İŞe giRİŞ prosedüRÜ



Yüklə 109,24 Kb.
tarix08.01.2019
ölçüsü109,24 Kb.
#93506






İŞE GİRİŞ PROSEDÜRÜ










Personel Sorumlusu : Tarih: … / …. / 201..


İŞE BAŞLAYAN KİŞİNİN



ADI SOYADI




FOTOĞRAF

TC KİMLİK NO

 

FİRMA ADI

 

GÖREVİ

 

TELEFON NUMARASI

 

EV ADRESİ

 

İDARİ İŞLERİ


İşe Giriş Bildirgesi



İSG Talimatı



Kimlik Fotokopisi



İş Sözleşmesi



İkametgah Senedi



İSG Eğitim Sertifikası



Nüfus Kayıt Örneği



Mesleki Eğitim Sertifikası



Adli Sicil Kaydı



Sağlık Raporu



Diploma Örneği



İşe Başlangıç Muayenesi



Vesikalık Fot

ğraf



*Operatörlük Belgesi



KKD Teslim Tutanağı












SAĞLIK İŞLEMLERİ

6331 Sayılı İş Kanunun 15. Maddesinin 2. Fıkrası gereği, Tetanoz Aşısı Olduğu Tarih : çalışan işe başlamaya ruhen ve bedenen, Kan Gurubu :

Akciğer Filmi : Var Yok

UYGUNDUR UYGUN DEĞİLDİR Yüksekte Çalışma : Var Yok



Gece Çalışma : Var Yok İş Yeri Hekimi Onayı:




EĞİTİM

' Adı geçen kişiye ……………………….. "İşe Giriş Eğitim Formu ve Taahhütnamesi" nde geçen konular hakkında eğitim verilmiş ve "İSG ile Çevre Kuralları Tutanağı Talimatı" imzalatılmıştır.


Eğitimi Veren: Tarih/İmza:




SONUÇ

' ...................... Personeli tarafından girişi yapılmıştır. Yaka kartı verilmiştir. Adı Soyadı :

Tarih :

İmza :'



Çalışanın Adı Soyadı :

TC Kimlik Numarası :

Firma Adı/Görevi :

Doğum Tarihi :




6331 SAYILI İŞ KANUN GEREĞİ KİŞİSEL KORUYUCU DONANIMLARIN

İŞYERLERİNDE KULLANILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK

Madde 8:(2) Çalışanlar, 6331 sayılı Kanunun 19 uncu maddesine uygun olarak, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili aldıkları eğitim ve işverenin bu konudaki talimatları doğrultusunda kendilerine sağlanan kişisel koruyucu donanımları doğru kullanmakla, korumakla, uygun yerlerde ve uygun şekilde muhafaza etmekle yükümlüdür.

(3) Çalışanlar kişisel koruyucu donanımda gördükleri herhangi bir arıza veya eksikliği işverene bildirirler. Arızalı bulunan kişisel koruyucu donanımlar arızalar giderilmeden ve gerekli kontrolleri yapılmadan kullanılmaz. Çalışanlara verilen kişisel koruyucu donanımlar her zaman etkili şekilde çalışır durumda olur, temizlik ve bakımı yapılır ve gerektiğinde yenileri ile değiştirilir. Kişisel koruyucu donanımlar her kullanımdan önce kontrol edilir.



İş yerinde kullanılması gereken kişisel koruyucu malzemeleri, nasıl kullanacağımı öğrenerek, sağlam olarak teslim aldım. Eskiyen malzemelerimi yenisi ile değiştireceğimi,


Taahhüt Ederim.
Tarih: İmza:



CİNSİ

ADET

İMZA

CİNSİ

ADET

İMZA

Baret







Kaynakçı Eldiveni







Gözlük







Kaynakçı Yüz Siperi







İş Eldiven







Çelik Burunlu Bot







Reflektörlü Yelek







Toz Maskesi







Çelik Burunlu Ayakkabı







Reflektörlü Mont







Çizme







Gaz Maskesi ve Filtresi







Yağmurluk
















Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri
















Kulaklık
















Çene Bağı

















İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI ADI SOYADI :



İMZASI:

 …………. Ve ………………..Firma çalışanları, aşağıda verilen eğitime katılmak, eğitimde anlatılanlara uygun çalışmak, yasal mevzuata ve belirlenen ve/veya belirlenecek olan her türlü iş sağlığı, güvenliği ve çevre kurul ve önlemlerine uymakla yükümlüdür.













EĞİTİM TARİHİ:

 EĞİTİM YERİ:

EĞİTİM SÜRESİ:




EĞİTİM KONULARI




  1. Şantiye Genel İş Sağlığı ve Güvenliği ile Çevre Kuralları

  2. Yasal Mevzuat ile İlgili Bilgiler

  3. Yaşanmış Şantiye İş Kazalarından Örnekler

  4. Kişisel Temizlik ve Hijyen Kuralları

  5. Her Türlü Yasak, Uyarı, Öneri, Kurtarma ve Yangın İşaretlerine Uyma

  6. Kişisel Koruyucular ve Kullanımı ( Malzemelerin Birer Örneği Gösterilmiştir.)

  7. Yapılan İşin Özelliğine Uygun Atık Ayrıştırması ve Çevre İle İlgili Kurallara ve Talimatlara Uyma

  8. Çalışma Alanları ve Geçiş Yollarının Düzenli Olması

  9. Acil Durumlarda( Yangın, Sel, Deprem; Sabotaj, İş Kazası v.b.) Yapılması Gerekenler

  10. İşyerinde Temel Riskler ve Uyulması Gereken Kurallar

    • Yüksekte Emniyetli Çalışma İçin Alınması Gereken Emniyet Tedbirleri

    • Elektrikle Çalışan El Aletleri ve Elektrik İşleri İle İlgili Tedbirler

    • El aletleri Kullanımı İle İlgili Emniyet Tedbirleri

    • Kaynak, Kesme İşlemi İle İlgili Emniyet Tedbirleri

    • Basınçlı Tüplerin Kullanımı ve Depolanması

    • Yükseltme, Boşaltma, Kaldırma ve Taşıma İşlerinde Emniyet Tedbirleri

    • Yangın Olayı ve Yangından Korunma




1. …/…/201.. tarihinde çalışmaya başlayacağım işyerinde teorik ve pratik olarak İş Sağlığı ve Güvenliği ile Çevre konularında belirtilen eğitimlere katıldım.
2.Amirim ve eğitim personeli tarafından işbaşı eğitimi verildi. Bu eğitimlerde bana işyerindeki tehlikelerde alınması gereken önlemler öğretildi.
3.İşlemle ilgili şahsıma teslim edilen kişisel koruyucuları nerede ve ne zaman kullanacağım, kullandığım takdirde karşılaşacağım tehlikeler ve cezai yaptırımlar anlatıldı.

İş Sağlığı ve Güvenliği ile Çevre konularında verilen eğitimler, amirlerim tarafından yapılan ikaz ve kontroller şahsıma verilmiş olan yazılı dokümanlar doğrultusunda tüm İş Sağlığı ve Güvenliği ile Çevre kurallarına uyacağımı gerekli dikkati itinayı göstereceğimi, hiç kimseden tehlikeli bir iş yapmasını istemeyeceğimi ve tanık olabileceğim her türlü tehlikeli durum ve davranışları amirime bildireceğimi taahhüt ederim.





ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK
MADDE 9 – (1) Çalışanlar, uygulamaya konulan eğitim programları çerçevesinde iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerine katılır, eğitimlerde edindiği bilgileri yaptığı iş ve işlemlerde uygular ve bu konudaki talimatlara uyarlar.

6331 Sayılı Kanunun 16 ncı, 17 nci, 18 inci ve 30 uncu maddeleri ile 9/1/1985 tarihli ve 3146 sayılı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 2 nci ve 12 nci maddelerine dayanılarak hazırlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri Yönetmeliği’ nin 4.,5,6,7,8 ve 9. Maddeleri gereği işverence tarafıma verilen İş Sağlığı ve İş Güvenliği eğitimi doğrultusunda alınan kararlara uyacağımı, sağlık ve güvenlik kurallarına uygun çalışacağımı, aksi davranışlarım sebebiyle doğacak tüm sorumlulukların tarafıma ait olacağını kabul ve taahhüt ederim.

EĞİTİMİ ALAN;

ÇALIŞANIN ADI-SOYADI :

TARİH :


İMZASI :


EĞİTMEN ADI SOYADI

 

İMZA

 

Şantiyede görevi ne olursa olsun çalışan herkes ……………………………….’ nin İş Sağlığı ve Güvenliği ile Çevre ile ilgili talimatlarına uymayı kabul ve taahhüt eder. Şantiyede İş Sağlığı ve Güvenliği ile Çevreyle ilgili İSG-Ç Koordinatörü, Kısım Şefleri ve İSG-Ç Sorumlusu tarafından yapılan sözlü veya yazılı uyarılara uyulmaması sonucunda meydana gelebilecek her türlü olayın gerçekleşmesi halinde sorumluluk çalışana, daha sonra da Alt Yüklenici Şantiye çalışan Şefleri ve Alt Yüklenici İSG-Ç Sorumlularına aittir.




  • Şantiye Görevi ne olursa olsun kişisel koruyucu donanımsız (baret, güvenlik ayakkabısı, fosforlu yelek, gözlük v.b.) inşaat sahasına inmeyecek ve dolaşmayacaktır.

  • Her çalışan işinin gerektirdiği kişisel koruyucu donanımı kullanacak, bu malzemelerin eskimesi, kırılması veya kaybolması halinde amirine haber vererek yenisini alacaktır. Kişisel koruyucu donanımları, zimmet karşılığında ilgili depo sorumlularından alınacaktır.

  • Şantiyede yazılı ve resimli ikaz levhalarına, panolara asılmış olan talimatlara uyulacaktır. (her türlü yasak, uyarı, öneri, kurtarma ve yangın işaretleri vs.)

  • Düşme ve kayma tehlikesi olan 2 m’den yüksek terlerde emniyet kemeri takılması zorunludur.

  • Yetkili ve sorumlu kişiler dışında hiç kimse elektrik panellerine, şalterlere, elektrik panolarına, kablolara ve elektrik çalışan aletlere dokunulmayacaktır. Elektrik tesisatını, aydınlatma ve kuvvet tesislerinin bakım onarımı ancak yetkili elektrikçi tarafından yapılır. Elektrikli cihazların topraklaması yapılmadan çalışmaya başlanmayacaktır. Elektrik işlerini elektrikçiden başkası yapmayacaktır.

  • Elektrikle çalışan aletlerin ve uzatma kablolarının ucunda mutlaka uygun fiş bulundurulacak, kesinlikle çıplak kablolar prizlere takılmayacaktır.



  • Montaj sahasında görevliler dışında kimse bulunmayacaktır. Montaj esnasında yük kaldırırken yükün üzerine çıkılmayacak, altında kimse bulunmayacak ve geçmeyecektir.

  • El aletleri sadece kullanılmak üzere kendilerine verilenler tarafından kullanılacak, başkalarına devredilmeyecektir.

  • Kuru, kesim taşlama işlemi sırasında gözlük, kaynak v.b. demir işlerinde çalışanlar kaynakçı gözlüğü kullanacaktır.

  • Hasarlı merdivenler kullanılmayacaktır. Merdiven ayaklarının altlarına yükseltmek amacıyla takozlar konulmayacaktır. Açılır kapanır el merdivenlerinde basamaklar kollara uygun boyutlarda cıvata ile bağlanacaktır.

  • El merdivenleri kullanıldıkları yerlerde, alt ve üst kısımları kaymayacak ve bu yerlerden kurtulmayacak şekilde yerleştirilecektir. Taşınır merdivenlerle el merdivenlerinin kol uçlarına kaymayacak şekilde pabuçlar konacak, merdivenler kaygan döşemelerde pabuç altlarına tırtırlı lastik eklenecektir. Merdivenler uzatılmak amacıyla birbirine eklenmeyecektir.

  • Merdivenler işbaşı ve sonunda mutlaka kontrol edilecektir, zarar görmüş, kırık, çatlak, çürük, veya aşınmış basamaklar veya tutamakları yağlı olması kontrol edilmelidir. Uygun olmayanlar tekrar kullanılmaması için imha edilir.

  • Hiçbir aracı şoförden başkası, iş makinesini ise operatöründen başkası kullanmayacaktır.

  • Şoförler hız sınırları ve park sınırları gibi trafik kurallarına uyacaklardır. İşyerinde azami sürat 20 km’dir.

  • Vinçler, her gün kullanılmadan önce operatörleri tarafından kontrol edilecektir. Arızalı ve şüpheli durumlar amire bildirilmelidir.

  • Kaldırma ekipmanları ile yüklerin kaldırılmaları, indirilmeleri ve taşınmaları esnasında da belirlenen işaretçiler kule vinç operatörünü telsizle yönlendirerek yapacaktır.(telsiz her zaman kullanılabilir durumda olacak)

  • Kule vinç operatörü sadece sahada belirlenen işaretçilerden komut alacak, başkasının söylediği işlemleri kesinlikle yapmayacaktır. Operatör, her kim tarafından verilirse verilsin.her DUR işaretini daima yerine getirmelidir. Operatörler, vinçte bir yük asılı bulunduğu sürece yerlerinden ayrılmayacaktır.

  • Sağlam olan ve düşmeye mani olacak korkulukları bulunmayan geçit platformlarda durmayacak ve geçilmeyecektir.

  • İskele ile yapılan çalışmalarda, çalışan iskele kontrol etmeden ve teslim alınmadan önce işe başlayacak, tavsiye edilen yükleme kapasitesi kesinlikle aşılmayacak, iskele taşıma kapasitesi ve kurulduğu tarih görülür. Bir şekilde levha ile asılacak, iskeleye çıkmak için emniyetli bir merdiven kullanılacaktır. İskele ile yapılan çalışmalarda mutlak suretle emniyet kemer takılacaktır.

  • Kesim için kullanılan oksijen tüplerin yedek tüpler çalışma alanının yakınında bulunmayacak, alevli işlemlerde yangın tehlikesine karşı önlem almak için çalışma alanında yangın söndürücü bulundurulacaktır.

  • Şantiye sahası içerisinde parlayıcı, patlayıcı ve yanıcı malzemelerin (oksijen, gaz tüpleri, yakıt tankları, ahşap ile yapılan çalışmalar) depolandığı yerlerde ve bu tür maddelerle çalışılan yerlerde kesinlikle sigara ve

yangına sebebiyet verebilecek maddelerle yaklaşılması yasaktır.

  • Oksijen tüpleri yağlı elle tutulmayacaktır, tüplerin valfleri manometre ve düğer teçhizatlar yağlanmayacaktır.

  • Asansör, şaft, merdiven vb. yüksekten düşme tehlikesi olan yerlere yapılan korkuluklar izinsiz ve habersiz sökülmeyecektir. ( korkulukların sökülmesi gerekiyorsa çalışan birim şefine bildirecek ve birim şefi de İş Sağlığı ve Güvenliği departmanına haber verecektir.


İskele İle İlgili Kurallar

  • İskelede çalışmaya başlamadan önce kontrol edin. Herhangi bir arıza mevcutsa durumu sorumlu ve ilgililere haber verin ve giderilince çalışmaya başlayın.

  • Güvensiz olarak etiketlenmiş iskelelerde çalışmayın.

  • İskelede herhangi bir nedenle kayganlık meydana gelmişse bunu giderin , sonra çalışın.

  • İskeleler üzerinde moloz ve artıklar bırakmayın.

  • İskelelerde korkuluksuz çalışmayın.

  • Balkon ve buna benzer yerlerde sıva, boya ve buna benzer işler yapılacağı zaman harici iskele kurulmasını bekleyin. Harici iskele kurulduktan sonra işinizi yapın.

  • İskele sökümü, yukarıdan aşağıya doğru yapılacaktır.



  • İskele sökümü sırasında alt tarafta hiç bir kimse bulundurulmayacaktır.

  • İskele elemanları tek tek sökülecektir.

DEMİR MONTAJI ÇALIŞMASI:


  • Dış cephe kolon ve perde demirleri montajına başlamadan önce mevcut çalışma platformlarının emniyetli olup olmadığı kontrol edilecektir.( çalışma platformları 3 sıra kalaslar birbirine bağlanacak ve bağlı kalasların iskele bağlanarak sabitlenecektir.)

  • Her çalışan demirci çalışma platformunun emniyetli olup olmadığını kontrol ettikten sonra varsa iş güvenliği aksatacak engelleri demirci kalfasına bildirecek, güven duyulmayan çalışma platformuna kesinlikle çıkılmayacak, çalışmaya gerekli düzenlemeler sağlandıktan sonra emniyet kemerini takarak işe başlayacaktır. Demir montaj işi bitmeden emniyet kemeri ve baret kesinlikle çıkarılmamalıdır.

  • İç cepheye (bina içinde) kolon ve perde demirleri montajlarında çalışacak demirciler mutlaka güvenli bir iskelede, emniyet kemerini bağlayacak ve baretini takarak işe başlayacaktır.

  • Demir montajı için gerekli demirlerin katlara vinçle taşınması esnasında malzeme taşıma ekibi asgari 4 kişiden oluşturulacak bir ekiple yapılacak, ekipten 2 kişi işaretçi olacak( indirme, bindirme, yükleme yerinde) vinç operatörüne telsiz ile komut vermekle yükümlüdür.

  • Döşeme demiri montajı sırasında çalışanlar tehlikeli alanlarda bulunmaktan tesisat şaftı, merdiven vb. dikkat edilerek emniyetli bir şekilde çalışacaklardır.


KALIP MONTAJ ve DEMONTAJ ( Yapma-Sökme) ÇALIŞMALARINDA:


  • Dış cephe kolon ve perde kalıplarının montajına başlamadan çalışma platformları emniyetli bir şekilde emniyet kemeri kullanılarak yerine monte edilecektir. Montajda çalışan kalıpçılar önce çalışma platformunu vinç halatlarına güvenle ( sıkıştırarak) bağlayacaklar daha sonra ise kendi emniyet kemerini çalışma platformuna bağlayarak çalışma platformu montajına başlayacaklardır. Montaj tamamlanmadan emniyet kemeri çözülmeyecektir.

  • Gerek çalışma platformu, gerekse kolon veya perde kalıbı ekibi asgari 2 kişiden oluşturulacak bu ekipten bir kişi vinç operatörüne telsizle komut vermekle görevlendirilecektir.

  • Montajı yapılan kolon ve perde kalıplarına beton dökümü için emniyetli bir şekilde beton döküm platformu monte edilecektir.

  • Demontajı yapılacak olan kalıp veya perde kalıbı emniyetli bir şekilde vinç halatına güvenle(sıkıştırılarak) bağlanacaktır. Kalıbın çevresinde bulunan demontajda görevli kalıpçı ekibi emniyetli bir alana gönderildikten sonra telsizle gözcü tarafından vinç operatörüne talimat vererek demontaj yapılacaktır. Döşeme kalıbı kurulurken kalıp yapımında çalışan ekipte yer alan tüm kalıpçılar baretlerini takacaklar, dış cepheye gelen kiriş veya perde kalıplarının montajı esmasında mutlaka emniyet kemeri takılacaktır.




  • Döşeme kabı malzemeleri taşınırken malzemeler belirlenmiş sapancılar tarafından güvenle (sıkıştırılarak)

vinç halatına bağlanacak ve kalıp ekibinden işaretçi olarak seçilen görevli tarafından vinç kaldırma alanındaki çalışanlar emniyetli bir alana gönderildikten sonra telsizle işaretçi tarafından vinç operatörüne talimat verilerek malzeme kaldırılacaktır.

  • Döşeme kalıbı demontajına asgari 3 kişi 1 gözcü 2 sökücü ile başlanmalıdır sökü işlerine başlanmadan önce kalıpçı aşağıda çalışan olup olmadığını kontrol edecek, demontaj esnasında çalışanlar tehlikeli alanlarda bulunmaktan kaçınarak, kalıbı emniyetli sökeceklerdir.


TUĞLA, DUVAR-ALÇI-ŞAP-SERAMİK-ISI YALITIMI ÇALIŞMASINDA


  • Her çalışan iskelelere çıkmadan mevcut iskelenin emniyetli olup-olmadığını kontrol ettikten sonra varsa iş güvenliğini aksatacak engelleri yetkililere bildirecek, güven duyulmayan bir iskeleye kesinlikle çıkmayacak, varsa aksaklıklar giderildikten sonra emniyet kemerini çalışma platformuna bağlayarak ve baretini takarak işe başlayacak ve emniyet kemeri ve baretler kesinlikle çıkartılmayacak.


  • Kule vinçle katlara sepet veya kova ile alınması gereken tuğla, kum, çimento, seramik veya benzeri yapı malzemelerini katlara alırken çalışma platformunun( sağlamlığını ve korkuluklarını) kontrol ettikten sonra

varsa iş güvenliğini aksatacak engelleri yetkililerine bildirecek, aksaklıklar giderildikten sonra emniyet kemerini çalışma platformuna bağlayarak ve baretini takarak başlayacaktır. Demir montajı işi bitmeden emniyet kemeri ve baretini çıkartmayacaktır.

  • Yapı malzemelerinin kule vinç veya mobil vinçlerle yüklemesi veya boşaltması esnasında malzemelerin yüklenme ve boşaltma alanlarında vinç operatörüne telsizle komut verecek birer işaretçinin denetiminde malzemeler kaldırılacak veya indirilecektir. Kule vinç operatörleri işaretçinin telsizle verdiği gelen komutlara göre hareket edecektir, işaret dışında gelen komutlara uymayacaktır.

  • Her türlü arıza ve aksaklıklar derhal yetkilisine bildirilecektir.

  • Çalışma alanlarının dağınık bırakılmayacak ve atıkların sınıflarına uygun olarak ayrıştırıp, mümkün olduğunda çabuk uzaklaştırılacaktır.

  • Çalışma alanları ve geçiş yollarının düzenli ve temiz olacak, yerlere yağ, motorin vb. sıvılar döküldüğünde Çevre Kazası Talimatına göre temizlenip bertaraf edilecektir.

  • Tehlikeli atıklar ve kontemine olmuş tehlikeli atıkları, ayrı toplanacak ve tehlikeli atık konteynerinde ve/veya geçici depolama yerlerinde depolanacaktır.

  • Şantiye uygulama alanı günlük olarak temizlenecek, hiçbir atık ürün sahada bırakılmayacaktır.

  • İşçilerin kişisel temizlik ve hijyen kurallarına uyacak, çalışırken kesinlikle saat, yüksek, küpe vb. takı eşyaları ile çalışmak yasaktır.

  • Şantiyede konulan WC’ ler dışında (sahaya) yerlere tuvalet yapılması yasaktır.

  • Çalışma esnasında cep telefonu ile konuşmak ve sigara içmek yasaktır.

  • Mesai saatleri içerisinde İşçiler misafir kabul edilmeyecektir.

  • İşçinin görev yetki ve bilgisi dışında iş yapması yasaktır.


YEMEKHANE TALİMATI


  • Yemek saatleri dışında yemekhaneye görevlilerinden başkasının girmesi yasaktır.

  • İşçiler yemek saatleri içinde yemekhaneyi temiz tutmaya ve gürültü yapmamaya özen gösterecektir.

  • Yemek dağıtımı sırasında tüm çalışanlar sırasını bekleyecek, düzensizlik yaratmayacaktır.

  • Yemekhanede sigara içilmesi yasaktır.

  • Yemekhane görevlisi, yemekhanenin temizliğinden, bakımından ve yönetiminden sorumludur.

  • Bu talimata aykırı davranışta bulunanlar hakkında disiplin cezası uygulanacaktır.



YATAKHANEDE YANGIN TALİMATI
Çalışan herkes aşağıdaki Yatakhanede yangın güvenliği ile ilgili kurallara uymayı kabul ve taahhüt eder. Bu yangın güvenliği kurallarına ve yangın güvenliği ile ilgili yapılan sözlü veya yazılı uyarılara uyulmaması sonucunda meydana gelebilecek her türlü olay halinde sorumluluk çalışana aittir.


  1. Koğuşlarda ve ofislerde yangına neden olabilecek yanıcı, patlayıcı ve parlayıcı maddeler LPG piknik tüpü, boya ve tiner gibi malzemeler bulundurulmayacaktır

  2. Ambarlar sahası içerisinde kesinlikle sigara içilmeyecektir.

  3. Bozuk ve izolesi aşınmış elektrikli malzemeler kullanılmayacaktır.

  4. Yangın söndürme cihazlarının önüne malzeme istiflenmeyecektir.

  5. Yangın söndürme cihazları kurcalanmayacak ve zarar verilmeyecektir.

  6. Elektrik tesisatı ve yanıcı, patlayıcı sıvıların yangınlarında kesinlikle su kullanılmayacaktır.

  7. Yanıcı, parlayıcı ve patlayıcı malzeme ve maddelerin yakınında sigara içilmeyecek ve ateş bulundurulmayacaktır.


  1. Kaynak ya da kesim işlerinde çevrede yanıcı madde olup olmadığı kontrol edildikten sonra işe başlanacaktır.

  2. İşyerindeki yangın ile ilgili yazılı ve resimli ikaz levhalarına uyulacaktır.

  3. Küçük elektrik yangınlarında derhal cihazın fişi çekilip, kuru tip yangın söndürücü kullanılacaktır

  4. Yangın anında ortamda fazla duman varsa zehirli dumandan kaçınmak için mümkün olduğunca zemine yakın kalınacaktır.

  5. Oksijen tüpleri, akaryakıt deposu ve kereste ile çalışılan yerlere sigara ve yangına sebebiyet verebilecek maddelerle yaklaşılmayacaktır.

  6. Yanıcı maddeler merdivenlerden ve yürüyüş yollarından uzakta depolanacaktır.

  7. Yangın söndürme sırasında rüzgâr arkaya alınacaktır.

  8. Yangın görüldüğü an itfaiyeye haber verilecektir.

  9. Yangın anında herkes koğuşunu kontrol edecek, uyuyan varsa uyandırılacak ve koğuş boşaltılacaktır.

  10. Yatakhanede kesinlikle sigara içilmeyecek yatakhanede yeterli havalandırma yapılacaktır.


Yukarıdaki maddeleri okudum, anladım. İşlemle ilgili hususlarda gerekenlere tatbik ve riayet edeceğim. Yetkim haricinde olanlar için derhal yetkilisine ve işverene müracaat edeceğim. İş Sağlığı ve Güvenliği ile Çevre kuralları ve talimatlarına uyacağımı bilerek imzalıyorum.

ÇALIŞANIN ADI-SOYADI :


GÖREVİ :


TARİH :


İMZA :




Yüklə 109,24 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2025
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin