Pentru o utilizare corectă a ghidului, este important să subliniem faptul că



Yüklə 523 b.
tarix12.01.2019
ölçüsü523 b.
#96167



Sugestiile din acest ghid au rolul de a identifica posibile probleme și soluții legate de depresie. Nu este un inventar exhaustiv, nici din punct de vedere al posibilităților din cadrul fiecărei categorii, nici în ceea ce privește ideile oferite în cadrul acestora. De asemenea, categoriile propuse se pot suprapune. Nu există pretenția unei construcții științifice, iar la text ne putem raporta ca la un punct de pornire pentru a căuta un răspuns la problematica depresiei.

  • Sugestiile din acest ghid au rolul de a identifica posibile probleme și soluții legate de depresie. Nu este un inventar exhaustiv, nici din punct de vedere al posibilităților din cadrul fiecărei categorii, nici în ceea ce privește ideile oferite în cadrul acestora. De asemenea, categoriile propuse se pot suprapune. Nu există pretenția unei construcții științifice, iar la text ne putem raporta ca la un punct de pornire pentru a căuta un răspuns la problematica depresiei.

  • Pentru o utilizare corectă a ghidului, este important să subliniem faptul că:

  • 1. Depresia este o stare pe care o putem trăi cu toții, însă ea are diferite forme de manifestare (pe lângă cea clasică, în care există o dispoziție de tristețe, pot apărea forme mascate sau care se proiectează la nivel somatic, precum și prin alte stări emoționale care exprimă deprimarea: iritabilitatea, mânia, neliniștea, nemulțumirea etc.). În cazul în care starea depresivă, în orice formă, persistă în pofida încercărilor de a o contracara, este necesar consultul de specialitate!

  • 2. Rareori întâlnim depresia neasociată cu alte probleme emoționale sau chiar cu alte tulburări psihice; ele trebuie identificate și tratate corespunzător.



3. Resursele spirituale sunt esențiale; totuși neglijarea aspectelor concrete, care țin de planul mental sau fizic poate avea consecințe drastice, mai ales în cazul depresiei (funcționarea cu mult sub nivelul normal, până la lipsa implicării în orice activitate sau chiar abandonul final – suicidul). De aceea, începem întotdeauna de la cel mai de jos nivel, pentru a ne asigura că vom putea parcurge un traseu mai lung până la ameliorarea stărilor de depresie iar apoi putem ajunge la regăsirea sensului vieții și a motivației pentru a trăi.

  • 3. Resursele spirituale sunt esențiale; totuși neglijarea aspectelor concrete, care țin de planul mental sau fizic poate avea consecințe drastice, mai ales în cazul depresiei (funcționarea cu mult sub nivelul normal, până la lipsa implicării în orice activitate sau chiar abandonul final – suicidul). De aceea, începem întotdeauna de la cel mai de jos nivel, pentru a ne asigura că vom putea parcurge un traseu mai lung până la ameliorarea stărilor de depresie iar apoi putem ajunge la regăsirea sensului vieții și a motivației pentru a trăi.

  • 4. Nu întotdeauna putem trata complet depresia. Într-o oarecare măsură, ea va trebui tolerată (cu condiția să nu fie o trăire prea intensă, care perturbă în profunzime funcționarea psihică și comportamentală).

  • 5. În depresie nu este suficient să știm ce trebuie să facem. Este necesar să facem acele lucruri! În plus, de cele mai multe ori avem nevoie de prezența și ajutorul altora!

  • 6. Înainte de a căuta soluții, răspunde la întrebarea: ”Vrei să fii vindecat?” Doar în cazul unui răspuns afirmativ te poți aștepta la rezultate pozitive!



















































































  • IAR A CELUI CE, PRIN PUTEREA CARE LUCREAZĂ ÎN NOI, POATE SĂ FACĂ NESPUS MAI MULT DECÂT CEREM SAU GÂNDIM NOI, A LUI SĂ FIE SLAVA ÎN BISERICĂ ȘI ÎN HRISTOS ISUS, DIN NEAM ÎN NEAM, ÎN VECII VECILOR! AMIN

  • Efeseni 3:20-21



Yüklə 523 b.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin