İlk video konferans örnekleri 1950’li yıllara dayanır. İlk uygulama Almanya PTT idaresinin Berlin ve bir kaç şehirde kurduğu kapalı devre TV sistemi üzerinden uygulanmış örnektir.
İlk video konferans örnekleri 1950’li yıllara dayanır. İlk uygulama Almanya PTT idaresinin Berlin ve bir kaç şehirde kurduğu kapalı devre TV sistemi üzerinden uygulanmış örnektir.
NASA 1960’lı yıllarda insanlı uzay uçuşlarında uzay araçları ve yer istasyonu arasında video konferans gerçekleştirmiştir. Ancak bu teknoloji iş dünyasında veya diğer alanlarda kullanılamayacak kadar pahalıydı
Isleri daha hızlı bitirip, yeni isler üzerinde dusunebilecek vakit yaratır
. - Farklı ofisler arasında görüntülü-sesli iletisim kurularak toplantı için ulasım maliyetini düsürür.
Bu sıkça toplantı düzenleyen birden fazla ofise sahip sirketler için bir ihtiyaç ve tasarruf yöntemidir.
Veri
Veri
Bir araştırmanın, bir tartışmanın, bir muhakemenin temeli olan ana öğedir.
Bir problemde bilinen, belirtilmiş anlatımlardan bilinmeyeni bulmaya yarayan şeydir.
Bilgi işleme sürecinin temel girdisi olarak kullanılan ve çeşitli sembol,rakam, işaret ve/veya bunların bileşimi ile temsil edilen ham, işlenmemiş gerçekler ya da izlenimlerdir.
Özümsenmemiş, yorumlanmamış gözlem ve işlenmemiş gerçektir.
. Bilginin kodlanmış hali (ham hali).
VERİ ENFORMASYON…
Enformasyon
Enformasyon
“Haber alma, verme, haberleşme”
Belirli bir amaca yönelik olarak kaydedilen, sınıflandırılan, düzenlenen, aktarılan anlamlı, faydalı veri veya veri setidir.
Bilgi
Bilgi
“Öğrenme, araştırma ve gözlem yolu ile elde edilen gerçek”
Verinin işlenmiş biçimi
Veri ve enformasyon akıl süzgecinden geçirilerek kişisel deneyim, algı, sezgi, duygu, değer, yükümlülük, uzmanlık, eğitim ve doğuştan gelen yeteneklerle birleştirilir ve karar verme, planlama, karşılaştırma, değerlendirme, tahmin etme, tanı koyma, biçiminde kullanılırsa bilgi oluşur.
Sistem
Sistem
Ortak bir amaca ulaşmak adına sağlanan girdilerin planlı bir dönüşüm sürecinden geçirilerek belirli çıktılar üreten, birbirleriyle etkileşim durumunda bulunan unsurların oluşturduğu gruptur.
Erişilebilirlik
Erişilebilirlik
Lojistik bilgiye her istenildiğinde, hızlı ve tutarlı bir şekilde erişilebilmelidir. Örn: sipariş ve stok durumu bilgisi, vb.
Lojistik faaliyetlerin merkezi olmayan yapısı, bilgilerin dünyanın her yerinden güncellenebilmesini gerektirir. Bu sayede, operasyonel ve planlamaya yönelik belirsizlik
Doğruluk
Doğruluk
Lojistik bilgisi durumu doğru bir şekilde yansıtmalıdır.
Doğruluk, lojistik bilgi sistemlerinin gerçek fiziksel değer veya durumla eşleşme düzeyi olarak tanımlanır. Eşleşmeme durumu, belirsizlik nedeniyle emniyet stoğu tutulmasına yol açar.