Incheiat astazi, 30 septembrie 2008, in sedinta ordinara a Consiliului Local al Municipiului Curtea de ArgesYüklə 29,99 Kb.
tarix04.09.2018
ölçüsü29,99 Kb.
#76653

PROCES VERBAL


Incheiat astazi, 30 septembrie 2008, in sedinta ordinara a Consiliului Local al Municipiului Curtea de Arges
La sedinta participa 17 membri ai consiliului local (Gheorghe Bugeac, Ion Serban, Vasile Sabie, Gheorghe Boncea, Ion Manda, Stefan Dumitrache, Claudia Mihailescu, Catalin Samarescu, Constantin Panturescu, Gheorghe Popa , Cristian Mitrofan, Ioan Ghita, Gabriel Nastea, Sorin Sorescu, Costel Stan, Costinel Vasilescu, Nicolae Dervis).

Absenteaza, motivat, domnii Gheorghe Alexei si Constantin Metehoiu.

Din partea executivului participa: domnul primar Nicolae Diaconu , dl. secretar Radu Chirca , sefi de birouri si salariati din compartimentele din aparatul de specialitate al primarului. Sunt prezenti in sala si reprezentanti ai mass-media locala, cetateni.

Sedinta e condusa de dl. consilier Ion Serban .

Se prezinta procesul verbal incheiat in sedinta 26 august 2008 a.c. Nu sunt observatii.

La ordinea de zi  se de astazi se propun urmatoarele :1. Proiect de hotarare privind conferirea unor diplome.

Prezinta domnul primar
2. Pentru aprobarea unei plati de la bugetul local

Prezinta domnul primar
3. Proiect de hotarare privind modificarea Organigramei si a Statului functiilor publice si contractuale ale aparatului de specialitate al primarului.

Prezinta domnul primar
4. Pentru aprobarea Planului de ocupare a functiilor publice din cadrul aparatului de specialitate al primarului si al Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor pentru anul 2009.

Prezinta domnul primar
5. Proiect de hotarare pentru aprobarea concesionarii directe a unui teren in scopul extinderii unui spatiu comercial.

Prezinta domnul primar


6. Pentru aprobarea Listei spatiilor medicale si a terenurilor aferente ce urmeaza a fi vandute in baza O.U.G. nr.68/2008

Prezinta domnul primar
7. Proiect de hotarare pentru aprobarea prelungirii unor contracte de inchiriere.

Prezinta domnul primar
8. Proiect de hotarare pentru aprobarea planului de amplasament a

unei gradinite.

Prezinta domnul primar

9. Proiect de hotarare pentru aprobarea depunerii unei cereri de finantare.

Prezinta domnul primar10. Proiect de hotarare pentru aprobarea proiectului « Studiu de fezabilitate modernizare si retehnologizare cu extindere treapta chimica statie de epurare si Studiu de impact asupra mediului la epurare ».

Prezinta domnul primar

Se supune la vot ordinea de zi si se aproba cu 17 voturi.

La primul punct, domnul primar sustine aprobarea proiectului de hotarare privind conferirea « Diplomei de recunostinta » , la implinirea a peste 50 de ani de casatorie a trei familii.

Se supune la vot proiectul de hotarare si este aprobat cu 17 voturi.

In continuare, domnii consilieri Catalin Samarescu, Gheorghe Popa si Costel Stan felicita familiile Constantin Ion si Tudora , Moromete Paraschiv si Ioana si Vacarel Victor si Maria si le inmaneaza « Diploma de recunostinta »si cate un buchet cu flori .

La punctul 2 de pe ordinea de zi se ia in discutie proiectul de hotarare pentru aprobarea unei plati de la bugetul local.

Domnul primar solicita consiliului sa aprobe plata de la bugetul local a sumei de 3100 lei reprezentand cheltuieli cu masa si cazarea personalului tehnic care s-a ocupat de montarea si demontarea scenei si sonorizarea cu prilejul Sabatorilor Argesului si Muscelului din prim a decada a lunii septembrie 2008.

Dl.Sorin Sorescu spune ca e o suma derizorie dar nu i se pare drept ca acest consiliu sa plateasca pentru ca desi a fost prezent la concertul in cauza nu a auzit mentionandu-se printre organizatori si consiliul local , iar acolo au fost prezente anumite persoane .

Dl.Gheorghe Bugeac afirma ca « Eu nu aprob sa dam bani de la bugetul local pentru a sustine campania PSD , pentru a-i sustine candidatura lui Mircea Draghici la Curtea de Arges ; nu stia nimeni de aceasta actiune, asa ca sa plateasca consiliul judetean ! »

Dl.Sabie intervine si spune ca oricine putea sa urce in acea seara pe scena .

Dl.Sorescu sustine ca , desi au fost acolo si alti consilieri judeteni acestia nu au fost nominalizati.

Dl.Catalin Samarescu spune ca « Nu credeam ca exista atata rautate . Pentru 31 milioane de lei vechi nu credeam ca sunt atatea orgolii , mai ales ca e o suma infima si nu vorbesc acum despre concesionari luate pe nimic, cum e cazul strandului ... A fost un spectacol exceptional , cetatenii orasului merita asta ! » Crede ca aceste rautati nu-si au locul si ca in consiliul local « sunt orgolii peste masura « .

Dl.Costinel Vasilescu isi exprima parerea de rau ca s-a ajuns la aceasta discutie si marturiseste , cu parere de rau, ca dansul n-a ajuns la spectacol. Problema care se pune e aceea ca n-a fost mentionat printre organizatori si consiliul local.

Domnul primar spune ca la sfarsitul spectacolului s-au mentionat la organizatori si Consiliul local si Primaria Curtea de Arges.

Dl.Vasilescu roaga ca , de acum inainte, sa existe mai multa conclucrare intre membrii consiliului local si spune ca acesta trebuie sa fie un caz trecatorsi care sa nu se mai repete. Trebuie comunicat mai mult intre membrii consiliului local , mai ales atunci cand sunt probleme importante pentru oras.

Dl.Ion Serban spune ca nu e vorba de o rautate dar s-a facut o greseala de catre cei care au urcat atunci pe scena. Isi exprima nemultumirea ca nici la inceputul de an scolar consilierii nu au fost anuntati pentru a participa la deschidere.

Dl.Budan Calin intervine si sustine ca personal a sunat la toti consilierii insa unii dintre acestia nu au raspuns la telefon .

Dl. Sorescu : E vorba de principii si nu de rautate !

Dl.Cristian Mitrofan propune sa se treaca peste acest incident si sa se voteze proiectul de hotarare, asa cum a fost prezentat.

Se supune la vot proiectul de hotarare pentru aprobarea unei plati de la bugetul local si se aproba cu 16 voturi pentru si o abtinere (Sorin Sorescu).

In continuare , domnul primar sustine aprobarea proiectului de hotarare privind modificarea Organigramei si a Statului functiilor publice si contractuale ale aparatului de specialitate al primarului.

Dl. Ion Serban solicita mai multa deschidere din partea Executivului fata de Consiliul Local si sa ia in seama mai mult ce spune consiliul ca sa functioneze primaria in binele comunitatii.

Se supune la vot proiectul de hotarare, in forma prezentata , si este aprobat cu 17 voturi.

La urmatorul punct de pe ordinea de zi se prezinta proiectul de hotarare pentru aprobarea Planului de ocupare a functiilor publice din cadrul aparatului de specialitate al primarului si al Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor pentru anul 2009.

Domnul primar sustine aprobarea. Se supune la vot si hotararea e adoptata cu 17 voturi.

Se ia in discutie proiecul de hotarare pentru aprobarea concesionarii directe a unui teren in scopul extinderii unui spatiu comercial.

Domnul primar propune aprobarea concesionarii directe catre S.C. SELECTRA SRL a terenului in suprafata de 75,48 m.p. situat pe Bd. Basarabilor , in scopul extinderii unui spatiu comercial. Enumera documentatia care insoteste proiectul de hotarare.

Dl. Nicolae Dervis informeaza consiliul ca stie despre ce e vorba si a fost si la fata locului; la inceput nu a fost de acord dar pe urma cand solicitantul a venit cu proiectul Comisia de urbanism a hotarat (cu abtinerea domnul Sorin Sorescu si cu obligatia de prezentare a acordului locatarilor) sa dea aviz favorabil si ramane acum la latitudinea consiliului daca aproba sau nu .

Dl.Ion Serban roaga sa se respecte legislatia in vigoare pentru ca, altminteri, toti consilierii vor fi solidari in situatia ca vor fi trasi la raspundere. Din referatul intocmit de Florian Dumitru reiese ca «  Distanta minima intre constructia ce se va edifica si limita sudica a terenului concesionat va fi de 0,6 m in cel mai defavorabil punct . Todotada se va prezenta lista cu acordul tuturor locatarilor de pe scara C a blocului E3 , certificata de asociatia de locatari».Legea spune cum se poate aproba concesiune pe spatiul verde. Subliniaza responsabilitatea ce revine consiliului local in asigurarea spatiilor verzi locuitorilor, mai ales ca in prezent in orasul nostru acestora le revin sub 20 mp/locuitor. Legea prevede sanctiune penala pentru cine aproba eliberarea autorizatiei de constructie pe spatiile verzi.Anunta ca nu va vota hotararea si nici nu va semna hotararea in calitate de presedinte de sedinta. Pararea sa e ca acea constructie va fi urata , iar acolo se va crea un gang. Da citire unor pasaje din lege privitoare la raspunderea civila si penala privind spatiile verzi.

Dl.secretar intervine si spune ca problema care se pune este daca acolo e vorba sau nu de spatiu verde.

Dl.Serban – Trebuie respectata legea !

Dl.Bugeac – Daca se aproba se va crea un precedent in oras !

Dl.Stefan Dumitrache considera ca trebuie tinut cont de hotararea comisiei de urbanism.

Dl.Ion Serban intreaba ce se va intampla in oras daca se va da la toti sau sa se dea « numai la prieteni» ; locul acela e considerat un scuar.

Dl.Dervis crede ca de fapt e o zona foarte intunecoasa, umbrita de brazi.

Dl.Gabriel Nastea e de parare ca in discutii « s-a politizat prea mult! »

Se supune la vot Proiectul de hotarare pentru aprobarea concesionarii directe a unui teren in scopul extinderii unui spatiu comercial si este respins cu 9 voturi pentru , 5 impotriva ( domnii Costinel Vasilescu, Gheorghe Bugeac, Ion Serban, Gheorghe Popa , Sorin Sorescu ) si 3 abtineri ( domnii Costel Stan, Ion Ghita si Cristian Mitrofan).

La urmatorul punct de pe ordinea de zi se ia in discutie proiectul de hotarare pentru aprobarea Listei spatiilor medicale si a terenurilor aferente ce urmeaza a fi vandute in baza O.U.G. nr.68/2008.

Domnul primar arata ca , in conformitate cu prevederile OUG 68/2008 privind vanzarea spatiilor proprietate privata a statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale cu destinatia de cabinete medicale , precum si a spatiilor in care se desfasoara activitati conexe actului medical, consiliile locale trebuie sa aprobe lista spatiilor care urmeaza a fi vandute celor care le detin in baza unui titlu valabil. La aceasta data, in situatia de a putea fi vandute actualilor detinatori se afla doua spatii situate in cladirea stomatologie din str. Negru Voda nr.6-8 , unul in suprafata de 35,01 m.p. si celalalt in suprafata de 2,59 m.p. Solicita consiliului sa aprobe vanzarea lor in baza OUG 68/2008.

Dl.Gheorghe Bugeac da citire unor pasaje din OG 68 si OUG 110 si cere Executivului sa scoata la vanzare toate cabinetele medicale si sa faca toate demersurile la Directia Monumentelor Istorice pentru a lua avizul de vanzare a spatiilor.

Se poarta discutii lamuritoare intre domnul secretar Radu Chirca si dl. Bugeac atat pe marginea spatiilor deja vandute (daca in momentul vanzarii a fost indeplinita conditia prevazuta de lege privind distanta fata de monument ) dar si a celor ce urmeaza a fi vandute.

Dl.Costel Stan crede ca trebuie sa aiba sanse egale toti si Executivul sa se angajeze ca va crea aceste conditii egale tuturor si celor care au cumparat deja si celor ce vor sa cumpere.

D-na Claudia Mihailescu intervine si face propuneri concrete pentru a nu se stea cu vanzarea a doua spatii pentru celelalte.

Dl.Dumitrache intelege ca cele doua cladiri in care se afla spatiile vandute si cele ce urmeaza a se vinde se afla in situatii diferite si anume una e in perimetrul protejat de Monumentele istorice si altul nu.

Dl.primar propune emiterea unei hotarari de consiliu care sa vizeze cealalta cladire.

Dl.Serban propune amanarea discutarii proiectului de hotarare pentru cand se va face o verificare a starii de fapt la fata locului.

Se supune la vot propunerea formulata de amanare a discutarii proiectului de hotarare pentru aprobarea Listei spatiilor medicale si a terenurilor aferente ce urmeaza a fi vandute in baza O.U.G. nr.68/2008 si se aproba cu 9 voturi pentru, 3 impotriva si 5 abtineri.

In continuare se ia in discutie proiectul de hotarare pentru aprobarea prelungirii unor contracte de inchiriere .

Domnul primar sustine aprobarea prelungirii contractelor de inchiriere la spatiile comerciale din pietele Ivancea si 1 Mai cu o durata de 5 ani si cu valoarea chiriei reglementata prin hotararile consiliului local.

Domnul Costel Stan informeaza consiliul local ca proiectul de hotarare a fost analizat in sedinta Comsiei de comert si servicii publice si comisia a fost de acord cu prelungirea contractelor pe o durata de cinci ani cu urmatorul amendament «  Se interzice pe timpul derularii contractului subinchirierea sau cesionarea la terti in caz contrar contractul devine nul si spatiul se scoate la licitatie « .

Dl. Gheorghe Popa propune ca pretul inchirierii sa fie modificat si sa fie discutat in Comisia de buget .

Se supune la vot proiectul de hotarare pentru aprobarea prelungirii unor contracte de inchiriere si este aprobat cu 17 voturi , cu completarea propusa de dl. Costel Stan, hotararea urmand a avea urmatorul continut :

« Articol unic .Se aproba prelungirea contractelor de inchiriere la spatiile comerciale din Piata Ivancea si Piata 1 Mai cu o durata de cinci ani si cu valoarea chiriei reglementata prin hotararile consiliului local.

Cesiunea contractelor si subinchirierea sunt interzise. »

La urmatorul punct se ia in discutie proiectul de hotarare pentru aprobarea planului de amplasament a unei gradinite.

Domnul primar sustine aprobarea si mentioneaza ca asupra schitei de amplasament se mai poate discuta intrucat dl. Ghita (director SPGC) a informat ca acolo exista niste constructii din care cauza se naste o suprapunere ( trebuie modificata anexa).

Dl.Gheorghe Popa spune ca banii pentru investitie au venit foarte tarziu si explica ce consecinte are acest lucru.

Se supune la vot proiectul de hotarare pentru aprobarea planului de amplasament a unei gradinite si este aprobat cu 17 voturi.

In continaure domnul primar sustine aprobarea depunerii unei cereri de finantare in scopul asigurarii functionarii in continuare a Centrului de informare Europa si a transformarii acestuia in « Europa Direct » pentru perioada 2009-2012.

Se supune la vot proiectul de hotarare si este aprobat cu 17 voturi.

La punctul 10 de pe ordinea de zi aprobata domnul primar sustine aprobarea Proiectului de hotarare pentru aprobarea proiectului « Studiu de fezabilitate modernizare si retehnologizare cu extindere treapta chimica statie de epurare si Studiu de impact asupra mediului la epurare ».

Directorul SC AQUATERM S.A. prezinta cele doua variante de realizare a statiei de epurare propuse in studiul de fezabilitate.

Se supune la vot proiectul de hotarare si e aprobat cu 17 voturi.

Diverse.

Dl. Ion Serban , referitor la materialul care a fost inmanat in timpul sedintei membrilor consiliului local, propune ca el sa fie studiat si sa se discute - daca va fi cazul- alta data.

Dl.primar aduce la cunostinta consiliului local ca sunt solicitari din partea mai multor primarii ( Cicanesti, Albesti, Arefu, Corbeni s.a.) sa depoziteze in groapa de gunoi a orasului .

Dl.Bugeac spune ca trebuie luat in calcul si aportul lor pentru neutralizarea gropii de gunoi .

Dl.Ion Serban intreaba daca in groapa de gunoi se depoziteaza din alte localitati , fara acordul consiliului local.

Dl.primar ii raspunde ca nu stie care e situatia.

Dl.Serban aduce la cunostinta celor prezenti ca va sesiza Ministerul Mediului ca se aduce gunoi la groapa orasului fara acordul consiliului local.

D-na Claudia Mihailescu intervine si spune ca numai operatorul depune gunoi acolo.

Dl.primar face cunoscut ca sambata circa 50 de persoane vor strabate orasul pentru o consultare a populatiei legat de Strategia de dezvoltare a localitatii.

Dl.Constantin Panturescu informeaza consiliul local ca datorita inceperii lucrarilor la stadion activitatea de carting a Clubului elevilor a fost afectata si singura solutie pare a fi, cel putin la aceasta data , amenajarea unei piste la Liceul « Vlaicu Voda ».

Dl.viceprimar propune ca la viitoarea rectificare de buget sa se dea liceului 60-70 milioane pentru realizarea ei.

Dl. Sorin Sorescu spune ca un cetatean a facut o cerere pentru concesiune extindere balcoane la blocul situat pe str. Episcop Nichita .

Dl.Dervis , intrucat la blocul respectiv exista balcon si nu se poate strica arhitectura blocului , nu e de acord .

Prezent in sala , solicitantul concesiunii explica faptul ca la Blocul A 26 alti cetateni au construit deja asemenea balcoane.

Dl.Dervis ii spune ca in consiliul local s-a hotarat ca in viitor aprobari sa nu se dea decat la acele blocuri unde nu exista balcoane.

Dl.Stefan Dumitrache considera ca trebuie reanalizata aceasta problema intrucat unii si-au construit deja balcoane si acum trebuie o uniformizare ; trebuie mers la fata locului !

Dl.Sorin Sorescu atrage atentia ca pe str. Episcop Nichita s-au construit doua garaje fara autorizatie.

Dl. Ion Serban spune ca de cand s-a intrat in actualul mandat, in fata consiliului nici un sef de compartiment din primarie nu a prezentat raport de activitate, inclusiv cei de la centrale bugetare.

De asemenea ii solicita domnului Calin Budan ca, in calitate de jurist al consiliului local, sa aduca la fiecare sedinta de comisie legislatia.

PRESEDINTE SEDINTA SECRETARION SERBAN RADU CHIRCA

Yüklə 29,99 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə