Program autocar 14 zile



Yüklə 77,09 Kb.
tarix30.10.2017
ölçüsü77,09 Kb.
#22528

Australia – Noua Zeelanda


p
hoteluri 4*, 3*

rogram avion 25 zile



Ziua 1. BUCURESTI – MELBOURNE

Decolare din Bucuresti la ora 12.40 cu zborul Companiei Qatar Airways spre Doha. Aterizam la Doha la ora 18.10 si escala pana la ora 00.50, cand ne imbarcam spre Melbourne.



Ziua 2. MELBOURNE

Aterizam la Melbourne,eleganta capitala a statului Victoria ( cel mai mic , dar si cel mai verde stat australian ) , asezata pe raul Yarra, la ora 22.25 (ora locala). Bun venit in Australia ! Dupa efectuarea formalitatilor vamale, transfer la hotel pentru check in. Cazare Melbourne.



Ziua 3. MELBOURNE CITY TOUR & PHILIP ISLAND

Mic dejun. In prima parte a zilei vom face un tur panoramic al orasului. Melbourne este un oras care isi pastreaza aerul aristocratic, avand cladiri elegante din epoca victoriana, parcuri si constructii grandioase, iar cea mai mare retea de tramvaie din lume ii ofera un aer de oras european de moda veche. Melbourne este cunoscut pentru frumoasele parcuri si gradini, cladiri istorice si restaurante de renume international. Orasul are o populatie de peste 3 milioane de locuitori, fiind al doilea oras al Australiei, dupa Sidney. Turul ne va duce prin cele mai renumite zone ale orasului : Bourke Street Mall, Collins Street, renumita artera de shopping ; Catedrala St. Paul, Teatrele Princess si Regent, Docklands, Royal Arcade, Chinatown , Primaria, Federation Square, Universitatea din Melbourne, Cladirea Parlamentului statului Victoria, Palatul Regal de expozitii si gradinile Carlton (obiectiv aflat in patrimoniul UNESCO din anul 2004). Vom trece si pe langa Gradina Botanica Regala, gradina Fitzroy si Eureka Skydeck 88. Timp liber in zona Southbank pentru pranz (pe cont propriu). Dupa-amiaza, puteti face o excursie in parcul natural Philip Island (drumul dureaza aproximativ 2 ore) – optional.

Philip Island este o zona cu rezervatii naturale, zone umede, poteci pentru trekking si zone abrupte de coasta, cu privelisti uimitoare. Aici se desfasoara una dintre cele mai populare atractii ale Australiei - parada pinguinilor.In fiecare seara, la apus, pinguinii pitici, cea mai mica specie de pinguini din lume, ies din mare si se indreapta spre cuiburile lor din dunele de nisip de pe mal. Este o experienta memorabila , de a putea admira cum se desfasoara viata in salbaticie, fara a perturba cu nimic ritmul sau. Timp liber pentru cina in orasul Cowes (pe cont propriu). Cazare Melbourne.

Ziua 4. GREAT OCEAN ROAD

Mic dejun. Excursie de o zi pe Great Ocean Road, cel mai frumos drum din intreaga Australie. Plecare din Melbourne via Princes Highway prin Geelong catre Torquay. Aici incepe Great Ocean Road, la aproximativ 100 km vest Melbourne, si urmeaza linia Coastei Naufragiilor, un traseu spectaculos, cu plaje lungi si nisipoase, stanci, flori salbatice si mici sate de pescari, pe fundalul abrupt al muntilor Otway, acoperiti de paduri tropicale. Torquay a devenit faimos in anii ’60 ca un loc excelent pentru surf, caracteristicile acestei zone fiind aproape perfecte. Oprire in statiunea Lorne si timp liber pentru ceai/cafea (pe cont propriu). Apoi continuam pana la Kennet River, unde facem un mic ocol pentru a vizita ursii koala in habitatul lor natural. Sosire in Apollo Bay si timp liber pentru pranz(pe cont propriu). Dupa pranz, continuam drumul de-a lungul coastei catre Parcul National Port Campbell, unde vom admira unele dintre cele mai uimitoare formatiuni stancoase din lume, sculptate de valurile si furtunile ce au lovit tarmul timp de cateva milioane de ani: Cei 12 Apostoli, Podul Londrei - prabusit in anul 1990 sau Loch Ard Gorge - locul unde s-a scufundat nava cu acelasi nume, cea mai cunoscuta dintre zecile de nave esuate pe Coasta Naufragiilor. Intoarcere in Melbourne seara. Cazare Melbourne



Ziua 5. MELBOURNE – HOBART

Mic dejun si check out. Transfer matinal la aeroport pentru zborul spre Hobart, capitala statului Tasmania. Bun venit in Tasmania! La sosire vom fi intampinati de reprezentatii locali si vom porni de indata in explorarea insulei. Vom vizita mai intai una dintre cele trei atractii majore ale Tasmaniei : peninsula Tasmaniei, cu cele mai inalte faleze din Australia. Incepem cu situl istoric Port Arthur si croaziera in port (optional, daca timpul permite). Timp liber pentru pranz (pe cont propriu). Apoi ne vom plimba pe faleza Golfului Cascadei (Waterfall Bay) , vom admira privelistea Golfului Piratilor (Pirate’s Bay), Arcul Tasmanian (Tasman Arch) ,Arcul Paterson (Paterson’s Arch), Devils Kitchen, Doo town , vom vizita fabrica de ciocolata Federation, satul istoric Richmond , unde se gaseste cel mai vechi pod din Australia, despre care se spune ca e bantuit de fantome! Intoarcere in Hobart la sfarsitul dupa amiezei . Mai intai vom admira de sus , orasul Hobart . Tur de oras. Hobart era cunoscut in perioada Imperiilor coloniale ca fiind un oras al detinutilor, dar astazi s-a transformat intr-un oras frumos, cu gradini infloritoare, galerii de arta si una dintre cele mai delicioase bucatarii de pe cuprinsul Australiei, renumita pentru utilizarea alimentelor produse local. Hobart este al doilea oras ca vechime din Australia, dupa Sydney, insa si-a conservat cel mai bine imaginea de la inceputul sec. XIX, datorita numeroaselor cladiri elegante. Pe parcursul turului veti vedea: West Point Casino, Salamanca Place –unde se gasesc foste depozite din epoca georgiana, astazi restaurate si transformate in restaurante, galerii de arta si baruri ; Sullivans Cove - piatra de temelia a orasului ; Parlamentul, cartierul Battery Point cu fermecatoare casute istorice, puburi si magazine. Transfer la hotel pentru check in. Cazare Hobart.



Ziua 6. HOBART - LAUNCESTON

Mic dejun si check out. Plecare spre Launceston. In drum vom admira o alta importanta atractie a Tasmaniei, de mai multe ori votata ca fiind una dintre cele mai frumoase plaje din lume, al carui nume spune totul: Wineglass Bay ! Vom petrece 4 ore in parcul national Freycinet, aflat pe coasta de est a Tasmaniei, cu peisaje maiestuoase (munti din granit roz, plaje cu nisip alb,golfuri izolate, ape curate, dar si viata salbatica si poteci balizate), vom admira Capul Tourville, pe parcursul unei scurte plimbari, Honeymoon Bay , Sleepy Bay, satul istoric Ross si Kiki’s Kitchen. Pe parcursul programului vom avea timp liber pentru pranz (pe cont propriu). Cazare Launceston.



Ziua 7. LAUNCESTON – CRADLE MOUNTAIN – MELBOURNE

Mic dejun si check out. Plecare spre parcul national Cradle Mountain, parte a Tasmanian Wilderness (aflat in patrimoniul UNESCO din 1982, respectiv 1989), a treia importanta atractie a Tasmaniei. Parcul national este cunoscut in intrega lume pentru peisajele sale grandioase si marele numar de poteci balizate. Vom petrece aproximativ 5 ore in parcul national, unde vom putea admira vechi paduri dense, de o biodiversitate uimitoare, pajisti alpine, lacuri glaciare, munti masivi si vom face cunostinta cu o parte din viata salbatica specifica Tasmaniei. Primul obiectiv va fi Dove Lake, unde vom face o drumetie de aprox. 6 km. Traseul este unul lin si nu necesita un efort deosebit. Veti putea admira Cradle Mountain in intreaga sa maretie si veti afla mai multe despre fostii ghetari si actiunea lor asupra peisajului. Plimbarea continua in zona Dove Lake, prin frumoasa padure Ballroom si de-a lungul unor cursuri de apa tumultoase. Imaginea Cradle Mountain si a Marion’s Lookout, reflectata in oglinda lacului Dove va ofera sansa de a fotografia o amintire de neuitat. Apoi vom vizita comuna Sheffield, cunoscuta pentru cele mai bine de 30 de murale care se gasesc aici. In final, in limita timpului disponibil, vom vizita o ferma tasmaniana de vaci, care produce branza si alte produse lactate (Ashgrove Cheese), precum si o fabrica de bere (Seven Sheds Brewery). Plecare din parcul national si transfer la Aeroportul Launceston (durata aprox. 2 ore). Zbor Launceston - Melbourne. Sosire in Melbourne si transfer la hotel pentru check in . Cazare Melbourne.



Ziua 8. MELBOURNE – AYERS ROCK

Mic dejun si check out. Transfer la aeroport pentru zborul spre Ayers Rock. Aterizare la Ayers Rock. Timp liber pentru pranz (pe cont propriu). Ne vom indrepta spre parcul national Uluru-Kata Tjuta (Ayers Rock) , faimos in intreaga lume, aflat in patrimoniul UNESCO din 1987, respectiv 1994. Acesta este un urias monolit, inconjurat de mister, legende, mitologie si folclor, venerat de aborigenii din Australia cu secole inainte de sosirea colonistilor europeni. Uluru disputa cu Opera din Sydney onoarea de a fi cel mai frumos obiectiv turistic din Australia. Este una dintre cele mai mari formatiuni de acest fel din lume, de aproape 350 m inaltime. Partea vizibila este insa numai varful unei bucati de gresie din subteran, cu o vechime de 600 de milioane de ani, pentru ca geologii estimeaza ca doar 10% din volumul stancii este vizibil la suprafata! Impreuna cu misterioasele formatiuni stancoase de la Kata Tjuta, numite olgas, Uluru formeaza un complex geologic impresionant. Astazi vom vizita Kata Tjuta (olgas), cele 28 de domuri masive din conglomerate, numite de aborigeni capetele multe. Timp liber pentru plimbare in zona si fotografii. Apoi transfer la Sunset Strip, un punct de panorama situat pe dunele de nisip, de unde veti putea admira apusul soarelui deasupra impresionantului peisaj, prilej de a admira spectacolul incredibil al miriadelor de nuante ale stancii, pe masura ce lumina se schimba. Transfer la hotel pentru check in. Cazare Ayers Rock.



Ziua 9. AYERS ROCK

Mic dejun. In acesta dimineata vom face o excursie pana la Uluru, unde ne vom plimba pe poteca amenajata la baza monolitului si vom putea vizita cateva pesteri aflate pe flancul sau. Aici se afla picturi si sculpturi ale populatiei aborigene, unele cu vechimi de sute de ani. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie. Cei care doresc sa viziteze alte atractii, pot ramane in parcul national Uluru, revenind apoi la hotel cu transportul pus la dispozitia turistilor in mod gratuit. Cina la Outback Pioneer - Bough House Restaurant, un restaurant cu specific traditional australian. Cazare Ayers Rock.



Ziua 10. AYERS ROCK - SYDNEY

Mic dejun. Dimineata, timp liber la dispozitie. Cei matinali, daca doresc sa mai viziteze parcul national Uluru, pot vizita Centrul Cultural (gratuit, se deschide de la 7). Check out. Spre pranz, transfer la aeroport pentru zborul spre Sydney. Sosire in Sydney, cel mai vechi oras al Australiei si capitala statului New South Wales. Orasul a fost fondat in 1788, iar in prezent este cel mai mare oras din tara, cu o populatie de peste 4 milioane de locuitori. Transfer la hotel si check in. In acesta seara puteti face o plimbare , insotiti de ghid, in vechea si pitoreasca zona Rocks, unde s-a nascut orasul. Optional, puteti urca in Sydney Tower Eye (309 m, a doua cladire ca inaltime din emisfera sudica) pentru a va bucura de o priveliste unica a orasului vazut de sus si pentru a lua cina. Cazare Sydney.



Ziua 11. SYDNEY

Mic dejun. Dimineata vom face un tur al orasului : zona istorica Rocks, unde s-au pus bazele asezarii, apoi zona noua cu Sydney Tower Eye, districtul comercial, cu amestecul sau de cladiri istorice si moderne, Chinatown si Darling Harbour. Apoi ne vom indrepta catre Lady Macquarie's Chair, punct de unde puteti admira si fotografia monumentala Opera din Sydney, una dintre cele mai celebre cladiri din lume (obiectiv aflat in patrimoniul UNESCO din anul 2007) si Harbour Bridge. Turul continua trecand pe langa Catedrala St. Mary si Galeria de Arta pana la King’s Cross, apoi prin suburbiile Double Bay si Rose Bay. Apoi vom vizita Watsons Bay si Bondi Beach, dupa care intoarcerea in oras se va face prin Paddington, cu frumoasele cladiri coloniale restaurate. Pranzul va fi servit la bordul vasului de croaziera Captain Cook, in timp ce veti admira privelistea magnifica a golfului Sydney. Dupa-amiaza, timp liber la dispozitie pentru vizitarea orasului pe cont propriu. Va sugeram o vizita la Taronga Zoo. Parcul este amplasat pe un deal impadurit in Mosman, la numai 15 min cu feribotul de Circular Quay din Sydney. Puteti cumpara de la terminalul feribotului bilete de acces combinat, pentru zoo si feribot. La Taronga exista o colectie de talie mondiala de exemplare de animale salbatice, gazduite in spatii ce imita fidel habitatul lor natural. Gorilele si cimpanzeii sunt mereu foarte populari, insa pentru vizatorii din afara Australiei cele mai interesante raman speciile autohtone : canguri, lupi marsupiali, ursi koala etc. Cazare Sydney.



Ziua 12. SYDNEY

Mic dejun. Zi libera pentru descoperirea orasului Sydney, sau puteti efectua o excursie optionala  de exceptie, in Blue Mountains (obiectiv aflat in patrimoniul UNESCO din anul 2000) situat la 2 ore de Sydney.La Echo Point din Katoomba vom admira cele mai grandioase peisaje: The Three Sisters (formatiuni stancoase monumentale) si The Grand Australian Canyon. Apoi ne imbarcam in Scenic Railway, pe un traseu minunat, coborand prin padurea tropicala pe cea mai abrupta cale ferata din lume ! Apoi vom parcurge pe jos, prin padure, un traseu cu poteci amenajate admirand peisajele impresionante, cu o bogata flora si fauna, in parte endemica, printre care faimoasa pasare-lira. La capatul acestui traseu ne imbarcam in telecabina Scenic Cableway si vom pluti pe deasupra Vaii Jamison. Intoarcere la Sidney si timp liber la dispozitie. Pentru acesta dupa amiaza va sugeram o excursie la Manly. Din Portul Sydney puteti lua feribotul spre Manly ( croaziera dureaza aproximativ 30 min) . Din Circular Quay feribotul se indreapta spre est, trece pe langa Opera si Gradina Botanica, apoi pe langa Heads, promontoriile aflate la intrarea in port. Manly este o statiune aflata pe o fasie de pamant intre tarmul nordic al portului si ocean, cu o esplanada marginita de un sir de pini Norfolk. Puteti petrece o dupa-amiaza relaxanta , bucurandu-va de soare si ocean. La intoarcere, traseul este unul si mai spectaculos, trecand pe langa Fort Denison, Opera si Harbour Bridge. Cazare Sydney.



Ziua 13. SYDNEY - CAIRNS

Mic dejun si check out.

Transfer la aeroport pentru zborul spre Cairns, capitala provinciei Tropical North Queensland, unde padurea tropicala se intalneste cu reciful. Cairns este poarta de acces atat catre salbaticia padurii tropicale, cat si catre Marea Bariera de Corali. Situat intre varfuri montane pe o parte si Marea Coralilor pe de alta parte, Cairns are aerul sofisticat al unei statiuni litorale, cu numeroase restaurante, baruri si magazine, asezate intr-un decor tropical luxuriant. De la aeroport transfer la hotel. Optional puteti pleca intr-un tur al zonei, de-a lungul Kuranda Range Road, cu privelisti impresionante ale muntilor, cascadelor, plajelor nordice si Marii Coralilor. Oprire la piata din Kuranda si timp pentru vizita, in limita timpului disponibil, vom putea vizita sanctuarul ursuletilor koala, rezervatia de fluturi sau parcul de serpi (contra cost). Apoi vom avea ocazia de a ne imbarca in telegondola Skyrail (contra cost), singurul transport pe cablu din lume amplasat deasupra unei paduri tropicale, votata ani la rand ca fiind cea mai mare atractie turistica a Australiei. De-a lungul traseului de 8 km exista 2 opriri, unde putem cobori pe platforme, pentru a ne plimba la inaltimea coroanelor copacilor uriasi pe pasarele special amenajate, observand indeaproape fauna si flora tropicala. Skyrail se termina la Smithfield Terminal. Urmeaza vizita la Tjapukai (Caravonica), un parc cultural aborigen, unde sunt expuse elemente ale culturii populatiilor ce traiesc in padurea tropicala din zona North Queensland. Parcul acopera circa 10 hectare de teren, detinute de populatia Tjapukai, fiind dedicat in intregime conservarii si prezentarii culturii aborigene cu ajutorul tehnologiei moderne. Puteti cunoaste acum diversele aspecte ale vietii aborigenilor : istoria, creatia (lumea visurilor), dansurile. In Camp puteti asista la un spectacol de didgeridoo, un instrument traditional al aborigenilor, sau sa invatati despre mancarea traditionala si plantele medicinale din zona si sa asistati la o demonstratie de aruncare a bumerangului. Va recomandam ca pentru aceasta zi sa purtati incaltaminte cat mai comoda. Intoarcere in Cairns. Cazare Cairns.

Ziua 14. MAREA BARIERA DE CORALI

Mic dejun. In acesta zi de neuitat ne vom imbarca la bordul catamaranului de mare viteza Passions of Paradise, pentru cea mai fantastica si fascinanta experienta pe mare : croaziera la Marea Bariera de Corali ( obiectiv aflat in patrimoniul UNESCO din anul 1981)! Marea Bariera de corali este mandria Australiei, cel mai mare biosistem de recifuri de corali din lume, compus din 2900 de recifuri si insule tropicale acoperite de vegetatie luxurianta, acoperind o arie uriasa, de peste 300 mii km², paralel cu coasta statului Queensland. Este singura structura de organisme vii care poate fi vazuta din spatiul cosmic! O mare parte a acestui uimitor ecosistem de recifuri este inclusa in Parcul Marin, pentru a limita impactul omului asupra mediului.Pe durata croazierei vom putea urmari pe monitoare explicatiile competente ale biologilor marini. Vom vizita Michaelmas Cay, un paradis natural recunoscut la nivel international ca un sanctuar al pasarilor. Este un loc excelent pentru snorkeling, scuba diving sau pur si simplu relaxare pe plaja. Excursia continua pana la Paradise Reef, un recif cu adancimi de pana la 25 m, unde limpezimea apei ne ofera ocazia de a admira coralii si incredibila diversitate de specii de pesti tropicali- un spectacol unic! Pranzul va fi servit la bordul catamaranului. Intoarcerea la Cairns dupa-amiaza. Va recomandam ca pentru aceasta zi sa aveti la dumneavoastra palarie, crema de protectie solara, costum de baie, prosop si ochelari de soare. Cazare Cairns.



Ziua 15. CAIRNS – BRISBANE - AUCKLAND

Mic dejun si check out. Transfer matinal la aeroport pentru zborul spre Brisbane, capitala statului Queensland. Brisbane este al treilea oras ca marime al Australiei, cu 2,3 milioane locuitori (dupa Sydney si Melbourne), si este supranumit The River City, fiind asezat pe raul cu acelasi nume. Brisbane este, de asemenea, cunoscut pentru clima sa blanda, subtropicala, si marele numar de zile insorite , dar si pentru ursuletii koala, existand multe sanctuare dedicate simpaticelor animale, al caror nume inseamna fara apa in limba aborigenilor. La sosire vom face un tur panoramic, admirand contrastul arhitectural dintre blocurile turn din sticla si cladirile istorice coloniale din piatra, pietele si strazile pitoresti, pavate, marginite de cafenele si restaurante: King George Square, Primaria , Parlamentul, Catedrala St. John, Treasury Casino etc. Timp liber pentru vizite individuale si pranz (pe cont propriu). Dupa amiaza transfer la aeroport pentru zborul spre Auckland. Sosire in Auckland la ora 00.45 (ora locala). ‘Nau mai i roto i te Aotearoa!’ (Bine ati venit in Noua Zeelanda! Transfer la hotel si check in. Cazare Auckland.



Ziua 16. AUCKLAND

Mic dejun. Dimineata vom face un tur al orasului Auckland. Auckland este cel mai mare oras din Noua Zeelanda , situat pe Insula de Nord, cu un climat bland, un port splendid si un amestec cultural inedit de influente engleze si polineziene. Este un oras cosmopolit si modern, al carui centru este impartit in doua - vechi si nou : centrul vechi, numit Golden Mile, are multe cladiri istorice, care in prezent gazduiesc mici restaurante si magazine, zone comerciale moderne si cladiri de apartamente, in timp ce pe faleza se desfasoara noua fatada a orasului, cu viaductul Basin, zona unde sunt gazduite iahturile de concurs. Auckland este supranumit si Orasul Navigatorilor, datorita miilor de iahturi si ambarcatiuni de lux, acostate in Marina Waitemata si Golful Hauraki. Orasul este inaltat pe un istm vulcanic, caracterizat prin prezenta a nu mai putin de 48 de conuri vulcanice stinse (cele mai celebre fiind Mount Eden si One Tree Hill - atractii turistice de prima clasa). Tocmai din acest motiv turul de oras va incepe prin ascensiunea cu autocarul pe Mount Eden, de unde ne vom putea bucura de o priveliste panoramica de exceptie asupra orasului. Vom vizita apoi Muzeul Memorial, cel mai vechi muzeu al Noii Zeelande, unde vom cunoaste istoria tarii si pe vechii si actualii locuitori, ca si arta si cultura maori. Vom lasa la urma marea atractie : Kelly Tarlton’s Antarctic Encounter & Underwater World, un acvariu subteran de 2 milioane de litri de apa, unde ne vom deplasa pe benzi rulante prin tuneluri de sticla admirand viata marina in toata splendoarea sa (mai multe specii rechini, balena de bronz, pisici de mare uriase si crapi gigantici!). Ne vom intalni cu pinguinii, aflati intr-un spatiu vast, cu temperatura controlata, care recreeaza in detaliu habitatul lor natural. Apoi vom trece prin ‘coliba’ capitanului Scott din expeditia sa la Polul Sud din 1912, o reproducere desavarsita ,care imita pana si sunetele si mirosurile. Revenind lin epoca noastra, vom fi transportati cu un ‘snowcat’ ( vehicul de zapada ) printr-o furtuna de zapada simulata a tinuturilor antarctice. Imediat insa vom ajunge in Amazon! La Amazon Tank, mai precis, unde vom observa sangerosii pestii piranha si uriasii arapaima. Dupa amiaza timp liber pentru pranz (pe cont propriu) si vizite individuale sau un tur de oras pietonal, insotiti de ghidul roman. In seara acesta, optional, puteti lua cina in restaurantul rotitor Orbit, situat la 190 m inaltime in Sky Tower, cel mai inalt turn din emisfera sudica (327 m) De la acesta inaltime, daca ziua este senina, vom putea admira peisajul pana la 80 km! Cazare Auckland.


Ziua 17. AUCKLAND – ROTORUA

Mic dejun si check out. Parasim dimineata Auckland si plecam spre Rotorua, trecand prin Valea Waikato si prin oraselele Meremere, Huntly si Hamilton. In drum vom vizita alte doua atractii turistice de prima importanta : Waitomo si Matamata (Hobbiton). Vom vizita mai intai labirintul pesterilor Waitomo Glowworms, faimoase datorita ‘viermilor luminosi’, specie endemica specifica Noii Zeelande, care folosesc bioluminescenta pentru a se hrani. Vom naviga cu barca pe raul subteran, in intuneric deplin, sub stranii constelatii efemere de lumini produse de viermii luminosi. Apoi vom vizita Hobbiton, incredibilul platou de filmare al Comitatului din trilogia Stapanul Inelelor, in regia lui Peter Jackson ( adevaratul Pamant de mijloc din faimoasa carte a lui J.R.R. Tolkien “Lord of the Rings“!). Turul incepe cu o plimbare prin pitoreasca ferma de oi, cu panorama superbe asupra lantului Kaimai. Ghidul dumneavoastra va va escorta prin uriasul platou, relatand detalii fascinante ale crearii Hobbitonului. Hobbit Holes, Green Dragon Inn, Moara si alte structuri create pentru Stapanul Inelelor si The Hobbit pot fi vizitate si veti vedea cum acest cadru rural superb a fost transformat in Comitatul Pamantului de Mijloc. Timp liber pentru pranz (pe cont propriu). Continuam drumul spre Rotorua, locul unde cultura maori se impleteste cu natura vulcanica. Rotorua este un veritabil paradis curativ, datorita izvoarelor termale, a lacurilor geotermale, dar si un paradis natural, datorita lacurilor montane si paraurilor pline de pastravi ! La sosire, vom vizita Centrul Cultural de arte si traditii Te Puia Maori, aflat in valea geotermala Whakarewarewa, cu gheizere si izvoare termale. Aici se afla o galerie culturala, scoli de scuptura si tesut, un sat maori reconstruit si o marae - un loc sacru maori, locul de intalnire al tribului. Vom explora, insotiti de ghidul local maori, minunile geotermale, vom intalni pasarile kiwi, vom face cunostinta cu fascinanta istorie si traditiile culturale maori, vom vizita atelierele-scoala de sculptura si tesut, unde ucenicii invata pentru a pastra si transmite mestesugurile traditionale maori. Apoi vom participa la prepararea bucatelor specifice bucatariei traditionale maori-mancarea se pregateste in gropi in care se pun pietre incalzite ! Urmeaza apoi spectacolul de dansuri si cantece maori, din care nu va lipsi faimosul ‘Haka’ (ritual folosit odinioara pentru a pregati din punct de vedere fizic si mental razboinicii pentru lupta, astazi preluat de echipa de rugby a Noii Zeelande “All Blacks”). Urmeaza o excelenta cina traditionala maori. Vom incheia acesta seara magica imbarcandu-ne in “waka”(mijloc de transport motorizat) parcurgand valea iluminata a giorno pana la gheizerul Pohtu (o alta importanta atractie turistica), unde vom asculta povestile ghidului maori sub bolta instelata a emisferei sudice, cu un pahar de ciocolata fierbinte, incalzita natural, in mana! Transfer la hotel si check in. Cazare Rotorua. Seara ne vom putea rasfata in piscina cu apa termala a hotelului.

Ziua 18. ROTORUA – WELLINGTON

Mic dejun si check out. Vom incepe ziua cu o instructiva vizita de 2 ore la Agrodome, unde vom putea vedea cum traiesc fermierii neo-zeelandezi. Vom incepe prin a vizita muzeul dedicat tunsului oilor (Shearing Museum). Vom cobori in timp in anii ’50, vizitand o replica fidela a unei sure dedicate tunsului oilor din anii aceia. Vom vedea cum se tundeau odinioara oile si vom intelege cum a devenit Noua Zeelanda prima tara producatoare de lana din lume! Vom face cunostinta, de asemenea, cu fratii Bowen, campioni mondiali la tunsul oilor si vom cunoaste modul in care au revolutionat tehnica tunsului. Vom vizita apoi “cresa animalelor”, ocazie de a ne fotografia cu acestea. Insa atractia majora a vizitei noastre abia acum urmeaza: legendarul show Agrodome Farm! Pe parcursul unei ore de spectacol, vom afla lucruri uimitoare, vom asista la tunderea oilor, vom participa (la propriu!) la o licitatie de oi, apoi la demonstratii de abilitate ale cainilor ciobanesti si la examinarea acestora, iar cei mai indrazneti vor putea hrani mieii sau mulge vacile! Continuam traseul in Insula de Nord, plecand cu autocarul spre Wellington. In drum, vom face cateva popasuri : la centrala geotermala Wairakei, amplasata pe raul Waikato, (care foloseste energia geotermala pentru a produce electricitate), apoi la spectaculoasele cascade Huka (cea mai vizitata atractie turistica din Noua Zeelanda, cu un debit mai mare de 220.000 litri/sec.) si la lacul Taupo ( cel mai mare lac din Noua Zeelanda, 616 km2 , si al doilea din Oceania, fiind situat intr-o caldera creeata de eruptia unui supervulcan, in urma cu 26.500 ani. Lacul s-a marit in anul 180 e.n., in urma ultimei eruptii, atat de puternica, incat a fost resimtita in China si la Roma! ). Vom trece apoi prin vastul platou vulcanic al Parcului National Tongariro, alta importanta atractie turistica (aflat in patrimoniul UNESCO din 1990). Parcul acopera o suprafata de aproape 80.000 ha, fiind delimitat de trei conuri vulcanice ale unor vulcani activi ( Ruapehu-2797 m, Ngauruhoe-2291 m si Tongariro-1968 m, ultimul erupand pentru ultima oara in 2012!) si este strabatut de un celebru traseu alpin. Aici se gasesc pajisti alpine, lacuri de smarald si izvoare geotermale, dar si partii de ski. Cel mai inalt dintre vulcani, Raupehu, a avut onoarea de a reprezenta taramul Mordor si Emyn Muil in trilogia Stapanul Inelelor, iar forma de con vulcanic aproape perfect a vulcanului Ngauruhoe a facut sa fie ales ca baza pentru Mount Doom, din aceeasi trilogie ! Muntii din parcul national au o mare importanta spirituala pentru populatia maori. Apoi ajungem la Wellington, capitala Noii Zeelande. Transfer la hotel si check in. Cazare Wellington.



Ziua 19. WELLINGTON – PICTON - KAIKOURA

Mic dejun. Tur de oras Wellington, oras vibrant, stralucitor, plin de viata si energie, capitala Noii Zeelande , dar si a artelor si a culturii. Orasul s-a nascut datorita prezentei unui port cu ape adanci , fiind inconjurat de un amfiteatru natural de dealuri impadurite si de coaste abrupte. Wellington este cea mai la moda destinatie turistica din Noua Zeelanda, fiind cunoscut pentru gama larga de activitati de divertisment pe care o ofera: aici se gasesc cele mai bune baruri, cafenele, restaurante, cinematografe si teatre, precum si case de moda si magazine pentru cele mai variate gusturi (inclusiv cele mai mari magazine universale). Wellington inregistreaza cea mai mare densitate de cafenele si restaurante din tara (peste 400),find supranumit, pe drept cuvant “Cafeneaua Noii Zeelande” ! Totodata, este si cea mai convenabila si exhaustiva destinatie de shopping din tara. Centrul orasului este compact, linear, usor accesibil pietonal, cu multe teatre, cinematografe, restaurante si magazine, iar reteaua de de transport public este atat de dezvoltata, incat pentru a te deplasa prin oras practic nu e nevoie de autoturism personal! Tot in centrul orasului se gasesc Baletul Regal, Orchestra Simfonica si Opera. Stagiunea teatrala, sustinuta de patru teatre de actori profesionisti si de mai multe companii de amatori, dureaza pe parcursul intregului an, asa ca in fiecare seara se poate vedea o piesa de teatru! Spectacolele stradale, muzica live (de la jazz la rap si pop, etc. ) completeaza acesta incredibila oferta culturala! Pe parcursul turului de oras vom avea prilejul de admira portul magnific, Parlamentul si Cladirile Guvernamentale, precum si centrul atat de aglomerat si dens in obiective turistice. Turul de oras continua cu muzeul national Te Papa (un alt obiectiv turistic de prima importanta al Noii Zeelande), o uluitoare reusita tehnica a ingineriei de constructii rezistente la cutremure si a arhitecturii moderne, ce a dat nastere unor volume si spatii generoase, pe care le vom aprecia pe parcursul vizitei noastre. In interior vom admira, intre multe altele, bogatul patrimoniu cultural maori si indeosebi o excelenta replica a “Te Marae” (marea casa a satelor maori, unde se intalneau toti membrii comunitatii). La inceputul dupa-amiezei ne vom deplasa la ferryboat pentru a traversa stramtoarea Cook , care desparte Insula de Nord, mai populata, de Insula de Sud, mai putin populata si mai salbatica. Pe parcursul celor 3 ore de traversare vom avea prilejul de a ne bucura de peisajele unice ale unuia dintre cele mai spectaculoase trasee de ferryboat din lume: incepand cu panorama magnifica a portului Wellington, continuand cu insorita mare deschisa si terminand cu Queen Charlotte Sound (Totaranui), taram al marii si al micilor insulite si tarmuri inverzite, unde peisajele se schimba de la un minut la altul, pe masura ce ferryboatul avanseaza pe canal. Vom debarca la Picton si ne vom indrepta spre Kaikoura, unde vom ajunge dupa aproximativ 2 ore. Kaikoura, o alta atractie turistica a Noii Zelande, este o statiune marina situata pe coasta de est a Insulei de Sud , find unul dintre putinele locuri din lume unde pot fi vazuti frecvent casaloti, dar si balene ucigase (orci) sau balene cu cocoasa. Explicatia consta in prezenta marii adanci, precum si in faptul ca aici se intalneste un curent cald din nord cu unul rece din sud, ceea ce face sa existe o bogata sursa de hrana pentru balene. Transfer la hotel si check in. Cazare Kaikoura.

Ziua 20. KAIKOURA - CHRISTCHURCH

Mic dejun si check out. Dupa un drum de aproximativ 2 ore si jumatate ajungem la Christchurch, Orasul Gradina, traversat de raul Avon ,cel mai mare oras al Insulei de Sud (337.000 locuitori), situat la jumatatea coastei de est a acestei insule, la nord de Peninsula Banks. Christchurch este un oras cu aspect englezesc, care impresioneaza prin arhitectura gotica, ca si prin numeroasele parcuri si gradini premiate, care l-au facut celebru pe plan international. Totodata, Christchurch este un oras vibrant si cosmopolit, oferind confortul unui oras modern, fiind un centru regional axat pe centrul bogat al insulei, dar ritmul vietii sale cotidiene a ramas linistit. Christchurch este si un oras aerisit, fermecator, plin de culoare, care stie sa-si puna in valoare patrimoniul : vom avea prilejul de a admira o catedrala neogotica, cladiri de piatra din secolul XIX, strazi marginite de copaci si parcuri mari, toate acestea recreand atmosfera romantica a unor vremuri apuse. Din nefericire, acest bogat patrimoniu istoric a avut mult de suferit, in urma distrugatorului cutremur din 4 septembrie 2010, iar reconstructia orasului continua si astazi. Tot aici vom gasi magazine sofisticate , dar si mari centre comerciale, precum si restaurante ce pun in valoare arta culinara si apreciatele vinuri specifice Noii Zeelande. Christchurch este de asemenea un oras cu o intensa viata culturala, manifestata nu numai prin prezenta teatrelor si galeriilor de arta, dar si prin organizarea a numeroase festivaluri pe perioada intregului an: Festivalul romantei, Festivalul international al cantaretilor ambulanti, Festivalul artelor de iarna si Showtime Canterbury . Pe parcursul turului de oras, cu care vom incepe vizita noastra, vom avea prilejul de a admira Cathedral Square, situata in centrul istoric neogotic, Christ Church, Catedrala Anglicana. O atractie turistica deosebita este tramvaiul istoric ce trece prin centrul orasului. Timp liber pentru pranz (pe cont propriu). Dupa amiaza va sugeram sa incercati doua experiente romantice, care ne vor face sa ne integram mai bine in linistita atmosfera a centrului vechi al orasului: o plimbare cu tramvaiul istoric si o plimbare cu barca de o jumatate de ora, cu barcagii invesmantati in costume de epoca, edwardiene, plecand de la Antigua Boatsheds, pana la gradina botanica (alta atractie turistica de prim ordin din Noua Zeelanda). Pe parcurs vom admira parcurile, Primaria, fantana Ferrier etc. Gradina botanica a fost fondata in 1863, acopera 21 de hectare si se poate vizita gratuit. Transfer la hotel si check in. Cazare Christchurch.



Ziua 21. CHRISTCHURCH – MT. COOK VILLAGE

Mic dejun si check out. In acesta dimineata, va propunem alte doua experiente deosebite . Mai intai vom merge la Antartic Centre, un modern centru de expozitii dedicat Antarcticii, cu prezentari si exponate interactive. Vom invata despre impactul omului asupra marelui continent inghetat, despre fauna si flora sa si despre modul in care Antarctica influenteaza intregul glob pamantesc. Printre atractii se numara micii pinguini albastri, camera antarctica unde, dupa ce primiti un echipament special, puteti experimenta o furtuna de zapada, apoi puteti intra intr-o pestera arctica, urca intr-un vehicul cu tractiune integrala sau intr-un autovehicul amfibie! De asemenea, in sala de cinema cu efecte 4D (4D Extreme Theatre) vom experimenta senzatiile, perfect simulate, ale unei croaziere in Antarctica! Apoi vom cobori in timp, pentru a cunoaste istoria cuceririi Antarcticii. Inainte de a parasi Christchurch, va propunem o plimbare cu telecabina (gondola), care ne va permite sa admiram de la inaltime minunata priveliste a orasului Christchurch, a portului Lyttelton si a Alpilor de Sud. Timp liber pentru pranz (pe cont propriu). Dupa amiaza ne vom indrepta spre Mt. Cook Village, parcurgand ruta Alpilor, prin Parcul National Aoraki Mt. Cook (parte a Te Wahipounamu, aflat in patrimoniul UNESCO din 1990). Pe parcursul unei calatorii de aproximativ 4 ore, vom admira minunatele perspective oferite de lacul Pukaki, cu cel mai inalt munte al Noii Zeelande ( Muntele Cook, 3724 metri ) pe fundal. Parcul natural ofera peisaje spectaculoase, cu vai glaciare adanci, ghetari maiestuosi si inalte platouri. La sosirea in parcul national Mt. Cook-Aoraki vom vizita centrul alpin Sir Edmund Hillary, un omagiu adus celui dintai cuceritor al Everestului, unde vom putea cunoaste mediul natural, flora, fauna si populatia parcului national Muntele Cook. Vom urmari un film 3D, intitulat “Mount Cook Magic movie”, vom vizita cel mai sudic planetarium al lumii si vom vizita impresionanta galerie Hillary. Transfer la hotel si check in. Cina si cazare Mt. Cook Village.



Ziua 22. MT. COOK VILLAGE - QUEENSTOWN

Mic dejun si check out. In acesta dimineata ne deplasam spre statiunea Queenstown, trecand prin statiunea Lake Wanaka (o alta desinatie turistica de prima importanta din Noua Zeelanda), unde vom ajunge dupa aproximativ 2 ore si jumatate. In drum vom admira peisaje alpine de o rara frumusete. Lacul Wanaka este al patrulea lac ca marime din Noua Zeelanda, cu 192 km2, dar este unul dintre cele mai adanci (300 m), fiind situat intr-o vale glaciara sapata de un ghetar cu mai bine de 10.000 ani in urma. Zona lacului a fost cunoscuta odinioara pentru cresterea oilor. Chiar daca si astazi vom mai vedea oi aici, cei mai multi locuitori lucreaza acum in turism, Lake Wanaka fiind cunoscut ca statiune de ski iarna, iar vara statiunea este foarte frecventata pentru plaja, pescuit, yachting sau turism de aventura in muntii inconjuratori. Timp liber pentru vizita individuala si pranz (pe cont propriu). Apoi ne vom indrepta spre o podgorie din valea Gibbston strabatand peisaje montane mirifice, unde vom putea participa la o degustare de vinuri neozeelandeze, inconjurati de plantatiile de vita de vie, in timp ce invatam mai multe despre istoria regiunii Central Otago. Ajungem apoi la Queenstown, oras-statiune din sudul Insulei de Sud, asezat pe malul superbului lac glaciar Wakatipu, la baza lantului montan The Remarkables. Peisajul format de muntii maiestuosi , reflectati in apa limpede a lacului, da nastere unui tablou monumental pictat de natura. Queenstown este principala statiune montana din tara si cea mai faimoasa destinatie din Insula de Sud. Tur panoramic si pietonal Queenstown. Transfer la hotel si check in. Cazare Queenstown



Ziua 23. MILFORD SOUND

Mic dejun. Excursie cu autocarul si vaporasul la Milford Sound cea mai faimoasa atractie turistica a Noii Zeelande. Parcul National Fiordland (parte a Te Wahipounamu, aflat in patrimoniul UNESCO din 1990) este una dintre cele mai salbatice si mai impresionante regiuni din Noua Zeelanda. Acesta zi va ramane de referinta pentru iubitorii peisajelor grandioase! Vom parcurge un traseu captivant, urmand vaile muntilor maiestuosi, ajungand in jurul pranzului la Milford Sound, fiord spectaculos la Marea Tasmaniei, sculptat de ghetari de-a lungul multor milioane de ani. Ne vom imbarca pe nava de croaziera si vom strabate minunatul fiord pana la mare, admirand muntii inalti acoperiti de paduri, ce delimiteaza fiordul, uriasele stanci si cascadele ce isi revarsa apele de la peste 1000 de m altitudine! Vom putea observa viata salbatica specifica acestei regiuni, indeosebi delfini, foci si pinguini. Pranz la bordul amabarcatiunii/pranz barbeque. Intoarcere in Queenstown si cazare.



Ziua 24. QUEENSTOWN – MELBOURNE - DOHA

Mic dejun. In prima parte a zilei, va recomandam o excursie la Skippers Canyon (optional). Acest program turistic se va face pe impresionantul Skippers Road, care a fost sapat de mana omului in direct in stancile vaii raului Shotover. Acest drum a fost votat de Asociatia Britanica de Automobile in topul celor mai frumoase 25 de drumuri din lume din punct de vedere al peisajului. Pe parcursul traseului veti face mai multe opriri : la podul suspendat Skippers, in orasul Skippers, unde veti vizita o veche scoala restaurata si transformata in expozitie a vietii duse in aceste zone cu o natura salbatica. Timp liber pentru pranz (pe cont propriu). Transfer la aeroportul local pentru zborul la Melbourne. Decolare din Melbourne la ora 23.55 spre Doha. Se calatoreste pe timpul noptii.



Ziua 25. DOHA - BUCURESTI

Aterizare la Doha la ora 06.20 (ora locala), scurta escala si imbarcare pe zborul spre Bucuresti spre Bucuresti cu plecare la ora 07.30. Sosire in Bucuresti la ora 11.40.




SERVICII INCLUSE:

NU SUNT INCLUSE IN COSTUL PROGRAMULUI:

Bilet de avion Bucuresti - Melbourne si retur cu compania Qatar Airways;

Toate taxele de aeroport;

Transportul pe intreaga durata a excursiei cu masina cu aer conditionat;

22 de nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri clasificate 3*/4* in Melbourne, Hobart, Launceston, Ayers Rock, Sydney, Cairns, Auckland, Rotorua, Wellington, Kaikoura, Christchurch, Mt. Cook Village, Queenstow

Servicii de ghid insotitor roman;

Tur de oras panoramic (1/2 zi) in Melbourne;

Excursie de o zi pe Great Ocean Road;

Excursie (1/2 zi) la Port Arthur, Parcul National Freycinet, Parcul National Cradle Mountain, Kata Tjuta (Ayers Rock) , Uluru (Ayers Rock);

Cina la Outback Pioneer Bough House Restaurant in Ayers Rock;

Tur de oras panoramic in Sydney (1/2 zi);

Vizita (1/2 zi) in parcul aborigen Tjapukai, langa Cairns;

Excursie cu catamaranul la Marea Bariera de Corali, Michaelmas Cay si Paradise Reef (pranz inclus);

Tur de oras panoramic in Brisbane (1/2 zi);

Tur de oras in Auckland (1/2 zi);

Vizitarea pesterior de la Waitomo;

Vizita la Hobbiton;

Vizita la Centrul Cultural de arte si traditii Te Puia Maori, in Rotorua (cina inclusa);

Vizita la Agrodome si participarea la show agricol;

Tur de oras panoramic Wellington (1/2 zi);

Bilet de ferryboat Wellington – Picton;

Tur de oras panormic in Christchurch (1/2 zi);

Vizita la Antarctic Centre in Christchurch;

Vizita la centrul alpin Sir Edmun Hillary in parcul national Mt. Cook – Aoraki;

Vizita la o podogrie din valea Gibbston si degustare de vinuri;

Tur panoramic si pientonal in Queenstown (1/2 zi);

Servicii de ghid insotitor roman pe toata durata excursiei

Taxa de viza pentru Australia.


Asigurarea medicala si storno – recomandate;

Alte mese in afara celor mentionate la servicii incluse;

Taxa de iesire din tara in Noua Zeelanda : 30 Dolari Neo-Zeelandezi (se achita cash pe aeroport);

Bauturile in timpul meselor;

Excursiile si intrarile la obiectivele turistice marcate ca optionale in program;

Bacsisuri pentru ghizi locali si soferi (aproximativ 200 Euro / persoana).




PLECARI

LOC IN CAMERA DUBLA

SUPLIMENT SINGLE

20 nov

6700 €

1500 €

Grup minim 20 Persoane. In cazul in care grupul final este intre 15 si 19 Persoane tariful se majoreaza cu 500 Euro. In cazul in care sunt mai putin de 15 Participanti, excursia se anuleaza sau se reprogrameaza.


EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE :
■ Philip Island: 100 Dolari Australieni / pers.

■ Blue Mountains: 150 Dolari Australieni / pers.

■ Kuranda Skytrail: 120 Dolari Australieni / pers.
Orar de zbor (compania Qatar Airways)- ore locale


20-Noi

Bucuresti

12:40

Doha

18:10

Doha

00:50

Melbourne

22:25 (21-Noi)

13-Dec

Melbourne

23:55

Doha

06:20 (14-Dec)

Doha

07:30

Bucuresti

11:40


Conditiile Generale de Participare:

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.



Modalitatea de plata a pachetului este:

  • Avans 50% in momentul rezervarii

  • Plata integrala trebuie achitata cel tarziu cu 30 de zile inainte de plecare

Viza de Australia se obtine in avans online si pentru obtinerea vizei este nevoie de pasaport valabil 6 luni de la data calatoriei, adeverinta de salariat si extras de cont bancar.


In cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe urmatoarele penalizari:

Pentru rezervarile cu Early Booking penalizare 100% din momentul reservarii. Pentru restul rezervarilor:

a) 50% din tariful pachetului de servicii, daca renuntarea se face intre momentul confirmarii serviciilor si pana la 30 de zile calendaristice inainte de data plecarii;

b) 75 % din tariful pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 16-29 de zile inainte de data plecarii;

c) 100 % din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 16 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program

Observatii:

* Documentele necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii Asigurarea medicala nu este obligatorie, dar este recomandata. Informatii suplimentare www.politiadefrontiera.ro

* In functie de anumite situatii speciale, programul poate fi modificat de conducatorul de grup, fara insa a aduce prejudicii structurii de baza a programului

* Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

* MINORII trebuie sa indeplineasca conditii speciale pentru a calatori in strainatate. Conform Legii nr 248/20.07.2005, minorii insotiti de ambii parinti trebuie sa indeplineasca aceleasi conditii ca si acestia pentru a calatori in strainatate. In cazul in care unul dintre parinti poarta alt nume decat minorul, este necesara prezentarea certificatului de nastere a minorului *** Minorii insotiti doar de unul dintre parinti trebuie sa prezinte la frontiera romana declaratie notariala de acord a parintelul care NU calatoreste. In cazul parintilor divortati sau decedati, se prezinta hotararea judecatoreasca definitiva prin care minorul este incredintat parintelui impreuna cu care calatoreste, sau dupa caz certificatul de deces *** Minorii incredintati unor adulti, altii decat parintii sau ocrotitorii legali, trebuie sa fie in posesia declaratiilor notariale ale ambilor parinti, iar adultul imputernicit trebuie sa prezinte certificat de cazier judiciar. Informatii suplimentare www.politiadefrontiera.ro

* Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita oficial de Ministerul Turismului local. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.



Yüklə 77,09 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2025
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin