TekniK Şartname butik tip zeytinyaği sikim tesiSİ



Yüklə 17,28 Kb.
tarix15.04.2023
ölçüsü17,28 Kb.
#125381
TEKNIKSARTNAME


TEKNİK ŞARTNAME


  • BUTİK TİP ZEYTİNYAĞI SIKIM TESİSİ

  • HAT KAPASİTESİ: SAATTE 150 KG/ZEYTİN İŞLEYEBİLMELİDİR



  • ZEYTİN KABUL- YIKAMA BÖLÜMÜ :

TAMAMEN PASLANMAZ ÇELİKTEN İMAL OLUP, SAATLİK KAPASİTESİ 500 KG/ZEYTİN OLMALIDIR. ÜZERİNDE ZEYTİN KABUL HAZNESİ, BESLEME HELEZONU, YIKAMA HAVUZU, HAVUZ SU SİRKÜLASYON POMPASI, YAPRAK AYIRMA ASPİRATÖRÜ VE YIKANAN ZEYTİNİ KIRICIYA AKTARAN HELEZON BULUNMALIDIR. YIKAMA SUYUNUN SOĞUTULABİLMESİ İÇİN ÜNİTE TÜBÜLER ISI DEĞİŞTİRİCİ İLE DONATILMIŞ OLMALIDIR.

  • KIRICI –MALAKSÖR GRUBU :

KIRICI VE MALAKSÖR AYNI ŞASE ÜZERİNDE YAN YANA OLMALIDIR. KIRICI İNKAV TİP BIÇAK LI OLMALI, KIRICI DEVRİ İNVERTÖR SAYESİNDE AYARLANABİLMELİDİR. KIRICI ELEĞİ İÇ KISMINI SÜREKLİ TEMİZLEYEN BİR SIYIRICI VE MOTORU OLMALIDIR. KIRICI ELEĞİ CEKETLİ TİP OLUP, CEKETİNDE SOĞUK SU DOLAŞTIRILABİLMELİ, KIRIM ESNASINDA HAMUR ISISININ DÜŞÜRÜLMESİ SAĞLANMALIDIR. HAMUR HALİNE GETİRİLEN ZEYTİN YİNE CEKETLİ BİR HELEZON SAYESİNDE MALAKSÖRE AKTARILMALI, BU CEKETTEDE SOĞUK SU DOLAŞABİLMELİDİR. MALAKSÖR EN AZ 1 ADET VE MİNİMUM 180 KG KAPASİTELİ OLMALIDIR. MALAKSÖR DİKEY TİP OLMALI, ÜZERİNDE LED Lİ GÖZETLEME CAMI OLMALI, ÜST KAPAKLAR CONTALI OLMALIDIR. MALAKSÖR VAKUM YAPILABLİR TİPTE OLMALI VE VAKUM POMPASI İLE TEDARİK EDİLMELİDİR. MALAKSÖRDE ALT VE ÜST SEVİYE SENSÖRLERİ BULUNMALI VE BUNLAR SAYESİNDE BESLEME VE DEŞARJ İŞLEMLERİ OTOMASYONLU OLMALIDIR. MALAKSÖR CEKETLERİNDE İSTENİRSE SICAK- İSTENİRSE SOĞUK SU DOLAŞTIRILARAK ZEYTİN HAMURU ISITILABİLİR YADA SOĞUTULABİLİR OLMALIDIR. MALAKSÖRE GİREN HAMUR TEPEDEN ÇIKAN HAMUR İSE ALTTAN ÇIKMALI, DEKANTÖRLE İSTENDİĞİNDE MALAKSÖRDE BEKLEMEDEN DİREK ÇALIŞILABİLMELİDİR.

SOĞUTMA ISITMA GRUBU
Zeytin yıkama ünitesi , kırıcı,aktarma helezonu ve malaksör ceketindeki suyun soğutulmasını sağlayacak kapasitede , freon kompresörlü , en az 6 kW rezistanslı ısıtıcılı , ve sirkülasyon pompası ile komple olmalıdır. Ünite istendiğinde soğutma, istendiğinde ısıtma moduna alınabilmelidir. Sistem boru, eşanjör ve bağlantıları ile komple olmalıdır.

DEKANTÖR GRUBU :


Dekantör 2 fazlı olmalı ve saatte 150 kg zeytin hamuru işleyecek şekilde dizayn edilmelidir. Dekantör kaşık tip pirina transfer pompası ile teçhiz edilmiş olmalıdır. Dekantör devri İnvertör sayesinde sağlanmalıdır. Dekantörden çıkan yağın toplanacağı bir paslanmaz çelik hazne ve bu haznedeki yağı parlatma filitresine aktaracak bir monopompa ile teçhiz edilmelidir.

PARLATMA FİLİTRESİ


Filitre plakaları 40x40 ebatlarında ve en az 10 plakalı olmalıdır. Filitre dekantör çıkışındaki yağ kabul haznesine bağlı monopompa ile de çalışabilmeli, kendi üzerindeki plastik pervaneli pompa ile de çalışabilmelidir. Bağlantıları buna uygun olmalıdır.
Üzerinde basınç göstergesi bulunmalıdır. Filtre elle sıkılarak kapanan tipte olmalıdır. Filitre tabanında damlatma altlığı bulunmalıdır. Flitre hava boşaltma ve numune vanaları ile donatılmış olmalıdır.

KONTROL PANOSU


ZEYTİNYAĞI SIKIM TESİSİ KIRICI-MALAKSÖR VE DEKANTÖR PANOSU KIRICI MALAKSÖR ÜNİTESİ ÜZERİNDE MONTELİ OLMALIDIR. PANO PASLANMAZ ÇELİKTEN İMAL OLMALIDIR.
ÜZERİNDE ACİL DURUM STOP DÜĞMESİ VE HATTI KONTROL EDEBİLECEK KONTROL MEKANİZMALARI BULUNMALIDIR. PANO ÜZERİNDE DEKANTÖR DEVRİ İZLENEBİLMELİDİR.


  • İstekliler üretici firmanın Türkiye temsilcisi olduğuna dair distribütörlük ya da Türkiye Distrübitörü tarafından onaylanmış yetkili satıcı belgesini teklife eklemelidir.




  • İki (2) yıl kurulum ve fabrikasyon hatasına karşı ücretsiz ve 10 yıl ücreti karşılığında yedek parça ve bakım onarım garantisi olmalıdır.

Yüklə 17,28 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin