T. C. Sayiştay başkanliği karaman belediyesi



Yüklə 374,06 Kb.
səhifə1/8
tarix18.03.2018
ölçüsü374,06 Kb.
#46071
  1   2   3   4   5   6   7   8


T.C. SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI

KARAMAN BELEDİYESİ

2015 YILI DÜZENLİLİK DENETİMİ

DENETİM PLANI

16.11.2016





1.DENETİMİN YASAL DAYANAĞI 3

2.DENETİMİN AMACI 4

3.DENETLENEN KURUM HAKKINDA BİLGİ 4

3.1Kurum Mevzuatı 5

3.2Faaliyet Alanı 7

3.3Mali Yapı ve Muhasebe Sistemi 10

3.4İç Kontrol Sistemi 11

3.5Bilişim Sistemi 12

3.6Bağlı veya İlgili Kurumla İlişki 15

3.7Diğer Kurum ve Kuruluşlarla İlişki 15

3.8İnsan Kaynakları 16

4.ÖNEMLİLİK SEVİYESİ 18

5.KURUM MALİ TABLOLARINA İLİŞKİN HESAP ALANLARI 19

6.HESAP ALANLARINA İLİŞKİN YAPISAL RİSK VE KONTROL RİSKİ DEĞERLENDİRMESİ 20

7.DENETİM YAKLAŞIMI 21

8.DENETİM TAKVİMİ 22

9.DENETLENEN KURUMDA İRTİBAT KURULACAK GÖREVLİLER 23

10.DENETİM EKİBİ 23




  1. DENETİMİN YASAL DAYANAĞI




Adana Büyükşehir Belediyesi 2015 yılı Düzenlilik Denetimi, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu ile uluslararası denetim standartlarına ve Düzenlilik Denetimi Rehberine uygun olarak yürütülecektir. Söz konusu bu düzenlemeler, denetçinin etik kurallara uymasını ve kurumun mali rapor ve tablolarının denetlenen kurumun mali durumunu ve faaliyet sonuçlarını tüm önemli yönleriyle doğru ve güvenilir bir biçimde gösterdiği ve önemli hata içermediği; kurumun gelir, gider ve malları ile bunlara ilişkin hesap ve işlemlerinin kanunlara ve diğer hukuki düzenlemelere uygun olduğu; ve kurumun mali yönetim ve iç kontrol sistemlerinin ilgili mevzuata uygun olarak kurulduğu ve etkin olarak işletildiğine ilişkin makul güvence elde etmek üzere planlanıp yürütülmesini gerekli kılmaktadır.

Denetim, mali rapor ve tabloların beyanlarını ( Mali rapor ve tablolara esas teşkil eden belgelerin incelenmesi) destekleyen kanıtların incelenmesi, mali tabloların raporlanmasında ve hazırlanmasında uyulan muhasebe standart ve ilkelerinin değerlendirilmesi, bir bütün olarak mali tabloların sunumunun değerlendirilmesi, risk değerlendirmesi yapılması, iç kontrollerin değerlendirilmesi ve mali rapor ve tabloları oluşturan hesap ve işlemlerin incelenmesi suretiyle gerçekleşecektir.

Adana Büyükşehir Belediyesi Düzenlilik Denetimi, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu ile uluslar arası denetim standartlarına ve Düzenlilik Denetimi Rehberine uygun olarak, Adana Büyükşehir Belediyesi mali rapor ve tablolarının, kurumun mali durumunu ve faaliyet sonuçlarını tüm önemli yönleriyle doğru ve güvenilir bir biçimde gösterdiği ve önemli hata içermediği, kurumun gelir, gider ve malları ile bunlara ilişkin hesap ve işlemlerinin kanunlara ve diğer hukuki düzenlemelere uygun olduğu, kurumun mali yönetim ve iç kontrol sistemlerinin ilgili mevzuata uygun olarak kurulduğu ve etkin olarak işletildiğine ilişkin makul güvence elde etmek üzere risk odaklı yaklaşımla planlanmıştır.

Denetim sırasında Adana Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 yılı hesap ve işlemleri, yönetim dönemi hesabını oluşturan tablolar ile bu tablolara esas teşkil eden işlem, kayıt,defter ve belgeler, yılı bütçesi esas alınarak yürürlükteki yasal düzenlemelere göre incelenecektir. 2014 yılından 2015 yılına devreden hesap ve işlemlerle ilgili olarak gerektiğinde 2014 yılı hesap dönemi de değerlendirilecektir.


  1. DENETİMİN AMACI




Denetimin amacı, denetlenen kurumun mali rapor ve tablolarının güvenilirliği ve doğruluğu hakkında görüş bildirilmesi, kamu idarelerinin gelir, gider ve mallarına ilişkin hesap ve işlemlerinin kanunlara ve diğer hukuki düzenlemelere uygun olup olmadığının tespiti ve mali yönetim ve iç kontrol sistemlerinin değerlendirilmesidir.


  1. DENETLENEN KURUM HAKKINDA BİLGİ




1989 yılında kurulan Karaman Belediyesi, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 3. maddesinde de belirtildiği üzere, belde sakinlerinin mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan ve karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan, idarî ve malî özerkliğe sahip bir kamu tüzel kişisidir.

Belediyelerin Mali işlemleri 5018 Sayılı Kanun ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği hükümlerine göre yürütülmektedir.

Belediyenin genel faaliyet amacı belde sakinlerinin mahalli müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamaktır. Belediyenin organları; belediye meclisi, belediye encümeni ve belediye başkanı olup Kurumda, 2 adet belediye başkan yardımcısı ve başkan yardımcılarına bağlı 20 harcama yapan idari birim mevcuttur.

Belediyelerin görev, yetki ve sorumlulukları ile imtiyazları 5393 Belediye Kanununun 14 ve 15 inci maddelerinde düzenlenmiştir.

Organizasyon yapısı ise, Belediye Başkanına bağlı başkan yardımcıları ve başkan yardımcılarına bağlı ilgili şube müdürlüklerinden oluşmaktadır. Harcama işlemleri ilgili hizmet birimlerinde yapılmakta, şube müdürleri harcama yetkilisi durumundadır.



    1. Kurum Mevzuatı




Yüklə 374,06 Kb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4   5   6   7   8




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin