İLİ : zonguldak tariH : 02. 10. 2015



Yüklə 12,51 Kb.
tarix29.10.2017
ölçüsü12,51 Kb.
#19883

İLİ : ZONGULDAK

TARİH : 02.10.2015
بِسْمِ اللهِ الْرَّحْمَنِ الْرَّحِيم

إِنَّمَا يَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللّهِ مَنْ آمَنَ بِاللّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ

وَأَقَامَ الصَّلاَةَ وَآتَى الزَّكَاةَ وَلَمْ يَخْشَ إِلاَّ اللّهَ فَعَسَى

أُوْلَـئِكَ أَن يَكُونُواْ مِنَ الْمُهْتَدِينَ


قال رسول الله صلي الله عليه و سلم:

مَنْ بَنَى مَسْجِداً يَبْتَغِي بِهِ وَجْهَ اللهِ بَنَى اللهُ لَهُ بَيْتاً في الْجَنَّةِ




CAMİLER İYİLİK VE ŞEFKAT MERKEZİDİR.

Muhterem Mü’minler!

Okuduğum ayet-i kerimede Yüce Allah: “Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve Ahiret gününe inanan, namaz kılan, zekât veren ve yalnız Allah’tan korkan kimseler onarır. İşte onlar doğru yolda bulunanlardan olabilirler”(1), buyurmaktadır.

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) hutbemin başında okuduğum hadisi şerifinde “Bir kimse, Yüce Allah’ın rızasını gözeterek bir mescid inşa ederse, Allah da ona cennette bir köşk hazırlar”(2) buyurmaktadır.
Kıymetli Mü’minler!

Peygamber Efendimiz 622 yılında Mekke’den Medine’ye hicret ettiğinde Medine’de hemen bir mescit inşa ederek, Caminin İslam dinindeki önemine işaret etmiştir.


Peygamberimizin dinimizde öncelik verdiği camiler, ilim yuvalarıdır. Camiler dargınların barıştığı, zengin-fakir, ast-üst ayırımı yapılmadan herkesin aynı hizada saf tuttuğu, aynı mekan üzerinde oturduğu, ayrıcalığın yapılmasının mümkün olamayacağı yerlerdir. Camiler Müştemilatında ve bazen de içerisinde yavrularımızın eğitimi için açılan kurslar vesilesi ile okul, yapılan mevlit merasimleri, kına ve düğün merasimleri ile özel günlerin kutlandığı, insanların vaaz ve hutbeler ile huzur bulduğu mekânlardır.
Değerli Kardeşlerim!

Camiler! Namaz ibadetinin yanında duaların Allah’a arz edildiği, insanların kaynaştığı, üzüntü ve sevinçlerin paylaşıldığı, dargınların barıştığı, bilmediklerimizi öğrendiğimiz, şefkat ve merhamet yuvalarıdır.


Muhterem Mü’minler!

Peygamber Efendimizin önemine değindiği ve Allah’ın evi olan Kâbe’nin şubeleri olarak bildiğimiz Camilerimize sahip çıkmalıyız. Camilerimizi çocuklarımızın rahatça hareket edebileceği, bütün insanların rahatça girip-çıkabileceği, dini ve sosyal yönden geliştirilmiş cazibe merkezleri haline getirebiliriz.


Kıymetli Mü’minler!

Camilerin sahibi olan insanlara camileri sevdirmeli, insanların dini ve ahlaki konularda eğitildiği ilim, irfan ve şefkat merkezi olan camilerimize çocuklarımızı alıştırmalıyız. Yaz Kur’an Kursları vesilesi ile çocuk sesleri ile inleyen camilerimize çocuklarımızın devamlılığını sağlayarak camilerimizin cemaatsiz kalmamasına, iyilik ve şefkat yuvası olarak hizmette devamlılığına vesile olmalıyız.

____________________________

1- Tevbe:18



2- Buhari, Salat, 65, 1/116

Hazırlayan: Sadettin GİRGİN (Memur/Kozlu Müftülüğü)

Redaksiyon: İl İrşad Kurulu



Yüklə 12,51 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©muhaz.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

gir | qeydiyyatdan keç
    Ana səhifə


yükləyin