12 Octombrie 2011



Yüklə 445 b.
tarix26.07.2018
ölçüsü445 b.
#59679



12 Octombrie 2011





























17 august 1999 - Un seism cu intensitatea de 7,8 grade pe scara Richter a zguduit Nord-vestul Turciei. Provincia Kocaeli a fost cel mai grav afectată de cutremur. Seismul a provocat moartea a circa 20.000 de persoane.

  • 17 august 1999 - Un seism cu intensitatea de 7,8 grade pe scara Richter a zguduit Nord-vestul Turciei. Provincia Kocaeli a fost cel mai grav afectată de cutremur. Seismul a provocat moartea a circa 20.000 de persoane.



26 ianuarie 2001 Un cutremur de 6,6 grade pe scara Richter a lovit sud-estul Iranului, distrugând complet oraşul istoric Bam. Numărul morţilor în urma cutremurului depăşeşte cifra de 30.000.

  • 26 ianuarie 2001 Un cutremur de 6,6 grade pe scara Richter a lovit sud-estul Iranului, distrugând complet oraşul istoric Bam. Numărul morţilor în urma cutremurului depăşeşte cifra de 30.000.



Noiembrie 2004 - Nord-estul Filipinelor a fost devastat de două furtuni care s-au succedat la interval de patru zile. Intemperiile au provocat 1.400 de morţi sau dispăruţi

  • Noiembrie 2004 - Nord-estul Filipinelor a fost devastat de două furtuni care s-au succedat la interval de patru zile. Intemperiile au provocat 1.400 de morţi sau dispăruţi



26 decembrie 2004 - Un seim cu magnitudinea de 8 grade pe scara Richter s-a produs în vestul insulei indoneziene Sumatra, provocînd un val tsunami şi numeroase victime şi pagube materiale în multe ţări din Asia de Sud-Est. Numărul persoanelor decedate sau date dispărute în urma valurilor seismice depăşeşte pragul de 280.000. Unsprezece ţări cu ieşire la Oceanul Indian au fost afectate de tsunami, dar peste trei sferturi din numărul total al deceselor s-au înregistrat în provincia indoneziană Aceh, din Insula Sumatra, o regiune unde accesul turiştilor străini era limitat, din cauza acţiunilor gherilei separatiste.

  • 26 decembrie 2004 - Un seim cu magnitudinea de 8 grade pe scara Richter s-a produs în vestul insulei indoneziene Sumatra, provocînd un val tsunami şi numeroase victime şi pagube materiale în multe ţări din Asia de Sud-Est. Numărul persoanelor decedate sau date dispărute în urma valurilor seismice depăşeşte pragul de 280.000. Unsprezece ţări cu ieşire la Oceanul Indian au fost afectate de tsunami, dar peste trei sferturi din numărul total al deceselor s-au înregistrat în provincia indoneziană Aceh, din Insula Sumatra, o regiune unde accesul turiştilor străini era limitat, din cauza acţiunilor gherilei separatiste.





8 octombrie 2005 - Un seism cu magnitudinea de 7,6 grade pe scara Richter s-a produs în nordul Pakistanului, provocând moartea a peste 80.000 de persoane. Regiunea Kashmirului aflată sub administraţie pakistaneză a fost cel mai grav afectată de cutremur. Cutremurul a mai lovit două provincii din nordul Pakistanului, dar şi partea indiană a Kashmirului şi, într-o măsură mai mică, estul Afganistanului.

  • 8 octombrie 2005 - Un seism cu magnitudinea de 7,6 grade pe scara Richter s-a produs în nordul Pakistanului, provocând moartea a peste 80.000 de persoane. Regiunea Kashmirului aflată sub administraţie pakistaneză a fost cel mai grav afectată de cutremur. Cutremurul a mai lovit două provincii din nordul Pakistanului, dar şi partea indiană a Kashmirului şi, într-o măsură mai mică, estul Afganistanului.







In Romania se manifesta trei categorii de hazarde:

  • In Romania se manifesta trei categorii de hazarde:

  • cele climatice si hidrologice (furtuni, grindina, inundatii, seceta etc.),

  • geomorfologice (alunecari de teren, prabusiri, tasarea terenului etc.) si

  • seismice (cutremure de pamant)



PENTRU A EVITA ASEMENEA EVENIMENTE, SĂ LUPTĂM ÎMPREUNĂ ÎMPOTRIVA DEZASTRELOR !!!

  • PENTRU A EVITA ASEMENEA EVENIMENTE, SĂ LUPTĂM ÎMPREUNĂ ÎMPOTRIVA DEZASTRELOR !!!









































Tornadele sunt unele dintre cele mai violente fenomene meteorologice existente. Tornada este o furtună de mici dimensiuni care concentrează într-un spaţiu foarte mic o cantitate enormă de energie. În trecerea sa, distruge totul.

  • Tornadele sunt unele dintre cele mai violente fenomene meteorologice existente. Tornada este o furtună de mici dimensiuni care concentrează într-un spaţiu foarte mic o cantitate enormă de energie. În trecerea sa, distruge totul.

  • Diametrul spiralei unei tornade este cuprins intre cateva zeci si cateva sute de metri, uneori insa inregistrandu-se si tornade de dimensiuni mult mai mari (pana la 200 - 300 km).

  • De retinut este faptul ca o tornada de dimensiuni mari nu inseamna ca este si foarte puternica. O tornada mare poate avea o intensitate scazuta si invers.

















Yüklə 445 b.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2025
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin