Ders içerikleri



Yüklə 39,41 Kb.
tarix08.01.2019
ölçüsü39,41 Kb.
#92068
növüYazı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI

2014-2015 DERS İÇERİKLERİ
(I. YARIYIL)

5115161 – 5121161 HALKLA İLİŞKİLER-I (3+0)

Amaç; bir iletişim biçimi olarak halkla ilişkiler disiplinine yönelik kavramların tanınması, halkla ilişkilerin işleyiş biçimlerinin açıklanmasıdır. Halkla İlişkilerin Tanımı ve Halkla İlişkiler Karması; Halkla İlişkilerin Tarihsel Gelişimi; Halkla İlişkilerde Meslekleşme ve Temel İlkeler; Halkla İlişkiler Faaliyetlerinin Organizasyonu; Kurum İçi Halkla İlişkiler; Halkla İlişkilerde Araştırma; Halkla İlişkilerde Kampanya Planlaması; Halkla İlişkilerde Uygulama; Halkla İlişkilerde Değerleme; Halkla İlişkilerde kullanılan İletişim Araçları ve Medya İlişkileri; Örnek Olaylar ve Çözüm Yolları.



5115162 – 5121162 EKONOMİ-I(3+0)

Milli Gelir ve İstihdam, Para ve Para Politikaları, Dış Ticaret, Ekonomik Büyüme, Ekonomik Dalgalanma ve Gelir Dağılımı



5115163 – 5121163 İLETİŞİM (3+0)

Bu derste, iletişim kavramı, çeşitleri ve modelleri, iletişim kurma yolları, engelleri ve problemleri, örgütsel iletişim süresi, iletişimde bilgi teknolojileri ve medya, sözel ve sözsüz iletişim, iletişim ve ikna yöntemleri gibi konu başlıkları ele alınmaktadır.



5115164 – 5121164 ETKİLİ VE GÜZEL KONUŞMA (3+0)

Yazı dilinin ve yazılı iletişimin temel özellikleri, yazı dili ile sözlü dilin arasındaki temel farklar. Anlatım: yazılı ve sözlü anlatım; öznel anlatım, nesnel anlatım;  paragraf; paragraf türleri (giriş-gelişme-sonuç paragrafları). Metnin tanımı ve metin türleri (bilgilendirici metinler, yazınsal metinler); metin olma koşulları (bağlaşıklık, tutarlılık, amaçlılık, kabul edilebilirlik, durumsallık, bilgisellik, metinler arası ilişkiler). Yazılı anlatım (yazılı kompozisyon: serbest yazma, planlı yazma); planlı yazma aşamaları (konu, konunun sınırlandırılması, amaç, bakış açısı, ana ve yan düşüncelerin belirlenmesi; yazma planı hazırlama, kâğıt düzeni); bilgilendirici metinler (dilekçe, mektup, haber, karar, ilan/reklam, tutanak, rapor, resmi yazılar, bilimsel yazılar) üzerinde kuramsal bilgiler; örnekler üzerinde çalışmalar ve yazma uygulamaları; bir metnin özetini ve planını çıkarma; yazılı uygulamalardaki dil ve anlatım yanlışlarını düzeltme.



5115165 – 5121165 ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ (3+0)

Davranış, Bilim, Davranış Bilimleri, Davranış Bilimlerini Oluşturan Bilim Dalları, Davranış Bilimlerinin Uygulama Alanları, Sosyal Gruplar, Sosyal Yapı ve Normlar, Toplumun Temel Özellikleri, Sosyal Yapı ve Sosyal İlişkiler, Davranış Düzlemi, Sosyal Statü ve Rol, Sosyal Kurum Kavramı, Tanımı Özellikleri ve Fonksiyonları, Kültür Kavramı ve Tanımı Unsurları ve Özellikleri, Kültür Çeşitleri, Bireysel İletişim Kavramı ve Tanımı, Temel Özellikleri, Örgütsel İletişim, Beden Dili, Sosyal Etki ve Uyma, Tutumlar, Önyargılar, Güdülenme Çatışma, Algılama, Liderlik, Öğrenme, Duygusal Zekâ, Uyum Sorunları ve Savunma mekanizmaları, Stres, Davranış Bozuklukları.



5115166 – 5121166 GENEL İŞLETME (3+0)

İnsan ihtiyaçlar, ihtiyaç -ekonomi ilişkisi, üretim faktörleri, işletmeler, işletmelerin kuruluşları, işletme maliyetleri, işletme gelirleri, işletmelerin verimliliği, işletme fonksiyonları, yönetim, tedarik, üretim, pazarlama, finansman, muhasebe, insan kaynakları, halkla ilişkiler, araştırma geliştirme.



5115170 – 5121170 YABANCI DİL-I (2+0)

Temel düzeyde İngilizce dilbilgisi ile birlikte okuma, yazma, dinleme ve anlama ve konuşma becerilerini geliştirmek amaçlanır. İngilizce başlangıç seviyesinin belirli gramer kurallarını ve zaman kalıplarını öğrenme ve bunları okuma, yazma, dinleme ve konuşma alanlarında uygulayabilmek temel amaçtır. Present to be (am,is,are,) Past to be (was,were), possessive “s”, singular, plurals, numbers, days, months, seasons, present simple tense, present continuous tense have/has got, articles, can/can’t, object pronouns, subject pronouns, adjective pronouns, there is/are, some/any, countable and uncountable nouns, how much/many temel dil bilgisi konuları işlenir.



5115171 – 5121171 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ-I (2+0)

Devlet yapımız ve inkılâp kavramlarının anlatılması. Atatürk İlkelerinin yorumlanması. Türkiye ve Türk dünyası, Fransız İhtilali, Osmanlı Islahat hareketleri, Tanzimat, meşrutiyetler, fikir akımları, Trablusgarp, Balkan Muharebeleri, Birinci Dünya Savaşı, Osmanlı’nın paylaşılmasıyla ilgili anlaşmalar, Mütareke ve Milli Mücadele dönemine Giriş



5115172 – 5121172 TÜRK DİLİ-I (2+0)

Sözcük ve anlamı, anlamları yönünden sözcükler, sözcüklerin gerçek, yan ve mecaz anlamları, deyimler, ikilemeler, terimler, dil yanlışları, Türkçenin cümle yapısı, cümle ögeleri, cümle çözümlemeleri, roman, makale, deneme, şiir gibi yazılı anlatım türleri, sunum, rapor ve tutanak örnekleri, dilekçe, iş mektubu ve CV yazma, karşılıklı konuşma ve tartışma.


(II. YARIYIL)

5115261 – 5121261 HALKLA İLİŞKİLER-II (3+0)

Halkla İlişkilerin Gelişim Süreci, Lobicilik, Toplam Kalite Yönetimi ve Halkla İlişkiler, Örgüt Kültürü ve Halkla İlişkiler, Halkla İlişkilerde Örgüt Kültürünün Yeri, Sponsorluk, Halkla İlişkilerde Yeni Medya (İnternet), Kriz Yönetimi ve Halkla İlişkiler, Kurumsal Kimlik ve Kurumsal İmaj, Etkinlik Yönetimi, Sosyal Sorumluluk, Halkla İlişkiler Modelleri, Örnek Olaylar ve Çözüm Yolları



5115262 – 5121262 EKONOMİ-II (3+0)

Milli Gelir ve İstihdam, Para ve Para Politikaları, Dış Ticaret Ekonomik Büyüme, Ekonomik Dalgalanma ve Gelir Dağılımı.



5115263 – 5121263 TEMEL HUKUK (3+0)

Toplumsal düzen kuralları, hukukun diğerlerinden farkı, hukuk kavramının anlamı, hukukun yaptırımları, pozitif hukukun kaynakları, pozitif hukukun bölümleri; Kamu hukuku dalları(Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, Ceza Hukuku, Vergi Hukuku, Genel Kamu Hukuku, Yargılama Hukuku), Özel hukuk dalları(Medeni Hukuk, Ticaret Hukuku, Fikri Mülkiyet Hukuku), Karma hukuk dalları(Medeni Usul Hukuku, İcra ve İflas Hukuku, İş Hukuku)



5115270 –5121270YABANCI DİL-II (2+0)

Temel düzeyde İngilizce dilbilgisi ile birlikte okuma, yazma, dinleme ve anlama ve konuşma becerilerini geliştirmek amaçlanır. İngilizce başlangıç seviyesinin belirli gramer kurallarını ve zaman kalıplarını öğrenme ve bunları okuma, yazma, dinleme ve konuşma alanlarında uygulayabilmek temel amaçtır. Present to be (am,is,are,) Past to be (was,were), possessive “s”, singular, plurals, numbers, days, months, seasons, present simple tense, present continuous tense have/has got, articles, can/can’t, object pronouns, subject pronouns, adjective pronouns, there is/are, some/any, countable and uncountable nouns, how much/many temel dil bilgisi konuları işlenir.



5115271 – 5121271 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II (2+0)

Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a geçmesi ve Türk Milletinin inisiyatifi eline alması, Kongreler, Kuva-yi Milliye ve Düzenli Orduların kurulması, askeri harekâtlar, Saltanatın kaldırılması, Lozan Antlaşması Cumhuriyetin ilanı ve Hilafetin lağvı. İnkılâplar, Atatürk ilkeleri, Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki iç siyasî ve ekonomik gelişmeler, Dış politik gelişmeler.



5115272 – 5121272 TÜRK DİLİ-II (2+0)

Dilin Tanımı, özellikleri, dil-ulus-dil-düşünce ve dil-kültür ilişkisi, Yeryüzündeki diller, Türk dilinin bu diller arasındaki yeri ve tarihsel gelişimi, Atatürk'ün dil devrimi, anlayışı, çalışmaları, Türk dilinin ses özellikleri, olayları, Yazım kuramları ve uygulaması, Noktalama işaretleri ve uygulaması, Sözcük bilgisi, kök-ek ve gövde, yapım ekleri, çekim ekleri, sözcük türetme yolları.



5115275 – 5121275 TANITIM BİLGİSİ (3+0)

Tanıtım, Temel ilkeler, Tanıtım faaliyetlerinde kullanılan araçlar, Tanıtım organizasyonları, Kamu kesiminde tanıtım, Özel sektörde tanıtım, Ülke tanıtımı, Ürün tanıtımı, Kurumsal tanıtım.



5115276 – 5121276 İSTATİSTİK (SEÇ) (3+0)

Bir istatistikî olaya ait verileri toplama, düzenleme, sunma verileri karakterize eden değerleri hesaplayabilme ve bunlar için gereken terimleri açıklayabilme. Olasılık Kuramından yararlanarak verileri analiz edebilme. Gerek mikro gerekse makro değişmeleri ölçmek için kullanılan indeksler ile ilgili teknikleri kullanabilme. Ders içeriği; Temel Kavramlar, Verilerin Toplanması, Düzenlenmesi ve Sunulması, Merkezi Eğilim ve Dağılım Ölçüleri, İndeksler, Olasılık Kuramı ve Tesadüfi Değişkenler, Regresyon, Trend ve Korelasyon.



5115278-5121278 SUNU TEKNİKLERİ (SEÇ) (3+0)

İnternetin tarihi ve gelişimi. Arama Motorları. Sunum Planlanması-Amaç ve Hedefleri. Sunum Planlanması-Kullanılacak Destek Araçları. Sunum Planlanması-Mekan Düzenlemeleri. Sunumu Hazırlama. Sunum Yapma. Sunumda geri besleme teknikleri. Power point programına giriş. Power point programında sunum hazırlama. Alternatif sunu hazırlama programları hakkında bilgi. Ödev - Sunumlar

5115250 – 5121250 EDÖ (Endüstriye Dayalı Öğretim-Staj- 30 işgünü)

(III. YARIYIL)

5115301 – 5121301 KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI (3+0)

Kitle İletişim Araçları, Kitle İletişim Kavramı, İletişim Kuramları, Kitle İletişimin İşlevleri, Kitle İletişimin Gelişimi ve Temelleri, Kitle İletişimi ve Kültür, Kültürün Temellerinin Belirlenmesi, Kültürel Emperyalizm ve İlgili Başlıkların Tartışılması, Uygarlık Çatışması ve İlgili Başlıkların Tartışılması, Yeni Enformasyon Düzeninde Kültürün Rolü, Yeni İletişim Teknolojileri ve Geleceğe Bakış. Kitle iletişim araçlarının özellikleri, tarihsel gelişimi ve getirdikleri, Kamuoyu ve davranışların yönlendirilmesinde hedef kitlelere yönelik ikna kuramları, kitle iletişim araçlarının toplum üzerindeki etkisi ve kontrol etme gücünün kitle kültürü ve popular kültür yaklaşımı içinde irdelenmesi.


5115302 – 5121302 İŞLETME YÖNETİMİ (3+0)

Yönetim kavramının tanımı, yönetim biliminin ve yönetim kuramlarının tarihsel gelişimi, yönetimin planlama, örgütleme, yöneltme, koordinasyon ve denetim fonksiyonları, organizasyon ve örgütleme süreci, çağdaş yönetim teknikleri (kriz, zaman, stres, kariyer, değişim, bilgi, vizyon) konuları öğretilmektedir.



5115303 – 5121303 KAMUOYU ARAŞTIRMASI (2+2)

Sosyal bilimlerde araştırma tekniklerine giriş niteliği taşıyan bu ders, halkla ilişkiler öğrencilerini bir araştırmanın planlaması, araştırma materyallerinin toplanması ve araştırma raporunun hazırlanması konusunda bilgilendirir. Öğrenciler, veri toplamanın farklı yollarını, kütüphane, röportaj ve anketlerden gelen verileri değerlendirmeyi öğrenirler. Nicel ve nitel araştırma teknikleri ele alınır. Kendi belirledikleri bir konuda yaptıkları kamuoyu araştırmasını rapor şeklinde sunarlar.

5115304 – 5121304 PAZARLAMA İLKELERİ (3+0)

Pazarlamanın tanımı ve temel kavramlar. Pazarlamanın amacı, önemi ve kapsamı. Pazarlama anlayışında değişim. Pazar ve pazarlama çevresi. Tüketici davranışları. Pazarlama bilgi sistemi ve pazarlama araştırması. Pazar bölümlendirme, hedef pazarın seçimi ve konumlandırma. Ürün kararları ve yönetimi. Fiyat ve fiyatlandırma. Tutundurma çabaları. Kişisel satış ve satış yönetimi. Dağıtım kanalları ve dağıtım politikaları. Toptantıcılık ve perakendecilik. Pazarlama yönetimi ve stratejik pazarlama planlaması.



5115306 – 5121306 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ (3+0)

İnsan kaynakları yönetiminin tarihsel gelişimi, örgütlerde insan kaynaklarının önemi ve planlaması, stratejik insan kaynakları yönetimi, iş analizi ve tasarımı, insan kaynakları temin edilmesi ve süreci, performans yönetimi ve çeşitleri, kariyer yönetimi, iş hukukunun insan kaynakları yönetimi üzerindeki önemi, iş sağlığı ve güvenliği ve uluslar arası insan kaynakları yönetimi öğretilmektedir.



5115307 – 5121307 TÜRKİYE’DE SOSYAL VE SİYASAL YAPILAŞMALAR (SEÇ) (3+0)

Bu derste özellikle Tanzimat dönemi reformlarıyla başladığı iddia edilen Türk Modernleşme süreci ele alınmaktadır. Batı ile Doğu arasındaki modernleşme süreci tarihsel sürece ve olaylara değinilerek kıyaslanmakta ve Tanzimat’tan günümüze kadar gelen süreçte Türk siyasal hayatına yön veren olaylar ışığında Türk toplum yapısındaki değişmeler analiz edilmektedir.



5115310 – 5121310 OFİS PROGRAMLARI-I (1+2)

Bilgisayar teknolojisinin değişik amaçlarla kullanılacağı gerçeğini kavrayabilme. Kelime işlem programında oluşturulan belgeleri ve tabloları yazım kurallarına göre biçimlendirme becerisi kazandırabilme. Günlük hayatta kullanılan belge ve yazıları kelime işlem programında düzenler ve gerekli düzeltme ve biçimlendirme çalışmaları yapar. İş hayatında kullanılan tablo ve iş yazılarını düzenleme ve yazdırma işlemlerini yapar. Oluşturulan belgelere resim, şekil, nesne ve grafikler ekler-çıkarır ve manyetik ortamlara kaydeder. Çalışma Tablosu programlarının çalışma hayatında sağlayacağı kolaylıkları kavrayabilme. Çalışma tablosunun matris yapısını, hücre, satır, sütun ve bölge tanımlarını açıklar. Çalışma tablosunda sayısal - alfa sayısal bilgi girişlerini ve formül oluşturma aşamalarını açıklar. Oluşturulan çalışma tablolarındaki verileri sıraya dizer, istenilen bilgileri süzer ve analizlerini yapar. Çalışma tablosundaki sayısal verilerin özelliklerine göre en uygun grafik tipini uygular ve biçimlendirme işlemlerini yapar. Internet ve Elektronik Posta kullanımı ile ilgili temel bilgileri kavrayarak uygulayabilme.



5115312 – 5121312 İLETİŞİM HUKUKU (3+0)

Kitle iletişiminde iletişim kavramının tanımı, iletişim süreci, İletişim Hukukunun temel kavramları çerçevesinde medya ve toplumsal sorumluluk, medya ve kamu düzeni, basın özgürlüğüyle ilgili sorunların yanı sıra medya kurum ve kuruluşlarıyla ilgili hukuki düzenlemeler. Anayasada yer alan Basın Hukuku ile ilgili düzenlemeler, 5680 Sayılı Basın Yasası, 3984 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluşu ve Yayınları Hakkında Kanun, 2954 Sayılı Türkiye Radyo ve Televizyon Kanunu, Internet Yayıncılığı ve Internet Hukukunun Genel Çerçevesi, Internet Gazeteciliğinin Hukuksal Boyutları, Internet Servis Sağlayıcıları ve İçerik Sağlayıcılarına İlişkin Hukuksal Yaklaşımlar, Kitle İletişim Araçlarıyla İlgili Yasal Düzenlemeler Kapsamında Internet Rejimi Hakkında Son Gelişmeler, Internet Hukukuna İlişkin Karşılaştırmalı Örnek Olaylar.



5115367-5121367 ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ –I (SEÇ) (2+1)

Araştırma yöntem ve teknikleri ile ilgili teorik bilgilerin ve istatistikî analizlerin öğrencilere aktarılması. Araştırma yöntem ve teknikleri ile ilgili teorik bilgilerin ve istatistikî analizlerin öğrencilere aktarılması. Araştırma yöntem ve teknikleri ile ilgili teorik bilgilerin ve istatistiki analizlerin öğrencilere aktarılması. Araştırma yöntem ve teknikleri ile ilgili teorik bilgilerin ve istatistiki analizlerin öğrencilere aktarılması. Öğrencilerin araştırma yapacakları konuları belirlemesi. Öğrencilerin araştırma yapacakları konuyu seçmeleri. Araştırma konularının sunumlarının hazırlanması.



(IV. YARIYIL)

5115402 – 5121402 REKLAMCILIK (3+0)

Reklâm kavramı, reklâmın tarihsel gelişimi, reklâmın sosyal ekonomik ve yasal yönü, reklâmcılık kurumları, reklâm ajansı, reklâm araştırmaları, reklâm kampanya planlaması, reklâm uygulamaları, reklâm etkinlik ölçme yöntemleri.



5115403 – 5121403 HALKLA İLİŞKİLER UYGULAMA VE ÖRNEK OLAYLAR (2+1)

Bu dersin amacı, kamu ve özel sektörün çeşitli alanlarında değişik örnek olay çalışmaları ile, öğrencilerin halkla ilişkiler fonksiyonunun organizasyonlardaki rolünü ve önemini daha iyi anlamalarını ve halkla ilişkiler tekniklerini uygulama becerilerini geliştirmelerini sağlamaktır. Kurumun kamuoyu iletişimini sağlayan tüm iletişim teknikleri, halkla ilişkiler yöntemleri ve mesaj oluşturma, halkla ilişkilerde etkin sunuş tekniği ve örnek olaylar ve uygulamalı çalışmalar anlatılır ve görsel sunu teknikleriyle desteklenir. Derste öğrenciler bir yandan farklı durumların gerektirdiği farklı halkla ilişkiler ihtiyaçlarını daha iyi kavrarken diğer yandan halkla ilişkiler kampanyalarının başarı ve başarısızlık nedenlerini de değerlendirme fırsatı bulurlar.



5115404 – 5121404 KAMU YÖNETİMİ (3+0)

Bu derste ana hatlarıyla yönetim kavramı, kamu yönetiminin tanımı ve elemanları, kamu yönetimi- özel yönetim ayrımı, kamu yönetiminin örgütlenmesi, merkezden yönetim ve yerinden yönetim ilkeleri, Türkiye’de kamu yönetiminin yapısı, merkezi yönetimin başkent örgütü ve taşra örgütü gibi başlıklar altında Türkiye’nin yönetim yapısı ele alınmaktadır.



5115409 – 5121409 OFİS PROGRAMLARI-II (2+1)

Bilgisayar teknolojisinin değişik amaçlarla kullanılacağı gerçeğini kavrayabilme. Kelime işlem programında oluşturulan belgeleri ve tabloları yazım kurallarına göre biçimlendirme becerisi kazandırabilme. Günlük hayatta kullanılan belge ve yazıları kelime işlem programında düzenler ve gerekli düzeltme ve biçimlendirme çalışmaları yapar. İş hayatında kullanılan tablo ve iş yazılarını düzenleme ve yazdırma işlemlerini yapar. Oluşturulan belgelere resim, şekil, nesne ve grafikler ekler-çıkarır ve manyetik ortamlara kaydeder. Çalışma Tablosu programlarının çalışma hayatında sağlayacağı kolaylıkları kavrayabilme. Çalışma tablosunun matris yapısını, hücre, satır, sütun ve bölge tanımlarını açıklar. Çalışma tablosunda sayısal - alfa sayısal bilgi girişlerini ve formül oluşturma aşamalarını açıklar. Oluşturulan çalışma tablolarındaki verileri sıraya dizer, istenilen bilgileri süzer ve analizlerini yapar. Çalışma tablosundaki sayısal verilerin özelliklerine göre en uygun grafik tipini uygular ve biçimlendirme işlemlerini yapar. Internet ve Elektronik Posta kullanımı ile ilgili temel bilgileri kavrayarak uygulayabilme.



5115410 – 5121410 HALKLA İLİŞKİLER ORTAM VE ARAÇLARI (3+0)

Halkla İlişkilerde Kullanılan Araçlar, Basılı Araçlar, Diğer Yazılı Araçlar, Sözlü Araçlar, Görsel Ve İşitsel Araçlar, Çeşitli Organizasyonlar, Halkla İlişkiler Faaliyetlerinin Hedefleri, İç Halkla İlişkiler, Dış Halkla İlişkiler, Basınla ilişkiler, Etkili anlatım ve etkin dinleme, İkna, Renklerin insanlar üzerindeki etkileri, organizasyon düzenleme ilke ve teknikleri, Halkla ilişkiler mesleğinin etik ilkeleri



5115411 – 5121411 SİYASAL İLETİŞİM VE SİYASAL KAMPANYA (3+0)

Bu derste, siyasal iletişim olgu ve süreci, siyasal iletişimin aktörleri, türleri, yöntem ve teknikleri, medya ve siyasal iletişim ilişkisi, siyasal partilerde siyasal iletişim, siyasal kampanyalar gibi konu başlıkları teorik olarak anlatılırken aynı zamanda öğrencilere siyasal kampanya hazırlama teknikleri teorik ve uygulamalı olarak öğretilmektedir.



5115412 – 5121412 MEDYA PLANLAMASI (3+0)

Medya Planlamasının Tanımı, Medya Planlamacısının Değişen Rolü, Medya Planlama Endüstrisinin Gelişimi, Medya Stratejisinin Geliştirilmesi, Medya Araçlarını Seçerken Uyulması Gereken Kurallar, Medya Planlamasında Karşılaşılan Zorluklar, Medya, Reklam ve Tüketici Arasındaki İlişki, Medya ve Tüketici Seçimi, Medya Karışımının Satışlar Üzerindeki Etkisi, Medya Planlama Faaliyetleri, Medya Planlamasında Kullanılan Kavramlar, Televizyon İzleme Ölçümlerinde Kullanılan Temel Kavramlar, Farklı Medya Araçlarının Zayıf Ve Kuvvetli Olduğu Yönler



5115463-5121413 ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ –II (SEÇ) (2+1)

Araştırma yöntem ve teknikleri ile ilgili teorik bilgilerin ve istatistiki analizlerin öğrencilere aktarılması, Araştırma yöntem ve teknikleri ile ilgili teorik bilgilerin ve istatistiki analizlerin öğrencilere aktarılması. Araştırma yöntem ve teknikleri ile ilgili teorik bilgilerin ve istatistiki analizlerin öğrencilere aktarılması. Araştırma yöntem ve teknikleri ile ilgili teorik bilgilerin ve istatistiki analizlerin öğrencilere aktarılması.



5115478-5121478 PAZARLAMA İLETİŞİMİ (SEÇ) (3+0)

Pazarlama iletişimindeki gelişmeler. Bütünleşik pazarlama iletişimi. Ürün ve ürünün iletişim boyutu. Ambalaj ve ambalajın iletişim boyutu. Dağıtım ve pazarlama iletişimi. Fiyatın iletişim boyutu. İnternette pazarlama süreci. Pazarlama iletişimi planlama süreci. Hedef kitlenin seçimi. Vize Haftası. Mesaj ve medya stratejisinin belirlenmesi. Pazarlama iletişimi bütçesinin belirlenmesi. Pazarlama iletişimi etkinliklerinin örgütlenmesi. Pazarlama iletişimi ve etik.






Yüklə 39,41 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin