rămas
din soarele toamnei

Mențiune – Corneliu Traian Atanasiu
nicio frunză-n pomi –
goliciunea castanei
și mai senzuală

Mențiune – Cristina Oprea

ceas vechi în gară -
măsurând așteptarea
cu ultimul greier

Etapa 308

 

Locul I – Ildiko Juverdeanu


test la geografie -

o muscă traversează

deşertul Gobi
Locul I – Adrian-Nicolae Popescu
ceaţă de toamnă -

aburind ochelarii

cana cu compot

Locul II – Corneliu-Traian Atanasiu
lumina frunzei –

nervurile o mai strîng

încă în braţe
Locul II – Vasile Conioşi-Mesteşanu
ziua recoltei -

căţelul nu mai are

loc în căruţă
Locul III – Petru-Ioan Gârda
frunzele toamnei -

cameleonul prinde

toate nuanţele
Menţiune – Daniela-Lăcrămioara Capotă
ziua recoltei -

vechiul car recuzită

în piaţa mare
Menţiune – Valeria Tămaş
casa nimănui -

înfăşurând icoana

o pânză nouă


Etapa 309
 Locul I – Ildiko Juverdeanu
ceasul oprit -

dezlegând limbi

vinul cel nou
Locul II – Valeria Tamaș
prima ninsoare-

îmbrăcate-n mirese

sperietorile
Locul III – Petru-Ioan Gârda



vechea troiță -

în mâinile lui Iisus

cuie proaspete

Mențiune – Marcela Ignătescu



toamnă târzie -

buna pipăie încet

chipul nepoatei



Mențiune – Cornel C. Costea

octombrie cald -


o muscă se scaldă în

cana cu lapte
Mențiune – Cezar-Florin Ciobîcă
Ziua Armatei -

frunze-aurii pe pieptul

vechii statui



Etapa 310
 Locul I – Cezar-Florin Ciobîcă
ziua recoltei -

în covata bătrânei doar

făină de cari



Locul II – Claudia-Ramona Codău

 

amurg de toamnă -



bătrâna și frunzele

pe ultimul drum

Locul III – Genovel-Florentin Frățilă
fulger în noapte -

brusc tot întunericul

se crapă-n două
Locul III – Cristina Oprea
întors acasă -

azi aleargând spre mine

numai frunzele
Mențiune – Claudia-Ramona Codău

 

tristeți de toamnă -



doar tăcerea mai umple

cămara bunicii
Mențiune – Ildiko Juverdeanu

 

singurătate -



văduva cârpește o

cămașă veche
Mențiune – Iuliana Linte
album de nuntă...

din mire și mireasă

flăcări tot mai mici
Etapa 311

 

Locul I – Dan Norea




amurgul în doi -
discret umbrele noastre
ne lasă singuri

Locul II – Cristina Oprea
drum lung în noapte -
un tren se indreaptă
spre luna plină



Locul III – Valeria Tamaș

urcând muntele -
fluturele mă lasă
mult în urmă

Mențiune – Cezar-Florin Ciobîcă



Halloween party -
mama-și caută-n zadar
placa dentară




Mențiune – Petru-Ioan Gârda
copaci seculari –
mulțime de coroane
pe-un mormânt uitat

Mențiune – Marcela Ignătescu

moșii de toamnă -
bisericile-s pline
numai cu babe

Etapa 312
Locul I – Vasile Conioşi-Mesteşanu
cuibul părăsit -

pe sârmă se-adună

picăturile

Locul II – Claudia-Ramona Codău
potop de gânduri -

doar tusea vecinului

mai face linişte
Locul III – Oana Gheorghe
ultima frunză –

un trecător grăbit

privindu-şi ceasul
Locul III – Cristina Oprea
tăceri de mormânt -

din când în când mai cade

câte o frunză
Locul III – Ana Urma
unite de frunze

cărările noastre -

până la poartă
Menţiune – Corneliu-Traian Atanasiu
plopii deja goi –

doar o frunză-n nuc mimînd

un rest de tremur


Menţiune – Cezar-Florin Ciobîcă
copaci despuiaţi -

manechinele din geam

la patru ace
Menţiune – Julia Ralia



ultima zi de august

gândul la tine

trece în septembrie


Yüklə 457,21 Kb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin