Teklif alma şartnamesi



Yüklə 45,55 Kb.
tarix17.03.2018
ölçüsü45,55 Kb.
#45372


ETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ



KIRKA BOR İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ

MAL ALIMLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ


İÇİNDEKİLER

MADDE 1. İŞİN KONUSU 1

MADDE 2. İSTENEN MİKTARLAR 1

MADDE 3. TEKLİF KAPSAMI VE İSTENEN ÖZELLİKLER 1

MADDE 4. ÇALIŞMA ORTAMI VE ŞARTLARI 4

MADDE 5. İŞE BAŞLAMA TARİHİ, TESLİM SÜRESİ, TESLİM YERİ VE ŞARTLARI 4

MADDE 6. İSTENEN BELGE, BİLGİLER VE NUMUNE 5

MADDE 7. TEKLİF ve ÖDEME ŞARTLARI 5

MADDE 8. MONTAJ, TEST, DEVREYE ALMA VE PERFORMANS TESTLERİ 5

MADDE 9. KABUL İŞLEMLERİ 5

MADDE 10. GARANTİ 5

MADDE 12. DİĞER HUSUSLAR 6

MADDE 13. TEKNİK ŞARTNAMENİN MADDELERİ 6



MUHTELİF SÜT ÜRÜNLERİ TEMİNİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

MADDE 1. İŞİN KONUSU


1.1. Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Kırka Bor İşletme Müdürlüğü 3 (üç) aylık takribi ihtiyacı için 2. Maddede yazılı olan süt ürünleri satın alınacaktır.
1.2. Bu teknik şartnamede kısaca; Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü “İDARE”, Kırka Bor İşletme Müdürlüğü ”İŞLETME” ihaleye iştirak etmek isteyen firmalar “İSTEKLİ” ve üzerine ihale yapılan ve sözleşme imzalanan istekli “YÜKLENİCİ” olarak tanımlanacaktır.

MADDE 2. İSTENEN MİKTARLAR


Sıra

No.


Malzemenin Cinsi

Ölçü

Miktarı

1

AYRAN (200ml)

Adet

100.000

2

AÇIK YOĞURT

Kg.

14.000

3

SÜZME YOĞURT

Kg.

1.600

4

TAM YAĞLI KLASİK BEYAZ PEYNİR

Kg.

2.160

5

TAZE KAŞAR PEYNİR

Kg.

2.000

6

TEREYAĞ

Kg.

1.000

7

YOĞURT PORSİYON

Adet

30.000

MADDE 3. TEKLİF KAPSAMI VE İSTENEN ÖZELLİKLER


3.1. İstenen Özellikler
3.1.1: AYRAN (200ml):

Satın alınacak Miktar = 100.000 Adet.

Teslim Şekli = Haftalık yaklaşık 8.000 adetlik partiler halinde, 10°C’nin altındaki sıcaklıklarda nakledilmeli, Taşıma sırasında kapalı araçlar kullanılmalıdır.

Ambalaj Durumu = 200 ml.lik, ürünün niteliğini bozmayan, üründen etkilenmeyen ve sızdırmaz olarak kapatılabilen uygun kaplarda olmalıdır.

Ambalaj üzerinde, firma ticari ünvanı ve adresi, mamulün adı, tipi, imalat tarihi (gün, ay ve yıl olarak), yağ oranı (%(m/m) olarak), net miktarı (en az ml veya L olarak), tuz oranı(%(m/m) olarak), son kullanma tarihi bulunmalıdır.
Özellikleri =

Ayran sıvı halde ve homojen olmalı, tadı ve kıvamı doğal olmalı, gözle görülebilir kirlilik belirtisi ve renk değişikliği olmamalıdır, yabancı tat ve koku hissedilmemeli, tam yağlı olmalıdır.Kuru madde (yağsız) %(m/m)olarak en az 6.0; yoğunluk, g/ml olarak en az 1.02; tuz (NaCl) miktarı %(m/m) olarak en az 1,5 g protein miktarı 2.0-2.5 g arası olmalıdır.



3.1.2: AÇIK YOĞURT:

Satın alınacak Miktar = 14.000 Kg.

Teslim Şekli = Haftalık yaklaşık 400 Kg.lık partiler halinde, 10°C’nin altındaki sıcaklıklarda nakledilmeli, Taşıma sırasında kapalı araçlar kullanılmalıdır.

Ambalaj Durumu = Ürünler 10 lt veya 20 lt.lik ambalajlarda sevk edilecektir. Ambalaj sağlığa uygun polipropilen veya polistren malzemeden yapılmış olmalıdır.

Ambalaj üzerinde, firma ticari ünvanı ve adresi, mamulün adı, tipi, imalat tarihi (gün, ay ve yıl olarak), yağ oranı (%(m/m) olarak), net miktarı (en az ml veya L olarak), tuz oranı(%(m/m) olarak), son kullanma tarihi bulunmalıdır.

Özellikleri =

Yoğurt, çiğ pastörize sütlerin en az 90°de 15–30 dk. Isıtılıp, mayalanma derecesine kadar soğutulduktan sonra, yoğurt mayası katılarak kendine has ve kokusu kıvamında, yoğurt kütlelerini, canlı olarak içeren şekilde olmalıdır. Yoğurt düzgün kıvamlı, homojen kitle yapısında olmalıdır, dipte tortu bulunmamalı, içinde veya kaymak tabakası altında ve üstünde yoğurt suyu ayrılması, gaz oluşumu gösteren guddeler bulunmamalıdır. Yoğurtta, gözle görülebilir kirlilik belirtisi ve renk değişikliği olmamalı, safi inek sütünden ve yağlı olarak imal edilmiş olmalıdır. Asitlik oranı en az %0.8, en çok % 1.6 olmalıdır. Yoğurtlar tam yağlı sütten yapılmış olup ve 100 g da 3g süt yağı içermelidir. İçerisinde süt yağından başka yağ bulunmamalıdır. Yoğurtlar, kirlenmiş, iyi fermente olmamış, küflenmiş, acımış, kıvamı bozuk olmamalıdır. Yoğurtların rengi, kokusu, tadı, kıvam ve görünüşü doğal olmalıdır.
3.1.3: SÜZME YOĞURT:

Satın alınacak Miktar = 1.600 Kg.

Teslim Şekli = Haftalık yaklaşık 150 Kg.lık partiler halinde, 10°C’nin altındaki sıcaklıklarda nakledilmeli, Taşıma sırasında kapalı araçlar kullanılmalıdır.

Ambalaj Durumu = Ürünler en az 5 Kg.lık, yoğurdun niteliğini bozmayan insan sağlığına zarar vermeyen ve dışarıdan kirlenmeyi önleyen ambalajlarda getirilmelidir. Bunların üzerinde gün, ay ve yıl olarak yapım tarihi, yapımcı firmanın adı, adresi varsa tescil edilmiş markası, yağlılık oranı, okunaklı biçimde belirtilmelidir.


Özellikleri =

Süzme yoğurtlarda en çok %70 su, 100 gramından 2,5 gr süt yağı olmalıdır.Süzme yoğurtlarda, tuz ve yağ dışında süt kuru maddesi miktarı %30 ‘dan az, asitlik derecesi süt asidi hesabıyla %2.25’den , küf ve maya sayısı bir gramda 50’den çok olmamalı ve içinde patojen mikroorganizma bulunmamalıdır.


3.1.4: TAM YAĞLI KLASİK BEYAZ PEYNİR:

Satın alınacak Miktar = 2.160 Kg.

Teslim Şekli = Haftalık yaklaşık 150 Kg.lık partiler halinde, 10°C’nin altındaki sıcaklıklarda nakledilmeli, Taşıma sırasında kapalı araçlar kullanılmalıdır.

Ambalaj Durumu = Klasik Beyaz Peynirler dışarıdan kirlenmeyi önleyen sertçe kalıplar halinde, hiç kullanılmamış temiz, passız, peynir kalitesini bozmayacak, hiçbir şekilde sızıntı yapmayacak şekilde kapatılmış olan ve TS 1234 e uygun tenekelerde teslim edilecektir. Tenekelerin üzerinde “Klasik Beyaz Peynir “ ibaresi ile imalatçının adı ve tanıtıcı işareti, malın adı, tipi, en az net ağırlığı, imalat tarihi (ay,yıl), parti ve seri numarasını gösteren bilgiler yazılacaktır.


Özellikleri =

Beyaz peynir çiğ süt (TS1018) veya pastörize süt (TS1019)standartlarına uygun sütlerin imalat tekniğine göre işlenmesi veya olgunlaştırılması sonucu elde edilen kendine has şekil, renk , koku , tat , ve aroması olan peynirdir. 1. sınıf yağlı sütlerden olmalıdır. (TS 591).-Rutubet miktarı kütlece en çok %60 olmalıdır.

Peynir kalıpları ayrılmayacak şekilde birbirlerine yapışmış, yumuşamış, ezilmiş olmayacak ve dağılmayacaktır. ( Muayenesi için, parmakları kapalı bir elle kalıbın yüzüne hafifçe bastırılınca gömülme ve dağılma olmayacaktır.) Peynirlerin içi ve dışı beyaz olacak. Acı, ekşi, küflü, fena kokulu ve sünger gibi delikli olmayacaktır. Peynir tenekeleri açıldığında malaşalı ( mantarlaşmış )olmayacaktır. Kafi miktarda salamurası olacaktır. Peynirler kuru madde üzerinden tuzu aşırı miktarda olmayacaktır. Peynirin ihtiva ettiği süt yağı miktarı (kuru madde üzerinden ) %30 dan daha az olmayacaktır. Peynir elle ezildiğinde pürüzsüz dağılmalıdır. Peynirlerin içinde ağırlaştırıcı antiseptik herhangi bir madde bulunmayacaktır. Peynir tenekelerinde gazlı veya kokuşmuş, delik ve akar bir madde bulunmayacaktır. Satın alınacak peynirler Gıda Maddeleri Tüzüğü’ne göre en az 3 ay dinlendirilmiş olarak gelecektir. Gıda maddeleri tüzüğüne göre buzdolabı veya soğuk hava depolarında asgari 3 ay bekletilmemiş olan peynirlerden ve diğerlerinden lüzumu halinde bakteriyolojik tahlil yapılması gerekir.
3.1.5: TAZE KAŞAR PEYNİR:

Satınalınacak Miktar = 2.000 Kg.

Teslim Şekli = Haftalık 100 – 150 Kg.lık partiler halinde, 10°C’nin altındaki sıcaklıklarda nakledilmeli, Taşıma sırasında kapalı araçlar kullanılmalıdır.

Ambalaj Durumu = 1–2 kg.lık vakumlu ambalajlarda teslim edilecektir. .Ambalaj üzerinde pastörize sütten imal edilmiştir ibaresi, üretim ve son kullanma tarihi, firma adı, adresi ve TS numarası (TS 3272) bulunmalıdır. Ambalajlarda bombe, yırtık ve darbe olmamalıdır.


Özellikleri =

Doğal renk, tat ve kokuda olmalıdır. Kaşar peynirleri yapım tarihlerinden 60 günden az olmamak üzere olgunlaşma süresinin bitimine kadar 4-10°C de bekletilmelidir. Taze kaşar peynirinde rutubet miktarı kütlece en çok %45 olmalıdır.


3.1.6: TEREYAĞ:

Satınalınacak Miktar = 1.000 Kg.

Teslim Şekli = Haftalık yaklaşık 80 Kg.lık partiler halinde, 10°C’nin altındaki sıcaklıklarda nakledilmeli, Taşıma sırasında kapalı araçlar kullanılmalıdır.

Ambalaj Durumu = 1–2 kg.lık vakumlu ambalajlarda teslim edilecektir. Ambalajların üzerinde, firmanın ticari unvanı, kısa adı, adresi, varsa tescilli markası, standardın işaret numarası, seri veya parti veya seri kod numarası, malın adı, sınıfı, tipi, çeşidi, net ağırlığı, imal tarihi (gün,ay,yıl olarak) ve son kullanma tarihi veya raf ömrüne ait bilgiler silinmeyecek ve bozulmayacak şekilde yazılı veya basılı olacaktır.


Özellikleri =

Tat ve kokusu doğal olacak, yabancı tat ve koku bulunmayacaktır. Süt yağı miktarı kütlece en az %82, asiditesi (süt asidi cinsinden) en çok % 27 olacaktır.

Homojen renkte ve 1 gr da 20 den fazla küf ve maya bulunmayacaktır. Gıda katkı maddeleri yönetmeliğince konulması kabul edilen maddeler dışında hiçbir yabancı madde bulunmamalıdır. Rutubet miktarı kütlece en çok %15 olmalıdır.
3.1.7: PORSİYON YOĞURT:

Satın Alınacak Miktar = 30.000 Ad.

Teslim Şekli = Haftalık yaklaşık 2.000 adetlik partiler halinde, 10 0C’ nin altındaki sıcaklıklarda nakledilmeli, taşıma sırasında kapalı araçlar kullanılmalıdır.

Ambalaj Durumu = Ürünler 150 gr’lık, ürünün niteliğini bozmayan insan sağlığına zarar vermeyen ve dışarıdan kirlenmeyi önleyen ambalajlarda getirilmelidir.

Ambalaj üzerinde, firma ticari ünvanı ve adresi, mamülün adı, tipi, imalat tarihi(gün, ay ve yıl olarak), yağ oranı (%(m/m) olarak), net miktarı ve son kullanma tarihi bulunmalıdır.

Özellikleri =

Homojenize edilmiş yoğurtların rengi, kokusu, tadı ve kıvamı doğal olmalı, kirlenmiş, iyi fermente olmamış, küflenmiş, acımış, ekşimiş ve kıvamı sulu olmamalıdır. Yoğurtlarda patojen mikro organizma ve E.coli bulunmamalıdır. Tam yağlı sütten yapılmış olmalı, %3 süt yağı, içermelidir.

3.2. Teklif Kapsamı: Bu madde boş bırakılmıştır.
3.3. Tasarım Parametreleri: Bu madde boş bırakılmıştır.

MADDE 4. ÇALIŞMA ORTAMI VE ŞARTLARI


Bu madde boş bırakılmıştır.

MADDE 5. İŞE BAŞLAMA TARİHİ, TESLİM SÜRESİ, TESLİM YERİ VE ŞARTLARI


5.1. İşe Başlama Tarihi:
Sözleşmenin imzalanmasını müteakip işe başlanır.
5.2. Teslim Süresi: İşe başlama tarihini müteakip, her hafta karşılıklı olarak belirlenecek bir günde İdarenin yemekhanesine teslim edilecektir
5.3. Teslim Yeri ve Şartları: İdare yüklenici firmaya yazılı veya telefonla 2 (iki) gün önceden haftalık ihtiyacını bildirilecek ve bildirilen miktardaki süt ürünü belirlenen gün içerisinde en geç saat 14.00’e kadar İdarenin yemekhanesine teslim edilecektir

Teslimatlarda İdare kantar tartısı esas alınacaktır. Teslim edilecek süt ürünleri İdare tarafından teşkil edilecek heyet tarafından teslim alınacaktır. Yapılan teslimatlarda İdare ve yüklenici yetkililerince teslim ve tesellüm fişi tanzim edilerek imza altına alınacaktır.


5.3.1. Şartname konusu süt ürünleri İşletmenin Yemekhanesine teslim edilecektir. Nakliye ve sigorta ile ilgili her türlü masraf Yükleniciye aittir.
5.4. Bateri Limit: Bu madde boş bırakılmıştır.
5.5. İdarenin Sorumluluğu: Malzemelerin tesliminde depoya alınması işi İdare tarafından yapılacaktır.
5.6. Yüklenicinin Sorumluluğu: Malzemelerin İdare depolarına teslimine kadarki süreçteki uygun araçlarda nakliye vb. tüm sorumluluk yükleniciye aittir.

MADDE 6. İSTENEN BELGE, BİLGİLER VE NUMUNE


5179 sayılı gıdaların üretimi tüketimi ve denetlenmesine dair kanun kapsamındaki ürünler için “Gıda Sicil veya Gıda Üretim Sertifikası/Gıda Üretim İzin Belgesi” olmalıdır.

MADDE 7. TEKLİF ve ÖDEME ŞARTLARI


7.1. Teklif ve Ödeme Şartları: Teklifler TL cinsinden verilecektir.
7.2. Kısmi Teklif: Teklifler işin tamamı için verilecektir.
7.3. Avans: Bu iş için avans verilmeyecektir.
7.4. Fiyat Dışı Unsurlar: Teklifte fiyat dışı unsurlar dikkate alınmayacaktır.

MADDE 8. MONTAJ, TEST, DEVREYE ALMA VE PERFORMANS TESTLERİ


Bu madde boş bırakılmıştır.

MADDE 9. KABUL İŞLEMLERİ


Yüklenici tarafından teslim edilen süt ürünleri aşağıda yazılan şartlar kapsamında, “Mal Alımları Denetim Muayene ve Kabul İşlemlerine Dair Yönetmelik” hükümlerine göre kontrol ve muayene edilerek kabul edilecektir.
9.1. İşletmenin ihtiyacı olan muhtelif süt ürünlerinin teslimini müteakip Muayene ve Kabul Komisyonu tarafından gerekli kontrol ve ölçümler yapılarak uygun olması halinde tesellüm işlemi yapılacaktır.
9.2. Bu madde boş bırakılmıştır.
9.3. Bu madde boş bırakılmıştır.

MADDE 10. GARANTİ


Bu madde boş bırakılmıştır.
MADDE 11. CEZALAR
Malın, sözleşmeye uygun olarak süresinde teslim edilmemesi halinde (kısmi kabuller dahil) gecikilen her takvim günü için sözleşmede belirtilen gecikme cezası uygulanır. Malın, sözleşmeye uygun olarak süresinde teslim edilmemesi halinde 10 (on) takvim günü cezalı süre verilir.

MADDE 12. DİĞER HUSUSLAR


  • Fiyat farkı: YÜKLENİCİ kar kaybı dahil herhangi bir nedenle fiyat farkı talep edemez.

  • Ambalajlama: Ambalaj şekilleri 3. Maddede belirtilmiş olup, ambalaj üzerinde, firma ticari ünvanı ve adresi, mamülün adı, tipi, imalat tarihi(gün, ay ve yıl olarak), net miktarı ve son kullanma tarihi bulunmalıdır.



  • Analiz ve Ağırlık Tespitleri: Mutfak ve Yemekhanelerimizin ihtiyacı olan işbu şartnamede özellikleri yazılı yiyecek maddelerinin gıda maddeleri tüzüğü, Türk Gıda Kodeksi ile Türk standartlarına uygun olması şarttır. Gerekli görüldüğünde süt ürünleri idarenin belirleyeceği yer ve zamanda analize tabi tutulur.



  • İş Sağlığı ve Güvenliği: İş sağlığı ve güvenliği konusunda yasal çerçeveler kapsamındaki bütün mükellefiyetler yükleniciye aittir.

MADDE 13. TEKNİK ŞARTNAMENİN MADDELERİ


İş bu madde dahil teknik şartname 13 (on üç) maddeden ibarettir.

Teknik Şartnameyi Hazırlayanlar:

Nihat GÜNAYDIN



İç Hizmetler Birim Sorumlusu


Yüklə 45,55 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin