Toimintasuunnitelma vuodelle 2009



Yüklə 27,08 Kb.
tarix21.08.2018
ölçüsü27,08 Kb.
#73984

Toimintasuunnitelma vuodelle 2012
Tuleva vuosi on lippukunnan 50. toimintavuosi. Vuoden aikana panostamme erityisesti tarpoja –toimintaan pitääksemme johtajatilanteen tyydyttävänä tulevinakin vuosina. Johtajapulaa ratkaistaksemme panostamme myös vanhempien aktivointiin. Lippukunnan teemana on lähemmäksi luontoa, eli ryhmiä kannustetaan tekemään enemmän omia päiväretkiä ja pitämään useampia koloiltoja luonnossa tai Korsvuorella. Vuoden aikana valmistaudutaan myös lippukunnan juhlavuoteen sillä lippukunta täyttää 50 –vuotta 6.1.2013.

Jäsenistö ja johtajisto

Lippukunnan jäsenmäärä on 141. Viime vuosina kasvanut jäsenmäärä on korostanut johtajapulaa sillä useat johtavat lähtevät yhä nuoremmalla iällä eri paikkakunnille asumaan ja opiskelemaan. Vuonna 2012 pyrimme saamaan vanhempia mukaan toimintaan ja kasvattamalla nuoria jäseniä vastuullisiksi lähitulevaisuuden johtajiksi.

Lippukunnan toiminnan perustana ovat aktiiviset vapaaehtoiset nuoret. Heillä kaikilla on partion lisäksi opiskelut tai työt, muut harrastukset sekä vapaa-aika, joten jatkamme johtajien hyvinvointiin ja virkistäytymiseen panostamista. Lisäksi jatkamme avoimen ja tiiviin yhteishengen luomista johtajiston kesken, jotta meillä on runsaasti aktiivisia nuoria niin viikkotoiminnassa kuin hallituksessa myös tulevina vuosina.



Johtajisto pyritään pitämään aktiivisena ja partioon sitoutuneena sopivan tehtäväjaon ja aktiivisen toiminnan avulla. Viikkotoiminnassa mukana olevia johtajia pyritään tukemaan aktiivisesti toimivalla johtajaneuvostolla. Osaston johtajat kokoontuvat osastonjohtajan johdolla. Koko johtajisto kokoontuu kuukausittain keskustelemaan kuluneesta kuukaudesta ja suunnittelemaan tulevaa kuukautta. Hallitus kokoontuu tarvittaessa keskustelemaan lippukunnan asioista ja tulevista tapahtumista sekä hankkeista.


Ikäkausitoiminta

Lippukunnassamme otettiin käyttöön Suomen Partiolaisten uusi ikäkausiohjelma syksyllä 2009 sudenpentujen, seikkailijoiden ja tarpojien osalta. Uuden ikäkausiohjelman käyttöönotto tarkoittaa suorituskirjojen sekä taito- ja vaihemerkkien uusimista. Lisäksi uuden ohjelman myötä merkkejä jaetaan entistä enemmän. Syksystä 2010 alkaen myös samoaja- ja vaeltajatoiminta on ollut käynnissä. Osastonjohtajia kannustetaan osallistumaan piirin koulutuksiin, jotta he voivat edelleen kouluttaa osastonsa johtajia ikäkausitoiminnasta ja tuoda uusia ideoita kokouksiin. Uusien ikäkausien ajatuksena on huolehtia siitä, että nuoret (alle 22-vuotiaat) saavat omaa ohjelmaa johtajapestien lisäksi.

Toimintayksiköt

Sudenpenturyhmiä lippukunnassa on kevätkaudella neljä, kaksi tyttölaumaa, yksi poikalauma sekä Valpperissa toimiva sekaryhmä. Jokaisella ryhmällä tulee olemaan vähintään kaksi johtajaa. Viikkokokouksiin pyritään saamaan myös vanhempia nuorten partiojohtajien avuksi.

Lippukunnassa toimii kevätkaudella kolme seikkailijajoukkuetta. Syyskaudella perustetaan tarpeen vaatiessa uudet joukkueet sudenpennuista tuleville tytöille ja pojille.

Lippukunnassa kokoontuu myös tarpoja-, samoaja- sekä vaeltajaryhmät. Tarpojat (12-15 –vuotiaat) kokoontuvat viikoittain mutta samoajat (15-17 –vuotiaat) ja vaeltajat (18-22 –vuotiaat) eivät kokoonnu viikoittain.

Kurssit ja koulutustoiminta
Ikäkausikoulutus:

Osastojen johtajat ja koulutusvastaava huolehtivat, että ryhmien johtajat saavat uuden ikäkausiohjelman mukaista koulutusta myös jatkossa. Jokaisen ikäkauden johtajille on tarjolla perus- sekä jatkokoulutuksia.

Lisäksi vartionjohtajia eli jatkossa sampoja ja laumanjohtajia eli jatkossa akeloita opastetaan kuukausittaisissa osastojen johtajaneuvostoissa. Sampoja ja akeloita jatkokoulutetaan halukkuuden ja tarpeen mukaan. Koulutuksen tavoitteena on huolehtia, että jokaisella seikkailijalla ja sudenpennulla on mahdollisuus osallistua sopivan kokoisen ryhmän laadukkaaseen toimintaan. Osastonjohtajille tarjotaan mahdollisuus osallistua heille suunnattuun koulutukseen.
Yleinen johtajakoulutus:

Johtajakoulutuksen tavoitteena on huolehtia, että lippukunnassa on riittävästi aktiivisia partiojohtajia, jotka ylläpitävät lippukunnan toimintaa. He hoitavat monenlaisia tehtäviä toimiessaan mm. tapahtumien vastuullisina järjestelijöinä, sudenpentujohtajina, osastojen johtajina tai lippukunnan hallituksessa. Vuoden aikana pyritään jälleen kouluttamaan uusia partiojohtajia. Uuden ikäkausiohjelman myötä myös koulutusohjelma on muuttunut ja partiojohtajakoulutus on suunnattu nykyisin hieman vanhemmille johtajille eli heti täysi-ikäisinä johtajia ei välttämättä lähetetä partiojohtajakoulutukseen.
Muu taitokoulutus:

Koulutuksen tavoitteena on tarjota johtajaikään ehtineille lippukuntalaisille mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen sekä uusien (esim. retkeilyssä tarvittavien) taitojen hankkimiseen. Lippukunnassamme suositumpia kursseja on jo useampana vuonna ollut muonittaja- ja ensiapukurssit.

Retket ja leirit

Sudenpentuosasto:

Keväällä järjestetään yhden yön retki telttamajoituksella. Myös syyskaudella järjestetään yöretki. Osaston päiväretkiä pyritään myös järjestämään.
Seikkailijat:

Syys- ja kevätkaudella seikkailijoille järjestetään kahden yön retki. Joukkueita kannustetaan tekemään päiväretkiä myös keskenään.
Tarpojat, Samoajat, Vaeltajat:

Jokaiselle ikäryhmälle pyritään järjestämään omia retkiä joko lippukunnan omin voimin tai yhdessä alueen tai naapurilippukuntien kanssa. Ryhmillä voi olla joko oman ryhmän kesken retkiä tai ikäkausien retkiä voidaan yhdistellä ja tutustuttaa nuoret paremmin toisiinsa. Piiri järjestää vuonna 2012 samoajille ja vaeltajille suunnatun HuHu –leirin, jonne pyritään saamaan osallistuja myös lippukunnasta.
Aikuiset:

Aikuisille ja muille johtajapestissä oleville pyritään järjestämään oma retki, jossa he voivat opetella ja kerrata partiotaitoja, saada vinkkejä kokouksiin ja viettää aikaa johtajatovereidensa kanssa.
Kesäleiri:

Kesällä lippukunta järjestää oman kesäleirin, joka on tarkoitettu kaikille ikäkausille.

Kilpailut

Toimintakilpailulla kannustetaan viikkotoiminnassa mukana olevia ryhmiä aktiiviseen toimintaan sekä retkeilyyn. Lisäksi yli kymmenvuotiaita partiolaisia rohkaistaan osallistumaan alueen pienempiin partiotaitokisoihin sekä piirin partiotaitokisoihin. Myös sudenpennut voivat osallistua omiin kisoihinsa.



Lippukuntalehti Henriikka

Vähintään yksi Henriikka pyritään julkaisemaan vuoden aikana. Lehden julkaisemisella halutaan korostaa lippukuntalaisten yhteenkuuluvuutta, lisätä toiminnan näkyvyyttä sekä parantaa tiedonkulkua sidosryhmiin.



Lippukunnan verkkosivut

Lippukunnan kotisivut toimivat tiedotuskanavana lippukuntalaisiin, heidän vanhempiinsa sekä muiden sidosryhmien suuntaan. Sivuille päivitetään aktiivisesti tietoa tulevista tapahtumista.



Facebook

Lippukunnalla on oma Facebook –ryhmä, jonka avulla pyritään pitämään yhteyttä niin nykyisiin kun entisiinkin lippukunnan jäseniin. Lisäksi lippukunnan samoajaryhmällä on omat facebook -sivut.



Kämppäprojekti

Tukiyhdistys on vuokrannut Nousiaisten Raittiusyhdistykseltä vajaan viiden hehtaarin laajuisen maa-alueen 50 vuodeksi oman kämpän rakentamista varten. Kämppä vihittiin käyttöön keväällä 2010. Vuonna 2012 Korsvuorella jatketaan työskentelyä talkoohengellä pienempien rakennelmien ja huoltotöiden parissa.



Muuta

Keväällä:



  • Paraatiharjoitukset

  • Lounais-Suomen Partiopiirin kevätparaati

Syksyllä:



  • Lippukunnan kaudenavajaisten ja ilmoittautumisten yhteydessä järjestetään vanhemmille pieni tiedotustilaisuus partiosta.

  • Syyskauden alussa pidetään syyskirkko tai hartaus, jonka yhteydessä pidetään lupauksenantotilaisuus.

  • Lippukunnan joulujuhla päättää syyskauden.

Yüklə 27,08 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin